תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,291 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם יש לי מחשב חדש בן שבועיים בערך במחשב יש 2 כוננים אחד ssd שעליו מותקן הווינדוס והשני כונן קשיח של seagate barracuda 1tb מההתחלה שמעתי רעשים אבל לא ממש התייחסתי כי בכל זאת זהו לא רעש חזק ועוצמתי. שיותר התחלתי לשים לב לרעש ניסיתי להבין מאיפה הוא מגיע, שללתי את כל האפשרויות מלבד הכונן הקשיח שהרעש ככל הנראה מגיע ממנו. תיאור התופעה: כל זמן לא מוגדר הכונן הקשיח משמיע רעש כזה של "דינג" מתכתי כמו רעש שמזכיר חיכוך של 2 מתכות לזמן קצר. הדינג הזה קורה פעם אחת ואזאחרי זמן לא ידוע עוד פעם חוזרעל עצמו(ככל הנראה הרעש קורה מתי שהכונן חושב יותר). מה היא הבעיה ? מישהו מוכן לאבחן לי את הבעיה ואת הפתרון בבקשה? הרעש הזה קצת מדאיג אותי כי הרי הוא לא רעש טבעי של כונן קשיח כמו רעש של…
-
- 18 תגובות
- 6.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי דיסק קשיח פנימי שמורכב בתוך Xtreamer ומחובר כרגע למחשב בUSB. ככל הנראה הדיסק פגום, לא מצליח לפרמט ע"י לחצן ימני פורמט לא מצליח לעשות check disk > שגיאה The disk check could not be performed because windows cannot access the disk לא מצליח לפרמט דרך Disk Management ניסיתי להוריד KillDisk של Active אך הוא מביא לי שגיאה Cannot write on sector Error 5. מה אפשר לעשות? איזה תוכנות אפשר להריץ או פעולות על מנת לפתור את הבעיה. תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר חיבור דיסק קשיח 80 ג'יגה של מקסטור (IDE) כראשי, וניסיון איתחול להתקנת חלונות, נתקבלה הודעה שייתכן והדיסק פגום. האם יש פעולות נוספות שאפשר לעשות לפני שאני מוותר עליו? הדיסק הותקן כ"מאסטר", ודיסק 80 נוסף על אותו החיוט כ"סלייב". דיסק קודם של 40 ג'יגה עבד (באותו אופן) מצויין עד שהופיעו בו סקטורים פגומים.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן אני כבר הרבה זמן בסיטואציה הזאת. אני יספר את הסיפור, ביום בהיר אחד החלטתי שבאלי על מארז חדש, קראתי ביקורות והחלטתי ללכת על הANTEC 302 מKSP, הרכבתי הכל היה טוב ושקט עד שאחרי כמה זמן הבחנתי ברעשים של אתר בנייה מהמחשב, לקח זמן לברר מה הבעיה וגיליתי שזה היה הכונן קשיח, על מנת לוודא שזה לא בעיה בכונן קשיח עצמו ביצעתי מספרים בדיקות. הנחתי את הכונן קשיח על היד והוא היה מאוד שקט, בדקתי עם תוכנות כמו HDDLIFE וכל אלה והכל נירא תקין, התקנתי כונן קשיח אחר למארז וגם הוא רועש, הגעתי למסקנה שזה בגלל שתי המסילות שלא מונעות רעד. מה שיש עכשיו זה שהכונן קשיח מונח על ספוג וקשור עם מסקינטייפ, וזה עובד, לא שומעים אותו הכל פרפקט, אבל מצד שני זה מאוד מבאס כי אני מתכנן להוסיף כוננים קשי…
-
- 0 תגובות
- 851 צפיות
-
-
-
-
אהלן חבר'ה. הודעה ראשונה שלי פה אני משתמש במ"ה ווינדוס 7, יש לי שני דיסקים קשיחים מחוברים בSATA, אחד 160GB של WD שעליו יושבת מערכת ההפעלה ואחד 750GB של SEAGATE. הבוקר הפעלתי את המחשב, המחשב התחיל להרעיש ונתקע בPOST בזמן בדיקת הכוננים המחוברים. הפעלתי את המחשב מחדש מספר פעמים והווינדוס 7 עלה סוף כל סוף אבל בלי ההארד דיסק של ה750GB. הוא מזהה אותו בתור כונן נוסף בDEVICE MANAGER אבל לא בשום מקום אחר. שום פתרון לא החזיר את ההארדדיסק. לא fixmbr, לא fixboot ולא כל מיני תוכנות קטנות שנכנסות לבאנדלים ה"מעניינים" שאפשר להוריד. לא ניסיתי לפרמט כי יש שם מידע שאני צריך. יש אחריות אז שלחתי את ההארדדיסק בינתיים חזרה לKSP. מישהו יודע למה זה קרה ואם היה פתרון כלשהו לזה? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חיברתי את הדיסק הקשיח של 20 ג'יגה המחשב קורא אותואבל הוא לא מופיע במחשב שלי הוא מופיע בחומרה אני מודה לכל מי שיעזור לי תוווודה רבה WINDOWS XP PRO בעברית אני במצוקה נוראית יפצה את מי שעוזר לי
-
- 6 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום היקרים, יש לי בעיה קטנה עם המחשב, ואשמח לחוות דעתכם, מחשב בן שנה וחצי, וינדוס 10, מעבד PENTIUM GOLD 5400, 4 4GB RAM' כבר כמה חודשים שהמחשב ממש נתקע בעיקר בדקות הראשונות של ההפעלה ( לוקח בערך 4 דקות עד שהוא עובד חלק מרגע עליית הווינדוס) שללת כבר כמה אופציות וירוסים , RAM, תוכנות מיותרות, כעת אני חושד בדיסק הקשיח' מדובר בדיסק זיכרון מוצק SSD של ADATA , שמונח בתוך המחשב בצורה אנכית עומדת, אולי ככה מקובל היום, בעבר הייתי טכנאי ומרכיב מחשבים בחנות . במנהל המשימות אני רואה שהוא תמיד מגיע ל100 ביכולת הכתיבה , ולרוב בזמן הזה המחשב קופא , העכבר זז, אבל תיקיות שלחצתי לא יפתחו אלא לאחר כמה שניות. מה דעתכם, ככה זה גם אצלכם בתפוס…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
- 3 followers
-
-
המחשב הישן שלי התחיל לעשות בעיות אתמול כאשר נסתי להדליק אותו הוא היה נתקע בשלב של הטעינה של וינדואס. החלטתי להתקין לו גירסה נוספת של וינדואס כדי לא למחוק את הדברים החשובים. ההתקנה של הוינדואס התבצע במחשב אחר(המחשב החדש יותר). במחשב הזה הכונן עובד טוב לאחר הפירמוט ואפשר אפילו להפעיל רק איתו את המחשב, אבל במחשב הישן זה מגיע עד לשלב שהמחשב טוען את מערכת ההפעלה עם הסמל של וינדואס עוד לפני שהסמל מושלם נתקע ומבצע הפעלה מחדש. הבעיה שזה קורה רק במחשב אחד, במחשב החדש הוא עובד טוב אבל בישן לא.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח WD250GB SATA בניסיון לחבר אותו כדיסק חיצוני עם קופסא, הוא העלה עשן. הדיסק המשיך לעבוד - וכרגע עוד עובד. עם איזה כלים ניתן לבדוק את תקינותו - או אורך חייו? כרגע הוא נראה שעובד בסדר גמור. תודה.
-
- 2 תגובות
- 764 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה רכשתי מחשב נייד N550JV CN191H. מחשב טוב, רק שיש לי בעיה אחת איתו, אני חושב שמשהו דפוק בדיסק הקשיח ואני תוהה איך אפשר לאבחן אותו כדי לקבוע אם קיימת או לא קיימת בעיה. אם אני מוריד מ utorrent במהירות גבוהה (מגה ומשהו לשניה), אני שם לב לתקיעות קצרות שחוזרות על עצמן כל כמה שניות. כשאני אומר תקיעות אני מתכוון גם תקיעות קטנות במוזיקה, הסמן של העכבר נתקע בקטנה, בזמן שאני כותב את הדיון הזה האותיות מדי פעם לא נכתבות ברגע הלחיצה. כאילו הדיסק שם את כל המערכת בבלוק בגלל שמשום מה קשה לו. אם אני מסתכל ב task manager (של ווינדוס 8) אני רואה שהעומס על הדיסק) כל הזמן עולה ויורד, בממוצע נמצא על 60 ונע בין 30 לממש 98 99 (אחוזים) (כשאני מוריד במהירות גבוהה מיוטורנט. עכשיו כשהיוט…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הרצתי בדיקה הדיסק דיי חדש תאמת אני מתלבט אז זה משו שהוא בעייתי וצריך להחליף או שזה לא משמעותי.... מצורף צילום מסך של התוכנה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם אני צריך לחשוש ממצב הדיסק ולהחליף אותו בחדש, או שאני יכול להשאר רגוע? מה בכלל אומרת ההערה הזו? באינטרנט ראיתי שהרבה אומרים לנסות להחליף את הכבל של ה- sata אבל פעם אחת ראיתי שאין קשר לזה בכלל. אשמח לעזרה :-) נ.ב. ה- error scan יצא בסדר, אבל עשיתי quick, לא המלא. [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דיסק קשיח של חברת MAXTOR של 160 GB אשר היה מחובר חיצונית למחשב ע"י קופסת USB תיפקד היטב . אמש כאשר הפעלתי את קופסת USB , הדיסק לא זוהה .לאחר גישה לכלי ניהול > ניהול מחשב > ניהול כוננים הצלחתי לזהות את הכונן , אולם קיבלתי מיד דרישה לפרמט את הכונן. דבר שכמובן לא עשיתי. חיברתי למחשב אחר - אותה תופעה, דרישה לפרמוט וכמובן שאין רואים את המידע שעל הכונן. אני מחפש דרך כדי להציל את המידע שעליו - קיבצי HD . נסיתי תוכנה ותיקה אצלי R-STUDIO , אחרי סריקה המידע היתגלה אולם בשיחזור לכונן אחר נוצר סלט אחד שלם דבר אשר לא מאפשר שימוש בו . האם קימות תוכנות נוספות לשיחזור של כוננים בעיתיים? תודה עבור כל סיוע.
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-
-
יש לי בעייה מוזרה בצריבת דיסקים. יש לי כבר כמה דיסקים שצרבתי אך לא סגרתי, הם עובדים טוב. אבל כשאני מוסיף לדיסק עוד קבצים, אז את הקבצים שהוספתי אני יכול לראות רק ב CDRW, ה CDROM יראה רק את הקבצים שהעתקתי בצריבה הראשונה. אני חושב שזה בגלל שלא סגרתי אותם בכלל, אבל גם אחרי שאני סוגר אותם זה לא עובד. למה?
-
- 0 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום חברים ברשותי דיסק 1TB היה עובד בחלונות 10 64 , הדיסק ריק העברתי אותו למחשב אחר של חלונות 7 64 ביקש שאפרמט אותו ובסופו הוא מראה כי הקיבולת שלו 32 MB , כם כשהעברתי אותו חזרה למחשב הקודם הוא מראה לי כי הקיבולת 32 MB כיצד ניתן להחזיר את הדיסק לנתוני המפעל 1 TB תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מנסה להתקין דיסק של סמסונג HD103UJ במחשב עם לוח אם gigabye ga-p35-ds4. כאשר אני מסתכל בbios על נתוני הדיסק הוא מראה גודל של 33 מגה בלבד. באתר של gigabyte יש גירסא של bios שלכאורה מתקנת בעיה דומה אך גם אחרי התקנת הגירסא עדיין נתוני הדיסק שגויים. האם הבעיה פתירה או עלי להחליף לדיסק אחר (נפח יותר קטן/יצרן שונה)?
-
- 7 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שאלה... יש לי דיסק קשיח מסוג 60GB IBM 60GXP. אני יודע שעם הדיסק הזה יש בעיות. יש דרך למנוע אותן? האם קירור יעזור? ובאותו נושא - איך אני יכול לדעת מה טמפ' הדיסק שלי? מישהו מכיר תוכנה שעושה את זה? תבורכו...
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
למחשב שחזר מתיקון לאחר החלפת לוח אם (לאותו הלוח) חיברתי את כל הציוד וכמה דקות לאחר הפעלה צצה הבעיה הבאה ממש לנגד עיני: באקספלורר שם נראות בד"כ תשע מחיצות, 6 של דיסק מאסטר WD ו-3 של MAXTOR לפתע נעלמו ה-3 של הדיסק השני. לאחר אתחול המערכת מזהה את הדיסק הנ"ל אבל מדביקה לו ב-DEVICE MANAGER שם חסר פשר כמו "]axtrp9 p p p p p". מצויין גם שההתקן פועל כשורה מה שקצת מגוחך לאור הנסיבות. מישהו יודע מה קרה ואיך ניתן לתקן את המעוות כך שתהיה שוב גישה לדיסק? בתודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
דיסק שפעם היה ברייד אכשיו אני רוצה לפרמט לשימוש אחר הוא לא מטפרמט
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
Windows - Delayed Write Failure מופיע לי שאני מעביר קבצים מPARTITIO אחד לשני ולא נותן לי להעביר את הקובץ. האם הכונן הקשיח שלי נפטר? הוא רק בן חודשיים (!!) עידכנתי DRIVER לSATA יש לי SEAGATE 320 SATAII מחובר ללוח אם GIGABYTE GA-965-S3 REV 1.0 זה סיוט...יש לי אחריות שלוש שנים, אבל חבל לי על כל המידע שאספתי, יש לי שמה עבודות גמר וקבצים חשובים מה אתם חשובים שאני יכול לעשות?? תודה רבה לכם!!!
-
- 4 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אשכול זה נפתח בהמשך לאשכול שפתחתי בפורום אמצעי האחסון כאן. אני עובד עם 3 קשיחים, הראשון מביניהם (Port 0) הנו של WD (נפח 500 גי'גה) בן 5 שנים, ב-Port 1 מחובר כונן SSD צעיר שמחזיק את מע' ההפעלה והמסמכים וכונן שלישי יושב על Port 2. במשך חצי שנה הכל עבד בהרמוניה. לפני מס' ימים הדיסק של WD זה שמחובר ראשון, התחיל להגיב באיטיות קיצונית (קצב העברת נתונים מכונן לכונן של כ-50-80 קילובייט. בצעתי עליו בדיקה באמצעות תוכנת Data Lifeguard Diagnostic for Windows של WD. הבדיקה נעצרה באמצע עם הודעה של Too many bad sectors. התחלתי מיד להעביר ממנו את החומרים, בכדי להתכונן להחלפה לדיסק חדש. במהלך העברת החומר, בצעתי אתחול למחשב. עקב קפיאה של המחשב בשלב ה-boot, נכנסתי ל-Bios וגיליתי שסדר…
-
- 1 תגובה
- 941 צפיות
-
-
באמצע צריבה המחשב עשה פתאום רעשים חזקים מאוד אז מהר עשיתי ריסטרט ואני מנסה לפתוח את הכונן שבפנים יש דיסק שהיה באמצע צריבה והכונן נפתח קצת ולא מצליח יותר ואז הוא נסגר אני חושב שהרעשים באו מהכונן אבל אני לא בטוח מה לעשות ?
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קניתי מ-comp-il דיסק קשיח של מקסטור: 200 ג'יגה, 8 מגה קאש. חיברתי אותו למחשב וציפיתי לטוב. הדלקתי את המחשב, הדיסק התחיל להרעיש בצורה מוזרה והמחשב לא זיהה אותו מה שנחשב מוזר כי הדיסק הגיע עטוף ומוגן מחבטות. החלפתי כבל חשמל, כבל IDE, שיחקתי עם הג'אמפר וניסיתי לזהות דרך הביוס. נאדה. האם אין מנוס מהחלפת דיסק בן יום?
-
- 10 תגובות
- 831 צפיות
-