עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. זה המפרט שנקנה לפני 10 שנים ב10 אלף שקל. המפרט: Intel Core i7-920 מעבד Gigabyte GA-EX58-UD5 לוח אם - השם ייקום דמו G-skill DDR3 6144MB 2048MBx3 1600mhz cl-9-9-9 24 זכרון Gigabyte ATI RADEON HD5850 1TB DDR5 PCIE כרטיס מסך Asus DRW-24F1MT DVD±RW x24 Black Sata OEM צורב Fractal R2 מארז Chieftec A-135 650W ספק כוח Thermalright ultra 120 extream 775 קירור למעבד Thermalright hr-01 bolt יש מצב להשיג לוח ב200 שקל ולהציל את המחשב? איך אני מחפש תחליף ללוח? מה לרשום? מאיפה אפשר להשיג? המחשב היה ממש מהיר גם לפני חודש... לא נופל…

2. Started by UltraTouch,

שלום לכולם יש לי שאלה אני רוצה מעבד ב 350 ש"ח בערך.. Intel Dual Core G840 2.7GHZ for 1155 Tray סוג ליבה Core i5/i7 1155 סוקט 1155 **אז ביררתי באתר TMS http://www.tms.co.il/product/10482 (לא רשום שזה פנטיום) (ואפילו בתמונה כתוב CORE 2 DUO) ** אבל ניכנסתי לאתר של INTEL http://ark.intel.com/products/53490/Intel-Pentium-Processor-G840-3M-Cache-2_80-GHz וראיתי שזה מעבד פנטיום(?!) לפי מה שזכור לי פנטיום זה סידרה ישנה מאוד מאוד מאוד לא? מה אתם אומרים? [table][tr] [td][/td][/tr][/table]

3. https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-22h2-supported-intel-processors https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-22h2-supported-amd-processors אין לראות בזה המלצה לעבוד / לעבור לחלונות 11 ....

4. Started by Xilver,

לשם מה צריך כרטיס קול? האם יש בכל לוח אם כרטיס קול מובנה? ובמה הוא עוזר בכלל?

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  5. שלום חשבתי על הנושא של ליבות במעבדים ועלתה לי השאלה האם כל הליבות הן אותו הדבר? אם למשל נקח מערכת שכוללת: מעבד 4 ליבות 32 גיגה ראם (8X4) 4 כרטיסי מסך זהים ונריץ בדיקה שכוללת את כל המרכיבים אבל משתמשת רק במרכיב אחד מכל הרכיבים (זאת אומרת רק ליבה אחת,רק 8 גיגה ראם,ורק כרטיס מסך בודד) ככה שיוצא שהכל שווה. האם נקבל את אותן התוצאות? או שיש ליבות משפיעות יותר במעבד? (אני מתכוון רק לליבות החזקות שפועלות על הוולטג׳ הגבוה ולא הליבות החלשות) ללא שימוש בליבות לוגיות אלה רק בליבות פיזיות

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by ylann,

היי, יש לי מעבד Intel 4 3.00/1M/800 הלוח שלי גמור Foxconn 915M07C-g-6els לא מצאתי אותו בחנויות לכן אני צריך משהו אחר מתאים למעבד הזה אם אתם מוצאים את הלוח הזה (אותו דגם), זה יחסוך לי פירמוט. צריך: Dual,Lan,Sound,PCI-E O/B זה יחסית דחוף לי תודה רבה

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  7. חברי הפורום שלום. אתמול קיבלנו את המחשב שהזמנו, עם לוח P5LD2 מתוצרת ASUS. לאחר התקנת Windows XP ורוב הדרייברים האחרונים (הורדו מהאתר של ASUS), ניסיתי להתקין את הדרייברים של כרטיס הקול. ההתקנה התבצעה, היה צורך באיתחול, אך לאחריו הכרטיס לא זוהה - במנהל ההתקנים הופיע רק PCI DEVICE עם סימן שאלה צהוב. הסרתי את הדרייברים, והתקנתי את הדרייברים שהגיעו עם הלוח (בדיסק המצורף), אך גם זה לא עזר. לאחר מספר ניסיונות כושלים, חיפשתי באתר של יצרן כרטיס הקןל את הדרייברים המתאימים. הכרטיס (אם אפשר לקרוא לשבב ה CODEC הזה "כרטיס") הוא ALC882 מתוצרת Realtek, אך באתר של Realtek (וגם בשרתי ה FTP שלהם) לא היה דרייבר מתאים. חיפוש באתר של ASUS גילה שהבעיה קיימת אצל מספר רב של משתמשים, ורובם פשוט קנ…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  8. 256 זה מה שיש לי עכשיו (של קינגסטון) אני רוצה להוסיף עד ל 512.... זה כדאי? יש לי מעבד 2.26 ולוח של DFI

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by zag_zag,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש, ורציתי לדעת איזה מעבד עדיף לי מבחינת הצרכים שלי - משחקים ואינטרנט (לא עריכת / קידוד וידאו). נכון לעכשיו אני נוטה לכיוון של AMD עם Abit NF7. קראתי את הת'רד על השנאה לאינטל ועדיין נשארתי מבולבל... :-\

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  10. כבר פתחתי על זה תראד לפני כמה שבועות אבל עדיין לא הצלחתי לפתור את הבעיה. אני עכשיו על מחשב של חבר (אז יש לי זמן מוגבל יחסית) יש בו WINXP זה P3 866. בכל מקרה, ניסיתי לעדכן את הBIOS (בלוח שלי 8KDA3J) והדיסקט כנראה היה דפוק. לחצתי Alt+F2 ובצעתי את הFlash לאחר מכן עלה המסך הבא : אני מכניס System Disk, שהכנתי ב www.bootdisk.com (win98se) ואז הוא רוצה את awdflash.exe : OK, אז אני מכניס את ה awdflash.exe, ביחד עם קובץ הBIN (הקבצים הורדו מהאתר של Epox.org).חשוב לציין, שהוספתי גם את ה autoexec.bat הנדרש, ביחד עם ובתוכו שורות הקוד הבאות, ששמרתי על הדיסקט. @ECHO OFF @AWDFLASH kda35105.BIN /py ולאחר מכן עולה המסך הבא : אני מקליד את שם הקובץ BIN, לוחץ על אנטר והוא…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  11. יש לי לוח אם ישן עם חיבורי "sata 1". אני רוצה לדעת מתי הומצא חיבור ה- SATA כדי שאדע בן כמה לוח האם שלי? תודה לעונים.

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  12. לאחר הרצת תוכנת EVEREST קבלתי כמה הצעות ליעול המחשב והראשונה היא: Suggestion: SSE is not supported. Upgrade your CPU to speed up applications optimized for SSE. מה זה SSE? איך אני מצליח במערכת ההפעלה של חלונות 2000 (פרופשונל) להתעסק עם ה SSE? איך אני יכול לעדכן אותו? ואיך בעצם אני פותר את הבעיה?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  13. לוח תקציבי למפרט שמופיע בפרופיל שלי..אני מתכוון להכניס את המפרט הזה או ל אנטק NSK1380 או NSK 2480 תקציב כמה שיותר קטן ואם אפשר כבונוס שתיהייה ללוח אפשרות OC בביוס

14. Started by SweeT_EviL,

הבנתי לאחרונה שיש ביוס "פרוץ" ללוח אסרוק כמו שלי רק לAMD -939DUAL קיצר אמרתי אולי אני יבנה ביוס משלי יש לי זמן פנוי אז אני יכול ללמוד מה שצריך רק אני צריך לדעת מה אני צריך לדעת (LOL) בעיקרון אני רק רוצה להוסיף אפשרויות של הוספת מתחים לכל דבר ועוד כמה שטויות מה אתם אומרים אפשר לבנות ביוס?

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  15. למען האמת אני מבולבל צאריך קצת סדר. האם כיום שווה לקחת 4 ליבות? למרות שיצאה סידרה חדשה של מעבדים? האם לתוול ארוך 3 שנים + שווה לקחת E800 אן Q6600 (כיום)!!! או מרובע ליבות מתקדם יותר? HELP

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by Klayhamn,

אני נתקל בעמדות סותרות בעניין אז שואל פה כדי לראות אם תוכלו לעזור לי להכריע את התעלומה הזו - אני מתכוון לרכוש מעבד 13600K אני מתכוון לרכוש DDR5 עם קלוק של 6000MHZ ו-CL30 אני מתכוון לרכוש לוח B760 של ASUS האם יש חוסר תאימות בין הדברים האלה? נתקלתי מצד אחד בעמדה שאומרת שב-B760 מספיק טוב ושאין צורך ב-Z790 אם אין לי כוונה לעשות OC (אין) או בחיבורים הנוספים (אין). ומצד שני - נתקלתי בדיווחים בפועל ודיונים על אנשים שמתמודדים עם טמפ' גבוהות מאוד ו-THROTTLING עם מעבדי "K" על לוחות B660 או B760 - ובגלל חוסר היכולת לעשות UNDERVOLTING הם לא יכולים לפתור את הבעיה... (ולא ברור לי עדיין האם נפתרה או לא נפתרה ב-BIOS). הסיבה …

17. אהלן, נשרף לי המחשב בחדר העבודה בבית ואני מחפש פיתרון חילופי (יש עוד מחשבים בבית, אבל זה מחשב נוח יחסית ובמיקום "אסטרטגי" בבית). אני הבנתי שיש בעיה עם הלוחות של המעבד 2500K ושיהיה פיתרון רק בסוף מרץ/אפריל. ארצה לציין שאני גר בארה"ב ואין בכלל לוחות של P/H67 למכירה, גם אם אני ממש ארצה להשיג ולהחליף בעתיד. לכן, אני חושב ללכת על ה 1055T, אם כי אני מרגיש ממש "פרייאר". המחיר של 2500K כרגע בארה"ב הוא $179 לעומת ה 1055T ששווה ערך לאותו המחיר. אני יודע שהביצועים של ה 2500K טובים בעשרות אחוזים והטכנולוגיה גם יותר מתקדמת, מצד שני אני צריך כרגע מחשב ולחכות עוד חודש וחצי - חודשיים נשמע דיי הרבה אבל אולי נסתדר לבנתיים. השאלות: 1. האם כדאי לחכות? (אני מניח שהמחיר של 2500K גם ירד עם הזמן…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by gyora25,

היי ברשותי המפרט הבא AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX sapphire X800GTO2 256MB TT BigTyphoon Sunbeam Transformer BLACK WD 250X2 7200PM DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Thermaltake 430W XP550 NP SONY DVD RW DW-D23A 1024MB ram DELL 2407WFP אני רוצה לשים מעבד כפול ליבה שיתאים ללוח וכרטיס מסך שיאיץ את הX264. ושיפעיל לי משחקים ברמה בסיסית +. לא צריך גרפיקה של פריקים, אבל שיתאים את עצמו מבחינת רוזולוציה למסך הענק שלי ושיפעיל משחקים בצורה חלקה לעין. תודה מראש לכולם.

• 40 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. לאחר שהרכבתי מחשב חדש, מעבד p4c 2400 עם לוח אם של asus מדגם P4P800 ושתי סטיקים של זכרונות שנמצאים ב-DUAL מדגם Twinmos 3200 256mb מדי פעם כשעולה ה-win XP (התדירות ממש משתנה) יש מסך כחול כזה ולאחריו restart אוטומטי. באחת הפעמים לא היה ריסטרט והצלחתי לקרוא מה כתוב במסך הכחול ומדברים שם על משהו בנוגע לזכרונות ולבעיית חומרה. ביטלתי עכשיו את האפשרות של הריסטרט האוטומטי ואני מחכה שהבעיה תופיע שוב כדי לתת לכם עוד פרטים עליה כדי שתוכלו לעזור לי. אבל בכל אופן רציתי לדעת אם כבר ידועה מראש בעיה עם הזכרונות והלוח הנ"ל, כדי שאני ידע איזה חלק לא תקין ואני יוכל להחליף אותו. תודה רבה חברים!

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. לאחר בדיקה היגעתי למסקנה שאני יכול כרגע להסתפק בלוחות H67 והדילמה שלי היא בין שלושה לוחות 1 ASROCK H67DE3 2 GIGABYTE UD3H 3 ASUS P8H67-V כמו כן מתלבט איזה מעבד יכול יותר להתאים לעריכת וידאו SB I7 2600 , SB I5 2500 אשמח עם התשובה תהיה מפורטת לעניין הלוחות

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by aviram20,

היי כולם קניתי לאחרונה את מקסימוס 2 פורמולה של אסוס על הלוח יש את המחבר הרגיל של 24 פין בנוסף לזה יש עוד חיבור 8 פים אבל יש עליו פקק קטן על 4 פינים כך שמה שנשאר זה 4 פנים אם אני מוציא את הפקק יש לי 8 פינים בספק יש לי שני כבלים של הCPU אני חשבתי שהפקק הזה זה אם אין שני חיבורים של CPU (מה שבדרך כלל הולך עם הספקים הישנים יחסית) ויש רק אחד אז שמים את זה אבל אם יש שנים מוציאים את הפקק ושמים את שנייהם המחשבה שלי נכונה ? או שפיספסתי פה משהו ?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by XpideR,

שלום מחר אני הולך לקנות את המעבד i52500k ואני מחפש לוח מהחנות ksp במחיר של עד 900 שקל הלוח צריך להיות טוב לאוברקלוק ושיהיה לו אפשרות לעלות מתחים כרגע לא מתוכנן מערך כרטיסים אלא רק כרטיס אחד אבל אם יהיה לוח שניכנס בתקציב עם אפשרות לcf אז בכיף בנתיים אלו הלוחות שיש לי בראש P67A-UD3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E‎ P8P67 B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 2xPCI-E‎ P8P67 LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E‎ P67A-UD4-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 2133, 2xPCI-E‎ ^^ שווה לחרוג בשביל הלוח הזה בעוד 50 שקל ? יש לו תמיכה טובה במערך מרובה כרטיסים נכון ? בעקרון הדבר הכי חשוב זה oc תודה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) VS AMD Opteron Dual Core Server Model (165) 1.8Ghz S939 - 2MB Cache אני מתכנן לקנות מחשב שהמטרה שלו היא משחקים כבדים ועבודה עם תוכנות גראפיקה כבדות כמו MAYA. בפורום מפרטים בנו לי שני מפרטים שונים והשאלה שלי איזה מבין השניים יכול היה להתאים יותר לצרכים שלי? תודה מראש

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by eladcohen,

שלום חברים ומומחים, אני שוקל לשדרג לוח אם (ואולי גם מעבד וזכרונות אם יש צורך) בתקציב של עד 1600 (לוח אם לבד) עד 3000~ ש"ח (כולל מעבד+ קירור+ זכרונות ). ואשמח לקבל את חוות דעתכם והמלצתכם, זהו המפרט הנוכחי של המחשב שלי: מעבד Intel i7 930 2.8 Ghz 8Mb l3 Cache s1366 קירור למעבד ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 CPU FAN לוח אם: Gigabyte ga-x58a-ud3r ספק כח: Seasonic 620w pfc 12cm fan modular psu m12II-620 זיכרון: Kingston 12GB 1333mhz ddr3 (יושב על שלוש סלוטים) דיסק קשיח: Kingston SSD 120GB Western Digi…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by ערן123,

והאם יש באנדל טוב במחיר ואיכות עם לוח אם :s05:

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.