עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני הייתי מעוניין לקנות את המפרט הבא: [..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪462 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H ₪427 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K ₪307 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪564 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ₪122 מארז: [..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪261 ספק כוח: [..] HEC RAPTOR 450W - RETAIL ₪226 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ₪265 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0 מחיר סופי: ₪2634 המפרט הורכב ב- www.IQPC.co.il אך הובא לתשומת לי…

2. חשבתי שאם אני כבר קונה מחשב חדש למה לא שיהיה לו פוטנציאך לOC מכובד. לכן אני חושב שאני אוותר על PC3200 ואקח PC3700 או משו אחר שאתם ממליצים לי כי אני ממש לא מבין בOC ומקווה להבין בהמשך. אז ככה אני עוד כמה חודשים אולי פחות מתכוון לקנות מערכת מבוססת אטלון 64 וכאשר המחשב כבר יספק אותי אני אתחיל לעשות לו OC, על אילו זכונות אתם ממליצים? וגם.. כאשר אני ארצה לעשות OC איך אני בדיוק צריך לעשות את היחס בין המעבדזכרון/כרטיס מסך? האם הרכיבים הללו צריכים להיות ביחס מאחד לאחד? וOC למעבד וזכרונות עושים דרך הביוס? ומדוע צריך להוסי, מתח?? בבקשה תענו לי על השאלות! תודה רבה רבה רבה!

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Lumber_Jack Jim,

נמאס לי מהדורון 800Mhz שלי והחלטתי להתקדם מעבר לליבת הספיט-פייר. קניתי וקיבלתי דורון 1.2Ghz ולפי מה שאני יודע סידור הגשרים שלו שונה מהאת'לונים, איפה אני מוצא מדריך לעשות לו את הגשרים? או שאני פשוט מאוד מוצא את הגשר ומעביר לו את אותו הטיפול עם החומר הלא מוליך ועל זה שכבת חומר מוליך? תודה.

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by abarbotel,

מה ההבדל בין מעבד dual core לבין core 2 due ראיתי בעיתון למכירה שני מחשבים כאלה אני יודע שזה כפול ליבה אבל הdual core היה מהירות 3 גיגה הרץ ואילו core2 due היה מהירות 2.2 גיגה הרץ אבל עלה יותר מהראשון.. למה זה ומה ההבדל בינהם

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  5. בעיקרון אף פעם לא עשיתי OC והשאלה שלי אם שווה להשקיע עוד כסף ולעשות את זה. בעיקרון אני משחק משחקים לא הכי כבדים אבל משחקים חזקים אז השאלה שלי מתי המעבדים יוצאים והאם שווה בOC ואם זה מסובך/מקצר את חיי המעבד

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  6. קודם כל תודה לעוזרים, אני מתלבט אם לשדרג את הזכרון או להישאר על 16 לבינתיים. המחשב מיועד לגיימינג עם המשחקים הכי חדשים, לסרטים ועוד דברים בסיסיים. חייב לסגור את הפינה הזו ולהפסיק עם כאב הראש שעשיתי לעצמי

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  7. שלום, אני מרכיב מפרט שישמש למחקר ועבודה. תוכנות דומיננטיות שאעבוד איתן הן Fluent (לכאורה תומכת בריבוי ליבות) ו-Matlab ובנוסף - Solidworks. לא מתוכנן לעשות OC אלא אם זה "ממש מתבקש" בהתחשב בבחירת המעבד. קירור: SCYTHE KATANA III, ספק: Seasonic 620W. אני מניח שבכל מקרה אני אקח 3 סטיקים של 2GB @16000MHz (למשל זה, פשוט כי ההפרש מול 1333MHz שולי). זה משאיר 2450 ש"ח למעבד ולוח אם. חשבתי על כמה אפשרויות עם המחירים של IQPC, אני אשמח לשמוע את עצתכם: 1. אינטל i7 930 2.8GHz (מחיר 1453 ש"ח)+ לוח GIGABYTE GA-EX58-UD3R (מחיר: 1017 ש"ח). סה"כ: 2470 ש"ח. יתרון - מעבד חזק עם פוטנציאל OC מטורף. לוח מעולה. חסרון - מעבד ולוח יקרים, אולי לא הניצול הכי טוב של הכסף. 2. אינטל i7 870 2.9GHz (מחיר:…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by none,

של מעבד Pentium 4 ?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by A-L-o-n,

מה יותר טוב? core 2 quad q6600 2.4 או core 2 quad q8200 2.33 ראיתי ש-q8200 עולה יותר יקר מהשני שהזכרתי אבל השני יותר טוב??? למה הוא עולה יקר??

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by efee123,

קניתי ג'יגה נוספת למחשב של אחותי, עכשיו יש לה 2 גיגה בשני סטיקים שונים.. ועכשיו שאני מחבר את הסטיק השלישי המחשב עולה ישר וקורס עם blue screen כל ריסט ולא מגיע בכלל לשולחן עבודה. שני סטיקים בכל וריאצייה בכל שילוב בכל סלוט עובדים. רק שאני מחבר את שלושתם יחד המחשב קורס. יש למישהו מושג? תודה!

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by yair_gobani,

טוב יש לי סלרון 1000(טואלטין) המהרתי אותו ל1100 והפעלתי את סנדרה לפי סנדרה המעבד שלי עוקף את הפנטיום 3 1000 ואת האטלון 1000 האם זה נכון?

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  12. Started by MWalker,

בהמשך להתלבטותי בקשר למעבדים: אני סטודנט בבצלאל, ואני רוצה לקנות מחשב. אני מתלבט אבל בנוגע למעבד. דבר ראשון, אני צריך לדעת שהוא יהיה מספיק חזק ושכל התוכנות שאני מתכוון להריץ על המחשב יעלו. התוכנות הן פלאש ,מאיה, 3D מקס, פריהנד, אילוסטרייטור, אינדיזיין ואולי קצת פריימייר. עכשיו, תהיתי בין שני המעבדים של אינטל E4400 וה-2180. מה ההבדלים בניהם, והאם ההפרש בניהם במחיר (150 שח) הוא זניח או משמעותי מבחינת ביצועים של אחד מהם? תודה לכל העונים

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  13. לפנדה אין בכלל אפוקס ובגלל זה נכנסתי לבעיהי ותר גדולה אחרי כמה התייעצויות החלטתי על לוח אל אביט אבל...שוב פעם, התלבטות ואני מקווה שאתם תוכל לעזור לי להחליט אתם אומרים לקחת את ה ABIT SD7 RAID http://www.exlmarket.co.il/exlmarket2/product-info2/773.17.html או את ה Epox 4G4A+ http://www.exlmarket.co.il/exlmarket2/product-info2/774.1.html ? המחשב מיועד ל 1.6A (ולאוברקלוקינג....)

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  14. כבר כמה זמן שאני תוהה לעצמי היכן נמצאים מעבדי ה-ARM החדישים והחזקים ביותר (סנאפדראגון 800, אקסינוס 5420, טגרה 4) ביחס למעבדי x86 מן השורה, כמו מעבדי האטום, ה-A4, הננו (של ויה), פנטיום G ואפילו מעבדי i3. לצערי, התקשיתי למצוא כל כתבה או מידע רלוונטי. מובן שמדובר בפלטפורמות שונות, אבל מדדים כמו FLOPS, ושאר OP/S הם בכל זאת דבר שניתן למדוד בשתי הפלטפורמות, גם אם אין באמת השלכה ישירה של נתונים אלו על הביצועים. כמו כן, האם לא קיים ולו בנץ' אחד שמותאם הן לשבבי ARM והן לשבבי X86?

15. Started by dt100,

שלום חברים, יש לי מחשב שעבר כמה שנים טובות עם dual boot של ווינדוס והאקינטוש. הווינדוס רץ בסדר אבל הגרסאות החדשות של מק מקשות עליו. המחשב: לוח אם GA-H55M-D2H עם מעבד Core i3-560. אני רוצה לשדרג לו את הזיכרון ל8GB, אך די מתקשה: קניתי בKSP את הזיכרון הזה - ולא התאים - המחשב עולה, מראה לוגו של ווינדוס ונכבה. הלכתי לIvory וביקשתי שיתאימו לו זיכרון, הבחור ניסה להכניס עוד סוג (2x4GB 1333Mhz) ואותו דבר - נכבה (למרות שבמסך פתיחה מראה 8GB זיכרון). הבחור אמר שאין מה לעשות והלוח לא תומך ביותר זיכרון. למרות זאת - רואים במפרט של לוח האם באתר של Gigabyte שהוא אמור לתמוך ב8GB. האם יש לכם עצות? איזה זיכרון יכול להתאים ללוח אם? תודה, דניאל.

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  16. צריכת חשמל/פליטת החום של האתלון 64 4800+ X2 (כפול ליבות ב 2.4 גיגה הרץ) דומה לצריכת חשמל/פליטת החום של האתלון 64 4000+ (חד ליבה ב 2.4 גיגה הרץ), הבדיקה בוצעה על לוח NF4 SLI עם שני כרטיסי מסך מותקנים. מקור: http://www.hkepc.com/hwdb/athlon64x2-4800-3.htm [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  17. http://www.guru3d.com/news_story/amd_working_on_16_core_processor_with_integrated_pci_express_3_controller.html אולי עדיף לקנות מעבד במחיר 1000$ AMD כך שאני יוכל תמיד להוסיף עוד מעבד ללוח תמיד שארצה .( תמיד רציתי מחשב עם 32 ליבות ) במקום לקנות אינטל כל שנה +לוח חדש וזכרונות לאינטל יש הרבה סיפורים ויחצנים ובפועל לא רואה הבדל כל שנה . אינטל מומחים בלהוציא כסף מאנשים בלי תמורה הולמת.

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  18. שלום. קניתי היום 2 סטיקים של 2G כלומר 4G זיכרון והחלפתי אותם ב4 סטיקים של חצי גיגה שהיו לי מקודם. הידקתי אותם ללוח כמו שצריך עם הקליפסים האלה אבל משום מה ויסטה מראה לי רק 2 גיגה לאומת הביוס שקולט את כל ה4... ניסיתי להכניס כל סטיק בנפרד לכל סלוט אפשרי והוא מראה לי 2 גיגה, כלומר, הסולטים והזכרונות תקינים. מה הבעיה אצלי? ווינדוס ויסטה 32 הום בייסיק SP2. <-----------------מפרט (חוץ מהזיכרון)

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  19. איך המעבד AMD Phenom II X3 720 Black Edition Box? לאיזה מעבדים בסדרת אינטל הוא משתווה? האם הוא סובל מבעיות(חום, באגים) כלשהן? ובכללי מזאת הסדרה הזאת... תודה.

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by composite,

ללא ספק מדהים. ההורדה חלה על S939 / S754 בעיקר. הירידה חלה בעיקר במעבדים 3400 \ 3500. לדוגמה כרגע 3500 עולה 1500 ש''ח (בחו''ל) ובעוד שמקודם הוא עלה 2600 ש''ח (בחו''ל). ללא ספק זמן אדיר לקפוץ על S939 (כמוני) ולקנות מערכת A64 חדשה בכלל. מכיוון שזו הורדה בינלאומית של AMD, אז כל החנויות \ הרשתות \ האתרים \ היבואנים יורידו את המחירים בהתאם, גם בישראל! ידיעת המקור היא ב- Digit-Life אך מצאתי את הלינק ב- PCPerspective. http://www.digit-life.com/news.html?107039#107039

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by goldi19,

שלום לכם אני עכשיו בונה מפרט מחשב (ב3700 שקל) שמבסס על מפרט מהפורום ומטכנאי חשבתי לשים I5 2400 ואני צריך לוח בשבילו איזה טכנאי שאח שלי מכיר שם לי Z68MA-D2H-B3 של ג'יגהבייטאבל הוא ממש יקר אם אתם יכולים להביא לי לוח שיהיה טוב גם לOC במחיר סביר (אם אתם אומרים שהלוח הזה טוב אין לי בעיה להשאיר אותו) ואם יש איזה נושא על מאפיינים הציפסיטים החדשים של אינטל תודה

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by arnon,

האם יתאים לי מעבד : AMD Athlon II X3 445 http://skypc.co.il/pl_product~ADX445WFGMBOX~3~0.htm ללוח אם ASUS M2NPV-VM שהתושבת לו היא AM2 לפי זה כן : http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=M2NPV-VM האם יתכן ? האם לאומת המעבד הקיים שהוא Athlon 64 X2 3800 אקבל תמורה לכספי ? תודה

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by snop,

היי, אשמח לעזרתכם בבחירת מעבד i9 בלבד (לא 7 ולא AMD). השימושים העיקריים - צפייה בתכני 4K, עריכת וידאו (הכוונה לקידודים מחדש - לפעמים אני מקליט דברים דרך כרטיס לכידת וידאו וזה שוקל המון הקובץ אז אני מקודד מחדש וזה די מאמץ את המחשב אז בא לי מעבד שזה יהיה בשבילו שטות). אני לא משחק במחשב, אולי לפעמים אני מגזים ומשחק בסוליטייר אבל בד"כ דרך PS4. אני לא הכין מבין בעניין הזה ולא יודע אם חוץ ממעבד טוב (וכמובן זכרון של 32GB) אני אמור לבחור גם לוח אם וכרטיס מסך טובים מאוד עבור הקידודי וידאו או שפחות רלוונטי לנושא הזה ספציפית? הרבה זמן תכננתי לרכוש את ה - 9900k ואחרי זה יצא עוד דגם מחליף/מחודש שאמרו שהוא לא טוב שהוא בלי וידאו או משהו כזה אז של…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by vourt,

אני הולך לרכוש מערכת מחשב חדשה (לוח ומעבד) בערך בעוד כחודש, ורציתי לדעת אם לדעתכם שווה לחכות ולהשקיע במערכת של מעבד ולוח 64 ביט החדשים שיוצאים לשוק רק עכשיו כמובן במחירים מופקעים תודה! kfir@jesta.co.il www.jesta.co.il

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by bronco,

איזה לוח אם לסוקט 775 נחשב לאחד הטובים והאמינים בשוק ונותן הכי הרבה פונקציות שימוש למשל מגוון של חיבורים כגון USB, E SATA כמות של חיבורי SATA וכו' בטווח השנה האחרונה

• 16 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים