עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם, אז ככה אני מתכנן לקנות מחשב חדש,מעבד : Intel Core 2 Duo E6400 Box ,מיכוון שבעוד חודש חודשיים יצאו כרטיסי מסך חדשים שיתמכו בDX10 ויהיו זולים יותר ממה שיש כרגע בשוק אז אני מחכה קצת עם הקנייה. אני רוצה לדעת איזה לוח אם כדיי לי לקנות .יש מלא מלא סוגים וכל מיני שמות ואין לי מושג מה כל אחד נותן לי כי קראתי בכמה כתבות שלוח אם בגדול הם אותו דבר אבל יש להם כל מיני אפשרויות ויציאות שונות שמרימות תמחיר שלהם. בגדול אני רוצה מחשב למשחקים שיש בו כרטיס מסך אחד. אני זקוק להמלצות על לוח אם טוב אסוס או גיגבייט,והסבר מפורט עם אפשר. וועוד שאלה בנוגע לזיכרון,אני רוצה DDR2 אבל אני לא יודע מה יותר כדיי מבחינת הגודל,כי יש 1 ג'גיה מהירות 800 ויש 2 ג'גיה במהירות של 667 ושניהם באו…

• 7 תגובות
    • 788 צפיות
  2. יש לי את הלוח אם הזה ‏MA790GP-DS4H AM2+ אני יוכל לעשים את המעבדים החדשים ( Phenom II)??? ??? ???

• 1 תגובה
    • 795 צפיות
  3. Started by newz,

בשמחה ובדמעות אושר אני שמח לבשר על מותו של מעבד הפנטיום 2 של המחשב הישן שלי !! או לפחות ככה אני חושב. היום לאחר שהתקנתי ספק חדש למחשב הישן לאחר שהקודם נשרף ולא הסכים לפעול יותר לעולמים, חיברתי היום ספק חדש ולאחר מתיחת איברים והוצאת שקדים (כן, לפעמים מוצאים גם דברים כאלה במארז?!) חיברתי את כל החיבורים למחשב והנה הנורה של המחשב נדלקת וכך גם הנורות של הכוננים ואז דממה, לא ביפים, לא דפיקות מאוורר לא כלום, שקט כמו בנילוס. הדלקתי את המסך לראות אולי פתאום המחשב שלי החליט להיות שקט אבל שום דבר לא הופיע על המסך אלא רק הודעה לבדוק את החיבורים, כמובן ששוב בדקתי את כל החיבורים, גם החיצונים וגם הפנימים אבל כלום. פתחתי לרגע את המארז והפעלתי את המחשב ואז הבנתי פחות או יותר מה הבעיה, ה…

• 2 תגובות
    • 776 צפיות
  4. Started by lmlm,

http://www.techwarelabs.com/articles/hardware/dcOAB/index_4.shtml

• 37 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by rmeidan,

שלום עד היום היה לי במחשב זיכרונות של OCZ שני ג'יגה במהירות 800 mhz (שעבדו ב- DC) היום קניתי ג'יגה נוסף של kingstone (גם כן 800MHZ ) וכשחיברתי אותו למחשב קיבלתי הודעה על שינוי התדרים של הזכרונות ולאחר בדיקה גיליתי שהתדר של הזכרונות בכלליות ירד ל- 667mhz... עכשיו רציתי לדעת למה זה , הרי שני הזכרונות הם 800mhz והאם אפשר להעלות את התדר בחזרה בביוס? דרך אגב הלוח אם הוא MSI P35 NEO תודה מראש לעוזרים בדחיפות!!!

• 5 תגובות
    • 573 צפיות
  6. הכותרת שואלת הכל, התכנון הוא לעשות SLI בלוח אם הזה, MSI H97 GAMING 3, אבל אני צריך את חריצי ה PCI-E הקטנים (לכרטיס קול), השאלה היא האם כרטיס עבה כמו ה 970 יחסום את ה PCI-E הקטן או לא? לינק לעמוד המוצר באתר MSI - http://www.msi.com/product/mb/H97-GAMING-3.html#hero-overview סופ"ש נעים ותודה לעוזרים!

• 20 תגובות
    • 3.5k צפיות
  7. Started by electricity86,

החלטתי ללכת על 4 ליבות ולא על 2 ליבות, וכעת אני מתלבט בין 2 המעבדים הבאים, אשר מחירם לא רחוק אחד מהשני. Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB, Clock Speed 2.4 GHz או Core 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB, Clock Speed 2.33 GHz ל-Q6600 יש יתרון בגודל קאש וב-CPU, ול-Q8200 יש יתרון במהירות ה-BUS. הלוח אם והזיכרון שאני מעוניין לרכוש יחד איתו הוא P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E, HDAudio DDR II 1066Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel אציין שאיני משתמש במשחקי מחשב, אלא בתוכנות סימולציה, ומפעיל מס' תוכנות בו זמנית. תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by ben672,

שלום! יש לי שאלה מענינת האם ניתן לפתוח למעבד שלי-amd phenom x3 8450 את הליבה המיותרת וא"כ כיצד ניתן לעשות זאת? תודה ושבוע טוב!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. בדרך כלל אינטל מפרסמים רק מה שהושק בקטלוג המוצרים שלהם ולא את מה שלא הושק. http://www.intel.com/products/processor/core2quad/specifications.htm

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by k-o-b-y,

אני מתכנן לשדרג את המחשב (כנראה בפסח) לפנטיום 4 2.4 (לא סגור). המחשב ישמש הרבה למשחקים, קצת לעריכת גרפיקה. חשבתי ללכת על זיכרונות של Geilורציתי לשאול: אם ההבדל בביצועים במשחקים בין הזיכרונות הוא גדול? מה ההבדל והאם הוא שווה את הבדלי המחירים (256MB ddr400 עולה כמו 512MB ddr333). ועוד שאלה קטנה: האם יש הבדלים בין תיזמוני הזיכרונות, וכמה הם משפיעים? בקשר לOC אני עדיין לא בטוח, וגם עם כן אז קטן. תודה מראש לכל העונים.

• 5 תגובות
    • 809 צפיות
  11. Started by Bypass,

שלום, אני מעוניין לרכוש את הלוח ASUS P8Z68-V, אבל נציג חנות מסוימת מתעקש למכור לי את ה MSI Z68A G45, בטענה שהוא עדיף ובעל מערך ייצוב מתח איכותי יותר מזה של ה ASUS. האם כך ? אם להתעלם לגמרי מההפרש במחיר (120 ש"ח), הטענה הזאת מתמיהה אותי, כי לפי התרשמות מקריאה בפורומים שונים ה MSI הוא לוח כניסה בסה"כ מינימלי אם כי קורקטי (עם בעיה מסוימת של התחממות יתר באוברקלוקינג), לעומת ה ASUS שנחשב ליותר איכותי ובכלל יותר מפוצ'ר מכל הבחינות. תודה...

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  12. Started by Refaelo,

שלום לכולם ! אני מתכוון לקנות בשבוע/שבועיים הקרובים מחשב חדש AMD 64 3500 לוח אם ASUS SLI DELUXE ורציתי לדעת האם כדאי לחכות למעבדים אם התמיכה ב-SSE3 השימושים של המחשב הם משחקים ו AUTOCAD כמו כן רציתי לדעת האם הלוחות אם החדשים(NF4) יתמכו במעבדים כפולי הליבה של AMD שעתידים לצאת . תודה רבה לכולם

• 32 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. רציתי לדעת מה ההבדל בינהם ומה עדיף לעריכת וידאו

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by r1sk,

נכון להיום, ינואר 2009, מחירהם של שני המעבדים הנ"ל (INTEL QUADCORE 9550 ו- INTEL i7 920) נעים בסביבות ה-1500+-. מצד אחד עומד ה-Q9550 , שהוא בעל 2.83GHz ומאכסן זיכרון מטמון של 12MB. מצד שני עומד ה-i7 920 , שהוא בעל 2.6GHz ומאכסן זיכרון מטמון של 8MB. שניהם זוכים לביקורות מצויינות בתחום הגיימינג, אך ידוע שרבוע-הליבה נוטה להתחמם מעט יותר מהרגיל. השאלה שלי היא כזאת; איזה מעבד הוא בעל הביצועים הגבוהים יותר וכיצד העובדה שזיכרון המטמון של ה-Q9550 גדול יותר, בנוסף למהירות המעבד הגבוהה יותר, משפיעה ? נ.ב - אם למישהו יש המלצה למעבד נוסף מצויין בתחום המחירים הנ"ל , אני פתוח להצעות תודה רבה לעוזרים וסוף שבוע מהנה!

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  15. Started by I.Robot,

אני מתכוון בפרט ללוח VT7 עם מעבד סלרון D 2.4GH. לא משנה, זה תומך

• 0 תגובות
    • 471 צפיות
  16. Started by srolik,

לא מיועד לOC מה עדיף xp 2400 ולוח Gigabyte GA-7VA VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, ATA133, USB 2.0 ) או xp2000 ולוח Epox 8K5A3+ VIA KT333 Motherboard (ATA133 Dual RAID, 5.1 Sound, LAN, USB 2.0 ) ללא קשר ל oc עדיף להשקיע יותר בלוח ולקחת מעבד פחות מהיר

• 8 תגובות
    • 744 צפיות
  17. יש לי מעבד AMD Phenom X4 9550 Socket AM2-plus ואני רוצה לרכוש עכשיו לוח אם חדש בתקציב של כ- 1000 ש"ח וכמה שפחות יותר טוב אלא אם כן יש סיבה טובה להשקיע אז יכול להיות גם יותר. עיקר סיבת השדרוג כי אני רוצה הרבה (6?) יציאות של SATA לצורך שימוש ב-RAID. אבל אם אני כבר קונה לוח, אני רוצה שיהיה לוח מתקדם בעל ביצועים טובים ותכונות חדשות ומתקדמות. ולכן חשוב לי צ'יפסט טוב. אני לא משתמש בכרטיס מסך מתקדם ואין לי בעיה שיהיה כרטיס מסך על הלוח. מה שחשוב לי שיהיה חזק כי אני מריץ עליו כוננים וירטואליים לצורך מעבדת בדיקות. על מה עלי לשים לב כשקונים לוח? שם חברה, סוג צ'יפסט ומה עוד? יש למישהו משהו ספציפי להמליץ לי? ואגב, אם יש עוד היום כרטיסי SCSI לחבר אליו כמה כוננים קשיחים אני גם מעונין לק…

• 3 תגובות
    • 926 צפיות
  18. Started by kindermaN,

http://www.intel.com/products/motherboard/DX38BT/index.htm האם אפשר לקבל עליו פרטים? האם הוא P35? הוא נחשב לטוב? ומשהו שאני לא הכי מבין בו... אם הוא תומך DDR3 , אפשר לשים גם זכרונות של DDR2 או שרק 3? תודה!!

19. מי מוכר כבר בארץ מעבדי פנטיום 4 מהדור החדש עם הבאס של 8000 מגה הרץ? לאיסטרוניקס וחיון מחשבים אין עדיין את המעבדים הללו. זה מעניין האם יש כאלו שכבר מוכרים את המעבדים הללו??? ומהיכן הם משיגים/קונים אותם? אם זה לא מהיבואנים האלו שציינתי כמה זמן אחריות יש על המעבדים שאותם חנויות כמבר מציאות?

• 2 תגובות
    • 855 צפיות
  20. מהתמונה שלו נראה כאילו חיבור הPCIE קרוב מאוד לזכרונות ולגוף קירור שצמוד אליו(ראו תמונה בקישור). האם הכרטיס יכנס שם? אני יודע גם שיש כרטיסים יותר ארוכים, האם הם יצרו בעיה? תודה! קישור לכרטיס: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4147#ov

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Oranili,

שלום , אני קונה 2 זכרונות של KRETON 512 512 ועכשיו רציתי לדעת אם יהיה לי DUAL CHANEL יש לי במחשב עכשיו 2 זכרונות שהם אותו CL 2.5 ואותו חברה TAKEMS אם אני יוסיף ת 512 וה 512 שהם אותו CL גם 2.5 יהיה לי DUAL CHANEL ? תודה

• 3 תגובות
    • 469 צפיות
  22. מה זה עוזר אם אני משנה אותו מ GEFORCE3TI200 ל GEFORCE 4 TI 4600 ואיך אני עושה את זה כמובן

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  23. איך אני מוציא את גוף הקרור מבלי ליגרום לנזק? דגם המעבד הוא:AMD ATHLON 4800+X2 לוח-אם:GIGABYTE GA-M61SME-S2

24. היי כולם אז הלך לי הלוח אם, היה מבוסס 939 והאחריות פגה. לכן החלטתי שאני אקנה חדש, אך הפעם מבוסס 775 של אינטל. בעיקרון אני מתכנן OC כלשהו עוד כמה זמן (כאשר אקנה כרטיס מסך יותר חזק ממה שיש לי) לכן, אני צריך המלצה ל-3 הרכיבים שהזכרתי למעלה בכותרת. לגבי מעבד, כרגע לא חשוב לי כל כך מרובע ליבה (בעתיד יהיה נחמד לשדרג אליו) לכן אני אסתפק בכפול ליבה. רציתי ללכת על ה-E6550 אך קראתי שהוא עושה OC גרוע, לכן החלטתי ללכת על ה-E6750 לגבי לוח אם, בחוקי הפורום, רשום לציין העדפת חברה, אם יש, אז יש לי והיא - Asus. היו לי ניסיונות רעים עם MSI (הלוח הנוכחי) ו-Gigabyte.. אז חשבתי לגוון. חשוב שהלוח יהיה תואם למרובעי ליבה ב-45nm במהירות של 1333.. לגבי האפשרויות, חשבתי על: Asus Command…

• 4 תגובות
    • 590 צפיות
  25. דור מעבדי ה-Core החמישי למחשבים נייחים אולי יזכה לעדנה קצרה מאוד לפני השקתו של דור ה-Skylake השישי - אך הוא גם עשוי להביא עימו יכולות מרשימות עד מאוד לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%99%d7%93%d7%a2-%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a3-%d7%a2%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%93%d7%99-%d7%94-broadwell-%d7%94%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%91%d7%93%d7%a8%d7%9a/

• 23 תגובות
    • 4.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.