עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום אני מתכנן בניה זולה כמה שיותר רק כדי שהמחשב יפעל ויעבוד לא צריך יותר מזה ראיתי את המעבד: AMD A6-3670 Quad Core 2.7GHz Radeon HD 6530D FM1 ואני לא מבין בכלל בחלקים של amd הבנתי שהוא בעל תושבת בשם fm1 כשחיפשתי לוח אם בשבילו מצאתי רק לוחות אם תואמים fm2 עכשיו אני שואל אם אני קונה לוח אם fm2 האם הוא יעבוד עם מעבד של תושבת fm1? ועוד שאלה קטנה: הבנתי שעל המעבד הזה יש ׳׳כרטיס מסך״ מובנה אני לא מתכנן לשחק עליו קרייסיס 3 על 4K עם ההגדרות הכי גבוהות אבל הכרטיס מסך הזה שווה משהו מבחינת גיימינג קל? (ובכך אוכל לחסוך בקנית כרטיס מסך.) ראיתי שהוא יכול להריץ כל מיני משחקים ביוטיוב אבל אני לא נוהג להאמין לזה... תודה!

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by none,

של מעבד Pentium 4 ?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  3. המעבד שלי (intel e6550( מתחיל לעשות לי בעיות והגיע הזמן להחליף אותו יש לי תקציב של עד 1020 אם אפשרות לחריגה קטנה (1120-1350) הלוח אם שלי תומך בסדרת המעבדים E וQ (הוא די ישן) אז אם יש לכם המלצה למעבד שהוא 4 ליבות לפחות אז תגידו אם יש אפשרות להכניס אם החריגה ועדיף שלא מעבד I כל שהוא ולוח אם שתומך בו אז אני מעדיף יש עדיפות למשהוא כזה תודה לעוזרים ושבוע טוב

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by sabosal,

יש לי זכרונות PQI ddr2 pqi24200-2gdb turbo memory, אחד מהם תקול. האם יש דרך לממש את האחריות? מה צריך לעשות בשביל לבדוק? האם "אחריות לכל החיים" היא באמת לכל החיים? תודה!

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by lipa,

קניתי זכרונות של סמסונג 3200 DDR CL3 השאלה אם זה טוב , פחות טוב ?

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום התופעה של לוח אם שמסיים את חייו פתאום, בהפתעה, יכולה להיות דיי מעיקה. רציתי לשאול אם יש הבדל בין היצרנים מבחינת עמידות הלוחות שלהם, או אם יש סוגים שלוחות שנוטים להיות עמידים יותר מאשר אחרים? תודה card

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by guynagdai,

הייתה לי בעיה במחשב שהייתי בטוח שהיא כשל בלוח אם. (המחשב נקנה לפני חודש ותמיד הייתה הבעיה). הלכתי למקום שממנו קניתי את המחשב והמחשב היה שם כמה ימים, אחרי כמה ימים המוכר אמר לי שכנראה הספק כוח לא מספיק חזק בשביל הכרטיס מסך וכל החלקים אז אני צריך לשלם לו עוד 300 שקל והוא יחליף לי ספק כוח. אני לא הסכמתי להוסיף לו כסף, אז הוא החליט שהוא ינסה להחליף לי את הלוח אם שבאחריות ואולי הבעיה תסתדר. המחשב נשאר אצלו עוד יום, והיום הלכתי לקחת ממנו את המחשב. הבעיה באמת הסתדרה אבל עכשיו אני פתחתי את המחשב ואני רואה שיש לוח אם שונה לגמרי. הלוח שהיה לי לפני הוא: GigaByte GA-MA69G-S3H והלוח שיש לי עכשיו הוא: Gigabyte GAM68SMS2L בדקתי מחירים בזאפ ויש הבדל של 70 שקל בערך לטובת הלוח הקודם. וגם…

• 33 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Wheel,

http://forums.anandtech.com/messageview.cfm?catid=29&threadid=1915956 E6300@3.29GHz FSB470@7X Multiplier אם סטיק 1 של ראם A-data 667 1:1

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. שלום. קניתי היום 2 סטיקים של 2G כלומר 4G זיכרון והחלפתי אותם ב4 סטיקים של חצי גיגה שהיו לי מקודם. הידקתי אותם ללוח כמו שצריך עם הקליפסים האלה אבל משום מה ויסטה מראה לי רק 2 גיגה לאומת הביוס שקולט את כל ה4... ניסיתי להכניס כל סטיק בנפרד לכל סלוט אפשרי והוא מראה לי 2 גיגה, כלומר, הסולטים והזכרונות תקינים. מה הבעיה אצלי? ווינדוס ויסטה 32 הום בייסיק SP2. <-----------------מפרט (חוץ מהזיכרון)

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום לכולם ושבש שלום אני קונה מחשב חדש ואני רוצה לקנות לוח אם (שיתאים למעבד איי.אם.די פי-939 64 ביט.) אני מתלבט בין שני לוחות אם: הראשון: Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra nVIDIA nForce4 Socket 939 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_86_1412&products_id=11917 השני: ASUS A8N-E nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_84_1380&products_id=9700 איזה מבינהם עדיף, אמין יותר עם ביצועים טובים יותר. ואם יש לכם המלצות לכריטיסי מסך אחרים בסכום שציינתי מחנות פנדה בלבד תציעו. תודה מראש, דניאל

• 45 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. היי, מפאת ירידת מחירי זיכרונות DDR2 אני שוקל להרחיב מ 4GB ל 8GB כרגע יש לי MUSKIN XP שעובדים 800HZ תיזמונים 4-4-3-10 , בגדול לא עשיתי להם OC אבל לפי ביקורות ברשת הם יכולים להגיע ל 1100HZ הלוח שלי במפרט, אני רוצה זיכרונות שבוודאות יעבדו על התיזמונים האלה. אלא כמה מהשיקולים שלי: 1. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=22_308&products_id=7510 2. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=22_308&products_id=7736 3. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=22_308&products_id=10370 4. http://skypc.co.il/pl_product~F2-8500CL5D-4GBPK~15~0.htm אשמח לקבל המלצות, גם לא ממה שאני נתתי, כמובן עלות מול תועלת הכי חשוב ת…

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. שלום לכולם! אני מרכיב מחשב במטרתו העיקרית בראש ובראשונה היא לעריכה גרפית דו מימדית ולאחר מכן, המחשב ישמש גם לתכנות ומשחקים. בנוסף לכך מתוכנן OC עתידי ברמה בינונית. באופן אישי אני חובב AMD אבל לצערי, הומלץ לי שלא להתקרב למעבד זה מכיוון שהוא ייצור לי בעיות עם העריכה הגרפית ויביא לביצועים ירודים ועד כמה שאני אוהב את AMD אני אוהב יותר ביצועים המפרט שהוצע לי מבוסס על Micron Rendition 2GB DDR3 1333Mhz I3 I5 I7 241.00 ₪ Gigabyte GA-P55A-UD3 P55 CHIPSET 718.00 ₪ Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray 1,013.00 ₪ קראתי הרבה דברים לא מזהירים לגבי הi5 וגם לגבי לוח האם. שבין היתר לפי מה שהבנתי בכלל לא מתאים לOC בינוני. הוצע לי גם לוח האם הזה Gigabyte GA-P55…

13. Started by ylann,

היי, יש לי מעבד Intel 4 3.00/1M/800 הלוח שלי גמור Foxconn 915M07C-g-6els לא מצאתי אותו בחנויות לכן אני צריך משהו אחר מתאים למעבד הזה אם אתם מוצאים את הלוח הזה (אותו דגם), זה יחסוך לי פירמוט. צריך: Dual,Lan,Sound,PCI-E O/B זה יחסית דחוף לי תודה רבה

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by Sepsis,

אהלן, אני מתלבט בין שני לוחות אם עבור המחשב החדש שירוץ על E6300. אני לא מתכנן OC, אבל מעוניין בלוח יציב וטוב. ההתלבטות היא בין ה- ASROCK ConRoeXFire לבין Gigabyte GA-945GM-S2. האם קיים יתרון כלשהו ללוח אחד על האחר?

• 30 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. אני לא מבין בזה הרבה, אני רק יודע שיש לי 2 כרטיסי 256מגה , ושבגלל שהמהירות שלהם לא תואמת זה עושה לי בעיות VPU RECOVER בכטיס המסך ומתעקש לעשות בעיות בהתקנות משחקים/תוכנות מתוך דיסקים. נדמה לי שמהירות אחד מכרטיסי הזכרון שלי 256מגה הוא 333 (מגה הרץ???) והשני שיש לי, אותו רכשתי יותר מאוחר, יותר מהיר (400 אולי?) איך אני בודק איזה מהם הוא המהיר יותר וכל זה כדי שאוכל לרכוש אחד נוסף שיהיה זהה לשני? תודה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by MDK,

האם מספיק 256 ראם כדי שXP יעבוד חלק עם Athlon xp 1800 ? ? ? ?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. זה המפרט שנקנה לפני 10 שנים ב10 אלף שקל. המפרט: Intel Core i7-920 מעבד Gigabyte GA-EX58-UD5 לוח אם - השם ייקום דמו G-skill DDR3 6144MB 2048MBx3 1600mhz cl-9-9-9 24 זכרון Gigabyte ATI RADEON HD5850 1TB DDR5 PCIE כרטיס מסך Asus DRW-24F1MT DVD±RW x24 Black Sata OEM צורב Fractal R2 מארז Chieftec A-135 650W ספק כוח Thermalright ultra 120 extream 775 קירור למעבד Thermalright hr-01 bolt יש מצב להשיג לוח ב200 שקל ולהציל את המחשב? איך אני מחפש תחליף ללוח? מה לרשום? מאיפה אפשר להשיג? המחשב היה ממש מהיר גם לפני חודש... לא נופל…

18. Started by le cat,

אני עומד לקנות מחשב: מעבד: Intel Pentium 4, 1.8A Ghz 512KB Cache - Socket 478 זכרון: 512MB RDRAM אני שוקל לקנות לוח אם ASUS P4T-E. מה דעתכם עליו? תודה!

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by M3nt4,

יש לי מחשב נייד asus x555la הוא כרגע עם 4gb ram 4gb ddr3l 1600mhz x1 יש לי בבית גם 8gb 2rx8 ddrl3 1600mhz יעבדו ביחד? ואם לא , איזה כרטיס אני צריך? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. ראיתי שהמחירים (באיביי) יחסית זולים למעבדי XEON E5 8 ליבות ותהיתי לגבם, למה הם משמשים (סרברים בעיקר?) והאם מעבד 8 ליבות יותר טוב מלדוגמא: [h=4]i7-4930K LGA2011 - Six Core - 3.4 GHz - 12MB Cacheאו[/h][h=1]Intel Xeon SANDY BRIDGE-EP E5-4640 2.4GHz Processor QB87 20MB 8-CORE LGA 2011[/h]אני מבין שמעבדי XEON אי אפשר לעשות OC ... השימושים העיקריים שלי הם עריכת וידאו/אודיו/אולי קצת משחקים (ממש קצת..)

21. ידיעה מענינת כדי לשבור את עניני השגרה של Conroe vs The World. חברת Cray הידועה כיצרנית מחשבי על הודיעה כי תבנה את המחשב המהיר בעולם ("Codenamed "Baker) עבור ORNL. המחשב יבוסס על מעבדי AMD Opteron ויכיל 24,000 מהם וישמש למחקר בתחום האנרגיה והננו-טכנולוגיה. הוא יוכל לבצע one-petaflops לשניה, כלומר 15^10 חישובי נקודה צפה בשניה - יותר מפי שלושה מהמחשב המהיר ביותר הקיים היום. מקור: http://news.zdnet.co.uk/hardware/emergingtech/0,39020357,39276005,00.htm

• 33 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. אני חייב לקבל מידע דחוף ממי שיש לו לוח ASUS P5RD2-VM אני מסדר לבחור את המחשב מע' קרור מים וOC וגם צביעה. איך שהביא את הלוח , הסתכלתי וראיתי שיש קבל ליד ה12V בלוח , מכופף מאד . מאד . עבדנו הלאה. אחרי שהסרתי את המאוור של אינטל מהמעבד אפשר היה לראות יותר טוב את הקבל , ונראה לי שרדל אחת שלו בחוץ ! נגעתי בעדינות ואני רואה שהרגל מנותקת ! למחרת הייתי בהדר בחיפה וקניתי קבל מתאים. הבחור בא , לקח את הלוח והלך לחנות של חבר שלו שמכר לו לממש אחריות - אין במלאי יגיע עוד שבועיים . אז הוא קיבל אישור שאלחים את הקבל. הלחמנו. איך שאנחנו מסיימים היום , הוא מסתכל ורואה מקום בלוח שנראה שהיה שם קבל כי יש שתי רגליים של קבל באויר - כאילו מישהו תלש !. מה עושים ? חיפשנו בגוגל תמונות להשווא…

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by qwerty1987,

החלטתי לשדרג את המחשב שלי (מפרט מימין), שפרט להרצה של משחקים בהגדרות גבוהות סך הכל עושה את העבודה לא רע. למיטב הבנתי אין הבדל משמעותי בין המעבדים הנ"ל במשחקים(?), לכל שימוש אחר הם גם דומים למדי(?), ובכל מקרה עדיפים בהרבה על מה שיש לי היום (תקנו אותי אם אני טועה). על כן נשאלת השאלה (לבעלי כדורי הבדולח ולאלו ששמעו משהו מיצרניות המעבדים), איזו תושבת למעבד צפויה לשרוד זמן רב יותר כך שניתן יהיה לשדרג מעבד בעתיד במידת הצורך? תודה.

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by erzviv,

בקרוב אקבל שני לוחות אם משומשים מחו"ל. שניהם די חדשים. ga - h 97 gaming 3 חדש לגמרי ga - z 87 x - ud3 מתצוגה. כמעט ולא עבד. בטח לא במאמץ. השימוש שלי במחשבים הוא בעיקר משרדי. לא משחק במשחקים. אבל אני כן רואה סרטים ולעיתים גם מקודד וידאו, מכין כתוביות וצורב אותן ועורך. אני רוצה לבנות מחשב עם אחד מהם ולמכור את השני. שאלות: א. מי מהם יימכר ביותר כסף בישראל ? ב. מי מהם צפוי להחזיק יותר שנים מעמד ? ג. מי מהם יתמוך במעבדים עתידיים ? אני יודע שה Z 87 מאוד מתאים לOC ותואם גם SLI וגם CROSSFIRE. אני לא בטוח אם הוא יתמוך בדור הבא של מעבדי אינטל. אומרים שעדכון BIOS אמור לטפל בזה, אני אני לא יודע בוודאות.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.