עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Screw_Master,

יאכלס 6700K, לא בטוח אם יהיה אוברקלוק או לא, צריך WiFi.

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. Started by Gilbk,

אהלן חבר'ה! בגלל שהמחשב שלי התחיל לגסוס בדיוק אחרי 5 שנים ממועד קנייתו אני מתכנן לקנות אחד חדש ממש בקרוב והשימושים שלי הם בעיקר משחקים(כבדים), סדרות/סרטים וגלישה מאסיבית באינטרנט. כשקניתי את המחשב הנוכחי הדעה הרווחת הייתה שאין צורך בi7 למשחקים, אלא יותר למעצבים, עורכי סרטונים וכו'. יצא לי לראות שהיום כבר יותר ויותר הולכים על i7 גם למשחקים(מסיבה מוצדקת או לא). אז אחרי שקראתי באינטרנט כל מיני דעות, רציתי לדעת גם את שלכם - כדאי ללכת על הi5 הנ"ל או שהיום יש כבר יותר צורך ללכת על הi7? אם החסרתי פרט כלשהו שיעזור לכם לענות לי על השאלה יותר טוב - רק תגידו.

3. המעבדים החדשים של אינטל ממשפחת Kaby Lake כבר נחתו במחשבים ניידים, ועכשיו מגיע תורו של השוק הנייח להתכונן להגעתם לכתבה

4. אני עובד עם 16GB ראם (2x8gb), בזמן שלא השתמשתי במחשב קיבלתי את ההודעה הזו: בדקתי את הזכרון ואני מנצל 2-3 ג'יגה מתוך 16GB .. אתמול קפאה אצלי המערכת הפעלה, כבר שם התחלתי לחשוד בכרטיסים.. השתחרר רק אחרי ריסט. איך אני מבודד את הבעיה לאחד הכרטיסים? מאיפה להתחיל? *תודה לעוזרים וכו'

5. התוכניות של מפתחת השבבים לשנתיים הקרובות נחשפות במסגרת מפת דרכים חדשה לכתבה

6. אהלן! אני רוצה לשדרג את כמות הזכרון שיש לי מ-8GB ל-16GB - כיום יש לי זכרון (סטיק בודד) בתדר 1600 ותזמון CL9 ומבחינת מחיר (יש לי הטבה שמאפשרת לי לרכוש רק בKSP) האפשרויות שיש לי הן או זכרון בתדר 1333 עם אותו תזמון, או תדר 1600 עם תזמון CL10 או CL11. השאלה שלי היא קודם כל מבחינת תאימות - האם עדיף תדר נמוך יותר ואותו תזמון או אותו התדר ותזמון שונה? השאלה השניה היא מבחינת ביצועים, מה עדיף? תודה!

• 17 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. שלום, אני עומד לקנות מחשב, אני לא יודע מה לבחור מבין שני אלו - זה או זה . שניהם 1600 MHz, שניהם CL-9-9-9-24, ושניהם 2x4GB. מישהו מכיר את שניהם ויודע לייעץ לי מה טוב יותר ? תודה

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Kayfun4ik,

שלום אנו מעוניינים להרחיב את הזכרון של השרת (כנירא אנחנו צריכים להחליף את כל ה "raiser") אנחנו צריכים זיכרון מסוג DDR2 בנפח 128GB סה"כ אם אפשר לקבל גם הצעת מחיר בנוסף נשמח לטיפים (פרטים טבניים) שעליהם עלינו שלים לב תודה נ.ב. יש לנו שני "Raisers" עם 8 סלוטים

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by falukky,

1. קניתי את הלוח הנ"ל, האם יש איזשהם Drivers&Utilities שכדאי לי להתקין (אני מעוניין לעשות OC) ? פה יש את כל הרשימה - מה להתקין ??? http://www.asrock.com/mb/Intel/Z87%20Pro4/?cat=Download&os=Win864 2. לאיזה חיבור בלוח לחבר את הכונן SSD ? 3. אם המערכת הפעלה שלי (Windows 8.1 64 Bit) מזהה את כל הדרייברים שלי - עדיין יש המלצה להתקין דרייברים ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. נכון לכרגע אני כמעט וסגור על המעבד Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray השאלה היא אם באמת שווה להוסיף עוד כ-260 ש"ח ולקנות את : Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray או להוסיף עוד כמעט 300 ש"ח ולקנות את : Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray המחשב ישמש ללימודים בעיקר, הזרמת נתונים לסטרימר.. אני לא מרבה לשחק אבל תמיד נחמד שיש אופציה.. וכאשר יבחר המעבד הרצוי : מחפש לוח אם מיקרו [מיקרו כי המארז הוא מיני ATX] אשר יתאים ל"דור החדש" של המעבדים כרטיס קול 5.1 [יציאות סאב\אחוריים וכו'..] HDMI מחיר : סביבות ה-300-400 האם אפשרי להוציא במחיר הזה משהו בדרישות ? משהו שיחזיק מעמד ולא לשנה\שנה וחצי ? קצת יותר מזה.. ? ת…

• 17 תגובות
    • 6.9k צפיות
  11. אני רוצה לשדרג את המעבד ואת לוח האם שלי שישמש לי לגיימינג כבד כמה שיותר זול כמובן יהיה יותר טוב. אין לי שום בסיס בנושא אז תגידו לי אם אתם צריכים לדעת משהו..

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום, כמומחה קטן מאוד בלוחות אם (ובמחשבים באופן כללי) ניגשתי להשוואה בין ארבעה דגמים של GB. http://il.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=3853,3772,3855,3812 אשמח לקבל הבהרות לכמה שאלות שעלו על הפרק תוך כדי עיון בטבלת ההשוואה: 1. הדגמים המסומנים ב MA הינם בתצורת micro ATX. מה משמעות העניין מעבר לעובדה שמדובר בלוחות קטנים ביחס ל ATX הסטנדרטי? 2. לדגם ה H67MA-D2H-B3 שני חריצים בלבד לכרטיסי זכרון. עד כמה הדבר מהווה חסרון? 3. דגמי ה D2H אינם כוללים DisplayPorts. מה הייעוד של יציאות אלו? הבנתי כי מדובר ביציאת ווידאו מתקדמת אך לא ברור לי מהו השימוש בפועל. 4. כמות וסוגי חריצי ה PCI משתנים בין הכרטיסים. כיצד אוכל להעריך למה אני זקוק? הנחת העבודה היא שאני מעו…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by sarit_co,

יש לי במחשב זכרון של 1 GB. כתוב עליו: pc 2 6400 ולפי מה שבדקתי באינטרנט זה מהירות 800. אני רוצה להגדיל את הזכרון יש לי עוד סלוט פנוי. האם אפשר להוסיף יחד עם הקיים זכרון נוסף והאם הוא חייב להיות בדיוק מאותו סוג? האם צריך לקנות כרטיסים חדשים? הבנתי שוינדוס xp מנצל רק 3GB גם אם שמים 4GB. ומה אם אשים 3GB, זה גם ישתמש בפחות? בקיצור מה אתם ממליצים לי? לוח האם תומך ב-4GB. מעבד E4500. [table][tr][td] [/t][/td][/tr][/table]

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by xxxlr1,

היי, לאחרונה רכשתי תוספת למחשב שלי- זכרון נוסף Kinsgton DDR3 2048MB 1333Mhz לזכרון הקיים שלי - Kinsgton DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 הנה המוצר שנקנה - http://ksp.co.il/?select=.1038..392..158.&list=1&sort=2&glist=0&uin=8516&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= והנה התוצאה: http://img96.imageshack.us/img96/9591/img0167iq.jpg (השמאלי הישן שלי) זה אמור להיות ככה? או אולי עשיתי טעות? ד"א המחשב לא מזהה את הרכיב החדש ובCPU ID זה מה שאני מקבל: http://img69.imageshack.us/img69/6572/12312523.png אשמח לעזרה

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. אני מקבל בקרוב כרטיס מסך חדש-HD6950 1GB [בונה לפתוח ל6970\לעשות OC] וכנראה המעבד הנוכחי שלי ייצור צוואר בקבוק רציני לכרטיס הזה כך שאני מתכנן לשדרג, אבל מטעמי חסכון בכסף, להשאר על תושבת 775. המפרט שלי עכשיו: E5200 2.5@3.75GHZ+Freezer 7 DFI lanparty P31 T2R G.Skill 2X2gb DDRII 1066mhz Gainward GTX260 216SP 896mb Seasonic 500W SS 500ET APFC F3 לרכוש באזור ה300 שקל [משומש] איזה QX9550\QX9450 וכ'ו יאמץ יותר מידי את הספק שלי בהשוואה לE5200 המומהר? כמובן שגם את המעבד החדש אני מתכנן להמהיר לפחות ל3.4GHZ. אם מדובר בצריכה גבוהה יותר משמעותית של חשמל, אשקול להחליף את הHD6950 בHD7850. מה דעתכם, זה שדרוג הגיוני? תודה [=

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by Msys,

שלום, הכנסתי זיכרון לאחד הסלוטים על הלוח אם, ולאחר מספר שניות החלו מסכים כחולים והתרסקות של WIN , שבסופו הזיכרון לא עבד יותר, בהכנסת זיכרון אחר לאותו סלוט המחשב עובד יפה, מה יכולה ליהיות הסיבה לעיניין זה ומה ניתן לעשות עם הזיכרון הנ"ל?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by HingedEmu2,

היי יש לי 2g ראם ואני רוצה להתקין עוד. יש לי 3 סלוטים פנויים. כמה מומלץ לי להוסיף? ושזה יהיה אפקטיבי לא סתם המון gb ובזבוז כסף... האם האחד הזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=778381 מספיק טוב או שהיום יש יותר טובים? תודה לעוזרים

18. http://techreport.com/review/23663/as-amd-struggles-intel-chip-prices-stagnate

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by yellow acid,

מיועד לגיימינג, לוח אם ASRock - h61m-hvs, כרטיס מסך Phoenix GTX 1650 SUPER OC 4GB (צריך להגיע היום), מעבד I3 2120. חשבתי לשדרג ל i5-3750k משתי הסיבות הבאות: א) הוא הכי חזק שהלוח אם שלי תומך ב) עשיתי השוואה עם i5 4590 שזה המינימום לאססין קריד ולהלאה וראיתי שהוא בכמה אחוזים יותר חזק אז אני אוכל להריץ אותו (אם אני מבין נכון). המחירים היו נראים לי כל כך יקרים (130$ למחודש באמאזון, ולא הבנתי אם זה כולל משלוח ומיסים) שכבר חשבתי שאולי עדיף להשקיע בלוח אם ולקנות באותו מחיר מעבד קצת יותר מודרני (ולא דור שלישי משנת 2012), ואז נכנסתי לאלי אקספרס וראיתי את המעבד הזה ב50 דולר כולל משלוח, אז רציתי לשאול אם באמת זה אמין, ואם כדי לקנות את זה או לעשות משהו אחר, או להשאר לסחוב עם…

20. Started by oneq,

שלום, טוב אחרי שלשום החלטתי שזהו, אני לא מחכה יותר ומשדרג את המערכת שלי לפלטפורמה עדכנית יותר ( במיוחד שאין לי למה לחכות כי AMD לא הכריזו על רייזן 3 אלא רק רייזן 5 שהוא גם ככה לא בתקציב שלי). רציתי לשאול 3 שאלות בבקשה: 1, האם תהיה איזושהי הורדת מחירים בעקבות הדור הבא שהולך לצאת, ואם כן האם שווה לחכות עוד קצת עם הקנייה? 2. האם Ryzen 7 2700 הוא יותר Future Proof מאשר Ryzen 5 3600 (בשל העובדה שהוא 8C/16T ולא 6C/12T כמו ה 3600)? אני לא מתכוון לשדרג שוב מעבד ב-5 שנים הקרובות... 3. מה ההבדל בין 10400F ל-3600? השימושים הם גיימינג בלבד, תודה רבה

21. היום רשמית יוצאים לאוויר העולם מעבדי Ryzen 5000 של AMD המהווים נקודת מפנה היסטורית עבור יצרנית המעבדים. לקחנו לביקורת את ה-Ryzen 9 5950X ונדהמנו מעוצמתו האדירה - כל המספרים כאןלכתבה

22. היי, אני מכיר מישהו שהולך לשדרג ממחשב ישן למחשב חדש אחרי המון שנים. כפי שכתוב בכותרת הצרכים הם עבודה משרדית בעיקר וטיפונת עריכת וידאו אבל בסיסית לגמרי, לא משהו שמצריך בהכרח מאיץ גרפי חזק. ההתלבטות היא כזו: האם כדאי ללכת על Kaby Lake למרות שהוא "ישן"? אם כן ההתלבטות היא בין: Pentium G4620 מפלונטר שעולה בערך 380-390 ש"ח ביחד עם לוח בסיסי (כי אין אפשרות ל- OC מן הסתם) i3-7350K מפלונטר שעולה 560-570 ש"ח בפלונטר ביחד עם לוח קצת יותר רציני מכיוון שהמכפלה פתוחה (לא חובה כמובן, זו גם התלבטות) או ללכת על Coffee Lake עם i3-8100 עם הלוח הכי זול שאפשר למצוא? או בכלל ללכת לכיוון של AMD Ryzen 3 1200 או משהו בסגנון? מה דעתכם?

23. יש לי מחשב נייד של HP דגם DV6 1130EJ, המחשב נהיה איטי ברמה שמעייף להשתמש בו, השימושים העיקריים שלי הם גלישה באינטרנט לא יותר מזה, כשאני נכנס לאינטרנט ופותח כמה כרטיסיות יחד (נניח 2-3) המחשב הופך להיות מאוד איטי ולוקח לדפדפן כמה דקות עד שהוא מסיים לטעון את האתרים, כדאי להוסיף זכרון RAM? זה יפתור את הבעיה והמחשב יפסיק להיות איטי?

24. שלום, מתעסק כיום הרבה יותר בעריכת וידאו ממשחקים ולכן האחרון כלל לא שיקול. רוב העבודה (70-80%) היא עם פרימייר פרו העדכני והשאר פוטושופ. הכל כחלק מתחביב, לא עסק. מה שכן חשוב לי שיהיה אופציה להוספת כונן NVMe בעתיד וגם זיכרון. מצרף מפרט רפרנס משולב AMD ואינטל, הזיכרונות מניח מתאימים לשניהם. מה מהם עדיף? האם יש קומבינציה אחרת מומלצת בתקציב הזה (2000 ש"ח)? והכי חשוב, האם ההבדל יהיה משמעותי מהמערכת הנוכחית? (הכל מפורט מימין) כל רעיון והערה אחרים יתקבלו בברכה. תודה :) מעבד חברת AMD דגם RYZEN 5 1500X Box 3.5Ghz 65W TDP BOX + Cooler מעבד כולל מאוורר Intel Core 8th Generation i5 8400 6 Cores 9MB Cache 2.80GHz s1151 - BOX…

25. המחשב ישמש להכל מוזיקה סרטים עבודות אבל בעיקר משחקים ברשת... התקציב הוא 4.9K כאשר כרטיס מסך קניתי כבר ב1.2K הבאתי כבר GTX1070 עם אחריות יד שנייה. שאר התקציב שנישאר לי הוא 3.7K להרכבת שאר המחשב ללא מוצרים נילווים. אם יש המלצות לשינוי המפרט אשמח שתירשמו לי כי אני רוצה לבצע רכישה מחר... החנות כניראה תיהיה פלונטר אז אשמח אם מבצעים שינויים שהחלקים יהיו משם... ועוד שאלה לגבי הלוח אם זה מוגזם או סביר לקחת את הלוח שבחרתי, מרפרוף בפורומים ובקבוצות הלוח הנ"ל ניחשב אמין ביחס למחיר שלו... הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td]מעבדים - Intel Socket LGA1151v2 BX80684…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.