מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
-
שלום פורום. אינני מבין גדול בתחום החומרה,אבל מעולם לא מאוחר ללמוד,אז שלום לכולם. שאלתי את השאלה באתר אחר,אך לא ממש קיבלתי תשובות,מה גם שאני מאמין שפה יותר מומחים בתחום החומרה. אני מתכנן לקנות מעבד ולוח אם חדש בקרוב והבנתי שיש צורך לפרמט את ההארד דיסק.עכשיו,אני ממש לא יודע איך מפרמטים וגם ממש חבל לי לאבד את כל המידע,תוכנות ומשחקים שיש לי כעת(320 ג'יגה שיחסית הרבה מנוצל). במקרה מצאתי את הדיון הבא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=71&msgid=28633106 בו מסבירים בשתי שיטות(השניה בהודעה האחרונה)כיצד ניתן להתקין לוח אם חדש בלי לפרמט.לא הבנתי כלום מהכתוב שם על מה שצריך לעשות. אני מאוד אשמח אם מישהו מכיר איזושהי דרך אחרת כיצד לעשות זאת,או להסביר לי …
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ידיעה מענינת כדי לשבור את עניני השגרה של Conroe vs The World. חברת Cray הידועה כיצרנית מחשבי על הודיעה כי תבנה את המחשב המהיר בעולם ("Codenamed "Baker) עבור ORNL. המחשב יבוסס על מעבדי AMD Opteron ויכיל 24,000 מהם וישמש למחקר בתחום האנרגיה והננו-טכנולוגיה. הוא יוכל לבצע one-petaflops לשניה, כלומר 15^10 חישובי נקודה צפה בשניה - יותר מפי שלושה מהמחשב המהיר ביותר הקיים היום. מקור: http://news.zdnet.co.uk/hardware/emergingtech/0,39020357,39276005,00.htm
-
- 33 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני קיבלתי שוק כמעט התקף לב מישהו מוכן לעזאזל להגיד ל-מ-ה המחיר כל כך גבוההההההההההההההההההההה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=21_279&products_id=3346 אני חושב שרק שרי אריסון בארץ יכולה להרשות לעצמה לקנות שתיים כאלה
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לפני רכישה של מערכת ליישומי תלת מימד (3D MAX) ובעיקר רינדור ופחות עבודה שוטפת. ומעניין אותי ההבדל בין שני המעבדים הללו. ההפרשי מחירים לא משמעותיים האחד - 920 יושב על סוקט 1366 השני- 860 יושב על סוקט 1156 עד כאן ברור. למערכת שארכיב,אני מעוניין ב-6G זכרון. מפה והלאה תעזרו בבקשה.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם כדאי לשדרג מעבד מ E7300 שעבר OC למהירות של 3.2 ל E8500 ? או שזה לא יתן לי הרבה. או שפשוט עדיף לשדרג את כרטיס המסך?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
והאם יש באנדל טוב במחיר ואיכות עם לוח אם :s05:
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, סבא ביקש מחשב חדש. המחשב מיועד לאופיס גלישה וכו' ולא למשחקים. חלק מהאביזרים נכנסו בעקבות שיקולים של איורור מסיבי וכו' ומערכת שתעמוד לאורך זמן ולא נלקחה בחשבון כמערכת תקציבית. לכן לא להיבהל אם רואים ציוד ברמה מעבר לנדרש בחלק מהמפרט. מרכיבי הליבה: מעבד: I3 540 אינטל כמובן. לוח אם: ASUS P7 H55 -M pro זכרונות: OCZ GOLD edition 2X2GB 1333Mhz שאר המפרט למי שמתעניין: דיסק קשיח: WD 500G 32MB מהסידרה הירוקה. מארז: Antec 900 II ספק: HEC Cougar 550W שאלות: 1. על הנייר נראה כי רכיבי הליבה יעבדו ויש תאימות בניהם, מה דעתכם? 2. אני שונא את גופי הקירור שבאים הם המעבדים, האם יש המלצה לגוף קירור טוב למעבדי i3? 3. במידה ואתם מליצים לוח אם אחר - אני פריק של ASUS וקצת קשה לעזוב אות…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם תמיד 4 ערוצי זכרון טובים משני ערוצים הכוונה ללוחות של מעבדים 4 ערוצים כמו 3930 מול לוחות עם 2 ערוצים כמו 3770 לדוגמא
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום עשיתי אוברקלוקינג מטרף למעבד שלי.. הבאתי את הפרסקוט שלי, ל 3.5 Gh מ2.8 Gh... המכפלות הן: 200X14, והעלתי את זה ל 250X14... המחשב לא עולה לי... אני לא יכול אפילו להיכנס לביוס בכדי לתקן את הטעות הזאת... האם יש דרך לדעת האם צליתי את המעבד או את הלוח אם שלי? בתודה גל
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
בס"ד המחשב שלי כבר מתחיל לקרטע במשחקים כמו PES 14 וNFS המפרט הנוכחי שלי: מעבד CORE2DUE E7300 2.66GHZ לוח אם ASROCK G41M זכרון 4 ג"ב DDR 3 כרטיס מסך GF 630 GT 2 GB דיסק קשיח 500 GB מחשב עגלה לכל הדעות. אני מבקש המלצה ללוח אם איכותי ומעבד I5 מה שחשוב לי בלוח אם זה : 4 חריצים להרחבת זכרון יציאת HDMI הרבה כניסות USB הרבה חיבורי SATA כמה חיבורי PCI-E ושהוא יתמוך במעבד I7 שארצה לשדרג בעתיד אליו דבר שני אם אני משדרג לI5 אני צריך לקנות ספק כח יותר חזק וקירור מתאים או שהמעבד הזה לא מתחמם בצורה ניכרת ולא צורך בצורה מוגזמת חשמל?? נ.ב השימושים שלי במחשב הן לא רציניים: מוסיקה , סרטים בHD , סדרות , אינטרנט , מסמכים , משחקים כמו FIFA PES NFS GTA. ומה עדיף מעבד I5 או I7 לשימושים שלי ו…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוה יש לי לוח אם CA64-TC ועל הג'וק הגדול (ציפט) כתוב VIA רציתי לדעת של איזה חברה הלוח
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום עמדתי לקנות לוח abit nf7 ומעבד amd barton 2500 אך בזיגזג מציעים את המעבד רק עם שנה אחריות ובנוסף עלי לקנות בנוסף מאוורר למעבד. לדברי זיגזג התחלף מפיץ בארץ וכרגע קשה להשיג את המעבדים. מאחר שאני מחפשת מחשב זול (אך טוב) לא נותרה לי ברירה כי אם ללכת על מעבד סלרון (אין לי כסף להשקיע בפנטיום 4) אני טועה או שיש חלופות נוספות?
-
- 42 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
למען האמת אני מבולבל צאריך קצת סדר. האם כיום שווה לקחת 4 ליבות? למרות שיצאה סידרה חדשה של מעבדים? האם לתוול ארוך 3 שנים + שווה לקחת E800 אן Q6600 (כיום)!!! או מרובע ליבות מתקדם יותר? HELP
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מתלבט בין שני המעבדים הנ"ל, הבנתי שה-k מסמל שהמעבד פתוח לאוברקלוק, ראיתי שיש עוד שני הבדלים ל- 2500k אין את שני הפיצ'רים הבאים Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) Intel® Trusted Execution Technology לא ברור לי כל כך מה שני הדברים האלו אז אם אני לא מתכוון לעשות אובר קלוק נראה שדווקא ה-2500 הרגיל יותר טוב לא? אודה לעזרתכם זו ההשוואה http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=52209,52210,
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום ! כיום יש לי מעבד E6600 2.4GHZ. הלוח אם שיש לי Asus - P5WDH ואני מרוצה ממנו, מבסוט למרות שהוא כבר קצת ישן... הוא אחלה ואני לא מעוניין להחליף. זכרון : 4GB (בפועל רק 3, אבל מעוד שבועיים אני אתקין Windows 7 64bit ויהיו לי או 6 או 8 ג'יגה). כרטיס מסך : בימים הקרובים אני הולך לקנות HD5770 1GB. כונן קשיח : WD Green 1T (עוד שבועיים יצטרף עוד כונן כזה). פשוט המחשב התחיל להיות איטי - אז שאלתי היא כזו - יש צורך להחליף מעבד...? אם כן ואתם מחזקים את דבריי, לאיזה מעבד כדאי שיתאים לי ללוח אם ? לא מתכנן איזה OC או משהו כזה, לא מבין בזה.. רוצה מחשב שיעבוד חלק, במהירות, בזריזות וביעילות. כל המלצה תתקבל בברכה - תודה ענקית לכל עוזר
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איזה לוח אם לסוקט 775 נחשב לאחד הטובים והאמינים בשוק ונותן הכי הרבה פונקציות שימוש למשל מגוון של חיבורים כגון USB, E SATA כמות של חיבורי SATA וכו' בטווח השנה האחרונה
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם , - קצר לעניין , אני מחפש להרכיב מחשב שיהיה בו תמיכה ל-USB3 , ו- SATA6 . מהלוחות שכבר יש להם תמיכה ב-USB3 , כ-99% מהם תומכות כרגע רק ביציע אחורית ל-USB3 , וזה לא נוח במיוחד . מצאתי מפצל פנימי (שרכיבים מקדימה במקום כונן CD) שמציע את עצמו כפיתרון , אבל אין לי מושג איך זה אמור להתחבר ללוח האם , ואיזה חיבור לחפש על הלוח . זה המפצל : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817364030&cm_re=front_usb_port-_-17-364-030-_-Product אלה לוחות האם שאני מסתכל עליהם כרגע (אם יש לכם הצעות אחרות אשמח לשמוע) : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131624 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131621 - שאלה שנייה : ה…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
נמאס לי מהדורון 800Mhz שלי והחלטתי להתקדם מעבר לליבת הספיט-פייר. קניתי וקיבלתי דורון 1.2Ghz ולפי מה שאני יודע סידור הגשרים שלו שונה מהאת'לונים, איפה אני מוצא מדריך לעשות לו את הגשרים? או שאני פשוט מאוד מוצא את הגשר ומעביר לו את אותו הטיפול עם החומר הלא מוליך ועל זה שכבת חומר מוליך? תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני בונה מחשב לחבר שלי בהתחלה חשבנו לבנות מחשב עם לוח אם H97 , אבל משיחה עם RSM הומלץ לי לרכוש את הלוח [h=1]לוח אם MSI Z87-G41 PC Mate LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI[/h]http://www.rsm.computer/Product/%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%90%D7%9D-msi-z87-g41-pc-mate-lga1150-intel-z87-ddr3-1600-2xpci-e-vga-dvi-hdmi שעולה 369 ש"ח . מה אתם אומרים האם כדאי לרכוש את הלוח אם הזה לעומת ה H97 שעולה כמעט 100 ש"ח יותר . הם אומרים שהלוח הזה כמעט ברמה של Z97 אבל מסדרה קודמת . מה אתם אומרים שווה להוסיף עוד 100 שקל ולקנות את ה H97 או להוסיף עוד ולקנות את ה Z97 ? מה אני מרוויח אם אני לוקח את ה Z87 לעומת ה H97 ?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
למטרת גיימינג ושימוש כללי. אפשר לחרוג בעד 100 ש"ח,עדיפות למעבדי אינטל,המפרט הוא מה שמופיע בצד,אין לי דרישות מיוחדות,SLI יהיה נחמד. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם היכולת עבודה של מעבד (תדר בסיס לא טורבו ולא המהרה) היא תדר*מספר ליבות? אם כן האם הכוונה לליבות פיזיות או מספר ה Threads משנה? סליחה אם זאת שאלת מתחיל אך אני קונה מחשב חדש ואני רוצה לדעת מה תהיה רמת הירידה בביצועים במעבר בין מעבד עם יותר ליבות לכזה עם פחות.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בהנחה ונתעלם מהכדאיות של רכישת מעבד I5/I7/X6 וכו' (ושימושי המערכת)... איזה מעבד יתן את יכולות ה- OC הטובות ביותר (וכמובן בסופו של דבר החזק ביותר) ?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי ברשותי המפרט הבא AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX sapphire X800GTO2 256MB TT BigTyphoon Sunbeam Transformer BLACK WD 250X2 7200PM DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Thermaltake 430W XP550 NP SONY DVD RW DW-D23A 1024MB ram DELL 2407WFP אני רוצה לשים מעבד כפול ליבה שיתאים ללוח וכרטיס מסך שיאיץ את הX264. ושיפעיל לי משחקים ברמה בסיסית +. לא צריך גרפיקה של פריקים, אבל שיתאים את עצמו מבחינת רוזולוציה למסך הענק שלי ושיפעיל משחקים בצורה חלקה לעין. תודה מראש לכולם.
-
- 40 תגובות
- 1.9k צפיות
-