תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,290 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, הסיפור המפורט של התקלה: יש לי מעבד Athlon XP 2600+ שהמהירות הרגילו שלו היא באיזור 2.0GHz ( ככה המחשב עבד יותר מ4 שנים ). לפני חודש רציתי להוסיף למחשב הרדיסק נוסף (שמסתבר שלא תמך בsata 1), אבל תוך כדאי נסיונות להתקין אותו, עשיתי עדכון של bios וגם שיניתי מס' הגדרות של bios וכו'. בסוף החלפתי להרדיסק אחר שכן עבד. אחר כך ראיתי שהמחשב עובד בהגדרות default של bios 1.1GHz . ניסיתי לשנות הגדרות ובסוף הגעתי למצב שהמחשב בכלל לא עולה. לקחתי אותו למעבדת אייבורי שם עשו איפוס של Bios (לא הכרתי את זה בעצמי לפני זה), הטכנאי ניסה לעלות את המהירות של СPU וגם לא הצליח והציע לי להחליף את הספק כוח במחשב, בתקווה שזה יפתור את הבעיה, אבל גם זה לא עזר... כרגע המהירות המקסימלית שהצלחתי להגיע…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
וכרגע אין עליו משחה טרמית האם הוספה של משחה טרמית תוריד את הטמפרטורות משמעותי... או שיכולה להיות בעיה במחשב כי כל שאר החלקים במחשב קרים ואין בעיה של איוורור במארז...
-
- 9 תגובות
- 690 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD 4800 X2 ולוח GIGABYTE M55S-S3 REV.2. כשבביוס מוגדר מצב מאוורר אוטומטי לפי הטמפרטורה והמעבד במאמץ למשל בזמן בדיקת וירוסים או DEFRAG הטמפרטורה עוברת את ה 100 מעלות לפי SPEEDFAN. כשאני מבטל את מהירות המאוורר האוטומטית בביוס באותן פעולות המעבד נמצט על טמפרטורה של 80 מעלות. אם אני לא משגיח ומפסיק מידי פעם את פעולות הסריקה המחשב מתכבה באמצע. המאוורר שיש לי הוא גלאגליטק 7310 ויש לי את מאוורר הסטוק בצד עם משחה בצבע אפור עליו. האם כדאי לי להחליף בין המאווררים או שאני צריך לעשות משהו אחר? תודה מראש לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הבעיה בכותרת: תוך כדי משחק, קצב הפריימים לעיתים יורד מה50-60 הרגילים ל20-30, למשך כ20 שניות. אח"כ עולה בחזרה. לפי מה שאני מבין מהסתכלות במדדים השונים של המחשב, הבעיה נעוצה בכך שהמעבד מוריד מכפלות באמצע, כאילו אינו תחת עומס. בהנחה שזו אכן הבעיה, איך אני נועל את המכפלה של המעבד למירבית שלא דרך הביוס? אני לא רוצה שהמעבד יתאמץ כל הזמן, אבל אני גם לא רוצה להפעיל מחדש את המחשב ולהכנס לביוס כל פעם שבא לי לשחק.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
נכון כשמעלים את המחשב רואים את כל הפרטים על גבי מסך שחור כמו בדוס בזמן האחרון אני רואה P3 467MHZ ובכלל יש לי 933MHZ מה לעשות?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם את האמת אני לא בטוח ב 100 % שזה המעבד , כל פעם שהמחשב חושב ומתאמץ ונדלקת הנורה האדומה המהבהבת אז המחשב עושה רעש כאלו יש בתוכו איזשהוא רעשן כזה כמו רעשן עם אבנים קטנות בפנים ככה זה היה מהרגע שקניתי לפני חודשים וחצי בערך אז מה זה יכול להיות ואיך אפשר לסדר את זה ?
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
ערב טוב, יש לי בעיה קטנה ניסיתי להחליף מארז למחשב שלי, וחלק פלסטיק קטן ליד המעבד נשבר בכל מקרה, אח"כ כשניסיתי להפעיל את המחשב במארז החדש לא ראו שום דבר על המסך והיה ריח מסריח של עשן כזה בחדר הסתכלתי על המעבד אח"כ והיה עליו חומר דביק שחור כזה..הוא נראה די שרוף מה אני יכולה לעשות עכשיו? ...יש דרך לתקן את זה ? ומה בכלל הבעיה? -תודה רבה- הילה
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד E8400 והוא מתאמץ לחינם כאשר שום תוכנה/משחק פעילים. ביטלתי תהליכים פעילים וזה לא עזר. אחרי כל ביטול תהליך הוא חוזר שוב למאמץ כבד ללא שום סיבה. מה אפשר לעשות?. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בשעה טובה קניתי מחשב חדש ויש לי מספר בעיות שהמוכר טוען שאין מה לדאוג ,ואני לא יודע אם לבטוח בו הלוח אם( MSI (945PL NEO ומעבד 930 שלי הגיע עם תוכנה CORE CENTER התקנתי אותה אבל כל הזמן היא מתריעה שמהירות המאוורר של המעבד נמוכה כשאני מנסה לשנות את המהירות דרך התוכנה הוא לא מגיב,יש מקום לדאגה? ואילו טמפרטורת המעבד נעה סביב ה 35 מעלות זה טוב? (התוכנה לא נותנת התראה על חום גבוה) ובעיה אחרונה ומרגיזה המודם שלי ?ADSL312 מחובר דרך כרטיס רשת ומדי פעם שאני מבצע הפעלה מחדש נורית LAN LINK לא נדלקת כלומר אין תקשורת עם המחשב לפתור את הבעיה אני מוציא ומכניס את קבל הרשת והיא נדלקת (לא משנה מאיזה צד במחשב הקודם שלי לא הייתה לי בעיה זו לכן אני לא חושב שזה הקבל או המודם) בחנות זיבלו לי את …
-
- 2 תגובות
- 548 צפיות
-
-
שלום. בימים האחרונים התחלתי לשמוע שהמאוורר של המעבד עובד קשה. בדקתי את הביצועים של המחשב. אין שום דבר שפועל, כל היום הוא היה דלוק ללא שום תוכנה שעובדת. ע"פ בדיקה ב-speed fan נראה שכל הליבות של המעבד מתחממות ולכן המאוורר עובד קשה. אבל אני לא מבין את הסיבה לכך. מפרט המחשב: מעבד: i5-4460 3.20GHz זיכרון ראם: 8 GB מערכת הפעלה: WIN10 כרטיס מסך: Nvidia Gforce 750i אשמח לעזרה בהקדם.
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המעבד הנוכחי שיש לי הוא E6400 ובתוכנות שבודקות טמפרטורות נראה שהוא מגיע ל-60-70 מעלות ואף יותר בלי מאמץ ובחיים לא עשיתי לו OC... מה עושים? האם האחריות מכסה את הבעיה הזאת?
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
המעבד שלי מתחמם באופן נוראי (celeron 700), עד לטמפרטורה של 90 מעלות צלזיוס. פירקתי את הצלעות קירור וחיברתי אותם חזרה וזה לא סידר את הבעיה. חשבתי שאולי המקור של הבעיה הוא שלא מרחתי משחה טרמית על הליבה של המעבד, אבל אז גיליתי שזה עוזר להוריד רק טמפרטורה אחת פחות או יותר אז זה לא זה... בדקתי בביוס את המהירות של המאוורר ופעם אחת זה הראה לי 4500, ופעם אחרת 3500. מה אני צריך לעשות?
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מקס' מגיע ל80..זה נורמלי?זה חריג מאוד?? צריך או חובה לקנות קירור? E6850 קור 2 דו ללא אוברקלוק ספק כוח חדש והכרטיס מסך מגיע ל55 בדיאבלו 3 מה אתם אומרים?תקציב סה"כ לשני מאווררים ומשחה נגיד 150 שקל
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם.. ובהצלחה לכל מי שעושה בגרויות מתכונות (=מבחני מגן) וכל השאר...... ועכשיו לנושא: המעבד שלי, amd athlon 1100 שעבר אוברקלוק קטן מ 1000 ל-1100, מתחמם משום סיבה, למשל אחרי השומר מסך וכיבוי המסך אז חזרתי לעבוד וראיתי שהוא התחמם ל-55 מעלות וכרגע, לאחר חמש דקות, הוא ירד ל-41 מעלות, אני משתמש ב Motherboard Monitor 5. המערכת עברה טוויקינג קטן מהמדריך ב-pc-spot שפורסם גם כאן אם אינני טועה.. עכשיו, מה יכולה להיות הסיבה להתחממות?? האם יכול להיות קשר לטוויקינג?? יש אל פסק על המארז, יכול להיות שגם הוא משפיע?? תודה רבה לכולם מראש..... ניצן
-
- 6 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום חברים. באחרונה המחשב שלי מתנהג מוזר למדי: המעבד (Pentium D 805) מתחמם יתר על המידה (מגיע לכ-65-69 מעלות במנוחה). יש לציין שלא עשיתי לו מעולם אוברקלוקינג, והוא פועל במהירות השעון הרגילה שלו. המאוורר שהגיע יחד איתו עובד על כ-2700 סל"ד, כך שעושה רושם שהוא תקין. בנוסף, ניקיתי את פתחי יציאת האוויר של המאוורר מאבק, כדי לוודא שהאוויר זורם כמו שצריך למעבד. אני לא יודע אם יש קשר ישיר (מניח שכן), אבל גם ביצועי המחשב במשחקים כבדים (בעיקר ב-CoH החביב עלי), ירדו בצורה דרסטית. ה-FPS בקרשים, ואני פשוט לא מבין למה. אפילו פירמטתי את המחשב לפני כשבוע, אך המצב נותר כפי שהיה. נתונים נוספים של המחשב, סתם שיהיה לכם: לוח GA-8I945P-G, Geforce7800GT, 1024 ddr2. תודה רבה מראש לעוזרים הנחמדים.
-
- 12 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כמה ימים התקנתי משחק חדש במחשב,אחרי מספר דקות שאני משחק בו אני שומע צפצופים והמחשב מכבה עצמו. תחילה לא ידעתי מה הבעיה,אך אחי הסביר לי שהמעבד מתחמם ושיש להגביר את מהירות המאוורר. עכשיו אם אני מפעיל את המשחק וחצי שנייה אחרי זה מעביר את המאורר למהירות שיא,המחשב יכבה . אך אם אני מכוון את המאוורר למהירות שיא שנייה לפני הפעלת המשחק ,אז הוא עובד. זה נשמע לי נורא מוזר,ואני מפחד על המעבד שלי. האם הסיכון כאן הוא גבוה ? או שעצם כיוון המאוורר למהירות שיא לפני הפעלת המשחק (ועם זה באה פתירת בעיית הכיבוי העצמי) מהווים פתרון ולא קיימת סכנה לשריפת המעבד? תודה.
-
- 4 תגובות
- 585 צפיות
-
-
אני נכנסתי למנהל המשימות וללשונית ביצועים בכדי לבדוק איך המעבד שלי מתפקד. אני קודם יגיד שהמעבד שלי זה Intel P4 1.7 מה שקורה, זה לדוגמה שאני נכנס לדפדפן FireFox אחוזי השימוש בCPU קופץ ל100% אחר כך יורד ל-50 ובמשך כל הגלישה זה משחק על 20-70% ואם אני פותח לשונית נוספת זה קופץ שוב ל100% ויורד, וככה זה בשאר הפעולות במחשב, דוגמה נוספת זה פתיחת ה"מחשב שלי" וכד'.. הינה תמונה לדוגמה: http://img366.imageshack.us/img366/8682/53ts.jpg עוד פרט: Windows Xp Pro SP2 יש דרכים לשיפור? אני בעיקר לא מעוניין לראות את זה קופץ ל 100%, מילא , 80-90% רק לא 100. תודה לעוזרים...
-
- 1 תגובה
- 744 צפיות
-
-
התקנתי תוכנה שבאה עם הביטורנט וראיתי שם כל מיני סוגי דברים שאני חושב של מעבדים וחבר שלי אמר לי להוריד תראשון הורדתי ואז הרגשתי בבעיה שהמחשב נהיה יותר איטי נכנסתי לביוס וראיתי משהו שלא ראיתי לפני כן או שלא שמתי לב אליו ככה רשום ואני מעתיק base memory 650 k memory ועוד איזה מילה שכחתי 511 total memoty 512 עכשיו מזה הבייס ממורי ולמה הוא נמוך? אם אני מאפס תביוס כל השינויים שנעשו באמצעות תוכנה ישתנו? המעבד אינטל סלרון D 335 S478 זה מאוד דחוף תודה המהירות של המעבד היא 2.8 ג'יגה התוכנה היא jre-1_5_0_04-windows-i586-p-iftw
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
שלום המעבד שלי נידבק לגוף קירור! עכשיו הצלחתי לפרק את המעבד מהגוף קירור ניקתי את המשחה באמצעות אלכוהול (היה שם מדבקה) עכשיו אני יכול להישתמש במחשב זאומרת אחרי שניקתי את המישחה הדבוקה מהמעבד ומהגוף קירור אני יכול להרכיב אותם ללא המשחה ולהשתמש במחשב (לא באופן קבוע עד מחר בבוקר)? או שזה אסור?!
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום.. שכן שלי היה מדליק תמחשב ואחרי כמה שניות ליפני שעולה הוינדוס היה מתכבה המחשב. ברוב הפעמים הוא לא היה מגיב שמדליקים הוא היה נידלק אבל המנורה שבמסך היה נישאר על אור כתום. איפסתי תביוס והמחשב עלה עד האמצע והתכבה. לבסוף פתחתי תמארז אמרתי אולי המעבד מתחממם אז הוצאתי תגוף קירור וראיתי תמעבד דבוק לגוף קירור הבנתי שמיזה הבעיה נוצרה. אז הורדתי תמעבד שדבוק לגוף קירור עם מברג. ניקתי את המעבד עם אהלכול וגם תגוף קירור וקניתי משחה שמוליכה חום בניהם מרחתי על המעבד וכמובן גם על הגוף קירור. עכשיו השאלה שלי איך זה קורה שמעבד נידבק לגוף קירור?ואיך מונעים זאת? עוד שאלה התעקם לי אחד הפינים במעבד וישרתי אותו בפינצטה וזה היסתדר זה טעות איך שעשיתי?! תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
מדובר המחשב של לנובו G510, לא נעשה אוברקלוק או משהו, פשוט אני לא מבסוט מביצועים של המחשב שהוא חדש לגמרי, ואני מנסה להבין למה. אני משתמש בצורה אניטנסיבית במחשב בתור תחנת עבודה לרינדורים ועבודה בתלת מיימד ודו מיימד, והוא דיי עגלה, ולפעמים ברינדורים ממש כבדים של אנימציה התוכנה קורסת, ולפעמים איתו הווינדוס,אז החלטתי לבדוק למה. עשיתי את הבדיקה עם תוכנה של אינטל intel processor diagnostic tool, מה זה אומר? וזה הפלט של התוצאה: --------------------------- --- Testing Processor 1 --- --------------------------- --- IPDT64 - rev 2.10.0.0.MP --- --- Start Time: 09/30/2014 22:55:49--- --- Skipping Config --- --- Reading CPU Manufacturer --- Expected --> GenuineIntel Detected …
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני לא מבין למה המחשב סתם ככה על 50 אחוז CPU ללא שום סיבה מוצדקת. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אלהן ... לפני כיומיים המחשב שלי התחיל לזחול כאילו הוא מריץ משהו כבד ברקע, ושבדקתי (ראה בתמונה) נראה כי כל הזמן הCPU USAGE עומד על 100 אחוז מבלי שאני מפעיל תוכנות כבדות מהרגיל. נראה גם כי הפרוסס EXPLORER.EXE לוקח הרבה יותר זיכרון מהרגיל - 140-180 מגה RAM. ניסיתי לרסטט, להפעיל במצב בטוח, לבדוק וירוסים, ספי ווארז, וכו .... והבעיה עדיין עומדת ! מה יכול לגרום לזה ? - אני אובד עצות ! אגב, יש לי XP1700 512MB GigaByte KT400 G3 Ti200
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם פתאום באיזה יום שלא שמתי לב המעבד barton 2500 ירד מ 1830 HZ ל 1100 HZ אני לא יודע למה זה, לא נגעתי בביוס בכלל או במשהו... מה שאני יודע זה שכאשר אני מדליק תמחשב ועלה המסך הראשון עם כל מני מתחים אז יש שם איזה מתח שמופיע באדום ואז חוזר ללבן הוא כזה משתנה כאילו לא יציב למישהו יש מושג מה הבעיה? תודה רבה לכולם
-
- 6 תגובות
- 661 צפיות
-