עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. קצת רקע: אני מתכנן להחליף את המערכת הקיימת ולקנות מחשב חדש + מסך 4k ככה שמועד הקנייה יושפע בעיקר ממצב השוק של כרטיסי המסך בתקווה שהכרטיסים הבאים יהיו מסוגלים להתמודד עם 4k בצורה טובה יותר(את השאלות שלי על כרטיס מסך אני כבר אשאל בפורום המיועד). דבר נוסף שישפיע זה מצב השוק של המעבדים\לוחות, האם בשנה וחצי הקרובות צריכות לצאת טכנולוגיות חדשות שיהיה שווה לחכות להן, אני יודע שעכשיו הושק קו skylake, ובתחילת 2016 אינטל ישיקו את המעבדי high end החדשים שלהם. המערכת היא לגיימינג ועבודה עם מכונה וירטואלית, לכן אני לא מתכוון לקנות I5 אלה i7, עכשיו השאלה שלי האם בגזרת המעבדים\לוחות יש טכנלוגיה שבטווח של השנה וחצי יהיה שווה לחכות לה? לפי מיטב הבנתי כרגע אין איזה משהו מיוחד שאמור לצאת, …

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. אני לא יודע אם זה מתאים לפורום הזה. בכל אופן, אני רוצה לדעת איך לעדכן את הביוס שבלוח האם שלי מדגם Gigabyte GA-G41M-ES. התוכנה Aida64 (ובעבר Everest) מאפשרת להכנס לאתר של תוכנת biosagentplus בשביל כדי לעדכן את הביוס. הצרה היא, שלמרות שהאתר של התוכנה מציין כי התוכנה היא חופשית וכי ניתן באמצעותה לסרוק ולעדכן את הביוס בחינם, לאחר ההורדת התוכנה, וכן סריקה של הביוס, בהודעה שאומרת כי הביוס שלי לא מעודכן, רשום כי כדי לעדכן אותו, עלי לקנות את התוכנה בתשלום למשך תקופת פעילות מוגבלת של שנה עד שלוש שנים אם אני זוכר טוב (התנהגות המזכירה Scareware, כלומר באתר התוכנה מתפרסמת כחופשית, אך אחרי הורדתה והתקנתה, היא דורשת ממך לקנות את התוכנה בתשלום על מנת שהיא תבצע את מטרתה). איך אפשר לעדכן …

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by RadeonXt,

בוקר טוב חבר'ה, אני עומד לרכוש מחשב חדש וזקוק לעזרתך ברכישת לוח האם החדש. האפשרויות שהומלצו לי: 1.Msi K8N Neo4 Platinum. 2. Gigabyte GA-K8N Ultra 9. 3. Asus A8N-E. נ.ב, חשבתי על 512X2 סטיקים של Samsung, מה דעתכם? המון תודה, אוראל.

• 38 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. אהלן, אני צריך המלצה ללוח 775 עבור OC ל E8400 ו CF של 4870 כמו כן הייתי מעוניין שיהיה על הלוח בקר רייד עבור מערך רייד 0. ניתן לחרוג ב 100 ש"ח אבל רק אם יש באמת הבדל מהותי... תודה

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by Minex,

היה לי במחשב סטיק של 4GB, קניתי שני סטיקים חדשים של 8X8. בחיבור שניהם נשמע צפצוף מהיר בהדלקת המחשב. כיביתי. הוצאתי סטיק אחד, הצפצוף הפסיק והמחשב עלה תקין. עדיין יש צפצוף כשאני מחבר סטיק (ישן או חדש) לאותו סלוט ונדמה שהבעיה מהסלוט. מה האפשרויות שלי? הלוח מזמן לא באחריות. לשקול להחליף או שיש אפשרות לתקן סלוט?

6. שלום,לפני שהגעתי לפה חשבתי ש pentium הכי טוב ואמרתם לי שלמשחקים ולהרצת סרטים amd זה הכי טוב..אז חיפשתי לוח אם למעבדי amd וגיליתי שבאף לוח של שום חברה אין מעל ddr 400mhz לעומת לוחות אם שתומכים באינטל שתומכים בזכרונות עד 888mhz ddr2 יש סיבה לכך שהזכרון הוא לא הכי מתקדם בלוחות amd?? אני חשבתי לשים זיכרון 533mhz וראיתי שבלוחות אם של amd אי אפשר. שהחלטתי שאני קונה מחשב אני משקיע בלוח אם הכי חדש כי להחליף לוח זה סיפור(לפרק הרבה אין לי כוח) אז החלטתי שאני קונה עם הטכנולוגיות הכי חדשות. אולי תתנו לי גם המלצה על לוחות אם . שמעתי פה על המלצה של לוח אם של DFI , הסתכלתי הוא לא משהו מבחינת הטכנולוגיה.

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by taotao,

אני צריך המלצה לזיכרונות מבוססים TCCD/TCC5... הלוח מספק עד 2.85V..(ככה ש+- יהיה אפשרי לנצל אותם "כמעט" עד הסוף..).. קיט של 1G..(בנפרד פחות מומלץ אבל אפשרי..).. תקציב של עד 1000 שקל...(אפשרות לחריגה של 50+- שקל.)... תודה לעוזרים...

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. אני צריך מעבד חדש אבל עוד כמה חודשים יצא המעבדים החדשים של AMD 8XXX ZEN5 ולקראת סוף 2014 יצאו המעבדים של אינטל דור 15 שווה לחכות ? הביצועים יהיו מרשימים , הדור 14 ו ZEN4 הם כבר סחורה ישנה מתלבט מה לעשות , ה 14900 פשוט מעבד חם רותח האיי 9 החדש יהיה קריר מאוד בייצור 2NM

9. Started by giloman,

האם שווה לקנות את ה3100 בישביל סוקט 745 וכשתצא מערכת ההפעלה 64 ביט לשדרג ? כי ראיתי שעם OC למהירויות של הA64 הוא נותן את אותם ביצועים ...

• 39 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by 6kwar,

ללוח אם GA-7VRXP זה החלקים AMD XP 1800 GA 7VRXP KINGSTON 256 PC333 HERCULES 3D PROPHET FDX 8500 LE

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. טוב אז ככה קודם מצטער על הבורות אני לא הכי חזק בתחום החומרה.. השאלות שלי הם: 1.למה כתוב על מעבד 3.8 דואל כור (הדגם עם הליבה הכפולה) 2.0 ghz בתור מה הוא מתפקד 3.8 או 2.0 והאם לדוגמא יהיה משחק שידרוש מינימום מעבד 3.0 הוא יענה על הדרישה? 2. מה אתם היתם מעדיפים : p4 775 pin 3.6 800 fsb 1m או (amd 64 3800x2(2.0 3.האם מעבדי amd מקבלים גם אחריות לכל החיים כמו מעבדי אינטל? לא אכפת לי מהמחירים כי אני מקבל במחירי עלות את כל הרכיבים. ומשו אחרון אם לא אכפת לכם מה הם היתרונות של המעבד שצויין amd ביחס לINTEL וחיסרונותיו לעומת המעבד INTEL כל השאלות הם עקב בניית מפרט בהתאמה בשבילי חשוב מאוד מאוד לציין זה מחשב לגיימינג וטיפ טיפה תוכנות תודה לעונים. נתי

• 43 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by psychuil,

הלוח שלי מניאק קטן, כנראה שהלך איזה חיישן טמפרטורה. היות והמעבד כבר זקן, אין טעם להחליף רק את הלוח ואז להביא שילוש חדש עוד שנה. אז אני מחפש שילוש חדש. הבנתי שכרגע המעבד הכי רציני בשוק השפוי יחסית הוא ה2600K, האם יתאפשר לשלב אותו עם לוח ו12 ג'יגה זכרון בלי לעבור את ה2000? אם לא, האם ניתן עד 2500? אני לא חושב שאני צריך לוח אקסטרים, אבל עושה רושם שאני צריך אחד עם south bridge עמיד במיוחד לחום, היות ותהיה מעליו מפלצת אש-שאול. לא מתוכנן OC בעתיד, כי למדתי שזה מיותר (: כמו כן, אני צריך כרטיס קול על הלוח, ואין צורך בכרטיס מסך.

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. אני מתעניין/מתלבט אולי בעתיד הקרוב/רחוק אולי לשפר את ביצועי המחשב שלי והשאלה האם החלפת לוח האם תשפר את הביצועים והאם כדאי יהיה לי לבצע OC? כרגע המפרט שברשותי מעבד Pentium 4 2.4C זיכרון: Kingston 512MB DDR 333 PC2700 X2 לוח אם: GigaByte GA-8PE667 ULTRA 2 דיסק קשיח פנימי: WD 120GB 8MB S.ATA כרטיס מסך: GigaByte GV-R9200-VIV0 AGPx8 כרגע עובד על AGPx4 כרטיס קול:SoundBlaster Audigy Platinum Ex כמו כן יש לי שתי דיסקים קשיחים חיצונים. בכל אופן השימוש שלי הוא בעיקר לתכנות עיצוב גרפי (בעיקר דו מימדי) עריכת וידאו וכמובן אינטרנט. האם יש טעם להחליף את לוח האם ללוח מתקדם יותר? (אם כן על איזה לוח מומלץ ללכת?) האם החלפה ללוח מתקדם יותר, שימוש בזיכרון מחובר במקביל וביצוע OC ישפרו את ביצוע…

• 31 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by Ovid,

maximum shared memory מוגבל ל 512mb בלוחות אם מסדרה 9. אם אני מתכנן להשתמש ב 4600 המובנה שיש בHASWELL עד כמה זה ישפיע עליי והיכן ? תודה.

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. שלום לכולם, פרסמתי את זה בדיון אחר אבל נתבקשתי להפריד בין הנושאים ולפתוח דיון חדש וזה מה שאני עושה. יש לי היום 4 ג'יגה זיכרון. לוח אם של ג'יגה בייט מודל EP43-DS3L . לא בטוח איזה דגם הכרטיסי זכרון אבל זה המידע עליהם: עד כמה שאני יודע הלוח אם שלי תומך מקסימום בDDR2. יש לו 4 סלוטים של כרטיסי זכרון. לפי התוכנה הזאת, אלו סוגי הכרטיסים: Mushkin Silverline® — 991760 2GB DDR2 PC2-6400 5-5-5-18 Silverline OCZ OCZ2VU8002G Vista Upgrade 2GB DDR2-800 PC2-6400 5-6-6-15 Memory RAM בעבר, כשהוספתי את אחד מהכרטיסי הזכרון האלו, קניתי את זה באריזה של 2 כרטיסי 2 ג'יגה. כשחיברתי אותם למחשב זה רק עשה תקלות והמחשב על הזמן הפעיל את עצמו מחדש, עד שהקומבינציה של זכרון אחד חדש ואחד …

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. שלום לכולם. חבר שלי נמצא עכשיו בארה"ב ויכול להביא לי זכרונות מ-NEWEGG. מה שאני צריך זה 2 סטיקים של ג'יגה כל אחד של זכרונות שיהיו כמה שיותר טובים ל-OC רצחני בתקציב של בערך 300$ כאשר חריגה אפשרית. המפרט שלי בין היתר : לוח - ASUS P5B DELUXE מעבד - E6600 http://secure.newegg.com/NewVersion/Shopping/ShoppingItem.asp?ItemList=N82E16813131028

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by mistaarvim,

כנראה שהלך לי הלוח אם, אני מחפש מחליף בשבילו המחשב עובד באוברקלוק אז אני זקוק ללוח אם שיתן לי מענה גם לזה זה המפרט שלי כולל הלוח אם התקול: E6300 965P-S3 1950XT 256MB WD 250GB 16MB LG H10N tranced 1024*2 667MHZ ENERMAX liberty 400W COMPUCASE 6A19 Samsung SyncMaster 710N תודה.

18. Started by coloreye,

היי לכולם, יש לי לוח אם מסוג Intel Isleton D946GZIS עם שני כרטיסי זיכרון של DDR2-667 (333 MHz) בנפח של 512 MB כל אחד סה"כ 1 ג'יגה רציתי לדעת קודם מהי הכמות המקסימלית שאוכל להכניס למחשב, אני בעקרון רוצה להכניס 2 כרטיסים של 2 ג'יגה וכמובן איזה סוג של זיכרונות אני צריך לרכוש. (יש לי קצת בלאגן בראש עם כל ההרצים האלה) תודה וערב טוב

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by OhayoNB,

שלום, אני מעוניין להגדיל את הזכררון במחשב שלי, יש לי כרגע את הדגם הזה: http://ksp.co.il/?uin=16722 ואני רוצה לקנות עוד אחד כזה על מנת להרחיב ל16.. עכשיו אני לא יודע כלכך איך זה עובד, אני יכול פשוט לקנות את אותו אחד לחבר וזהו ? עכשיו כמה דברים, בנוגע לספק כוח, יש לי 620W, זה לא אמור להפריע או משהו נכון ? במידה ואני קונה אותם, אני פשוט מחבר ומעלה את המחשב רגיל או שאני צריך לעשות משהו בביוס או משהו כזה ? תודה מראש,בר

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by lipa,

התחלתי ב-FSB של 400 [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by tgen,

שלום לכולם, לפני כמה חודשים קניתי כרטיס מסך חדש בעל כניסת AGP (שיתאים ללוח האם שלי) עכשיו אני רוצה לשדרג את המחשב שלי - את הלוח האם (שכרגע יש לי P4P800) ואת המעבד (שכרגע יש לי P4 2.4) ורציתי לדעת, בגלל שלוחות האם החדשים כיום משתמשים בכניסת PCI Express האם קיימים לוחות אם חדשים ששווה לי לשדרג אליהם בעלי כניסת AGP (ובעלי כניסות זיכרון DUAL שיתאימו לזיכרונות שלי) ומעבדים חדשים שמתאימים להם כמו ה-64 ביט יש כאלה? שווה לשדרג?

• 32 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. שלום, אני בונה HTPC חדש ועל הדרך גם הולך לבנות בעצמי מארז עבורו. יש לי מידות מסויימות שהן יהיו מידות המארז ולצערי כרגע הדבר לא נתון לשינוי. הבעייה היא כזו, המערכת עצמה מיועדת לעבור OC, תכננתי לשים במארז לוח DFi LanParty UT Ultra-D אבל אז כשעבדתי על הסרטוט ובאתי למקם את הספק במארז ראיתי שיש בעיית מקום, הספק לא נכנס גם עומד (מגבלת גובה) וגם שוכב (מגבלת רוחב). הברירות הן כאלו: 1. ללכת על ספק קטן - בעייתי למצוא אחד כזה שטוב ל-OC ובעיקר אחד שיחזיק את המערכת 2. ללכת על לוח Micro ATX. האם באמת קיים לוח אם למעבדי 939 (שתומך כמובן במעבדי Opteron לסוקט זה, למרות שאני מאמין שרוב היצרנים דאגו כבר לעדכון ביוס לעניין) בגודל Micro ATX אשר יפגין ביצועי OC טובים ? תודה מראש.

• 31 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. שלום לכולם! תהיתי מה ההבדל בין שניהם? אמרו לי שיש ליבות ופיזיות ולוגיות, ולא כל כך הבנתי איך זה בא לידי ביטוי בביצועים, או מה הכוונה בליבה לוגית, והאם ל-i5 יש 4 ליבות, או 2. אני אישית קניתי את המעבד שלי בשלהי 2008, כאשר הייתי תמים, והלכתי על מעבד 2 ליבות במקום 4.

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by galzohar,

CPU: i7-920 @3.32GHz MB: GA-EX58-UD3R PSU: Thermaltake Toughpower Qfan 750W RAM: 2 X 2GB OCZ Gold 10666 1333MHz 9-9-9@1.65v GPU: HD 6870 (מתכנן לקנות GTX 770, אשמח להמלצות למרות שנראה שאין יותר מדי אופציות בטווח מחירים הזה) אני מתכוון לעשות שדרוג קטן למחשב ביחד עם כרטיס מסך ואולי SSD (שגם עליו אשמח להמלצות בהתחשב בעובדה שהלוח הוא רק SATA2). כחלק המשדרוג חשבתי להגדיל את כמות הזכרון במחשב. מכיוון ש-8-12GB ידרוש ממני להוציא את הזכרון שכבר יש לי, ומכיוון שהתועלת של 8-12GB לעומת 6GB לפי מיטב הבנתי היא מינימאלית לגמרי (וגם 4GB בתכל'ס מספיק, אבל לפי מה שהצלחתי להבין בינתיים יכול להיות ששדרוג ל-6GB יהיה שווה את התוספת של 100-150 ש"ח). מכיוון שזכרונות כמו שלי אין להשיג, מה גם שהם …

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by adamginz,

תודה

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.