עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, אני עובד עם הרבה ישומים כבדים ולפעמים אני שם לב שלמחשב טיפה קשה לסחוב... [אל תמליצו לי על דברים כמו בדיקת וירוסים, רג'יסטרי, וכאלה כי בזה המחשב שלי הוא 100%] בזמן שאני מפעיל משחקים שנחשבים טיפה כבדים.. לדוגמא סימס 2 על הגדרות גבוהות... אני מסתכל בTask Manager ואני רואה שהמעבד בכלל לא מתאמץ... וזאת לא בעיה שלו... אבל אני שם לב שנשארים לי רק 40 - 20 מ"ב פנויים בזיכרון RAM ... כרגע הזיכרונות שלי הם שתי סלוטים של 256 מ"ב ... לפי CPU Z כל אחד מהם פועל על 200 מגהרץ, ככה שבכללי יש לי זיכרון 512 מ"ב במהירות 512 מגהרץ... DDR 1 אני רוצה להוסיף עוד ג'יגה זיכרון... DDR2 .. שתי סלוטים של 512... בלי לזרוק את הזיכרונות הישנים.. השאלה היא איזה מהירות כדאי לי לקחת? האם הזיכ…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. נראה לי זו הכותרת הכי ארוכה פה לת'ראד.. בכל מקרה אני מתכנן לקנות מחשב מבוסס Q6600 כשתהיה ירידת מחירים נוספת (יולי אוגוסט) כמובן שאני מעדיף לקנות את כל החלקים ביחד בבוא העת אך קשה לי להאמין שמחירי הזכרונות יישארו בריצפה כמו שהם היום. מה דעתכם, האם מחירי הזכרונות יהיו דומים או שיחזרו למחירים ה"נורמלי" עד שאקנה מחשב? ואם אתם חושבים שכן כדאי לקנות עכשיו, על איזה זכרונות 800MHZ הייתם ממליצים? (מתכנן OC ל 3.0-3.2 GHZ) תודה

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. כרגע יש לי את המפרט הבא: Intel pentium 4 3.0 Prescott 32 bit Asus לא משנה כרגע הדגם 2*512 DDR גם לא משנה המהירות והחברה אני לא מעוניין לקבל ביקורת על המפרט או הצעות אחרות למפרט וכו' אלה אני רוצה שתתמקדו בשאלה שלי מה יותר משתלם מבחינת ביצועים (לא מבחינת תשלום) ל 4-5 השנים הקרובות מעבד 32 ביט או 64 ביט (אני לא מעוניין בשידרוג במשך 4-5 השנים הקורובות) במקרה ואני לקוח 64 ביט אני חייב לקחת לאוח אם אחר וזיכרונות DDR2 שכל זה + תוספת של 90$ אז מה יותר שווה להוסיף את ה 90$ (שאין לי בעיה להוסיף) וקחת 64 ביט או להישאר אם 32 ביט? אני חוזר שוב אני לא מעוניין בתשובות כמו קח 32 אחרי שנה תשדרג אני לא מתכוון לשדרג/להחליף/לקנות מחשב חדש או חלקים בודדים (רק אולי כרטיס מסך) במשך 4-5 שנים הבא…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by aloneg,

מישהו יודע איפה אני יכול להשיג, באיזה חנות כלומר,לוח אם ל-AMD עם ה AMD 690 chipset series ? וכמה זה צריך לעלות?

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by moris122,

שלום אני רוצה לשפר את המעבד שלי .... הלוח אם שלי ASROCK ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890 (Socket AM2) השאלה היא איזה מאבדי AMD יתמוך בלוח אם תודה ! המטרה היא ... לשחק בGTA IV המאבד (הישן) שלי AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 2000 MHz לא יודע עם זה לפה אבל עם זה יעזור לכם להגיד לי מה לשפר בכדי לשחק ב-GTA IV אז המפרט שלי... AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 1998 MHz ASROCK ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890 (Socket AM2) 3GB RAM 800MHz serkale 9600GT 512MB תמונה של הלוח אם עם זה יעזור... תודה רבה לעוזרים .

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. ידיד שלי פירק מערכת ישנה שלו,והביא לי את המעבד שהיה בה בגלל שהוא יודע שאני אוסף כל מעבד שבא ליד(בחינם)... הוא לא זכר איזה מהירות הוא,אז הדלקנו את המערכת שלו(לפני שפירקנו אותה)בשביל לבדוק... לתדהמתי היה מדובר במעבד שלא אמור להיות קיים... זה היה מעבד את'לון בתצורת סוקט בתדר של 650Mhz ,עכשיו ככל שאני יודע מעבדי AMD הם סוקט רק ממהירות של 700Mhz ומעלה. עוד פרטים קטנים על המעבד: יוצר בליתוגרפיה של 0.25 ( ) מיקרון ובעל באס של 100Mhz... איך זה יכול להיות? די מדהים...

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  7. איזה לוח אם טוב יותר? אני לא עושה OC Asus P5QL PRO (עולה בפוקס פיסי 450) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1816&CatCode=411 Gigabyte GA-EP43-DS3L (עולה בפוקס פיסי 505) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1729&CatCode=411 אני לא קונה באייבורי מי יתן לי ביצועים טובים יותר ? אם זה משנה אז אני יתן את המפרט שלי.... פשוט ללכת על מה שיותר זול ? אני קונה בפוקס פיסי וההתלבטות היא רק בין שתיי אלה רק הם בתקציב אז בבקשה לא לתת משו אחר שטוב יותר (אין להם P5QL-E) ראיתי שיש להם כרטיס קול שונה , של מי טוב יותר? וראיתי גם שג'יגבייט מציעים 8 יציאות USB אבל בתכל'ס אני לא צריך כלכך הרבה אז תעזרו לי , אני פשוט לא מבין בזה כלכך ..... זה בכלל משנה מה אני…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by offirg8,

שלום, קניתי מחשב חדש עם מעבד Q8200 QUAD , כשהסתכלתי ב- TASK MANAGER ב- PERFORMANCE ראיתי רק שני חלונות של עבודת המעבד, האם ככה זה צריך להיות ? או שאני אמור לראות 4 חלונות? תודה מראש אופיר :s05:

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. כצפוי, יש משמעות מעטה בלבד, אם בכלל, להבדל אם המעבדים יושבים על אותו die או על שניים שונים. Anandtech: AMD's native quad-core needs about 76ns to exchange (L1) cache information. That's not bad, but it's not fantastic either as the shared L2 cache approach of the Xeons allows the dual cores to exchange information via the L2 in about 26-30ns. Once you need to get information from core 0 to core 3, the dual die CPU of Intel still doesn't need much more time (77ns) than the quad-core Opteron (76ns). The complex L1-L2-L3 hierarchy might negate the advantages of being a "native" quad-core somewhat, but we have to study this a bit further as it is quite a complex matter. …

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Omri4u,

אוקי אני קונה מחשב חדש ויש לי כמה בעיות בבחירת החלקים: מעבד- בחרתי את ה INTEL P4 2.26GHZ 533MHZ 478PIN 512 Cache 292$ (1,691ש"ח) ויש לי עליו הנחה של 10-5 אחוז. רציתי בהתחלה לקנות מערכת מבוססת Amd אבל המעבד הזה של אינטל הוא אחלה מעבד הוא מהיר וה Fsb שלו הוא 533 והשאלה שלי היא כזאת? אם אני יבצע לו O/C אז לאיזו מהירות אתם חושבים שאני יגיע איתו אגב אני שם עליו Hsf רצחני זה מהסדרה של זלמן ועד לכמה אני יוכל לעלות לו את הFsb? לוח אם-בעבר רציתי לקנות מערכת מבוססת Amd והחלטתי לקנות את GigaByte-Ga7vrxp אבל מכיוון שאני קונה מערכת מבוססת אינטל עוד לא החלטתי על לוח כי עוד לא בחרתי את הציפסט קראתי כמה ביקורות על כמה ציספטים ונתקלתי בבעיות אני מעוניין לקנות ציספט שתומך ב Agp 8x A…

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=1364871&postcount=234 מקווה שזה לא 1 באפריל. מחר הוא צריך גם לקבל קונרוי לבדיקה [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by davis5,

אני מתכוון לעשות oc עם מעבד e4300 וזיכרון 800mhz בחנות אמרו שאין כרגע gigabyte 965 ds3 ויגיע רק לפחות בעוד שבועיים במקום זה הציאו לקחת abit ab9 pro ,שהוא קצת יותר יקר ואמרו שהוא יותר טוב בoc האם כדאי לקחת את הabit והאם באמת הוא יותר טוב?

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. מארזי המעבדים השולחניים מדור ה-Core השמיני של היצרנית מאמתים את השמועות, לטוב ולרע לכתבה

14. שלום, אני מעוניין במחשב חזק מאוד! למשחקים, גראפיקה וכו'. הכרטיס מסך לא אישו פה, אבל מה שנתקעתי בבעיה של בחירה הוא: איזה מעבד לקחת, בהתחשב לכך שלא בא לי להשקיע יותר מדי כסף. I7-4770K I7-4770S I7-4770 כמובן שלפני כן אשמח לדעת מה ההבדלים או שעדיף ללכת לכיוון ה: I7-4820 עוד דבר שאשמח לדעת מה לקחת זה לוח אם.. אני לא מתכוון לבצע המהרה אבל אשמח למשהו איכותי שיעבוד עליו SLI או CROSSFIRE.

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. אני כבר המון זמן מתחבט בנושא - עזרו לי סופסוף ,בקשה... טכנאי המחשב שלנו מתעקש למכור לנו את לוח האם של ג'יגהבייט GA965PDS4 הוא טוען שזה הלוח האופטימלי למעבד E6300 קונרו... (לדעתי, הלוח הזה הוא "יותר מדי", והוא יותר מתאים למעבדים היותר חזקים) ואני כל הזמן טוען נגדו שזה לא נכון וגם הלוח של אסוס (הלוח שאני רוצה) P5NSLI , ולוחות אחרים, טובים לא פחות למעבד זה ויבטא במלואום את יכולות המעבד. מה שמוזר הוא שבאתר של אסוס http://www.asus.com/products2.aspx?l1=3&l2=11מופיעים לוחות שבמפרט שלהם מצוין שהם תומכים ב- CORE2 אבל לצידם לא מופיע הלוגו מה זה אומר...? אילו לוחות אם מתאימים לקונרו...? אם כתוב במפרט שהם מתאימים לקונרו זה בהכרח אומר שביצועיו יבואו לידי ביטויים...? תו…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by GQ4U,

אני מתכוון לנעול את המפרט וקנות את המחשב הארור . רק הזכרונות לא מסתדרים לי . הכותרת זה מה שנאמר לי מהחנות (לוג'יק) . הומלץ לי סמסונג CL3 או PDP 2.5 דעתכם ? (פוטנציאל OC בעתיד - שנה)

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. http://www.firingsquad.com/hardware/cpu_gpu_roadmap_07/

• 19 תגובות
    • 998 צפיות
  18. Started by NTT,

שלום, יש לי את המפרט הבא: 1.מעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 2.לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L 3.זכרונות: 2x(OCZ 2GB DDR2 800MHz CL4) 4.כרטיס גרפי: Gigabyte nVidia 8800GT 512MB TypeB 5.כונן קשיח: 2x(Western Digital WD2500AAKS) - 250GB,7200RPM,16MB Cache 6.כונן DVD: LiteOn DH-20A3S 7.מארז: NZXT AirFlow King Tempest 8.ספק כוח: Corsair VX450W ואני לא יודע איזה מעבד לבחור,הQ9450 או הE8400, המחשב הזה הולך להיות אצלי ב4-5 שנים הבאות,ואין לי מושג איזה מהמעבדים לבחור. יש כאלה שאומרים שהביצועים של ה8400 יותר טובים,כי אין היום מספיק תוכנות שתומכות בקוואד. אך עם המחשבה לטווח הארוך,ככל הנראה שהתוכנות בעוד שנתיים לא יתמכו ב4 ליבות,אלא ב16...(אני מקווה ) אז איזה מהם לבחור? *לא…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by Flea,

יויו אני קונה מחשב עוד מעט... ואני צריך המלצה ללוח-אם בסביבות ה700-800 ש"ח. חובה שיהיה עם חיבור FIREWIRE ! ושיהיה 965...DDR2 800mhz ואני יודע שאמרו שה GIGABYTE S3-965 הוא מצויין..אבל אין בו FIREWIRE (או שמישהו יוכיח שיש בו FW)

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. אמרו לי שלא כל לוח אם יתמוך ב-ssd ש מותקנת עליו מערכת הפעלה ויריץ אותו ראשון אני צריך ssd שיהיה עליו רק מערכת הפעלה וכמה תוכנות ו-hdd לאחסון, מן הסתם הבוט יהיה מה-ssd מה צריך לבדוק? האם הלוח הזה יעמוד במשימה? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4953#ov תודה.

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2041_2085&products_id=13419

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by [NOS],

כלומר, כמה עולה להם החומרים שמהם בנוי המעבד והאם עולה יותר יקר לייצר X2 4400 מאשר X2 3800 ? תודה

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by Glow,

שלום! כמו שרשמתי בכותרת אני מעוניין לקנות זיכרון ,שני סטיקים שלו בנפח של 256 שיעבדו בדואל ושיעמדו בMHZ גבוהה.. המפרט שלי : מעבד: INTEL PENTIUM 4 1.6MHZ לוח אם: GIGA- BYTE 8IEXP דיסק קשיח: WDC WD400BB-00CAA0 כרגע עשיתי OC למעבד והגעתי ל1.9 והזיכרון ב 303 MHZ ולפי מה שאמרו לי הוא מפריע..... המליצו לי לקנות את זה Samsung PC3200 TCCC שיכול להגיע ל 500MHZ... אפשר המלצות אחרות או דעה על הזיכרון? תודה מראש...

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום לכולם, יש לי את הלוח אם P35-S3L ואני רוצה לדעת אם החיבור SATA שיש לי הוא VIA או NForce... איך אפשר לדעת? ומה ז"א VIA ו NFORCE? בבקשה תענו לי מהר זה דחוף!! תודה...

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Tzion,

אני חייב לדעת עד סוף השבוע, איזה לוח לקחת- GIGABYTE GA-7VRXP או EPOX EP-8K5A2 האם שניהם תומכים בבאס החדש (333) של המעבדים החדשים של AMD? אני כמעט בטוח שהאפוקס כן, אבל מה בדבר הVRXP??

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.