עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. קצת רקע: אני מתכנן להחליף את המערכת הקיימת ולקנות מחשב חדש + מסך 4k ככה שמועד הקנייה יושפע בעיקר ממצב השוק של כרטיסי המסך בתקווה שהכרטיסים הבאים יהיו מסוגלים להתמודד עם 4k בצורה טובה יותר(את השאלות שלי על כרטיס מסך אני כבר אשאל בפורום המיועד). דבר נוסף שישפיע זה מצב השוק של המעבדים\לוחות, האם בשנה וחצי הקרובות צריכות לצאת טכנולוגיות חדשות שיהיה שווה לחכות להן, אני יודע שעכשיו הושק קו skylake, ובתחילת 2016 אינטל ישיקו את המעבדי high end החדשים שלהם. המערכת היא לגיימינג ועבודה עם מכונה וירטואלית, לכן אני לא מתכוון לקנות I5 אלה i7, עכשיו השאלה שלי האם בגזרת המעבדים\לוחות יש טכנלוגיה שבטווח של השנה וחצי יהיה שווה לחכות לה? לפי מיטב הבנתי כרגע אין איזה משהו מיוחד שאמור לצאת, …

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. אני שוקל לרכוש מערכת הפעלה vista ונראה שהגרסה של 64 ביט עדיפה על פני 32 סיט. (תקנו אותי אם אני טועה) אבל אני לא בטוח שכל המחשב שלי יכול לתמוך במערכת הפעלה כזו. הרצתי cpu-z אבל פרט לCPU שכתוב שהוא תומך בפעולות EM64T לא מצאתי שום ציון לגבי לוח האם או שאר המרכיבים שעשויים להיות חשובים לזה. מה עלי לברר (ואיך) כדי לדעת שאני רוכש משהו שאני מסוגל להריץ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by carpedm,

אני מעוניין לקנות - מעבד, לוח אם, מאורר רציני ללוח אם, וזיכרונות מתאימים. חשבתי על: Core I3 4GB זיכרון DDR3 כמובן ומאוורר לוח אם אולי משהו של arctic בסכום של עד 3000 ש"ח (נראה לי שזה באזור תקנו אותי אם אני טועה) הבעייה שאני לא מבין יותר מידי בדגמים שיש היום בהבדלים בינהם ובאיזה חברה כדי לקנות כדי לקבל את התמורה הטובה ביותר לכסף. אני מעוניין בהמלצות על דגמים וחברות כדי להרכיב לעצמי עסקת לכל אחד מהרכיבים ברשימה. אגב אם מישהו חושב ויכול להסביר לי למה כדי לי דווקא core I5 אני פתוח להצעות.

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. אני רוצה להוריד תזמונים אבל לפני זה יש לי כמה שאלות.... המפרט בחתימה.... אז ככה... יש לי A-DATA DDR400MHZ 512 (לא ויסטא)כפול 2 יוצא 1ג'יגה זיכרון... התזמונים רצים ככה 4.4.3.8 אני רוצה להוריד תתזמונים...: 1. למה להוריד אותם ? ל2.5 ואת כל השאר לא לגעת? יש סיבה שהמערכת שלי לא תחזיק 2.5? 2. אני לוקח איזה שהוא סיכון בהורדת הזמונים? 3. אני צריך את התוכנה ממטסט+ להורדה שמעתי שהיא ממש טובה לבדיקת הזיכון + איך להפעיל אותה .... 4. יהיו לי שיפורים בבנצמרקים כמו 3DMARK05? 5. יהיה שיפור ניכר במערכת?

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by poop,

שלום! אני מתלבט בין זיכרונות של קינגסטון לבין קורסאייר. איזה יותר טוב ומי עדיף? ומה ההבדל בין הזיכרונות? תודה רבה. נ.ב. עד כמה שראיתי, אין לקינגסטון DDR2 במהירות אפיק 1066 אלא רק עד 800. אבל אני לא שואל על זה אלא בכלל באופן כללי איזה יותר טוב ומי מהחברות עדיפה? תודה רבה.

• 26 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by Gritzman,

טוב אז לפני כשבועיים המחשב נתקע לי אחרי עבודה של כמה דקות , פתחתי את המארז וראיתי שהמאורר מסתובב לאט מאוד וכל נגיעה קלה בו עוצרת אותו התקנתי תוכנה למדידת טמפרטורה וראיתי שהטמפרטורה היא 65 מעלות לקחתי אותו לחנות שממנה קניתי ובמעבדה הוא הוציא את המאורר ניקה אותו שימן אותו והחזיר אותו למקומו ,הכל עבד טוב המעבד והמעבד עבד בטמפרטורה של 40 עד שלשום שהמחשב נתקע שוב וראיתי שהחום הוא 75 מעלות ושהמאורר בכלל לא עובד. לקחתי אותו שוב לחנות ושם הטכנאי ניסה להחליף כל מיני דברים בהתחלה הוא אמר שהכרטיס רשת עושה את כל הבעיות ואחרי זה הכרטיס מסך, זכרון... לבסוף הוא הגיע למסקנה שזה המעבד. יביאו לי עוד פעם PIII 1000 mhz ? או שבגלל שהפסיקו ליצר אותו יביאו לי אחד טוב יותר?

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by johny,

אני מחפש זיכרון למחשב ונתקלתי במוצר הבא: DDR 256MB 400 BGA 2.5CL American Data , מה זה BGA? האם AMERICAN DATA זה A-DATA? תודה.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. שלום לכולם אני רוצה לקנות מעבד, לוח אם, זכרונות, וכרטיס מסך. עוד חודש אני נוסע לכמה ימים לניו-יורק ווושינגטון DC. האם כדאי לי לקנות שם? האם המחירים יהיו זולים משמעותית במידה כזו שכדאי לי להסתכן ושלא יהיה לי אחריות בארץ? תודה!

9. Started by carz12345,

היי, אני מנסה להתאים למעבד i7 8700k לוח אם ואני לא יודע מה טוב ומה פחות טוב. אני קראתי על הלוחות באינטרנט אבל הם פשוט זורקים עלי מידע שאני לא כזה מבין בו. אני מחפש לוח אם שאיתו אני אוכל להתחיל לעשות אוברקלוק(משהו שהוא חדש בשבילי) בצורה נוחה ויעילה ועם כמה שפחות סיבוכים. חשוב לי האפשרות לsli שכנראה אני אעשה בהמשך. עכשיו אני אפילו לא יודע מה חשוב באמת ומה לא ובלי להשים לב התחלתי להיסחף במחירים והגעתי ללוחות אם ששוים 1300 שקל(maximus x hero). השאלה שלי היא האם ה-z370 ultra gaming יעשה את העבודה או שאם אוסיף עוד טיפה אוכל להשיג לוח אם יותר טוב? אני מוכן להשקיע עד 1000 שקל ללוח אם עם חריגה של עד מאה שקלים. …

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by ORLY9992,

http://ksp.co.il/?uin=23010 מה זה אומר מבחינת המעבד הזה על הטמפרטורה במנוחה ומאמץ (ללא OC ) ., ולגבי ספק החשמל שהוא צריך ב- 2 המצבים האלה? אם אני רוצה שישנו לי תדר ומהירות של המעבד דרך לוח אם, זוהי המהרה שגם מצריכה קירור גבוה? זה סוג של OC וניתן אפילו שהמעבד הוא לא K ?

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  11. Started by MoRtZkInG,

בואו נדבר רגע על ההבדל במחיר בין שילוש קדוש של AMD לזה של P4, טוב? בואו נראה, לAMD אפשר אומנם לקחת זכרונות 333 שיותר זולים (ממש בקצת, למשל בKINGSTON ההבדל הוא בסביבות ה10 שקל לסטיק הבדל), אבל אפשר גם לקחת זכרונות DDR400 שבכל מקרה יהיו עדיפים אם עושים OC (כך שכאן אין לAMD שום יתרון במחיר). לוחות (המחירים מחנות ההאובה עליי, סתם דוגמא): ABIT: AMD: NF7SL: 640 P4: IS7-e: 588 MSI: AMD: K7N2-ILSR: 872 P4: NEO2-LS: 645 EPOX: AMD: 8RDA3+: 726 P4: 4PDA: 605 אז להפתעה, הלוחות של INTEL הם במחיר שווה ולפעמים (רבות) זולים יותר מהלוחות לAMD. מה שמשאיר את הפער במחיר רק למעבד (ולא לשילוש בעצם). ובא נראה מה ההבדל במחיר: P4C 2.4: 1050 XP2600: 650 הבדל במחיר: 400 שקל. רק תזכרו שלAMD צריך קי…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. שלום. ברשותי זיכרון מסוג G.SKILL Ripjaws Series 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model F3-12800CL7D-4GBRH. רציתי לדעת איזה עוד זיכרונות יתאימו לי כשדרוג למערכת חוץ מאותו הדגם שכרגע בקושי נמצא בחנויות. התקציב הוא עד 400 ש"ח האם G.SKILL RIPJAWS F3-12800CL9D-8​GBRL 8GB 2x4 DDR3 1600 יתאימו לי? ומה ההבדל בין F3-12800CL7D-4GBRH ל F3-12800CL9D-4GBRLתודה.

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by NuXeR,

שלום, אני זקוק ללוח שיעבוד עם Q9450 או E8400, יעבור OC רציני כמה שאפשר... שמתי לב של-DFI אין eSATA, מישהו יודע למה? הבנתי שזה הולך להיות כמו USB בשנים הבאות..וזה חסרון רציני. המתמודדים: Gigabyte: EX38-DS4 - 900 X48-DS4 - 950 DFI: Lanparty DK X48 T2RS - 850 תודה רבה, תומר.

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by amitaihasnes7,

שלום, מצאתי כמה דגמים של מעבדי ה-CONROE ויש לי עליהם כמה שאלות: 1-מה טווח המחירים הממוצע לכל דגם? 2-איזה מעבד מכל קטגוריה הוא הכי טוב (לא לכלול את סדרת ה-E4000 )? 3-איזה דגם מבין הדגמים הבאים הוא "ספינת הדגל" של אינטל? 4-תוך כמה זמן דגמים אלו יהו נגישים בישראל.? 5-אילו מעבדים כאן מיועדים לשוק הביינים? 6-האם ההבדל היחידי שיש בין דגמי ה-CONROE הוא בתדר השעון? או שיש עוד נתונים שלא מצויינים כאן? 7-האם סדרת ה-Extreme Edition מיועדת לשוק הגבוה? E6000 Series Core E6300 - 1.86GHz, 1066MHz FSB, 32+32KB L1, 4MB L2, Dual Core, TDP <65W Core E6700 - 2.67GHz, 1066MHz FSB, 32+32KB L1, 4MB L2, Dual Core, TDP 65W Core E6600 - 2.40GHz, 1066MHz FSB, 32+32KB L1, 4MB L2, Dual Core, TDP…

• 45 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. אני רואה פה לפעמים הודעות על זה ואני לא יודע מה זה מישהו מוכן להסביר לי?

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי - כאשר רב השימוש בו הוא לצורכי עריכת וידאו, ופחות למשחקים. מאוד חשובה לי יכולת עיבוד טובה ואני לא מתכוון לבצע OC למחשב שאותו אקנה. שאלתי היא - מהו "השילוש הקדוש" המומלץ למחשב מסוג זה? הבנתי שאינטל עדיף על AMD לשימושים של עיבוד וידאו. האם נכון הדבר? איזה לוח הכי מומלץ? התקציב שלי לשילוש הקדוש הוא 3500 ש"ח. מה המלצתכם?

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. EETimes המוצר, שנקרא CoreUpGrade, מאפשר למעבדים (כלשהם) בעלי ליבה אחת לתפקד כאילו יש להם כמה ליבות, עם עלייה בביצועים עד פי 4 וללא תלות בארכיטקרטורה! לדעתי זהו פיתוח מאוד מעניין, עם אפשרות לתת למשתמשים שיש להם עדיין מעבדים עם ליבה יחידה אפשרות להישאר תחרותיים אפילו אם אין להם התקציב המתאים (למרות שעדיין לא ידוע מחיר התוכנה...). עוד, עם חוסר תלות בארכיטקטורה, אני מאמין שניתן ליישם פתרון זה לכל שבב עיבוד שהוא במגוון מכשירים (גם טלפונים ניידים!). אפשרות מעניינת נוספת (שאני בכלל לא בטוח לגבי ישימותה) היא "הוספת ליבות" למעבדים שכבר יש להם יותר מליבה אחת. אתר החברה

• 39 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. שלום לכולם, פרסמתי את זה בדיון אחר אבל נתבקשתי להפריד בין הנושאים ולפתוח דיון חדש וזה מה שאני עושה. יש לי היום 4 ג'יגה זיכרון. לוח אם של ג'יגה בייט מודל EP43-DS3L . לא בטוח איזה דגם הכרטיסי זכרון אבל זה המידע עליהם: עד כמה שאני יודע הלוח אם שלי תומך מקסימום בDDR2. יש לו 4 סלוטים של כרטיסי זכרון. לפי התוכנה הזאת, אלו סוגי הכרטיסים: Mushkin Silverline® — 991760 2GB DDR2 PC2-6400 5-5-5-18 Silverline OCZ OCZ2VU8002G Vista Upgrade 2GB DDR2-800 PC2-6400 5-6-6-15 Memory RAM בעבר, כשהוספתי את אחד מהכרטיסי הזכרון האלו, קניתי את זה באריזה של 2 כרטיסי 2 ג'יגה. כשחיברתי אותם למחשב זה רק עשה תקלות והמחשב על הזמן הפעיל את עצמו מחדש, עד שהקומבינציה של זכרון אחד חדש ואחד …

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by galzohar,

CPU: i7-920 @3.32GHz MB: GA-EX58-UD3R PSU: Thermaltake Toughpower Qfan 750W RAM: 2 X 2GB OCZ Gold 10666 1333MHz 9-9-9@1.65v GPU: HD 6870 (מתכנן לקנות GTX 770, אשמח להמלצות למרות שנראה שאין יותר מדי אופציות בטווח מחירים הזה) אני מתכוון לעשות שדרוג קטן למחשב ביחד עם כרטיס מסך ואולי SSD (שגם עליו אשמח להמלצות בהתחשב בעובדה שהלוח הוא רק SATA2). כחלק המשדרוג חשבתי להגדיל את כמות הזכרון במחשב. מכיוון ש-8-12GB ידרוש ממני להוציא את הזכרון שכבר יש לי, ומכיוון שהתועלת של 8-12GB לעומת 6GB לפי מיטב הבנתי היא מינימאלית לגמרי (וגם 4GB בתכל'ס מספיק, אבל לפי מה שהצלחתי להבין בינתיים יכול להיות ששדרוג ל-6GB יהיה שווה את התוספת של 100-150 ש"ח). מכיוון שזכרונות כמו שלי אין להשיג, מה גם שהם …

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. קיצוץ מחירים נוסף לשני הדורות הנוכחיים מבית AMD מספק עיתוי מצויין לרכישה או שדרוג לכתבה

21. שלום, יש ברשותי שני סטיקים של זכרונות (סה"כ 8 גיגה) G.skill DDR3 2x4G 1600mhz 8-8-8-24 רכשתי היום בחנות עוד שניים של 8G (סה"כ 16) מהסוג: hyper-x 2x8GB 1600mhz 10-10-10-30 כאשר מותקנים כל זוג בנפרד (או gskill או hyperx) המחשב עולה. אם משלבים בין השניים המחשב נכנס ללופ של איתחולים ואין לי אפילו הזדמנות להיכנס לביוס. צפוי? יש מה לעשות? להחזיר את הזכרונות לחנות?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. משום מה ב-EVEREST אני לא מצליח לראות איזה לוח אם יש לי-כתוב UNKNOWN... יש דרך לבדוק זאת חוץ מלפתוח את המחשב? תודה לעוזרים מראש

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. מתוכננת הזמנה גדולה.. amd x2 4400 dfi sli-dr 7800gtx asus x2 sli!!!! והדילמה היא העם כדי ללכת על:: ocz625mhz pc5000 3-4-4-10 2x512 or ocz 600mhz pc4800 2.5-4-4-8 4x512 מה דעתכם?.. על מה עדיף?.. בכול מקרה את המעבד אני מזמין עוד השבוע (מי שרוצה להיצטערף מוזמן) והוא יגיע לקראת סוף שבוע הבא... ןבקשר לכרטיסי מסך ולזיכרונות וללוח.. הכול יצטערך לחכות עד שאני ימכור את המערכת שייש לי עכשיו: p4c800e-deluxe asus ct-479 dothan 740 1.73 533 bus albetron 6800u crosair xms 512x2 pc4400 2.5-3-3-6 עם מישהו מעוניין במשהו אז לפרטי... ואני ישמח לשמוע את דעתכם בקשר לזיכרונות... יחיאל

• 38 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by Ovid,

maximum shared memory מוגבל ל 512mb בלוחות אם מסדרה 9. אם אני מתכנן להשתמש ב 4600 המובנה שיש בHASWELL עד כמה זה ישפיע עליי והיכן ? תודה.

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. בעיה חמורה! :s05: הזמנתי מחשב מKSP עם זכרונות kingston CL2.5 512*2 (תחסכו ממני את ההערות על המחיר) ולוח אם Abit AN8 ULTRA היום התקשרו אלי בעת הרכבת המחשב ואמרו שהמחשב לא עלה עם הזכרונות האלו אבל כן עלה עם kingston CL3. בקשתי מהם לבדוק עם הTwinMos שמסתבר שהם ג"כ CL2.5 (אגב,בניגוד למה שאמרו לי בחנות בהתחלה) ואמרו לי שג"כ לא עבד. מה הבעיה?? הלוח הזה לא תומך בזכרונות עם CL2.5??? מה אכפת ללוח תזמונים שכאלו,הרי הם נורמלים לגמרי !! מה קרה? אפשרויות: 1.עבדו עלי? למרות שזה לא סביר כי הרי הזכרונות שהזמנתי בהתחלה היו יקרים יותר מהCL3 לכן אין היגיון בלא למכור לי אותם. 2.יש בעיה בלוח? הלוח לא תומך בתזמונים מתחת לCL3? -אני לא ראיתי כזה דבר וזה יהיה מאוד מאכזב! (האם יהיה ניתן לבקש לה…

• 38 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים