עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by Idan84,

היי, אני חדש כאן. שאלה שאני רוצה להפנות למבינים בטכנאות/חומרה. מנסה לאבחן מקור בעיה קצת מורכבת כדי לפעול ולטפל בהתאם ובהקדם. מפרט את אופי התקלה, אבל זהירות - מגילה. אני עובד עם מחשב ישן שמשרת אותי בנאמנות כמעט 10 שנים (טפו טפו. מ2010, עם מעבד I5, הדור הראשון). בשנה-שנתיים אחרונות התחילו לצוץ קריסות (תקיעה מוחלטת, במהלכה המסך מציג דף סטטי, לבן בדר"כ), שתדירותן עלתה דרסטית עם הזמן. הקריסות מתרחשות למעשה אך ורק בזמן עבודה או עומס, בדר"כ עומס גרפי מסויים (צפיה בסרט או סתם דפדפן עם המון טאבים פתוחים). לאור התופעות הנ"ל התחלתי קצת לחקור והתקנתי את התוכנה שמטסטסת את כרטיס המסך (3dmax נדמה לי), לא נמצאה בעיה והבדיקה בסה"כ הושלמה בהצלח…

2. Started by m.l,

שלום..המפרט שלי מופיע בצד..בכול מקרה אתמול הלך לעולמו ההרד דיסק 160GB הטוב שלי וקניתי היום 250GBAAKS של WD ומשום מה כשאני מחבר את הדיסק קשיח למחשב ומפעיל הכונן דיסקים לא נידלק (כלומר הצורב DVD) וחיברתי כבר כמה כוניים שונים חלקם צורבים חלקם רק כוננים וכלום מהם לא נידלק וניסיתי חיבור שונה בכניסה של הספק ועדיין שום תגובה..מה אני עושה? גם כלום לא עולה במסך כי הכונן ריק אבל המחשב לא נותן להתחיל לעשות פירמוט והכונן לא עובד ככה שאני יכול לקשר בין השניים ובכול מקרה אני לא יוכל לעשות פירמוט בלי כונן וניסתי כבר כמה...מישהו כעזרה?

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Emanuel.T.B,

המחשב הנייד שלי קורס בעבודה שוטפת בתוכנות גרפיות שונות, לא משנה איזה תוכנה או כמה תוכנות פתוחות או כמה הזיכרון והמעבד חנוקים, פשוט שאני עובד על תוכנה מסויימת כמו: פוטושופ, ריינו, צ'ינמה 4די ואוטוקד במקביל או כל תוכנה לבד. המחשב פשוט קופא, התקיעות יכולות לבוא פעם ביום או אפילו כל כמה שעות. זה במיוחד מתסכל בתוכנות בלי אוטוסייב.. המפרט של המחשב הנייד מדגם lenovo G510. Core i7-4700MQ Processor Intel® HD Graphics 4600 AMD Redeon R7 M265 X2 4 GB PC3-12800 DDR3 SDRAM 1600 MHz (שניהם של שני חברות שונות בעלי אותו מהירות, אבל מישום מה עובדים במתחים שונים, תמונה למטה) crucial cr256 mx100 ssd drive עם מערכת הפעלה של וינדוס 8.1 . המחשב כמעט תמיד מחובר למסך חיצוני על ידי חיבור…

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום לכולם. משהו מוזר לחלוטין קורה במחשב של אחותי. היא מפעילה אותו ומשתמשת בו באופן רגיל של מסנג'ר, אופיס, גלישה באינטרנט. אין משו מיוחד או משו שדורש מאמץ. מדובר במחשב פנטיום 3 סוקט 370, 500Mhz עם 448MB זיכרון RAM, כרטיס מסך ATI RAGE 8MB (משהו כזה.. לא מובנה) מאוד ישן. המחשב רץ על WinXP PRO. בהתחלה, כשמפעילים את המחשב העכבר מרצד בצורה מוזרה עד שלוחצים על כפתור כלשהו ואז העכבר מפסיק לרצד וגם המחשב פועל בצורה נורמלית (שכן בתחלה, שהעכבר ריצד, המחשב גם פעל מאוד לאט). ואחרי כמה דקות של שימוש המחשב פשוט "קופא", נתקע! העכבר לא מגיב, המקלדת גם לא מגיבה, כל התוכנות "קופאות" ולא זזות והמחשב פשוט נתקע לחלוטין ולא יוצא מזה, צריך לבצע ריסט ושוב אחרי כמה דקות של שימוש המחשב נ…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by fachimoo,

שלום, יש לי בעיה כל כמה זמן יש לי DUMP MEMORY ואני לא יודע למה :s05: עשיתי בדיקה ב- MEMTEST כ-50 דקות בדיקה והתוכנה לא מצאה שום יש לי פעם ב- 3-6 שעות DUMP MEMORY וזה מציק מאוד. נגיד שאני משחק במשחק יחסית כבד אז יש לי DUMP MEMORY אבל אחרי הרבה זמן משהו כמו 3 שעות. דרך אגב היה לי גם DUMP MEMORY בשולחן עבודה. מה לעשות ואיך לבדוק חלקים אחרים במחשב, כנראה חלק אחר במחשב עושה DUMP MEMORY ואני לא מבין למה? תודה מראש לכל העוזרים

6. שלום אני עומרי יסקוב, מישהו פרץ לי למחשב בדרך שלא ידועה לי ואין לי מושג מי זה, זה לא המחשב הראשי שלי אבל היה עליו דברים והיה גם דברים שקשורים לידידות שלי וחברים ולא נעים שמישהו יתעסק בזה. בקיצור פתחתי את המחשב הדסקטופ היה ממש ריק לגמרי, כאילו מחקו הכל, כמו אחרי פירמוט, נשאר רק סקייפ ואנטי וירוס. היה איזה הודעה שכתוב שאני על ברירת מחדל, אבל שיצאתי וחזרתי כמה פעמים זה נשאר אותו דבר- ריק!. במנהל משימות איפה שכתוב משתמשים היה כתוב 2. (2users) לא אמור להופיע רק 1?? בקיצור כל הקבצים הכל היה מחוק הייתי חייב לשחזר את המערכת, שהלכתי לשיחזור ראיתי שהנקודת שינוי האחרונה הייתה לפני יומיים ועל ידי remote control desktop משהו כזה... פה כבר הבנתי שכנראה שפרצו לי. הבעיה שלא הבנתי בדיוק א…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by pidres,

יש לי מקלדת ועכבר שנשארים כל הזמן דלוקים גם אחרי שאני מכבה את המחשב אז אני מכבה את המחשב דרך הספק כוח שהאורות לא ידלקו זה בסדר לכבות כל יום את המחשב דרך הספק או שזה יכול להרוס?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by ali1234,

היי, אני מבקשת עזרה לגבי תקלה שאף אחד לא יודע לפתור- מזה שנתיים יש לי חיבור מרחוק למשרד של צ'ק פוינט. המהירות אינטרנט בבית יותר נמוכה מהמשרד ומעולם לא הייתה לי בעיה עם זה הכל היה תקין. לאחרונה המחשב במשרד הוריד עדכונים ובנוסף הגדילו את הזיכרון של המחשב. מאז כשאני מתחברת מהבית למשרד החיבור מעין נתקע והתמונה מטושטשת לכמה שניות ואז מסתדר, וזה קורה שוב ושוב. לדוגמא אם אלחץ על העכבר הפקודה תתבצע אחרי שאמתין עד שישתחרר. בחברת המחשוב אמרו לי שזה בגלל מהירות האינטרנט ומתעקשים אבל אם היה בגלל המהירות אז לא הייתי יכולה לעבוד בשנתיים האחרונות ללא בעיה.כי המהירות אותה מהירות. אולי יש פה איש מחשבים אמיתי שיודע מה הפתרון לתקלה הזו בבקשה? אגב, ניסו להסיר את העדכונים ולא הלך. תודה ושבת ש…

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by compman112,

AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX וביג טיפון עליו. המעבד רוקד בלי להתאמץ וכל מאייה קופץ מ32% ל77% ל88% ל97% חוזר ל33& ממש כל שנייה, אחרי ריסט ובלי לפתוח כלום כלום. מה הבעיה? אני בודק במנהל המשימות של WIndows והוא מראה לי בשימוש ב. CPU

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  10. הארד דיסק חיצוני 500GB של TREANSCND הפסיק להגיב. יש עליו הרבה מאוד מידע חשוב מאוד לעבודה שלי. אני חיברתי אותו למספר מחשבים עם 2 כבלים שונים והוא לא נפתח. הדיסק החיצוני לא מופיע יותר ב_MY COMPUTER אך שאני מחבר אותו למחשב מופיע בווינדוס למטה שהוא כן מחובר וגם השם שלו ואם אני רוצה לפלוט אותו (ככה אני יודע שהמחשב כן מזהה משהוא נכון). ב- DISK MANAGEMENT הוא מופיע בתור UNKNOWN וגם NOT INITIALIZED וגם אם אני מנסה לאתחל אותו הוא לא מאפשר. (מצורף צילום מסך) הורדתי כל מיני כלים לשחזור דיסקים אבל אף אחד מהם לא הצליח בכלל לראות אותו. אודה לעזרה, אני חייב אותו ליום ראשון, אם לא הבוס יאכל אותי. מיכאל

11. Started by dkaro,

בגדול: למישהו יש רעיון מדוע שמחשב פתאום לא יזהה את הכרטיס מסך שלו? פרטים: יש לי מחשב ישן (בן כ-6 שנים) בבית. לאחר שקניתי מחשב חדש העברתי אליו את הספק כח שהיה חדש יחסית. המחשב הישן ישב כמה חודשים במחסן. כעת, על מנת שלא סתם לזרוק את המחשב הישן, העברתי אליו את הספק כח הישן של המחשב של ההורים שלי, על מנת לתת להם את המחשב הישן שלי. הוספתי אליו גם את ההארדיסק הישן שלהם (סתם כדי שיהיה להם אחסון כפול). אבל, מסיבה לא ברורה: לא רואים כלום כאשר המסך מחובר לכרטיס מסך, שעבד מצוין כאשר היה בחזקתי. מדובר בכרטיס מסך ישן יחסית שלא דורש חיבור לספק כח כך שלא מדובר במשהו שהספק כח לא עומד בו או משהו בסגנון. כרגע המחשב מחובר למסך דרך היציאה של הלוח אם ודרך שם הכל עובד תקין. אפילו לא ברור לי אם…

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by shay820,

שלום לכולם ברשותי זיכרון 2 גיגה מהירות 800 איך אני יכול לבדוק שהוא באמת תומך במהירות כזו? שאני בודק ב CPU Z הוא מראה לי מהירות 400

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by ravid,

שלום רב לפני יומיים הדלקתי את המחשב, וראיתי שמשום מה לוקח לו הרבה זמן לעבור את שלב זיהוי הכוננים הקשיחים. אך לאחר כדקה הוא זיהה אותם והמשיך, אך נתקע. אחריי כמה הדלקות, היו פעמים שהוא היה מזהה ולפעמים לא, החלטתי לחקור מה קרה למחשב. גיליתי שהמאוור של הלוח אם כשל מלעבוד, אז הדבקתי מחדש את הגוף קירור שלו עם משחה טרמית חדשה ותיקנתי את המאורר, ואחר מכן חזר לעבוד נורמלי. הנחתי שזו הבעיה, אך לאחר שהדלקתי את המחשב, והפעם הוא זיהה את הכוננים בחרתי את הווינדוס שאני רוצה להפעיל, עבר את הטעינה ב-DOS, והראה מסך כחול שאמר לי שהוא לא מצליח לקרוא מקובץ Registry. ניסיתי לאחר מכן להפעיל את ווינדוס 7 שמותקן גם הוא, אך גם שם לאחר טעינה המחשב נתקע. כעבור כמה הדלקות שוב מידי פעם הוא זי…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  14. שלום, יש לי בעיה עם הסרטונים של האוניברסיטה הפתוחה - הסאונד לא עובד אבל הוידאו כן. הבעיה לא מתרחשת באתרים אחרים כמו יוטיוב וכד', והסאונד הכללי במחשב עובד מעולה. כשאני נכנס לבקרת הצלילים אני רואה שאכן יוצאים צלילים מהדפדפן אבל לא שומעים כלום. התקנתי JAVA ופלאש מחדש. אשמח לקבל עצות! תודה רבה. ***תוקן!*** שיחקתי עם הגדרות הסאונד של המחשב ושיניתי אופציה של "תבנית צליל מרחבי" מאפשרות של "לא פעיל" לאפשרות של "Windows SONIC FOR HEADPHONES". תודה!

15. שלום קניתי את הdell vostro 3460 עם הכרטיס מסך החיצוני geforce 630 gt התקנתי את הוינדוס 7 64 ביט פרו, התקנתי את רוב הדרייברים יש לי בעיה עם הדרייבר של הכרטיס מסך - הוא רושם לי: the nvidia graphics is not compatible with this version of windows this graphics driver could not find compatible graphics hardware את הדרייבר הורדתי מפה: http://www.dell.com/support/drivers/il/he/ilbsdt1/DriverDetails/DriverFileFormats/Product/vostro-3460?DriverId=MV324&FileId=2988232727&urlProductCode=False מה יכולה להיות הבעיה , תודה רבה !

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by SPONER,

שלום התוכנה למטה מראה לי שהדיסק קישיח בין 19 יום וכשאמרתי את זה למישהו בעל ידע תכני ובעל חנות מחשבים , הוא אמר לי שתוכנות כאלו הן בכלל לא מדוייקות, אני רוצה לדעת האם התוכנה הזאת מדוייקת וניתן לסמוך עליה או שבעל החנות צדק? תודה.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by Deus EX,

ידוע לי מה זה hz במסכים בנתיים אני על 101 אבל מה זה khz? עכשיו הkhz הוא 81.8 האם זה נורמלי? מה זה אומר? תודה

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by topgun,

אז ככה: זה התחיל מזה שאחת מכל 3 פעמים בערך שהייתי פותח סרט במדיה פלייר, זה היה נתקע ומוציא מסך כחול של DRIVER_NOT_LESS_OR_EQUAL, שזו (לפי מה שהבנתי) ההודעה הכי כללית שיכולה להיות........ אח"כ, כשהתחלתי לשחק פאר-קרי, כל כמה דקות של משחק המחשב היה מתחיל לקרטע, הגרפיקה נדפקת לגמרי והסאונד נתקע - כל זה למשהו כמו 5-7 שניות, ואז משחק רגיל. עכשיו מה הבעיה? אחרי 3 פעמים כאלו, המחשב היה נתקע לגמרי וזורק מסך כחול כמו הקודם (דרייבר_נוט_לס....). ובזמן האחרון, התופעות האלה ממשיכות, אבל הפעם עם מסך כחול של PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. ניסיתי לחפש על זה בגוגל, אבל לא מצאתי שום דבר נורמלי. אני מתחיל לחשוב שאולי זו בעיה חומרתית..... למישהו יש רעיון? מפרט: P4 2.4 HT FSB800 (512MB DDR 400 …

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by wateve,

שלום, אני לא יודע מה לעשות אתם חייבים לעזור לי חח :[ אני מפעיל תמחשב זה מראה לי שזה מזהה את הכרטיס מסך יעני את ההודעה של הגירסא שלו ואז ישר זה רושם לי boot failure: system halted ;[ אני לא יודע מה לעשות שמתי הארדיסק אחר וזה עדיין לא עוזר אם מישהו יודע פתרון קל בבקשה לרשום :>

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by d_h,

יש לי LG8080B והוא נמצא על איזור 1 אני רוצה להחליף לאיזור 2 ולמרות שיש עוד אפשרות החלפה אחת הוא לא נותן לי הורדתי קראק אבל גם זה לא עוזר הקראק למרות שהוא מתאים לא מזהה את הכונן בכלל מה עושים אם בכלל?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Psychedelic,

שלום,לאחר כמה ימים שהמחשב דלוק,בהדרגתיות השימוש בראם עולה,לאחר כמה ימים - שלושה ארבעה ימים השימוש מגיע לסביבות ה99%. אני די בטוח שזה קרה לאחר העדכון הגדול של ווינדוס 10,לפני זה לא היו לי בעיות. מה אפשר לעשות?

22. Started by kfir91,

מה לעשות? זה מציף לי את הכונן בקבצי tmp [ATTACH=CONFIG]9886[/ATTACH] אלה המשתני סביבה שלי: [ATTACH=CONFIG]9887[/ATTACH] לא רואה שם משהו חשוד

23. Started by Xilver,

שלום, בעקבות התחממות יתר של המעבד, בדקתי את המאווררים וניקיתי אבק. זה עזר להוריד את הטמפ' של המעבד ל-48, אבל שמתי לב שהמאוורר של המעבד עדיין לא עובד. איך גורמים לו לפעול? מה גרם לו להפסיק לפעול? או שהוא בכלל עובד מטמפ' מסויימת ואיפה אני רואה את זה? תודה, וסליחה על השאלות

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by dvirrr,

היי. קניתי טאבלט chuwi hi13 cwi 534 שהוא win 10 ומתחבר למקלדת ועם עט, קניתי משומש. הכל עבד במחשב מצוין. לאחר יום הקנייה, פירמטתי אותו ע"י התקנת win 10 מדיסק און קי ולאחר ההתקנה הרמקולים והמגע לא עבדו. חיפשתי דרייברים באינטרנט לאחר ההתקנה של קבצים FNI, רק רמקולים עבדו, אך המגע בטאבלט לא עבד. הורדתי תוכנה driverpack שתעזור לי להתקין את שאר הדרייבים אך ללא הצלחה. מה ניתן לעשות בנושא? האם אפשר בבקשה קישור להורדת הדרייבר? בנוסף, למי יש בדיוק מחשב כזה? אני רוצה לעשות העתקת מחשב כדי שהמחשב שלי יעבוד בעזרת acronis, כמובן אשלם על כך. הורדתי מכאן את הדרייברים מהאינטרנט: https://techtablets.com/chuwi-hi13/downloads/. אש…

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום רב מגש כונן CD משולב צורב תקוע ולא רוצה להיפתח. כאשר לוחצים על הכפתור שלו נדלקת הנורה הירוקה ונשמעים 2 קולות וזהו. המגש נפתח רק ע"י מכות חזקות מחפץ כלשהו, ונסגר אוטומטית. כשאני שם אצבע כדי לתפוס אותו ושם דיסק, לוקח הרבה זמן עד שהדיסק מסתובב, שומעים שהוא מנסה. מה יכולה להיות הבעיה? כל הפרטים על המחשב והצורב במפרט בצד. תודה מראש, גיא.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.