עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם, קיבלתי לפני יומיים מעבד חדש i5-4670k, כרטיס מסך EVGA GTX 760 וכונן SSD EVO840 מארה"ב. אני זקוק לכל שאר ההשלמות: לוח אם, זכרונות, קירור למעבד, מארז+ספק וכונן קשיח, אין צורך בציוד הקפי. המחשב מיועד למשחקים, אני לא יודע אם אעשה OC בעתיד. אשמח לעזרתכם, תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by dolev16,

החלטתי שאני אחכה ליציאת המעבדים החדשים כדי שהקוואד ירד במחיר ואכל לקנות אותו... השאלה שלי היא כזאת מתיי יצאו המעבדים החדשים? שאני ידע כמה זמן יש לי לחכות שאלה שנייה היא מתי יצאו הכרטיסי מסך החדשים של נוידיה כי גם שם אני יכול לחסוך קצת על הכרטיס מסך שאני רוצה(8800GT) שאלה חשובה מאוד שלי היא באיזה רשת כדאי לקנות את המחשב? אני רוצה שהחנות תהיה אמינה ומחירים רגילים לא יותר מידי יקרים יחסית לשאר החנויות.. (לא אייבורי ולא קיי.אס.פי) תודה..

• 5 תגובות
    • 806 צפיות
  3. אני מחפש מערכת מחשב שתתאים גם למשחקים ותוכל לשמש אותי בשנתיים הקרובות בתחילה חשבתי ללכת על AMD-2200 עם לוח אם EPOX EP-8K5A3 (שנראה לי ממש טוב) אבל המליצו לי כאן לעבור לפנטיום 4 2.48 שעולה בערך אותו דבר ובעל ביצועים יותר טובים. ללוח האם אני מחפש סט מסויים של פיצרים, ואני לא מצאתי אף לוח אם לפנטיום שיש לו אותם (חוץ אולי מ IT7-MAX2 שלא מצאתי מוכר שלו בארץ): - תמיכה בזכרונות DDR333 (רצוי 400) - תמיכה בATA133 (רצוי RAID) - USB 2.0 (רצוי לפחות 4 חיצוניים) פיצרים נוספים הם nice to have אבל לא הכרחיים (למשל: Serial ATA, AGP8, LAN, 5.1 sound, IEEE1394 ) מאד אשמח לשמוע את דעתכם: א. לגבי ההמלצה האם באמת עדיף הפנטיום? ב. מה דעתכם על סט הפיצרים שלפיו אני מחפש לוח אם ג. האם…

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. היי, אני מתלבט בין מעבד ?Pentium D 2.8Ghz, s775, 2x1MB, DualCore לבין ?Core 2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB?, מה ההבדל בינהם? לוח אם-הציעו לי AB9 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E?, זה לוח טוב? וזיכרונות אני ממש לא יודע. תודה

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by patetinka,

the following is the spec I happily adopted from your recommendations : מעבדIntel Core 2 Duo E6300 (S775) - 1.8GHz 1066MHz 2MB Shared Cache 64bit Box - 3Y Warranty 1100 Biostar TForce P965 זיכרון פנימי DDR-2 1gb PC5300 - Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc... 667mhz - CL5-5-5 - 3Y Warranty 350 דיסק קשיח 160GB - SATA-II - 7200RPM - 8MB - Western Digital WD1600JS - 3Y Warranty 345 צורבDVDRW BLACK ASUS1608P3S/PIONEER DVR-111DBK OEM - 2YEAR/1Y WARRANTY 230 POINT-OF-VIEW PCI-EX GeForce 7300GS 256MB DDR (UP TO 512MB) 64 BIT DVI TV/O כרטיס קול Onboard - מובנה על לוח האם 0 כרטיס רשת Onboard - מובנה על הלוח אם 0 COMPUCASE CI-6A19B SUPER MIDI TOWER+HEC 300AR-TF ¤ 320 Unfo…

• 4 תגובות
    • 732 צפיות
  6. היי מה קורה? קיבלתי עבודה לעשות הרצאה על מעבדים... חיפשתי בספרים בספרי מחשבים בעיקר ובכל ספר הם מפרטים המון על כל מעבד על הפרטים הטכניים שלו אבל באף ספר לא מצאתי מהו בעצם מעבד או איך הוא פועל ומה התפקיד שלו בכלל במחשב אני יודה לכם מ-א-ו-ד אם תעזרו לי תודה מראש, שי

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by jonsi11,

אני רוצה לקנות ממישהו מעבד amd 3000+ ועל המעבד כולו מרוחה המשחה הלבנה וגם באחד הפינות של ליבת המעבד יש כמו שבר קטן כאילו נשברה חתיכה קטנה המעבד עובד אבל השאלה האם הפינה ששבורה (ממש קטנה ) זה יכול להיות שהמעבד דפוק ואני לא רואה את זה כרגע והאם המשחה שמכסה את כולו גם יכולה לפגוע במעבד ? תודה

• 8 תגובות
    • 694 צפיות
  8. http://www.guru3d.com/news_story/intel_haswell_e_released_in_september_core_i3_and_pentiums_20_july.html השאלה שלי מה יתן PCI Express link speed of 8GT/s ?

9. Started by dudula,

אני צריך עזרה בבחירת מעבד ולוח אם שמתאים לעבודה של ריבוי עיבודים ,חישובים וסימולציות ,כולל עבודה באקסל . המחשב לא מיועד למשחקים כלל. ברצוני להתקין מערכת הפעלה ויסטה 64 עם 4 ג'גה זיכרון ,איזה מעבד לבחור ? תודה

• 4 תגובות
    • 708 צפיות
  10. ראיתי היום לוח של GigaByte בשם: GA-7VAX שהיה קרוב מידי בשם ללוח GA-7VAXP שאותו אני מתכנן לקנות. ההבדל במחיר קרוב ל 200 ש"ח שזה סכום חביב לכן החלטתי לבדוק מה ההבדלים. ב- GA-7VAXP כתוב: VIA 8X V-Link architecture (533MB/s) ואילו ב- GA-7VAX כתוב: VIA V-Link architecture (266MB/s) מעבר לכך ל- GA-7VAXP יש גם: Smart I/O : Winbond Smart@IO (שגם על זה אני אשמח אם יגידו לי מה זה) את ה- RAID וחיבור FireWire. מאחר ואני בור ועם הספר אני אודה למי שיוכל להסביר לי בקצרה על מה מדובר או אפילו להפנות אותי ללינק המתאים (ניסיתי למצוא בחיי..) ואיך זה משפיע עלי בסופו של דבר. המון תודה.

• 6 תגובות
    • 968 צפיות
  11. שלום לכולם. יש לי שאלה לגבי הטמפרטורה מומלצת במעבדי AMD במחשבים ניידים. תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by NewRig,

איזה זיכרונות DDR2 1GHz בתיזמונים 5-5-5 מקסימום, ניתנים לרכישה בארץ, בקיט של 2X1GB ? חיפשתי גם את ה- platinum el pc2-8000 של OCZ אבל לא מצאתי חנות שמוכרת אותם תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 464 צפיות
  13. Started by haziri,

אני קונה מחשב חדש ואני קונה זיכרון 512 ddr אז אני מתלבט על איזו חברה כדי לקנות (קרוס אייר ועוד....) האם אתם ממליצים על Mushkin ?? ואיזה מהירות כדאי לי אני קונה לוח אם שתומך ב- DDR400(PC3200) / DDR333 (PC2700) / DDR266 (PC2100) / DDR200 (PC1600) אז איזה אתם ממליצים עליו לפי ביצועים ומחיר אני חשבתי שכדאי ddr333 אם לא תקנו אותי!!

• 9 תגובות
    • 972 צפיות
  14. Started by INFERNO,

מי יותר חזק ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by roadpc,

שלום שמי יוני, תושב הרצלייה איש מחשבים במקצועי סטודנט בפתוחה. אומרים שלא ניתן להמציא את הגלגל, אבל לעיתים נדירות מתגלות פריצות דרך אמיתיות. עוד אומרים שהיהודים יודעים לעבוד עם הראש - ובכן, כנראה עשינו זאת שוב חברים במשך השנתיים האחרונות אני עוסק בתכנון מעבד תלת מימדי. לפי דעתי עליתי על משהו עקרוני שאף אחד מבין יצרניות המעבדים עלתה עליו. אפילו בניתי אב טיפוס שימחיש היטב את הרעיון האדיר. השיטה בה המעבד יפעל ידועה לי, וכן ידוע לי גם כיצד יהיה המעבד בנוי מבחינת חומרה אבל.. ישנו את הנושא הטכני בו אינני חזק במיוחד ולצורך כך אני זקוק לסיעור מוחות יחד עם אנשי/נשות חומרה ואלקטרוניקה אופטימיים שיש להם זמן פנוי לצורך שותפות אפשרית בפרויקט שיכול לשנות המון אז מי שרואה עצמו מתאים/…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Zil,

שלום רב, ברשותי HTPC עם המפרט הבא (סליחה מראש, אני רושם מהזיכרון) - AMD X2 Dual Core BE-2400 (2.3Ghz) GIGABYTE MA78GM-S2H 2Gb 800Mhz memory Seagate 500Gb / 7200 / 32Mb מארז H6 סרטי 720P רצים מעולה עם פעילות מעבד נמוכה, סרטי 1080P רצים סה"כ בסדר - אבל לא מושלם. סרטי QT של 1080P בכלל מקרטעים, האם כרטיס מסך חדש יותר יכול להאיץ ביצועי HD? איזה מומלץ? האם כדאי לשקול שדרוג למעבד? (לקחתי בזמנו מעבד חלש מידי?) אשמח לחוו"ד והצעות שדרוגים עד 1000 ש"ח תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 628 צפיות
  17. ורצוי שיהיה לו כרטיס רשת...ONBOARD.

• 4 תגובות
    • 927 צפיות
  18. ובכן רבותיי: המחשב שלי החל לקרטע וחשבתי להחליף לו את המעבד. מפרט המחשב: לוח אם: Gigabyte zx-68 UD4-B3 (VER.1) סוקט 1155. מעבד: I3 2100 3.1GHZ. ספק כוח: Seasonic bronze 650w. מאוורר: ANTEC C40 כרטיס מסך: Sapphire 5500. זיכרון: DDR3 8GB. ניסיתי לנקות אותו מקבצי ותוכנות זבל וגם פיזית ולא עזר. ההתלבטות שלי היא: האם לקנות מעבד יד שנייה (אי אפשר לדעת כמה הוא שחוק...) או לקנות מעבד חדש שזו הוצאה כספית ואי אפשר לדעת כמה לוח האם יחזיק מעמד בגלל שהמחשב ישן.... ההתלבטות היא בין הדילים הבאים: https://compshop.co.il/רכיבי-חומרה-ותוכנה/מעבדים/מעבדי-intel/מעבד-intel-core-i7-2600k-sandy-br…

19. Started by matan007,

התקנתי קירור גדול היום שאילץ אותי להזיז את שני הזיכרונות שיש לי לסלוטים אחרים. בעבר תזמנתי וננתי מתחים לזיכרונות כאשר היו בשני הסלוטים השניים. האם צריך לתזמן שוב? האם תזמון הוא לכל ארבעת הסלוטים?

20. Started by Omri Bazelet,

שלום! אני מעוניין להוסיף ראם למחשב שלי. זה הרם הנוכחי https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7621 ואני מעוניין להוסיף http://ksp.co.il/?uin=14038 זה אפשרי?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. היי . כן כן שנים רבות . האם לעדכן ביוס ללוח-TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 כרגע עם ביוס - 3602 יצא חדש - 3701 - עם - 0x125 וגם גירסת בטה - 3802 - עם - 0x129 כרגע הביוס מכוון ידנית .אין בררה. בכללי נעול על -1.35V עדין יש פיקים ל-1.41V הקסטום לופ עומד בזה. כל עוד המחשב שלי הכל בסדר. כרגע חושב למכור ולא מתאים לי איזה איפוס ביוס לא מתוכנן והמחשב עולה באש. מצד שני שמועות על בעיות בלוחות לאחר עידכון ? מה אומרים ? מה קורה זקן השבט השמח לתגובתך

22. Started by samishai,

מישהו יכול לומר לי מה אני עושה אם יש מה לעשות במצב הזה : יש לי דיסק קשיח חיצוני של 500 GB של החברה MAXTOR ולאחרונה הורדתי אל הדיססק הקשיח החיצונ יקובץ מסוים מאותו הרגע שהורדתי ראת הקובץ המחשב החל לעשות בעיות ... לדוגמא כשהדלקתי את המחשב הוא הפעיל את עצמו מחדש כמה פעמים כשניתקתי את הדיסק הקשיח המחשב על רגיל ... חברתי את הדיסק הקשיח למחשב שלי ולעוד מחשב אחר ובשתיהם ראיתי שכל המידע שהיה לי בדיסק והיה המון ... נעלם .. לחצתי על מאפינים וראיתי שייש תפוסה של מקום ז"א יש בפנים עדיין מידע אבל אני לא רואה כלום ולא יכול להפעיל כלום .... מה אני אמור לעשות .. ? האם כל המידע הלך ? יש אפשרות להחזיר את המידע שנעלם ?

• 1 תגובה
    • 517 צפיות
  23. Started by Mighty,

קניתי אתמול Gigbyte Amd socket A DDR 400, Lan, AGP 8X chipset: NVIDIA NFORCE 2 SOCKET A ומעבד : AMD SOCKET A SEMPRON 2600+ התקנתי והכול טוב ויפה...התקנתי גם ווינדוס אקס פי פרו אני בודק המאפיינים של המחשב ורשום שם: AMD ATHLON 1.09 GB זה אמור להיות 1.09 גיגה....או 2.6 גיגה (2600+) :\ מוזר לי

• 11 תגובות
    • 828 צפיות
  24. Started by Noodlez04,

יש לי שאלה בקשר ללוח אם הזה: Gigabyte GA-H57M-USB3 H57 CHIPSET http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3307&ProductName=GA-H57M-USB3 רשום בו שיש בו Onboard Graphics. מה זה אומר? שהוא מגיע עם כרטיס מסך מובנה, או יציאות מובנות לכרטיסי מסך התומכים ביציאות אלו? ואם זה כרטיס מובנה, האם אפשר לשים אחד "חיצוני" ושהוא זה שיעבוד? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  25. יש המלצות???

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.