עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by adamginz,

תודה

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. שלום מאחר וכבר כמה מחשבים ושידרוגים אני עובד עם לוחות אם של אסוס ולמען האמת אני די נעול עליהם, הייתי רוצה לדעת מדוע גם במפרטים וגם בפורומים מדברים בעיקר על לוחות אם של גיגהבייט. כמו כן בחנויות השונות בונים את ההצעות על לוחות אלו. האם זה המחיר הזול?מתח הרווחים של החנויות? תמורה מול מחיר?. האם יש טעם להשקיע באסוס למרות שמחירו גבוה בהרבה מזה של גיגהבייט? תודה שרון

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. שלום! אני ארכיב את המערכת החדשה שלי עוד כחודשיים ואני יודע שחשוב להפטר מחשמל סטטי לפני שבאים במגע עם כל חלק אלקטרוני ובמיוחד חלקים של מחשב בגלל רגישותם. אז, יש איזו שיטה לעשות זאת? תודה רבה לכולם!!! נ.ב - הנושא מתאים לפורום מפני שהפורום עוסק גם בהרכבתם של חלקים כגון לוחות אם , זכרונות, מעבדים....

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. אני רוצה לקנות בנדל משולש (מעבד+לוח+זכרון) בקרוב. הלוח (כנראה) 7VAX. מעבד Athlon XP 2000. ההתלבטות היא האם ללכת על זכרון במהירות 333 או 400? ובנוסף, האם יש הבדל מהותי בין 256MB ל-512MB ? אשמח לשמוע דעתכם...

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. הסיבה לשאלה - אני שוקל לרכוש מעבד X2 כלשהו, ובמחשבה לעתיד (Windows Vista) יש סיכוי שארצה להוסיף _עוד_ מעבד דו-ליבה כדי להגביר ביצועים. המחירים של אותם מעבדים עוד שנה-שנה-וחצי ירדו לרמה שזה (לי) יהיה כדאי מאוד להשקיע. אני מריץ המון דברים במקביל, ולמרות שהם לעתים דברים קלילים (בתיאוריה), עדיין תמיד יש איזה תוכנה מצ'וקמקת שלא כתובה כמו שצריך שתוקעת את ה-CPU, לא משנה כמה מהיר הוא יהיה. תיאוריה לחוד מציאוד לחוד. אז אני למעשה רוצה כמה שיותר מעבדים/ליבות "ספייר" כדי להקציב לאותו יישום מטופש (ואחותו הצולעת) ליבה משל עצמו ושיעזוב אותי בשקט. ;D יש או היה זה חלום?

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. שלוש שאלות ממוקדות וחשובות - 1- מעבד Phenom X3 710 - האם שווה להוסיף 110שח ל720? אני לא מתכנן על OC כבד בכל מקרה, ואין לי כסף לקירור... 2- אני לא צריך כרטיס מסך בינתיים לפחות חצי שנה/שנה, לכן אני מתכנן על לוח 780G - אבל למיטב הבנתי אי אפשר יהיה לפתוח את הליבה הנוספת. חוץ מענייני הליבה הנוספת, האם יש יתרון מובהק כלשהוא ללוח 790?? האם השילוב הזה עם 780G לא יהיה מנוצל במלואו?? אני מבין שOC אפשר יהיה לעשות גם עם 780G. פשוט לוחות 790 ממש יקרים או שלא מכילים כרטיס מסך מובנה... 3- זכרונות - להשקיע ב1066MHZ? או שעדיף לקחת800MHZ עם תזמונים טובים יותר? אני מתעניין בלוח - GIGABYTE MA780G-UD3H AM2+, AM3, 780G, DDR2 1200+, VGA ATI HD3200, HDMI

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by kalimero1234,

מה אומרת הכניסת USB הכתומה ובמה היא שונה מהכניסה השחורה הרגילה?

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by RadeonXt,

בוקר טוב חבר'ה, אני עומד לרכוש מחשב חדש וזקוק לעזרתך ברכישת לוח האם החדש. האפשרויות שהומלצו לי: 1.Msi K8N Neo4 Platinum. 2. Gigabyte GA-K8N Ultra 9. 3. Asus A8N-E. נ.ב, חשבתי על 512X2 סטיקים של Samsung, מה דעתכם? המון תודה, אוראל.

• 38 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by bafty,

טופס שדרוג: תקציב: מהו תקציב לשדרוג המחשב? 2000 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? אין חריגה מטרות השדרוג: מהי מטרת השדרוג, מהם השימושים שלכם במחשב? (סמנו באדום): גיימינג כבד או קל מערכת הפעלה: באיזו מערכת הפעלה אתה משתמש (יש לציין גם קצב ביט - 32bit או 64bit מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray לוח אם: Gigabyte GA-PA65-UD3 for 1155 זיכרונות: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 כרטיס מסך: MSI GTX 970 דיסק קשיח: ) Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 מארז: Gigabyte Aurora 570 TowerCase Aluminum Body 3x120m…

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. היי. יש לי מעבד מסוג I5 6500 ולוח אם Asus B150 pro d3 DDR3. הבנתי שעדיף שהזכרונות יהיו DDR3L עם מתח נמוך יותר מאשר DDR3 רגיל למעבדים של סדרה 6. 1. האם החול אם שלי תומך בDDR3L? 2. יש את הקיט הזה: זכרון למחשב HyperX FURY 2x8GB DDR3L 1600MHz CL10 Kit http://ksp.co.il/?uin=29056&select=.1038..392..796..1957. ואפשר לקחת זוג סינגלים של: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LP Low Voltage 8GB DDR3 1600Mhz CL9 http://ksp.co.il/?uin=27813&select=.1038..392..347..1957. זה משנה אם אני קונה קיט של זוג או שתי בודדים של 8 גיגה בנפרד? כי על פנוי הקורסייר הוא CL9 וגם יוצא זול יותר. …

11. ברור לי שהמשווקים הרשמיים בארץ לא יתחילו למכור את סידרת המעבדים החדשה עד שהם לא יפטרו מהמלאי הישן. מניסיון העבר גם ברור לי, שכאשר הם יחליטו לייבא את q9300 הם ידרשו עבורם מחירים מופקעים למרות שהם יקנו מאינטל את ה-q9300 בדיוק באותו המחיר של q6600. התרגיל הזה ידוע לי היטב ולכן אני מחפש דרך להביא אותו מחו"ל ביבוא אישי. נתקלתי באתר הבא: http://www.ipmart.com/main/product/Intel,Core,2,Quad,Q9300,25GHz,,6MB,shared,L2,Cache,,1333MHz,FSB,,Core,2,Quad,,Socket,775,36027.php?∏=36027 האתר מוכר לכם ? מה המוניטין שלו ? איך יתכן שדווקא באתר הזה יש את ה-9300 ואין אותו באתרים אחרים ? האם יתכן שמדובר ב-q9300 שנפסלו למכירה עקב פגמים בייצור ,ואיכשהו לא הושמדו בבקרת האיכות והגיעו בדרך לא דרך ל…

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by Klayhamn,

אני נתקל בעמדות סותרות בעניין אז שואל פה כדי לראות אם תוכלו לעזור לי להכריע את התעלומה הזו - אני מתכוון לרכוש מעבד 13600K אני מתכוון לרכוש DDR5 עם קלוק של 6000MHZ ו-CL30 אני מתכוון לרכוש לוח B760 של ASUS האם יש חוסר תאימות בין הדברים האלה? נתקלתי מצד אחד בעמדה שאומרת שב-B760 מספיק טוב ושאין צורך ב-Z790 אם אין לי כוונה לעשות OC (אין) או בחיבורים הנוספים (אין). ומצד שני - נתקלתי בדיווחים בפועל ודיונים על אנשים שמתמודדים עם טמפ' גבוהות מאוד ו-THROTTLING עם מעבדי "K" על לוחות B660 או B760 - ובגלל חוסר היכולת לעשות UNDERVOLTING הם לא יכולים לפתור את הבעיה... (ולא ברור לי עדיין האם נפתרה או לא נפתרה ב-BIOS). הסיבה …

13. Started by Fetalo,

עשיתי חיפוש ולא מצאתי (אולי לא חיפשתי טוב) אם כבר דנו בזה אז אל תבזבזו עלי זמן רק תפנו אותי לדיון אז בקיצור לוח טוב עם הרבה פיטצ'רים ואפשרויות OC טובות אני מתכוון לקחת איתו זיכרונות 333 ולהעלות ל 366 תודה מראש

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by Xmen,

באיזה סוג של צי'פסט לבחור של SIS או VIA או INTEL (שהוא יקר) ללוח. אם אפשר לקבל גם הסברים להעדפות....?? יעוד: שימושים לישומי אופיס, אנטרנט, פוטו שופ (לא למשחקים) רצוי שיאפשר עבודה עם זיכרונות SDRAM,

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by Spootnik,

אני בדרך לקנות מחשב חדש ואני עושה סקר מה לדעתכם יותר טוב לפניש אני קונה . DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D ABIT AN8 ULTRA תנו חוות דעת. תודה מראש.

• 26 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. שלום כולם, יש לי במחשב של אחותי כרגע i5 2300. יצא והשגתי i5 3470 ואנחנו רוצים להתקין לה אותו על המחשב. ניסיתי להתקין אותו פעם אחת אבל קפצה לי הודעת "new cpu" ולא התאפשר לי להמשיך את השדרוג לאחר מכן אלא אם אני מפרמט את המחשב. אז השאלה שלי היא האם ניתן להחליף את המעבד ללא פרמוט? אם כן, איזה פעולות צריך לבצע?-שינוי מתחים בbios, הוצאה של הכונן, מה? תודה לעוזרים :s05:

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by panda00,

שלום, המחשב שלי נתקע לפתע וכל פעם כאשר אני מנסה להדליק אותו הוא נדלק אבל עם נורה אדומה דלוקה ב HDD. ניסיתי לנתק את הכרטיסי זיכרון והדיסקים והיא עדיין דולקת. אז ההשערה היא שכנראה הלוח M לא תקין. הלוח הנוכחי שלי הוא MSI 7592. אני לא מעוניינת להשקיע הרבה אבל רוצה שיעבוד כמו שצריך... מה ההמלצות לאחד חדש?.. אגב יש לי עליו 2 כרטיסי זיכרון של DDR 2 המעבד intel core 2 quad q8300 2.5 GHZ כרטיס מסך GTX560 TI 1G GIGABYTE

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by Moo,

לא הבנתי בדיוק מה נותן מעבד 64BIT של AMD. ראיתי שיוצאת בטא לווינדוס XP למעבדים 64 ביט. מה שהוא יכול לתת הסבר קצר או לינק ?

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. בס"ד אני חבר חדש בפורום ולפי מה שהספקתי לקרוא ישנם כאן חברה מקצועיים מאוד (עורכים וגולשים). שאלה לעורכי האתר ולחברים: הגיע הזמן להחליף את המחשב הישן בחדש וכרגיל ההתלבטות מה לקנות, בעבר קניתי מחשב מן החדשים והטובים בשוק (מערכת scsi כרטיס מסך matrox וכדו') ועם הזמן הבנתי שלצרכים האישיים שלי אין צורך במערכת כזאת משוכללת. על כן, החלטתי הפעם לקנות מערכת שתתאים ליישומים שאני מריץ (בעיקר אינטרנט..קצת++ vc),בהמלצות האתר ראיתי שהמעבד הממולץ הוא AMD ובורד תומך, אני עדיין מעוניין להשאר עם מערכות פנטיום של אינטל. לדוגמא:P3 866 שאלתי: האם המעבד הזה ממולץ? איזה בורד תומך בו(עם אפשריות לשידרוג)? וכמובן איזה זכרונות מתאימים לבורד? בתודה מראש רספיוטין

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. שלום, אני משדרג את השילוש העתיק שלי (חמש שנים...) למשהו חדש יותר. שימוש עיקרי גיימינג (אבל לא רק). מעוניין במעבד אינטל עם שמונה ליבות. תקציב הוא לא הפקטור החשוב ביותר (אם כי ברור שאעדיף לגלח כמה מאות שקלים אם אפשרי). 10700 11700 10900 11900 על מה ללכת אם אני אשים אותו בלוח Z590?

21. שלום ברשותי לוח אם דגם Asus M2A-VM HDMI עם 2 סטיקים של זכרון קינגסטון 1GB DDR2 מהירות 667MHZ = סה"כ 2 ג"ב אני מעוניין לשדרג ל-2 ג'יגה נוספים, אך איני יודע כיצד לחלק את הזכרון. ישנם 2 סלוטים פנויים בלוח האם כרגע. האם ניתן לקנות סטיקים של 800MHZ, עך אף שהישנים הם 667? האם לקנות סטיק אחד של 2 ג"ב או שניים של 1 ג"ב. האם לקנות דוקא של קינגסטון כמו הקודמים? ושאלה כללית, האם בכלל שווה לשדרג ל-4 ולא ל-3? האם יורגש שינוי בעבודה עם פוטושופ בווינדוס XP או 7 בעתיד? הנה הקישור ללוח האם שלי: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=DkEhMfgo4ExcGXpn&templete=2 מתוך אתר היצרן על לוח זה: 4 x 240-pin DIMM, Max. 8 GB, DDR2 800/667/533 Non-ECC,Un-buffered Memory Dual Channel memory archite…

• 29 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by Fanatic,

היי כולם, קניתי מחשב חדש לאחרונה המאפיינים החשובים 1) מעבד i3-4150. 2) לוח אם GA-H81M-HD3 3) קירור Arctic Cooling Freezer 11 LP שניות בודדות לאחר הדלקת המחשב, דרך הביוס, ניתן לראות כי המעבד מגיע ל 90-100 מעלות בערך והמאוור מסתובב על 2000 סל"ד (שוב דרך הביוס, שהמחשב ב Idle !) כמובן המחשב נכבה מאוד מאוד מהר אחרי כמה שניות נוספות (ואם לא אני כיביתי אותו מסיבות ברורות) יש למישהו מושג מה הולך פה? מישהו נתקל בבעיה הזאת? הערה: המחשב הורכב בחנות ונניח שהרכבה בסדר, אין לי גם משחה טרמית כדי לפרק ולהרכיב שוב את כל המערכת.

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by Minex,

היה לי במחשב סטיק של 4GB, קניתי שני סטיקים חדשים של 8X8. בחיבור שניהם נשמע צפצוף מהיר בהדלקת המחשב. כיביתי. הוצאתי סטיק אחד, הצפצוף הפסיק והמחשב עלה תקין. עדיין יש צפצוף כשאני מחבר סטיק (ישן או חדש) לאותו סלוט ונדמה שהבעיה מהסלוט. מה האפשרויות שלי? הלוח מזמן לא באחריות. לשקול להחליף או שיש אפשרות לתקן סלוט?

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. אהלן ,יש לי מחשב AMD 3000 וחצי גיגה זכרון ADATA DDR 400. אני רוצה להוסיף עוד סטיק של 512 ,גם בגלל המחיר הזול מאוד ,וגם כי אני רוצה תוספת ביצועים. אני רוצה לדעת ,כמה אחוזים של שיפור אני יקבל על ידי הוספת עוד 512 זכרון? תודה

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. שלום, אני עומד לקנות מעבד Amd 64 3000 S939 ,זיכרון 1024 של A-Data ודיסק קשיח 80 גיגה של W.D , אני רוצה לקנות את הכרטיס מסך הזה: PowerColor Radeon X800 XL PCX 256Mb DDR3 PCX אומר שזה תומך בPCI Express נכון? השאלה שלי היא איזה לוח אם הכי טוב במחיר של עד 850 שח אני יכול לקנות (שיהיה תואם ותומך בכרטיס מסך PCI-E). תודה מראש

• 36 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים