עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני חייב לקבל מידע דחוף ממי שיש לו לוח ASUS P5RD2-VM אני מסדר לבחור את המחשב מע' קרור מים וOC וגם צביעה. איך שהביא את הלוח , הסתכלתי וראיתי שיש קבל ליד ה12V בלוח , מכופף מאד . מאד . עבדנו הלאה. אחרי שהסרתי את המאוור של אינטל מהמעבד אפשר היה לראות יותר טוב את הקבל , ונראה לי שרדל אחת שלו בחוץ ! נגעתי בעדינות ואני רואה שהרגל מנותקת ! למחרת הייתי בהדר בחיפה וקניתי קבל מתאים. הבחור בא , לקח את הלוח והלך לחנות של חבר שלו שמכר לו לממש אחריות - אין במלאי יגיע עוד שבועיים . אז הוא קיבל אישור שאלחים את הקבל. הלחמנו. איך שאנחנו מסיימים היום , הוא מסתכל ורואה מקום בלוח שנראה שהיה שם קבל כי יש שתי רגליים של קבל באויר - כאילו מישהו תלש !. מה עושים ? חיפשנו בגוגל תמונות להשווא…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. כבר כמה זמן שאני תוהה לעצמי היכן נמצאים מעבדי ה-ARM החדישים והחזקים ביותר (סנאפדראגון 800, אקסינוס 5420, טגרה 4) ביחס למעבדי x86 מן השורה, כמו מעבדי האטום, ה-A4, הננו (של ויה), פנטיום G ואפילו מעבדי i3. לצערי, התקשיתי למצוא כל כתבה או מידע רלוונטי. מובן שמדובר בפלטפורמות שונות, אבל מדדים כמו FLOPS, ושאר OP/S הם בכל זאת דבר שניתן למדוד בשתי הפלטפורמות, גם אם אין באמת השלכה ישירה של נתונים אלו על הביצועים. כמו כן, האם לא קיים ולו בנץ' אחד שמותאם הן לשבבי ARM והן לשבבי X86?

3. מעבד אקסטרים מוביל הופך היום רשמית לבר-השגה עבור קהל רחב יותר של משתמשים - האם השקה שלישית של אותו המעבד היא צעד ראוי? התשובה בפנים לכתבה

4. שניהם עולים בערך אותו הדבר (הQUAD עולה 100 שקל יותר) מבחינת שעון הQUAD יותר מהיר אבל הI7 זה המילה האחרונה. על מה ללכת? ואיזה תושבת יש ל I7 אני מתכוון SOCKET

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. אני לא משחק משחקים במחשב והוא משמש בעיקר לעיבוד גרפי ,וידאו ושימושים כלליים. יש לי אפשרות לקנות זכרונות DDR400 של חברה כמו A DADA 512 ב260 ש"ח וב1000 ש"ח לשים 2 ג'יגה או שמבחינת ביצועים עדיף לקנות 1 ג'יגה של חברה איכותית יותר? חשוב לי שהפעילות הכללית של המחשב תהיה מהירה מאד וכן פריסת וידאו וקבצים בזיפ או בראר.

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. http://www.guru3d.com/news_story/amd_working_on_16_core_processor_with_integrated_pci_express_3_controller.html אולי עדיף לקנות מעבד במחיר 1000$ AMD כך שאני יוכל תמיד להוסיף עוד מעבד ללוח תמיד שארצה .( תמיד רציתי מחשב עם 32 ליבות ) במקום לקנות אינטל כל שנה +לוח חדש וזכרונות לאינטל יש הרבה סיפורים ויחצנים ובפועל לא רואה הבדל כל שנה . אינטל מומחים בלהוציא כסף מאנשים בלי תמורה הולמת.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by BeBest,

שלום, אני מעוניין להחליף את לוח האם הקיים שלי H310 ללוח עם צ'יפסט Z390/Z270 כדי שאוכל לעשות OC למעבד מסדרה K דור 6. הבעיה שכל הלוחות שאני רואה עם התושבת LGA 1151, נכתב שהם תומכים במעבדים דורות 8 ו-9, אין אזכור לגבי דורות קודמים למרות שמדובר באותה התושבת. השאלה היא, האם המעבד שלי ייתמך (6600k) או שאין סיכוי כזה?

8. Started by yanayliroz,

אני מתכנן על לשדרג את המחשב ורציתי לדעת עם עדיף 7600k או 1500x/1600 אני בעיקר אשחק משחקי מחשב כמו ארמא 3 ואשתמש בסוני וגאס אני גם נכנס לתחום של יצירת משחקי מחשב (unity /unreal) למי שמכיר

9. Started by efee123,

קניתי ג'יגה נוספת למחשב של אחותי, עכשיו יש לה 2 גיגה בשני סטיקים שונים.. ועכשיו שאני מחבר את הסטיק השלישי המחשב עולה ישר וקורס עם blue screen כל ריסט ולא מגיע בכלל לשולחן עבודה. שני סטיקים בכל וריאצייה בכל שילוב בכל סלוט עובדים. רק שאני מחבר את שלושתם יחד המחשב קורס. יש למישהו מושג? תודה!

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. בעיקרון אף פעם לא עשיתי OC והשאלה שלי אם שווה להשקיע עוד כסף ולעשות את זה. בעיקרון אני משחק משחקים לא הכי כבדים אבל משחקים חזקים אז השאלה שלי מתי המעבדים יוצאים והאם שווה בOC ואם זה מסובך/מקצר את חיי המעבד

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. אני קיבלתי שוק כמעט התקף לב מישהו מוכן לעזאזל להגיד ל-מ-ה המחיר כל כך גבוההההההההההההההההההההה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=21_279&products_id=3346 אני חושב שרק שרי אריסון בארץ יכולה להרשות לעצמה לקנות שתיים כאלה

• 29 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by A-L-o-n,

מה יותר טוב? core 2 quad q6600 2.4 או core 2 quad q8200 2.33 ראיתי ש-q8200 עולה יותר יקר מהשני שהזכרתי אבל השני יותר טוב??? למה הוא עולה יקר??

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. המעבד שלי (intel e6550( מתחיל לעשות לי בעיות והגיע הזמן להחליף אותו יש לי תקציב של עד 1020 אם אפשרות לחריגה קטנה (1120-1350) הלוח אם שלי תומך בסדרת המעבדים E וQ (הוא די ישן) אז אם יש לכם המלצה למעבד שהוא 4 ליבות לפחות אז תגידו אם יש אפשרות להכניס אם החריגה ועדיף שלא מעבד I כל שהוא ולוח אם שתומך בו אז אני מעדיף יש עדיפות למשהוא כזה תודה לעוזרים ושבוע טוב

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. ענקית השבבים AMD ערכה את כנס העיתונאים שלה במסגרת תערוכת Computex 2022 עם הצהרות בומבסטיות כולל פרטים על תושבת AM5 הקרבה וטיזרים לביצועים אדירים עבור מעבדיה העתידייםלכתבה

15. Started by UltraTouch,

שלום לכולם יש לי שאלה אני רוצה מעבד ב 350 ש"ח בערך.. Intel Dual Core G840 2.7GHZ for 1155 Tray סוג ליבה Core i5/i7 1155 סוקט 1155 **אז ביררתי באתר TMS http://www.tms.co.il/product/10482 (לא רשום שזה פנטיום) (ואפילו בתמונה כתוב CORE 2 DUO) ** אבל ניכנסתי לאתר של INTEL http://ark.intel.com/products/53490/Intel-Pentium-Processor-G840-3M-Cache-2_80-GHz וראיתי שזה מעבד פנטיום(?!) לפי מה שזכור לי פנטיום זה סידרה ישנה מאוד מאוד מאוד לא? מה אתם אומרים? [table][tr] [td][/td][/tr][/table]

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. יצרנית השבבים הגדולה נענית לקריאות התיגר של AMD בשוק הביתי, כך נראה - ומבטיחה לספק לנו תגי עלות מפתיעים בדור ה-Cascade Lake המתקרב לכתבה

17. Started by goldi19,

שלום לכם אני עכשיו בונה מפרט מחשב (ב3700 שקל) שמבסס על מפרט מהפורום ומטכנאי חשבתי לשים I5 2400 ואני צריך לוח בשבילו איזה טכנאי שאח שלי מכיר שם לי Z68MA-D2H-B3 של ג'יגהבייטאבל הוא ממש יקר אם אתם יכולים להביא לי לוח שיהיה טוב גם לOC במחיר סביר (אם אתם אומרים שהלוח הזה טוב אין לי בעיה להשאיר אותו) ואם יש איזה נושא על מאפיינים הציפסיטים החדשים של אינטל תודה

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by Zadu,

שלום, יש ברשותי כרגע 8GB RAM ואני מעוניין להוסיף עוד זיכרון של 8GB RAM. הזיכרון שיש לי כרגע הוא: 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - 8192MB - HX316C10F/8 איזה עוד זיכרון 8GB RAM הכי מומלץ להוסיף לזה שיש לי? והאם אני יכול להוסיף DDR4 במקום DDR3? מה היתרונות?

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by yosi_st,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב מתנה לאחותי שהיא כרגע לומדת אדריכלות ומשתמשת בתוכנות שרטוט שונות. אני מתלבט בין שני המעבדים שציינתי בנושא האם היא צריכה את ה 750 I5 שהוא תותח בפני עצמו או שהיא תוכל להסתפק ב I3 הפער הוא בסביבות ה-850 ש"ח. מצד שני אני לא רוצה שכשהיא תתחיל לעבוד וכשהיא תרצה לעשות הדמיות של תלת מימד בתוכנה הוא יתקע לה! אשמח לעזרתכם המהירה!! אגב, אני נהנה כל פעם מהתשובות המושקעות שנותנים פה לחבר'ה!!! :yelclap:

20. Started by kasjghdkashbd,

שלום, אני קונה חלקים ומרכיב לבד ורציתי לדעת האם המעבד i7 4790 box מגיע עם משחה טרמית (אם לא אני יקנה tray ) או שיש איזה קירור שאתם ממליצים לי לקנות שכולל איתו משחה טרמית(רק שיהיה מקיאספי או איבורי לצערי אני קונה משם...) תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by abarbotel,

קראתי את המאמר בסטיקי שמראה את ההבדלים בין הליבות לפי הבנתי ההבדלים העיקריים בין i7 900 לכל המעבדי לינפילד הוא בזכרון שבלינפיליד זה דואל ובאיי 7 זה טריפל ובכמות הנימים א. למה ההבדל במחירים כל כך משמעותי? ב. בבלומפילד של i7 יש טכנולוגית qpi למיטב הבנתי זה בסך הכל אומר שבקר הזיכרון יושב על המעבד. זה נכון? מה ההבדל בין qpi ל dmi? ג.3 ערוצים (טריפל צנל) שיש בi7 זה כמו הדואל channel רק עם 3 זכרונות ? כלומר 3 אפיקים שבעזרתם ניתן להדיע למהירות וגודל זיכרון פי 3 או שכל סלוט הוא בפני עצמו וניתן לשים גם רק כרטיס אחד של זיכרון? ד. בקר זיכרון של 2 ערוצים אומר שנוכל לשים רק 2 כרטיסי זיכרון? ה. למה הבדל מחיר בין ה5 ל7 הוא כזה גדול?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. שלום, אני מרכיב מפרט שישמש למחקר ועבודה. תוכנות דומיננטיות שאעבוד איתן הן Fluent (לכאורה תומכת בריבוי ליבות) ו-Matlab ובנוסף - Solidworks. לא מתוכנן לעשות OC אלא אם זה "ממש מתבקש" בהתחשב בבחירת המעבד. קירור: SCYTHE KATANA III, ספק: Seasonic 620W. אני מניח שבכל מקרה אני אקח 3 סטיקים של 2GB @16000MHz (למשל זה, פשוט כי ההפרש מול 1333MHz שולי). זה משאיר 2450 ש"ח למעבד ולוח אם. חשבתי על כמה אפשרויות עם המחירים של IQPC, אני אשמח לשמוע את עצתכם: 1. אינטל i7 930 2.8GHz (מחיר 1453 ש"ח)+ לוח GIGABYTE GA-EX58-UD3R (מחיר: 1017 ש"ח). סה"כ: 2470 ש"ח. יתרון - מעבד חזק עם פוטנציאל OC מטורף. לוח מעולה. חסרון - מעבד ולוח יקרים, אולי לא הניצול הכי טוב של הכסף. 2. אינטל i7 870 2.9GHz (מחיר:…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by BENNY-L,

יש איזה תוכנה? ואיך מעדכנים תודה

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. מהי מהירות המעבד הגבוהה ביותר?

• 40 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by shirNoshe,

חיפשתי,אבל לא ממש ראיתי תשובה אפילו באתר של אינטל.(ממה שהם מראים אז רק 975X EXSPRESS) ואולי אני טועה.. בקיצור מה שאני מבקש זה סדר איזה לוח/צ'יפ מתאים למרובעי ליבה. תודה

• 34 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים