עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by Ghosthunter,

שלום, ברשותי לוח k8n51pvmt-9 ונתקלתי בו בכמה בעיות מוזרות: 1) לפעמים כשהWIN עולה רק אוים רק ריבוע כחול. 2) מצב שינה אי אפשר לחזור ממצב שינה(המחשב פשות קופא). 3) כשאני מדליק את המחשב, עוד לפני שמוצג הסמל של הWIN עם המסך השחור, הוא נתקע. האם אתם מכירים את הבעיות האלה?(שמעתי שזה לוח בעייתי) האם עדכון BIOS עוזר? תודה.

• 5 תגובות
    • 717 צפיות
  2. Started by bendani,

יש לי מחשב עם מעבד AMD 6000 לוח אם GIGABYTE WINDOWS VISTA מעודכן כרטיס מסך ATI 3850 מותקנים הDRIVERS הכי חדישים קיצר לא רלוונטי יותר מידי המפרט אבל בכל מקרה נתתי... התקלה היא שהמחשב מבצע ריסטרט ללא התראה וללא סיבה, זה קורה פעם בכמה ימים... המחשב כבר דלוק בערך שנה רצוף ומחובר לאל פסק ומעולם לא היה לו בעיה כזאת ניסיתי להחליף את הכרטיס מסך מכיוון שזה קרה לי במשחקים כמה פעמים---אבל זה לא עזר.. ניסיתי לחבר ישירות לתקע חשמל כי היה לי חשש שזה האל פסק---אבל לא היה קשר השאלה אם יש עוד משהו שאפשר לבדוק כדי לראות למה זה קורה? לפני שאני רץ וקונה מחשב חדש ... תודה מראש

• 5 תגובות
    • 871 צפיות
  3. שלום, הכרום שלי כנראה עדכן את עצמו, ועכשיו כל הטקסט (של התפריטים, של העמודים, הכל), הפך להיות 20-30 אחוז יותר גדול. גם הסרגלי כלים הפכו להיות יותר גדולים. ניסיתי להוסיף שורה - "/high-dpi-support=1 /force-device-scale-factor=1" אך זה לא עבד. איך אני מחזיר את הכרום שלי לגודל נורמלי? תודה!

4. Started by gif,

שלום. ראיתי את האתר בפופלר סיינס המחשב שלי היה עובד כרגיל, נדלק כרגיל והייתי עובד איתו כרגיל. יום אחד פתאום כשאני מדליק אותו, הוא נדלק אבל לא מעלה כלום, לא מציג כלום. בהתחלה זה היה מציג את המסך הראשוני של הלוח אם. ואחרי כמה בדיקות והפעלות נוספות, הוא לא מציג בכלל. נראה לי שלפני שזה קרה אני ניקיתי את המחשב ושאבתי ממנו אבק. והבנתי שבעיה דומה קרתה לקרוב משפחה שלי והבעיה שלו הייתה משהו עם הג'אמפרים. הוא אמר שיכול להיות ששאבתי ג'אמפר. לקחתי ג'אמפר ממחשב אחר שאני לא צריך ושמתי באחד המקומות שם אבל יש הרבה כניסות לג'אמפרים האלו, לכן לא ממש ידעתי לאן לנעוץ אותם. לא נראה לי שזו בעיה עם הכרטיס מסך למרות שניסיתי להחליף באחד אחר וזה לא עזר. הבנתי שזה גם יכול להיות הספק, שהוא חלש מידי …

• 5 תגובות
    • 971 צפיות
  5. Started by xytkhi,

כל פעם שאני מרסטרט את המחשב עולה לי הודעה על בעיה כלשהי בארד-דיסק הרצתי CHACK-DISK של ה-WINDOWS ותוכנה כמו Ariolic Disk Scanner אך הוא לא מצא כלום. מה זה יכול להיות (מצ"ב תמונה) האם יכולה להיות בעיה בביוס או SMART?

• 5 תגובות
    • 947 צפיות
  6. Started by מני מור,

שלום, יש לי מחשב hp compaq 8200 elite pro ולאחרונה עשיתי לו כמה שידרוגים (כרטיס מסך, SSD, RAM) ועכשיו הזמנתי גם מעבד חדש עם 4 ליבות. סוג המעבד הוא xeon e3 1220 v2, וראיתי שהתושבת שיש לי תואמת. (lga 1155), עד כאן הכל טוב. אבל בדקתי באתר החברה (של המחשב) ולא ראיתי ברשימה של התמיכה שהוא תומך במעבדי קסאון, למרות שהוא תומך באיי 5 ואיי 7 גם עם ארבע ליבות. אשמח לדעת האם זה יתאים או האם יש סיבה שלא יתאים (אולי ערכת שבבים) תודה מראש, מבטיח לעדכן בתוצאות אם תענו לי

7. Started by guy3122,

שלום לכם, התקנתי כרטיס זיכרון במחשב (לנובו AIOׂ), הדלקתי את המחשב והוא מראה לי כמו מקודם - שיש רק 8 ג"ב זכרון. [המחשב תומך בעד 16 ג"ב]. מה אפשר לעשות? תודה.

8. Started by shimon956,

שלום לכולם התקנתי את windows xp ומשום מה הוא לא מגלה לי את כרטיס הסאונד בלסטר הוא לא רוצא לקבל שום דריור שאני מתקין לא כי הוא אומר לי שהוא לא מכיר שום כרטיס כזה במערכת וחברה בדקתי אם הוא יושב טוב ....אז הוא יושב טוב מאוד אז חברה מה הבעיה פו אני לא מבין זה לא קרה לי אף פעם ולמי שירצה לשאול אז ה----windows אווררגגייננללל

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by moris,

שלום! סייעו לי בבקשה במציאת דרייבר מסוג via ac 97 enhanced audio controller driver למערכת XP תודה!

• 5 תגובות
    • 553 צפיות
  10. Started by Sygnus,

שלום שמתי לב שהכרטיס קול אינו עובד, מוזיקה לא מתנגנת מהמחשב. נכנסתי ל volume control , הוא לא נותן להיכנס לזה הוא רושם, there are no active mixer devices כאשר אני מנסה להפעיל קובץ עם ווינאמפ, הודעת השגיאה היא bad directsound driver please install proper drivers or select another device in configuration. 88780078 eror code ההגדרות במנהל התקנים מוגדרות, אפילו הורדתי אותן והתקנתי מחדש. מה יכולה להיות הבעיה לפי דעתכם ? תודה.

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  11. שלום לכם, המעבד מסוג פנטיום 4 שיש לי היה חם מאוד אז מרחתי עליו משחה טרמית.. כשהוצאתי אותו וכשניקיתי את המשחה הישנה, הופתעתי לראות שהמעבד שרוף (ככל הנראה), והיה צבע חום על הליבה שלו מאחורה, מתחת למשחה התרמית. למרות זאת, הצלחתי לגרד את הצבע החום עם מברג אך נשאר כתם עדין של הצבע. זה אומר שהוא נשרף? בכל אופן, לקחתי מעבד זהה ממחשב אחר ועליו מרחתי את המשחה - כשאני מדליק את המחשב, המאווררים שלו מסתובבים לשנייה ואז הוא נכבה. למה?

• 5 תגובות
    • 632 צפיות
  12. Started by Quellious,

שלום, יש לי לוח Gigabyte K8NS (סוקט 754). המחשב עבד יפה מאוד, עד שהחלטתי להחליף לו את הזכרונות בזכרונות עם תזמונים טובים יותר. מאז הוא לא עושה POST, ומצפצף צפצופים ארוכים עם הפסקה קצרה ביניהם, בלי הפסקה. לפי מה שקראתי זה אומר בעיה בזכרונות. אז החזרתי את הזכרונות הישנים - לא עזר. ניסיתי גם את הזכרונות (הישנים והחדשים) במחשב אחר - כולם עובדים טוב. אז מה, נהרס לי הלוח, או שיש עוד מה לעשות?

• 5 תגובות
    • 945 צפיות
  13. אני שמתי את המחשב שלי במארז וספק חדשים. במארז וספק הישנים, לאחר שהיתי מדליק את המחשב או מאתחל אותו, העמוד הראשון(זה של ה-BIOS, איפה שיש כותרת צבעונית ומידע בסיסי כמו מעבד, זיכרון, מקלדת זיהוי כוננים וכו'...) היה כל כך מהיר שלא היתי רואה אותו בכלל ולעיתים רואה אותו בקושי כי הוא היה נעלם בשבריר שנייה והמחשב היה מתחיל להעלות את ה-XP. עכשיו, למרות שעל פניו המחשב עובד כמו קודם בדיוק מבחינת ביצועים, הוא נתקע במסך הראשוני זמן רב שלא היתי מדמיין- משהו כמו רבע או שליש דקה, בערך כמה זמן שלוקח לו להעלות את XP ואולי יותר. ממה זה יכול להיות?! זה מוזר לי כי הוא לא מדווח על שום תקלה או משהו כזה. למישהו יש מושג בכלל? אולי תגידו לי שזה לא אמור להפריע לי ותהיו צודקים, אבל החשש שלי נובע מכך…

• 5 תגובות
    • 644 צפיות
  14. פירמטתי את המחשב התקנתי ווינדוס (זה שהיה מותקן גם לפני הפירמוט), אני מחבר מודם ל-USB והמחשב לא מזהה כלום. נכנסתי למנהל התקנים ואין שם בכלל את ה-UNIVERSAL SERIAL BUS CONTROLS. התקנתי את הדריברים שאני תמיד מתקין מהדיסק ולא עזר, ניסיתי גם להתקין דריברים מעודכנים ושוב אין זיהוי. אני חייב לציין שההתקן USB מספק חשמל, המודם שחיברתי קיבל חשמל (הנורה עליו דלקה), אבל בכל זאת המחשב לא מזהה אותו. ניסיתי לפרמט שוב ולהתקין דריברים מחדש בלי הצלחה. מה לעשות?

• 5 תגובות
    • 915 צפיות
  15. היי היום הרכבתי מחשב לוח אם EP41-UD3L s775 1333Mhz, Intel G41, DDRII 800, PCI-E‎ מארז WingRS 100 Middle Tower Black Case (No PSU)‎ יש כבל של המארז שרשום עליו AUDIO , את הכבל הזה חיברתי לחיבור של לוח האם שרשום שם F-AUDIO (הכוונה לפרונט של המארז) , חיברתי בחלק הקידמי את המיקרופון +האוזניה ולא שומעים כלום , גם אין הקלטה מישם, מדוע זה? הכל פועל קשורה כשאני מחבר את המיקרופון לחלק האחורי של המארז. רוני

• 5 תגובות
    • 835 צפיות
  16. יש לי מחשב כבן שנה לוח אם p5wdh deluxe של asus כרטיס מסך gainward 8800gtx oc 2 גיגה זיכרון 2 הארדיסקים ומעבד E6600 מאז שקניתי היו בעיות של חימום המחשב נמצא במקום קצת קטן אבל זה לא אומר המקום נקי ומסודר ויש פה מאוורר 24 שעות אבל בכל זאת... הלוח אם מגיע ל 54 מעלות ...המחשב יושב לידי ואני מרגיש את החום כמו תנור על היד שלי כבר הוצאתי את הלוח כמה פעמים החלפתי כמה מארזים ושמתי לב לפני כמה חודשים שמרוב החום הלוח תפס את הכובד של המעבד ויש ללוח שלי עקמת .. :-\ למזלי הלוח עדיין לא נוגע בצלעות הברזל ולא מקצר. המעבד בסדר גמור עם המעלות בין 45-50 שזה מעולה מבחינתי הכרטיס מסך הזה מאד מאד חם במנוחה הוא 61 62 ובמאמץ מגי גם ל 68 69... איך אני פותר את הבעיה של הלוח ? יש מצב לקנות …

• 5 תגובות
    • 752 צפיות
  17. Started by amit_amit,

שלום לכולם! המחשב שלי כבן שנתיים, מערכת הפעלה WIN 7 INTEL I5 וכרטיס מסך ATI4350 לאחרונה (כשבועיים) המחשב התחיל לעשות בעיות. לעתים מאוד קרובות כשמפעילים תוכנה, או נכנסים למחשב, הקשר עם המסך מתנתק ואז יש חוזר. מה הכוונה? מפעילים את האקספלורר ואז מופיע על המסך NO SIGNAL ומיד לאחר מכן חוזר לעבוד. ניסתי למחוק ולהתקין מחדש את הדרייברים של הכ. מסך, אך ללא הועיל. פתרונות?

• 5 תגובות
    • 4.9k צפיות
  18. Started by haim652,

לבן דוד שלי יש בעיה שאיך שהוא מדליק את המחשב יש את המסך השחור הזה בהתחלה שכתוב את הממורי וכל זה אז שם נתקע המחשב, והדבר היחידי שהיא יכול לעשות זה ריסט למחשב עם CTRL + ALT + DELETE. האמת שאני לא הייתי אצלו כדי לבדוק את הבעיה בדיוק, יכול להיות שכתוב שם מה הבעיה. למישהו יש רעיון איך אני יכול לעזור לו, כי הוא בכלל לא מבין בעניין הזה ואני עוזר לו בטלפון. אז אם מישהו יכול לחשוב על איך אני יכול לעזור לו אני ישמח. תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 921 צפיות
  19. Started by stingeR-,

יש ברשותי לוח ASUS P4S800-MX תקין/לא תקין, מה זה לא תקין אתם שואלים? לפי מצבי רוח הלוח מחליט להידלק ו/או לא להידלק... שללתי כי מדובר בקצר מכיוון שאני מנסה להפעיל אותו מחוץ למארז ערום. שללתי נזק פיזי - כל הכבלים וההלחמות במקום ונראים בסדר... למי בכלל חשב לשאול - כן, איפסתי את הביוס, וכן ניסיתי גם את הכרטיס מסך OB וגם כרטיס חיצוני. מה שהכי מוזר זה מתי שהלוח עובד הכל נראה תקין לחלוטין.. אפילו הצלחתי להתקין עליו WIN7 כשהוא עבד.. וגם לעשות קצת אוברקלוק... כמובן אבל שאי אפשר להביא לבנאדם ככה מחשב ואני רוצה לשאול בעצתכם.. האם לקבוע את מותו.. או שיש עוד מה לעשות בנידון?<

• 5 תגובות
    • 776 צפיות
  20. Started by The Ball,

בזמן שאני משחק במשחק מסויים - nba 06 לדוגמא, המשחק נתקע ויוצא למסך של דוס שבו כתוב הודעה בסגנון: אם זאת פעם ראשונה שאתה רואה את ההודעה הזו, תתעלם ותפעיל מחדש את המחשב. אם לא, נסה לעדכן דרייברים, לראות אם יש לך מספיק מקום בדיסק קשיח, לבטל את ה bios memnory/cacheable. נראה לי שחשוב שאני אציין שזה מסך כחול, וכתוביות בלבן (כל המסך). עשיתי את כל מה שהוא כתב מן הסתם, אבל הבעיה לא נפתרה. בנוסף, הוא כותב לי שהקובץ הבעייתי הוא nv4_disp.dll שנמצא ב c:\windows\system32. אני מאוד אודה לכן על כל עזרה שתינתן.

• 5 תגובות
    • 635 צפיות
  21. Started by ifiter,

שלום רב! לפני כי שנתיים וקצת קניתי מארז Coolermaster Centurion 532 Silver.כשניסיתי לחבר את הUSB הקדמי שלו ללוח-זה לא עבד.אותו זמן פרצה המלחמה - ולא הייתה לי אפשרות לשלוח מארז למעבדה.יש לי לוח של GIGABYTE מלפני 3 שנים.לא זוכר דגם-סוקט 478.חשוב לציין שחיברתי לאותו לוח כרטיס USB פנימי וזה עובד.אבל היום אני הולך לשדרג את המחשב ולא באה לי לקנות מארז חדש בגלל USB(אני צריך קדמי לדיסק און קי).שאלה שלי-האם יש פטרון לתקלה כזו-האם ניתן לתקן את הUSB? או הבעיה היא בלוח?אני לא מבין גדול אבל נירא לי שעל הלוח יש USB1 ובמארז USB2. תודה

• 5 תגובות
    • 623 צפיות
  22. הי, אתמול השארתי את המחשב דולק בלילה בשביל להוריד COD4 מ- Steam כשבאתי בבוקר להפעיל את המשחק, קיבלתי מסך כחול ההארדיסק השמיע צליל שנשמע כמו שהוא נכבה, והמחשב עשה Restart. ניסיתי לעשות סריקה דרך Windows ודפרגמנטציה וגם יצא לי BSOD די מיד. עשיתי chkdsk דרך הדיסק התקנה של Windows (לקח איזו שעה בערך) וזה לא עזר. לבסוף חיברתי את ההארדיסק למחשב של אח שלי ואצלו הוא עבד מצוין. הדפרגמנטציה והסריקות עבדו והושלמו, והכל עבד (כולל המשחק). ההארדיסק הוא Hitachi Deskstar 320GB שמתחבר ב- ATA רגיל. קובץ Minidump מצורף, תודה! [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 710 צפיות
  23. Started by NIRAN,

קניתי ספק חדש משו פצצה של TT 480W ואני לא יודע לאן מחברים את החיבור הזה לחיבור הזה יש ראש חום עם 3 חורים ו 2 כבלים אחד שחור ואחד צהוב מחוברים ל 2 החורים של הראש ובאמצע יש חור בלי כבל: http://img93.exs.cx/my.php?loc=img93ℑ=Picture25.jpg http://img93.exs.cx/my.php?loc=img93ℑ=Picture26.jpg http://img93.exs.cx/my.php?loc=img93ℑ=Picture27.jpg והנה עוד כבל שאני לא יודע לאן לחבר זה כבל של מאוורר X-BLOWER של TT והוא אמור להתחבר ללוח אם איפה שהו יש לו ראש לבן ב'ז עם שלוש חורים ורק כבל אחד צהוב מחובר אליו בצד: http://img93.exs.cx/my.php?loc=img93ℑ=Picture28.jpg http://img93.exs.cx/my.php?loc=img93ℑ=Picture29.jpg http://img93.exs.cx/my.php?loc=img93ℑ=Picture30.jpg ___________…

• 5 תגובות
    • 902 צפיות
  24. אני עכשיו בא לחבר את הספק ואני רואה שבלוח החיבור מתח העיקרי הוא 20 פין ואילו בספק הוא 24 פין. שוב,לוח אסוס פנטיום 4 ,וספק HCE 400W . עכשיו,אני יכול לחבר "חלק" מה 24 פין וזה מתחבר פיזית טוב ויש לי עוד חיבור בלוח לידו של 4 פין (כמו שמחברים לכרטיסי מסך חזקים) שאותו אני יכול לחבר גם כן ללוח. החיבור 4 פין בלוח נמצא ממש במקביל ללוח אם. אז ככה,לא משנה סדר החיבור של ה 24 פין ? כלומר איזה צד יהיה באוויר ואיזה לא ? והאם לחבר את החיבור לחשמל של הלוח 4 פין גם כן ? (אין לי כרטיס מסך שמצריך חיבור נפרד לחשמל) אני מחכה לתשובה עדיין לא חברתי לחשמל כי אני חושש שיישרף הלוח למרות שההגיון אומר שלא צרכה להיות בעייה - אני מעדיף להיות בטוח. רק תשובות בטוחות בבקשה. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  25. Started by sapinir,

שלום, כאשר אני מדליק את המחשב או מאתחל אותו הוא מעלה את המסך הראשון (המסך שמאפשר גישה לביוס) ואז לוקח לו בסביבות החמש דקות עד שהוא מתחיל לעלות את מערכת ההפעלה. מה יכול לגרום לעיכוב שכזה? מערכת ההפעלה היא XP. האם מדובר בתקלת חומרה או תוכנה? זקוק לכיוון... תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 659 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.