מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
אז אחרי נסיון כושל של DELID ל4770K החלטתי לשדרג גם את הלוח GA-Z87X UD3H בגלל שזה סיבוך עכשיו לשלוח את הלוח בשביל צריבת ביוס בשביל שאוכל לשים בו 4790K וגם פצעתי אותו קצת בגלל קירור כבד ומסורבל (MUGEN2) וזה סיכון. אני רוצה לקנות מעבד ששווה לביצועים או אפילו יותר טוב ממה שהיה לי אם זה נכנס בתקציב(אך לא נראה לי). מוכן להתפשר על I5 בתנאי שאני אוכל לעשות לו OC קל או בינוני. המשחקים שאני משחק: GTA V,STAR CITIZEN וכל משחק חדש כבד שמעתי שאפשר לקנות 6500 רגיל ולא להתקין עדכון ביוס ואפשר לפתוח אותו כ6500K. זה עדיין עובד? התרגלתי ללוח אם שלי וקשה לי לקנות לוח פחות טוב ממנו. אני רוצה שיהיו שם הרבה חיבורי USB מאחורה, לא צריך …
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, ברכישת מחשב חדש, מה המהירות המקסילית של הזכרון שצריך לבחור? האם לפי הנמוך מבין המוצהר בין המעבד, לוח האם והזיכרון עצמו? למשל במעבד i9 core 14900k כתוב שהוא תומך בזיכרון Up to DDR5 5600 MT/s, והi9 ultra 285 כתוב - Up to DDR5 6400 MT/s. אז אין שום סיבה לרכוש במהירות גבוהה יותר? כמו כן, לוח Z790 של חברה מסויימת תוך עד DDR5 7200(OC) או Z890 כתוב עד DDR5 9200(O.C). אז זה לא רלוונטי בגלל המגבלה של המעבד? אני מבין שאולי כדאי זיכרון קצת יותר מהיר ולא שמגבלת המעבד/לוח תהיה המהירות המקסימלית שלו, ושגם ככל שהמהירות של הזיכרון גבוהה יותר ככה זמני התגובה שלו פחות טובים, ולכן הההתלבטות. ולמה בכלל מוכרים זכרון במהירות כל כך גבוהה? ולאחר כל מה שכתבתי לעיל בקונפיגורציה הבסיסית, מ…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
- 3 followers
-
-
אהלן, נושא שקצת נחפר ברשת, אבל אני זקוק לתשובה שיותר קשורה לשוק הישראלי (כי לצערי המבחר אצלנו לא גדול בלוחות AMD). אני כנראה אקנה מTMS, ומתלבט בין Gigabyte B450 AORUS ELITE לבין Gigabyte X570 AORUS ELITE זה הבדל של כמעט 500 ש"ח. אני לא מתכנן שום OC ולא מתכנן להשתמש בPCIE 4 בעתיד הקרוב, גם NVME של 3,000MB\S מספיק לי מה שמפריע לי ספציפית ב450 ELITE הוא החוסר בUltra Durable Technology בחיבור הכרטיס מסך. הלוח הנוכחי של המחשב שלי הוא הסיבה שאני מחליף מחשב בעצם, כי הוא פשוט עושה בעיות ומכבה לי את המערכת מידי פעם, לא יודע אם זה בגלל התושבת או משהו שקשור לתושבת הRAM, אבל זה ללא ספק הלוח עצמו. לכן אני מעדיף להשקיע כמו שצריך בלוח, כשהכי חשוב לי זו האמינות. בהק…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
המחיר של הפנטיום 2.53 ירד ל 1660 .....האם מתי שה 2.8 יגיע לארץ תהיה עוד ירידה במחירים כללית לא רק לגבי ה 2.53 ?
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
למי שלא יודע מדובר בגירסה חד ליבתית של הקונרו המבוסס על ארכיטקוטרת הCORE2. המעבד יקרא CORE2 SOLO ויהיה זמין (כנראה עם דגמים נוספים) ברבעון הראשון של שנת 2007. "מפרט" המעבד הנבדק: תדר 2.4GHZ (מכפלה 12!) FSB - 800mhz L2- 512KB 32 שניות בSPI 1M בסטוק... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=121617 למקור בסינית: http://forum.coolaler.com/showthread.php?t=140458 אחלה מעבד תקציבי...
-
- 30 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן , תודה רבה על העזרה . בקרוב מתכנן לקנות מחשב חדש . לכן , אני בוחן כל מיני אופציות וכד' . התקציב שלי למחשב הוא בסביבות ה 3000 ש"ח גג . השימושים , הם : גיימינג - בינוני , ברזולוציה גבוהה ( FULL HD ) , ושימושים יומ - יומיים . אינטרנט , וכד' . עריכה תיהיה ברמה חובבנית . AMD Athlon II x4 Quad Core 635 VS Intel Core I3 530 חשבתי על אחד מהמעבדים + לוח M בסיבות ה 500 ש"ח + HD5750/5770 . אשמח לעזרה , תודה .
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הרבה זמן אני שואל את עצמי את השאלות האלו ואשמח אם כמה חברה פה יוכלו להבהיר לי את כל נושא המעבדים. 1)מה נותן תדר יותר גבוה? רוב ההבדל בין המעבדים זה התדר-אז מה זה באמת נותן? מהירות? (כן,אני יודע שבטאוריה עושה את המחשב יותר מהר [תדר/ממשק=מהירות בMB) אבל הכונן קשיח הוא צוואר הבקבוק היום בזמני גישה? אם כן תדר גבוהה יותר לא נותן הרבה...) 2)האם תדר יותר גבוהה יהווה שיפור במשחקים ברזולוצייה גבוהה? (הבנתי שהמעבד לי כ"כ משנה ברזולוצייות הגבוהות). 3)איך בוחרים מעבד בצורה מקצועית? קצת קשה לי להבין איך אני בוחר למשל מעבד לאינטרנט בלבד-מאיזה רמה התדר לא משנה? האם העיקר במעבד כזה זה שהוא פשוט יעבוד? מכל המדריכים שיש באתר עדיין לא ראיתי הסבר אחד על איך בוחרים מעבד בצורה מקצועית וטובה. 4…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעט פרטים Intel(R) Pentium(R) CPU B970 @ 2.30GHz 4GB RAM המחשב כעיקרון סבבה, אני צריך טיפה יותר מהירות האם שידרוג ה RAM ל 6/8 יעזור לי?להזמין מ EBAY לדוגמא? תודה
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הבנתי שהייתה ירידת מחירים רצינית במעבדים ורציתי לדעת האם כדאי לשדרג? כרגע יש לי AMD 64 3200+ SOCET 939 על לוח אם GIGABYTE GA-K8NF-9 אז האם כדאי לי לשדרג את המעבד ומה הכי מומלץ? תודה..
-
- 42 תגובות
- 2k צפיות
-
-
השדרוג הבא יהיה לפנטיום 4 2.26 533 512 (אין לי כוח מה זה מה.. ) אז אני מתלבט בין שני סוגי זיכרון ובהתאם אליהם הלוח ddr 333 או rdram 1066 נאמר לי שה333 יתן לי oc יותר טוב מאשר ה1066, האם זה נכון? והאם ההבדלים בביצועים הכללים גבוהים בין ה333 ל1066 ? מבחינת מחיר אני דייי סגור על ה333 כי אז אני יקח 512 mb במקום 256 ב1066 .... אבל הבעיה היחידה היא שהלוח שאני רוצה לקנות איתו הוא בעל ערכת שבבים של sis ואמרו לי לא לגעת בזה... האם מישהו יכול לאשש או לבטל את מה שאמרו לי? ואם זה נכון, מהו בערך הזמן שבו אמורים להגיע לוחות ל333 עם צ'יפסטים של אינטל או של via ? הלוחות שאני מתבלט ביניהם הם ל333 gigabyte ga-8sr533 (האם לקחת? או לחכות לערכת שבבים אחרת) ל1066 gigabyte ga -8…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. בזמן האחרון החלטתי על שדרוג המחשב שלי כדי שאני יוכל לשחק במשחקים כמו בנאדם. כרגע יש לי: לוח אם-msi h55m-e33 מעבד:intel core i3-530 זיכרון: ceon 2GB @1333mhz 2 דיסקים קשיחים, כרטיס רשת... וזהו אני רוצה להוסיף עוד סטיק של זיכרון זהה לזה שיש לי וכ.מסך עם זיכרון של 1-2 ג'יגה. השאלות שלי הן: 1.סטיק יחיד של זיכרון עולה 180 שקל. זה שווה את המחיר או שעדיף לקנות kingstone 4GB dual channel @1333mhz בתוספת של כ20 שקל? 2.(נובע משאלה 1)-הזיכרון הזה טוב? 3.יש לי כרגע מערכת הפעלה win7 32bit, ולפי מה שהבנתי בחישוב הזיכרון של 32bit נכנס גם הזיכרון של הכ.מסך-כלומר שהגעתי ליותר מ4GB זיכרון סה"כ, והמערכת פשוט לא תקלוט את זה. האם זה נכון? אני צריך לשדרג ל64bit בהוספת הרכיבים הנ"ל?…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
מה המשמעות של ה - socket בלוח האם? האם יש כמה סוגי socket ללוחות שמתאימים לאותו סוג מעבד? האם המשמעות של המושג הזה זהה בכל יצרני הלוחות?
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום! אני מחפש לוח אם חדש עכשיו...אני צריך שהוא יהיה מסדרת הULTRA של NVIDIA (בהנחה שאני לא עושה SLI).. השימושים הם בעיקר תוכנות רגילות כמו מסנג'ר ...איסיקיו....אופיס אינטרנט.. אך עם זאת...יריץ לא מעט משחקים...גם מהחדשים ביותר...ומדיי פעם אולי גם תוכנות של וידאו... אבל יותר שימושי משחקים ותוכנות רגילות... לא מתוכנן OC...אז אין לי בעיה שלוח לא יהיה משהו בOC....אבל...שיהיה כמה שיותר טוב ויציב במהירויות STOCK! לכן חשבתי על הלוח הנ"ל...אני מחפש את הלוח הטוב ביותר של NFORCE 4 ULTRA... מה דעתכם על הASUS? יש הצעות אחרות שיעלו אותו דבר ויתנו יותר? אשמח לתגובות..תודה! ;D
-
- 31 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אשמח להסבר קצת (או קישור) שמסביר מה ההבדלים ואיפה באים לידי ביטוי היתרונות של הI7 תודה מראש, עמית
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הורדתי תוכנה שמראה את כל הרכיבים במחשב(HWINFO32),התוכנה מראה שהטמפרטורה של המעבד שלי(AMD2000) היא 48 מעלות ושל הלוח אם (KT400 VAX של ג'גבייט) 60 מעלות בערך,האם זה נורמלי וכמה זה בכלל אמור או רצוי שיהיה(ודרך אגב יש לי וולקנו 7) והאם זה נכון בכלל ,ז"א איך התוכנה בדיוק בודקת את הטמפרטורה?
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום אנשים רציתי לדעת אם אני יכול לדעת עם המעבד פרסקוט שלי 3GHZ הוא 64 או 32 ביט? ואם הוא 64 מזה אומר שאני צריך וינדוס 64 ביט וכול שאר הדרייברים של המחשב חייבים להיות תואמים גם ל 64 ביט??? בתודה אמיר
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה יותר שווה ראיתי שה i5 יותר זול אבל הלוחות שלו יקרים יש אולי כבר השוואות מבחינת ביצועים במשחקים ותוכנות? מה יותר טוב לOC ה-965 יש מצב ? כי הוא מתחיל מ 3.6 שזה תדר מדהים. תודה לעוזרים (ד"א עשיתי כבר הזמנה ל AMD אבל אם אני יראה פה שה I5 לוקח אני יבטל).
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום! יש לי E7500. התדירות הרגילה שלו (בלי OC) זה 2.93 GHZ. אצלי כתוב בכל התוכנות (חוץ מ-MY COMPUTER) שהוא עובד על 2266 MHZ, וזאת גם לאחר שביטלנו את הסטפס. הנה תמונה: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=915115 השאלה שלי אם על מנת שהמעבד יפעל בתדירות המקורית צריך להכנס לביוס ולשנות את המכפלה? ואם כן צריך להעלות גם את המתח? אם לא אז מה לעשות? תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב די ישן עם 2GB RAM DDR2 ואני מריץ ווינדוס 7 שעובד ממש באיטיות. הבנתי שכדי שהכל יעבוד יותר מהר צריך להוסיף זיכרון של לפחות 2GB. אין לי מושג מה אני אמור לקנות/לבקש בחנות ולכן אני פה כדי שתעזרו לי. הנתונים של המחשב לפי CPU-Z: מעבד: Intel core 2 duo e4500 לוח אם: Gigabyte 945gcmx-s2 זיכרון: Kingston 1024MB X2 DDR2 PC2-5300 (333MHz) אשמח לקבל עזרה בהקדם כי המצב הזה כבר בלתי נסבל. תודה!
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין בלוח B660 אבל אני רואה שיש כמה דגמים של אותו הלוח. האם יש דגם מסוים שמומלץ לסדרה 12?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי את הANTEC 302..הבנייה הסתיימה בהצלחה אבל יש לי בעיה קטנה קיבלתי בין הכבלים עם המארז חיבור לUSB 3.0 ולמיטב ידיעתי הלוח אם שלי(INTEL DB65AL) אין לו סוג של חיבור כזה, איזה מין אלטרנטיבה אוכל לעשות כדי שהשתי חיבור USB 3.0 הקדמיים יעבדו? כמו כן, יש לי בעיה קטנה, לאחרי שסידרתי כבלים שמתי לב שהכבל של 4+4PIN מאוד קצר ולא יכול ללכת מסביב למארז, אז חשבתי על חיבור מולקס..אבל יש דאגה, האם החיבור מולקס יכול לשאת בעומס של כ95W? המוצר שעליו אני מדבר זה http://www.ebay.com/itm/140646195176?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 כבר שילמתי עליו אבל המוכר לא שלח, וביקשתי שיבטל..אבל עדיין אפשר להגיד לו שישלח בכל מיקרה..השאלה שלי אם הכבל הזה לא יעשה צרות תודה לעוזרים.
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי שני סטיקים של זכרונות (סה"כ 8 גיגה) G.skill DDR3 2x4G 1600mhz 8-8-8-24 רכשתי היום בחנות עוד שניים של 8G (סה"כ 16) מהסוג: hyper-x 2x8GB 1600mhz 10-10-10-30 כאשר מותקנים כל זוג בנפרד (או gskill או hyperx) המחשב עולה. אם משלבים בין השניים המחשב נכנס ללופ של איתחולים ואין לי אפילו הזדמנות להיכנס לביוס. צפוי? יש מה לעשות? להחזיר את הזכרונות לחנות?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-