עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Tal.,

שלום, בכל פעם שאני רואה זכרונות באינטרנט רשום CL5 או CL4 או משהו כזה... הבנתי שזה תזמונים, מה זה אומר? ורשום גם נגיד CL 5-5-5-18 או CL 5-5-5-15 או כל מיני צירופים אחרים... מה זה CL5 או CL4 או כל CL אחר? מה הכי טוב? ככל שהמספר גבוה יותר או נמוך יותר? מה זה הרצף הזה (CL 5-5-5-18)? מה הכי טוב? ככל שהמספר בסוף גדול או קטן יותר? עד עכשיו ידעתי להשוות בין זכרונות בנפח, במספר הסטיקים (נגיד 2GBx2 או סטיק אחד של 4GB), במהירות (MHZ) ובחברה (אני הכי אוהב את OCZ כי זה הכי משתלם כמעט תמיד). אשמח לתשובות, תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by שימי71,

שלום קניתי לוח אם חדש של אסוס תואם למעבד AMD לצערי הרב ברגע שניסיתי להרכיב את המעבד תואם ללוח האם הוא נפל לי על הרצפה וחלק מהפינים(כ-10) התעקמו. שאלתי האם יש דרך כל שהיא לתקן את הבעיה,לישר את הפינים? או לקרוא קדיש על המעבד. ניסתי עם פינצטה דקה לישר את הפינים אבל זה מאוד קשה תודה למי שינחם אותי

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום לכולם, כרגע יש לי D830 3.2GHZ ויושב עליו TT BT אשר מוריד לו את הטמפרטורות לכדי 38+- במנוחה ועד ל 48 במאמץ מלא..של אפליקציות שונות ויישומים שונים במקביל. השאלה שלי היא האם כדאי לי ללכת על הC2D החדש ששמעתי שהוא הרבה יותר "קריר" מהסדרה D או שפשוט להישאר עם הD וכמה טמפרטורות בערך אני אמור לקבל עם הC2D והמאורר TT BT שיושב עליו ומקרר אותו?? 2.יש לי לוח אם P5ND2 DELUXE אשר על הלוח כתוב במאפיינים שהוא תומך DDR2667 ומטה..האם הוא יכול לתמוך בG.SKILL 2*1024MB 800MHZ?? ובאתר יצרן לא רשום פשוט אבל רציתי לשאול האם הלוח יכול לקבל את הזכרונות האלו תאורטית בתדר של 800 ולא להוריד לי את הזכרונות ל667 (חשוב לציין שהם מחוברים בDC) ואם זה יוריד לי אותם ל667 אז בכמה תהיה פגיעת הביצועים משמ…

• 6 תגובות
    • 726 צפיות
  4. Started by vladk,

אני מתלבט בין ההבאים, מה דעתכם עדיף ולמה: Asus A7V333 (קיים בישראל ?) Epox 8K3A+ (אין on board LAN) Gigabyte GA-7VRXP (האם העובדה שאין הגנה נגד התחממות יתר של המעבד מהווה בעיה?) (ואם אפשר ציינו מחיר של הלוחות בארץ) הדרישות שלי מהלוח הם: מיועד ל AMD תמיכה ב AMD ATHLON XP 2000 ויותר 3 ויותר מקומות לזיכרון תמיכה בזיכרון מסוג DDR 200/266/+ onboard 5.1chan sound onboard LAN 10/100 (רצוי מאוד) יותר משני חיבורי IDE זהו. תודה :-)

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by טל קורקוס,

יש עוד מה לעשות עם המעבד הזה ? יש לי אותו שווה להשקיע לוח אם בשבילו ? הוא ברמה של ATOM ?

• 3 תגובות
    • 706 צפיות
  6. אני מתכנן לבנות מערכת עם שימוש עיקרי של עיבוד וידאו ותמונה. כיום יש לי 4 כוננים ואני מתכוון להשתמש בהם גם במערכת החדשה ואצטרך בעתיד הקרוב עוד. לא מתכוון להשקיע ב-NAS חיצוני לעבודה יומיומית. מבדיקה של הלוחות היום נראה שיש התקמצנות במספר חיבורי ה-SATA: 4 עבור לוחות B660, ו-6 עבור לוחות Z690. יש לי כיום לוח ישן נושן (Asus P8H67-M LE) שתומך ב-6 חיבורים... המעבד יהיה כנראה רגיל (לא K, לא F) ובכל מקרה אין לי שום עניין לבצע OC ידני. אין לי בעיה עקרונית לשים מעבד K על לוח 660B אם זה עדין נותן לי שיפור ביצועים בערכית וידאו (פרמייר פרו) אבל אני מניח שזה לא קורה (אם מישהו מכיר בדיקה כזו אשמח לקישור). ז"א שאין לי סיבה מיוחדת להעדיף לוחות Z690 מלבד ע…

7. מטרות בניית מערכת מחשב עם מערכת הפעלה VISTA x64 אני מתכוון להריץ משחקים כבדים כמו GTA,compeny of heros,Age of Ampires 3 מחיר יעד כ-3000 ש"ח (ללא:HD, מסך , CD, מקלדת, עכבר, וכו.) לאפשר אופציה לשידרוג (כ.מסך, זיכרון, מעבד). מעבדים: Intel -Core2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB או AMD -Athlon64 4600+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם ל-Inetl GIGABYTE 965GM-S2 s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E ל-AMD ASUS M2N-E AM2, 570Ultra, DDRII 800, PCI-E את הרכיבים בחרתי בעזרת קריאה בפורומים ומעט ידע בסיסי אך יש לי עדיין הרבה שאלות.. ??? האם הלוחות+מעבדים הללו יספקו את הביצועים הדרושים? האם הלוחות הללו בעלי BUS במהירות תואמת למעבדים? האם הלוחות יתמכו ב-64 ביט באופן מלא? (האם יש מספיק addres…

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  8. שלום רב לכם חברים, המחשב הנייח שלי התאבד והותיר אותי עם הנייד האומלל שלי...זקוק באופן דחוף להמלצה זריזה על לוח אם ומעבד במחיר כמה שיותר נמוך על מנת שאחזור במהרה לעבוד מול כל התכנים ששוכבים בהארד דיסק שם....... זכרון 1GB DDR2 400MHZ...אם אאלץ להחליף זכרון בשביל לוח אחר..וGB יעלה מחיר סמלי אז אין בעיה אז יאללה חברים, זקוק לעזרתכם

• 7 תגובות
    • 739 צפיות
  9. Started by User_Name,

כמה Mhz זה XP 2200+?

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. טוב אז ככה הסיפור התחיל ליפני שבועיים כשגיליתי שבימקום 3.25GB יש לי פיתאום 2.75GB ומאז הביצועים דיי התקלקלו בהכל, ואין לי מושג מה לעשות יש למישהו פיתרון לבעיה המוזרה ??????? אולי להחליף סלוטים ?, כי אין לי אחריות לזיכרונות אז חייב עזרה תוכנתית או כל סוג שהוא. תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 849 צפיות
  11. Started by ozwrx,

כשאני נגיד משחק משחק כבד ואחרי זה יוצא מהמשחק לווינדוס אז אני שומע את המחשב מתאמץ ויש לי תוכנה שבודקת את המחשב בשם אברסט וכשאני מפעיל אותה תמיד אחרי מאמץ של המחשב הוא לא מראה לי שהמעבד הוא 2100+ ו 1750 MHZ כרגיל אלה פחות! למשל עכשיו אחרי ששיחקתי HELO הוא מראה לי שהמעבד הוא 1600+ ותמיד הוא מראה משהו אחר לפעמים גם 1900+ אבל עדיין רשום סמפרון 2500 אז למה זה??? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 771 צפיות
  12. Started by galCool,

שלום יש לי אינטל דואל.. רציתי המלצה ללוח אם בסביבות 700-600 תודה

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. המעבד המהיר ביותר אי-פעם, והמהיר ביותר לגיימינג בשלב זה, יעלה לכם 700 דולר לפני תוספת מסלכתבה

14. Started by Laser,

מישהוא יודע אם אפשר להשתמש בזיכרון RDRAM 800 MHZ בסלוטים שנועדו במקור ל RDRAM 400MHZ ??

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  15. קנתי מחשב לפני כמה ימים ולקחתי את הלוח הזה בהתחלה רצתי של גיבטי אבל אמרו לי שהן לא משהו ושזה לוח מציון הוא כולל הרבה דברים משיהו יכול לעזור אם זה נכון תענו בבקשה מהר כי מחר אני מקבל תמחשב וזה היום אחרון שאני יכול לעשות שיניו למרות שלוח האם נראה לי טוב ועוד שאלה קטנה הוא טוב לOC תודה הינה פרטי המערכת שלי מעבד 3500 AMD כרטיס מסך XFX 6800 הרגיל והשאר כמו שאתם ממלצים תודה

• 7 תגובות
    • 657 צפיות
  16. שלום לכולם ושבש שלום אני קונה מחשב חדש ואני רוצה לקנות לוח אם (שיתאים למעבד איי.אם.די פי-939 64 ביט.) אני מתלבט בין שני לוחות אם: הראשון: Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra nVIDIA nForce4 Socket 939 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_86_1412&products_id=11917 השני: ASUS A8N-E nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_84_1380&products_id=9700 איזה מבינהם עדיף, אמין יותר עם ביצועים טובים יותר. ואם יש לכם המלצות לכריטיסי מסך אחרים בסכום שציינתי מחנות פנדה בלבד תציעו. תודה מראש, דניאל

• 45 תגובות
    • 2k צפיות
  17. אלהן.בעיקרון הייתי סגור על הp31-d3sl אבל אמרו לי שבג'יגהבייט הl מסמנת כרטיס קול גרוע במיוחד..לכן אני צריך המלצה ללוח אם העובר בהצלחה את הדרישות הבאות: -אינטל -יתמוך במעבדים החדשים -כולל יציאת spdif -בעל כרטיס קל איכותי -זול,אני גם ככה בחריגה מטורפת תודה מראש

• 8 תגובות
    • 723 צפיות
  18. Started by yevv,

יש לי מעבד AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ עכשיו השאלה שלי היא מה מומלץ יותר למעבד PROCCESSOR SPEED (CPU) גבוה יותר או נמוך יותר? הכי גבוה זה 3400 והכי נמוך זה 800.

• 1 תגובה
    • 635 צפיות
  19. שלום...אני מקווה שאני בפורום הנכון. אני עומד לקנות מחשב וחשבתי על הלוח של גיגהבייט מדגם GA-K8N51PVMT9 ללוח יש כרטיס מסך מובנה GFORCE 6150 .עד 128 מגה הקצאת זיכרון. כולל יציאת TV OUT (שזה הכי חשוב לי..) אני מעוניין לחבר את המחשב לטלוויזיה על מנת שאוכל לצפות בסרטים. השאלה שלי היא האם יספיקו 128 מגה על כרטיס מובנה לצפייה בסרטים בחיבור לטלוויזיה ?? או שיהיו לי ריצודים\קפיצות במסך הטלוויזיה?

• 48 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by simon_hr,

יש לי מעבד E4500 וכרטיס מסך 8600 512 זיכרון מובנה ו2 גיגה זיכרון ו250gb ואני מחפש לוח שיתאים לי לחלקים הללו..! משהו טוב עם אפשרות לשדרוג אם אפשר... ורק לא asus

• 3 תגובות
    • 785 צפיות
  21. לוח אם : ASUS M2A-VM HDMI כאשר מחוברים זוג זכרונות מכל סוג לצמד הצהוב או השחור על הלוח הכל עובד. כאשר מחברים זכרון שלישי בודד בכל קונפיגורציה שהיא הווינדוס לא עולה. הזכרונות תקינים 2 של 1גיגה של קינגסטון 667 1 של 2 גיגה של קינגסטון 800

• 30 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. שלום, להוריי מחשב עם לוח אם ga-p55m-ud2 ומעבד i5-760 עם שני סטיקים של זכרון, כל אחד 2 גיגה (אחד ז"ל אתמול). אחד מהסטיקים הלך ואני רוצה לרכוש ערכת זכרון חדשה ולמקסם את הביצועים. מדובר ב-DDR3. לפי מפרט לוח האם ניתן להשתמש בזכרונות במהירות של עד 2200 עם 4 סטיקים של 4 גיגה (2xdual channel). ייתכן שבסוף אחליט על תצורת של 2X4GB. עוד מתלבט בעניין. במפרט המעבד כתוב שאפשר להשתמש בזכרונות במהירות של 1066/1333MHZ. במפרט לוח האם כתוב שהלוח יודע לעבוד עם זכרונות במהירות 2200/1600/1333/1066/800. ניסיונית, התקנתי לו 2 סטיקים של 4 גיגה (סה״כ במהירות 1600mhz ועבד בסדר (לפחות לרבע שעה שעבדתי עם המחשב טרם שניתקתי אותם והחזרתי למחשב השני), למרות שלכאורה המעבד לא י…

• 4 תגובות
    • 761 צפיות
  23. הסיבה להחלפה היא תמיכה ב USB3, Sata3 ו UEFI. המעבד הוא 955 של AMD שמומהר ל 4.1, אז חשוב שהלוח החדש יעמוד בזה גם כן. (למרות שרק העליתי מכפלה והוספתי מתח למעבד). (שאר המפרט בצד). השאלה היא אם כל העניין הזה כדאי, או שעדיף לסחוב איתו ככה עד שאוכל להחליף שילוש / פלטפורמה. תודה.

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. שלום לכם!!! יש לי מחשב פנטיום 4 2.8mhz זיכרון שיש לי כרגע הוא: 512mb. מערכת הפעלה xp. השאלה שלי היא ככה: יש לי עוד 2 סטיקים שלי זיכרונות , ואחד כבר תפוס ב- 512mb , עכשיו אני רוצה לקנות עוד 2 של 512mb. השאלה שלי האם כדי לקנות עוד 2 של 512, עם זה יעבוד dual. אוו שעדיף רק 2 של 1gb? מה אתם אומרים. בתודה מראש בר לוי!!!

• 3 תגובות
    • 449 צפיות
  25. Started by MisterVB,

הבנתי שבשניהם הכוח של המעבד מוכפל או שיש 2 מעבדים מישהו יכול להסביר את ההבדל? מה יותר חזק? תודה

• 4 תגובות
    • 822 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.