עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם. רכשתי חלקים כדי לבנות מחשב חדש רכשתי מעבד I5 4460 ולוח אם H81I - Plus תושבת 1150 כשהרכבתי את המחשב בפעם הראשונה הפעלתי את המחשב ולא נדלק צג. לא הבנתי. לפני כחודש בניתי את אותו מחשב בידיוק רק עם מעבד I5 4440 והכל . העברתי את המעבד ה 4440 למחשב החדש וכן עובד. החזרתי את המעבד. והלכתי לאייבורי איפה שקניתי למעבדה. אמרו לי שלמעבדים החדשים האלה חייב לעשות עידכון ביוס ורצו לקחת תמחשב ולעשות. אמרתי שלא צריך אני יעשה . אחרי שעשיתי והורדתי מאסוס את העדכון האחרון שנקרא 2001 עדיין המחשב לא מראה צג עם מעבד ה I5 4460 חשוב לציין שהמחשב מראה אור על הלוח אם . אבל לא נדלק צג. מה עושים?? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by yamyam070,

http://www.guru3d.com/news_story/amd_teases_new_fx_processor_with_liquid_cooling.html הראו תמונה בלי שום הסבר , מה זה בכלל

3. http://www.guru3d.com/news_story/intel_haswell_e_released_in_september_core_i3_and_pentiums_20_july.html השאלה שלי מה יתן PCI Express link speed of 8GT/s ?

4. Started by xiLike2Doitx,

עד כה הייתי נעול על Haswell, מאחר והוא הדור החדש שיצא. אך אחרי גישושים שונים באתר ובביקורות שונות, נראה כי זאת לא תהיה הבחירה המוצלחת ביותר. אז ככה, מה השיפור שחל בין כל דור ודור? כמה שיפור ב%? במה זה מתבטא? האם זה משפיע בגיימינג? *הכל מתוך נקודת הנחה שיתבצע OC, לפי מה שהבנתי האסוול לא ממש יציבים בOC, אייבי יותר טובים לOC אבל נוטים להתחמם, ועל סנדי לא שמעתי כל רע. ניקח דוגמה, במידה ועומדת לפני האפשרות הבאה: i7 2600K Vs. i5 3570K Vs. i5 4670K מי מהם יהיה הכי מומלץ? הסנדי הוא בעל hypertreading, שמקנה ייתרון במשחקים כמו Watch dogs ומשחקים עתידיים.

5. Started by yz101,

אני לא מוצא יותר מדי מידע על המעבד הנ"ל שמשווה אותו למעבדים ששקולים לו. כל מה שאני כן מוצא משווה אותו למעבדים חזקים. יש לי מערכת שצריכה לעבור שדרוג לגיימינג וכוללת מעבד שכזה. האם המעבד הנ"ל יהווה צוואר בקבוק מהותי לכרטיס כמו R7 260X? האם זה מעבד שיש סיכוי שניתן לפתוח בו ליבה רביעית?

• 0 תגובות
    • 907 צפיות
  6. Started by WhiteLen,

היי, יש לי 4770k i7 , כונן SSD Intel 730 Series ואני מחפש לוח מתאים. בעיקרון אני מתכוון לבצע המהרה קלה וכן אני מניח שאני מכוון ל Z87 או Z97. לא משחק משחקים וכנראה לא צריך כרטיס גראפי, לפחות לא בזמן הקרוב. יש לי ניסיון טוב עם Gigabyte אבל אני רואה שאנשים פה אוהבים את ASRock האם הם אמינים? אתם מכירים איזה לוח אם מומלץ שכדי לי לבדוק? מבחינת מחיר מחפש משהו בmid range תקציב גמיש.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Fanatic,

היי כולם, קניתי מחשב חדש לאחרונה המאפיינים החשובים 1) מעבד i3-4150. 2) לוח אם GA-H81M-HD3 3) קירור Arctic Cooling Freezer 11 LP שניות בודדות לאחר הדלקת המחשב, דרך הביוס, ניתן לראות כי המעבד מגיע ל 90-100 מעלות בערך והמאוור מסתובב על 2000 סל"ד (שוב דרך הביוס, שהמחשב ב Idle !) כמובן המחשב נכבה מאוד מאוד מהר אחרי כמה שניות נוספות (ואם לא אני כיביתי אותו מסיבות ברורות) יש למישהו מושג מה הולך פה? מישהו נתקל בבעיה הזאת? הערה: המחשב הורכב בחנות ונניח שהרכבה בסדר, אין לי גם משחה טרמית כדי לפרק ולהרכיב שוב את כל המערכת.

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. 1. http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GA-H97-D3H או 2 . http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GA-H97-Gaming%203 ?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. כפי שחלקכם יודעים ( מי שעקב אחרי הבניה שלי במדור הפרוייקטים ) היה לי מעבד 4770K שעבר תאונת DELIDDING מצערת ועקב כך הוחלף ל4670K הייתי חייב מחשב תקין ועובד . לאור יציאת ה4790K , האם כדאי להזמין מאמאזון ולהחליף ? 418$ כולל מיסים שהם 1469 ש"ח .

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by אוריאל 248,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות לוח אם חדש חשבתי על ASROCK Z97 EXTREME9 אולי אתם יודעים מאיפה אפשר לקנות אותו בארץ באזור הדרום כי בדקתי באייבורי וKSP ואין ואולי יש לכם לוח אחר להציע תודה

11. שלום, להלן המפרט של המחשב. הוא אמור לשמש את הילדים למשחקים בעיקר (אבל הם צעירים מלהיות גיימרים...) מסך ברזולוציה 1280X1080, בעיקר משחקים מSTEAM כמו MK Komplete edition ומשחקי פעולה אחרים. כל השאלות מתבססות על כך שהבנתי שעדיף לי להתקין WIN7 64 BIT ולא 32 - 1. האם הכרטיס תומך בהרחבת זיכרון ? (והאם יש הגיון בכך?) 2. לא מצאתי בשום מקום ברשת כולל EBAY כרטיס זיכרון דומה - CEON 2GB 800 MHZ CL5, והבנתי שכרטיס דומה זה משהו קריטי. יש לדעתכם מותג אחר אני יכול להתקין במקום ? אשמח לשמוע עצות ותשובות, תודה Motherboard: CPU Type DualCore Intel Pentium E6300, 2800 MHz (10.5 x 267) Motherboard Name MS…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by rezy,

היי אז לאחרונה קניתי ראם חדש,וכמו אידיוט הזמנתי ארבע " חתיכות " ראם של 2 גיגה אבל בלוח אם יש לי מקום רק לשתיים חתיכות. אז חשבתי שהגיע הזמן לקנות לום אם חדש.אני לא מבין בזה כול כך אז תסלחו אם אני נשמע מפגר חח. אז התקציב שלי בסביבות 400 שקל +-.בעיקרון חשבתי שזה נחמד http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P8Z77-M-PRO.הדברים שאני צריך שיתאים - Hz 4MB CORE 2 QUAD Q8300 ו 8GB 4X2GB PC2-6400 DDR2-800. אני צריך אותו בעיקר בשביל משחקים למיניהם תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Psychedelic,

שלום,אני מרגיש שביצועי הגיימינג שלי מוגבלים ע"י המעבד שלי,אני רוצה להחליף את הלוח והמעבד הקיימים . המפרט בצד. חשבתי על Gigabyte GA-H87-HD3 + I5 4590 מה אתם אומרים? והאם יש צורך לפרמט את המחשב לאחר ההחלפה(מעדיף שלא לפרמט אלא אם אין ברירה)

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by KickOFuture,

http://www.forbes.com/sites/antonyleather/2014/03/19/intel-unveils-2014-roadmap-4-fantastic-new-processors-for-pc-enthusiasts/ אני מתכוון לרכוש מעבד i7 בקרוב, האם המעבדים ו/או זכרונות DDR4 המוזכרים בכתבה רלוונטים לתקופה הקרובה?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by KickOFuture,

העלתי מ 8 ג'יה ל 16 ג'יגה, האם בחרתי את הדגם הנכון? [ATTACH=CONFIG]6091[/ATTACH]

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by cha_had,

ערב טוב, שמתי לב שמעבדי אינטל I5 ו- I7 (כל הדורות) נמכרים בחלקם עם סיומות K וחלקם לא. למשל I7 3770K ו- I7 3770 בלי K. בנוסף שמתי לב שאלה עם ה-K עולים יותר כסף, ולכן רציתי לשאול מה ההיבדל? בנוסף רציתי לשאול האם יש היבדל רציני בביצועים בין דור 3 לדור 4 של מעבדי I5? למשל מעבד I5 3470 או 3570 נגד I5 4440 או 4570? הדגש הוא על משחקים. חיים

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by hozitimor,

ככה אני מחפש לוח אם איכותי לאובר קלוק , מחובר לרסיבר 5.0 ,משחקים ,סרטים , עדיפות 12 SATA

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by xiLike2Doitx,

הלוח שלי הוא dual Channel? במידה וכן, תהיה בעיה לחבר סטיק בודד בלבד? [8 בודד מול 2x4 למשל]. שאלה נוספת שמעניינת אותי, הלוח שלי למשל תומך בזיכרונות עד תדר 1600 ללא OC, וסתם לדוגמה 1866 עם OC. מה זה בעצם אומר? אם למשל אני קונה זיכרונות 1866, ומחבר למחשב שעדיין לא עבר המהרה, זה לא יעבוד?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by raul53,

המפרט שלי: amd phenom 2 x4 965 gigabyte ga-m68mt s2p seasonic psu 430w active pfc 80 ddr 3 4g/1333 micron rendition seagate 1tb ati 6850 אני רוצה להוסיף עוד 4GB לראם. זה יתאים? http://ksp.co.il/?uin=20145 1. מה הבדל בין 1333mhz לבין 1600mhz זה משנה? 2. הספק שלי יעמוד בעוד 4GB? 3. רשום שהלוח אם שלי תומך ב: DDR3 1333(OC)/1066/800, זה אומר ש1600mhz לא מתאים? תודה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by marvin_fyne,

שלום , ברשותי לוח מסוג X58-UD7 של GIGABYTE . הוא תומך בזכרונות TRIPLE CHANNEL . ויש לי זכרונות מסוג זה מותקנים בתצורה של 3X2GB . סה"כ 6 GB . אני מחפש להוסיף זכרות או לקנות בכלל סט חדש. עקב כך שהמחירים לא בשמיים . הבעיה היא שבארץ לא מוכרים את הזכרונות האלו. (בדקתי). כשהייתי בחנות מסויימת אמרו לי שאין כל בעיה לקנות זכרונות בודדים מאותו סוג בדיוק רק בתצורה של שלישיה והם אמורים לעבוד בצורת TRIPLE CHANNEL גם אם הם לא ייעודיים לזה. הנושא נשמע לי מוזר ואין לי הבנה בו אז החלטתי לבדוק פה . אשמח לתשובה בהקדם . תודה מראש לכל מי שעוזר.

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  21. אינטל הוציאה מעבדים חדשים שמתבררים שהם נותנים אותה תוצאה כמו שנה שעברה ב- אובר קלוק פשוט בהלם כמה צוחקים מאיתנו . http://www.pcper.com/reviews/Processors/Intel-Core-i7-4790K-Devils-Canyon-Review-and-Overclocking/Overclocking-Experience גם היחצן של אינטל מתקשה להסביר את העלבון הזה את מי זה מעניין כמה חום יש בתוך המעבד , תוצאות חלשות . הוא מציין שעם 4770 הוא הגיע עם אותו לוח ל-4.8 On this same motherboard, on this same day, I was able to take a Core i7-4770K ES processor and hit 4.8 GHz stable with a voltage of just 1.25v אינטל מרוויחה מליארדים וצוחקת עלינו

• 7 תגובות
    • 851 צפיות
  22. אני רוצה לקנות מחשב נייד (ואני לא מציין את זה כדי שתעזרו לי לבחור מחשב, רק כדי שתבינו טוב יותר את השאלות שלי). אני לא מתכנן להסתובב איתו הרבה (יש לי טאבלט. מספיק לי). יש לי קצת ידע במחשבים, ועכשיו, כשאני מחפש מחשב, נזכרתי ששמעתי פעם שזיכרון הוא צוואר בקבוק (ספציפית שאחת הבעיות היא שלא ניתן, במחיר סביר, לספק למעבד זיכרון בנפח גדול שהוא יכול לגשת אליו מהר במיוחד - ולכן יש את רמות ה- Cache) אז התחלתי לתהות עד כמה משפיעה כמות ה- Cache על מהירות הפעולה של המחשב, ועד כמה מעבד 64 ביט שמריץ מערכת הפעלה מתאימה שונה בביצועים ממעבד דומה שתומך רק ב-32 ביט (אני מודע לתמיכה ביותר זיכרון, אבל מה שמעניין אותי זה יותר ביצועים בעיבוד מאשר יכולת גישה לזיכרון). לא ממש מעניין אותי לגבי ייתר…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. משום מה, לא הצלחתי למצוא אותו בשום חנות בארץ

• 0 תגובות
    • 997 צפיות
  24. Started by gtrippleg,

אני מתכנן לשדרג בקרוב את המעבד שלי: core i3 4130 המעבד המתוכנן: core i5 4570 או מעבד אחר ממשפחת i5 הנוכחית (haswell)... (כל שאר המפרט שלי מופיע ליד השם משתמש) א. בהנחה שלא התקנתי את הדרייברים של ה-HD graphic 4400, אני אצטרך להתקין מחדש את המע' הפעלה או משהו אחר? ב. הרעיון בשדרוג הוא לבטל לחלוטין כל bottleneck של המעבד על ה-R9 280X, אז אם עדיף לי מעבד אחר באיזור התקציב של המעבד המתוכנן, אשמח לפידבק.

דיונים חדשים בפורומים