עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. ברשותי המפרט הבא: מארז וספק של compucase - 6a19 (הספק הוא Hec 300W) כרטיס מסך nvidia 7300GT לוח אם: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H מעבד: amd am2 5600x2 דיסק קשיח 250 ג"ב - sata2 צורב dvd כרטיס טלוויזיה התופעה עם המחשב היא שמידי פעם הוא לא עולה: אני מדליק אותו, מתבצעים בדיקות של ה- bios וממש רגע לפני קבלת התפריט של בחירת מערכת ההפעלה הרצויה (חלונות/לינוקס) המחשב מאתחל את עצמו וחוזרים לשלב ה- bios. שמתי לב שהכונן הקשיח מחובר עם מחבר דמוי sata לספק כח. החלפתי וחיברתי אותו למחבר מולקס שמקורו בצמה אחרת ויש שיפור רב (התופעה חוזרת על עצמה - אבל רק אחת ל- 20 פעם...). שאלות: 1. האם כדאי לחבר את הכונן הקשיח לשני מקורות מתח? (גם מולקס וגם מחבר הספק בצורת sata) - קראתי בזמנו שאסור לבצע חיבו…

2. Started by RDS,

טוב, אז יש לי בעיה בזמן משחקים... המחשב קורס ומגיע למצב שהמאווררים והכל עדיין פועל, אך אין תמונה על המסך.. כדי להחזיר את המחשב לקדמותו צריך לכבות והדליק מחדש... עד עכשיו חשבתי שהבעיה היא בעיית טמפ' בכרטיס מסך, מפני שכבר הייתה לי בעיה דומה, אך התברר לי שלא.. הטמפ' בכרטיס בסדר.. 60 במנוחה ו74 בזמן הקריסה.. כנראה שהבעיה היא לא במעבד כי הרצתי בדיקת מאמץ למעבד ולא הייתה בעיה... כנראה שהבעיה גם לא בספק, כי המחשב ממשיך לפעול לאחר הקריסה... בעיקרון כל הסימנים של הקריסה מצביעים על בעיית כרטיס, אך איזה עוד בעיה יכולה להיות בכרטיס חוץ מבעיית טמפ'? הרי הכרטיס קורס רק במשחקים.. מה אתם חושבים?

• 12 תגובות
    • 870 צפיות
  3. Started by arikg,

שלום לכולם, המגיב האחרון !_Nike_! הציע להעביר את הנושא לפורום הזה - אשמח אם למישהו יש רעיונות נוספים לאלה שהוצעו: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=356796.0 תוכנת FURMARK היא תוכנה לאבחון ובדיקה של כרטיסים גראפיים http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/index.php#techdata מדובר במחשב חדש לחלוטין עם רכיבי חומרה טובים "למדי" תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 870 צפיות
  4. המחשב מצפצף לי צפצופים מהירים בקצב אחיד איזה חלק עושה את הבעיה?

• 5 תגובות
    • 870 צפיות
  5. שמח וטוב לב הרכבתי היום מחשב חדש. אחרי שהרכבתי הכל, סידרתי כבלים וכו'. אני מחבר את המחשב לחשמל וקורה משהו מוזר... הנורה על הלוח, שאמורה לדלוק קבוע כשהלוח מקבל מתח, מהבהבת לה בקצב של כ-3 פעמים בשניה. המחשב לא נדלק. בכלל. ניסיתי להוציא זכרון, כרטיס מסך, מעבד (!) וכלום. הנורה מהבהבת ברגע שאני מחבר לחשמל. יש למישהו רעיון? (חוץ מלוח תקול). הלוח הוא ASUS P5K מחובר לספק ANTEC 500W.

• 3 תגובות
    • 870 צפיות
  6. Started by deking,

הי, בשבועיים האחרונים אני שם לב שאני הולך למנהל המשימות ואז לביצועים אז הוא מראה שהשימוש ב=cpu הוא מעל 50 אחוז קבוע..וזה מאט את המחשב.. אני לא יודע למה זה אם אפשר בבקשה עזרה.. (זה קורה גם אם אני לא מפעיל משחקים או תוכנות) יש לי 2 ג'יגה זיכרון ודואל קור 1.86 תודה מראש לעוזרים..

• 8 תגובות
    • 870 צפיות
  7. Started by DarkSight,

שלום לכולם רציתי לדעת האם יש דרך כלשהי לשחזר קבצים מה hard disk שהתקלקל? ברגע שאני מנסה לחבר אותו למחשב יש רעשים שלא נשמעים נשמעים טוב כמו כן ה- WINDOWS לא מצליח לעלות. חשבתי אולי שווה לעלות איזה live cd, ולראות אולי אני אצליח לגשת לכונן ולהעתיק את הקבצים. למי יש מידע בנושא? או שמע צריך ציוד חומרה נוסף בשביל לשחזר את הקבצים? חשוב לציין שה hard disk לא נפל. פשוט הפסיק לעבוד! תודה רבה ;D

• 4 תגובות
    • 870 צפיות
  8. Started by es88,

מפרט: C2D1.8GHZ 1GBDDR2 Gigabyte 8500GT דריבר NVIDIA מעודכן, פילטרים על 2X אז ככה, כבר זמן מה שבמהלך משחק (PRO8) הוא נתקע לי באמצע. זה יכול להיות אחרי 10 דקות, ויכול להיות גם אחרי חצי שעה, מגיע איזה קטע באמצע המשחק שהוא פתאום נתקע, אי אפשר לעשות כלום, אני מנסה לצאת לווינדוס, במקרים מסויימים המסך מתמזער לי, אני מגדיל אותו וממשיך לשחק, במקרים אחרים הוא נתקע לגמרי, ברגע שאני יוצא לווינדוס כל הצבעים והרזולציה מתחרפנת, הוא רושם איזה הודעת שגיאה על משהו שמתחיל ב-n4_display.. במקרה כזה גם בדרך כלל המחשב נתקע ורק ריסט בעצם מוציא אותי מזה. דריבר הוסר ועודכן מחדש, ועדיין הבעיה לא נפתרה. אני משער שזה לא בעיה במשחק.. אני מפעיל את הפילטרים כי יחסית המשחק רץ דיי חלק וזה משפר את הגרפיק…

9. שלום לכולם, יש לי כרטיס מסך Gigabyte Geforce 8600GTS ואליו מחוברים מסך LCD של LG בעזרת כבל DVI, וטלויזית LCD של SHARP עם כבל אנלוגי ומתאם ליציאה השניה של ה-DVI בכרטיס המסך. יש לי חלונות ויסטה. כשאני מדליק את המחשב אז דווקא על הטלויזיה המחשב בוחר להראות את מסך הפתיחה של לוח האם, אבל מהר מאוד זה נעלם וכתוב לי על הטלויזיה unsupported format, ואז שני המסכים לא מראים כלום עד שמגיע מסך ה"ברוך הבא" ואז כבר רואים במסך שמוגדר כמסך הראשי (בין אם זה הטלויזיה או מסך ה-LCD הרגיל). המסך הרגיל מחובר לכניסת DVI מספר 1 בכרטיס המסך, והטלויזיה לכניסה מספר 2. כל זה התחיל רק כאשר חיברתי את הטלויזיה באופן קבוע לכרטיס המסך. עקב הבעיה הזו אני לא יכול להכנס לביוס (כי אני לא רואה אותו בשום מסך) וכ…

• 4 תגובות
    • 870 צפיות
  10. Started by ברק,

שלום רב יש לי בעייה שהתגלתה אצלי רק אתמול. ברגע שאני מעלה את המחשב לוקח לו דקות ספורות לקפוא, אם זה לאחר העלאת מערכת הפעלה ותוך כדי שימוש בה. ואם זה בדרך להעלאת מערכת ההפעלה גם ברמת מסך ראשוני או מסך של העלאת ויינדוס. בדקתי אם מדובר בזכרון - ברשותי שני סטיקים שעשיתי את כל הקומבינציות של החריצים וסטיקים - ניסיתי כל סטיק בנפרד על כל שלושת החריצים. המעבד עצמו עובד כראוי ככל הנראה לי - הסתכלתי על הטמפרטורה שלו והיא סבירה מאוד, הוא לא באוברקלוק ויש עליו מאורר אימתני. אם זה כרטיס המסך שגם עליו אני הסתכלתי על מד טמפרטורה הוא בטמפרטורה סבירה מאוד - ולפני שהמחשב נתקע אין שינוי במד טמפרטורה - המאורר עובד. בהפעלה - שהמחשב כן עולה אני רואה שהוא קורא את הכונן הקשיח ומזהה אותו כראוי- ב…

• 8 תגובות
    • 870 צפיות
  11. Started by dorlavy,

כשאני משחק במחשב אני רואה ריצודים לבנים על המסך. מבדיקה באינטרנט הבנתי שהבעיה קוראת בד"כ בגלל התחממות של כרטיס מסך. הטמפ' של הכרטיס מסך הגיעה ל 81 מעלות ואחרי שניקיתי את הלוחות קירור והמאורר (שעובד למרבה הפלא) הטמפרטורה לא ירדה. האם קניה של מאוורר חדש תפתור את הבעיה ? הכרטיס כעת עם הקירור שהגיע של GIGABYTE . עד עכשיו לא היו לי שום בעיות איתו ... תודה

12. Started by Or_91,

שלום לכולם, אתמול התקינו לי ווינדוס 7, אבל יש בעיה.. אחרי כל כמה זמן (בערך רבע שעה - 20 דקות) המחשב פשוט קורס ונכבה. אפילו לא עושה ריסטרט, אלא נכבה.. חשבתי אולי זה אבק במאוורר, ניקיתי אבל שוב.. וכשמדליקים הוא מעלה מסך שחור עם אופציות safe mode ו-start windows normally אגב, אם אני משחק בדמו של הפיפא 14 (משחק PC) אז במיוחד.. אחרי 10 דקות זה קורס. העניין שהמשחק עובד חלק בלי תקיעות וגרפיקה מדהימה, ככה שהכרטיס מסך זה לא הבעיה... ועוד עניין בפיפא - לפעמים אני נכנס למשחק, נמצא בתפריטים איזה 2-3 דקות, משנה הרכב ומערך.. בא להתחיל משחק ואז זה פשוט יוצא מהמשחק - המחשב לא נכבה אבל המשחק נופל. מישהו שיעזור לפני כיפור???

• 2 תגובות
    • 870 צפיות
  13. תופעה מוזרה. חיברתי אתמול במקביל (באותו הזמן) שני דיסקים חיצוניים למחשב - PASSPORT של WD, ו-SEAGATE של 3 TB. המערכת זיהתה את ה-PASSPORT אבל מאותו רגע נתקע ה -EXPLORER בכל נסיון גישה ל-SEAGATE. הדרך היחידה לצאת מהתקיעה הזאת היא RESET (חלונות 8, 64 ביט, עדיין לא יודעים להתמודד עם בעיות כאלה). מאז, גם אם אני מחשב את ה-SEAGATE לבד, המערכת מזהה אותו (בבדיקה דרך ההתקנים אני רואה שהוא חושב שהוא ה-WD - יש לו את השם של ה-PASSPORT והיצרן WD....) וכמובן לא ניתן לגשת אליו כלל. במחשבים אחרים הוא עובד בצורה תקינה. מישהו יכול לשפוך אור... מה קרה פה ואיך מתקנים את זה ?

• 2 תגובות
    • 870 צפיות
  14. Started by shlomoreuven,

עשיתי כל מיני פתרונות שמצאתי ברשת... אבל הבעיה היא שכאשר אני צופה בסרטים ביוטיוב למשל...כנראה עומס על הכרטיס... המחשב קורס וחוזר אחרי כמה שניות...מעין מסך שחור ואז חוזר ומופיע לי שגיאה למטה בצד...צירפתי תמונה...

• 1 תגובה
    • 870 צפיות
  15. Started by regev_k,

יש ברשותי שני מסכים של LG E2290 עשיתי בין שני המסכים EYEFINITY , אבל בזמן משחק יריות גוף ראשון כגון : CRYSIS 3 , COD הנשק נמצא בדיוק באמצע בין שני המסכים ואפילו מצב של להכנס בין כוונות אני לא רואה כלום. ראיתי סירטון ב YOUTUBE שמישהו כן הצליח לעשות את זה. להחליט שמסך אחד הוא כביכול ה MAIN ששם הנשק והשני הוא המשך של הנוף. הנה הסרטון : אשמח לתשובה בקרוב. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 870 צפיות
  16. Started by ggg123,

יש לי לאחרונה הרבה בעיות במחשב שהוא מפסיק לעבוד (מסך שחור) . בדרך כלל לחיצה ארוכה על כפתור ההדלקה מביא לכיבוי המחשב ואז אני יכול להדליק אותו כרגיל. היום לא הצלחתי לכבות את המחשב ולכן כיביתי אותו דרך המפסק מאחורה. מאז המחשב פשוט לא נדלק. האורות של המחשב לא נדלקים, אין שום צליל ושום סימן חיים. אני חושב שזה הספק אבל אין לי דרך לוודא זאת כי אין לי ספק אחר. איך אפשר לדעת בוודאות? יש לציין שבתקופה האחרונה למחשב יש בעיות שונות למשל קפיאה (בדרך כלל לאחר הדלקה). תודה

• 12 תגובות
    • 869 צפיות
  17. שווה לקנות בטריה שהיא רק תואמת או שזה לא שווה כלום? מדובר במחשב נייד שהוא משני, ז"א, השימוש בו לא קבוע בכלל, אבל הבטריה שלו גמורה לגמרי וא"א להפעיל בלי שקע. ראיתי בזאפ, מוכרים תואם ב280 שקלים. בAMAZON, ויש לי מישהו עכשיו באמריקה, מוכרים ב30$. שווה או לא כדאי להשקיע? מדובר בבטריה הזו: http://www.amazon.com/gp/product/B00DH604HI/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1P7ZD34BXVY66 תודה לעונים!

• 5 תגובות
    • 869 צפיות
  18. Started by ARIK1984,

שלום יש לי מחשב די חדש הבעיה כשאני עובד באקסל או באופיס אחרי כמה זמן הוא כאילו מזהה CTRL לחוץ ואז הוא פותח חלונות או סוגר ומתחיל להישתולל המחשב עד שאני עושה ריסט החלפטי מקלדת התקנתי ווינדוס חדש אופיס חדש עדיין הבעיה לא נפתרה מי יכול לעזור לי תודה

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  19. Started by ZoBy,

יש לי צורב חיצוני של סמסונג שקניתי לפני כשנתיים, עבד לי ללא בעיות במהלך הזמן (במעט הפעמים שהשתמשתי בו) אבל פתאום המחשב מסרב לקלוט אותו, אפילו במנהל ההתקנים הוא לא מופיע ופשוט אין לי מושג מה לעשות... אין לי מחשב נוסף בשביל לבדוק אם הוא קולט אותו לצערי. יש למישהו פיתרון?

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  20. Started by eurekas300,

שלום העברתי ממחשב אחר כרטיס מסך HD6850 של AMD שעובד בוודאות עבד יופי במחשב הקודם. כשאני מחבר אותך למסך מחשב אין שום אות והמסך לא קולט כלום שאני מחבר את הכרטיס מסך של הלוח למחשב אז הכל עובד יופי. כרגע הכרטיס מסך מחובר למחשב רק שהמסך מחובר לכרטיס מסך שעל הלוח והמחשב עובד. אז אין שום בעיה של חומרה פסולה. רק מה אני לא מבין למה זה לא עובד.שיחקתי עם הביוס שיחקתי עם המסך עצמו והעברתי את ההגדרות לכבל DVI ועדיין לא קולט. הכרטיס יושב טוב על הסלוט, ניסיתי להתקין דריוורים אך אני מקבל שגיאה בהתקנה לא יודע למה. מה עושים?

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  21. שלום לכל החברים מבקש עזרה דיסק קשיח 500MB פעם מזוהה ופעם לא תחת NTFS ,XP . כשמצליח סוף כל סוף להכנס ולראות את הדיסק האפשרות היא רק תחת דיסק אחר SLAVE ואז ניתן לראות את 2 המחיצות המקוריות. אחת מהן ניתנת לקריאה ניתן לראות את הספריות אבל לא לראות את הפיילים. בנגיעה עם העכבר על המחיצה (דיסק) המבוקשת מתקבל שטח כללי 250GB פנוי 147MB. בנגיעה עם העכבר על הדיסק אין תגובה לגודל. בנסיון להכנס לתוך הספריות כדי לקרוא את החומר מתקבלת תגובה (אין גישה אל..... לא הייתה אפשרות לבצע את הבקשה עקב שגיאה של התקן פלט קלט. רציתי לציין שכל הסיפור החל עם ההודעה NTDLR IS MISSING PRESS CNTR+ALT+DEL+ TO RESTART בתודה רן :'(

22. לחברי האתר שלום רב. קניתי באירופה מחשב נייד של אסוס דגם g60jx, כאשר אתה פותח אותו ישנה מדבקה גדולה שמיקומה מתחת למקלדת עליה רשום בגדול G60J. רק לשם הסר ספק הפכתי את הלפטופ כדי לראות את המדבקה מאחור שרשום בה "model:G60j", ועכשיו, שמבחינתי הייתי בטוח שזהו אכן הדגם נכנסתי לאתר של אסוס והורדתי דרייברים וביוס מעודכן. כאשר עדכנתי את הביוס דרך דוס וכניסה לתפריט הביוס של אסוס ישנה שם אפשרות לעדכון הביוס, עדכנתי אותו. לאחר מכן הוא כבה (המחשב) ומאז הוא ל-א עובד כאשר אני לוחץ על כפתור ההפעלה,לא המסך,לא המחשב ואפילו לא המאווררים, רק כמה נורות שמעל המקלדת (כפתורי מגע) והסידירום (CD) שנפתח וטוען אך לא מעבר. הוצאתי את בטריית המחשב אך כמובן לשב..זה לא עוזר,חשבתי על הוצאת הבטריה של הב…

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  23. שלום , יש לי מכשיר קטן כזה שאני מחבר אותו אל ה-USB שבתוכו אני מכניס את הכרטיס זיכרון של הפלאפון שלי. אני מכניס הכל כמו שצריך , המחשב מזהה שיש התקן חדש אך אינו מצליח להתקין אותו. האם צריך בשביל ההתקן דרייבר או משהו כזה? תודה

• 0 תגובות
    • 869 צפיות
  24. Started by godis,

אהלן, המחשב שלי עכשיו חזר מתיקון והחליפו לי לוח אם ל - G41M-ES2L. יש לי במחשב 2 דיסקים קשיחים: 1. wd 250g שהוא המאסטר. 2. seagate 500g שהוא המשני. המחשב מזהה את שני הדיסקים הקשיחים בביוס וגם במנהל ההתקנים אך הכונן של הדיסק המשני לא מופיע לי במחשב שלי ואין לי איך לגשת אליו. מה אפשר לעשות?

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  25. אני מקבל לאחרונה הודעה מ avast על קובץ נגוע בשם FNPCASHE.DAT שלכאורה הוא נמחק אך כל פעם מחדש מתריע שוב ושוב עליו, כשתוב עליו באתר הזה: http://home.mcafee.com/virusinfo/virusprofile.aspx?key=579173#none איזה פעולות נוספות עליי לבצע חוץ מסריקה עם hijackthis ו malwarebytes וגם avast free edition שביצעתי איתם סריקה מלאה והסרה של הקבצים אך עדיין מסיבה כלשהי הוא מקפיץ את ההודעות על קיומו של הוירוס. איך נפתרים באופן סופי מהוירוס? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 869 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.