עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by hagay5112,

אהלן חבר'ה לא מזמן קניתי מחשב: rtx 2080 super i7 9700k 32gb ram 3200mhz gigabyte z390 aouros pro 750w ספק כח Corsair h100i pro liquid cooler Dell alienware aw2518h 240hz g-sync. יש המון stutter ו input lag הם פשוט מרגישים גועליים. נסיתי ניטור טמפרטורות=תקין, הפעלתי g sync הכל במשחקים על low, ביטלתי hpet.אני רץ עם standbylist.פירמטתי את ווינדוס 10.פינגים תקינים לגמרי. אשמח לעזרה.

• 0 תגובות
    • 981 צפיות
  2. Started by __MIKO__,

הבעיה היא במחשב של אימי. המחשב מחובר בHDMI לTV. משום מה פתאום אין תמונה. הכבל בדקתי - אין בעיה איתו. המחשב הוא i3 כרטיס מסך אינטל. בדקתי מאפיינים גרפים אבל לא רואה אופציה של ספליט סקרין. (אולי בחיבור למוניטור וTV זה אמור להיות באופן אוטומטי ? )

• 1 תגובה
    • 981 צפיות
  3. Started by J.a.C.k,

לפני כחודשיים נשרף לי הלוח GA-7DXE נשרף בו MOSSFET לזכרון מה יכל לגרום לזה ? עריכה: לא בוצע א"ק בלוח להלן המפרט : athlon XP 1900+ agna gigabyte 7dxe changed to asus a7n8x 265 ddr266 256 ddr400 [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 11 תגובות
    • 981 צפיות
  4. מופיע לי כימעט כל פעם ההודעה: "Not Optimum Mode","Recommanded Mode 1280 x 1024 60Hz שזזה מצד לצד כאשר אני מהתחל את הווינדוס לא מופיע "ברוך הבא" אלה מופיע המסך המעצבן הזה... מה שאני יודע שבמצב בטווח ובמצב :Enable VGA MODE הווינדוס עולה כרגיל ללא הודעה זו ברוולציה נמוכה בהתאם למצב Enable VGA MODE. אני מישתמש במסך SyncMaster 710V כיצד אני פותר בעיה זו? כפי שהבנתי ההודעה מופיע מהמסך עצמו ולא מהמערכת הפעלה..

• 3 תגובות
    • 981 צפיות
  5. Started by JMG,

לפני כחודש במחשב של אבא שלי בבית התחילה בעיה מוזרה: המחשב התחיל לעבוד ממש איטי, נתקע מדי פעם, חלק מהדברים לא מפעיל... ממש "משתגע" (בתור X-תומך טכני אני שונא את המושג, אבל כאן באמת אין דפוס פעולה אחיד - פשוט בקושי מתפקד). מיותר לציין, שסריקות וירוסים/תוכנות רוגלה לא הובילו לפתרונות. המחשב עבר 2 פורמטים, נעשו נסיונות להתקין מערכות הפעלה: וינדוס XP, ויסטה, 7 64ביט ו32 ביט... הכל נשאר אותו הדבר. עד כאן תחום התוכנה. בתחום החומרה - המחשב נשלח ל"תיקון" במעבדה, הוחלפו: כרטיס זכרון (במקום 2 של 512 ניסינו אחד של 2ג'יגה - לא פתר), כרטיס מסך (הוחלף מ7300GT, ל8400GS) הארד דיסק חדש של 1 טרה ובעצם זהו. אתמול ניסיתי כל קומבינציה אפשרית, כולל התקנה מחודשת של וינדוס 7 64ביט מדיסק אחר... ו…

6. Started by ablabl,

אז ככה בזמן האחרון למחשב שלי יש נפילות בזמן מאמץ בינוני עד חזק הוחלפה משחה תרמית נעשה סדר וניקוי מחדש למחשב עד הפרט האחרון. ועדיין קריסות בזמן מאמץ בינוני. חשבתי שאולי זה הספק (SS 620W) ולכן בדקתי אותו בOCCT ומכאן לשאלה הבאה האם זה תקין? (אין OC כרגע בעבר היה אבל כרגע אין) אם אפשר רעיונות לגבי סיבות קריסה (נבדק חום..מגיע גג ל52 מעלות בOCCT) תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 981 צפיות
  7. קניתי הארד דיסק 80 גיגה עם 8 מגה זכרון. התקנתי אותו במחשב פנטיום 3 והוא מזהה אותו ואני רואה אותו בביוס והכל בסדר מהבחינה הזאת אך המחשב עובד מאוד מאוד מאוד לאט... ובלי ההארד דיסק הוא עובד שוב בסדר... הלוח אם הוא של גיגהבייט .. מה עושים??

• 11 תגובות
    • 981 צפיות
  8. Started by coolmeen,

טוב קיבלתי מחשב חדש, בלה בלה בלה הרכבתי אותו בלה בלה בלה, אני בא להפעיל אותו (דרך אגב עם ספק כח ישן), אני רואה נדלק המאוררים נדלקים סבבה, הכרטיס מסך לא מודלק והמסך מעבעב, זה לא בעיה בכרטיס מסך כי אני משתמש בוא עכשיו , הכרטיס מסך מחובר כראוי ל agp והכל בסדר, אבל אני לא יודע מה הבעיה אז חיברתי גם את ההארד דיסק, ואני רואה שהוא מפעיל את ההארד והנורה שמפעילה את ההארד מתחיל לשניה, ואז מפסיקה אחרי כמה שניות ואז המחשב פשוט לא זז המסך מעבעב, וזהו והמאוררים רצים, האם המעבד נשרף? האם בעית זיכרון האם לוח אם? תודה על התשובה המהירה תודה

• 12 תגובות
    • 981 צפיות
  9. האם זה בסדר שה PAGE FILE בגודל כזה כי אני זוכר שבדרך כלל לא היתי עובר את ה 160 מגה. ואם זה בעיה אז איך אני יכול להקטין אותו? המעבר על 100% Usage אבל זה בסדר כי אני מריץ UD . תודה לכל מי שיכול לעזור או לזרוק איזה עצם.

• 1 תגובה
    • 981 צפיות
  10. שלום! קניתי 2 מחשבים לא מזמן עם HDD זהה - 320GB WD AAKS במחשב אחד מופיע ציון של 5.7 ובשני 5.9 שאלתי חבר שגם לו יש את אותו HDD וגם לו 5.9 עכשיו השאלה - למה אני מקבל רק 5.7 במקום 5.9? תודה!

• 10 תגובות
    • 981 צפיות
  11. יש לי RADEON X800 ואני הולך למעבדה עוד מעט לבדוק אותו אם הוא עובד פיקס איזה בדיקה להריץ לו? אני צריך משהו מקיף שסוגר את כל ה256 מגה שיש לו לא סתם בדיקת תצוגה...

• 2 תגובות
    • 980 צפיות
  12. 1) לקראת סיום ההתקנה של הנרו אני מקבל את ההודעה הבאה שמופיעה בצילום מסך -מה עושים במצב כזה? 2) אני מוריד גירה עדקנית של איטיונס למערכת xp וכשאני מנסה להתחיל את תהליך ההתקנה ע"י לחיצה כפולה, אז אני רואה שכאילו מתחיל תהליך חילוץ הקבצים אבל שניה אחרי זה הלא קורה כלום מעבר לזה. מה עושים במצב כזה ? בתודה מראש לכל המסייעים. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 980 צפיות
  13. Started by tryf,

יש לי מחשב חדש (חודשיים): זיכרון 2 גיגה twinmos. לוח אם : GIGABYTE GA 965P ds4 כרטיס מסך : GIGABYTE nvidia GeForce 7600 GS כאשר אני מפעיל תוכנה מתמטית (MATLAB) המחשב מבצע RESTART . לפעמים מבצע RESTART גם כאשר תוכנות אחרות פועלות. יש במנהל ההתקנים התקן בעייתי : ( כnvidia WDM video capture (universal אני לא מצליח להתקין אותו גם אחרי שהורדתי את כל הגרייברים הכי עדכניים של כרטיס המסך ושל לוח האם, הוא מודיע שיש שגיאה בהתקנה.... אני מחפש תוכנות לבדיקת תקינות של זיכרון, כרטיס מסך ולוח אם. אולי תוכנה שתפעיל עומס על הזיכרון או לוח האם או כרטיס המסך כדי לראות את יתבצע RESTART. אני צריך להבין איפה הבעיה כדי לשלוח את החומרה הרלוונטית לתיקון. בכל מקרה אם מישהו מכיר תוכנות כאלה או שיש…

• 3 תגובות
    • 980 צפיות
  14. Started by liko,

המחשב שלי קצת ישן , מעבד P.4 3.2GHz זיכרון 1GB , לוח אם של MSI 2 x דיסק קשיח של WD (אחד של 40GB ואחד של 80GB) לאחרונה החלה בעייה שלאחר זמן מה של עבודה פתאום יש מן "טאק" כזה שנישמע מכיוון הדיסק הקשיח ולאחר כחצי דקה המחשב ניתקע. כפעולה מתקנת החלפתי בין הדיסקים הקשיחים והתקנתי WINXP מחדש. זה עזר בדיוק לשבוע והתופעה חזרה. מה עושים?

• 10 תגובות
    • 980 צפיות
  15. Started by carz12345,

שלום חברים, קניתי מסך 2K 144HZ לפני חודשיים ,ומאז אני שם לב כשאני בדסקטופ ,שכרטיס המסך לא נכנס למנוחה ונשאר על 1519 MHZ במקום לרדת ל139 MHZ כמו תמיד וגם במקום להיות בסביבות 35 מעלות הוא נשאר על 55-60 מעלות. בדקתי וזה בגלל המסך החדש. יש איך לתקן את זה או שאין מה להתייחס לזה? כי אני לא רוצה שכרטיס המסך לא יהיה במנוחה בכלל. תודה לעונים.

• 0 תגובות
    • 980 צפיות
  16. Started by dante123,

אני אשמח ללינק עם מדריך כזה (עדיפות ראשונה עם תמונות, עדיפות שניה בעברית). תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 980 צפיות
  17. הסיפור קצת מוזר וארוך אני אנסה לנסח אותו הכי טוב שאני יכול. יש לי שני מחשבים, אחד ממש ממש ממש ישן, מעבד סלרון, 256MB זיכרון, 40 גיגה הארדיסק, geforce 2 mx400 בקיצור גרוטה שלא שווה אגורה. הבעיה במחשב הזה היא שלפני חודש בערך ראיתי פסים על המסך, ואז המחשב קפא ועשה ריסט. ידעתי שזה כנראה הכרטיס מסך ואז לקחתי את הכרטיס מסך מהמחשב החדש יותר (geforce 6800GT) וחיברתי למחשב הישן יותר. ואז הווינדוס עלה והכל היה בסדר אבל בערך חצי דקה אחרי שהווינדוס עולה הוא עושה ריסט. קבוע. במחשב השני, AMD 3500, זיכרון 512MB, 40 גיגה הארדיסק, geforce 6800GT. הבעיות במחשב הזה היו, 1. שחיברתי אותו למסך המסך לא זיהה את הכרטיס והמסך כתוצאה מזה לא עלה. אבל שלקחתי אותו למעבדה הוא חיבר למסך שלו וזה עבד. …

• 1 תגובה
    • 980 צפיות
  18. אני לא מצליחה לסמן טקסטכדי להעתיק אותו , מה עושים

• 1 תגובה
    • 980 צפיות
  19. Started by J0HNiE,

כשגרתי בארה"ב קניתי case + ספק כוח בארה"ב עכשיו החשמל שם הוא שונה מבארץ ולפני כמה ימים שאמא שלי הביאה את המחשב לארץ ניסיתי לחבר אותו לחשמל ואז הוא עשה לי קצר בבית ורק לאחר הקצר שמתי לב שהספק היה מכוון ל115V במקום ל230V. ואז שיניתי את ההספק חשמל בספק וזה המשיך לעשות קצר. בכל מקרה קניתי היום ספק כוח חדש 500V. אחרי שחיברתי ראיתי שהכל עובד, הוא מספק כוח ללוח אם, כל המאוורים פועלים הכל עעובד יופי אבל המסך לא נדלק. בדקתי את זה עם שני מסכים וזה לא עבד לי. לאחר מכן שיחקתי קצת עם הכרטיס מסך, ניקיתי קצת אבק ואת החיבורים שלו וזה עבד לי לכמה דקות/ ואז חיברתי אותו למסך אחר וזה עדין עבד בלי בעיות. ואז פתאום המחשב נתקע. לא הגיב לכלום אז עשיתי ריסט ומאז הוא לא חוזר. ניסיתי שוב פעם לשחק ש…

• 4 תגובות
    • 980 צפיות
  20. היום עידכנתי FirmWare לצורב ולסידירום. העידכון הלך חלק לשניהם, אבל פתאום הצורב הפסיק לקרוא דיסקים ! :-\ ניסיתי עוד גירסאות של FirmWare לצורב אבל כלום לא פעל. ניסיתי לשחזר וזה עדיין לא עובד. מה אני עושה?? ??? הצורב הוא Aopen 48x12x32, ה FirmWare המקורי הוא גירסה 1.10 .

• 0 תגובות
    • 980 צפיות
  21. Started by יהודי,

בס"ד צהרים טובים יש לי סורק HP scanjet 4400c מחובר עם usb כאשר אני מחבר אותו וינדוס לא מזהה חומרה חדשה, עשיתי סריקה על חומרה חדשה וינדוס לא זיהה כלום יכול להיות שיש בעיה בכבל חשמל של הסורק והסורק יוכל לעבוד ? הסורק עבר בעבר, פשוט לתקופה מסויימת לא ההיתי צריך אותו אז ניתקתי ושמתי אותו בארון תודה

• 3 תגובות
    • 980 צפיות
  22. Started by stingeR-,

שלום , היום כאשר בטעות ניסיתי להכניס יותר את הכרטיס מסך שלא יעשה רעש המחשב חיבה את ההארדיסק ואחר כך שנכנסתי לוינדוס היו לי מלא בעיות(שאני רגיל אליהם וכל פעם מסדר אותם מחדש) כרגיל סידרתי ולאחר שעשיתי restart אז שהעליתי את הוינדוס הוא עשה ERROR וכל פעם שהייתי עושה משהו כמו לפתוח קובץ מהדיסקCD למדיה פלייר הוא היה מכבה את ההארדיסק. עכשיו , אני בא להתקין וינדוס מחדש והופה גם שם יש בעיות חסרים קבצים בהתקנה כאילו ודברים. אחר כך עלתה התקנת הוינדוס וכאשר המחשב הגיע (בהתקנה אחרי הגדרות שפה ואיזור) לCopying Files הוא הגיע לחצי ואז עלו כאילו מלא קבצים חסרים. הוינדוס בסוף הותקן אבל היו מלא בעיות, לא היה paint הלכתי לעשות עוד פעם התקנה של וינדוס... באתי להתקין והכל היה בסדר בהתקנה הכחו…

• 7 תגובות
    • 980 צפיות
  23. Started by Daniel Buzaglo,

אוקי אז המחשב שלי הוא מחשב בסיסי לא לגיימינג ואני מעוניין לשדרג לו כנראה כרטיס מסך בסביבות ה500-550 שקל (מאמזון כולל מיסים) השימוש שאני רוצה בו הוא משחקים לא כבדים במיוחד ויכולת לעשות לייבים או להקליט ברמה טובה לדוגמא לייב מיינקראפט (הגרסא של הגרפיקה הגבוה יותר בסגנון של ultra shadersלמי שמכיר) עכשיו כאן אני צריך עזרה כי השאלה שלי היא אם אפשרי שאני יקנה רק כרטיס מסך והביצועים ישתפרו בהרבה? האם לקנות רק כרטיס מסך או ללכת על מעבד חדש יחד עם כרטיס (לדוגמא ryzen + vega)? ועל איזה אתם ממליצים ואני מעדיף אחד שיתאים ללוח אם ושאני לא יצטרך לקנות חדש תודה מראש לכולם! מצרף את המפרט שלי: חשוב לציין שהמסך שלי תומך רק עד 1600x900! ולא תומך ב1080p!!! h81m-k i3-…

• 1 תגובה
    • 980 צפיות
  24. אוקי,זה ממש נמאס מאתמול התחילה בעיה מוזרה,של תקיעות של המחשב רנדומאליות... ביצעתי סריקה לERRORS גם על כונן C וגם על כונן D והמחשב בסדר גומר ביצעתי איחוי דיסק בשני הכונני,וכמו כן גם הרצתי סריקה של NORTON ANTI VIRUS במצב רגיל ובמצב SAFE MODE והוא לא זיהה כלום גם התוכנות AD AWARE וSPYBOT-SEARCH&DESTROY לא מזהות שום דבר ....במצב SAFE MODE המחשב לא נתקע,אולם מהרגע שאני נכנס לווינדוס כרגיל-המחשב מתחיל להתקע....התקיעה הראשונה לאחר פתיחת מחשב [ בערך 20 דקות עד חצי שעה ] המחשב נתקע...רק ריסט עוזר פה...ולאחר הריסט,המחשב יתחיל להתקע תוך 2 עד 3 דקות,ובכל ריסט זה רק מחמיר [עד שזה מגיע למצב בו מסך המחשב נתקע במסך הפתיחה] לאחרונה התקנתי גם ZONE ALARM [אתמול....] ומאז התקנתו הוא חסם …

• 12 תגובות
    • 980 צפיות
  25. שלום, יש לי מחשב I5 6500 ,זכרון 16 גיגה,כרטיס מסך RX 480 8 GB. עד לפני כמה ימים כול המשחקים עבדו לי מהר ,לאחרונה אותם משחקים עובדים לאט,נתקעים,בעיקר משחקים מSTEAM(הכול התחיל לקראות ברגע שהורדתי בסטים BROKEN ARROW PLAYTEST BETA) עשיתי את כל המדריכים באינטנרט שזה בדיקת זכרון והארד דיסק,בדיקת ווירוסים,איחוי הארד דיסק ועוד כל מיני בדיקות שהמליצו לי באינטנרט וכלום לא עזר. הורדתי תוכנה לבדיקת בנצ'מארק לכרטיס מסך והFPS יצא נמוך ממוצע אולי 15 -20 ,טמפרטורה שלא במשחק יצא 50 מעלות מה שמוזר שכל ההסופ"ש כל המשחקים עבדו לאט ופתאום בשבת בערב זה התחיל לעבוד טוב,היום שוב פעם חזר להיות לאט מה יכול להיות הבעייה ? אולי הכרטיס מסך תקול ולא עובד טוב ? רק מי שי…

• 5 תגובות
    • 980 צפיות

דיונים חדשים בפורומים