מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
שלום! לקחתי מחשב ישן פנטיום 4. שמתי לו ווינדוס XP.\ כשאני מנסה לראות סרטים באינטרנט או עושה פעולות למיניהם המחשב עובד לעט, בדקתי וה CPU USAGE על 100%. במחשב יש 768 RAM של DDR1. אם אני ישים יותר זכרון RAM האם זה ישפר את הביצועים והמחשב יפסיק להתקע בזמן צפייה בסרטים באינטרנט או פעולות למיניהם ? תודה רבה !
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני הולך לשדרג את המחשב בקרוב ואני צריך להחליף לוח אם, עכשיו... אני חשבתי ללכת על לוח ה sis745 של חברת msi. הסיבה שאני בוחר בו היא מפני שיש לו מחיר נמוך (יחסית) וצריכת חשמל נמוכה, וגם העובדה שלא שמעתי שום דבר רע עליו (ביצוע מקסימלי משחק עדיפות משנית אצלי) עכשיו... מישהו ממכם שמע משהו רע על השבב (בעיות תאימות,נפילות וכו...) היתי שמח עם תעזרו לי.
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מחשב חדש שהמעבד שלו הוא: (Intel Core2 Duo Processor E7400 (3M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB. הבנתי שיש מעבדים שהם 64bit ויש שהם 32bit ורציתי לדעת איזה מהם הוא המעבד הנ"ל. תקנו אותי אם הבנתי לא נכון. תודה מראש, גלעד
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
מה זה RAID בלוח אם? ולמה צריך את זה? איך יודעים אם יש את זה בלוח?
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרתכם בבחירת מעבד i9 בלבד (לא 7 ולא AMD). השימושים העיקריים - צפייה בתכני 4K, עריכת וידאו (הכוונה לקידודים מחדש - לפעמים אני מקליט דברים דרך כרטיס לכידת וידאו וזה שוקל המון הקובץ אז אני מקודד מחדש וזה די מאמץ את המחשב אז בא לי מעבד שזה יהיה בשבילו שטות). אני לא משחק במחשב, אולי לפעמים אני מגזים ומשחק בסוליטייר אבל בד"כ דרך PS4. אני לא הכין מבין בעניין הזה ולא יודע אם חוץ ממעבד טוב (וכמובן זכרון של 32GB) אני אמור לבחור גם לוח אם וכרטיס מסך טובים מאוד עבור הקידודי וידאו או שפחות רלוונטי לנושא הזה ספציפית? הרבה זמן תכננתי לרכוש את ה - 9900k ואחרי זה יצא עוד דגם מחליף/מחודש שאמרו שהוא לא טוב שהוא בלי וידאו או משהו כזה אז של…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מפרט שישמש למחקר ועבודה. תוכנות דומיננטיות שאעבוד איתן הן Fluent (לכאורה תומכת בריבוי ליבות) ו-Matlab ובנוסף - Solidworks. לא מתוכנן לעשות OC אלא אם זה "ממש מתבקש" בהתחשב בבחירת המעבד. קירור: SCYTHE KATANA III, ספק: Seasonic 620W. אני מניח שבכל מקרה אני אקח 3 סטיקים של 2GB @16000MHz (למשל זה, פשוט כי ההפרש מול 1333MHz שולי). זה משאיר 2450 ש"ח למעבד ולוח אם. חשבתי על כמה אפשרויות עם המחירים של IQPC, אני אשמח לשמוע את עצתכם: 1. אינטל i7 930 2.8GHz (מחיר 1453 ש"ח)+ לוח GIGABYTE GA-EX58-UD3R (מחיר: 1017 ש"ח). סה"כ: 2470 ש"ח. יתרון - מעבד חזק עם פוטנציאל OC מטורף. לוח מעולה. חסרון - מעבד ולוח יקרים, אולי לא הניצול הכי טוב של הכסף. 2. אינטל i7 870 2.9GHz (מחיר:…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה יותר טוב? core 2 quad q6600 2.4 או core 2 quad q8200 2.33 ראיתי ש-q8200 עולה יותר יקר מהשני שהזכרתי אבל השני יותר טוב??? למה הוא עולה יקר??
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
הורג אותי למה אני צריך לשלם לא פחות מ - 1750 שקל על 4GB על זיכרון של HP בשביל השרת שלי ש-ל-מחשב רגיל אני קונה את זה מקסימום 400 שקל למה זה כל כך יקר? מה ההבדלים בניהם בכלל?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קראתי את המאמר בסטיקי שמראה את ההבדלים בין הליבות לפי הבנתי ההבדלים העיקריים בין i7 900 לכל המעבדי לינפילד הוא בזכרון שבלינפיליד זה דואל ובאיי 7 זה טריפל ובכמות הנימים א. למה ההבדל במחירים כל כך משמעותי? ב. בבלומפילד של i7 יש טכנולוגית qpi למיטב הבנתי זה בסך הכל אומר שבקר הזיכרון יושב על המעבד. זה נכון? מה ההבדל בין qpi ל dmi? ג.3 ערוצים (טריפל צנל) שיש בi7 זה כמו הדואל channel רק עם 3 זכרונות ? כלומר 3 אפיקים שבעזרתם ניתן להדיע למהירות וגודל זיכרון פי 3 או שכל סלוט הוא בפני עצמו וניתן לשים גם רק כרטיס אחד של זיכרון? ד. בקר זיכרון של 2 ערוצים אומר שנוכל לשים רק 2 כרטיסי זיכרון? ה. למה הבדל מחיר בין ה5 ל7 הוא כזה גדול?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
צריכת חשמל/פליטת החום של האתלון 64 4800+ X2 (כפול ליבות ב 2.4 גיגה הרץ) דומה לצריכת חשמל/פליטת החום של האתלון 64 4000+ (חד ליבה ב 2.4 גיגה הרץ), הבדיקה בוצעה על לוח NF4 SLI עם שני כרטיסי מסך מותקנים. מקור: http://www.hkepc.com/hwdb/athlon64x2-4800-3.htm [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
http://www.guru3d.com/news_story/amd_working_on_16_core_processor_with_integrated_pci_express_3_controller.html אולי עדיף לקנות מעבד במחיר 1000$ AMD כך שאני יוכל תמיד להוסיף עוד מעבד ללוח תמיד שארצה .( תמיד רציתי מחשב עם 32 ליבות ) במקום לקנות אינטל כל שנה +לוח חדש וזכרונות לאינטל יש הרבה סיפורים ויחצנים ובפועל לא רואה הבדל כל שנה . אינטל מומחים בלהוציא כסף מאנשים בלי תמורה הולמת.
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ראיתי ביקורות על שניהם שניהם לוחות מצוינים אבל האם האסוס שווים השקעה של עוד 150-200 שקל? לאסוס יש עוד כרטיס רשת וחיבורי אודיו (באפוקס הם באים כLINE IN וMIC ואם רוצים להתשמש בסראומד הם מתחלפים ומגיע גם פאנל חיצוני עם SPDF)
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. אני מנסה להבין [כחדש בתחום] את עניין הזכרונות - מהירות, ותזמון. רכשתי זכרון מסוג PNY, שעליו רשום 1600 MHz CAS 8 1.65V לעומת זאת, כאשר הפעלתי את Speccy, מצאתי שמהירות הזכרון נמוכה בהרבה (עומדת על 699 בלבד - ראו תמונה). נכנסתי לביוס בניסיון להבין זאת, אבל חזרתי ללא תובנות. אשמח לשמוע איך ניגשים לנושא. תודה!
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי חברה יש ברשותי מעבד2.8GHZ מרובע ליבות של אינטל Q9550, על המעבד יושב לו זלמן נחמד ובנוסף יש 4 מאווררים במארז.(2*12 סמ ועוד 2*9סמ) כאשר אני מריץ מספר אפליקציות אני נותן להם לעבוד "רק" על שני ליבות וזאת על מנת שיהיה לי עוד כח עיבוד לצרכים בסיסיים רגילים (אינטרנט הורדות צפיה בסרטים וורד אקסל וכו') רצתי לשאול מס' שאלות: 1.האם שימוש תדיר 24\7 ללא כיבוי כמעט בכלל במשך נניח שנה שלמה יכול להזיק למעבד? יש לציין כי שני הליבות שפועלות נמצאות כל הזמן ב100% והסך הכללי של שימוש המעבד הוא בערך 60%. האם זה שוחק\הורס? האין כל תפקידו של המעבד לתת עבודה ומערך המאוורים לתת תמיכה על מנת לשמור עליו? אני יודע שהיצרן מוציא לשוק את המעבד אחרי שעבר בדיקות מחמירות ועם אוברקלוקינג אני יכול להגיע א…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יצרנית השבבים הגדולה נענית לקריאות התיגר של AMD בשוק הביתי, כך נראה - ומבטיחה לספק לנו תגי עלות מפתיעים בדור ה-Cascade Lake המתקרב לכתבה
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
- 4 followers
-
-
מה ההבדל בין מעבד dual core לבין core 2 due ראיתי בעיתון למכירה שני מחשבים כאלה אני יודע שזה כפול ליבה אבל הdual core היה מהירות 3 גיגה הרץ ואילו core2 due היה מהירות 2.2 גיגה הרץ אבל עלה יותר מהראשון.. למה זה ומה ההבדל בינהם
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש כאלה שהשימושים שלהם הם אינטרנט , אימיול , שירים ו ICQ ... יש לי סמפרון 3000 עובד יפה כמו ATHLON XP ישן אפילו חזק ממנו והחלפתי ל AMD ATHLON DC 4000*2 בקיצור שמתי לב שבשימושים שיש לי אין הבדל בביצועים ביזבוז כסף מטומטם . בשימושים שרשמתי ההבדלים בין הסמפרון לאתלון הכפול ליבה הם אפסיים . כנ"ל בין סלרון לפנטיום . אז מי שכמוני צריך את המחשב לשימושים בסיסיים מעבד של 200 שקל יעשה את העבודה כמו מעבד של 2000 החזרתי את האתלון 4000 לחנות חזרתי לסמפרון ואני מרוצה מאוד חוץ מהקטע הדבילי של הציפצוף מהלוח בהתחלה. אף טכנאי לא יודע מה זה ...
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לפנדה אין בכלל אפוקס ובגלל זה נכנסתי לבעיהי ותר גדולה אחרי כמה התייעצויות החלטתי על לוח אל אביט אבל...שוב פעם, התלבטות ואני מקווה שאתם תוכל לעזור לי להחליט אתם אומרים לקחת את ה ABIT SD7 RAID http://www.exlmarket.co.il/exlmarket2/product-info2/773.17.html או את ה Epox 4G4A+ http://www.exlmarket.co.il/exlmarket2/product-info2/774.1.html ? המחשב מיועד ל 1.6A (ולאוברקלוקינג....)
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני קונה חלקים ומרכיב לבד ורציתי לדעת האם המעבד i7 4790 box מגיע עם משחה טרמית (אם לא אני יקנה tray ) או שיש איזה קירור שאתם ממליצים לי לקנות שכולל איתו משחה טרמית(רק שיהיה מקיאספי או איבורי לצערי אני קונה משם...) תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
למי שלא הבין או לא ניסחתי טוב, אני מחפש סטיק של זיכרון בנפח של 512/1024 שכאשר אני אשים אותו בלוח שלי שתומך עד 266 MHZ הוא יפעל כ266 בלי קשר שהוא 400 MHZ (שעולה פחות...)... אז בעצם זיכרון בנפח שכתבתי במהירות 400 MHZ שעובד על SPD ויכול לשנות את עצמו בהתאם ללוח/ביוס.... הסיבה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=155315.0 תודה
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי שאלה בסיסית, במחשב הנייד שלי יש 8 זכרון RAM, DDR4 2400, ואני מעוניין לרכוש זכרון נוסף, רק מיצרן אחר, ז"א, הזכרון שיושב במחשב כרגע הוא של Crucial, ואני מעוניין להוסיף זכרון של Kingston, שניהם 2400 ו DDR4, האם יש מניע כלשהו לא לשלב ביניהם? יעבדו יחד בהרמוניה? או עדיף שיהיה במחשב שני זכרונות מאותה החברה? תודה.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כן כן, שמעתם אותי נכון, מחיר מעבד הQ6600 (QUAD CORE 6600) b צנחו!!! מחיר מעבד הקיו 6600 ירד ועומד כעת על 3130 ש"ח!!! את המוצר ניתן לירכוש בלינק הבא: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Q6600&cart=1176855391647093〈=heb רק לתזכורת, מחיר הקיו 6600 בתחילתו עלה 4700 ש"ח, וביום אחד הוא צנח ל3130 ש"ח!!! :s05: עכשיו מה שנותר לנו לחכות, הוא אם החנויות האחרות יורידוי מחירים כדי למכור את המעבד הזה. לפחות, מעבד המרובע ליבות מתחיל לקבל מחיר שפוי. קרדיט ל: אור כהן
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אינטל ברבעון הרביעי של 2006 הרוויחה כ39% פחות מאשר הרבעון הרביעי של 2005 (2.45$ מילייראד כאשר רק 1.5$ מיליארד ברבעון הרביעי של 2006) הסיבה העיקרית: מלחמת המחירים כנגד AMD http://www.dailytech.com/Intel+Q4+Profit+Drops+39+Beats+Analysts+Expectations/article5735.htm http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aRN6QioBzTtM&refer=home :-\
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-