עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by shklak,

אמנם לא ממש רלוונטי, אבל בכל זאת מעבד (ארכיטקטורה למעשה) מעניין מאוד ועם עבר מפואר. הייתי אומר שלפחות הנתונים שלו מעניינים (בלשון המעטה) : מקור : http://theinquirer.net/?article=24284 למי שלא מכיר את הארכיטקטורה הנ"ל, פרט קטן ואולי שולי מתוכה, שאולי יזכיר נשכחות - תדר המעבד הגיע לסביבות 200-233 MHz בזמן שהפנטיום, בזמנו, דישדש ב-60/66 MHz. למתעניינים, חלק ראשון מתוך כתבה מקיפה ביותר אודות הארכיטקטורה - The History of Alpha Processors: Facts and Comments מקור : X-Bit Labs

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אני בקרוב לקנות עומד מחשב חדש בקרוב. אז ההתלבטות שלי היא כזו: האם לקנות Athlon64 3000+ ולוח-אם מהדגמים החדשים שיצאו לאחרונה? או: לקנות P4 2.8C ב- 200ש''ח פחות, ולקנות לוח-אם חזק מאוד, ותיק, עם כבוד, כמו ה- P4C800 Deluxe של Asus? אני רוצה לציין שאני אעשה אוברקלוקינג גבוה, אז צריך להתחשב גם בזה. ולגבי הזכרונות: כדאי לי לקנות זכרונות מהירים מאוד, שיעמדו בבאסים גבוהים יותר כמו OCZ PC4000? או: זכרונות פחות מהירים, אבל הרבה יותר איכותיים כמו OCZ PC3500LE או Mushkin Black II (שניהם מבוססי BH5)? אלפי תודות לעוזרים. 8)

• 0 תגובות
    • 521 צפיות
  3. Started by deth213,

הזמנתי מחשב עם לוח אם של intel - grand county 2 וקיבלתי במקומו אחר של asrock. בחנות אמרו שהוא יותר טוב כי שי לו צ'יפסט 945. http://www.asrock.com/product/775i945GZ.htm http://www.intel.com/products/motherboard/d102ggc2/index.htm יש לי כמה שאלות, בתקווה שתוכלו לענות לי עליהן: 1. האם הלוח של הזה אינטל מתחמם מאוד יותר מלוחות אחרים ? 2. האם הוא תומך ב - sata 2 ? 3. האם העובדה שהלוח של אינטל הוא pci*16 ושל asrock רק pci*4 משפיעה בהרבה על geforce 7300LE ? בתודה מראש.

• 3 תגובות
    • 689 צפיות
  4. Started by גד :),

במחשב נייד Asus X540L יש כבר זכרון 4GB מובנה (הוא ממש חלק מהלוח) https://www.asus.com/Notebooks/X540LA/specifications/ המעבד הוא i3 5005U http://ark.intel.com/products/84695/Intel-Core-i3-5005U-Processor-3M-Cache-2_00-GHz קיים סלוט לשים זכרון נוסף, רציתי להוסיף לו עוד כרטיס של 4GB זכרון, הבנתי שצריך זכרון DDR3L 1.35V ניסיתי לשים לו זכרון DDR3L 1.35 מחברה מסויימת ובמסך לא ראו כלום, זה לא עבד אולי לא הבנתי נכון? אולי צריך זכרון אחר במחשב הזה? או שאולי יש חברות מסויימות שרק הזכרון שלהם עובד עם המחשב Asus X540L? ------------ הזכרון הזה מתאים? http://ksp.co.il/?uin=21812 ואולי הזכרון הזה? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=…

5. Started by off-the-lip,

שאלווווווום, קבלו את הדילמה יש לי עכשיו מעבד 1.6 ולוח אם asus p4b עם 384 sdram מה עדיף לשדרג מעבד לathelon 2500 + לוח אם חדש+ זכרונות ddr חדשים? או פשוט מחשב חדש...אם לשדרג שלחו לי לינקים בבקשהההה לחנויות שירכיבו צוות לעניין! אגב יש לי כרטיס מסך radeon 9600xt ההתלבטות היא מהסיבה הפשוטה שעשיתי לאחרונה מודינג למארז ויש לי חלון צידי בצורת בילבונג ונאונים ומאווררים ואין לי כח לעשות הכל במארז חדש... (אגב תמונות בקרוב... היכונו להיגנב) מה עדיף אחים שלי??

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  6. שלום, לאחרונה התחילו לי המון ריסטים ויש לי ריסט בערך כל 15 דקות. ניסיתי לעשות בדיקת מאמץ, לא היה ריסט, כלומר אין קשר להתחממות המעבד. הכרטיס מסך בטמפרטורה סבירה של 51 מעלות במנוחה, והמעבד עם קירור טוב בטמפרטורה של 35 מעלוץ במנוחה. ניסיתי לעשות בדיקת זכרונות ויצא שהיש מעל 50 אלף שגיאות בסיבוב השלישי. עוד משהו, הכונן שלי הוא כונן סיגייט מהגרסא הפגומה שיצאה לפני שנה וחצי בערך, לא עבר שום עדכון ושום דבר, מה שכן, היו מההתחלה הרבה מסכים כחולים. הבעיה של הריסטים היא כנראה בזכרונות נכון? אני עכשיו אנסה לבצע תיקון סקטורים דרך התוכנה MHDD, אגב, חייבים שהכונן יהיה ריק ומפורמט בשביל תיקון הסקטורים? תודה.

• 45 תגובות
    • 6.1k צפיות
  7. מה ההבדל בין GIGABYTE GA-P35C-DS3R ל GIGABYTE GA-P35-DS3R ? מה יותר טוב? האם יש לוח אם טוב יותר במחיר של עד 900 בערך?

• 1 תגובה
    • 708 צפיות
  8. ערב טוב לכולם מחפש המלצה לתוכנה אשר בודקת את רכיבי המחשב : מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, כונן קשיח דרך הבוט ונותנת לי דיווח על תקלות חומרה תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  9. Started by kinneret,

טוב אז ככה, פתחתי את המארז וראיתי שעל הזכרונות שיש ברשותי רשום PC400 CL2.5 256MB DDR (על כל אחד מהם) ובנוסף ראיתי שעל הלוח אם רשום Dual Channel עכשיו השאלה שלי היא כזאת, מה זה אומר הPC400 ? זאת המהירות של כל זכרון? זה בעצם 400MHZ? בנוסף אם יש לי Dual Channel ואני רוצה להרחיב את הזכרון , אני צריכה לקנות עוד שני סטיקים של 256mb ? או שאפשר גם לקנות עוד שני סטיקים של 512?

• 4 תגובות
    • 468 צפיות
  10. Started by Sunny Jim,

טוב, החלטתי לעדכן, ובהחלט יש שיפור. שמתי ישר FSB על 350, וBOOT כמו שצריך בלי בעיה. הרצתי 3DMARK06, ולא היו שום בעיות, אבל אחרי זה הרצתי 05 ובCPUTEST הראשון המחשב נתקע באמצע... עשיתי REBOOT, הרצתי שוב פעם, ועוד פעם נתקע בCPUTEST, הפעם בTEST השני... כנראה שזה יותר מדי אוברקלוק(או שיותר מדי עם כל המתחים בSTOCK) אז שמתי על BUS של 333, הרצתי שוב פעם, והפעם לא היו בעיות... יכול להיות באמת שזה בגלל שאני לא מעלה מתחים? או שזה בגלל שעשיתי אוברקלוק מינורי(מ666 ל700) לזכרון? אם מישהו זוכר מנסיון העבר שלי, אז הזכרון שלי כנראה לא כל כך אוהב אוברקלוק... לכל מקרה עשיתי כמה פעמים REBOOT בשביל לבדוק האם עושה BOOT בלי בעיות, ואכן בעית הCOLD BOOT נעלמה... אולי הבעיה אצלי ספציפית בגלל כמה ס…

• 2 תגובות
    • 488 צפיות
  11. אהלן, מאז שקניתי את המחשב שלי בשנה שעברה הפסקתי לעקוב אחרי התפתחויות חומרה אז תסלחו לי אם זו שאלה בנאלית.. חבר קנה מחשב מבוסס AMD ואמר לי שהוא קנה זכרונות 800 בגלל שהמעבדים של AMD לא תומכים בזכרונות עם מהירות גבוה יותר. לי זה נשמע לא הגיוני ש- AMD תשאר מאחור מול אינטל בדבר כ"כ טריוויאלי, וכל עניין ה"מעבד לא תומך" נשמע לי הזוי, אז אמרתי לו שלא יכול להיות, וזה לא נראה לי נכון.. עכשיו אני מסתכל על לוחות אם - למשל: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=F8NXs2xIQloc5nrb&content=specifications וכתוב: מישהו יכול לתרגם? ואם השורה הנ"ל לא קשורה, אז בכלליות לאשש/להפריך את מה שהצגתי.. תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. יש לי מחשב מעבד amd socket A 462 2600mhz לוח אם ECS model 863 chipset SIS 741GX Manufacturer ECS Model M863 Version 1.0 North Bridge SiS 741GX Revision 03 South Bridge SiS 964 Revision 03 CPU AMD Athlon XP Cpu Socket Socket A (462) אני רוצה להוסיף 2GB רם חדשים אני רוצה הכי זול תמצליצו לי

• 3 תגובות
    • 775 צפיות
  13. קניתי מחשב חדש (SFF של שאטל) ואני רוצה להכניס 2 סטיקים של 512MB כל אחד. השימוש של המחשב הוא למשחקים , אינטרנט , אופיס וכו' ... אני לא יודע אם ללכת על זיכרון פשוט וסטנדרטי של SAMSUNG - DDR400 .. או ללכת על משהו של חברה יותר טובה .. אני לא מתכוון לעשות OC למחשב (זה לא בתיכנון שלי בכל אופן). [אה, אני גם לא מתכוון לשלם יותר מ- 500-600 ש"ח לסטיק אחד של 512MB או סה"כ 1000-1200 ש"ח ל-1GB). מה אתם אומרים ? להשאר אם זכרונות SAMSUNG רגילים או להשקיע במשהו אחר (והאם יש משהו כזה במגבלת התקציב הנ"ל) ? תודה וחג שמח!

• 9 תגובות
    • 638 צפיות
  14. אני קונה מחשב חדש הגעתי למסכנה כי המעבד שאני צריך הוא I3 ולוח אם הכולל כרטיס מסך און בורד איזה לוח אם נותן לי את כרטיס המסך הטוב ביותר? האם יש הבדלים בין כרטיסי המסך השונים המובנים על לוחות האם?

• 9 תגובות
    • 952 צפיות
  15. Started by JOHNNIE,

הציעו לי אותו בחנות ואני לא יודע אם זו בחירה טובה. התקציב הוא סביב 750 ש"ח ללוח אם. המעבד שנבחר איתו הוא E6400. תודה לכל מגיב.

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  16. Started by brk2k,

רציתי לדעת האם הבאס של מעבדי אינטל מסידרה ''C'' שהוא 800Mhz הוא - 400 * 2 או 200 * 4 ?? תודה על התשובות!

• 1 תגובה
    • 469 צפיות
  17. Started by 00000,

אני אדם שעובד עם מוזיקה, ויש לי ג'יגה זיכרון. קודם כל אני עובד עם XP 32BIT SERVICE PACK 2 יש לי שני זכרונות של 512: DIMM1: Kingston 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-12 @ 266 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) השאלה היא, מה לעשות? כמה עדיף לי לקנות וכמה מערכת ההפעלה שלי תנצל? אסור לי להתפשר ואני חייב מינימום 2 ג'יגה. האם מערכת ההפעלה שלי תדע לנצל 3G? או 4G? כמה שיותר, יותר טוב. תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 762 צפיות
  18. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. לי יש את המחשב שבחתימה ולאשתי יש אתלון XP 2200 שנינו מרוצים מהמחשבים שלנו משרתים אותנו יופי. אני אמור לקבל ממישהו כרטיס מסך רדאון 9600 XT שיחליף את ה רדאון 8500LE שלי, או שבמקום זה אני יכול להחליף את האתלון 2200 והלוח אם שלו לאתלון 64 3000+ או 2800+ עם לוח אם שאני עדיין לא יודע איזה. מה לפי דעתכם עדיף: כרטיס מסך נחמד אך לא שיא הטכנולוגיה או שדרוג של המחשב לאתלון 64 וזה יהיה כרוך בלהישאר בינתיים עם הרדאון 8500 LE .

• 1 תגובה
    • 542 צפיות
  19. Started by Thadar,

מישהו זוכר איך קוראים לסקוט הארוך שהיה בשמוש בזמנו של פנטיום 3?

• 5 תגובות
    • 531 צפיות
  20. Started by sam1441,

התקציב הוא בסביבות 2500 ש"ח ללוח עם כ. מסך משולב, מעבד וזיכרון (גיג'ה) ומארז. (את השאר יש לי) מעבד Intel Core 2 Duo BOX (מה זה אומר אגב BOX? כדאי?) תודה!

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. היי חברים אני מחפש מעבד מספיק חזק בשביל סטרים/ לייב אני משתמש בתוכנות obs studio וגם obs stream labs ושאני עולה ללייב ואז מתחיל לשחק (BF4) יש לי תקיעות במשחק ככל הנראה בגלל שהמעבד חלש תקציב עד 500 ש"ח (יד שניה)

22. Started by rtyrty22,

האם צריך לעכן ביוס או להתקין מחדש את הווינדוס ? המחשה נמצא באובר קלוקינג האם זה מפריע ?

• 2 תגובות
    • 3.2k צפיות
  23. http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?p=irol-eventDetails&c=74093&eventID=1641244

• 0 תגובות
    • 515 צפיות
  24. Started by שמוליקג,

יש לי מחשב יחסית ישן - 3 שנים אני רוצה לחזק אותו - להוסיף זיכרון איך אני יודע מה הזיכרון המתאים? (חשד סביר שזה SDRAM) תודה שמוליק

• 2 תגובות
    • 473 צפיות
  25. Started by Keman,

http://ap.google.com/article/ALeqM5gi5wPztqMeuGmq7xPaI67oS6w-Kw

• 0 תגובות
    • 682 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.