עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם אני אמור לקבל בקרוב את המעבד Intel Core 2 Extreme X6900 אני מחפש לוח בעבורו שלא יהיה יקר מידי מה שאני לא כל כך מבין זה עניין ה CHIPSET הבנתי שיש לו משהו בשם P35 אני לא כל כך מבין בזה האם מישהו יכול להתאים לי בבקשה לוח באחד מן החנויות הבאות http://www.pccenter.co.il http://www.skypc.co.i www.ksp.co.il חשוב לי המחיר שלא יההי יקר והאם הצ'יפסט הזה באמת משנה במשהו? בנוסף אני מחפש גם זיכרון של ג'יגה. עזרתכם תתקבל בברכה תודה!

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by YakuzaZah,

השאלה היא האם הלוח תומך במעבד הליבה הכפולה , ?AMD 64 X2 3800 Dual Core

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by ShayGTi,

אני רוצה להוסיף זיכרון למחשב שלי שכרגע יש בו 2X512 של TWINMOS. מאחר ויש לי רק שני סלוטים פנויים, אני מתלבט אם כבר לקנות שניים של 1G במקום עוד שניים של 512. השאלה שלי היא: האם יהיה הבדל כזה מהותי בין 2G בסה"כ לבין 3G? יש משחקים/תוכנות/משהו שיצטרך כל כך הרבה זיכרון בשנה/שנה וחצי הקרובה? ועוד שאלה, הזכרונות שלי הם CL2.5, אם אני אוסיף למשל 1GX2 בCL3, זה יפריע/ישנה/יגרע מהביצועים? אגב, CL יותר נמוך=יותר טוב? יש לי 2X512 שעובדים בדואל צ'אנל, אם אני מוסיף 1GX2 אז גם הם יעבדו בדואל צ'אנל נכון? אני אשמח לתשובות מהירות, מחר אני רוצה כבר לקנות

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  4. היא מתאימה למעבד הזה? או להתקין את ה-XP הרגיל?

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  5. אהלן... אני בטוח שדנו כבר בנושא הזה אבל אני מחפש ולא מוצא. איזה לוח אם יש לו גם צ'יפ Nforce2 Ultra400 וגם Soundstorm? אני הבנתי של AN7 יש אבל באתר של אביט זה לא מוזכר בכלל... וכמובן אני מחפש שהם יהיו של אביט או אפוקס... (אם יש משהו אחר מומלץ ל OC עצבני אז תגידו) תודה

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  6. הי חברה יש ברשותי מעבד2.8GHZ מרובע ליבות של אינטל Q9550, על המעבד יושב לו זלמן נחמד ובנוסף יש 4 מאווררים במארז.(2*12 סמ ועוד 2*9סמ) כאשר אני מריץ מספר אפליקציות אני נותן להם לעבוד "רק" על שני ליבות וזאת על מנת שיהיה לי עוד כח עיבוד לצרכים בסיסיים רגילים (אינטרנט הורדות צפיה בסרטים וורד אקסל וכו') רצתי לשאול מס' שאלות: 1.האם שימוש תדיר 24\7 ללא כיבוי כמעט בכלל במשך נניח שנה שלמה יכול להזיק למעבד? יש לציין כי שני הליבות שפועלות נמצאות כל הזמן ב100% והסך הכללי של שימוש המעבד הוא בערך 60%. האם זה שוחק\הורס? האין כל תפקידו של המעבד לתת עבודה ומערך המאוורים לתת תמיכה על מנת לשמור עליו? אני יודע שהיצרן מוציא לשוק את המעבד אחרי שעבר בדיקות מחמירות ועם אוברקלוקינג אני יכול להגיע א…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  7. לקחנו לביקורת את ספינת הדגל החדשה של אינטל - מעבד Core i9 9900KS בעל 8 ליבות במהירות מירבית של 5Ghz עבור כולן יחד. עד כמה מהיר באמת הדגם אשר מתיימר להיות המהיר ביותר בעולם הגיימינג? לכתבה

8. Started by yair_gobani,

שלום לכולם, יש ךי מס' שאלות לגבי הסלרון החדש: 1) מה המכפלה שלו ומה מהירות הבאס 2)איזה סוקט הוא 370,478 3) איזה לוח תומך בו 4) מה שמו celeron 1.7 ghz או pentium celeron 4 1.7 ghz או משהו אחר בתודה מראש יאיר ג'ובאני

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by SnakeBite,

שלום, לפני שהגעתי לאתר הזה לא חשבתי אפילו בכיוון של amd..אבל עקב התעקשויות של חברי הצוות בתוכם ליאור...גרם לי לשקול שנית.. ומהאתר הזה שמעתי וגם ראיתי תגובות מכל העולם גם מפה...גם מ tomshardware שהמעבדים שלהם יותר מהירים ויותר זולים... הסיבה שאני רוצה לקנות אינטל זה גם בגלל אמינות וותק...אני לא רוצה לקנות amd ואז אחרי כמה שנים היא תפשוט רגל (מה שלא כל כך סביר עקב הפופולריות שלה...) אבל אם אתם זוכרים אמנם זה היה מזמן (לפני 6 שנים) לפני ש gforce היא פופלרי הכרטיס מסך שהיה הכי נחשב זה היה 3dfx voodoo שיש לי אותו כרגע אבל מספר שנים לאחר שקניתי אותו החברה פשטה רגל...ואז לא היה לי תמיכה ולא דרייברים חדשים ולא כלום...אז אני מעדיף לסמוך על חברה ותיקה...אבל זה עוד שטיות כי תמיד י…

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  10. שלום, אני ממש על סף קנייה של שדרוג למחשב למטרות OC כבד וגיימינג כבד ובניתי "מפרט" מ-IQPC ואני רוצה לוודא שאני הוצאתי את המיטב מהתקציב. (אני מעוניין בשילוש בלבד בגלל שהתקציב לא מאפשר הוספת כרטיס ל-SLI..: מעבד: [..] INTEL 2500K : CORE I5, S1155, 3.3Ghz - BOX ₪1068 לוח אם: [..] ASROCK FATAL1TY P67 PROFESSIONAL - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי ₪766 זיכרון: [..] CORSAIR VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) 1600 CL9 : CMZ8GX3M2A1600C9R ₪403 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2237 מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה! עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה הלוח מפתה בגלל שהוא ב…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  11. הסיבה לשאלה - אני שוקל לרכוש מעבד X2 כלשהו, ובמחשבה לעתיד (Windows Vista) יש סיכוי שארצה להוסיף _עוד_ מעבד דו-ליבה כדי להגביר ביצועים. המחירים של אותם מעבדים עוד שנה-שנה-וחצי ירדו לרמה שזה (לי) יהיה כדאי מאוד להשקיע. אני מריץ המון דברים במקביל, ולמרות שהם לעתים דברים קלילים (בתיאוריה), עדיין תמיד יש איזה תוכנה מצ'וקמקת שלא כתובה כמו שצריך שתוקעת את ה-CPU, לא משנה כמה מהיר הוא יהיה. תיאוריה לחוד מציאוד לחוד. אז אני למעשה רוצה כמה שיותר מעבדים/ליבות "ספייר" כדי להקציב לאותו יישום מטופש (ואחותו הצולעת) ליבה משל עצמו ושיעזוב אותי בשקט. ;D יש או היה זה חלום?

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by MoRtZkInG,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש. בגלל שאני גר בצפון ואני קונה בדרך כלל מKSP ויש לי ניסיון נחמד וטוב איתם, אני אקנה רוב הסיכויים שם. בכל מקרה עד שסוף סוף אני הולך לקנות מחשב חדש הם הפסיקו להביא את הזכרונות של TWINMOS והנה מה שנשאר להם בקטלוג: *) kingmax - 250 *) kingmax GBA - 270 *) INFINEON - 270 *) kingston - 290 *) kingston CL2 - 440 הם מחזיקים גם ערכה של שני סטיקים של GAIL CL2 ב770 אני מתכנן לקנות 2 סטיקים של256 מגה 3200. עכשיו המוכר המליץ לי על BGA בטענה שהם מיוצרים ב0.13 מיקרון מה שגורם להם כמעט ולא להתחמם (מה הקשר גם אני לא הבנתי). אבל זאת הייתה הפעם הראשונה שאני שמעתי על החברה KINGMAX, מה שהעלה אצלי לא מעט התלבטויות. דעתכם? נ.ב. את הדגמים הספציפים המוכר בקריות לא ידע ו…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  13. אני מחפש לוח אם למחשב חדש ולא יודע אם לקחת דגם עם כרטיס מסך מובנה ויציאת HDMI בלוח ( אני מתכוון בעתיד לחבר את המחשב לטלוויזיה LCD 32 בחדר השינה) . האם הכרחי חיבור כזה או שאפשר גם לקחת לוח עם יציאת VGA או DVI ולחבר אותו לטלוויזה כזאת וכל העניין של ה-HDMI זה רק לאיכות טובה יותר מחיבור רגיל ? והאם קיים לוח שאינו כולל כרטיס OB אך עם יציאת HDMI ?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by or,

איזה לוח יתן ביצועים טובים יותר: Msi KT3 Ultra-ARU או abit at7 (אני מדבר על ביצועים נטו ללא קשר למחיר)

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by LastForOne,

אני עומד לקנות מחשב חדש, תקציב 3000 ש"ח לא כולל מסך וציוד היקפי. מטרה: עבודות יוםיומיות, כמו אינטרנט ומסנג'ר, ובנוסף גם תוכנות סאונד וגרפיקה כמו פיינטשופ. אני עובד הרבה עם כמות גדולה של תוכניות בו זמנית.. משחקים וסרטים רק לעיתים רחוקות.. מערכת הפעלה: Windows vista .. לא יודע עדיין כמה ביט.. המחשב הזה עומד להישאר לאיזה 4 - 5 שנים ככה.. אז אני חושב גם על מה שיהיה בעתיד.. המעבד מיועד גם לאוברקלוק [רק בשביל לסחוט עוד ביצועים בתמורה למחיר, לא בשביל הישגים] כדאי לקנות 4 ליבות או 2 ליבות? [מבין המעבדים שהזכרתי]

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by Salwaby,

קניתי היום זכרונות מסוג Corsair 800MHZ 2X1GB xms2 DDR2 CL4 ויש לי זכרונות זהים כרגע לזה .. גם 2GB רק ב CL5 נראה לי עכשיו שהכנסתי את הזכרונות החדשים למקום, וניסיתי להפעיל את המחשב הוא לא עלה ... ושהוא החליט לעלות אז המסך לא עבד הוצאתי את הזכרונות החדשים ועכשיו הכל עובד יפה מאוד .. מה הולך פה ? :\ תודה

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  17. משום מה ב-EVEREST אני לא מצליח לראות איזה לוח אם יש לי-כתוב UNKNOWN... יש דרך לבדוק זאת חוץ מלפתוח את המחשב? תודה לעוזרים מראש

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by Ran B,

שלום. ההחלטתי לקנות לוח אם חדש למטרת האוברקלוק שלי, בשל הלוח הגרוע שלי.. 8) עכשיו, חלק אמרו לי שIC7 נחשב לטוב וחלק אמרו לי שAI7 נחשב לטוב, אז מי מבין השנים יותר טוב לאוברקלוק חזק שאני רוצה לעשות, ונגיד עם הIC7 יותר טוב, האם הוא שווה את ההשקעה של עוד כ100 שקל בשבילו, האם הביצועים שהוא נותן גבוהיים יותר מהAI7 ברמה ששוה את הכסף? ובקיצור, איזה לוח יתר עדיף לי לקנות? תודה, רן! עריכה: ------- אני אחסוך לעצמי פתחית תארד חדש, ואנצל את האתרד הזה לשאלה אחרת, לחבר שלי יש זכרונות ddr 400mhz 256MB והוא רוצה לקנות עוד 512MB, אז חבר אחר שלי אמר לו שלא תיהיה בעיה לשים rd ram, בלי קשר שזה יקר רצח, האם זה שהוא מוסיף rd-ram לddr שלו, אז האם המהירות של הכרטיסים תעבוד לפי מהירו…

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by NerVo,

שלום! לקחתי מחשב ישן פנטיום 4. שמתי לו ווינדוס XP.\ כשאני מנסה לראות סרטים באינטרנט או עושה פעולות למיניהם המחשב עובד לעט, בדקתי וה CPU USAGE על 100%. במחשב יש 768 RAM של DDR1. אם אני ישים יותר זכרון RAM האם זה ישפר את הביצועים והמחשב יפסיק להתקע בזמן צפייה בסרטים באינטרנט או פעולות למיניהם ? תודה רבה !

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by Crossair,

בהתחלה כיוונתי על המפרט הנ"ל: INTEL CORE i7 860 Gigabyte GA-P55A-UD3R G.SKILL 6GB DDR3 1600 CL9 SAPPHIRE HD5850 INTEL X25-M 80GB SSD NOCTUA NH-U12P LANCOOL K62 SEASONIC 600W לאחר שקיבלתי מחיר טוב על 6GB זכרון חשבתי על להוסיף 300 שקלים ולקחת i7 920 + לוח GA-EX58A-UD3R - וכך עשיתי. האם טעיתי? אני רואה שברוב מבחני הביצועים ה860 טוב יותר, עיקר ההחלפה ל920 הייתה המוגבלות של סוקט P55 בשימוש בUSB3\SATA3 ובניצול TRIPLE CHANNEL ב920 לעומת שימוש ב6GB ב860 ללא שימוש אפילו בDUAL CHANNEL. האם להחזיר חזרה ל860? מה הייתם עושים במקומי? אשמח לתשובה זריזה ועניינית כיוון שהחלקים אמורים להגיע מחר. תודה חבר'ה

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  21. הדרישות שלי צנועות - מחשב לאינטרנט ולא יותר האם כרטיס מסך מובנה מספיק לי או שעדיף בכל מקרה כרטיס מסך נפרד?

22. Started by Bose,

בן דוד שלי שכרגע עם פרסקוט 2.8 ולוח אסוס P4P800-SE מעוניין להחליף את המעבד שלו לATHLON 3000 XP (בלי ה-64 ביט) בתוספת לוח אם תומך של ג'יגה בייט בטענה שהוא יהיה יותר חזק למשחקים. אני מצידי רוצה למנוע את זה מכיוון שההפרשים זעומים לטובת הפרסקוט לפי טומסהארדוור ובכלל הפרסקוט 2.8 יותר חזק מהאטלון 3000 ברוב האפליקציות (לפי טומסהארדור). האם אני באמת מונע ממנו לעשות טעות? כי אם הוא רוצה יותר ביצועים במחשקים שכבר יחליף כרטיס מסך לא (בבעלותו ראדון 9600)?

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by Or ei,

האם מישהו מכיר בעיות תאמיות בלוחKD 7 abit ו3200 512 C2 של CORSAIR ? אתמול הכרגתי את המחשב החדש שלי שכולל את שניהם וכל פעם שאני מתחיל להתקין את הווינדוס הוא רושם שאיזה קובץ חסר\עושה שגיאה וכל מיני הודעות כאלה ... (זה לא הארדיסק או כבל IDE )

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by GMTK,

שלום לכולם אני חייב תעזרה שלכם. המוכר של המחשב היתקשר אליי ואומר לי עם אתה רוצה יש את זה באותו כסף z68 pro 3 gen והלוח שאני הזמנתי זה Fatal1ty P67 Professional את מה כדאי לקחת? הZ68 גם של אשרוק ואני לא יודע עם של fatal1ty הוא אמר לי ככה בטלפון שומע תרוצה לחכות עוד יומים או שאני יביא לך דגם יותר חדש באותו כסף ואני צריך להיתקשר להחזיר לו תשובה היום עם אני רוצה אותו מחר. זה המפרט.: מעבד: [..] INTEL 2500K - BOX - לרוכשי מחשב חדש! ₪1055 לוח אם: [..] ASROCK FATAL1TY P67 PROFESSIONAL - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי ₪766 זיכרון: [..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪100 כמות:2 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Tharbad,

רציתי לשדרג את המחשב ויש לי שלוש אפשרויות: - להחליף מעבד - להחליף כרטיס גרפי - להוסיף/להחליף זיכרון אני חושב שהדבר הכי טוב לעשות כרגע יהיה להיפרד מה- pagefile אז אני רוצה לקנות 4GB זיכרון (כי יש שמועה שמחירי הכרטיסים הגרפיים ירדו בקרוב והמעבד בסדר - Athlon 64 x2 5200). אם מישהו חושב שעדיף לשדרג בכיוון אחר שיגיד.... כרגע יש לי: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 אני רוצה לשדרג ל- 4GB CL-4 ו 800MHz. במה תומך הלוח אם: עד 800MHz עד 1.8 סה"כ RAM עד 16GB (אבל יש לי XP ואין לי כוונה לשדרג אז זה לא משנה) זה מה שמצאתי עד כה ונראה לי טוב: http://tms.co.il/product/5259 הצעות נוספות יתקבלו בברכה. תודה

• 31 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.