עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. שלום לכם, יש לי בעיה במחשב נייח שהוא מבצע ריסטארט בלופים כמה שניות לאחר ההדלקה, על המסך לא מוקרן כלום עדיין והוא פשוט שחור. מה ניסיתי לעשות : להוציא את הסוללה של לוח האם - לא עבד לנקות את הזיכרון - לא עבד להעביר את הזיכרון לסלוטים אחרים - לא עבד לנתק את כל מה שמחובר ללוח האם שהוא לא הכרחי (צורב, מאווררים) - לא עבד להדליק את המחשב ללא חיבורים חיצוניים רק עם חיבור כבל מתח - לא עבד מה לדעתכם הבעיה? מה עוד כדאי לנסות?

2. האם מישהו מכיר דגם זה? יש חוות דעת? תודה. זלמן.

• 0 תגובות
    • 523 צפיות
  3. מחשב נייח ישן משמיע צפצופים (לא חרחורים של הארד דיסק אלא ממש צפצופים) ברגע שאני מנסה להפעיל אותו. הוא נדלק לכמה שניות בלי לראות כלום על המסך ובלי שהנורה של הכונן הקשיח תידלק ומייד נכבה. בבקשה עזרה בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  4. Started by yagelk,

ברשותי מחשב נייח לוח אם: Gigabyte b85m-d3h ספק כח: ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular 80+ מעבד: i5-4570 12GB RAM 120GB SSD(for WindowsOS) 1TB HDD כונן דיסקים המחשב לא מצליח לעלות או שהוא עולה אבל מתרסט מיד ואז מנסה להעלות את עצמו שוב ללא הצלחה. כשהוא מצליח לעלות לפעמים, מערכת ההפעלה עובדת מאד לאט. עשיתי ניסיון וניתקתי את הכונן של 1TB ואת כונן הדיסקים. המחשב עכשיו עולה תקין ועובד מצויין. אני חושד בספק הכח שהוא לא מספיק חזק והוא הגורם לתקלה. מצד שני, הספק הנוכחי יחסית חדש והוא החליף את הקודם מאותה סיבה. נראה כאילו יש משהו ש'דופק' את ספק הכח אחת לכמה זמן.

5. יש לי מחשב נייח של GIGABYTE, לא היה בשימוש במשך למעלה משנה. כשהפעלתי אותו הוא לא נדלק, שיחקתי קצת בספק כוח שלו וניקיתי אותו, הוא נדלק פעם או פעמיים ואז כשכיביתי אותו- הוא לא עבד יותר. קניתי ספק כוח חדש, חיברתי לכל המקומות ואיפה שצריך, המחשב נדלק ועבד כמו שצריך, עשיתי לו הפעלה מחדש 20 פעמים בערך מאז והוא עדיין עבד. ניתקתי אותו מהחשמל היום כדי להעביר אותו למקום אחר, ואז כשניסיתי להפעיל אותו ולחצתי על כפתור ההפעלה הוא פשוט לא הגיב (כן, המחשב בחשמל והמתג מאחורה דולק😅) מישהו יכול אולי להצביע על הבעיה? מקווה שלא קניתי ספק כוח חדש סתם.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. Started by assaff,

המחשב נדלק מאוררים פועלים המסך שחור )נורית מהבהבת . אך נורת ההדלקה של המחשב לא דולקת. למרות שלחיצה עליה מדליקה את המחשב. הייתה קפיצת חשמל אך אני לא יודע אם זה קרה מיד לאחר מכן. ניסיתי לבצע ריסט דרך לחצן אך נראה כי אין תגובה כולל ניסיון כיבוי דרך לחצן ההדלקה שלא מצליח.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by assaff,

המחשב נדלק מאוררים פועלים המסך שחור )נורית מהבהבת . אך נורת ההדלקה של המחשב לא דולקת. למרות שלחיצה עליה מדליקה את המחשב. הייתה קפיצת חשמל אך אני לא יודע אם זה קרה מיד לאחר מכן. ניסיתי לבצע ריסט דרך לחצן אך נראה כי אין תגובה כולל ניסיון כיבוי דרך לחצן ההדלקה שלא מצליח. כרטיס מסך מובנה . לוח msi. p6ng

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. היי, יש לי מחשב נייח שמשמש לעבודה משרדית/עריכה גרפית קלה. אחת לכמה ימים אני מגלה שהמחשב נדלק לבדו. אין כל הגדרה בביוס מופעלת שאמורה להעיר את המחשב (wake on lan), הרצה של פקודת powercfg -lastwake לא מוצאת התקן כלשהו שמחובר ומדליק את המחשב. אילו היה מדובר בלוח אם או כפתור הדלקה תקולים המחשב היה נדלק באופן מיידי לאחר הכיבוי בלופים, אז מה זה עוד יכול להיות? אשמח לעזרה עדכון: הבעיה נפתרה, ניתקתי את הכבלים של המארז מהלוח, ניקיתי היטב, החזרתי ועושה רושם כבר שבועיים שהכל בסדר. תודה לעוזרים!

9. Started by gidongidon,

הלך לי הספק כוח במחשב ומאז המחשב לא היה בשימוש (כחצי שנה). הבאתי עכשיו 3 ספקי כוח משומשים (בדקתי שכולם עובדים) ובכולם אני מקבל את אותה הבעיה: הספק כח נדלק לכמה שניות, המאווררים במחשב נדלקים לחצי שנייה ואז שניהם נכבים, וחוזר חלילה.. כפי שאפשר לראות בסרטון: https://vimeo.com/145439477 המחשב עצמו לא נדלק בזמן הזה - אין צפצוף והמסך נשאר שחור. בנוסף, שמתי לב שכשאני מחבר את הספק ללוח אם רק עם החיבור 24 פינים (ולא מחבר את החיבור 4 פינים של המעבד), הספק כח לא נכבה.. מה יכולה להיות הבעיה? תודה

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  10. Started by tomy669,

שלום, ברשותי מחשב נייח בן מס' שנים ללא אחריות, נדלק לסירוגין. הכוונה שכאשר אני לוחץ על לחצן ההפעלה, המאווררים מתחילים לעבוד ומפסיקים והמחשב לא מצליח להיכנס לפעולה תקינה של הפעלה לפעמים אני כן מצליח להדליק את המחשב אבל זה ממש לא נוח.. ביצעתי מס' דברים בכדי למצוא את הגורם לבעיה והם: החלפה בין כפתור כיבוי/הדלקה לבין כפתור RESET- לא עזר. בדיקה של ספק כוח במעבדת מחשבים הראתה כי הספק תקין. נאמר לי כי ככל הנראה אחד הרכיבים האלקטרונים בלוח האם תקול- קבל או כל רכיב אחר. יש לי מעט ידע באלקטרוניקה והייתי שמח אם מישהו מחברי הפורום יוכל להכווין אותי כדי למצוא את הרכיב הדפוק ולהחליפו לבד כיוון שמעבדות מחשבים לא מתעסקים עם זה. יש לי מכשירי מדידה ודרכים למצוא את הרכיב אך אין לי מושג באיז…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. היי, יש לי מחשב שכל שנייה נדלק ונכבה לאחר שנייה,אפילו לא מגיע לביוס ולא מספיק להשמיע צפצוף. שללתי את רוב הבעיות ועדיין לא מובן לי מדוע הוא לא תקין.. החלפתי ספק לספק חדש של crosair cx450 ראם חדש crosair ddr3 8gb כמו כן בדקתי מעבד אחר הנוכחי I5 4570(הקודם I3 4130) לוח אם הוחלף לGIGABYTE GA-H81M-S2PV (במקור היה לוח של asrock h81m-hds שלא הגיב כלל). שללתי בעיה של לחצן הדלקה. בוצע החלפת מיקומים של הram, סוללת CMOS. והדבר היחיד שלא הוחלף זה מאורר מעבד שמתחיל להסתובב ומספיק שהמחשב נכבה, שממש קשה לי להאמין שזה הוא. יש לציין שוידאתי שהראם, המעבד והספק תקינים. לא הצלחתי לוודא אם הלוח אם תקין במאה אחוז, מכיוון שהוא לא עולה אין לי יכולת להפעי…

• 1 תגובה
    • 5.5k צפיות
  12. Started by haim.hdd,

שלום, יש לי בעיה במחשב שקוראת כל כמה חודשים, המחשב נכבה מעצמו, ומיד נדלק לבד, ככה חוזר חלילה עד שאני מוציא את הכבל מהחשמל. וגם אז לוקח לו הרבה זמן עד שהמחשב חוזר לעבוד בצורה תקינה ע"י כך שאני מנתק את כל הכבלים, וגם את הכונן דיסקים (פנימי עם כבל SATA וכו'). אני חושב שהבעיה היא עם הספק כח: להלן לינק לספק שקניתי מ-KSP ב-01/2014: לחץ כאן זה ספק חצי מודלורי (כיום באתר יש רק מודולורי). האם אני צודק? אני רוצה להיות בטוח, אין לי כסף לבזבז סתם ועל כן עליי להיות בטוח שזו אכן התקלה, שכן אגש לקנות ספק חדש. תודה על העזרה, חיים

• 7 תגובות
    • 5.1k צפיות
  13. Started by ron56,

יש לי מחשב HP נייח. כל היום המחשב עובד רגיל. כמעט כל יום כשאני מגיע למחשב בערב או בלילה אני מוצא אותו כבוי. המחשב נקי מאבק כל המאווררים עובדים , הטמפרטורה של כל הרכיבים נמוכה מאוד לפי בדיקת התוכנה. טכנאי ניסה לבדוק את המחשב ולא הגיע לשום תוצאה. אשמח לשמוע עוד רעיונות . תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Dubek,

שלום. יש לי מחשב נייח שיש לו כבר כמה שנים. הוא משמש כמחשב המחובר לטלויזיה (מסך דרך hdmi בלבד). לאחרונה, המחשב נתקע הרבה לפני ביצוע בוט. רק אם אני נותן לו לנוח יום יומיים הוא עושה בוט ואז עובד בסדר בדרך כלל. מה יכולה להיות הבעיה? תודה נמרוד

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  15. Started by yaron86,

יש לי מחשב נייח משנת 2006, מאז החורף האחרון לפני שנה הוא התחיל לעשות לי בעיות מאוד מוזרות שנורא קשה לתאר אותם יש לי הרגשה שאם יותר מידי קר, המחשב יכול פתאום לקפוא ולהתקע, ואחרי קצת זמן שניהיה חם אז המחשב מחזיק הרבה יותר זמן, ככה זה היה חוזר על עצמו מידי שבוע שבועיים בחורף לפני שבועיים הוצאתי אותו לניקוי אבק סיימתי עליו בקבוק אויר דחוס נתתי לו 5 דקות מנוחה ואז חיברתי אותו, בהתחלה עשה לי רעשים מאודדד מוזרים עם צלילים מהירים של תקיעות כאלו, כיביתי והדלקתי ואז שלב ה POST נתקע במסך, אבל שמעתי את הוינדוס עולה עם הצלילי עליה והכל, כיביתי והדלקתי שוב ואז פתאום הכל התחיל לעבור רגיל... מאז שבועיים הוא עבד טוב היום (יום חורפי וקר) שוב המחשב קפא, כיביתי והדלקתי, ואז פתאום המסך לא הרא…

16. Started by ahia20,

שלום, יש לאמא שלי מחשב נייח (i5 haswell) והשימושים שעושים בו עבודות משרדיות בלבד. בשלב מסויים צירפו למחשב כרטיס מסך ושיחקו עליו משחקים. עד כאן הכל בסדר לפני שבוע בערך הסרתי את הכרטיס מסך מהמחשב ומאז המחשב עושה ריסטרטים כל הזמן. לפעמים הוא עובד רצוף בלי בעיות ולפעמים הוא אפילו לא מגיע ללוגו של הלוח אם בהדלקה. לפני שבוע, כשהוא עבד נורמלי - בדקתי עם תוכנות והוא לא מתחמם בצורה חשודה, עם Crystal disk בדקתי והדיסק(WD-1TB) היה עם התראת Caution. מעבר לזה לא ראיתי שום דבר חריג. ממש ברגעים אלו ניקיתי את המחשב בצורה יסודית מאבק, ומאז הוא אפילו לא עושה POST. לרוב החלקים יש עדיין אחריות, ויש לי מס' שאלות: מה יכולה להיות הבעיה של המחשב? אם אני מצליח לפתור את הבעיה, האם כדאי לשלוח לאח…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום רב , הנדון – מחשב נייח עם ווינדוס 7 64 תקלה חוסר ב WINDOWS INSTALLER ותקלה במערכת . 1. תיאור המערכת והבעיות a. יש לי מחשב עם כונן ראשי SSD בנפח 128 GB אשר מתמלא כול הזמן . b. היות ולתיקון דיסק מערכת ההפעלה נדרשים קרוב ל 17 GB לא ניתן לבצע תיקון הדיסק הנ"ל בעזרת דיסק הווינדוס של מיקרוסופט . ( חייבת להיות שיטה אחרת לתיקון דיסק המערכת בעזרת הדיסק של מיקרוסופט .) c. איני רוצה לפרמט הדיסק הנ"ל מכיוון שיש עליו הגדרות רבות כמו הגדרת רשת ועוד – חייבת להיות דרך תיקון חכמה יותר אשר תאפשר תיקון הדיסק גם כאשר יש נפח פנוי של פחות מ 1 GB . d. ה WINDOWS INSTALLER ניזוק או אינו קיים יותר ולכן לא ניתן לקבל עדכונים עם כול הכר…

• 0 תגובות
    • 786 צפיות
  18. שלום לכולם ברשותי שני מחשבים, נייח ונייד. לאחרונה שמתי לב שברגע שאני ניגש על המחשב הנייח מהנייד דרך שורת ה-RUN ספציפית לכונן D (כונן עם מוזיקה ודברים אחרים -לא המערכת הפעלה) אני אכן מצליח לראות את הקבצים, ברגע שאני מנסה להעתיק אפילו קובץ קטן המחשב הנייח אל הנייד, המחשב הנייח קופא ורק ריסטרט מחזיר אותו לעבוד, CTRL ALT DEL לא מעלה שום דבר ואין שום דרך לגשת בשום צורה לשום מקום. ניסיתי לגשת אל כונן C ולהעתיק קבצים - עובד תקין. הרשאות נבדקו אבל זה לא ה issue פה כי המחשב קופא ולא נותן הודעה שאין הרשאות. בדקתי את ה lsass ולא ראיתי משהו בעייתי בפרוסס לפני שהמחשב מגיע לקיפאון... עשיתי scandisk /defrag לכונן D בנוסף סתם כדי לראות אם זה מסייע במשהו - לא הועיל. רעיונות?

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  19. שלום, תעזרו לי בבקשה למצא את הבעיה במחשב שלי. המחשב מפעיל את עצמו מחדש או פשוט נתקע ומציג את הפריים האחרון שעבד, מתי שהוא נתקע המנורה שעל המארז שמראה שהמחשב עושה חישוב כולשהו לא מהבהבת. רוב הפעמים שהוא נתקע בזמן שאני משחק אבל גם נתקע סתם מתי שאני משתמש רק בדפדפן או דקה או שתיים אחרי שרק הפעלתי המחשב, תמיד במצב אקראי. חיפשתי בevent viewer לשגיאות ולא מראה לי שם כלום חוץ מזה שבוצע הפעלה מחדש למחשב. לפעמים שהמשחקים קרסו קיבלתי הודעה שיש בעיה בדריוירים הרצתי memtest הזיכרון תקין בדקתי את הדיסקים עם crystal disk info מראה שהדיסקים תקינים שידרגתי את הביוס ללוח אם התקנתי מחדש את המערכת הפעלה כרגע בגריסה win 10 pro 2004 שידרגתי …

20. שלום יש לי מחשב נייח שנדלק לבד לאחר כיבוי מלא. בדקתי בביוס הגדרות של wake lan וזה נראה תקין. איפוס מלוח אם והחלפת ספק כח חדש גם בוצע אבל עדיין המחשב מדליק את עצמו לבד. אשמח לרעיונות אך לפתור את הנ"ל.

21. Started by Peleg231,

היי, יש לי מחשב נייח של LG שהפסיק לפעול לסירוגין משום מה.. בזמן האחרון יש לו פעמים שהוא נדלק ועובד יופי, אך יש פעמים שכשמדליקים אותו הוא מתחיל לעבוד ויש אור כחול, ומפסיק, מתחיל לעבוד ומפסיק ככה עוד ועוד... מה הבעיה לדעתכם? מה אפשר לעשות? תודה

22. אתמול המחשב לא יצא מסליפ, כפתור ריסט פתר את זה. הבוקר שוב המחשב לא יצא מסליפ - לחצתי על ריסט, המחשב נדלק ונכבה אחרי כמה שניות, ואז עושה את זה שוב ושוב עד שמכבים (לחיצה ארוכה על power). כל פעם שהוא נדלק כל הלדים והמאווררים עובדים. כולל המאווררים וה-RGB של הכרטיס מסך. אין שום תצוגה במסך ואין שום צפצוף. מה ניסיתי: הוצאתי סוללה ואיפסתי ביוס. הוצאתי את כל המודולים של הראם, ניסיתי בלי בכלל ועם כל אחד בנפרד הוצאתי את הכרטיס מסך וחיברתי מסך ישירות לכרטיס on board - לרגע הופיע הספלאש-סקרין של הביוס, ואז שוב חזר להכבות ולהדלק. זאת הפעם היחידה שראיתי את המסך נדלק בכל הסיפור. בלי כרטיס מסך שוב חזרתי על הבדיקה עם הזכרון כמו בהתחלה. תוך כדי התה…

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. שלום, לאחרונה רכשתי מחשב נייח (מפרט מחשב נייח-converted.pdf) עם מערכת הפעלה Win 11. הוא מחובר לנתב (סיבים) באמצעות כבל רשת. לדעתי אין לו Bluetooth או Wifi. חיברתי אליו מתאם USB Bluetooth של Ugreen וזה עובד. 1. האם באותה דרך אפשר לחבר מתאם Wifi USB תיאורטית גם בלי כרטיס רשת אלחוטי? 2. האם אפשר לחבר את המתאם והכבל רשת בו-זמנית (פשוט לכבות ולהדליק את ה-Wifi במידת הצורך)? 3. מה עדיף: מתאם AC650 או מתאם AC1300? תודה.

24. Started by dante123,

אהלן, ברשותי מחשב נייח כבר כמה שנים (נחשב זקן), וכל פעם לאחר שהוא לא הופעל זמן מה או הועבר ממקום למקום הייתה בעיה בהפעלה שלו, ספציפית מסך שנשאר שחור גם לאחר סטארטאפ (הכל בסדר מבחינת חיבורים פשוט הוא לא קיבל signal). בכל הפעמים זה תוקן ע"י שהוצאתי את זיכרונות הראם מהמקום ושיחקתי איתם- שמתי אחד בסלוט מסוים וכשהוא לא עבד שמתי בסלוט אחר, עד שהמחשב הצליח לרוץ עם זכרון מסוים שלאחריו הוספתי את השאר ללא בעיה. כרגע הפתרון הזה לא עובד. מחיפושים באינטרנט ניסיתי: א. לנתק את הכבלים מהמחשב וללחוץ על כפתור הכיבוי. ב. לנתק את כרטיס המסך ולחבר את כבל הdvi לתוך הכרטיס מסך המובנה של המעבד. ג. להוציא ולהכניס מחדש את הבטריה של הביוס. ד. ל…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by noamg76,

כשאני מדליק את המחשב המסך לא נידלק המנורה הצהובה ממשיכה להבהב המחשב לא משמיע שום ציפצוף וכעבור כמה שניות הוא ניכבה. מה יכולה להיות הסיבה?

• 1 תגובה
    • 508 צפיות

דיונים חדשים בפורומים