מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,790 דיונים בפורום זה
-
אני חושב לקנות מחשב חדש, ובפעם האחרונה שבדקתי זכרונות 16GB DDR3 RAM עלו בסביבות 480-500 ש"ח לשני סטיקים של 8GB 1600MHz CL10. השבוע נכנסתי לאתרים כמו TMS, IQPC וכו', וחשכו עיניי - 16GB עולים כעת כמעט כפול! מה הסיבה להתייקרות הזכרונות, והאם צפויה ירידת מחירים בקרוב?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שמעתי על הסוג הזה, שמכיל בתוכו 2 תושבות של מעבדים. אני לא מבין 2 דברים על הסוג הזה של הלוח: 1. איך גורמים ל2 מעבדים לעבוד ביחד? 2. אם גורמים ל2 מעבדים לעבוד ביחד, למה שמישהו יצטרך דבר כזה? זה יותר מפלצתי מכל מחשב שאני יכול לחשוב עליו חוץ ממחשבי העל, אולי הHPTX זה בכלל בנוי בשביל מחשבי על? בקיצר תנסו לענות לי על השאלה ותודה מראש
-
- 5 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום לכולם אני בונה מערכת חדשה ורוצה לאסוף קצת מידע (יצא לי חרוז) יש לי P67X UD3 B3 ו-I5 2320, אני משחק בגיימינג כבד (AC IV, BF4, C3) ורואה הרבה סרטי קולנוע. אני חשבתי על i5 4570 ו-Asus Maximus V, השיפור יהיה משמעותי בגיימינג וקולנוע? כמובן לטווח הארוך, שלוש שנים. הנה שאר המפרט: ספק כוח אני קונה בין 850-1,000 וואט בלי קשר לשום תקציב, אז תצאו מנקודת הנחה שאני יכול להריץ כמעט הכל. יש לי מארז טוב ומרווח, Raven 3 של SilverStone. כרטיס מסך אני די התלבטות, אבל כנראה 780 SLI או יחיד, או 780TI, אבל מה שבטוח 780 / R9 290 זה המינימום, אני בונה מערכת חזקה מאוד. אשמח לחוות דעת :-)
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי לוח אם מסוג ga-ma780g שנראה ככה: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3004#ov השאלה שלי האם הכרטיס usb 3 הזה יתאים אליו http://www.ebay.com/itm/New-2-Port-Express-USB-3-0-PCI-Expx1-Adapter-Internal-Port-Expansion-Cards-/310810411946?pt=US_Internal_Port_Expansion_Cards&hash=item485dbe83aa והאם באמת זה מה שיאפשר לי להעביר קבצים מזיכרון נייד שתומך ב usb 3 במהירות גבוהה יותר ממה שאני מעביר כיום? תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כדאי לקחת סטיק אחד של 8GB RAM או שניים של 4GB? מה יותר משתלם בלוח שתומך עד 32GB? המחיר זהה. השימושים הם גיימינג בלבד..
-
- 16 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות לוח אם micro ATX למחשב שלי, וזקוק שיתאים לרכיבים הבאים: זיכרון - DDR3 1600MHz (שני סטיקים של 4GB כל אחד) מעבד i3 (תושבת LGA1155, אם אני לא טועה) (המעבד והזיכרון כבר נקנו, אז מדובר בדרישות קשיחות) המחשב ישמש לעבודה משרדית, ולא ירוצו עליו משחקים. האם אני זקוק לכרטיס מסך, או שלוח האם אמור לספק אותי? (כל לוח אם מתפקד גם ככרטיס מסך?) מאחר שאני לא הולך להתקין עליו כרטיס מסך או דברים מורכבים אחרים, לדעתי אין מניעה ללכת על לוח אם קטן (MicroATX? יש קטנים יותר? יש לי סיבה לרצות קטנים יותר?) שמעתי המלצה, בפורום אני חושב, על ערכת שבבים B75, אבל אין לי מושג מה זה אומר בכלל. תוכלו להסביר?
-
- 1 תגובה
- 744 צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/community/threads/538587-מבקש-מחשב-ביתי-עריכת-וידאו-ביתית-עד-3K-ש-ח#.Uq7t97fxvcs שלום, בפורום מקביל כאן , קיבלתי המלצה למחשב. עד כמה שקראתי כאן בפורום, מדובר בהמלצה יפה ומאוזנת. מה שהפריע לי הוא המבנה של לוח האם - יש יותר מדי USB קדימה (4) על חשבון האחורה (4). האם אפשר למצוא לוח אם אחר (שכמובן מתמשק היטב עם הרכיבים האחרים) שיש לו 2 USB קדימה וכל השאר (לפחות לפחות לפחות 6) מאחורה ?
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
היי ברשותי לוח אם Gigabyte EP43-UD3L קישור: http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3499#sp וזכרון 4095 MB של GSKILL דגם F2-8000CL5D-4GBPQ קישור: http://www.gskill.com/en/product/f2-8000cl5d-4gbpq וכרטיס מסך ATI Radeon HD 4850 512MB GDDR3 קישור: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125238 ומעבד Intel® Core2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz רציתי לדעת מה מומלץ ככה שיהיה קצת יותר נעים ונחמד להריץ משחקים חדשים יותר היטב וכן לעבוד עם תוכנות כגון PS וכד'. איזה זיכרון יכול להתאים לי כיון שאת הדגם הזה של GSKILL לא מצאתי למכירה בארץ ולפני כ 4 שנים כשקניתי את המחשב ממש התאמנו את הכל עם ה CL לזכרון ככה שלפחות מה שידוע לי זה מאוד חשוב.. וכן איזה כרטיס מסך נ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בלי מגבלת מחיר ורצוי חסכוני בהספק כשלא תחת עומס. תודה
-
- 28 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
-
התקציב גמיש מאוד אבל רצוי מחיר שפוי כמובן... נאמר עד 5000-6000 ש"ח ללוח+מעבד. דרישות: * ביצועי ליבה בודדת גבוהים. * כמה שיותר ת'רדים במקביל (לא חושב ש-HT נחשב ממש). * יכולת OC משמעותי בקלות * תמיכה ב- AVX2, F16C , FMA3. בעיקר AVX2 חשוב. * תמיכה בכמה שיותר RAM. כמינימום 32GB אבל עדיף יותר. ה-4770K נראה מועמד בטוח כי ה-3930K לא תומך ב-AVX2 למרות היותו משושה ליבות אמיתי: http://www.cpu-world.com/Compare/588/Intel_Core_i7_i7-3930K_vs_Intel_Core_i7_i7-4770K.html אפשר גם לשקול מעבדי XEON למשל או כל פיתרון יצירתי אחר. תודה.
-
- 19 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
לא מקבל את המהירות הסטנדרטית (1333MHZ) למרות שבביוס הוא מוגדר על המהירות הזאת.. תודה לעזורים.
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
המעבד בידי.. וגם הזכרונות Mushkin 8GBx2 DDR3 Blackline 2133mhz OC אם אעשה כנראה יהיה לאזור ה-4.2-4.5 על אוויר, לא מתכוון להשתגע. כונן קשיח SSD Samsung 840 Pro איזה לוח כדאי לקחת עד 800 שח ככה? משהו אמין.. למשל נתקלתי בסדרת TUF של אסוס, לוח כמו ה-GRYPHON ב-840 שח שהוא מיקרו. צריך שתי יציאות מסך דיגיטליות לשני מסכים. אין לי צורך ב-SLI או צלצולים, רק USB3, SATA3 ושאר הסטנדרט. כרטיס מסך יתכן ואסתפק במובנה במעבד, מקסימום אחד פשוט. כמו כן אני צריך המלצה לגוף קירור עד 200 שח, מה הולך בימינו?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התחום שכרגע אני לא כל כך בעסק בו הוא לוחות אם התושבות השונות והתאימות לזכרונות שונים מעבדים וכו אם אפשר למנות מה האופציות המרכזיות שיש ומה ההבדלים המרכזים פלוסים ומינוסים של כל בחירה בתושבת מסויימת יש ים לוחות אם בחנויות הבדלים לא ברורים צריך לצמצם לכיוון נכון עריכה" מסקירה שעשיתי נראה שבכלל קשה למצוא בחנויות בארץ לקנות חלקים שקשורים לתושבת 1155 לפי מה שאני רואה שזה מגיע לגיימינג אין הבדלים בכלל בביצועים של משחקים למשל במעבד מסוג i5 3570K בהשוואה ל i5 4670K וגם בהשוואה לדגמים של I7 אבל שזה מגיע לאפשרויות הקניה של לוחות אם תואמים אני רואה מבחר מצומצם ל 1155 אבל הם גם יותר זולים השאלה שוב מה ההבדלים בלוחות כמו שזה נראה אין הרבה ברירה אלא לבנות מערכת מסובבת 1150 והסדרת …
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
הכוונה של יצרנים אחרים כמובן... בשבילי זה ה-Killer Feature של הלוחות של ASUS כי הם מגיעים ל-OC יפה ובטוח ישירות מ-WIN ורמת ה-OC מותאמת בזמן אמת לעומס ולא קבועה. לא צריך לגעת בכלל בביוס אלא אם רוצים להגיע ממש לקצה היכולת של הלוח והמעבד. זה חוסך חום, הספק ורעש מיותר כי מה לעשות - 90% מהזמן המחשב לא נמצא בעומס שדורש OC בכלל. רק ASUS הבינו את זה?
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
-
יש לי מחשב כמו שכתוב בחתימה עם אוברקלוק למעבד,(רק שהזיכרון שהוספתי לא מעודכן) היה לי 2 סטיקים של 2 ג'יגה 1333mhz של קינגסטוןן והוספתי היום עוד 2 סטיקים של 4GB סה"כ 12GB. אבל משום מה כתוב לי במאפיינים של "המחשב שלי" שרק 6GB ניתנים לשימוש.יש למישהו מושג למה?אולי בגלל שהמחשב נמצא באוברקלוק ?את ה mhz של הזיכרון לא העליתי אלא הורדתי ל 1266MHZכשעשיתי את האוברקלוק למעבד. בכל אופן צירפתי תמונה,בתמונה גם ניתן לראות שהוא עובד בdual chanel >>>
-
- 14 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
איזה סוגי זיכרון קיימים בשוק? מה ההבדלים ביניהם? מה הזיכרון בעל הנפח הגדול ביותר שאפשר לקנות? איזה סוגי מעבדים קיימים (מהכי ישן להכי חדש) מהם סוגי התושבות (socket) הקיימים של מעבדים? מה ההבדל ביניהם? מה מתאים לכל מעבד? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הזיכרון הזה? G.Skill Ripjaws F3-12800CL7D-4GBRH או G.Skill Ripjaws F3-12800CL7D-8GBRH
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
היי רציתי לדעת האם הזיכרונות האלה יתאימו ביחד או יש זיכרון אחר שמתאים יותר לזיכרון שיש לי? הזיכרונות הם : G.Skill Ripjaws F3-12800CL7D-4GBRH זה הזיכרון שיש לי עכשיו. CL7-7-7-24 1.65V והזיכרון שאני חשבתי להוסיף למחשב הוא : G.Skill Ripjaws F3-12800CL7D-4GBRM CL7-8-7-24 1.6V האם 4GB נוספים זה מספיק למשחקים חדשים או עדיף להוסיף 8GB הלוח אם שיש לי הוא ASUS P7P55D EVO
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב עם לוח אם p7p55-m יש בו כרגע שני סטיקים של 2GB, הייתי רוצה לשדרג את הזיכרון ל8 או אפילו ל16. זה המפרט של הזיכרון בלוח: 4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 2200(O.C.)*/1600/1333/1066 Non-ECC,Un-buffered Memory Dual Channel memory architecture Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP) *Refer to www.asus.com or this user manual for the Memory QVL (Qualified Vendors Lists). אשמח לעזרתכם.
-
- 1 תגובה
- 949 צפיות
-
-
זה הלוח אם שלי: http://www.msi.com/product/mb/P43-C51.html#/?div=Basic השאלה היא כזו - יש לי 4 סלוטים שאני אשכרה יכול לשים עליהם זיכרון? והאם זה יתמוך בלוח אם: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10319 אם יש משהוא יותר זול - חברה יותר מוכרת / טובה אשמח לשמוע. עריכה: אם אני אשים 4 סלוטים של 2 GB זה עדיף / לא עדיף על סלוט אחד של 8 GB?
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכם: יש לי במחשב זיכרון של 2GBx2 שלG.SKIL ואני מעוניין להוסיף עוד זיכרון של 2GBx2 איזה זיכרון הכי מתאים להוסיף לזכרונות שיש לי , והאם כדאי להוסיף רק 2GBx2 או 4GBx2 , או בכלל להחליף גם את הזיכרון שיש לי עכשיו ? המחשב מיועד למשחקים כמו: call of duty ghosts , battlefield 4 וכו' הזיכרון שיש לי עכשיו הוא :G.SKIL F3-12800CL7D-4GBRH DDR3-1600 PC3-12800 2048MBx2 DUAL CHANNEL CL7-7-7-24 1.65V הלוח אם שיש לי הוא : ASUS P7P55D EVO P55 SOCKET LGA1156 INTEL I5 תודה
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
-
-
מפרט: Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate - 64bit CPU Type QuadCore AMD Phenom II X4 945, 3000 MHz (15 x 200) Motherboard Name Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394) System Memory 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) - DUAL Video Adapter ATI Radeon HD 5700 Series (1024 MB) ---------------------------- אני לא כזה משחק במשחקי מחשב מדיי פעם assasin creed ו- Prototype אבל לא יותר מזה... לרב אני מתעסק בתיכנות - Visual Studio 2012/3 ו- Eclipse. לאחרונה המחשב שלי נהיה איטי ושמתי לב שהוא תופס כ 70% מהזיכרון הנוכחי שיש לי. חשבתי להוסיף זיכרון. יש הרבה סוגים לזכרון ואני לא יודע מה ההבדל ב…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כמו שאתם רואים למטה..זה המחשב שלי. בנוסף המחשב נמצא גם כן באוברקלוק מ2.6 ל4.0 עם קירור של מוגן 3. ועקב מהלך האוברקלוק הייתי חייב מעט להוריד את המהירות של הזיכרון ל1300mhz בערך. בכל אופן השאלה שלי היא, אני רוצה להוסיף לפחות עוד 4 ג'יגה למחשב,מעדיף אפילו 8 ג'יגה,אני עורך סרטים ב64bit והתוכנה כל פעם קורסת עם שגיאה שאין מספיק זיכרוןram. השאלה וההיתלבטות שלי היא האם לקנות עוד 2gbX2 מאותו דגם כמו שלי ובכך אקבל גם dual chanel או שאני אקנה סטיק אחד של 4 או 8 ג'יגה נוספים ולא אקבל dual chanel? וארויח זכרון אחד גדול על סטיק אחד שיעזור לי במידה וארצה לשדרג את המחשב בעתיד,בקיצור השאלה עד כמה dual chanel מוסיף שאולי חבל לי לאבד אותו. עוד שאלה חשובה-אם אני אוסיף זכרונות ובכלל לא אותו m…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-