עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by eladcohen,

שלום חברים ומומחים, אני שוקל לשדרג לוח אם (ואולי גם מעבד וזכרונות אם יש צורך) בתקציב של עד 1600 (לוח אם לבד) עד 3000~ ש"ח (כולל מעבד+ קירור+ זכרונות ). ואשמח לקבל את חוות דעתכם והמלצתכם, זהו המפרט הנוכחי של המחשב שלי: מעבד Intel i7 930 2.8 Ghz 8Mb l3 Cache s1366 קירור למעבד ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 CPU FAN לוח אם: Gigabyte ga-x58a-ud3r ספק כח: Seasonic 620w pfc 12cm fan modular psu m12II-620 זיכרון: Kingston 12GB 1333mhz ddr3 (יושב על שלוש סלוטים) דיסק קשיח: Kingston SSD 120GB Western Digi…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by aviram20,

היי כולם קניתי לאחרונה את מקסימוס 2 פורמולה של אסוס על הלוח יש את המחבר הרגיל של 24 פין בנוסף לזה יש עוד חיבור 8 פים אבל יש עליו פקק קטן על 4 פינים כך שמה שנשאר זה 4 פנים אם אני מוציא את הפקק יש לי 8 פינים בספק יש לי שני כבלים של הCPU אני חשבתי שהפקק הזה זה אם אין שני חיבורים של CPU (מה שבדרך כלל הולך עם הספקים הישנים יחסית) ויש רק אחד אז שמים את זה אבל אם יש שנים מוציאים את הפקק ושמים את שנייהם המחשבה שלי נכונה ? או שפיספסתי פה משהו ?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Oztriker,

היי, אני רוצה לשדרג את המחשב והחליף הכל חוץ מהמעבד (Core2Duo e6400) שמספיק לי מעל ומעבר. יש לוחות אם שתומכים בסוקט שלו וגם בכל הדברים החדשים?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by ערן123,

והאם יש באנדל טוב במחיר ואיכות עם לוח אם :s05:

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. למען האמת אני מבולבל צאריך קצת סדר. האם כיום שווה לקחת 4 ליבות? למרות שיצאה סידרה חדשה של מעבדים? האם לתוול ארוך 3 שנים + שווה לקחת E800 אן Q6600 (כיום)!!! או מרובע ליבות מתקדם יותר? HELP

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by J.allmighty,

שלומות, מפרט: p4 3.0 HT זיכרון geil 400 2x512 powercolor 9800 pro ______________________ איזה לוח אתם ממליצים ? ביצועים חשובים לי... תודה רבה

• 35 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. שלום עמדתי לקנות לוח abit nf7 ומעבד amd barton 2500 אך בזיגזג מציעים את המעבד רק עם שנה אחריות ובנוסף עלי לקנות בנוסף מאוורר למעבד. לדברי זיגזג התחלף מפיץ בארץ וכרגע קשה להשיג את המעבדים. מאחר שאני מחפשת מחשב זול (אך טוב) לא נותרה לי ברירה כי אם ללכת על מעבד סלרון (אין לי כסף להשקיע בפנטיום 4) אני טועה או שיש חלופות נוספות?

• 42 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by P-F.,

שלום פורום. אינני מבין גדול בתחום החומרה,אבל מעולם לא מאוחר ללמוד,אז שלום לכולם. שאלתי את השאלה באתר אחר,אך לא ממש קיבלתי תשובות,מה גם שאני מאמין שפה יותר מומחים בתחום החומרה. אני מתכנן לקנות מעבד ולוח אם חדש בקרוב והבנתי שיש צורך לפרמט את ההארד דיסק.עכשיו,אני ממש לא יודע איך מפרמטים וגם ממש חבל לי לאבד את כל המידע,תוכנות ומשחקים שיש לי כעת(320 ג'יגה שיחסית הרבה מנוצל). במקרה מצאתי את הדיון הבא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=71&msgid=28633106 בו מסבירים בשתי שיטות(השניה בהודעה האחרונה)כיצד ניתן להתקין לוח אם חדש בלי לפרמט.לא הבנתי כלום מהכתוב שם על מה שצריך לעשות. אני מאוד אשמח אם מישהו מכיר איזושהי דרך אחרת כיצד לעשות זאת,או להסביר לי …

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by free_me_0,

-

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by URON,

לוח האם במחשב נדפק ולמזלי היה בתקופת האחריות ובחנות החליפו לי את הלוח באחר וטוענים שהוא טוב יותר אשמח אם מישהו איך להשוות בין 2 לוחות האם ולומר לי איזה מהם טוב/חדש/מתקדם יותר? לינק ל2 הלוחות יחד - http://www.asus.com/il/Compare/ אלו השמות : שניהם לוחות של ASUS [h=2]H61M-E [/h][h=2]P8H61-M LX[/h]

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. שלום לכולם רציתי להתייעץ לגבי המחשב שלי... יש לי מחשב עם לוח אם של ג'יגה בייט ga-g31m-es2l עם כרטיס מסך (sapphire radeon x1950 512MB) ג'יגה זיכרון פנימי ומעבד intel pentium 4 630 3GH אני יודע שזה נחמד היום דיי אשפה אבל הלוח הוא דיי חדש וכל המפרט הזה אצלי דיי חדש...(כי לפני חודש היה לי המחשב יותר חלש...פשוט מישהו זרק חלקים אז שידרגתי...ככה אני דיי רגיל וחיי הפנטיום 4..) אבל בכל זאת כבר הגיע לי לוח כזה שאפשר לשים לו כרטיס יותר טוב (היה לי לפני זה radeon 9250 וגם מה ששמתי נחשב ישן אבל פשוט זה הרכטיס האחרון שמצאתי עם יציאה לטלויזיה רגיל הולא HD כי יכלתי לעביא משהו יותר חדש ואבל בנתיים נסתפק בו כולה עלה 40 שקל חחח ) וזיכרון אני ישדרג בהמשך אבל במעבד אני ממש בדילמה עבדת…

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. שלום ! כיום יש לי מעבד E6600 2.4GHZ. הלוח אם שיש לי Asus - P5WDH ואני מרוצה ממנו, מבסוט למרות שהוא כבר קצת ישן... הוא אחלה ואני לא מעוניין להחליף. זכרון : 4GB (בפועל רק 3, אבל מעוד שבועיים אני אתקין Windows 7 64bit ויהיו לי או 6 או 8 ג'יגה). כרטיס מסך : בימים הקרובים אני הולך לקנות HD5770 1GB. כונן קשיח : WD Green 1T (עוד שבועיים יצטרף עוד כונן כזה). פשוט המחשב התחיל להיות איטי - אז שאלתי היא כזו - יש צורך להחליף מעבד...? אם כן ואתם מחזקים את דבריי, לאיזה מעבד כדאי שיתאים לי ללוח אם ? לא מתכנן איזה OC או משהו כזה, לא מבין בזה.. רוצה מחשב שיעבוד חלק, במהירות, בזריזות וביעילות. כל המלצה תתקבל בברכה - תודה ענקית לכל עוזר

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by snop,

היי, אשמח לעזרתכם בבחירת מעבד i9 בלבד (לא 7 ולא AMD). השימושים העיקריים - צפייה בתכני 4K, עריכת וידאו (הכוונה לקידודים מחדש - לפעמים אני מקליט דברים דרך כרטיס לכידת וידאו וזה שוקל המון הקובץ אז אני מקודד מחדש וזה די מאמץ את המחשב אז בא לי מעבד שזה יהיה בשבילו שטות). אני לא משחק במחשב, אולי לפעמים אני מגזים ומשחק בסוליטייר אבל בד"כ דרך PS4. אני לא הכין מבין בעניין הזה ולא יודע אם חוץ ממעבד טוב (וכמובן זכרון של 32GB) אני אמור לבחור גם לוח אם וכרטיס מסך טובים מאוד עבור הקידודי וידאו או שפחות רלוונטי לנושא הזה ספציפית? הרבה זמן תכננתי לרכוש את ה - 9900k ואחרי זה יצא עוד דגם מחליף/מחודש שאמרו שהוא לא טוב שהוא בלי וידאו או משהו כזה אז של…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by silverpist,

המחשב שלי בן שנתיים, ורק לאחרונה הבנתי שיש מצב שהלוח M שנמצא עליו כנראה "לא מנצל" את המעבד כמו שצריך וגורם לירידה בביצועים באופן משמעותי. זה דברים ששמעתי לפחות. רצתי לדעת אם אני אשדרג ללוח M מסדרה H או Z יהיה הבדל משמעותי? והאם כדאי בכלל שמא אני לא יהרוס לחלקים אחרים כרגע את החיבורים, המחשב בכל זאת בן שנתיים. ובמידה וכן, למה כדאי לשדרג, המחשב מיועד גם למשחקים. Mainboard : Gigabyte P55-US3L Chipset : Intel P55 Processor : Intel Core i5 750 @ 2666 MHz Physical Memory : 4096 MB (2 x 2048 DDR3-SDRAM )

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by lutsker,

שלום, אני רוצה לקנות 2x4GB למפרט חדש, רציתי לקנות את הקיט של g.skill 1333mhz אבל הוא לא נמכר בKSP . וקיט g.skill של ה1600mhz עולה ב200 שח יותר. זה משנה אם אני קונה 2 זכרונות בודדים של g.skill מאותו הסוג במקום קיט, במידה והמחשב עובר מבחן מאמץ בחנות?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by jean-paul,

האם כדאי לשדרג מעבד מ E7300 שעבר OC למהירות של 3.2 ל E8500 ? או שזה לא יתן לי הרבה. או שפשוט עדיף לשדרג את כרטיס המסך?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by Or ei,

ראיתי ביקורות על שניהם שניהם לוחות מצוינים אבל האם האסוס שווים השקעה של עוד 150-200 שקל? לאסוס יש עוד כרטיס רשת וחיבורי אודיו (באפוקס הם באים כLINE IN וMIC ואם רוצים להתשמש בסראומד הם מתחלפים ומגיע גם פאנל חיצוני עם SPDF)

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. אני בונה מחשב לחבר שלי בהתחלה חשבנו לבנות מחשב עם לוח אם H97 , אבל משיחה עם RSM הומלץ לי לרכוש את הלוח [h=1]לוח אם MSI Z87-G41 PC Mate LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI[/h]http://www.rsm.computer/Product/%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%90%D7%9D-msi-z87-g41-pc-mate-lga1150-intel-z87-ddr3-1600-2xpci-e-vga-dvi-hdmi שעולה 369 ש"ח . מה אתם אומרים האם כדאי לרכוש את הלוח אם הזה לעומת ה H97 שעולה כמעט 100 ש"ח יותר . הם אומרים שהלוח הזה כמעט ברמה של Z97 אבל מסדרה קודמת . מה אתם אומרים שווה להוסיף עוד 100 שקל ולקנות את ה H97 או להוסיף עוד ולקנות את ה Z97 ? מה אני מרוויח אם אני לוקח את ה Z87 לעומת ה H97 ?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. קניתי את ה8IPE1000-G של גיגה בייט לפני כמה ימים..........כשנכנסתי לספיד פאן היה רשום שטמפרטורת המעבד היא 36-35 באוברקלוק ל3000 בדקתי ובאברסט היה רשום 61 מעלות אך באיזיטיון רשום בין 24-29 מעלות ובכן אמרו לי כאן שהביוס הוא המקור הכי אמין ובו רשום שהטמפרטורה היא 27 מעלות ,וזה באוברקלוק רצחני למעבד של עוד 1000 מגה הרץ ,WTF איך זה יכול להיות? עם האסוס שהיה לי תמיד הטמפ הייתה 31-42 ,האם החיישן לא בסדר? יש לציין שהוא מעבד נורטווד ומורכב עליו זלמן CU עם 7 מאווררים במחשב עצמו אבל בכל זאת אני חושד שהלוח נותן לו מתח נמוכך ובגלל זה המעבד לא מתחמם,זה יכול להיות אפשרי? המחשב לא נתקע ולו פעם אחת והמחשב מהיר מאוד ,האם לשלוח את הלוח לחברה ? http://img383.imageshack.us/img383/2882/15…

• 38 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by yair_gobani,

טוה יש לי לוח אם CA64-TC ועל הג'וק הגדול (ציפט) כתוב VIA רציתי לדעת של איזה חברה הלוח

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. האם היכולת עבודה של מעבד (תדר בסיס לא טורבו ולא המהרה) היא תדר*מספר ליבות? אם כן האם הכוונה לליבות פיזיות או מספר ה Threads משנה? סליחה אם זאת שאלת מתחיל אך אני קונה מחשב חדש ואני רוצה לדעת מה תהיה רמת הירידה בביצועים במעבר בין מעבד עם יותר ליבות לכזה עם פחות.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by יהונתן,

יש לי שאלה..... Intel Core 2 Extreme QX6700 Quad Core Processor זה סידרה ? או שיש רק אחד..... פשוט מישהו אמר לי שיש 3 רמות למעבד הזה ואני לא מוצא את זה בשום אתר....

• 31 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by gyora25,

היי ברשותי המפרט הבא AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX sapphire X800GTO2 256MB TT BigTyphoon Sunbeam Transformer BLACK WD 250X2 7200PM DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Thermaltake 430W XP550 NP SONY DVD RW DW-D23A 1024MB ram DELL 2407WFP אני רוצה לשים מעבד כפול ליבה שיתאים ללוח וכרטיס מסך שיאיץ את הX264. ושיפעיל לי משחקים ברמה בסיסית +. לא צריך גרפיקה של פריקים, אבל שיתאים את עצמו מבחינת רוזולוציה למסך הענק שלי ושיפעיל משחקים בצורה חלקה לעין. תודה מראש לכולם.

• 40 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by ip2pi,

היי, רכשתי מחשב ביום שישי עם המעבד Q8200 לאחר בדיקה נוספת פה ובעוד מקומות הבנתי שהוא לא משהו... יחסית ל Q6660 וגם המחיר שלו די מוגזם (בחנות נאמר לי שכבר לא מוכרים יותר את Q6600 ) האם כדאי להחליף ל E8500 (אני לא מתכוון לעשות OC) או דברים כאלה והמחשב נועד לקצת משחקים עריכת תמונות ולא מעבר... או שאתם ממליצים על מעבד אחר.. (בתקווה שיסכימו להחליף לי ברגע האחרון) תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. לאחר הרצת תוכנת EVEREST קבלתי כמה הצעות ליעול המחשב והראשונה היא: Suggestion: SSE is not supported. Upgrade your CPU to speed up applications optimized for SSE. מה זה SSE? איך אני מצליח במערכת ההפעלה של חלונות 2000 (פרופשונל) להתעסק עם ה SSE? איך אני יכול לעדכן אותו? ואיך בעצם אני פותר את הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.