תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,291 דיונים בפורום זה
-
דיסק קשיח בן כ 5 שנים. עבד בסדר גמור עד לפני יומיים בלי בעיה. איתחלתי את המחשב ופתאום כשהמחשב עולה - לפני חלונות - עושה לו CHEK עד שמגיע ל 100% בחלונות בהתחלה לא רואים אותו...אחרי חצי שעה רואים ואי אפשר להיכנס. אליו ועולה חלון פופאם שרושם שאם רוצים הלשתמש בו צריך לעשות לו פירמוט. עזרה? 90% מהחומר אמנם מגובה אבל מנסה לראות אם אפשר לפתור בלי פרמוט. ניסיתי לנתק מהלוח אם ולחבר, ולנתך ולחבר לכניסה אחרת בלוח אם. לא עזר. תודה מראש על כל עזרה.
-
-
- 1 תגובה
- 512 צפיות
- 2 followers
-
-
אתמול ניסיתי לשדרג מחשב ישן, פתחתי את המארז והוספתי לו זיכרון. כשהפעלתי אותו פתאום ה- HD התחיל לעשות תיקתוקים ולא עלה. החזרתי זיכרון ישן וכלום לא עזר. חיברתי אותו למחשב שלי והוא אומר לי שכונן זה לא מאותחל, יש עליו המון מידע מה אני עושה? אגב, לי יש ווינדוס 7, חיברתי אותו גם ל-XP וגם שם הוא מזוהה ככונן לא מאותחל והפסיקו התקתוקים כשאני מחבר למחשבים אחרים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נתקלתי בתקלה חמורה של Memory Dump מסך כחול כמה פעמים .ולא יחסתי לכך חשיבות. בפעם האחרונה שזה קרה זה עשה לי תקלה חמורה במערכת הפעלה (WIN 7) וכאשר ניסיתי לתקן את התקלה עם הדיסק של הוינדוס הוא לא זיהה לי את הדיסק קשיח. ניסיתי לנקות את המגעים של הדיסק קשיח מבפנים על גבי הלוח שיושב מתחת לדיסק קשיח ומבחוץ. ולבסוף המערכת זיהתה את הדיסק קשיח אך לא הצלחתי לתקן את המערכת. גיבתי את המערכת בעזרת תוכנת גיבויים על גבי DOS (PARTED MAGIC( וניסיתי לסדר א הדיסק קשיח עם תוכנה של SEAGATE אך ללא הצלחה במהלך הבדיקה זוהה שיש לי BAD SECTORS בדיסק קשיח. לאחר זאת ניקיתי את הדיסק קשיח לגמרי . כרגע אני משתמש בדיסק קשיח ישן שלי במערכת WINDOWS 7. והדיסק קשיח התקול מזוהה על ידי המערכת אבל אני לא יכול …
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום,כאשר אני מדליק את המחשב אני מקבל מסך שחור שמכיל הודעה שאומרת "ווינדוס לא התחיל באופן מוצלח,שינויי תוכנה או חומרה שבוצעו לאחרונה ייתכן והם הגורם לכך". בהמשך יש טקסט נוסף ובסופו אני צריך לבחור בכמה אפשריות: -מצב בטוח -ההגדרות האחרונות שפעלו -להתחיל את ווינדוס באופן נורמלי לא משנה באיזו אופציה אני בוחר ווינדוס לא עולה ובמקומו מתקבל מסך כחול שמודיע כי התגלתה בעיה וווינדוס נכבה על מנת למנוע נזק למחשב. אנא עזרו לי בבקשה
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחרונה המחשב שלי נהיה די איטי כשזה מגיע לזמני טעינה (גם בעליית המחשב עצמו, גם בזמני טעינה של משחקים, עמודים בדפדפן וכו'). אני חושד בדיסק קשיח שלי, Samsung HD103SJ 1TB. הרצתי בדיקה עם התוכנה CrystalDisk: http://s8.postimg.org/kr2pwtfv9/Capture.png ובזמן האחרון יש לפעמים גם רעשים מתוך המחשב, שנשמעים ככה (יכול להיות שתצטרכו להגביר קצת את הווליום כדי לשמוע): https://clyp.it/fle1hbre האם יש צורך להחליף דיסק קשיח? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב PC שולחני בגיל שנתיים (כולל כל מה שבתוכו) עם דיסק קשיח של Hitachi בנפח 300 GB. בחודש האחרון החלו להישמע רעשים מוזרים, אפשר לומר "קליקים", מתוך המארז, רעשים שמאוד דומים לרעש (קליק) שנשמע שניה לפני כיבוי המחשב מאז ומתמיד. התדירות של הרעשים האלה היתה מאוד נמוכה בהתחלה לתקופה ארוכה (אולי פעם ביום ורק קליק אחד), אך בחודש האחרון התדירות עלתה. לא מזמן בעת התעסקות עם המחשב החלה להישמע סדרה של רעשים כאלה, ובאותו זמן המחשב בעצם "קפא" (התמונה קפאה ולא היה ניתן להזיז את סמן העכבר). בהתחלה היה לוקח למחשב מספר שניות או דקות "להתאושש", אך לאחרונה לא היה מנוס מלאתחל את המחשב (עם Reset) לאחר התקרית. בחלק מהמקרים המחשב לא הצליח לאתחל את עצמו, ואף לעיתים דיווח ש"אין Boot", מה …
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקנתי מספר דיסקים קשיחים במחשב ,כאשר בדקתי במחשב שלי ב-MANAGE ,שני דיסקים מופעים כ- BASIC כרגיל ,אך דיסק קשיח שלישי מופיע כ- DYNAMIC SIMPLE ,השאלה שלי מדוע שלושתם לא מופעים כ- BASIC ? שאלה שניה מה ההבדלים בין שני הסוגים ?
-
- 1 תגובה
- 588 צפיות
-
-
שלום רב, הדיסק הקשיח שלי מדגם WD5000AAKS שבק חיים, ראש של read/write אחד נדפק ויש bad sectors, כל החברות של שיחזור מידע שהתקשרתי מזכירות לי את מערכון המוסך של הגשש. בדיקה(סביר)= 200 שח, ואז אין גבול למחיר הטיפול, האלמנט יכול להיכנס ולהגיע עד ל 7000שח בערך. מה עושים? האם יש חברה שעושה זאת במחירים שפויים? הרי אם היה לי clean room הייתי עושה את זה בבית. אני מבין שיש עבודה וכו' אבל אני לא יכול כשלא נותנים טווח מחירים, או שנותנים טווח 1000-20000.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ולכולם וערב טוב. קניתי דיסק קשיח חדש (2TB) ולוח אם חדש(P5 של אסוס). התקנתי ווינדוס חדש על הדיסק קשיח הישן שיש לי 500GB, עכשיו הווינדוס לא מזהה את הדיסק קשיח החדש שלי. הביוס מזהה, הווינדוס משום מה פשוט לא מזהה וניסיתי לנתק ולחבר, כלום. יש לציין שהארד דיסק מופיע גם במנהל התקנים, פשוט לא מופיע ב"מחשב" יש למישהו עצה? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי את הדיסק החדש שלי (320 GB WS) ודרך DISK MANAGMENT פירמטתי אותו לNTFS- וקבעתי את גודל הקלאסטרים לDEFULT. העניין הוא שעכשיו למרות שהדיסק עובד והכל בסדר, ב-DUSK MANAGMENT הוא מופיע בצבע שונה מהדיסקים האחרים (במקום כחול בצבע חרדל ) ולהבדיל מהדיסקים האחרים (שלא אני פירמטתי) אשר הם מוגדרים כ-SIMPLE הוא מוגדר כ-DYNAMIC. מה אם בכלל צריך לעשות ומהו גודל קלאסטר מומלץ בשביל מחשב עריכה?
-
- 12 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה: רכשתי מחשב חדש עם דיסק קשיח מתוצרת WD. כשהגעתי הביתה גיליתי שהדיסק מחולק ל-3 חלקים ודרייב D שלו מלא במשחקים, תמונות וקבצי מוסיקה (נפלאים דרך אגב). השאלה שלי היא האם יש סיכוי שזהו דיסק לא חדש ומכרו לי דיסק משומש? תודה, הדר
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי דיסק קשיח IDE חדש 80GB למחשב P-III 500Mhz הדיסק של WD דגם WD800JB. דרך מערכת ההפעלה (XP pro) עשיתי חלוקה של מחיצות לפי הסדר הבא: 10GB - למע' ההפעלה 30GB - תוכנות 30GB - תוכנות הנותר - שימוש אישי כולן הגדרתי בפורמט NTFS וכמחיצות ראשיות כאשר הראשונה היא ACTIVE. לאחר החלוקה התקנתי דרך מע' ההפעלה הקיימת אל הדיסק החדש, מאחר וכונן הדיסקטים לא עובד אצלי, ומשום מה ה-CD לא מוכן לזהות את מע' ההפעלה.. ההתקנה בוצעה בהצלחה (מלבד כמה קבצים שכנראה היו פגומים). לאחר מכן ניתקתי את הדיסק קשיח הישן בכדי להפעיל רק את החדש. וכאן ה- BIOS לא הסכים לזהות את הדיסק החדש. לא משנה מה עשיתי ולא משנה איך ג'מפרתי את הדיסק, המחשב מתעקש לא לזהות אותו. האם זו בעיה של עידכון BIOS לנפחי דיסק יותר גדול…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי דיסק חיצוני ''2.5 320GB חציו עובד עם windows וחציו השני עובד עם mac. הדיסק מזוהה ע"י המחשב אבל לא מציג אותו והוא מזוהה כ- 2TB מה ניתן לעשות מבלי לפרמט/למחוק? ??? ??? תודה מראש על העזרה
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי דיסק קשיח חיצוני בחיבור usb3 לפני שבוע, כאשר אני מחבר אותו ליציאת usb2 הוא עובד בלי בעיה ולא משמיע נקישות וגם כאשר אני מחבר אותו ליציאת usb3 המובנת בלוח האם במחשב הנייח שלי הוא עובד בלי בעיה ולא משמיע נקישות, אבל כאשר אני מחבר אותו ליציאת usb3 שנמצאת ככרטיס הרחבה במחשב נייד, הוא(הדיסק קשיח) מתחיל להשמיע נקישות והמחשב לא מזהה אותו, יש לציין שכאשר אני מחבר התקנים בחיבור usb2 לאותו חיבור(הכרטיס הרחבה לusb3 במחשב נייד) הם עובדים בלי בעיות, הכרטיס הרחבה הוא של l/antec ugt uc312cb 2-port superspeed usb3 Expresscard/34 למה הוא משמיע את הרעש הזה ואיך אפשר לסדר את זה??
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד מסוג hp compac 610 (מחשב ישן .) אני צריך אותו לתקופה מוגבלת בשביל איזה שהו פרוייקט. יש לי הרגשה שהדיסק קשיח שלו עומד לגמור. (המחשב זוחל, נתקע עושה לי אתחולים וכד'.) פירמתטי והתקנתי חלונות מחדש ולא עזר. השאלה האם כדאי\אפשר לקחת דיסק קשיח חיצוני ולהשתמש בו במקום הדיסק המקורי. תודה
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הי, קניתי אתמול הארד דיסק חיצוני (USB) של WD בגודל 500GB בחיבור הראשון למחשב הוא עבד אבל לפתע הוא הפסיק לעבוד. המחשב מזהה שמחובר התקן USB אבל לא מזהה אותו כ-MASS STORAGE, מופיע כסימן שאלה צהוב. מחיפוש ברשת מצאתי שזו בעיה נפוצה אבל לא מצאתי פיתרון. ניסיתי כבר: 1. לנתק ולחבר. 2. להחליף כבל USB. 3. להסיר את כל התקני USB מ-DEVICE MANAGER ולעשות אתחול פעמיים. אגב יש לי הארד דיסק חיצוני נוסף והוא עובד ואין לי אפשרות לבדוק על מחשב אחר עד יום ראשון. יש הצעות?
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
חבר הביא לי HDD חיצוני של (western digital (wdbaau0020hbk חיברתי אותו לUSB. הוא זיהה "התקן חדש" וכו', אבל אני לא רואה שום מחיצה חדשה במחשב שלי. ניסיתי להיכנס לניהול מחיצות ולראות אולי צריך להגדיר לו שם (אות) או משהו אבל נראה שהוא רק "יודע" שהוא שם ולא שום דבר מעבר לכך. התקלה כבר חוזרת על עצמה לא פעם ראשונה ובדרך כלל הייתי פשוט מפרמט את הכונן/דיסקאוןקיי וזה היה פותר את הבעיה לצמיתות לגבי אותו כונן/דיסקאוןקיי. אבל זהו HD לא שלי ויש עליו המון מידע חשוב. יש לציין שזה קורה על המחשב שלי אבל לא על המחשב שלו (יש לו MAC אם זה משנה משהו). האם ישנה דרך להתגבר על הבעיה מבלי הצורך לפרמט אותו?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי,, יש לי דיסק קשיח חיצוני שמחובר ב USB. הדיסק עובר למצב שינה לאחר 10 דקות ללא גישה אליו (פיצ'ר של הדיסק). הוא היה מחובר לחלונות 7 ולא התעורר אם לא ניגשתי אליו. שידרגתי לחלונות 10 ומאז הדיסק מתעורר מספר פעמים ביום (גם אם אני משתמש במחשב וגם אם לא) ביטלתי דברים שאולי עשויים להעיר אותו כמו איחוי וסריקת וירוסים - לא עזר האם יש אפשרות לדעת מה מעיר אותו? או אילו SERVICES או SCHEDULED TASKS לבטל או לשנות כדי שלא יתעורר? תודה.
-
- 0 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום, דיסק קשיח חיצוני פתאום הפסיק להיות מזוהה במחשבים, הוא מחובר דרך USB, ניסתי בשני מחשבים שונים והוא עדיין לא מזהה. אני מניח כי מדובר בתקלת חומרה, אבל, לפני שאני פונה למעבדה כדי לנסות לחלץ את הקבצים, האם יש דרך לבדוק את הבעיה מהבית? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
יש לי הרדיסק חיצוני של iomega בגודל 1TB שפעל עד עכשיו (כשנה) מצויין ופתאום עובד לאט מאוד- העברות להרדיסק אחר מתחילות במהירות גבוהה (כ 60MB/S), והמהירות יורדת תוך שניות ספורות ל 2MB/S. גם unraring לוקח המון זמן (שלדעתי זה שולל אי-תקינות כבל ה USB). יכול להיות שההרדיסק הלך? תשובות בגוגל לא ממש מצאתי עריכה: מסתבר שמקומות אחרים בדיסק עובדים כרגיל... אני בודק סקטורים פגומים
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי דיסק קשיח חיצוני (Maxtor One Touch) בנפח 500GB המחובר למחשב באופן קבוע. כשאני לא נכנס לספרייה הראשית של הדיסק החיצוני אז אין שום בעיה, אבל כשאני נכנס התהליך explorer.exe לפתע קופץ ל-99% והוא ממשיך להיות כך גם כשאני סוגר את כל התיקיות של המחשב. הדרך היחידה לצאת מהמצב הנ"ל הוא להרוג את התהליך explorer וליצור אותו מחדש. (לעיתים כשאני נכנס לתיקייה הראשית של הדיסק החיצוני אז explorer.exe עולה רק ל-49%, לא הצלחתי להבחין מה גורם להבדל בין הפעמים שהוא 99 לבין הפעמים שהוא 49). הדיסק החיצוני מחובר ישירות למחשב על ידי USB2. בהתחלה חשבתי שהבעיה בכבל ה-USB, אך החלפתו לא פתרה את הבעיה. מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרכבתי מחשב AMD64 3000 VENICE עם דיסק קשיח ישן אותו דיסק עבד לפני עם סלרון 2000 128KB שהחלפתי את המעבד הייתי בטוח שיהיה שינוי לטובה מסתבר שלא מספיק שאין שינוי לטובה גרוע יותר השאלה אם זה יכול להיות בגלל הדיסק הקשיח ? או שזה המעבד שחלש וחבל להשקיע כסף ? אני בטוח במיליון אחוז שאם אני לוקח את הדיסק הקשיח הזה ושם במחשב עם פנטיום אני ארגיש הבדל לטובה בביצועים... לא נראה לי שהדיסק הקשיח פה הוא הבעיה שאני מפעיל כמה תוכנות במקביל המחשב נתקע כמו פנטיום 2 לדקה שניים וממשיך...
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
התקנתי מערכת הפעלה בטא ואז את ה CHIPSET INTEL מאז הדיסק קשיח רושם מרגע שמפעלים את המחשב עד למשך דקה וחצי אחרי שה- WINDOWS עולה עשיתי בדיקת וירוסים בדקתי בכל מיני תוכנות מה בעצם הוא עושה שמה ואין שום דיווח על כתיבה או קריאה בכלל ממש מסתורי נראה לי שהכונן זה SEAGATE 4TB ST4000VN008 בזמן שהוא מפסיק יש רעש של משהו דק מברזל שנוגע ברזל עשיתי בדיקות עם התוכנה SEATOOLS הכל בסדר
-
- 1 תגובה
- 472 צפיות
- 1 follower
-
-
הי, הדיסק הקשיח שלי כל הזמן כותב - משמיע רעש כתיבה ונורת החיווי שלו מהבהבהת. על כל דף חדש באינטרנט שאני פותח הוא כותב - כאילו והRAM כלל אינו פעיל והוא כותב ישירות לקשיח. התופעה לעיתים קיימת ולעיתים לא. בעבר הייתה ופתאום נעלמה למספר חודשים ועכשיו התחילה שוב. מישהו מכיר? רעיונות? תודה, אשר
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום , יש דיסק קשיח שמזוהה בביוס ומזוהה בוינדוס שהותקן על דיסק קשיח נוסף שמחובר למחשב ויש גישה לקבצים . הבעיה היא שלא מצליח להתקין וינדוס על הדיסק קשיח הזה ,השלב של הפירמוט עובר וברגע שצריך להעלות הממשק של וינדוס להמשך התקנה ,המחשב מאתחל את עצמו וחוזר חלילה . בדיקה במחשב שלי מראה שנוצר קובץ של וינדוס בכונן . יש למישהו רעיון מה עשויה להיות הבעיה ? איזה בדיקות צריך להריץ ? נ.ב הדיסק קשיח עדיין תחת אחריות .
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-