תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,291 דיונים בפורום זה
-
היי, אחד המאווררים במחשב, אני לא בטוח אבל חושב שמדובר במאוורר של המעבד, החל לפעול במהירות קבועה, ואינו מתאים את עצמו לטמפרטורה. עד לא מזמן המחשב היה השקט וכאשר העמסתי עליו שמעתי את המאוורר מתאמץ יותר. 1. איך אוכל לבדוק איזה חיישן של איזה מאוורר הלך? 2 זה בהכרח חיישן מקולקל? כלמור בהכרח בעיית חומרה? 3.אשמח למדריך יוטיוב כלשהו להחלפת חיישן, והמלצה איפה לקנות חיישן. אני מעדיף לא לתת את המחשב לטכנאי. מעדיף לעשות בעצמי וללמוד. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של טושיבה והוא ממש טוב ועובד חלק, אבל בתקופה האחרונה הוא התחיל לעשות רעשים מהמאוורר בהתחלה התעלמתי כי חשבתי שככה זה, אבל בשבוע האחרון הוא התחיל לעשות רעשים ממש חזקים והיום הוא אפילו נתקע פשוט כמה פעמים והמחשב נהיה כל כך חם שהייתי חייב לכבות אותו. אני חייב תשובה בדחיפות כי בלי המאוורר אני לא מצליח להפעיל את המחשב ( הוא עובד עד שהוא מתחמם מדי ונכבה לבד)
-
- 4 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
היום (טוב לפני 20 דקות) הדלקתי את המחשב, כמה שניות עוברות ואני שומע רעש מוזר.. וכמה שניות אחרי זה נשמע כאילו משהו מת בתוך המחשב. פתחתי את המארז בזמן שהמחשב דלוק וראיתי שהמאורר המרכזי 12 סמ שמאחורה לא עובד מהר כמו שצריך, הוא זז אבל לא כמו האחרים. מיד כיביתי את המחשב וגם ראיתי שהוא הפסיק לזוז ממש מיד, בזמן שהאחרים ממשיכים להסתובב עד שהם נפטרים מהכוח שנותר להם אחרי הכיבוי. טוב ניקיתי את המאורר.. מה שאני עושה כל חודש למחשב הדלקתי את המחשב והכל בסדר לא היה רעש והוא פועל מהר כמו שצריך.. עכשיו אני לא יודע למה זה קרה, אני אבדוק שהוא ממשיך לעבוד כמו שצריך במשך כמה ימים ונראה מה קורה.. למישהו יש איזה מושג למה זה יכול לקרות? וסביבות כמה עולה מאוררר 12 סמ במידה וזה ימות? תודה =]
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שמתי לב שהמאוורר האחורי הפסיק לעבוד (נמצא מתחת לספק ומוציא אוויר) סיבבתי אותו עם האצבע והוא התחיל לצלוע באיטיות ולאחר כמה שניות הפסיק. החלפתי את המאוורר עם אחד שלקחתי ממארז ישן ושוב אותו סיפור! האם לדעתכם הבעיה יכולה להיות בספק? (המחשב עבר לא מעט הפסקות חשמל מאז שקניתי אותו לפני שנה וחצי) מדוע רק המאוורר האחורי לא מסתובב? החלפתי בין הכבלים של המאוורר שנמצא על הדלת והמאוורר האחורי וזה לא השתנה. אני לא בטוח אבל אני חושב שהספק הוא 650 תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 772 צפיות
-
-
יש לי לוח-אם k8n platinum של msi. יש ללוח הזה מאוורר על הbridge. לאחרונה אני צריך לסובב ידנית את המאוורר הזה כדי שיתחיל להסתובב בעצמו אני לא חושב שיש בעיה של איזה חוט שנקרע שכן המאוורר בסופו של דבר מסתובב בעצמו נראה לי שזה בעיה של חיכוך. ניסיתי להוציא את המאוורר הזה כדי לנקות אותו אבל אני לא מצליח. מה לעשות?
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב AMD ATHLON64. יש לי שתי בעיות עם המאוורר שלו: 1. הוא מחריש אוזניים. מה אין מאווררים נורמליים או שככה זה ב AMD? 2. כשאני מכבה את המחשב יש מקרים שהמאוורר נכבה יחד איתו ויש מקרים שלא!!!! ואז אני מוציא את השקע. מישהו נתקל בבעיה כזאת? תודה וחג שמח.
-
- 4 תגובות
- 586 צפיות
-
-
המאוורר שלי בספק לא עובד!! השאלה שלי היא אם זה יכול לגרום ליותר מדי בעיות?? (המחשב הוא p2 350mhz ועם OC הגעתי ל480, אם זה קשור...) ואם נגיד אני משאיר את זה ככה והספק נשרף....אז זה יכול לפגוע גם בלוח או משהו??
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המאוורר של המעבד עושה רעשים מסתובב מהר ניראה לי לא יודע תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי לוח אם של ABIT מגרסת ה-NF7 וזכור לי כבר פעם שהייתה לי תקלה כזאת שהמאוורר שעל הלוח פשוט לא עבד, אז הזזתי שם את החוט המחובר בין המאוורר ללוח אם וזה עבד.. אך המחשב משמיע אזעקה לעיתים קרובות מאוד בזמן האחרון, שמתי לב שהמאוורר לא עובד שוב. ישבתי אולי חצי שעה בניסיון להפעיל אותו, לא עבד. מה לדעתכם צריך לעשות לפני שאני מביא את המחשב למעבדה שהוא יהיה תקוע שם שבוע+ בשביל תקלה כזאת קטנה? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 854 צפיות
-
-
לוח מסוג Asus m2npv-vm. חשדתי שהמאוורר של המעבד סיים את חייו, ולכן החלפתי אותו במאוורר חדש. כאשר הוא מחובר לחיבור של ה cpu fan, הוא מסרב להסתובב. הוא עושה סיבוב קצר כשמדליקים את המחשב וכבה מיד. אותו סיפור כאשר מחברים את המאוורר הנ"ל ל power fan. הוא מסתובב בסדר רק בחיבור ללוח האם של המאוורר מארז. כאמור, החלפתי מאוורר, והוא תקין (כנראה שגם הקודם) ועדכנתי גירסא של ביוס. מה עוד עליי לעשות כדי לפתור את זה? תודה.
-
- 12 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אהלן. לא מזמן קניתי מחשב. AMD 2000+ השאר כבר לא ממש משנה.. על המעבד הגיע היטסינק (שעד היום אין לי מושג איף פותחים) ומאוורר מקורי בצבע כחול. כאשר פותחים את המחשב המעבד מרעש בצורה נוראית ואח"כ עוד נרגע קצת (הכל באופן יחסי). בהזדמנות אני אתפוס דציבל-מטר ואומר לכם את הנתונים. בינתיים take my word for it זה די רועש. מצד שני, אולי אין ברירה, בכל זאת Athlon.. מישהו אמר לי שזה לא אמור להיות ככה.. זה אמור להיות יותר שקט. אני מחפש אנשים עם אותה הבעיה (אולי אפילו אותו מאוורר שבא עם המערכת כולה) שאולי התגברו עליה (אולי אני פשוט אלך למעבדה ואדרוש מאוורר אחר)? יש למישהו עצות?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הוא כבר כמה זמן מראה כאילו שאין ממנו נתונים על מיהרות אבל חשבתי שזאת רק בעיה בחלק שמודד את המהירות (כי החלון היה לכיוון הקיר) ועכשיו שקניתי שולחן חדש אני מסתכל ואני רואה שהוא לא זז (למרות שהNB עדיין קריר (אזור ה35) )
-
- 7 תגובות
- 802 צפיות
-
-
מדובר בכרטיס READEON X300. המאוורר מרעיש כמו טרקטור. ניקיתי אותו מאבק בצורה יסודית. נראה לי שיש בעיה במאוורר. הוצאתי את הכרטיס, ולא ראיתי משהו חריג. זה קורה סתם ככה, פתאום, וזה סתם התחיל, בלי שום סיבה. תצילו אותי!!! אין לי את הטמפ' של כרטיס המסך. זה הולך ככה: פתאום עושה קול כזה עבה, ואז המאוורר זז לאט, ואז ממשיך במהירות, ושוב פעם..........
-
- 17 תגובות
- 846 צפיות
-
-
יש לי לוח אם ABIT NF7. המאוורר שלו התחיל לעשות רעשים מאוד מרגיזים, ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות כדי שהרעשים האלה יפסיקו? להחליף את המאוורר הקטן הזה? מאיפה אפשר להשיג כזה מאוורר קטן? אני מדבר על ה-NB אם לא הבנתם
-
- 7 תגובות
- 935 צפיות
-
-
בעיה מוזרה קצת כשאני מפעיל את המחשב(בדרך כלל אחרי שבוע/שבועיים שאני בא מהבסיס) המאוורר הראשי של המעבד לא עובד והמחשב עושה צפצוף... אני מפעיל כמה פעמים את המחשב מחדש וממתין קצת ואז המאוורר מתחיל לפעול.. למה זה?
-
- 9 תגובות
- 591 צפיות
-
-
אוקי אז ככה יש ברשותי מחשב נייד של toshiba דגם sattellite c855-10j והמחשב נמצא בידי כבר קרוב ל 4 שנים + - ועד שלשום לא נתקלתי בבעייה של רעש מהמאוורר שנמצא בפנים המחשב וכשחזרתי מהאירוע ואז ניגשתי למחשב ואז המאוורר הפנימי שלו התחיל להרעיש עם הפסקות בין לבין אבל היום כמעט ואין הפסקה יש לציין שאני שומר עליו טוב טוב כל 3 חודשים אני מנקה אותו מאבק ואף פעם המחשב לא נפל ולא קיבל שום מכה והשאלה שלי היא מה אתם הייתם חושבים איפה הבעייה נמצאת האם המאורר הלך או שצריך רק לשמן אותו כי הקטע הוא שאיאפשר להגיע למאורר ככה בקלות ואני אין לי ידע בדברים כאלה ולכן אני מבקש פה סיוע בבקשה פשוט אני מתלבט אם לקחת אותו למעבדה או לא תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, המאוורר של המעבד שלי AMD XP 1800+ הפסיק לעבוד, זו כנראה הסיבה שהמחשב מכבה את עצמו כמה דקות לאחר שאני מדליק אותו. כרגע השבתתי את המחשב. על המעבד יושב מאוורר ומתחתיו גוף קירור (נראה לי שקוראים לזה heat sync). איזה מאוורר אני צריך לקנות במקום, אני לא יודע על איזה socket המאוורר הזה יושב. האם מגיע heat sync עם המאוורר? המטרה היא שהמחשב יעבוד עם אינטרנט ואופיס, לא יותר... תודה
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
יש לי מחשב יחסית חדש משהו כמו חודשיים ובשבוע האחרון המאוורר של המעבד התחיל לעשות רעש. ממה זה יכול להיות? אם אני אנקה אותו זה אמור לפתור את הבעיה? זה כפול ליבה של אינטל עם המאוורר שבא איתו לא החלפתי כלום.
-
- 6 תגובות
- 656 צפיות
-
-
בזמן האחרון כל הזמן המאוורר של המעבד חורק איך מטפלים בזה?
-
- 4 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום, בעקבות התחממות יתר של המעבד, בדקתי את המאווררים וניקיתי אבק. זה עזר להוריד את הטמפ' של המעבד ל-48, אבל שמתי לב שהמאוורר של המעבד עדיין לא עובד. איך גורמים לו לפעול? מה גרם לו להפסיק לפעול? או שהוא בכלל עובד מטמפ' מסויימת ואיפה אני רואה את זה? תודה, וסליחה על השאלות
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, המאוורר של המעבד בן 4 שנים בערך, בזמן האחרון הוא מתחיל ל"הרעיש כמו טרקטור" לצערי. הרעש מתחיל מהדלקת המחשב, אם זה מצב שינה וכו' (ברגע שמתחיל לעבוד) משך הרעש החזק נמשך בערך כ- 5 דקות מרגע ההפעלה ולאחר מכן "נרגע", חוזר להיות שקט. חושש שקורה שם משהו בפנים. מה שמוזר כשלוחצים על המארז, מהצד של הכבלים (הצד השני של המחשב), אז הרעש "נרגע" כשלא לוחצים על צד המארז אז המאוורר שוב מרעיש. ממליצים לקנות מאוורר חדש או ששימון\לחץ אוויר יכול לעזור? המאוורר המרעיש היינו: Zalman SZ CC92HS Cpu Fan המארז: Sharkon T5 Value Black ATX Case חוץ מזה, כמו שכתבתי שהמאוורר בן 4, כך גם המחשב עצמו, יש לו מעבד i5 2400 3.1 , אם אצטרך להחליף מאוורר, יש המלצה למעבד חדש אולי או שלא כדאי? ולצערי …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. 1. יש לי משחק שגורם למאוורר של המעבד לפעול במהירות גבוהה (בדר"כ קורה לי כשהמעבד נמצא על 100% עבודה). אם אני אמשיך לשחק בו יש סיכוי שזה יהרוס את המעבד ? 2. האם המשחק NBA LIVE 2006 מתאים לכרטיס המסך INTEL GMA 900 ? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 521 צפיות
-
-
המאוורר של המעבד כל שנייה עובד מהר ואז לאט וזה עושה רעש מרגיז ואני לא יודע מה ניסגר איתו. ניסיתי לנתק את החשמל של המאוורר מהלוח ולהחזיר ולא עזר. איך אפשר לבדוק מה הבעיה? אגב אני רוצה לעשות בדיקה כללית של החלקים לראות שהכל תקין כמו שעושים benchmark לכוננים. יש איזה תוכנה או כמה תוכנות שמומלצות לעניין? תודה וחג שמח!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני שבוע התחילו לי בעיות במאוורר של המעבד אז מתוקף האחריות עליו שלחתי אותו למעבדה והם תיקנו אותו, אבל הם עשו משהו מוזר. במקום לחבר אותו ללוח אם הם חיברו אותו ישירות למולקס (הכבל של הספק) לאדום ולשחור (5V). עכשיו מה שמוזר הוא שהמאוורר עובד על 12V אז האם זה תקין שהם חיברו אותו רק ל-5V? האם ב-12V הוא יעבוד יותר מהר?
-
- 4 תגובות
- 722 צפיות
-
-
לפני שעה עבדתי במחשב ולפתע צבעים מוזרים הופיעו לי על המסך בכל מיני צורות ופסים..עד שהמחשב כולו נכבה. לא הבנתי מה קרה חשבתי שזה משהו שקשור לכרטיס מסך עד שנגעתי במחשב והוא היה רותחחחח. ראיתי שמאוורר הספק לא עובד :\ פתחתי את המחשב הוצאתי את הספק ופתחתי גם אותו שימנתי את המאוורר איפה שצריך (מתחת לפקק הגומי) וזה עדיין לא עובד :\ למישהו יש רעיונות איך לסדר את זה? או שאני חייב לקנות חדש..ואם חדש אז איך אני מקרר את הספק בינתיים..ראיתי פה איפשהו פעם מישהו שהישתמש בשקית חלב קפואה ומגבת חח אבל אני חפש משהו קצת פחות מסוכן :] תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-