עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. מכותבים שלום, רכשתי אתמול את החלקים שהייתי צריך בהמלצות הפורום. הלוח אם שנקנה הוא Asus Prime B550M-A Wifi מעבד Ryzen 9 5900x חיברתי הכל כנדרש, בדקתי את עצמי כמה פעמים, מחבר למתח ושום דבר לא עולה. אחריי בדיקה קצרה הבנתי שהלוח אם אכן תואם, אך צריך לעבור עדכון ביוס. הפתרונות שאסוס מציעים זה עדכון מהמחשב עצמו בתנאי שיש עליו מעבד ישן יותר וניתן לבצע עדכון (לא רלוונטי). הפתרון השני, הורדת קובץ העדכון, להעביר לפלאש - להכניס את הלוח אם תחת מתח, כניסת פלאש לUSB הרלוונטי תחת הכותרת ביוס וללחוץ כפתור ביוס ומתבצע העדכון. לצערי בלוח אם שלי אין את האפשרות הזו, אין את כפתור הביוס. איך אני מעלה את המערכת? יש לציין שהזיכרונ…

2. כשאני נכנס למשחקים מסויימים המחשב עושה רסט גיליתי שזה בגלל nv4_disp.dll שזה קשור לכרטיס מסך... עדכנתי את הדרייברים.. לא עזר.. עכשיו ב BIOS זה מראה את ה זרם שהספק מוציא אז במקום 3.3V רשום לי 2.8V באדום האם יש קשר בין 2 הדברים? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 549 צפיות
  3. Started by solo53,

לאחר חיפושים ואני יודע שדובר על כך. איזה חוטים יש לחבר בפלג ה 20 או 24 פינים לצורך הפעלת הספק מחוץ למחשב ? תודה לעונים!

• 1 תגובה
    • 582 צפיות
  4. היום התחילה לי בעיה, שהמחשב עושה "טיטי, טיטי, טיטי" כבד כזה, וצריך לרסט את הוינדוס. מישהו יודע מה זה לעזאזל? יש לי מידע חשוב מאוד על המחשב(עבודה של ההורים שלי), וזה יכול להיות מאוד יקר אם ההארדיסק ימות... אם זאת באמת בעיית הארדיסק אני אקח לתיקון השבוע.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by coperl,

קשיח של סיגיייט, וינדוס דרש איתחול פעמיים בשבוע האחרון כדי לתקן שגיאות בדיסק, בבדיקה של הכלי של סיגייט שאר הבדיקות תקינות חוץ מלונג ושורט גנריק טסט, מה זה? והאם זה סופו של הדיסק החדש יחסית (4 חודשים). תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. Started by dingo888,

אז ככה הסיפור הוא כזה יש לי לוח בן שבוע - gigabyte Z68 D7 B3 כשאני מנסה להתקין מערכת הפעלה כבר אחרי השלב האחרון של ההתקנה נותן מסך כחול פעם זה מופיע על שגיאה ששלושת הספרות האחרונות הן או 54 או 109 עכשיו הקטע הוא שאני הצלבתי את החלקים בדקתי עם שני כרטיסי מסך (gefroce 210 \ 480), שני דיסק קשיחים, שני סוגים שונים של זכרונות (1600\1333) CL7, שני מעבדים שונים (I5\I7) ואפילו עם שני דיסקים מקוריים של WIN7 ושני צורבים שונים ובנוסף הלוח מבודד על שולחן ולא במארז ביצעתי כבר עדכון לביוס לגירסא האחרונה וגם שינוייים בהגדרות התזמונים של הלוח ואפילו ללא שינויים בהגדרות הזכרונות יש למישהו איזשהוא רעיון לפתרון או שהלוח עצמו לא תקין למרות שהוא בן שבוע?

• 5 תגובות
    • 780 צפיות
  7. Started by elada22,

חייב להגיד שזה אולי הדבר הכי מוזר שלא תיארתי לעצמי שקורה. אחרי קצת התעסקות שחיברתי את הלפטופ בחיבור hdmi לטיוי פתאום המחשב ממשיך לעבוד כרגיל פשוט בלי הפד המובנה, לא לחיצות ולא טאצ'. וינדוס 8.1 אני מנסה לאלתר איך לשלוט במחשב אז אם מישהו יוכל לקצר לי תהליכים אני אשמח. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by dorman,

יש לי מחשב עם לוח אם של GIGABYTE מסוג GA-8IRXP + P4 2G +256M DDR כונן מהיר של MAXTOR 80G. הבעייה: כשמנסים לכבות את המחשב הוא מתחיל בתהליך כיבוי תקין ואפילו מנסה לכבות את ספק-הכח אבל אז הוא מייד מתעורר ועולה. מערכת ההפעלה היא מסוג windows xp home edition. אין שום הודעת שגיאה בעת הכיבוי. ליתר ביטחון גם ניטרלתי את האפשרות של RESTART בעת שגיאה. האם למישהו יש איזה רעיון? אגב בחברה לא מצאו את הסיבה גם לאחר החלפת הלוח.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by 10GaZ,

המחשב דולק וכמו כן גם המסך (נורת המסך דולקת). הבעיה היא שהמסך שחור ולא מציג כלום. המסך הראה הודעה כלשהי עם Powersaver. המחשב חדש, הכרטיס מסך הוא OB. המחשב הוא לא המפרט שבפרופיל שלי. מה יכולה להיות הבעיה?

• 4 תגובות
    • 618 צפיות
  10. Started by אלון1122,

יש לי שלושה מכשירי אל-פסק בני 2-3 שנים שמחוברים לשלושה מחשבים שונים. לפני כמה ימים היתה הפסקת חשמל והם לא החזיקו את המחשבים אפילו לשניה. היום בדקתי שוב. ניסיתי לנתק אותם מהחשמל, וברגע שאני מנתק אותם הם נכבים. לכולם יש VA גדול מהרבה מהדרוש. אם זה היה קורה רק לאחד, הייתי חושב שהוא התקלקל, אבל מוזר שזה קרה לשלושה. כולם היו תקינים בעבר והחזיקו את המחשבים ל-5 דקות לפחות (תמיד כיביתי תוך 5 דקות). תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by benor,

תסתכלו בתמונה ההרדיסק והדיוידי עובדים במצב DMA ורק הצורב לא אתם יכולים להסביר לי מדוע? והאם יש דרך להפעיל אותו? ודרך אגב מותקן אצלי Intel Appilcation Accelerator ככה שאני לא חושב שמזה נובעת הבעייה.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by coperl,

נתקלתי בבעיה מוזרה בשלושה מחשבים. כרטיס הרשת עובד טוב כל עוד יש 3 בארים ומעלה, אבל אם יש 2 בארים ומטה האינטרנט לא עובד. או זהוא לא מצליח להתחבר, ואם הוא מצליח הגלישה לא עובדת כלל או עובדת מאוד מאוד חלש. ניסיתי בשלושה מחשבים שונים, האחד של דל השני של לנובו והשלישי של סמסונג. והבעיה היא בכולם. בנוסף לפחות באחד מהם (הסמסונג) הכרטיס עובד טוב גם בקליטה חלשה בוינדוס 7. השניים האחרים ניסיתי בלינוקס, ואמנם לא היה בעיה בגלישה עצמה, אבל לפעמים יש בעיה בהתחברות. ניסיתי גם עם כרטיס רשת חיצוני, ואז הוא מתחבר חלק, אבל בפחות משני בארים הוא לא גולש או גולש מאוד לאט. האם זה באג מוכר של וינדוס 8?

13. שבוע טוב אם אני מחבר הארד דיסק שרוף (חדש או ישן) למחשב עם עוד הארד דיסק עובד.. מה קורה? נשרף איזה חלק או משהו כזה?? תודה ושבוע טוב

• 2 תגובות
    • 828 צפיות
  14. שלום קניתי בקרביץ' לאחרונה 2 אזניות אם מיקרופונים (ב-30 שקל כל אחד.. ) עכשיו פתחתי אחד וניסתי לשים אותו במחשב שלי היה אודיו, אבל לא שמעו שדיברתי (בדקתי אם WMA את האודיו ואת השמיעה עם Sound recorder ) בדקתי על המחשב השני והצלחתי גם לדבר וגם לשמוע עכשיו מה הבעיה במחשב שלי? ניסתי הכל... המפרט בצד... וכל פעם שאני מחבר את המיקרופון קופץ התוכנה של gigabyte תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  15. Started by BedBoy,

1) בכונן C זה מראה לי על 40GB במקום 80GB ... העניין הוא שהטכנאי חילק את זה למחיצות.. והוא אמר שב"לחיצת כפתור אחת" מחזירים את כונן D ואז יש 40GB ב C ו 40GB ב D ... אבל אני לא יכול להתקשר עכשיו לטכנאי... ואין לי כוח לחכות עד מחר כמובן!! אז אם מישהו יודע בבקשה איך ב"לחיצת כפתור אחת" אני מחזיר את כונן ה D הבלתי נראה?? ד"א אני יודע ובטוח שזה 80GB ... 2) באוורסט מראים לי בטמפרטורות על AUX ... מה זה? 3) (אי אפשר לערוך כותרת) מאז שהתקנתי את הדרייבר של ATI ושל המקלדת .. הלחצנים הקטנים שלהם מהשורה למטה (איפה שיש Start) לא נעלמים לי!! איך מעיפים את הבני זונות?? 4)אני חייב אנטיוירוס כי הטכנאי התקין רק פיירואל ואני חייב אנטיוירוס.. אז אם למישהו יש לינק לפנדה או לאחד אחר שהוא טוב..…

• 4 תגובות
    • 657 צפיות
  16. Started by 69,

את המחשב השולחני שלי אני משאור תמיד דלוק. האם יש מניעה לחבר את הלפטופ לחשמל, ולהשאיר אותו גם תמיד דלוק (ימים ושבועות), או שבלפטופ המצב יותר רגיש ועדיף לכבות אותו ? שאלת אגב, כאשר הלפטופ מחובר לחשמל (סוללה מלאה), האם החשמל המסופק לו עובר דרך הסוללה ומשם לרכיבי המחשב ?

• 4 תגובות
    • 741 צפיות
  17. Started by most,

שלום התקנתי XP על מחשב. כבר בהתקנה הוא לא זיהה עכבר וגם לאחריה העכבר תקין - נבדק במחשב אחר. גם עם עכבר אחר העניין לא הסתדר. מה יכולה להיות הבעיה ??

18. קניתי מחשב חדש והוא הגיע היום, הוא הגיע מורכב וכשאני פותח אותו אני רואה את כל החלקים בפנים... הנה המפרט: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1503 הבעיה היא שהוא לא נדלק. תודה לכל מי שיעזור לי.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Omer DA,

כשאני פותח את המחשב קורים 3 דברים,אחד הוא שהמחשב מנסה להריץ את הבדיקה של הזכרונות ונתקע לפני הוא רושם memory tes אפילו לא רושם את כל המילה,ולפעמים הבדיקה רצה,כשהיא כבר רצה אז בסוף מופיעה ההודעה CPU is unworkable or has been changed please recheck CPU soft menu לא שיניתי כמובן כלום בנוגע למעבד וכאשר אני לוחץ F1 המחשב עולה כרגיל ועובד מצוין. מה יכולה להיות לדעתכם הבעיה? הבעיה הנוספת היא שלפעמים כשאני מדליק את המחשב הוא נכבה לשנייה ומדליק את עצמו מחדש ורק אז מתחיל לעלות,אין לי מושג למה זה קשור אז אני אתן כבר את כל המפרט שלי: E7200 G.SKILL 2GB 800MHZ ABIT IP35-E NZXT 500W W.D 640GB SAMSUNG 250GB ATI 3850 256MB

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by emailaya,

יש לי לוחאם p5kse של אסוס יש לו כרטיס קול מובנה של realtek אחרי התקנה מלאה של חלונות נשאר לי pci device אחד עם הערה צהובה שלא נמצא לה דרייבר בדיסקים שקיבלתי אני לא יודע אם זה קשור אבל גם אחרי התקנה ידנית של הדרייברים של הסאונד (בדיסק המצורף) מבחינת המערכת עדיין אין לי audio device במחשב האם אני מפספס משהו? תודה

• 8 תגובות
    • 950 צפיות
  21. Started by mati88,

שלום,יש לי כבר 3 שבועות בערך ניתוקים באינטרנט לכמה שניות . זה התחיל מאז שהוט התקינו לי את הפייבר בוקס אבל לפי הטכנאי של הוט אין ניתוקים והבעיה היא בין המחשב (נייד) לפיבר בוקס וזה גרם לי לחשוב שאולי הבעיה בכרטיס רשת במחשב (אבל זה קצת מוזר שהבעיה התחילה רק אחרי התקנת הפיבר בוקס) הספק שלי הוא נטוויזן ,תשתית של הוט ..מהירות 30 מגה בלי חייגן . איך אני יכול לוודא שהבעיה בכרטיס רשת ?או אולי משהו אחר ? ונזכרתי בעוד משהו שלדעתי הוא קצת מוזר ,הורדתי קבצים בהורדה ישירה ואף פעם זה לא נעצר(קבצים של 8-9 מגה ).אז אפשר להגיד שהבעיה זה רק בגלישה . תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by ElPelado,

שלום! אני עם win10 ובימים האחרונים, מבלי שעשיתי שום שינוי (חומרה או תכנה) או התקנתי שום דבר (גם לא עדכון של windows), "מצב שינה" הפסיק לעבוד לי, וזה ה"כיבוי" שאני בדרך כלל משתמש. כשאני עושה hibernate עכשיו, המחשב נכבה, וכשאני מדליק שוב, הוא נדלק כאילו לאחר כיבוי מלא. נכנסתי לevent viewer ואני רואה כמה הדועות שקשורות לזה אחת אומרת שהמחשב נדלק לאחר כיבוי לא מסודר (כמו אם מנתקים את חשמל פתאום), ואחת אומרת שהייתה בעיה בחזרה מhibernate עם קוד שגיאה 0xc0000411 שאומר STATUS_HIBERNATION_FAILURE ניסיתי כבר כמה דברים ושום דבר לא עזר. ביטלתי את האפשרות של מצב שינה והחזרתי (עם restart בין זה לזה), שיחקתי קצת עם ההגדרות של חיסכון בחשמל (מתי נכבה מסך…

• 0 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by Yossi18,

היי, יש לי סיבים אופטיים במהירות 1000M והייתי מקבל בחיבור קווי בין 700-950 שזה מצויין כבר תקופה ארוכה שכל הבדיקות מהירות נתקעות לי על 500-550 ולא מצליחות לעבור, מאיזה סיבה זה יכול להיות ?

24. Started by c-bot,

שלום, יש לי 2 שאלות, 1) אני לא מצליח להתקין מערכת הפעלה מכל סוג שהיא על המחשב, המחשב מפורמט לגמרי אבל כל מערכת שאני מנסה להתקין הוא לא מצליח הוא אומר שלא ניתן ליצור את התיקיה ווינדווס כאשר הוא מתחיל את ההתקנה, (בין עם זה XP או ויסטה) לכן אני מניח שההרד דיסק התקלקל, מה שמוזר זה שאני עדיין יכול לפרמט את ההרד דיסק לכן המחשב עדיין מזהה שהוא קיים ויש לו גישה כלשהי אליו... האם הבעיה היא באמת בHD? 2)אם זו אכן בעיה בHD האם HD חיצוני יכול לשמש תחליף, כלומר אם אני אחבר אותו למחשב דרך USB , האם המחשב יזהה אותו כHD רגיל והאם בכלל ניתן לאתחל ממנו את ווינדווס? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 510 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.