תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,285 דיונים בפורום זה
-
אהלן, יש אצלי מחשב פנטיום 4 עם XP. אחרי כמה נסיונות הדלקה, עלייה של XP והיעלמות המסך (פתאום הוא כאילו נכבה אבל המחשב ממשיך לעבוד) ניסיתי לבדוק מה הבעיה. ניתקתי הכל מבפנים ורציתי לראות אם עולה הפוסט. כשרק הספק מחובר ללוח-אם ניסיתי להדליק: המחשב נדלק לשניונת ומיד נכבה ואחרי זה כבר לא נדלק. חיברתי את החשמל למעבד ואז אני שומע צפצופים: צפצוף ארוך מאד והפסקה וחוזר חלילה. לא מצאתי הסבר לצפצוף אחד ארוך (הביוס הוא של PHOENIX בלוח MSI 865PEM2). אשמח לקבל עצות ורעיונות..
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
העכבר אלחוטי שלי התקלקל באתי להחליף עכבר לעכבר USB החלפתי עשיתי ריסטארט למחשב ואז הוא לא נדלק עולה כל הרשימה הרגילה על המסך השחור לפני הסמל של הווינדוס ואז למטה כתוב לי No Keyboard Detected! (שפה ניתקתי את המקלדת אלחוטית, שמתי רגילה של usb והסתדר) אבל כתוב לי עכשיו את זה USB device over current status detected !! System will shut down after 15 seconds. קראתי שלהוציא את הבטריה של הלוח אם הוצאתי את הבטריה של ועכשיו יש לי שגיאה, של הביוס והוא בקושי נכנס לביוס נכנס פעם אחת אחרי 30 פעם שלא נכנס שוב הוא נכנס, מישהו יודע מה לעשות? אמרו לי שאני חייב מקלדת עם פינים במקום USB הבאתי אני לוחץ f1 זה נכנס פעם ואחרי כמה דקות המחשב התכבה ואני לא מצליח להיכנס יותר וזהו מתכבה אחרי 15 שנ…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב פנטיום 4 (ישן, בן 4-5 שנים) לאחרונה היום בעית בספק מתח (לעיתים הייתי מוצא מחשב כבוי) ,עד שהוא הפסיק בכלל לעבוד. החלפתי ספק. הבעיה נפתרה. אחרי חודש באופן פתאומי המחשב כבה תו"כ עבודה. מאז לא שב. תוך כדי הנסיונות, גם בטעות העברתי ל-100V לשבריר שניה, אבל כנראה שזה בכל מקרה גמר את הספק. בכל מקרה, קניתי ספק חדש (שונה מהקודם שקניתי) אבל ההחלפה לא עזרה. לא מצליח להפעיל את המחב - נדלק לשניה (נורית הפעלה נדלקת, מאוור המעבד מתחיל להסתובב) ואז נכבה. אפילו אין רעש צפצוף, כלום. האם הלך לוח אם? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי מחשב ישן, יד שניה (סטודנט תפרן), מי שנתן לי אותו אמר שהוא עובד (דוד שלי, אין סיבה לא להאמין לו) הבעיה היא שהמחשב שכב בתא מטען של רכב איזה שבועיים לפני שהוא הגיע אליי. כשאני מדליק אותו, הוא לא נדלק. לפעמים אני שומע איזה קליק קטן כאילו ממסר מנסה להיסגר אבל זהו. אין שום חיוויים חשמליים ונראה כאילו שאין בכלל מעבר זרם. הוצאתי את כל הרכיבים וניסיתי לבדוק אולי משהו מפריע אבל התופעה ממשיכה. אין לי דרך לבדוק את ספק הכח ונראה לי שהוא הבעייתי פה. הוא ישן, הפיוז בסדר אבל היו חתיכות של גומי (שנראה שרוף או ישן וקשה, תלוי כמה אופטימי מי שמסתכל) בתוך הספק כשפתחתי אותו. יש הצעות כלשהן? חשבתי לקנות ספק חדש, תהיה בעיה להחליף את הנוכחי (235W) ב- 300W, נניח? אין לי חשק להשקיע …
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
היי , לפתע המחשב הפסיק להגיב ואי אפשר להגיע לביוס אפילו. המחשב עצמו נדלק (יש תאורה והמאווררים מסתובבים). ניסיתי לנתק כרטיס מסך , ניסיתי לנתק זכרונות , ניסיתי clr cmos אך כל אלו לא עזרו. קוד התקלה שמופיע על הלוח הוא 4D. למישהו יש מושג מה הבעיה? 5900x asus dark hero corsair 850w 6800xt
-
-
- 28 תגובות
- 4.6k צפיות
- 2 followers
-
-
החלפתי לאחותי את המחשב הישן שלה במשהו שהיה לי טיפה יותר חדש. מעבד AMD 3800 כפול ליבה, זיכרונות ולוח של DFI NF4. הכל עבד אצלי עד לא מזמן (שבועיים). כשחיברתי הכל היום למארז שלה והדלקתי אני רק רואה את הלוגו של הלוח לפני הפוסט וזהו לא קורה כלום, ניסיתי לאפס את הביוס אבל זה לא עזר. מה עוד אני יכול לעשות ? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני כמה ימים פירקתי את הלוח אם (IS7-E) מהמארז, כשפירקתי, הוצאתי רק את הכבלי חשמל, כרטיסי הרחבה ואת הקירור (XP 120), הזיכרונות והמעבד (פנטיום 4, נורטווד) נשארו מחוברים. כשחיברתי שוב, הרחתי ריח של שרוף, הריח הגיע מאיזור הכרטיס מסך (R9550), כשחיברתי אותו למחשב אחר קיבלתי ציפצופים -> כנראה נשרף איךשהוא השגתי כרטיס חלופי, 9200SE, ניקיתי שוב את הלוח (בלי לפרק, רק עם לחץ אוויר) חיברתי את הכרטיס ושוב ... ריח שרוף, פה כבר התיאשתי והשארתי את הכל כמו שהוא לכמה ימים, אחרי כמה ימים אני בא להדליק ו... כלום, הנורה הירוקה של הלוח עובדת וכשלוחצים על הכפתור הפעלה המאוררים מסתובבים והנורה האדומה נקלדת , עד לרגע שאני עוזב את הכפתור ואז המחשב מתכבה (כשאני לוחץ על הכפתור בעצם אין כלום על…
-
- 6 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום אנשים, אז על מנת לקצר ולא לייגע בכתיבה אקצר ואגיד שמדובר על מחשב מאוד ישן עם מעבד AMD Athlon xp2400 דגם מדוייק כמו שמופיע על המעבד זה: AXDC2400DKV3C שיושב על לוח EPOX EP-8RGM2I הבעיה היא : המחשב נדלק חשמלית אבל נכבה כעבור ממש שניה -שתיים . מה עשיתי עד כו : 1. ניתקתי את כל הרכיבים (זיכרון,כרטיסים,כבלי IDE) כדי לשלול משהו אחר שאולי מקצר 2. הוצאתי את המעבד לבדוק אולי הוא מקצר.. ובאמת החשמל לא כבה כשלא היה מעבד..עד שלא הוצאתי את הכבל חשמל 3. ניסיתי CLR CMOS שהמעבד לא בתוך התושבת ...לא עזר, הוא גם לא ציפצף ...סתם עבד חשמלית. 4. בדקתי את כל הבדיקות השיגרתיות אם הקבלים נפוחים או נוזלים ..למעט אחד שהיה קצת עם כיפה מזערית..לא מצאתי קשר לזה בקיצור אני פונה אליכם .…
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה שבועות המחשב נתחיל להיתקע לי תוך כדי עבודה אחרי 20-30 דקות מהעליה. לאט לאט הזמן (של התקיעה) התחיל להתקצר וכבר לא יכלתי לעבוד איתו. היום ניסיתי להדליק אותו שוב והוא לא נדלק בכלל. לקחתי ספק ממחשב נוסף שיש שיש והחלפתי את הספק, אותה התופעה, אין תגובה, רק מדי פעם רעש של התחלת הדלקה. חשבתי שאולי יש בעיה בכפתור של ההדלקה אז חיברתי את הפנל מהמחשב השני ללוח אם של המחשב הבעייתי וגם אז הוא לא נדלק. עכשיו השאלה היא האם הבעיה היא הלוח אם או המעבד ? כי אני לא רוצה לקנות ולהחליף סתם אחד מהם ? האם יש דרך לגלות מי הבעייתי. אגב, ממש לא בא לי להחליף בין הלוח / מעבד עם המחשב השני כדי לראות שזה עובד או לא. תודה לעוזרים
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב שלא נדלק הכוונה יש מתח יש אורות ב CD יש מתח על הלוח הספק עובד המאוורר על הלוח הכול אבל אין את הקליק שהמחשב נדלק כמו מזגן הכול עובד ולא נדלק החלפתי לוח אחר ואותו דבר מזגן לא עובד החלפתי מעבד עדיין מזגן אוף יש מתח חשמלי אבל מחשב לא נדלק ! SOS
-
- 14 תגובות
- 905 צפיות
-
-
בעת הדלקת המחשב , נדלקות נורת ה-POWER , ונורת ה-HD , ושומעים את ה-HD טוחן. המסך , מקלדת , יציאות ה-USB לא נדלקות. ??? בשלב מסויים נורת ה-HD נכבית , כנראה נגמרה טעינת ה-WIN. אבל , לפעמים , כשנחה עליו המוזה , :s05:המחשב נדלק כמו גדול - וכשהוא דלוק - הכל מתפקד. רק מה ? מחשב שאסור שיכבה . מחשב P3 667MHZ , לוח אם של אסוס , זיכרון 64MB , חלונות 2000 כרטיס מסך VOODO 16MB שהוחלף ב-ATI 8MB ללא הבדל . ספק ? לוח אם ? כרטיס מסך בכל זאת ? המחשב משמש רק לגלישה באינטרנט ולמשחקים ברמת הסוליטר.
-
- 6 תגובות
- 561 צפיות
-
-
היי, יש לי בעיה במחשב. הבעיה החלה כאשר הופיע לי מסך כחול עם הודעת שגיאה של ההארד דיסק. עשיתי הפעלה מחדש והמאווררים הcdrom והדיסקים קשיחים עובדים, אך הביוס לא עולה ושום דבר למעשה לא עולה על המסך. כמו כן האורות של המקלדת לא נדלקים. ניסיתי לנתק את ההארד דיסק הבעייתי והמחשב עלה. אך לאחר שניסיתי להוציא אותו לגמרי מהמארז וניתקתי איתו את כל ההארד דיסקים שהיו לי המחשב חזר לבעיה שהייתה מקודם. מחשב נדלק מאוורים עובדים cdrom עובד . המחשב אינו משמיע אף ציפצוף בהפעלתו. ושום דבר לא עולה. נתקעתי. בדקתי את ההארד דיסק הבעייתי במחשב אחר ולא הייתה בעיה.. מה עליי לעשות? [ תודה לעוזרים..
-
- 28 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
תקלה מוזרה כי היא לא עקבית. המחשב לעיתים כלל לא נדלק, כאילו לא מחובר לחשמל. בצורה אקראית לחלוטין שאני לא מבין למה, הוא יכול כן להדלק ולעבוד מצויין להרבה זמן בלי שום בעיה בכלל. ניסיתי לנתק את כל החלקים הפנימיים אבל זה לא משנה. אם לא היה עובד בכלל סביר שזה היה בגלל הספק כוח, אבל בגלל שכן עובד אני חושד שאולי יש משהו שקשור בלוח, או איזה מגע רופף. הצעות לאבחון הבעיה יתקבלו בברכה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
להלן המפרט: מעבד AMD 4800 מארז NSK2400 עם ספק 380W לוח אם ASUS M2A-VM זיכרון OCZ הבעיה: המחשב לא נדלק כשלוחצים על כפתור ההפעלה. אם אני מנתק את חיבור החשמל ללוח אם כבל 4 פינים (12V?) אז המחשב נדלק כל המאוררים פועלים אבל כמובן שאין תצוגה במסך. האם הלוח אם הלך או המעבד? תודה יוגי
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
-
-
לאחרונה המחשב שלי לא מצליח להתעורר ממצב שינה S3 כמו פעם, אלא מבצע BOOT רגיל ( עם שגיאה של אתחול - כאשר WNDOWS שואל איך להתחיל - SAFE OR NORMAL) עשיתי שדרוג לBIOS, לא עזר וגם ניסיתי לחזור לDEFAULT לא עזר (אני אנסה להרדים בS1, נראה אם יעזור) חששות שלי 1) הוספתי עוד דיסק - אולי עומס על הספק ? 2) הבטריה של הCMOS לא תקינה? הספק של SEASONIC 350W זה ממש מפריע, כי זה HTPC שאמור להתעורר משינה כדי להתחיל הקלטות
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
חבר שלי הביא לי מחשב לסדר שבו נמסר שהספק שרוף. המחשב לא לידי אז אין לי ממש מושג באיזה סוג מדובר, אני רק יודע שהמעבד של אינטל, הלוח הוא: Intel D102GG2 מובנה אוקי, בדיקה ראשונית אין בכלל נורה בלוח אם, ספק בטוח שרוף. הוא לקח ספק תקין שהיה לו בבית וחיבר. יש נורה בלוח. שלב ההדלקה: שום דבר לא קורה, אף מאוורר לא מסתובב כולל זה של הספק. אמרתי לו לנתק את החוטים שמתחברים מללוח PWR וכל אלה ולנסות לג'מפר ידני עם מברג הוא ניסה לעבור עליהם ולא קרה כלום. הוא אומר שהנורה של ה HDD_LED בצבע אדום נשארת דלוקה באופן קבוע שהחשמל מחובר לספק מה עוד אפשר לעשות? יכול להיות שהנורה של הלוח תידלק והלוח עצמו תקול?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד Compaq Presario 700 והוא לא נדלק.. הוצאתי והכנסתי את הסוללה ועדיין לא נדלק.. לפני כמה רגעים הוא אכן עבד והכל והעלה גם ווינדווס... כמו כן הנורית בצד של הבטריה על המחשב עצמו עשתה היבהוב והצבע היה אדום.. בתקווה שמישהו יעזור לי... ותודה מראש וחג שמח..
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
-
היי, יש לי מחשב ישן שלפני כחודשיים מת לו הספק כח. החלפתי אותו בספק חדש ג'נרי 500W (כן... אני יודע...), והכל עבד יפה עד היום. היום עשיתי SHUTDOWN מסודר ל-XP ואח"כ שניתי להדליק את המחשב - לא קורה כלום. * גם בפעם הקודמת שמת הספק זה היה אחרי SHUTDOWN (הספק הקודם היה 300W HEC ) אני מאמין שהספק מת שוב, השאלה מה גורם לזה ולמה דווקא אחריי SHUTDOWN? תודה
-
- 7 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום רב, המחשב שלי (ווינדוי 7) הפסיק לעבוד ונראה כאילו החשמל לא מגיע לרכיביו. אבל כאשר חיברנו סמארטפון להטענה באחד השקעים הוא התחיל לעבוד. האם יש הסבר לתופעה זו ? כיצדלפתור את הבעיה ? בתודה מראש אברהם
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה לתקן את המחשב שלי והוצאתי והכנסתי הכול כדי לראות אולי משהו לא מחובר כמו שצריך/הלך, אני לא מוצא את מקור הבעיה, המחשב נדלק בלחיצה אבל לא ממשיך עם ה"תיק" שצריך לשמוע ולא מעלה את הביוס...כל המאווררים והאור פועלים אבל כשנדלק המחשב אז האור של החשיבה אדום/ירוק מראה אדום חלש מאוד.. מישהו יודע מה מקור הבעיה? תמונות:
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מנסה לפתור תקלה המחשב של ההורים שלי. אי אפשר להדליק אותו אחרי שהוא נכנס למצב שינה. הוא נדלק רק אחרי שמנתקים את הכבל חשמל שלו מהשקע ומחברים שוב.- אז הכל עובד תקין. אם מנסים להדליק אותו (מזיזים את העכבר, לוחצים על המקלדת, לוחצים על הכפתור POWER ) המחשב לא עולה חזרה וכתוב על המסך NO SIGNAL... מדובר במחשב נייח, עם מערכת הפעלה WIN XP . מה לדעתכם יכולה להיות התקלה?? תודה מראש על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אחרי שהעברתי את המערכת שלי (מופיעה במפרט בצד) ל - CM STORM SNIPER המחשב לא נדלק. הלוח הוא DFI LANPARTY DK P45 T2RS-PLUS והספק הוא SEASONIC M12II 620W. בדקתי שחיברתי נכון את חיבור ה - POWER SW שמספק חשמל לכפתור ההדלקה/כיבוי. בדקתי שחיבורי החשמל של הספק ללוח אם מחוברים כמו שצריך (ככה הם היו גם במארז הקודם והכל עבד). בדקתי שהמפסק של הספק כח על ON. מה יכולה להיות הבעיה ? מה פספסתי ?
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם בחול המועד היה לנו קצר בבית. רק לאחר החג נגשתי למחשב וכשנסיתי להדליק אותו הוא לא נדלק. הלכתי לטכנאי הוא החליף לי את הספק וצלם לי שהכל עובד. כשהגעתי לבית וניסיתי שוב להדליק המחשב לא נדלק. ניסינו להדליק במקום אחר אך לשווא המחשב לא נדלק. יש למשהו רעיון מה הבעיה
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מעבד i7 9700k, לוח z390 aorus pro ו rtx 3080 aorus extreme. יצאו עדכוני ביוס שמאפשרים הפעלה של resizable bar, הורדתי אותם והתקנתי עפ ההוראות..הכל עבר חלק..אבל ראיתי שהאופציה עדיין לא פעילה בלוח בקרה של nvidia. הבנתי שאני צריך להפעיל באפשרויות בביוס את האופציות above 4g decoding ו enable resizable bar. עשיתי את זה והפעלתי מחדש..אבל מאז המחשב לא עולה (יש לי רכיב כזה שמצפצף בכל פעם שיש boot, ועכשיו הצפצוף שלו שונה..צפצוף כזה של טעות. ניסיתי לנתק את כבל החשמל ולחבר שוב אחרי זמן..כלום לא עוזר. אשמח לעצה דחופה..
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-