תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,286 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב יחסית ישן מ 2004: AMD XP 2600+ ולוח של ABIT-NF7SL, הארדיסק 640GB של WD הבעיה היא כזו, יש לי ווינדוס 7. על הלוח שלי קיים בקר SATA אך הדיסקט שקיבלתי עם הלוח מותאם לווינדוס XP. כלומר אין אפשרות להתקין ווינדוס 7, לא יזהה את הבקר. חיפשתי בזמנו באינטרנט והורדתי Silicon Image שמתאים ללוח שלי (3112). הכל טוב ויפה הוגדר בקר ה SATA והמחשב עבד יפה חצי שנה (זה היה עם הארדיסק של סייגייט 500GB). לאחר חצי שנה הווינדוס לא פעל וניסיתי כל מיני אפשרויות מBOOT ועד Windows Repair. עוד פעם הייתי צריך לשים את בקר הSATA החדש שהכנתי על גבי דיסקט וזה זיהה לי את הבקר שוב. כמה פעמים כאלו וההארדיסק קרס יחד עם כל המידע שבחברת שחזור עכשיו רוצים 2000 שקל. מבואס מכל המידע שהלך, קניתי WD 640GB …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא יודע במה טעיתי הHD פורמט בתור NTFS הותקן XP הגודל אמור להיות 320GB ומזוהה נכון בביוס אבל בXP הוא מראה רק 127GB המון תודה.
-
- 7 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם!!!! יש לי לוח Msi- ms6728 (865pe neo3) עשיתי עדכון לביוס דרך האתר של MSI ואחרי שעשיתי RESET המחשב מנסה לעלות והוא לא מזהה לי את הדיסק SATA (גם לא בביוס). הבנתי שיש לוחות שצריך להתקין להם את הדריבר של ה SATA ידני כדי שהכל יפעל. מישהו יודע איפה אפשר להוריד את הדריבר או איך מסדרים את הבעיה הזאת כי המחשב שלי פשוט מת.
-
- 1 תגובה
- 553 צפיות
-
-
קיבלתי לא מזמן הארדיסק דיי קטן (6.4 ג'יגה של קוואנטום). חיברתי אותו ל-IDE וג'ימפרתי אותו ל-Slave כמו שצריך. לפני הכניסה לווינדווס גם בדקתי בביוס שההארדיסק חובר טוב ובאמת ההארדיסק זוהה וגם במנהל ההתקנים בווינדווס אני רואה את ההארדיסק אבל הנה הבעיה: הוא לא מוצג ב"מחשב שלי" ,אז אי אפשר להשתמש בו. אם מישהו יכול להנחות אותי מה אפשר לעשות אני אשמח וביצעתי חיפוש, מקווה שלא נפתח אשכול דומה בכל זאת.
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי דיסק קשיח חברת maxtor onetouch 4 mini 250 gb. כבר שנתיים בערך שעובד מצויין, בתפקיד גיבוי פעם בשבוע ע"י התוכנה שלהם. יום אחד פתאום התוכנה הפסיקה לזהות אותו. המחשב מזהה את החיבור אבל לא את ההתקן. ניסיתי לעדכן במנהל ההתקנים - כלום. ניסיתי לתקן את התקנת התוכנה - כלום ניסיתי באתר שלהם - שום דבר. הוא מחובר לכניסה האחורית, ניסיתי גם להוציא את כל שאר החיבורים - לא מועיל. הדיסק קשיח עובד, אני יכול לשמוע ולהרגיש את הסיבובים, הוא מדליק נורה כהוא מחובר למחשב. *אם זה יעזור - הכבל USB שלו מתפצל לשניים, על אחד כתוב DATA+ ו-POWER ועל השני רק POWER. כמובן ששניהם מחוברים. למישהו יש רעיון? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 818 צפיות
-
-
יש לי מחשב שהוא תחנת עריכת וידאו. הלוח שלי הוא ASUS P4C800 E DELUX. מחוברים אליו : פריימרי מסטר- דיסק 120GB. סקנדרי מסטר- צורב DVD סקנדרי סלייב- דיסק 200GB. יש לי על הלוח גם עוד חיבורים של SATA- על שניהם יש דיסקים של 200 GB כל אחד. קניתי דיסק חדש, גם SATA של 250 GB, ואני רוצה לחבר גם אותו. אמרו לי שניתן לחבר אותו ל 2 חיבורי ה SATA שיש על הלוח, למרות שהם מיועדים ל RAID, אך צריך לבטל את האופציה של RAID, ואז המחשב יזהה אותם כאילו דיסק רגיל נוסף. ניסיתי ולא הצלחתי. באפשרות ה RAID עשיתי NO, שיחקתי עם הגאפר בדיסק עצמו ולא עוזר. יש לי בעיה דחופה ואני חייב להמשיך לעבוד. מה אני עושה ? אשמח לעזרה מהירה בנושא ממבינים. (אלא שמכירים את הביוס של אסוס - אשמחח אם תדריכו או…
-
- 14 תגובות
- 804 צפיות
-
-
טוב יום אחד אני קם בבוקר ובלי שום סיבה שניראת לעין המחשב פשוט לא מזהה את ה-CD ניסיתי לשנות בביוס נתתי לטכנאי לנסות אבל שום דבר לא עוזר ..... ה-CD עצמו עובד (אני מכניס דיסק והוא קורא אותו ) אבל אני לא רואה אותו במחשב שלי או שום תוכנה אחרת...... ה-CD הוא גם DVD וגם צורב ..... מה אני צריך לעשות כדי שהמחשב יזהה את ה-CD ??? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
שלום רב! ברשותי לוח אם ABIT NF7S וברשותי 2 הרד דיסקים - HD 1- IDE WD 80GB ואחד הוא IBM 80 GB SATA כשאני רוצה להתקין XP PRO SP2 אני לא מצליח להתקין על ההרד דיסק ה-SATA כיוון שהוא לא מזהה אותו בעת ההקנהתאבל ה-BIOS כן מזהה אותו. מה עליי לעשות? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 650 צפיות
-
-
יש לי בעיה במחשב - הבאתי הארד דיסק 40 GB חדש והמחשב הוא דיי ישן - פנטיום 3 450. עכשיו כשאני מחבר את ההארד דיסק המחשב פשוט לא מזהה אותו (הוא נתקע קצת בקטע של הזיהוי PRIMARY SLAVE, SECONDARY... בלה בלה בלה ואחרי זה פשוט כותב שלא מצא כלום) אם אני מכניס דיסק של ווינדוס אז בהתקנה הוא מזהה ומפרמט אותו אבל אחרי זה שצריך להפעיל את המחשב מההארד דיסק בשביל להשלים את ההתקנה-יש בעיה כי המחשב לא מזהה אותו בכל זאת. ניסיתי לג'מפר באופציות שונות,להחליף מקומות בין הכבלים וכמעט כל מה שתחשבו עליו.. מה יכולה להיות הבעיה? ההארד דיסק הוא חדש וחוץ מזה שיש לי הארד דיסק יותר ישן של FUJITSU של 6-8 ג'יגה והוא כן מזהה אותו בלי בעיה בכלל...מה קורה כאן?
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
חבר הביא לי את המחשב שלו מכוון שהידע שלו מועט בנושא. ההארד דיסק לא מזוהה על ידי המחשב, ההארד דיסק הוא של סייגיט מסוג בארקודה - SATA. הלוח אם הוא של MSI מסוג NEO2, חיפשתי באתר של MSI ולא ראיתי שום אזכור לגבי דיסקט לזיהוי SATA ככה שאני מניח שהוא אמור לזהות לבד. כשאני מדליק את המחשב ההארד דיסק לא נדלק, כלומר מרגישים אותו טיפה מתחמם אבל אני לא מרגיש או שומע אותו מסתובב מה שמסביר למה הוא לא מזוהה על ידי הלוח. ההארד דיסק כן פועל במחשבים אחרים, רק מכניסים והוא נדלק. האם SATA צריך להיות מחובר גם עם הכבל מידע בשביל להידלק ולהסתובב? האם יכול להיות שהלוח צריך דיסקט כמו לזיהוי הSATA?האם זה מה שקורה כאשר הוא צריך דיסקט?הוא פשוט לא מזהה את קיומו של ההארד דיסק? האם זאת בעיה ידועה ללוח…
-
- 4 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שלום קיבלתי מחשב חדש והבנתי מחברים שאני חייב להתקין את ההארד דיסק (sata) כחלק מהתקנת win xp ניסיתי להתקין רגיל ויש את השלב שצריך להפעיל מחדש והוא פשוט חוזר למסך של ההתקנה. חבר שלי אמר לי ללחוץ f6 כדי להתקין raid ??? ??? שזה אומר שהמחשב יוכל לזהות את ההארד דיסק וימשיך איפה שנתקעתי... :s05: אם תוכלו לעזור לי כמה שיותר מהר אני מת משעמום ורוצה להתחיל להריץ את המחשב החדש אבל לא יכול! אם צריך דריברים או משהו אז בבקשה תעזרו לי עם קישור אם לא קשה לכם. מדובר ב- maxtor 80Gb sata תודה מראש תום
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
אוקי...אז קניתי לוח אם A8V של אסוס... חיברתי את ההיטאצ'י 80 ג'יגה SATA וניסיתי להתקין ווינדווס והוא לא זיהה את הכונן. עידכנתי ביוס דרך הארדיסק PATA עשיתי דיסק עם הדרייבר של הצ'יפ SATA וזה עדין לא מזהה שום דבר. הייתה לי אותה בעיה עם לוח לסוקט 754 מבוסס על אותו צ'יפסט ולא הצלחתי לפתור אותה (למרות שעם ההארדיסק מאקסטור 120 שלי זה עובד בסדר גמור ומזהה). חיברתי עוד כונן WD 80 ג'יגה סאטא וזה גם לא זיהה אותו שני ההארדיסקים זוהו ע"י לוח אם אחר. יש למישהו עצה או שאני צריך להחזיר את הלוח לחנות? נ.ב. בבוט הוא מראה לי כאילו הוא מזהה את ההארדיסק... נ.ב.2 עשיתי דיסקט עם דרייבר של הSATA...שמתי בווינדווס וזה עדין לא עובד
-
- 6 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום נתקלתי בבעיה מאוד מוזרה..... כשאני מחבר את הדיסק הקשיח שלי ל פריימרי מסטר XP מזהה אותו כ PIO וכשאני מחבר אותו לסקנדרי מאסטר הוא מזהה אותו כ ULTRA DMA 5 יש לציין כי הלוח תומך ב ATA133 ....כמו כן גם הדיסק הקשיח הוא ATA133 (של מאקסטור). אני לא מבין למה לעזאזל יש פה בעיה... זה נראה כמו בעית חומרה כי אני לא מוצא הגיון בכך שחלונות יתעקש לזהות את הדיסק כ PIO סתם. למישהו יש רעיון?? עידו
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, היו לי עד עכשיו סה"כ 3 דיסקים קשיחים וכונן DVD כך שהם תפסו 4 SATAים, בלוח אם יש לי 6 חיבורי סטה, אבל ממה שאני מכיר עד היום כל הלוחות תומכים בדרך כלל עד 4, זה בכל זאת אומר שאני יכול לחבר 5 סטות? לוח אם: ASUS P5B-E PLUS. אז קניתי דיסק קשיח חדש, שהוא כבר הסטה החמישי (אם זה משנה בכלל), התקנתי עליו את הווינדוס וחיברתי אותו עם עוד 2 דיסקים קשיחים והכל פועל, אבל כשאני מחבר את הדיסק הישן שעליו מותקן הווינדוס המערכת מסרבת לעלות, במסך ה Starting Windows (ווינדוס 7, איפה שיש את הלוגו שלהם זוהר כזה ממש בהתחלה). אני חייב לחלץ מדיסק הזה קשיח, למישהו יש רעיון למה הוא מסרב לעלות כשאני מחבר אותו? תודה!
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
דודה שלי קנתה מחשב מאיבורי =\ אוקי עכשיו היא ביקשה ממני להתקין לה ווינדוס.. כאשר באתי להתקין לה את הווינדוס יצא לי הודעה כי הוא לא מזהה את ההרד דיסק... יצאתי מהתקנה ונכנסתי לביוס. שם הרד דיסק בכלל לא מזוהה.. עכשיו אני צריך עזרה בלדעת איך לזהות את ההרד דיסק אם מישהו יכול לעזור? והינה המפרט של החלקים. הדסק הקשיח הוא דגם 80G 8MB SASTA והדגם של הלוח הם הוא ASUS P5RD1-VM . דפדפתי לי באינטרנט והבנתי שצריך להתקין משהו עם דיסקט משהו כזה ... אבל לא הכי הבנתי לא מצאתי ממש הודעה שיש הסבר מובן וגם זה לא היה לאותו סוג לוח אם. תודה מראש לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD 64 3000+ עם לוח אם ABIT KV8 מאתמול בערך הלוח אם מפעיל את ה"אזעקה" שלו ואומר שהטמפרטורה של המעבד מעל 80 מעלות (בסביבות ה85) פתחתי את המחשב וזה בכלל לא היה חם... ליתר ביטחון כיביתי את המחשב לכמה שעות טובות... שהדלקתי אותו הטמפרטורה הייתה אותו הדבר בדקתי את הטמפרטורה בכל מיני תוכנות ובתפריט הפעלה של הלוח אם... הרצתי בדיקת ווירוסים עם נורטון אני ווירוס ובדקתי ספייואר עם אד אוור. מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 12 תגובות
- 858 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש AMD BARTON 2.8 זכרונות 400 מג"ה של ADATA 2*256 לוח אם של EPOX - EP-8RDA3i Nvidia Nforce Ultra 400, for AMD Athlon 400 MHz. FSB support 3 x DDR SDRAM PC3200, (DDR400) 3GB max DUAL CHANNEL 5 x PCI, 1 x AGP 8X LAN 10/100MB . התקנתי אותו לבד, בהתחלה כשהוא עלה הוא זיהה את המעבד כ 1666 מג"ה ואת הזיכרונות כ 266 מג"ה הלכתי לBIOS ואמרתי לו שיעלה את Load Optimized Settings, ואז עכשיו הוא מזהה את המעבד כמו שצריך אבל הזיכרונות מזוהים רק במהירות של 333 מג"ה בדקתי וראיתי שבאמת הוא מוגדר על FSB 166 אבל כשאני מנסה לשנות בביוס ל 200 המחשב לא עולה. למישהו יש מושג מה אני צריך לעשות כדי שהזכרונות יזוהו במהירות האמיתית שלהם, שגם הלוח שקניתי תומך בהם, אה ודרך אגב שמתי…
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-
-
קניתי מעבד ATHLON 2500 ולוח ABIT NF-7S2 חיברתי הכל והכל עובד רק שהלוח מזהה את המעבד שהוא ATHLON 1100. ניסיתי לאפס את הביוס לא עזר מה יכולה להיות הבעייה?
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
יש לי Amd 64 3000 939 לוח אם ?K8NS-Ultra (s939 של גיגה בייט... עכשיו בכל התוכנות כגון Sandra ו- 3dmark הן מזהות לי את המעבד והלוח אם כסוקט 754... למישהו יש מושג למה?
-
- 2 תגובות
- 624 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 2 אם 40 גיגה ורציתי להוסיף לא עוד 80 גיגה אבל הוא לא מוכן לזהות לי אותו המחשב שלי בנוי כך שיש לי פנטיום 2 350 הרץ 512 sdrm לוח אם אסוס p2b ואין לי מושג למה הוא לא מוכן לזהות לי אותו התיעצתי אם אנשים ואמרו לי שיכול להיות שצריך דריבר ללוח אם בשביל שהוא יוכל לזהות לי אני לא יודע אם זה הגיוני[בקיצור אנשים עיזרו לי
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לפרמט את הוינדוס שלי אך הוא לא נותן לי הוא אומר שלא ניתן מיכיוון שההרדיסק שלי לא מחובר {הוא לא מזהה אותו } ההרדיס שלי הוא SATA יכול להיות שצריך דריבר כדי שיזהה אותו ? אם כן אפשר לדעת איך מוצאים לזה דרייבר ? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 651 צפיות
-
-
זאת בעיה במחשב הישן שלי (פנטיום 1). כשאני מפעיל את המחשב הוא בודק את התקני הIDE (מסטר וסלייב) ורושם NONE על כל ההתקנים, במעבר לחלון הבא הוא מבקש דיסק BOOT. נראה שהמחשב לא מזהה אותם, מה הבעיה??
-
- 4 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום. המחשב שלי לא מסתדר עם התקני USB . הוא מתחיל בזיהוי, ומודיע שהחומרה לא זוהתה וזהו. זה קורה עם HD חיצוני חדש, וגם עם דיסק און קי חדש. התקנתי במנהל ההתקנים את ה USB מחדש אבל זה לא עזר. האם תוכלו לתת לי רעיון, יכול להיות שזה הספק ? אני אציין שלאחרונה פירמטתי אותו (XP), אולי זה קשור ? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 533 צפיות
-
-
המחשב לא מזהה לי כוננים חיצונים הבעיה חזרה לי גם לאחר פירמוט המחשב יש לציין שלא כל כוננים הוא לא מזהה אלא רק מסויימים כגון את האר דיסק שלי החיצוני הוא לא מזהה אבל USB קטן יותר שלי הוא כן מזהה מצד שני USB גם מצורף תמונה המחשב מזהה שיש חיבור של אר דיסק אבל תכלס הוא לא מביא לי אותו בתיקיה של המחשב שלי כתוב הוצא את My Pessport אבל הוא לא מופיע כמו שכתבתי
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי 2 גיגה זיכרון אבל הוינדוס טוען שרק 1.87 גיגה זוהו. יש פתרון? [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 646 צפיות
-