עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום יש לי מעבד 775 מהירות 3.0GHZ לפני חודש קניתי לוח אם דגם gigabyte g41m-combo - VER.2.0 היה לי זיכרון 2GB DDR2 (800 בחלונות 7 64BIT עבד טוב ומצויין. חלונות 7 עובד לאט. היחלטתי להגדיל זיכרון חדש. עכשיו קניתי זיכרון חדש 4GB DDR3 (1333 חיברתי בלוח אם ומדליק פתאום מצפצף בטירוף מהיר. אני היסכלתי בחוברת לוח אם כתוב שם שלוח אם G41M-COMBO תומך בזיכרון חדש 4GB DDR3 (1333 אני לא מבין למה הוא מצפצף בטירוף. נסיתי ליבדוק מה הגירסה עידכון BIOS בלוח אם ורשום שם FB ובדקתי באתר של gigabyte וראיתי שם עידכון ביוס רשום FB וראיתי תאריך ישן ולא חדש. אני לא נסיתי להוריד ולהתקין עידכון ביוס באתר gigabyte בגלל שיש לי לוח אם חדש רשום עידכון ביוס FB שהוא מעודכן. אני לא יודע איך לגרום בלוח אם הח…

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  2. שלום רב. אני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי בשביל לשדרג בעתיד לכרטיס מסך כגון GTX970/980 כרגע יש לי HD6970 . אחרי בירור קל הבנתי שהמעבד הנוכחי Intel Core 2 Duo E8500 יהווה בעיה עם כרטיסים חדשים כגון GTX970 בעיקרון מה שיש לי שלא צריך לשדרג לדעתי זה ספק כוח CROGER 1000W GOLD בהחלט מפלצת שקניתי לפני שנתיים בערך. (השאלה אם הוא מתאים ?) אני צריך עזרה לגבי בחירה בחומרה בלוח אם ומעבד ובזיכרונות. יש לי מסך 24 1920X1080 אני משחק CRYSIS 2 / 3 COD/ בעיקר FPS עבודה באחסון קבצים כמו שירים וסרטים ב BLURAY וקצת עריכה ב SONY VEGAS ו After E ככה שאשמח ללוח שתומך במספיק חיבורי SATA כדי שאוכל להוסיף כוננים לפי הצורך. ושיהיה בו מספיק חיבורי USB 3.0 לפחות 4. אם לדעתכם צריך לשדרג למארז שיכי…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by PandemicFan,

שלום ! אני מעוניין לקנות את הקירור הנ"ל. המשקל של הקירור לפי היצרן הוא 520 גרם, ושמתי לב שאין לו חיזוק מאחורי הלוח אם. יש לי חשש שזה יפעיל יותר מידי כוח על הלוח אם, האם זה בסדר ?

4. Started by haim855,

כרגע אני עם מעבד dual core e8400 רכשתי תמישחק FIFA 15 הוא מגמגם לי יש תקיעות! חשבתי לרכוש (מחיר לא משחק תפקיד יש לי להביא אותו בזול) מעבד Quad כדי לשפר תמצב .. העם זה באמת משמעותי מהמעבד הקיים וכן יתן שיפור (fifa15) הדגמים לרכישה Q9650 או q9550 כדי? איהיה שיפור בסהכ עבור מישחק פיפא.. המישחק היחידי שמגמגם אצלי! מיפרט אגב כיום ..מעבד dual core e8400 לוח אם p35 ds3l זכרון 6 גיגה ספק 500W כרטיס מסך די טוב GTX560TI אבקש תשובה ברורה בכן או לא לא להרחיב יותר מידי בעניין ואם זה משמעותי .. תודה רבה! נ.ב ואם כן האם הדגמים שבחרתי חזקים בדור שלהם..?

• 56 תגובות
    • 8.1k צפיות
  5. Started by speed42,

מעניין אותי לדעת מבחינת ביצועים עד כמה מעבדי U טובים\גרועים? מעבר לעבודה שהם חסכוניים.. הם סוג של CELEREEON חדש? ניסיתי לחפש השוואות באינטרנט וסתם לדוגמא מבחינת נתונים "יבשים" I3 מדור רביעי מסוג U שווה מבחינת ביצועים ל I3 דור ראשון מדגם M זה באמת נכון מבחינת ביצועים בפועל?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by URON,

לוח האם במחשב נדפק ולמזלי היה בתקופת האחריות ובחנות החליפו לי את הלוח באחר וטוענים שהוא טוב יותר אשמח אם מישהו איך להשוות בין 2 לוחות האם ולומר לי איזה מהם טוב/חדש/מתקדם יותר? לינק ל2 הלוחות יחד - http://www.asus.com/il/Compare/ אלו השמות : שניהם לוחות של ASUS [h=2]H61M-E [/h][h=2]P8H61-M LX[/h]

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. הכותרת אומרת הכל .... יש לי 8 גיגה ראם במחשב החדש שקניתי .... האם בישביל להפעיל משחקים עם AA גבוהה אני יצטרך כמה שיותר ראם - במיוחד המשחקים החדשים שיצאו כמו Dragon age 3 וכו שהם דורשים בישביל להפעיל על הכי גבוה 8 גיגה אז שווה לי לשדרג ל 16 גיגה או שזה לא ממש משנה ? הכוונה לא יראו כזה הבדל ומה שמשנה זה בעיקר הכרטיס מסך (דרך אגב זה GTX 770 עם כל התוספות של EVGA +2giga )? ,תודה לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by סעדה,

2133mhz cl15 עדיף על 2400mhz cl16?

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  9. Started by pazlazar,

[h=1]לוח אם Gigabyte X99-SOC Force LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 4xPCI-E[/h] [h=1]לוח אם Asus X99-DELUXE LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 5xPCI-E[/h] ההפרשים במחיר הם של 200 ש"ח בלבד לכן תקציבית אין לי בעיה עם אף אחד מהם. מה אתם ממליצים?

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  10. שלום. זה שוב אני. הפעם מעט חקרתי את השאלות תשובות. וככה. יש לי את לוח האם GIGABYTE X58A-UD5 REV2.0 יש לי טריפל צ'אנל של 6GB http://www.gskill.com/en/product/f3-10666cl9t-6gbnq ואני מתכנן להכניס אליו את הדואל צ'אנל הזה http://ksp.co.il/?uin=14039 עכשיו. שניהם בעלי מתח זהה תדירות דומה אחד לאחד. אבל. אחד טריפל והשני דואל בכלל. 1. זה לא יפגע בביצועים ויגרום לעבוד כמודול יחיד או דואל צ'אנל? 2. זה בכלל יזהה את הזיכרון ויעבוד איתו רגיל? אני מצפה לתשובה מעט יותר מפורטת ומנומקת הגיונית באופן נרחב. יותר מתגובה של "כן".

• 2 תגובות
    • 884 צפיות
  11. Started by pazlazar,

היי, רציתי לשאול, מה בדיוק ההבדל בין זכרונות לנייח לסין שרת. אני יודע שיש כמה הבדלים מבחינת אמינות אבל אם הם יותר זולים, לא כדאי לקנות זכרונות לשרת למחשב נייח?

• 3 תגובות
    • 873 צפיות
  12. Started by khsur1,

שלום רב .. האם כאשר אני רוצה או הרצה בעתיד להוסיף עוד 8 גיגה , אז אני פשוט קונה את שני הכרטיסים ומחבר אותם למחשב ואז מדליק וזהו זה נקלט ? או שאני צריך להתקין דרייברים לעדכן BIOS ועכשיו לעבור בלאגן שלם ? יש להדגיש שיש לי לוח אם z97-A שנחשב דיי טוב שמעתי ..וספק כוח מוגזם עם 750 W . תודה לכול העוזרים

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  13. Started by shgec,

שלום. אחרי ניקוי והחלפת משחה טרמית לא הצלחתי להחזיר קירור למקום ושימוש בכח הניב תוצאה צפויה של שלוש פינים במקום ואחד שבור. עכשיו טמפרטורה של מעבד היא 50. אני רוצה לקנות קירור חדש. [h=1]Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 מתאים?[/h]באתר כתוב שיכולת קירור שלו 95W ובאתר אינטל כתוב ש TDP של E6400 זה 65W. זה כל הנתונים שצריך?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by yudku,

אהלן חברה, אני רוצה לשדרג את המחשב לצורך משחקים, כרגע המפרט הוא: i3 540 MB: H55M-S2H G.skill 2Gb x 2 sticks 1600 mhz (סה"כ 4 גיגה) כרטיס מסך נוכחי Geforce 240 HD 500gb 5400 rpm ספק 450 (חברה לא מוכרת) אני מבין שיש צורך בכרטיס מסך חדש אבל השאלה אם המעבד לא יהווה צוואר בקבוק... האם כדאי לשדרג גם את המעבד ל i5 האסוול (או כל מעבד אחר שתמליצו) או לחכות לדור הבא? תודה רבה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Oray Lola,

שלום אני רוצה להוסיף עוד 4 GB ראם אנא המליצו לי תודה!

• 34 תגובות
    • 4.7k צפיות
  16. 1) מזרק Noctua NT-H1 שקיבלתי עם קירור מעבד מלפני כ-3 שנים ועדיין מלא ברובו, טוב לשימוש או שחייבים לקנות חדש? 2) מעבד חדש i5 4590 TRAY הגיע עם מדבקת קוד קטנה במרכז של הצד עם המגעים. אני אמור להסיר אותה? למה בכלל שמו שם מדבקה? לא נראה מיקום טוב במיוחד... 3) האם היה עדיף כבר ללכת על 4690 בתוספת של 80 ש"ח? אני מניח שעדיין אוכל להחליף אם ארצה (לא פתחתי את האריזה). המחשב הוא לשימוש כללי (עבודה משרדית, אינטרנט, סרטים HD, מעט פוטושופ, ללא גיימינג, ללא OC כמובן). אבל זה מחשב שאמור להחזיק לפחות 5 שנים או יותר, אז לא עדיף ללכת על הi5 הכי חזק? 4) זכרונות שיש לי ושאני רואה שלוח האם שהזמנתי עכשיו ASRock H97M Pro4 לא מופיע ברשימת הלוחות שמתאימים ועברו בדיקה (QVL). האם יכולה להיות בעי…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by meital_z,

שלום אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול..בכל זאת אשאל.. קרוב שלי רוצה לקנות מחשב לגיימינג כבד עם כל המשחקים החדשים שיוצאים UNITY בעיקר.. אבל הוא ממש לא משחק הרבה מתי שיש לו זמן..בעיקר גולש וצופה בסרטים באיכות הכי טובה 1080 (משהו כזה).. אין לו תקציב גדול 2750 זה הכי הרבה שלו והוא עדיין חנוק (כי הוא צריך גם לקנות מערכת הפעלה 7..) אז הבעיה שלו זה אם לקנות i3+כ.מסך hd7950 משומש או לקנות i5 4590 ולהשתמש בכ.מסך המובנה שלו (ה intel hd4600) שהוא לא יודע אם יספיק לו.. כאילו מה יותר חשוב למשחקים מעבד יותר מתקדם או מעבד נחמד..עם כרטיס מסך טוב?.. ואם האפשרות השניה מתאימה אז איזה מהם לקחת? ה4150 או ה4160? ומה ההבדל ביניהם? תודה לעונים

• 22 תגובות
    • 7.8k צפיות
  18. Started by ~Pizza~,

היי. ברשותי סטיק אחד של Kingstone hyperx gensis 8GB 1600mhz. אני חושב להוסיף סטיק נוסף ואני רוצה שזה יעבוד בDual channel, העניין הוא שאני מתקשה למצוא איפשהו בארץ סטיק נוסף כזה. השאלה שלי היא- האם דגם אחר דומה יתאים? זה למשל: http://www.tms.co.il/product/13563 לא רואה כל כך מה ההבדלים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Omri Bazelet,

שלום! אני מעוניין להוסיף ראם למחשב שלי. זה הרם הנוכחי https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7621 ואני מעוניין להוסיף http://ksp.co.il/?uin=14038 זה אפשרי?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. האם היום או בעתיד הקרוב לגיימינג אזדקק לכך? או שעדיף לקנות H97 וזה יספיק לשנה הקרובה? *סליחה על הטעות שלי, הבנתי שזה Haswell-E.

• 25 תגובות
    • 4.4k צפיות
  21. Started by sashakrik,

שלום, שכן שלי רוצה לשדרג את המחשב שלו אבל יש לו מעט מאוד כסף לצורך כך. כרגע הוא עם מעבד אינטל E6750 והוא רוצה לקנות מעבד משומש שיהיה חזק יותר והוא הקציב לכך 200 ש"ח. לקנות מאיביי זאת גם אפשרות. מה אתם אומרים על Q6600 ? אשמח להמלצות למעבד. תודה !

• 21 תגובות
    • 3k צפיות
  22. Started by pazlazar,

היי אנשים, מישהו במקרה יודע איפה ניתן לקנות בארץ ddr4 בקיט של 2x8 או אפילו 4x8? ניסיתי להזמין באמאזון אבל לוקח להם הרבה זמן והם כל הזמן מעקבים את המשלוח ככה שאני שוקל לבטל...

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by ShaharSi,

קניתי את הלוח asrock z87 extreme 3. http://www.asrock.com/mb/intel/Z87%20Extreme3/ ורשום שיש: 6xusb 2 6xusb 3 אבל בפועל הפאנל חיבורים האחורי אין את כל החיבורים הללו ורשום שחלק מהם זה via header. מזה אומר?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by סעדה,

חוץ מעניין הPCIe lanes 28 ל40 שיעני אפשר לעשות SLI 16/8 עם ה5820K ועם ה5930K אפשר 16/16? והמקסימלי זה 8/8/8/4 ב5820K ו16/8/8/8 ב5930K נכון? יש הבדל מהותי בין 16/16 ל16/8? והאם כשמדובר במערך 16/8 ואני ארצה לשים קשיח SSD בחיבר M.2 עכשיו יש את זה בכל הלוחות X99, הבנתי שזה מתחבר עם PCI X4 כביכול - אז זה אפשרי עם מערך SLI 16/8 עם מעבד 5820K כלומר, ואז שאר ה4 לSSD נכון? תודה רבה מראש.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים