עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. מה כמות הזיכרון המומלצת למחשב HTPC לסלון? ישמש למשחקים(בינוניי לא כבדים) מוסיקב, סרטים וקצת אינטרנט. במידה ואני מתקים עליו Vista home premium בשביל תוכנת המדיה סנטר. האם יספיקו לי בהחלט 2GB? או כדאי להשקיע ולשים 4GB זיכרון? ( תוספת של כ 300 ש"ח אם אני מגדיל) האם עם הVISTA ומשחקים הזיכרון יהיה גבולי? תודה!

• 3 תגובות
    • 772 צפיות
  2. אני מתכנן לקנות מחשב חדש שהיעוד היחידי שלו הוא עריכה. העריכה היא לא למטרת פרנסה- אני לומד קולנוע ומעוניין לערוך פעם בשבוע, שבועיים- עריכה רבה ומרוכזת. (סרטונים של 5- 10 דקות...). בעיקרון חשבתי על המעבד q6600 (הבנתי שפרמייר תומך ב-4 ליבות) אבל אז חשבתי אולי על q8200.... מה כדאי לשימושים שלי? תודה, גיא

• 10 תגובות
    • 890 צפיות
  3. Started by julles,

שלום, אני בעיצומה של הרכבת המפרט למחשב החדש שלי. קראתי על המעבד שבחרתי, intel core i7 4790k @4.0 GHz, ועל אחיו הקטן, ה 4770k, והבנתי שהם מתחממים מאוד. (בעיקר ה 4770k). השאלה היא, האם צריך לשאוף לטמפרטורות כמה שיותר נמוכות? זאת המטרה? להוסיף מאווררים וקירור נוזלי ולשפוך חנקן נוזלי על המערכת? (סתם) האם שווה להשקיע יותר מ 190 ש"ח בקירור למעבד? לא מתכנן לעשות OC (אל תרדו עלי ). מתלבט בין Scythe Kabuto II SCKBT-2000 CPU Cooler ל Noctua NH-D9L CPU Cooler.ההמלצות לדגמים אחרים כמובן תתקבלנה בברכה. תודה (:

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by הסולידי,

לאחר שלמדתי (פחות או יותר) את רכיבי המחשב המומלצים לצרכים שלנו, אני בהרגשה שאין לי כל קנה מידה לבחינת לוח אם. איך בוחרים לוח אם? מהם הקריטריטנים לכך? האם גם לוח האם מושפע מהצרכים שבשימוש? אם כן להלן השימושים המיועדים למחשב: המחשב הוא מחשב משפחתי ולכן משתמשים בו לצרכים מגוונים: אינטרנט, אופיס, ICQ, מסנג'ר, פוטושופ, אקרובט אדובי, שיתופי קבצים, מעט משחקים (לא כבדים), שמיעת שירים וצפיה בסרטונים. [לפעמים תוכנות מסויימות כמו אקרובט אדובי ,ICQ , מסנג'ר, פאוור פוינט פתוחות יותר מפעם אחת]. מתכוון להתקין בשלב זה XP אך מעוניין שהמחשב "יקלוט" את VISTA בבוא היום ללא כל בעיה. לא מתוכנן OC . האמת שעוד טרם הצלחתי להבין מה עושים ולשם מה זה הייצור הזה שנקרא OC , ותסלחו לי על השפה העממית? ב…

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  5. אני לא מוצא את זה באתר של החברה ולכן אני מבקש עזרה ... הזיכרון הוא a-data 2*512 ddr 500 vitesa אני מפחד שהוא לא יעבוד כי אצל חבר שלי שיש לו asus p4p800 הזיכרונות לא עבדו ,בעעעעעע

• 8 תגובות
    • 806 צפיות
  6. Started by Ghoul,

ככה הבעיה שיש לי בעיה חרא למה המחשב בקושי זז במשחקים כמו ויס סיטי ויש לי פנטיום 3 800 וכרטיס מסך ג'יפורס 2 מקס 400 וקאונטר סטרייקק עובד חרא בקיצור כל המחשב זבל - צריך עזרה :'(

• 33 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. נכון להיום ברשותי מחשב פנטיום 4 3.0Ghz HT אשר תומך ב-DDR2 עד למהירות 553Mhz, ומותקנים עליו 512MB X 2 במהירות הזו. לאחרונה קניתי כרטיס מסך 8600GT שנתן תאוצה רצינית לביצועים, אך עדיין נוצר לפעמים צוואר בקבוק בגלל חוסר הזיכרון. הלוח שברשותי הינו Gigabyte 8I925X והוא לא מאכזב אפילו אחרי 3 שנים... לאחרונה שמתי לב שהזכרונות ירדו במחירים ירידה תלולה (כיום ראיתי 2 ג'יגה זיכרון ב-200 ש"ח), אז רציתי לדעת האם כדאי לשדרג את המערכת שלי ובאיזו צורה? הלוח בעל 4 סלוטים לזכרונות, כאשר 2 מנוצלים. ואני מסתבך במה כדאי לעשות עם זה... 1. לקנות עוד 2 באותה תצורה ובסך הכל להגיע ל-2 ג'יגה זיכרון. 2. לקנות 1Ghz X2 שיתפסו רק 2 מקומות ואת הישנים לזרוק למגירה. 3. לקנות עוד 2 ולהגיע ל-3 ג'יגהב…

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  8. Started by aquarius,

איזה ליבה הכי טובה Clawhammer Winchester Newcastle

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Hyena,

שלום, איזה מעבד ולוח אם של AMD מקבילים ל-INTEL 2.6 על 800, שעובד על בורד 865 על 800 ? כעיקרון החלטתי על 2.6 800 של אינטל ולוח אם 865 800. אבל אולי באמת AMD יותר זולים... דרך אגב, מה זה Thoroughbred...(ישן יותר מה-XP 2800?) ומה זה BARTON? הייתי רוצה לדעת בכללית את הסוגים של הלוחות AMD והמעבדים, כדי שאני אדע מה לקחת. תודה

• 9 תגובות
    • 960 צפיות
  10. איזה מעבד נותן תוצאות טובות יותר במשחקים ושאר האפשרויות?

• 8 תגובות
    • 746 צפיות
  11. Started by Salwaby,

אני חדש בפורום , כרגע יש לי pentium 4 2.8ghz / 800mhz עם זכרונות 512DDR 200mhz , אני מאמין שהזכרונות שיש לי כרגע הם איטיים ולא אפקטיביים למעבד שלי (שגם הוא לא כזה טוב כן? ... :\) אז קודם כל, האם אני צודק בהערכה שלי ואם כן, הייתי רוצה לקנות זכרונות חדשים 1024 במהירות שתהיה יותר קרובה לזאת של המעבד 667mhz, מה יש .. הייתי רוצה לקבל הצעות אם אפשר, שההגבלה היחידה היא שאני רוצה 1024 ולא יותר .. והתקציב , בוא נגיד לא פרוע מדי .. אני מעוניין אחרי הכל רק בזכרונות

• 11 תגובות
    • 631 צפיות
  12. Started by zolder,

ומה ההבדל בדיוק בין ה-0.13 מיקרון ל-0.18 מיקרון ומה זה נותן?

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  13. שלום הייתי רוצה שמישהו יומר לי כמה עולה זיכרון Micron Tech 256MB 166Mhz ישן. הזיכרון בן 4 שנים. תודה מראש אורי.

• 2 תגובות
    • 526 צפיות
  14. שלום. כבר שאלתי פעם אחת לגבי זכרונות אבל לאחר שהחלטתי ללכת על קיט של 3x2gb אבקש עזרה. ככה 3 דברים חושבים לי שיהיו 1. שהמהירות תהיה מעל 1333 הייתי מעדיף 1600 אם אין הבדל משמעותי במחיר 2. שהתזמונים יהיו נמוכים 3. הכי חשוב שהזכרונות יתמכו בתקן( xmp(extreme memory profile של intel אני מבקש להתייחס לשלוש הדברים שרשמתי התקציב הוא בין 900 ל1000 ללא אפשרות חריגה. ברור שאם יש משהו שיענה על מה שביקשתי ויהיה במחיר נמוך יותר אז עדיף. תודה

• 5 תגובות
    • 976 צפיות
  15. Started by THL,

אני קונה מחשב חדש (לוח-אם + מעבד + זכרונות + כרטיס מסך) ורציתי לדעת אם יש טעם להשקיע בזכרונות יקרים,(אין לי שום כוונה לעשות אובר קלוקינג) כרגע התוכנית היא לקנות שני יחידות של סמסונג DDR 400 512 MB (הלוח- 9CJS ZENITH של Chaintech תומך ב- Dual-Channel DDR)

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  16. Started by בייגל טוסט,

אינטל חוששים כנראה שE4200 בתדר 1600 לא יעמוד בקצב של אתלון 3600X2 ולכן הם ביטלו אותו לטובת E4300 בתדר 1800 http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=632107 חדשות נפלאות לשוק התקציבי

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Mr.wiz,

במחשב עים מערכת מילניום התחילו בעיות,windows עולה ונותן הודעת שגיאת qm וכשפותחים את explorer הוא נותן שגיאה ומציע לעשות restart. מהי השגיאה qm ומה לעשות כדי לטפל בבעיה.? ב-save mode אין הודעת שגיאה וגם explorer ניפתח ללא הודעת שגיאה.

• 2 תגובות
    • 610 צפיות
  18. השימוש יהיה רגיל + משחקים חדשים וכבדים. OC לא מתוכנן כרגע, אלא כשאני אשדרג לבארטון עם באס 200 (כשהמחירים ירדו). או ל 2500+, נראה. אולי אנסה OC על הפאלומינו הלוהט שלי (1800+). ההפרש הוא 50~ ש"ח הלוח שלי מת (פירוט ב"מפרט מחשב") , ויש לי אפשרות להחליפו. אז מה כדאי\עדיף לי ? תודה HF

19. האם שווה לקנות אותו יחד עם לוח 780 של גיגהבייט, או לחכות לg45 עם מעבד אינטל? תודה!

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  20. Started by Griffin,

היי. כבר מעל שנה שאני לא עוכב אחרי התפתחויות של חומרה וזה יתווכח בשאלה הבאה; אני מתכנן לקנות בקרוב לוח אם חדש. שמתי עיין על ה-GA-MA785GM-US2H של ג'יגבייט. בצד שמאל של הסוקט קיים חיבור של 8 פין. החיבור לא קיים בספק הנוכחי שלי לכן אני חייב לשאול - מה מטרת החיבור והאם נחוץ לחבר אליו את הספק? עיינתי בסטיקי הסברים על חיבורים אבל זה לא עזר לי. אשמח לתשובה בהקדם.

• 6 תגובות
    • 971 צפיות
  21. Started by ToMeRv32,

המעבד: Intel i5 760 2.8GHz Quad Core באתר של אינטל כתוב שאין אפשרות Hyper Threading במעבד, אבל בSpeccy כתוב שיש וזה פשוט לא פועל אצלי.. כמובן שלא חשבתי לסמוך על Speccy יותר מאשר על האתר של אינטל, אבל אחרי כמה חיפושים גיליתי את ההשוואה הזו: http://www.anandtech.com/show/3871/the-sandy-bridge-preview-three-wins-in-a-row/9 ואני אצטט שורה: "With Hyper Threading enabled, the Core i5 2400 is actually dangerously close to the 6-core 980X." פה נאמר של i5 2400 יש Hyper Threading, אבל גם בדף שלו באתר של אינטל כתוב שאין את זה.. (http://ark.intel.com/products/52207) איך אני יכול לבדוק ובמקרה שכן להפעיל את הטכנולוגיה המתקדמת הזאת גם במעבד שלי? : וקראתי גם שWindows 7 מותאמ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. מדובר במחשב פיתוח (Visual Studio .NET) : מעבד AMD Athlon XP +2500 Barton מהירות 1840 Mhz מהירת FSB של 167.4MHz (או 334.6 MHz DDR) זכרון פנימי (סה"כ 1 ג'יגה, מהירות 200 MHz), אין עוד מסילות פנויות : 2 סטיקים של 256 מגה PC3200 DDR-SDRAM 1 סטיק של 512 מגה PC3200 DDR-SDRAM לוח אם דגם (Epox EP 8 RDAI (I 1. מה הדרך האפקטיבית ביותר לשפר את ביצועי המחשב ? להוריד זכרון של 256 מגה, ולשים במקומות 1 ג'יגה ? 2. לשדרג מעבד ? 3. להחליף לוח אם ? 4. האם לדעתכם המחשב הנוכחי יריץ ויסטה בצורה חלקה ? תודה.

• 3 תגובות
    • 560 צפיות
  23. http://www.vr-zone.com/index.php?i=3848 באמת נחמד.

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום. יש ברשותי מחשב נייח משרדי, די ישן. אני צריך זכרון RAM. האם הזכרון הבא מתאים עבור מחשב נייח (אני חושש שאזמין עבור לפטופ בטעות): תודה מראש! 8GB [2x4GB] Fully-Buffered FBDIMM Memory RAM Upgrade for the Dell PowerEdge 1950, 2900, 2950 Systems (DDR2-667, PC2-5300F, FBDIMM)

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  25. מישהו קנה פעם לוח MSI neo2 מהחנות IVORY? אם כן יש לי שאלה אליו לפרטי תודה מראש

• 2 תגובות
    • 584 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.