עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Loco69,

אוקיי... תקשיבו די נמאס לי מה Athlon XP 1900 שלי, האוברקלוק שלו על הפנים!!!!! בקיצור החלטתי למכור את ה AthlonXP1900/ASUS A7V-266E/Alpha Pal 8045 והקנייה שלי הולכת להיות מערכת מבוססת אינטל. כרגע אני מתלבט בין שני לוחות שהם ASUS A7S533 - SIS 645DX וה MSI 845D ULTRA ARU. דבר שני אני גם עוד לא הצלחתי לבחור מעבד... אני מחפש אתה המעבד הכי טוב לאוברקלוק ביחס למחיר.. אני מתלבט בין ה 2.0 לבין ה 2.26 ואולי גם ה 2.6.. מה דעתכם ועציותכם? תודה!!!

• 25 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. דגמי ה-H הניידים הטריים מבית AMD הצליחו להרשים אותנו בגדול עם הביצועים והיעילות שלהם - ומה לגבי מעבד מתומן ליבות בעל מעטפת של 15 וואט בלבד? יכול להיות שנקבל תשובות בתוך זמן קצר לכתבה

3. Started by Bingo,

יש למישהו ביקורת עליו? האם הוא מתחרה ראוי ל-ASUS P5B DLX?

• 4 תגובות
    • 478 צפיות
  4. Started by עידו כהן,

שלום לכולם שאלה קטנה , ךפני כמה ימים החלפתי מאוורר למעבד מאז המחשב לא עובר את מסך הלוח אם עם הלוגו עם מנסים להכנס לביוס אין אפשרת תקוע על מסך הלוח

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. זה מה שאני צריך לשדרג, וזה התקציב שלי פחות או יותר (לא הרבה יותר אולי 100+ שקל MAX). איך הדבר הזה: AXP 1800 + Epox 8K3A+ + Mushkin 256 PC3000 זה ב 2045 שקל. זו בעצם חבילת ה AXP 1800 של פנדה, רק עם לוח אם שונה שעולה ב100 שקל יותר. תעזרו לי, אני רוצה את הטוב ביותר במחיר הזה. לא לאוברקלוק. ואין סיכוי להגמשת המחיר.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום לכולם. בזמן האחרון החלטתי על שדרוג המחשב שלי כדי שאני יוכל לשחק במשחקים כמו בנאדם. כרגע יש לי: לוח אם-msi h55m-e33 מעבד:intel core i3-530 זיכרון: ceon 2GB @1333mhz 2 דיסקים קשיחים, כרטיס רשת... וזהו אני רוצה להוסיף עוד סטיק של זיכרון זהה לזה שיש לי וכ.מסך עם זיכרון של 1-2 ג'יגה. השאלות שלי הן: 1.סטיק יחיד של זיכרון עולה 180 שקל. זה שווה את המחיר או שעדיף לקנות kingstone 4GB dual channel @1333mhz בתוספת של כ20 שקל? 2.(נובע משאלה 1)-הזיכרון הזה טוב? 3.יש לי כרגע מערכת הפעלה win7 32bit, ולפי מה שהבנתי בחישוב הזיכרון של 32bit נכנס גם הזיכרון של הכ.מסך-כלומר שהגעתי ליותר מ4GB זיכרון סה"כ, והמערכת פשוט לא תקלוט את זה. האם זה נכון? אני צריך לשדרג ל64bit בהוספת הרכיבים הנ"ל?…

7. מה דעתכם על זכרונות של DIGMA (באופן כללי) ? - הם טובים ? מהירים ? יש בעיות ? תודה !

• 2 תגובות
    • 737 צפיות
  8. שלום, אני מעונין לקנות מחשב שרת לחישובים מדעיים מורכבים, כאשר התוכנה שלי היא Multithreaded ויודעת לנצל ליבות רבות בו זמנית באותו מחשב. לכן הייתי רוצה להשתמש במעבד i7-990x. אני מחפש לוח אם מתאים, אשר יתמוך ב 32GB זיכרון לפחות. אשמח לקבל המלצה ללוח אם כזה ומי בארץ מתמחה במערכות מסוג זה.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by kalda01,

המחשב של אמא של אשתי נבנה לפני 3 שנים והותקנו בו רק 2GB זיכרון. מערכת הפעלה WIN7 64 BIT. הלוח: Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET בלוח יש 4 חריצי זכרון ורק אחד היה בשימוש עם סטיק דגם KVR1333D3N9/2G של קינגסטון. קניתי עוד 2 סטיקים של 2GB כל אחד תוצרת TRANSCEND, והכנסתי במקום האחד שהיה שם. אם הבנתי נכון עדיף שזכרונות יותקנו בזוגות, לכן השאלה אם אני חייב לקנות סטיק זהה לאחד שהוצאתי או שכל זיכרון עם מהירות 1333 יעשה את העבודה ? המטרה להגדיל את הזכרון ל8GB.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. האם זה לוח טוב של ASUS - P5LD2 תודה

• 7 תגובות
    • 594 צפיות
  11. Started by hen1235,

בדואל צ'אנל לכל זוג יכול להיות תזמונים משלהם? אם לא הבנתם את השאלה אני ינסה להסביר עם המקרה שלי. יש לי שני סטיקים של 256 שעובדים בתזמונים 3-3-3-8 ועוד שני סטיקים של 256 שעובדים בתזמונים 2.5-3-3-8. חיברתי את ארבעתם ביחד. האוורסט מראה לי שלכל הסטיקים נשארו התזמונים המקוריים ולא ירדו הביצועים לתזמונים הנמוכים, כלומר הסטיקים עם של ה-CL2.5 לא הפכו ל-3. לפי מה שנאמר פה כל הזמן הדבר לא הגיוני, מישהו מוכן להסביר לי איך זה?

• 35 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. שלום לכולם, למחשב על בסיס Q6600 שיעסוק בעיקר בקידודי וידאו ורינדורים דרושים לוח אם וזיכרון. הדרישות מלוח האם: * צריך להתאים למטלות הנ"ל. * לא יהיה OC. * חייב להיות FireWire. * צריכה להיות אופציית RAID. * אשמח אם תהיה יציאת eSATA (אבל בואו נגיד שזה יתרון, לא חובה). (* אני משער שהזיכרון יהיה DDR2, האם כדאי שהלוח גם יתאים ל-DDR3 עתידי ?) לגבי הזיכרון, אני לא מבין בזה הרבה, בהתאם למטלות שתיארתי מה אתם חושבים שאני צריך ? התקציב כמו שציינתי עד 1.5K, אין שום אפשרות לחריגות, עדיף אפילו לא להגיע לזה...

• 6 תגובות
    • 498 צפיות
  13. אני מתלבט בין קניה של מעבד i5-4670K תומך-OC + לוח MSI Z87-GD65 שאמור להיות טוב ל-OC, לבין מעבד i5-4670 שאינו תומך בכך ולוח MSI Z87-G45 שמלבד נושא ה-OC חסר כמה פיצ'רים נחמדים אחרים שיש בלוח היותר יקר. עד היום לא ביצעתי OC קבוע באף אחד מהמחשבים שלי, גם באלה שתמכו בכך, ואני לא ממש רוצה להשקיע בקירור. יציבות תמיד הייתה לי חשובה יותר. השאלה אם יש טעם בכל זאת ללכת על השילוב הראשון ולהשאיר את האופציה ל-OC פתוחה, או שמבלי להשקיע בקירור בוודאות אין סיכוי לקבל יציבות ולכן מיותר להשקיע יותר בלוח ובמעבד. אגב, ביצועי מעבד גבוהים חשובים לי מאוד כדי אני משתמש בתוכנת עיבוד תמונה שבה המרה של כל תמונה לוקחת במצבים מסויימים כמה דקות, לכן אני בכל זאת שוקל את האופציה של OC. אולי עדיף …

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  14. אני רוצה לשדרג את המעבד ולוח האם שלי מפנטיום 4 (NORTHOOD) לפנטיום D עם לוח שיתאם לזכרון הDDR1 400MHZ שכבר יש לי. מצאתי לוח של ASROCK שתומך. השאלה היא כזו: כרגע עם לוח הASUS P4P800 DELUXE שלי וDUAL CHANNEL DDR הFBS שלי הוא 800MHZ והמעבד שאני חושב לקנות הוא PENTIUM D 805 שתומך רק בFSB533MHZ. קודם כל, כמה מהותי ההפרש בין FSB של 800MHZ ל 533MHZ? האם בשנייהם נעשה שימוש באותו הזיכרון ואם כן אז באותה צורה? (הלוח תומך DUAL CHANNEL DDR1&2) אני מאד דחוק מבחינת תקציב, האם הPENTIUM D 820 שכן תומך בFSB של 800MHZ שווה את ההפרש? (אני יודע שזה לא הפרש גדול, אבל אני נורא נורא דחוק בתקציב). ובכלל מה ההבדל מבחית ביצועים בין המערכת שלי לשתי אופציות השדרוג? אני צריך מערכת כללית, קצת משחקי…

• 9 תגובות
    • 745 צפיות
  15. אני מתכנן לקנות לוח שיש לו Onboard Raid controller. זאת מכיוון שיש לי ארבעה HDDs ושני Cd-R. אני לא הולך להשתמש באף פונקציונאליות של ה-Raid, מלבד האפשרות לחבר התקני IDE נוספים. אני יודע שעל רוב הבקרים אי אפשר לחבר התקני ATAPI, אבל האם אתם מכירים לוח שיעשה לי בעיות בחיבור דיסקים קשיחים (כמובן בלי אף תצורת Raid!)?

• 0 תגובות
    • 745 צפיות
  16. Started by sector5,

שלום לכל חברי הפורום, ראיתי בסרטון ביקורת של gamers nexus על מעבד i7 דור 11 שהוא השתמש בלוח אם עם 4 סטייקים של ram. באתר של אינטל המעבד מופיע עם Max # of Memory Channels ששוה ל-2. רציתי לדעת האם חייב להיות התאמה בין מספר הסטטיקים של ram שמופיע באתר של אינטל לבין כמה סטייקים שאפשר לחבר להם בפועל. ומה מדיוק "Max # of Memory Channels" אומר. לינק לביקורת https://www.youtube.com/watch?v=3n0_UcBxnpk&ab_channel=GamersNexus

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by the kon,

שלום מה מצב?? רציתי לדעת מה ההבדלים בין DDR לDDR2 ??? האם זה שווה תכסף וגם האם יש הבדל חיצוני?

• 2 תגובות
    • 648 צפיות
  18. בשיבה לא כל כך טובה, נשרף לי הלוח אם, אני מתכוון לקנות מחליף בTMS וכרגע למעבד שלי, E8400, יש להם רק את אינטל DG41RQ, האם זה לוח אם סביר או שעדיף לחכות עד לאחר החג ולקנות אחר?

19. Started by Elninyo,

מה המצב ????..קניתי DDR 256*2 עכשיו אני צריך לקנות CPU AND MOTHERBOARD חדשים אני רוצה לקחת של INTEL אני מתכוון לקנות מעבד של 2.4 ולגבי הלוח אם אני רוצה לקחת Gigabyte רציתי לשאול אתכם עם הלוח אם הזה שווה לאינטל 2.4 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_86_321_716&products_id=3830 ועם יש למישהו הצעות לגבי AMD או אינטל שיעזור בבקשה תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 446 צפיות
  20. בלוחות של asrock למשל יש משהו צהוב כזה ששם אפשר לעשות שיהיה מעבד חדש יותר אבל איך זה בדיוק עובד? מצאתי גם שבדגם יותר ישר של הלוח שתומך סוקט 754, הסלוט הצהוב הוא שידרוג ל939 שכנראה יצא אחרי הלוח http://images.anandtech.com/reviews/motherboards/asrock/939dual/asrock939.jpg תסתכלו על הסלוט הצהוב מימין לpci-e 16X

• 12 תגובות
    • 807 צפיות
  21. שלום, עקב גאונות יתר קניתי לפני מספר שנים זיכרונות 800 וקיבלתי מסכים כחולים שנפתרו רק ע"י הורדת תדר המעבד ל- 2.4 (אמור לעבוד על 3.0) והנמכת תדר הזיכרונות ל-667. בהנמכת התדר הכול עובד תקין ואין שום מסך כחול. אני מעוניין בקניית זיכרונות בתדר 667 (או תדר גבוה יותר אם זה אפשרי) שיתאימו למעבד אבל הנפח חייב להיות 8 GB. לא חושש מ-OC יש לי קירור טוב למעבד. אשמח להמלצותיכם. mobo: p5wdh deluxe. cpu: quad 9650@2.4ghz ram: 4GB 667GHZ. display card: gtx650 ti boost. screen: 19 inch 1280*1024.

22. Started by kritikal,

שלום, תהיתי לגבי נושא מסוים שקצת מטריד אותי לאחרונה מה יתן לי יותר ביצועים למשחקים ולמחשב בכלל: יש לי לוח אם ABIT KN8 ULTRA, המכיל 4 סלוטים של זכרון, ש-2 מהם תומכים בDUAL DDR. וברשותי 5 זכרונות של TWINMOS 400MHZ של 256 זכרון כל אחד וזכרון אחד של A-DATA של 512 זכרון השאלה מה יתן לי יותר ביצועים, לחבר רק זכרון אחד של הA-DATA וזכרון אחד של ה TWINMOS שיתן לי 760 MB של DUAL DDR? או עדיף כבר לחבר 4 זכרונות של TWINMOS שיתנו לי 1GB של זכרון ש*נראה* לי שלא יעבוד על DUAL. או אולי עדיף כבר לחבר את ה A-DATA ועוד 3 זכרונות של TWINMOS שיתנו לי 1.25GB של זכרון? האם עדיף שכל הזכרונות יהיו של אותה חברה או שזה לא משנה כל עוד שתיהם זכרונות באותו MHZ? תודה מראש... Specs: AMD 3500+ XP ABIT KN…

• 5 תגובות
    • 620 צפיות
  23. Started by hardgore1,

הי, המחשב שלי - 333 intel core 2 quad Q8300 @ 2.5 GHz bus (msi G41M-P33 Combo (MS-7592 (ram 4 GB ddr2 trancend 400 MHz (2x2GB-dual win 8 pro 64 bit רציתי לשאול כמה דברים, מה ההבדל בין ddr 2 ל 3? והאם זה משנה באמת ה 2 או 3 והמהירות ה mhz למפרט שלי? כאילו, האם הכי טוב יהיה לצורך העניין ddr3 1333? או ששוב, זה לא משנה למפרט שלי, ואפשר גם משהו כמו שיש לי כרגע ddr2 400 mhz? אוסיף גם ssd, אבל כרגע אני מתמקד בענין הזכרון בלבד. אחי חוזר עוד חודש מחול, הצצתי ב EBAY, מה דעתכם על http://www.ebay.com/itm/8GB-2X4GB-DDR2-MEMORY-RAM-PC2-5300-ECC-FBDIMM-DIMM-/350428630200?pt=US_Memory_RAM_&hash=item51972c8cb8 יתאים ללוח ולזכרון הנוכ…

• 23 תגובות
    • 7.2k צפיות
  24. Started by kobi_af,

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1099855144,9849, לאיזה מעבד הוא מתאים??תגידו תשם הספציפי

• 4 תגובות
    • 490 צפיות
  25. Started by leshets,

מה אתם אומרים עליו יש משהו עדיף ? באותו מחיר בערך.?.. אני מתכוון לקנות כנראה p4 3.0 למרות שאני מתלבט אם לקנות amd

• 2 תגובות
    • 537 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.