תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,285 דיונים בפורום זה
-
המחשב בן 3 בערך, לוח ABIT IP35-E, ספק Antec Earthwatts 500W. כבר פעמיים רצוף קרה לי שאחרי Cold boot המחשב נתקע באמצע כתיבת הטקסט ב- POST (הוא כותב Memory c ומספיק לכתוב רק חלק מהתו c). ברור שלתפריט של הביוס הוא כבר לא יכול להיכנס במצב הזה. לא עדכנתי ביוס בחצי שנה האחרונה, אבל קרו לו כבר כמה תופעות משונות שגרמו לי לעשות לו reset to defaults. בינתיים הפתרון שעבד לי (פעמיים) הוא לנתק את המחשב מהחשמל לרבע שעה, לחבר חזרה, לחכות עוד כמה דקות ואז להדליק, ואז הכל מתנהג נורמלי. גם hot-boot לא מפריע לו. הטמפרטורות נורמליות לגמרי, אם כי החיישן של ה- system fan התחיל לצפצף בלי סיבה (לא קיים מאוורר על לוח האם עצמו) אז השתקתי אותו. ההשערה שלי היא שמשהו נדפק בספק או באיזה רכיב חשמלי על …
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם כרטיס מסך Geforce GTX 460. אחרי שהתקנתי את הדריבר העדכני של NVIDIA, החל מגרסה 320, המחשב התחיל לקפוא, כאשר רק ריסט על המארז עזר. זה קרה במהלך גלישה שגרתית באינטרנט, ולאו דווקא במשחקים. אחרי שהחזרתי גרסה ל314.22, כל הבעיות נעלמו.
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
-
-
עשיתי למחשב פרמוט, התקנתי דרייברים חדשים, אפילו עדכנתי את הBIOS (לא יודע אם יש קשר..), ויש למחשב פתאום הרבה תקיעות (שלא היו לפני הפרמוט. לדוגמא אם יוטיוב פועל ברקע עם שיר, ואני פותח חלונית אינטרנט חדשה, הוא נתקע לחצי שנייה-שנייה והשיר שברקע גם עושה צליל תקיעה כזה. באופן כללי, כל פעולה שדורשת טיפה מאמץ מהמחשב גורמת לתקיעה קטנה. מה יכול להיות הגורם לזה פתאום? תודה
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום כולם, יש לי בעיה מוזרה במחשב ואני עומד להשתגע. לאחרונה המחשב קופא בצורה אקראית. לא מתוך מאמץ או אחרי פעולה מסויימת- פשוט קופא. בלי מסכים כחולים או משהו בסגנון. בימים הארונים זה קורה ממש כל כמה דקות הטמפרטורות תקינות, המתחים מעולים, בדיקות זכרון (memtest86) תקינות, אין קבלים נפוחים, הויינדוס והדרייברים מעודכנים- בקיצור ללא שום סיבה הנראית לעין. המחשב חדש יחסית חוץ מההרד דיסק שקצת זקן. אז הייתי דיי משוכנע שהוא מקור הבעיה. אבל אני מצרף את בדיקות הsmart שנראות לי דיי תקינות (אולי לא קראתי כמו שצריך). יש לי אפשרות להביא מחו״ל ssd במחירים מעולים- קודם אני רוצה לוודא שזאת באמת הבעיה. תודה רבה :-) *בתמונות המצורפות- הWD 320GB הוא הראשי (התמונה השניה) ווהיטאצ'י 250GB הוא ה…
-
- 9 תגובות
- 812 צפיות
-
-
מפרט המחשב: נקנה ביולי 2010: GIGABYTE GA-P55-USB3 Intel Core i5 750 + Cooling Alpine 11 Rev 2.0 ADATE DDR3 4GB (2x2GB) 1600 CL9 MSI GTX 750Ti N750 TI TF 2GD5/OC SeaSonic SS-500ET 500Watt תיאור התקלה: מחשב קופא באקראי, בעבר זה היה פעם בשבוע בערך ואף הפסיק ליותר מחודש, עכשיו זה באופן יומיומי. כשזה קורה התמונה על המסך תקועה, אין חשמל לעכבר (אין אור אדום מאחור) ולמקלדת (חיווי אורות של נאם לוק וכו' כבויים). אם המחשב משמיע משהו אז הרמקולים ימשיכו בצפצוף (מחוברים לחשמל חיצוני). כדי שהמחשב יזהה את כל הזיכרון, אני צריך לנתק אותו מהחשמל לשתי דקות, ולפעמים זה לא מצליח וצריך להוציא את הבטריה של ה-BIOS. השיטה של msconfig לא רלוו…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה התחלתי לבצע OC למחשב - חדש בתחום, לאחר מציאת הגדרות ראשונות, ביצעתי בדיקת יציבות של 12 שעות והכל עבר חלק, פרמטתי את המחשב, כשהתקנתי את מערכת ההפעלה והגדרתי את הoc בbios מחדש עם אותם נתונים, המחשב קופא בכל פעם שהמעבד מגיע ל100% (2 שניות מתחילת הבדיקה), ע"מ לשלול בעיית מערכת הפעלה, פרמטתי והתקנתי שוב, והבעיה חזרה. כשאני מכבה את ה oc, המחשב עובד כרגיל.. המעבד: intel i7 4770k לוח אם: asus maxumus vi gene זכרונות: cl9 v corsair 2X4gb ddr3 1600mhz קירור: noctua nh-d14 הגדרות OC: מהירות שעון - 4.3 מתח - 1.27 תודה,
-
- 2 תגובות
- 986 צפיות
-
-
המחשב הוא לא שלי (למרות שהמפרט מאד דומה). לפני 2-3 חודשים כ. מסך הוחלף מ-MX200 ל-6600. הכל עבד חלק עם הכרטיס החדש ולעיתים רחוקות מאד היה קופא המחשב באקראיות (לווא דווקא במשחקים). עם הזמן הבעיה הפכה לתדירה יותר ויותר והיום המחשב קופא אחרי דקה-שתיים מההפעלה (בדסקטופ), לא משנה מה עושים או לא עושים, רק RESET משחרר. כשאני מחזיר את הכרטיס הקודם (MX200) הכל עובד ללא שום קפיאה! המפרט הכללי של המחשב: AMD XP2500+ 512 DDR + WD 80GB הטיפולים והבדיקות שנעשו: טמפ' עבודה נורמליות (גם הכרטיס עצמו וגם המעבד + לוח) נקנה ספק כח חדש FSP 350W. דרייברים חדשים (ניסיתי גם את הקודמים). כל המאווררים וגופי הקירור נוקו ונבדק שהם שיושבים טוב (בעיקר הכרטיס). עברתי על ההגדרות השונות בביוס - הכל תקין.…
-
- 8 תגובות
- 597 צפיות
-
-
זה הפרסום הראשון שלי בפורום כלשהו באתר (למרות שעד עכשיו קראתי די הרבה...) אז קודם כל, שלום לכולם הבעיה שלי היא כזו, בזמן האחרון כל תזוזה גורמת למחשב שלי להתקע. אני לא מדבר על להרים את המחשב ולנער אותו, ממש תזוזה של מילימטר, כל נגיעה תוקעת אותו. לפעמים הוא קופא - כמו לאחר נסיון אוברקלוקינג כושל, ובפעמים אחרות הוא פשוט מופעל מחדש (restart). לא ביצעתי על המערכת הזו שום אוברקלוקינג מעולם. ואין לי שום רעיון מה הגורם לבעיה. או בעצם יש לי יותר מדי רעיונות, בריסטרטים חשבתי להאשים את ספק הכוח, הקיפאון נראה קשור למעבד, אבל כיוון שהבעיה קשורה בתזוזה חשבתי שאולי ההארד-דיסק מעורב... ??? בקיצור ממש אין לי כיוון. המעבד המדובר הוא Athlon 64 3200 על לוח EPOX 8KDA3J , ההראדיסק …
-
- 9 תגובות
- 816 צפיות
-
-
המחשב עולה ואין לי אפשרות להכנס לביוס אפילו, זה פשוט קופא במסך ההתחלתי ולחיצה על לחצני המקלדת לא עושה כלום. מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
ברשותי מחשב די חדש (בן חצי שנה בערך).זה מפרט המערכת: windows xp home edition sp2 (מקורית!!!) מעבד אינטל פנטיום כפול ליבה 3GHZ זיכרון RAM 1024 MB DDR2 2.99 GHZ המחשב שלי קופא בעת האיתחול.עוד לפני שעולה מסך הטעינה של ווינדוס XP (עם הפס הכחול המרצד למטה) המחשב פשוט קופא.לא ממשיך הלאה. לא ניתן לעשות RESET. גם לא CTRL+ALT+DEL.פשוט כלום.נאדה. כשמכבים ומפעילים שוב הוא מגיע למצב שהוא שואל אם אני רוצה SAFE MODE וכו'.כשאני עושה SAFE MODE הוא קופא בנקודה שבה הוא מנסה לטעון את הקובץ MUP.SYS אם לא נוגעים במחשב כמה זמן המערכת מופעלת כמו שצריך,עד שהמחשב מאט את עצמו בצורה עצבנית,וקופא שוב.כשמאתחלים את המערכת שוב הוא קופא באותה נקודה MUP.SYS התקלה פשוט הופיעה פתאום כרעם ביום בהיר.פירמטטי …
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
שלום ברשותי מערכת הפעלה ויסטה אולטימט 32 BIT. בנוסף מותקן גם אופיס 2007 אנטרפרייז יש לי מחשב חדש עם מעבד קוואד 9450 זכרון 4 G ומפרט חזק חברתי למחשב דיסק חצוני לגבוי וניסיתי להעביר 10GB לדיסק המחשב נתקע ולא ניתן לגשת לדיסקים הישום בתפריט שנקרא "המחשב" קפא ולא ניתן לכבותו או לעשות כלום. במנהל המשימות רשום בזמן התקיעה שהמעבד מנוצל ברמה של 70% . גם שהרצתי תוכנת "ספיד פאן" נראה נצול של %. במצב נורמלי גם שיש משימות המעבד מנוצל 3-4% לכל היותר. התהליך שזלל את 70% מהמשאבים הנ"ל הוא אקספלורר רק שעשיתי לוג אוף הבעיה נפתרה זה קרה מספר פעמים עם דיסקים חצוניים שונים מה עושים כדי לפתור את הבעיה תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום קניתי דיסק קשיח חדש וניסיתי להתקין עליו את נמערכת הפעלה אבל המחשב קופא עם תחילת ההתקנה... החלפתי זיכרון ואין שינוי.. מה הבעיה?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה במחשב שגורמת לו לקפוא רק בזמן שלא נוגעים בו, בזמן שעובדים עליו המחשב עובד מצויין כמו כן לפעמים כאשר הוא קופא גם נשמע רעש של זמזום חזק מהמחשב לא הצלחתי עדיין לבודד את הרעש אבל עושה רושם שזה מגיע מכיוון הספק. כל הדרייברים מעודכנים והרצתי בדיקה גם לזכרונות וגם לדיסק קשיח והבדיקה יצאה תקינה. כמו כן כל מצבי השינה, כיבוי HD, שומרי מסך וכו' מבוטלים. פרטי המחשב: CPU: AMD thlon II X3 435 MB: Gigabyte GA-880GM-UD2H RAM: Kingston 4gb GPU: Radeon 5450 PSU: HEC raptor 450W HD: Seagate Barracuda 720.122 500gb OS: WIndow 7 64BIT תודה לעזורים
-
- 3 תגובות
- 838 צפיות
-
-
מה שעוד מוזר, זה שכפתור הריסט בזמן שהמחשב נתקע\קפא המקש של הריסט כלל לא מגיב.. עשיתי בדיקה לHDD+ראם שתיהם יצאו תקינים. הטמפרטורות נעות בין 38 ל71 למעבד ו45-74 לכ"מ. ga-h87-hd3, 4590, hyperx blue 8gb cl10, seagate 2tb, neo eco 520w
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה בזמן שאני משחק, לאחר כחצי שעה של משחק, המחשב קופא לחלוטין. אין לי כל אפשרות להחזירו לפעילות מלבד ביצוע RESET. ניסיתי למצוא פתרון אך לא הגעתי למסקנות. אני משתמש בדרייברים מעודכנים והמחשב נקי מוירוסים. אם למישהו יש עצות, אשמח לשמוע
-
- 7 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח! לפני מספר ימים צצה לי בעיה בה ברגע שאני צופה בסרטונים ביוטיוב, או בסרטונים מאתרים אחרים למשל אתרי חדשות או ספורט בנוסף לאחר שימוש בפייסבוק המחשב קופא כולל עכבר ומקלדת ואם באותו רגע ראיתי סרטון אז הסרטון נתקע ומושמע לי הצליל האחרון, רעש שמאוד מעצבן.. הפתרון היחיד שמחזיר את המחשב לפעולה הינו כיבוי והפעלתו מחדש באופן ידני. מה ניסיתי לעדות עד כה: 1. ניקוי אבק 2. עדכון גרסאות גאבה, פלש ועדכון ל gpu 3. בדקתי טמפרטורה והיא נראת נורמלית לחלוטין. אשמח מאוד לעזרה בנושא!
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
יש לי מחשב כבר 4-5 שנים שעובד תקין כמו שצריך, פתאום לפני כמה זמן התחילו פריזים במערכת פעם או פעמיים ביום .. המחשב פשוט קופא עד שאני עושה לו ריסטרט. כל מה שאני עושה במחשב זה גלישה באינטרנט (לא יותר מ 4 טאבים) איך אני יכול להבדוק ולאבחן איפה הבעיה? האם למערכת ההפעלה יש קובץ תיעוד תקלות? ( win7 pro x64) יש לי I7 עם 12GB זיכרון , כרטיס מסך GTX460 , מערכת ההפעלה יושבת על 2 SSD ברייד0.. אשמח לעצות
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, לפני חמישה ימים החלטתי לנקות את המחשב לאחר תקופה ארוכה שלא פתחתי אותו..ניקיתי בעזרת פאן ושואב אבק כמו שאני עושה תמיד. לאחר שסיימתי, ניסיתי להפעיל את המחשב והוא עשה ציפצופים לא פוסקים. החלטתי לא לקחת סיכון, לקחתי אותו לKSP , הבחור שם בדק לי את המחשב, ולאחר כמה בדיקות החליט שהראם הוא הגורם. לאחר כמה ניסיונות חוזרים של הוצאה והכנסה של הזיכרונות המחשב עבד והכל טוב ויפה. בעיית הציפצופים נעלמה, אבל עכשיו יש בעייה אחרת.. המחשב קופא כל פעם, גם במאמץ וגם בלי מאמץ. ואחרי שאני עושה RESTART הוא נדלק אבל לא מגיע למסך הראשון אפילו , נשמע כאילו הוא מאתחל את עצמו כל שנייה מחדש-- בקיצור לא עובד. אני לא בדיוק יודע מה הבעיה, אבל כשאני מוציא ומחזיר את הזיכרונות הבעיה מסתדרת כאיל…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קיבלתי שרת ישן במתנה, 2 מעבדי פנטיום 3 1GHz עם 512 מגה זיכרון ורציתי לסדר לי אותו בנוסף למערכת הקיימת שלי ולהשמיש אותו למשהו יותר יעיל אולי בעתיד... עכשיו יש בעיה, שמתי לו הארד דיסק שעובד בדוק (מתקין חלק את הXP על הפנטיום 3 השני שלי) והחלפתי את הסידירום לצורב שעובד גם הוא מצויין והמחשב לא מפסיק לקפוא במהלך התקנת הווינדוס... פעמיים הוא קפא ב56% ופעם אחת במקום אחר לגמרי בהתקנה ואז כבר הפסקתי לנסות... חשבתי שאולי למישהו פה יהיה רעיון מה זה יכול כבר להיות המליצו לי כשנתנו לי אותו גם לעדכן את הביוס, אבל אני לא מוצא את הדגם על הלוח ולא מצליח להפעיל עליו ווינדוס כדי לבדוק בתוכנות ניטור חומרה את דגם הלוח =\ יש רעיונות? נ.ב. למרות שזה בעיה במהלך התקנת הווינדוס, זה פורסם כאן כי לדע…
-
- 0 תגובות
- 509 צפיות
-
-
שלום חברי הפורום, יש לי בעיה במחשב ואשמח אם תוכלו לעזור לי לעלות על הבעיה. "סימפטומים:": 1. כשהוינדוס היה מותקן המחשב היה נתקע במהלך סרט (בדר"כ אך לא רק) - קופא לגמרי ואי אפשר יותר לעשות כלום חוץ מכבות אותו. 2. ניסיתי לפרמט אך גם זה ללא הועיל. במקרה אחד אחרי הטעינה של הקבצים (Windows XP) המחשב לא המשיך אחרי ההפעלה מחדש, כשניסיתי להתקין וינדוס 7 הוא נתקע כבר בחלק של Loading Files. 3. המחשב גם הרבה פעמים לא עושה בוט אחרי שמדליקים אותו/מפעילים מחדש, וצריך לכבות אותו לדקה שניים ורק אח"כ הוא עושה בוט. אשמח לכל ניסיון לעזרה או רעיון. תודה, עידן.
-
- 2 תגובות
- 860 צפיות
-
-
אהלן אני נתקל בזמן האחרון בתופעה שהמחשב פשוט ניתקע ולא מגיב. כשאני ניכנס ל task manager אני רואה ש ה cpu usage מגיע ל 100 % איך זה מגיע למצב כזה? ברקע עובדים רק שני ישומים הדפדפן שלי וישום שניקרא win fax mod שאני לא בדיוק יודע למה הוא משמש אבל אני לא משתמש בו לשליחת פקסים. לאחר שאני סוגר את הדפדפן גם ה cpu יורד מישהו מכיר את התופעה? יש לי מערכת הפעלה של xp pro . :s05: מקווה שתוכלו לעזור . תודה
-
- 3 תגובות
- 553 צפיות
-
-
אולי ככה זה מתחיל.. היום רכשתי: מעבד E5300 לוח אם MSI-G31M3-F וסט 2x1gb Kingston6400 HyperX LL (שמתאימים ע"פ ההנחיות של MSI), (במערכת יש בנוסף ספק HEC300 שהיה כבר קיים..) שיחליפו את הקרביים של המערכת המיושנת שלי. חיברתי הכל והתחילו הבעיות: המערכת פשוט קופאת במסך של MSI, אי אפשר להכנס לBIOS וגם לא להמשיך ל POST (יש כזו אופציה שם). בקיצור בלאגן. צריך לציין שבנסיון להבין מה הבעיה התושבת של גוף הקירור הנלוז Alpine 11 Pro פשוט נשברה. בקיצור - למישהו יש רעיון איך אפשר לבדוק מה הרכיב התקול/לגרום לכל הדבר לעבוד?- מחשבה יצירתית תתקבל בברכה, תודה
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
שלום! כאשר אני משחק משחק כלשהוא המחשב קופא לאחר שעה ככה, בדקתי מעלות והכול בסדר. עכשיו ראיתי שאחד הגורמים כנראה זה ה VPU RECORVER הזה, מזה בכלל? תודה
-
- 4 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום אנשים... יש לי בעיה מוזרה שמציקה לי כבר כמה זמן. כשאני משחק במשחקים מעט כבדים המחשב קופא אחרי 10 דקות למשך 15-20 שניות ואז מתחדש כאילו כלום לא קרה. הבעיה ממש מציקה, במיוחד כשמשחקים ברשת... משחקים מסויימים אפילו מקרטעים אחרי התקיעה הזאת לעוד איזה 10 דקות לפני שמסתדרים. יש למישהו מושג מה הבעיה? תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחשב קופא בעת התקנה של משחק. יכול להיות שזאת בעיה חומרתית? עריכה: הוא קופא לא רק במשחק אחד גם באחרים... יש סוגי התקנה כאלו ואחרות אז הוא נתקע באיזהשהו סוג.
-
- 2 תגובות
- 544 צפיות
-