עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. היי. יש לי מחשב בן חצי שנה בערך ובזמן האחרון המסך התחיל פתאום להכבות ולהדלק תוך מספר שניות. לאחרונה הוא התחיל להיכבות בלי לחזור לעבוד עד שלשום שמאז יש לי הודעה על המסך "אין אות" או משהו בסגנון. המחשב מחובר בכבל hdmi וניסיתי לחבר גם דרך כבל dvi התוצאה זהה. המחשב בן חצי שנה עם כרטיס מסך gtx 970 בן שנה וחצי בערך. הלוח והכרטיס מסך כן מקבלים חשמל כל האורות דולקים על הלוח ועל הכרטיס כמו גם המאווררים. המחשב נקי מאבק ונוקה קבוע פעם בשבוע. ניסיתי גם שלושה מסכים שונים כך שהמסך שלי תקין בוודאות. פירקתי את המחשב לגורמים והרכבתי מחדש מחשש שאולי איפה שהוא איזה משהו השתחחר, לצערי זה לא היה המצב. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם יש מנוס מללכת לחנות מחשבים וזרוק…

2. שלום רב, כדי שתיבנו את הבעיה אני כל קודם אסביר על החיווי של המסך: שהמחשב כבוי או לא מחובר הנורית מהבהבת בכתום. כשמדליקים את המחשב הנורה דולקת בירוק קבוע. לאחרונה, כמעט כל יום כשאני מדליק את המחשב, החיווי של המסך באמת הופך לירוק קבוע אך לא רואים שום דבר למרות שהמחשב כן דלוק (אני שומע את הצלילים של המערכת הפעלה וכ') ואז כשאני עושה ריסטרט דרך הכפתור החיווי של המסך הופך לכתום מהבהב ועדיין לא רואים כלום למרות שהמחשב כן עולה. אגב לא רואים כלום בשום שלב גם בכל התהליך של הBOOT כך שזה לא עניין של דרייברים או משהו הבעיה היא לא במסך ולא בכבלים בוודאות. את האמת שאני לא יודע אם זה קשור, אבל הבעיה התחילה בערך מהתקופה שחיברתי הארד דיסק מתקתק שהיה לילה במקפיא למחשב כלום לא קרה …

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. אז ככה. נראה לי שנשרף לי כרטיס המסך 6800LE כשאני שם כרטיס מסך ישן 5200 המחשב עולה רק ב-VGA MODE או ב-SAFE MODE. עכשיו השגתי לי 7600GS כשאני מעלה את המחשב יש תצוגה גם ב-DVI וגם ב-D-SUB עד שמגיעים הריבועים שרצים למטה. אחר כך המחשב מראה לי NO SIGNAL (בשני החיבורים) אותו דבר קורה גם כשהמחשב עולה ב-SAFE MODE. כשאני מעלה את המחשב עם WINDOWS PE (חלונות על CD) הוא עולה כמו שצריך, ללא NO SIGNAL. מישהו יודע מה הבעיה? נראה שזה הדרייברים, אבל איך אני אעלה את המחשב על מנת להתקין אותם?! אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי PLEASE עדכון 1: גם ב-VGA MODE הוא נותן לי NO SIGNAL. זהו, רשמית אני בדיכאון. עדכון 2: אז ככה, חיברתי את ה-5200 והעלתי אותו ב-SAFE MODE הסרתי את הדרייברים שלו והעלתי במצב…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by asaf92,

קניתי מחשב חדש עם כרטיס מסך HD4870 512MB. לפי הסרגל שלי (סורי, לא יודע איך לבדוק אחרת) המסך שלי הוא 16-17 אינץ' בערך, ובמחשב הקודם הייתי מריץ אותו על 1024x768 60 hertz בלי ריצודים. על 75 הרץ הוא ריצד חופשי. ועכשיו אני השתמשתי כמה ימים ברזולוציה 1280x1024 75 hertz ואז זה התחיל לרצד, רק שעכשיו זה מרצד ב-כ-ל מ-צ-ב. רק ב 1024x768 60hz זה לא מרצד, וממש לא בא לי להפעיל ויסטה + משחקים על רזולוציה כזאת נמוכה. מה עושים חברה? נדפק המסך לגמרי או שיש תקווה?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by theking7,

בזמן האחרון המסך שלי התחיל לרצד..... חשבתי שאולי זה קשור לאיזה פלאפון או משהו בסביבה, אבל לא הנחתי שום מכשיר חשמלי חדש ליד... מסך חדש יחסית, תופעה חדשה...... למישהו יש רעיון? יכול להיות שבגלל שהמחשב עובד נונ-סטופ, ולא נח כבר הרבה, זה קשור? תודה מראש! (:

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by skuki1,

שלום! אחרי שהתקנתי משחק חדש, בכל פעם שאני מפעיל תמשחק המסך מרצד בצורה מפחידה ונתקע. לפעמים, זה קורה גם לא בזמן משחק אלא בזמן גלישה ברשת. אני עידכנתי את הדרייברים לעדכניים ביותר. מה יכולה להיות הבעיה? מפרט: intel 2.8C Asus p4S800D 2X512 DDR Radeon 9800 pro

• 2 תגובות
    • 891 צפיות
  7. Started by haviv822,

יש לי מסך 24 אינצ של lg אבל הבעיה היא לא במסך, כיוון שהוא מחובר ב hdmi גם לממיר של הוט וכשאני רואה טלויזיה הכל בסדר. הבעעה היא בעצם מסך מרצד כמו שמקריבים פלאפון לטלויזיות ישנות.. משהו בסגנון.. מעין קפיצות כאלה.. הבעיה לא קבועה קוראת בעיקר בצפייה בסרטים וגלישה בדפדפן. במשחקים זה לא קורה. בהתחלה חשבתיי שזאת בעיה של הכרטיס מסך.. אבל נתתי לו 20 דקות בפורמארק ומשחקים הוא מריץ בסדר גמור וגם שלחתי אותו למעבדה ואמרו שהוא בסדר.. השאלה ממה נובעת הבעיה?מאיזה רכיב אחר?או שזו בעיה של משהו שמקרין עליו כמו עם פלאפונים וטלויזיות ישנות?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by infrequent,

שלום ! אני מחזיק ברשותי כרטיס מסך HD5770 שמחוברים אליו שלושה מסכים בחיבורים להלן: DELL U2312HM - DVI DELL P2414H - DP HDTV 120Hz - HDMI כל המסכים עובדים על רזולוציה 1920x1080 @ 60Hz כשאני גולל את המסך למשל בדף אינטרנט או שהתמונה על המסך יש קריעה בקו מסויים במסך אחד מן המסכים. שמתי לב שאם אני בוחר בדרייבר שהמסך שיש את הקריעה "Make Preferred" אז הקריעה נעלמת מהמסך הזה ועוברת למסך האחר. אני בטוח שבגלל זה זה לא בעיה במסך עצמו כי הוא עובד תקין לגמרי מהרגע שאני עושה "Make Preferred", ככה שזה גם לא הכבלים עצמם. מחקתי והתקנתי באופן נקי דרייברים וניסיתי אפילו גרסאת בטא אבל הבעיה לא נפתרת. אני חושד שזה או הכרטיס מסך עצמו שכבר נמצא אצלי כמה שנים, או נקודה אחרת למחשבה היא שהקריעה התח…

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by mushnush,

כשאני נכנס למשחקים שלא אמורים להיות כבדים המסך מרצד, הcpu במנהל משימות עולה ואיתו מגיע הרצד המחשב חזק ויש לי מחשב נייד ואצלו זה לא עושה את זה קראתי קצת באינטרנט ואולי זה בגלל ה windows 10 יש לי windows 10 pro i5-6500 3.20GHz 3.20 GHz תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  10. Started by epichorus,

שלום, אינני מצליח להיפטר מבעיית המסך המרצד. כבר למעלה מחודש המסך שלי לא מפסיק לרצד (פסים לרוחב) .. המסך עצמו (VP930) נבדק והוכרז כתקין ואכן על מחשב אחר עובד תקין גם עם אותם הכבלים. הכרטיס מסך המובנה נבדק גם בחיבור למסך אחר (CRT) ולא היו ריצודים. עדכנתי דרייברים גם של המסך וגם של הכרטיס מסך אך זה לא עוזר. מה לעזאזל אני צריך לעשות כדי לתקן את הבעיה ??? (גם המסך וגם לוח האם עם הכרטיס מסך המובנה באחריות)

• 0 תגובות
    • 692 צפיות
  11. Started by dreamer,

אז ככה... עברתי דירה ובדירה החדשה כל מסך מחשב מרצד (ניסיתי שניים עם שני מחשבים שונים). עברתי חדרים, חיברתי רק מחשב ומסך (ללא רמקולים או דברים כאלו).. כאשר אני לוקח את המחשב והמסך (בדיוק כמו שישבו קודם) למקום אחר (לקחתי לעבודה) הכל עובד מעולה. הבאתי חשמלאי, והוא מצא שאין ערכה בבית ותיקן אבל זה לא עזר. אני עובד עצות, זאת בעיה בחשמל (מסקנות מכל המבדיקות) אבל היא נמצאת בכל הבית (אז זה לא מגנט או משהו כזה).. מה אתם אומרים? לקנות משקפיים כבר???

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by chenky,

שלום, התחלתי לא מזמן לשחק במשחק חדש The Elder Scrolls Online המשחק עובד חלק על 60 fps קבוע, אבל לפעמים המסך מתחיל לרצד בטעינה הראשית של המשחק או בטעינות של המפות (לא מרצד בזמן המשחק). אני יכול לשחק במשחק שעות וזה לא יקרה אבל כשזה קורה זה לא מפסיק עד שאני עושה ריסטרט למחשב ( זה ממשיך בווינדווס גם אחרי שאני יוצא מהמשחק ) זה אומר שאם אני רואה שזה מתחיל לקרות אני מבין שאם אני יוצא מהמשחק אני חייב לעשות ריסטרט. חשוב לי לציין שאני משחק בעוד משחקים כבדים יותר ועוד לא קרה לי דבר כזה. ככה זה נראה בווינדווס : וידאו בדקתי עם מסכים אחרים, אין הבדל. ניסיתי דרך HDMI ו DVI וזה קורה בשניהם. עדכנתי את הדרייבר של הכ…

• 0 תגובות
    • 933 צפיות
  13. צהריים טובים לכולם. יש לי HP pavilion 14 אינץ'. Model : 14-ce3002nj NVIDIA® GeForce® MX250‎ (זיכרון GDDR5 ייעודי של 4‎ GB) נקנה לפני כ - 3 וחצי שנים. התקלה : מסך מרצד. גם ב"מנהל משימות". הכל מעודכן, כרגע על win11. להכניס למעבדה ולהחליף מסך מניח שיעלה לי איזור ה700-800 ש"ח. אני מתלבט האם כדאי להחליף מסך באופן עצמאי, ואם כן היכן מוצאים? amazon ודומיו לא מצאתי. או לרכוש מחשב חדש בתקציב של 1000 ש"ח אולי יד 2. אשמח לדעתכם. נ.ב. - רכשתי את המחשב בזמנו בסכום ב4200 ש"ח ודי מאכזב לגלות שהמחשב לא שמיש לאחר 3 שנים. זה בנוסף לעוד מס' בעיות שבג…

14. Started by Imtheman,

יש לי מחשב עם הלוח הנ"ל המסך (שנבדק על מחשב אחר ונמצא תקין והוחלף במסך אחר שהראה בדיוק אותה בעיה )ישר בהדלקה (גם בביוס )מרצד מישהוא מכיר תופעה כזאת ?

15. Started by spike77707,

שלום אתמול רכשתי מסך Samsung S24a350h - 24 אינץ יש לו חיבור אנלוגי למחשב וHDMI קניתי איתו גם כבל והכבל גם נראה איכותי כשאני מחבר את הHDMI - בזמן סרטים המסך מרצד, יש מין גל דק כזה שעובר על צד אחד של המסך מלמטה למעלה. כשאני מחבר את החיבור האנלוגי - זה לא קורה. עידכנתי לדרייברים הכי חדשים גם למסך עצמו וגם לכרטיס. הוצאתי וחיברתי את הכבל, הזזתי מכשירים אלקטרונים יש לציין שזה קורה רק בצפייה בוידאו בHDMI ובשאר הזמן הראות תקינה יש מצב שזו בעיה במסך או שזו כנראה בעיה בכבל? תודה מראש, יניב.

16. Started by tood,

היי, מחשב נייד לנובו VOSTRO בן שנתיים וחצי ללא אחריות וינדוס 7 מסך מרצד ומהבהב מה הסיבה והאם יש פתרון תודה

• 10 תגובות
    • 12.7k צפיות
  17. Started by יוסף2,

שלום יש לי מחשב נייד מסוג Thinkpad 600x של IBM וכל המסך מרצד, מישהו יודע איך מפרקים דגם זה על מנת שאני אוכל להתעסק עם לוח האם?? אלה אם כן למישהו היתה בעיה דומה והוא יודע איך לפתור אותה, אשמח מאוד לקבל עזרה תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  18. Started by tgen,

כשאני משחק במשחקים ישנים יחסית בגלל שיש להם רזולוציה נמוכה - המסך קטן! מצאתי שהדרך היחידה להגדיל את המסך היא להוסיף וי במאפייני תאימות באפשרות של הפעלת המשחק ברזולוציית מסך 640 על 480... אבל מה שקורה (רק) כשהמשחק רץ ברזולוצייה הזאת המסך מרצד! האם יש דרך לסדר את זה???

• 3 תגובות
    • 852 צפיות
  19. שלום לכולם, אתמול במהלך היום, החלו להופיע על מסך המחשב (בזמן שסתם רואים את ה-desktop) ריצודים - מעין כתמים קטנים ריבועיים או פסים של צבעים מרצדים. זה נמשך כמה שניות ואחר כך נעלם. אחרי בערך כ-10 דקות, כל המסך פתאום התחיל לרצד כך שאי אפשר היה לראות כלום ואז קיבלתי חיווי מהמסך שאין סיגנל. מאז, המחשב עולה ומגיע לריצודים ולסיגנל הנעלם כל הזמן ולא עולה מעבר לזה יותר. עוד פיסות מידע (לא בטוח שיש קשר): 1. לפני מספר חודשים הוספתי דיסק קשיח חדש וכרטיס מסך חדש למחשב אבל לא החלפתי ספק (אמרו לי שלא בטוח שצריך). הקונפיגורציה שלי היא: amd 3000+ 939 1 Gb samasung DDR 400 1 HD 80Gb IDE 1 HD 160 Gb SATA new: 1 HD 320 Gb SATA2 XFX 7600 GT AGP מארז + ספק: compucase 6919 והספק של …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום, יש לי מחשב חדש (I3) עם לוח ASROCK U3S3, כרטיס מסך 6770 SAPPHIRE 512MB GDDR5 ומסך DELL U2312HM. הכל נרכש לפני פחות מחודש. כאשר אני משתמש בווינדוס (תיקיות, סוליטייר, ולעיתים נדירות גם בכרום) אך לעולם לא במשחקים, יש לי ריצוד מעצבן של כמה שניות במסך - קווים אנכיים כאלה שמעוותים את המסך, כאילו אני מנסה לקלוט אנטנה בשנות ב-80. ניסיתי כבר מספר דברים: -התקנתי דרייברים מעודכנים לכ מסך. -ניסיתי לשנות את קצב רענון המסך. -החלפתי את הכבל DVI לכבל VGA (עם מתאם) אני משתמש ברזולוציית FULL HD. מה עוד אפשר לעשות? מה המלצתכם? האם זה המסך או הכרטיס מסך....? איך אפשר לוודא? :s05: תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by jfkk,

שלום מסך מרצד בעת צפיה בסירטונים בפייס בוק דפדפן כרום ביטלתי האצת חומרה Win 7 תודה

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Kirma,

היי, אחרי שהמחשב נדלק, התמונה נהרסת וכמה שניות אחרי, המסכים נכבים כרטיס מסך RTX 2070 של ASUS (לא ראה יותר מ10 שעות משחק, בכמה חודשים האחרונים מאז שקניתי אותו אני רק משתמש במחשב לאינטרנט\אופיס וכו..) ניתקתי את הכרטיס מסך וחיברתי ישירות ללוח אם ועובד תקין (Aorus PRO Z390) אני חושב בכרטיס מסך יחד עם זאת לא שולל אפשרות של ספק כח (ספק דיי ישן SEASONIC 850, זה החלק היחידי ששמרתי מהמחשב הקודם) הבעיה שאין לי דרך לשלול אלא רק לממש אחריות על הכרטיס מסך. אשמח לשמוע דעות נוספות

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. שלום חלונות 10 בתחילת השבוע שעבר המערכת הודיעה על עדכון ונתנה אפשרות תזמון,בחרתי 1 בלילה,ובבוקר כ"הערתי "את המחשב ממצב שינה (נכנס למצב שינה אחרי 30 ד) המסך ריצד- כמו טפט משובץ. רק איתחול סידר את העניין- אבל רק עד הפעם הבאה- בהתעוררות ממצב שינה הבאה, שוב המסך ריצד ולא תפקד. כיבוי והדלקה מלאים לא פתרו את העניין. שיניתי את ההגדרות ,ביטלתי את מצב השינה-SLEEP ,והפעלתי מצב היברנייט ובחרתי זמן הפעלה 30 דקות. בהתעוררות ממצב זה,לוקח למחשב מעט יותר זמן להתעורר, מופיע גם הלוגו של לוח האם (איתחול?) והמסך מופיע כמו שצריך!! מה הסיפור ? מה קורה עם מצב ה SLEEP ? ערן

24. Started by דקלה,

הי, התקנתי ווינדוס 10 על מחשב שקניתי עכשיו, בהתחלה הכל עבד טוב, בהמשך פתאום התחילו להופיע שיבושים/ריצודים במסך תצוגה. אופי השיבוש הוא לפעמים ריצודים, לפעמים רק מעין קווים ועיוותים, וחלק מהזמן המסך כבה לגמרי. יש לציין שניסיתי גם לחבר למסך ישן שבו יש רק חיובר VGA וגם למסך טלויזיה עם HDMI. בשניהם זה מופיע. אבל מה שמעניין הוא שאם משהו זז על המסך, למשל גרירה של חלון או אנימציה כלשהי בדף אינטרנט, השיבוש מפסיק. במצב סטטי זה חוזר (תזוזה של העכבר לא משפיעה). כמו כן אם מחליפים בין המסכים VGA, HDMI בפרוצדורה מסויימת, זה מתקן את השיבושים. כאילו הוא מתעדכן על חיבור של מסך ואז זה מסתדר. לעומת זאת, אם זה כבר עבד יפה אחרי חיבורי הכבלים, אבל נכנס למצב שומר מסך (א…

• 9 תגובות
    • 6.5k צפיות
  25. שלום רב, ברשותי מחשב נייד acer המפרט שלו הוא כדלקמן : Intel pentium dual-core processor T2390 250 GB hdd (1.88 gHZ, 533 mhZ fsb,1 mb L2 Cache) 2GB DDR2 המסך לאחרונה מסיבה לא ברורה החל לרצד בכל 2-3 שניות והופיעו על המסך 2 פסים דקים בצבע כחול וורוד (אין ליד המחשב מכישירם אלקטרוניים כלשהם) אינני יודע איך לפתור בעיה זאת. חיברתי אותו למסך חיצוני ורואים על המסך תמונה חלקה ללא ריצוד. למישהו יש רעיון איך אני פותר זאת וממה זה נובע ? רב תודות קובי

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים