עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. מחשב של חבר טוב שלי, במשחקים קלים כמו fifa הכל עובד חלק, כשהוא שיחק cod av הוא קיבל הודעה שה cpu עובר 90 מעלות... לקחתי אותו לטיפול בtms שעשו עליו עבודה מדהימה, השקיעו בבדיקות... שמתי עליו קירור פריזר 7, ואולג הטנכאי שם אמר שיש ליבה אחת שעובדת קבוע על 2%... שורה תחתונה, במאמץ המעבד הגיע לחום גבולי במעבדה, ואולג אמר שהבעיה במעבד עצמו, ושכנראה הוא עשה את שלו. כשחיברנו בבית והפעלנו משחק קיבלנו את ההודעה הזאת ואני שואל אם יש מה לעשות חוץ מלהחליף מעבד? התושבת הזאת בעייתית, אין הרבה מעבדים תואמים.. ואותו מעבד כמו שיש לו יקר, כבר הייתי לוקח סקיילייק, אבל אני לא יכול להחליף שילוש.. ממש לא בתקציב. מה אפשר לעשות?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by HingedEmu2,

היי יש לי 2g ראם ואני רוצה להתקין עוד. יש לי 3 סלוטים פנויים. כמה מומלץ לי להוסיף? ושזה יהיה אפקטיבי לא סתם המון gb ובזבוז כסף... האם האחד הזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=778381 מספיק טוב או שהיום יש יותר טובים? תודה לעוזרים

3. ברצוני לקנות את האסוס Z97-A, האם יש אופציות אחרות מלבד KSP או Ivory? תכננתי לרכוש את זה אצל TMS, כי הם נחשבים ליותר אמינים, מה גם שהמחיר זול אצלם ב-50 שקל, אך לדאבון לבי גיליתי שהסניף שלהם נסגר ובאם הבחירה היא בין KSP או IVORY, מה עדיף? האם אחד מהם מייבאים את זה דרך יבואן הרשמי?

4. Started by Ari555,

שלום לכולם אתמול פירקתי את המחשב לראשונה והתחלתי לשחק עם מה שבפנים (יש לי ידע מועט).. פירקתי את המאוורר וצלעות הקירור של המעבד. נעזרתי בסרטון הבא של אינטל: . ההסרה היתה כמעט חלקה, למעט שהיה צריך להפעיל טיפה כוח כדי לנתק מגע בין הצלעות קירור של המאוורר למעבד עצמו (הייתה שם כמובן משחה/מדבקה טרמית, שלא הוחלפה למעלה מ5 שנים). לאחר ניקיון האבק השבתי הכול בחזרה, ופה כמה נקודות: ניסתי מעל שעה להחזיר את המאוור כמו שצריך עם ארבעת הפינים, אך התייאשתי. לבסוף הצלחתי רק עם 2 של צד ימין, בעוד שהצד השני נתפס טיפה אך נשאר רופף לא ניקתי את המחשב הישנה לא מרחתי משחה חדשה... עשיתי תהליך דומה לכרטיס מסך (ATI HD 4780ׂ), למעט העובדה שהפעם החזרתי את ההברגה כמו שצריך. חיברתי את …

5. Started by mitch,

שלום לכולם אני מנסה לשדרג את המחשב שלי והלכתי על הלוח אם המומלץ שלכם: Gigabyte GA-MA78LMT-S2 הבעיה היא שבחנות שאני רוצה לקנות אין את הלוח הזה אלא את הלוח המקביל של MSI: MSI 760GM-P33 ראיתי שלשניהם אכן יש את אותו 760G+SB710 :CHIPSET השאלה היא האם יכול ללכת על MSI בלב שלם?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  6. אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי - כאשר רב השימוש בו הוא לצורכי עריכת וידאו, ופחות למשחקים. מאוד חשובה לי יכולת עיבוד טובה ואני לא מתכוון לבצע OC למחשב שאותו אקנה. שאלתי היא - מהו "השילוש הקדוש" המומלץ למחשב מסוג זה? הבנתי שאינטל עדיף על AMD לשימושים של עיבוד וידאו. האם נכון הדבר? איזה לוח הכי מומלץ? התקציב שלי לשילוש הקדוש הוא 3500 ש"ח. מה המלצתכם?

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Ran B,

שלום. ההחלטתי לקנות לוח אם חדש למטרת האוברקלוק שלי, בשל הלוח הגרוע שלי.. 8) עכשיו, חלק אמרו לי שIC7 נחשב לטוב וחלק אמרו לי שAI7 נחשב לטוב, אז מי מבין השנים יותר טוב לאוברקלוק חזק שאני רוצה לעשות, ונגיד עם הIC7 יותר טוב, האם הוא שווה את ההשקעה של עוד כ100 שקל בשבילו, האם הביצועים שהוא נותן גבוהיים יותר מהAI7 ברמה ששוה את הכסף? ובקיצור, איזה לוח יתר עדיף לי לקנות? תודה, רן! עריכה: ------- אני אחסוך לעצמי פתחית תארד חדש, ואנצל את האתרד הזה לשאלה אחרת, לחבר שלי יש זכרונות ddr 400mhz 256MB והוא רוצה לקנות עוד 512MB, אז חבר אחר שלי אמר לו שלא תיהיה בעיה לשים rd ram, בלי קשר שזה יקר רצח, האם זה שהוא מוסיף rd-ram לddr שלו, אז האם המהירות של הכרטיסים תעבוד לפי מהירו…

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by Talxa1,

שלום, יש לי שאלה הלוח אם שלי ASUSTeK COMPUTER P5G41T-M LX, LGA 775. האם הוא תומך בראם הזה http://ksp.co.il/?select=.1038..392.&list=1&sort=2&glist=1&uin=21131&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 נאמר לי שזה כן תומך אבל זה יקר ב70 שקל http://ksp.co.il/?select=.1038..392..785.&list=1&sort=2&glist=1&uin=13421&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 (זו החנות שקרובה אלי) ואם הראם לא תומך ראיתי אותו כרטיס מאותו חברה של השני פשוט 8 GB RAM נראה אותו דבר, הוא גם לא יתמוך? תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by סעדה,

חוץ מעניין הPCIe lanes 28 ל40 שיעני אפשר לעשות SLI 16/8 עם ה5820K ועם ה5930K אפשר 16/16? והמקסימלי זה 8/8/8/4 ב5820K ו16/8/8/8 ב5930K נכון? יש הבדל מהותי בין 16/16 ל16/8? והאם כשמדובר במערך 16/8 ואני ארצה לשים קשיח SSD בחיבר M.2 עכשיו יש את זה בכל הלוחות X99, הבנתי שזה מתחבר עם PCI X4 כביכול - אז זה אפשרי עם מערך SLI 16/8 עם מעבד 5820K כלומר, ואז שאר ה4 לSSD נכון? תודה רבה מראש.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by kimi5,

למעבד 2500k איזה לוח מומלץ יותר? התקציב :700-800 דגש על המהרה ,יציבות,אורך חיים ,שירות וטיב אחריות יבואן

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  11. קיצוץ מחירים נוסף לשני הדורות הנוכחיים מבית AMD מספק עיתוי מצויין לרכישה או שדרוג לכתבה

12. משום מה ב-EVEREST אני לא מצליח לראות איזה לוח אם יש לי-כתוב UNKNOWN... יש דרך לבדוק זאת חוץ מלפתוח את המחשב? תודה לעוזרים מראש

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by ShayGTi,

אני רוצה להוסיף זיכרון למחשב שלי שכרגע יש בו 2X512 של TWINMOS. מאחר ויש לי רק שני סלוטים פנויים, אני מתלבט אם כבר לקנות שניים של 1G במקום עוד שניים של 512. השאלה שלי היא: האם יהיה הבדל כזה מהותי בין 2G בסה"כ לבין 3G? יש משחקים/תוכנות/משהו שיצטרך כל כך הרבה זיכרון בשנה/שנה וחצי הקרובה? ועוד שאלה, הזכרונות שלי הם CL2.5, אם אני אוסיף למשל 1GX2 בCL3, זה יפריע/ישנה/יגרע מהביצועים? אגב, CL יותר נמוך=יותר טוב? יש לי 2X512 שעובדים בדואל צ'אנל, אם אני מוסיף 1GX2 אז גם הם יעבדו בדואל צ'אנל נכון? אני אשמח לתשובות מהירות, מחר אני רוצה כבר לקנות

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  14. הדרישות שלי צנועות - מחשב לאינטרנט ולא יותר האם כרטיס מסך מובנה מספיק לי או שעדיף בכל מקרה כרטיס מסך נפרד?

15. Started by Bose,

בן דוד שלי שכרגע עם פרסקוט 2.8 ולוח אסוס P4P800-SE מעוניין להחליף את המעבד שלו לATHLON 3000 XP (בלי ה-64 ביט) בתוספת לוח אם תומך של ג'יגה בייט בטענה שהוא יהיה יותר חזק למשחקים. אני מצידי רוצה למנוע את זה מכיוון שההפרשים זעומים לטובת הפרסקוט לפי טומסהארדוור ובכלל הפרסקוט 2.8 יותר חזק מהאטלון 3000 ברוב האפליקציות (לפי טומסהארדור). האם אני באמת מונע ממנו לעשות טעות? כי אם הוא רוצה יותר ביצועים במחשקים שכבר יחליף כרטיס מסך לא (בבעלותו ראדון 9600)?

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by omeri25,

היי. איזה לוח משני אלה אתם ממליצים שיהיה יותר טוב למעבד רייזן 3600? Gigabyte B450M DS3H Asus PRIME B450M-A תודה לעוזרים😃

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  17. שלום, אני ממש על סף קנייה של שדרוג למחשב למטרות OC כבד וגיימינג כבד ובניתי "מפרט" מ-IQPC ואני רוצה לוודא שאני הוצאתי את המיטב מהתקציב. (אני מעוניין בשילוש בלבד בגלל שהתקציב לא מאפשר הוספת כרטיס ל-SLI..: מעבד: [..] INTEL 2500K : CORE I5, S1155, 3.3Ghz - BOX ₪1068 לוח אם: [..] ASROCK FATAL1TY P67 PROFESSIONAL - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי ₪766 זיכרון: [..] CORSAIR VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) 1600 CL9 : CMZ8GX3M2A1600C9R ₪403 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2237 מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה! עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה הלוח מפתה בגלל שהוא ב…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by Spootnik,

אני בדרך לקנות מחשב חדש ואני עושה סקר מה לדעתכם יותר טוב לפניש אני קונה . DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D ABIT AN8 ULTRA תנו חוות דעת. תודה מראש.

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by or,

איזה לוח יתן ביצועים טובים יותר: Msi KT3 Ultra-ARU או abit at7 (אני מדבר על ביצועים נטו ללא קשר למחיר)

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  20. אני רוצה להוריד תזמונים אבל לפני זה יש לי כמה שאלות.... המפרט בחתימה.... אז ככה... יש לי A-DATA DDR400MHZ 512 (לא ויסטא)כפול 2 יוצא 1ג'יגה זיכרון... התזמונים רצים ככה 4.4.3.8 אני רוצה להוריד תתזמונים...: 1. למה להוריד אותם ? ל2.5 ואת כל השאר לא לגעת? יש סיבה שהמערכת שלי לא תחזיק 2.5? 2. אני לוקח איזה שהוא סיכון בהורדת הזמונים? 3. אני צריך את התוכנה ממטסט+ להורדה שמעתי שהיא ממש טובה לבדיקת הזיכון + איך להפעיל אותה .... 4. יהיו לי שיפורים בבנצמרקים כמו 3DMARK05? 5. יהיה שיפור ניכר במערכת?

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  21. מאגר הנתונים של מבחן הביצועים Sandra מזמן לנו היכרות ראשונה עם דגמי ה-Core i7-7700K, ה-Core i7-7500U וה-Core m7-7Y75 עוד לפני שהחליטה לפטר כעשירית מכח האדם שלה ולחסל את שבבי הסמארטפונים והטאבלטים, אינטל ביצעה שינוי משמעותי כשסיימה למעשה את אסטרטגיית ה-Tick-Tock המפורסמת שלה, במסגרתה המטרה המוצהרת הייתה להביא ליטוגרפיית ייצור חדשה לשוק בכל שנתיים (ושסייעה לה להשתלט על שוק ה-x86 בצורה כמעט מוחלטת), והחלה באסטרטגייה חדשה שבה עדכון תהליך ייצור בכל שלוש שנים, עם תוספת של דור נוסף שמטרתו לבצע 'אופטימיזציה' לזה הקודם. קו המוצרים הראשון תחת הגישה החדשה מיועד להיות זה שלKaby Lake, שיגיע לקראת סוף השנה הנוכחית – ויהווה את סדרה מספר 7 של משפחת ה-Core, כפי שאנחנו מגלים עתה …

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by tomer87,

ברצוני להוסיף זכרון למחשב שלי אך יש לי בעיה כי אני לא ממש בטוח איזה זכרון צריך להתאים (שלא יפגע בזכרון הקיים ולא יפגע באוברקלוק של המעבד) הזכרון הקיים אצלי במחשב הוא 2*256 של GIEL: http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=18# איזה משני הזכרונות אמור להתאים: 1). GeIL 512MB 2*256 Ultra PC3200 DDR400 Dual Channel 2). GeIL 512MB 2*256 Golden Dragon PC4000 DDR500 Dual Channel אני חושב (ודי בטוח שהדגם הראשון )....מה אתם חושבים?

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by yosi_st,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב מתנה לאחותי שהיא כרגע לומדת אדריכלות ומשתמשת בתוכנות שרטוט שונות. אני מתלבט בין שני המעבדים שציינתי בנושא האם היא צריכה את ה 750 I5 שהוא תותח בפני עצמו או שהיא תוכל להסתפק ב I3 הפער הוא בסביבות ה-850 ש"ח. מצד שני אני לא רוצה שכשהיא תתחיל לעבוד וכשהיא תרצה לעשות הדמיות של תלת מימד בתוכנה הוא יתקע לה! אשמח לעזרתכם המהירה!! אגב, אני נהנה כל פעם מהתשובות המושקעות שנותנים פה לחבר'ה!!! :yelclap:

24. Started by Tharbad,

רציתי לשדרג את המחשב ויש לי שלוש אפשרויות: - להחליף מעבד - להחליף כרטיס גרפי - להוסיף/להחליף זיכרון אני חושב שהדבר הכי טוב לעשות כרגע יהיה להיפרד מה- pagefile אז אני רוצה לקנות 4GB זיכרון (כי יש שמועה שמחירי הכרטיסים הגרפיים ירדו בקרוב והמעבד בסדר - Athlon 64 x2 5200). אם מישהו חושב שעדיף לשדרג בכיוון אחר שיגיד.... כרגע יש לי: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 אני רוצה לשדרג ל- 4GB CL-4 ו 800MHz. במה תומך הלוח אם: עד 800MHz עד 1.8 סה"כ RAM עד 16GB (אבל יש לי XP ואין לי כוונה לשדרג אז זה לא משנה) זה מה שמצאתי עד כה ונראה לי טוב: http://tms.co.il/product/5259 הצעות נוספות יתקבלו בברכה. תודה

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by itaysk,

מישהו יכול לתת לי אתר שבו יש מדריך וידאו על איך להרכיב מעבד AMD? (או סתם אתר עם מדריכי וידאו)

• 16 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.