עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Access Denied,

אני לא יודע אם זה המקום לשאלה שלי (נראה לי שכן). אם זה לא המקום תעבירו למקום המתאים. השאלה בכותרת. מה ההבדל הטכני בין שירות VPN לשירות smart DNS ? לאיזה צורך כל אחד מהם עדיף? (לדוגמה סטרימינג, או גישה לחנויות שדורשות IP מסויים) אני מכיר VPN בסיסי (משהו כמו tunnerbear), האם יש סיבה לעבור לסוג שירות אחר. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  2. Started by Omer DA,

כדי להסביר מה בדיוק אני רוצה,אתחיל במבנה הרשת(מצורף בקובץ לנוחות). מחשב מספר 1 משמש כשרת קבצים בנוסף להיותו מחשב רגיל ומחובר דרך רכזת של 1Gbit לשאר הרשת,רוב השימושים בו הם הזרמת מדיה לסטרימר (media streamer 1) ושיתוף קבצים בין כלל המכשירים באמצעות כונן רשת(כולל פלאפונים). המצב כיום כולל הגדרת התיקיות והכוננים כנגישים לכולם בהרשאת "guest" מצב שמדאיג אותי מאוד משום שהוא אינו מאובטח בכלל ובעיקרון כל אחד שיכנס לרשת יוכל לגשת לקבצים. מה שברצוני להגדיר הינו ניהול משתמשים,כלומר כל אחד יוכל לגשת לקבצים באמצעות הרשאות שאגדיר לו ע"פ שם המחשב שלו(קריאה/כתיבה/שינוי וכו'). חקרתי טיפה את הנושא והבנתי שניתן להשתמש בactive directory לשם כך אבל לא הצלחתי למצוא הסבר נורמלי של איך מגדירים א…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  3. Started by blacklupos,

שלום, קניתי לפני כמה ימים את הדונגל אנדרואיד של RIKOMAGIC, והתברר לי שהקליטה WI-FI שלו היא פשוט מזעזעת. הוא מחובר לטלויזיה שיושבת בסלון, בסך הכל מרחק של 10 מטרים בערך מהראוטר. חשבתי לקנות Access Point/ Extender ולחבר אותו באמצע, או ליד הטלויזיה (לא יודע מה עדיף). האם זה כדאי? כמה זה יגביר את האות של הרשת?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. חדר העבודה שלי הוא בממ"ד עם 3 מחשבים נייחים של העבודה מחוברים. כתוצאה מכך הWIFI בדירה - 4 חדרים - אינו להיט. בייחוד גם כשאני סוגר את הדלת ( ילדים.... ) הראוטר הוא של בזק VDSL - D-LINK 6850U דואל בנד 2.5GHZ + 5GHZ מחוברים אליו בכבל 3 מחשבים + הקופסא/מודם של YES VOD בסלון יש לי HTPC מחובר בכבל לקופסא VOD כי יש לך עוד כניסה כך שלא הייתי צריך WIFI בשבילו. חוץ מזה כמובן מחשב נייד של אשתי על WIFI סלולרים וטאבלט. האינטרנט שלי הא בזק + בב"ל במהירות 40MB המליצו לי לשים את הראוטר הישן שלי של 3COM ( בן 6 שנים) שאיתו גלשתי עד לא מזמן במהירות 15MB - בחיבור ליציאה מהקופסא של YES VOD במקום הHTPC, ואז להגדיר אותו כ AP. את HTPC לחבר אליו בכבל כך יקבל אינטרנט ישירות, והסלון יקבל מה…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. כמו שכתוב בכותרת חיברתי הכל בעצמי. הטכנאי פשוט השאיר את הHOTBOX ואמר לי שההתקנה פשוטה המחשב בחיבור קווי מקבל בין 60-80MB והמחשב בחיבור אלחוטי 7MB עדכנתי דרייבר והכל הכרטיס הוא TPLINK WN822N מסוגל 300MB אם צריך עוד פרטים רק תבקשו http://imgur.com/z4M4s7B תודה לכל מי שיכול לעזור

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  6. בשבוע האחרון התעסקתי עם שדרוג המהירות ופיתרון ה WIFI בדירה. אז אני כאן לעדכן ותודה לכולם ול Cheif על העזרה. 1. שדרגתי למהירות T40 - עד 40MB של בזק. + בזק בינלאומי. 2. נתב חדש דואל בנד של בזק - D_LINK 6850U - נמצא בממ"ד - חדר עבודה עם 3 מחשבים נייחים 3. נתב ישן בן 7 שנים של 3COM 3com 3crwe554g72t - מחובר כ AP בסלון דרך קופסת הVOD של יס בסלון שם יש חיבור קווי פנוי שמחובר דרך תשתית יס בקירות לחדר עבודה ושם לנתב החדש דרך המודם שלהם. 4. מחשב סלוני מחובר לנתב 3COM בסלון בחיבור קווי. את הגדרת הנתב הישן כ AP ביצעתי לפי המדריך כאן: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm לפי החלק האחרון היות ואצלי מוגדר בחיבור קווי/ישיר.הלך די בקלות. ולהלן התוצאות של הש…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  7. אחרי הרבה בעיות עם אחד המחשבים הנייחים בבית שהיה מחובר בצורה אלחוטית קניתי את המתאם אינטרנט דרך החשמל של Edimax AV500 כשאני מחבר אותו למחשב הנייח אין תגובה והוא לא מתחבר לשום רשת, כשאני מחבר אותו למחשב נייד מאותה נקודת חשמל הכל עובד נהדר! ניסיתי על 3 מחשבים שונים והבעיה רק במחשב הנייח, אני משאר שהיא נובעת מכרטיס רשת לא תקין, איך אני בודק את הדבר לפני שאני רוכש כרטיס חדש. המחשב חדש נקנה לפני חצי שנה. תודה, עוז.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. במסגרת תערוכת CES 2015 מציגה חברת D-LINK סדרה חדשה של נתבים המכונים ULTRA. בשלב זה כוללת הסדרה 3 נתבים המעוצבים באופן יחודי ולצידם מתאם רשת המתחבר אל המחשב בממשק USB 3.0. נתבים אלו מתבססים על מעבדי כפולי ליבה הפועלים במהירות גבוהה כשהבכיר בינהם כולל לא פחות מ-8 אנטנות חיצוניות, שביחד עם טכנולוגית ה-Tri Band, מספק מהירות אלחוטית של 5.3Gbps. כל המידע, כולל לגבי התכונות הטכניות, המחיר והזמינות, בפוסט המצ"ב. http://www.netcheif.com/blog/?p=5436

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  9. Started by ronsig,

שלום! יש לי ראוטר של TP-LINK דגם: TL-WR641G אין לי בעיה להתחבר מניידים או אייפון. אבל בחיבור לאנדרואיד (סמסונג ומכשיר סיני) - ההתחברות נכשלת, גם כשאני משתק את כל האבטחה יש המלצות לפתרון הבעיה? תודה! רון

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. נכון להיום אני מחובר כדרך הוט ל100 מגה עם הורדה של 2 מגה בייט, אני לא משתמש כבד ואוכל לחכות קצת יותר להורדות של משחקים וכו'... אני לא משחק ON-LINE ולרשת מחובר רק מחשב אחד ומדי פעם גם סמארט פון שגולש קצת בפייסבוק, מקום מגורים ראשון לציון. קיים תכנון לעשות שימוש בנטפליקס, אני מאמין שאין לי צורך ב100 מגה אך האם אוכל להסתפק גם בחבילות של כ10 מגה? אשמח להמלצה על אינטרנט שייתן את התמורה הכי טובה לכסף. בתודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  11. חברת Amped Wireless מנצלת את התקינה האמריקאית הנדיבה, המאפשרת לשווק מוצרי WiFi בעלי הספק גבוה, ומתמחה בפיתוח מוצרי תקשורת אלחוטית בעלי טווח פעולה רחב. במהלך 6 השנים שעברו מאז הוקמה החברה היא הציגה נתבים, נקודות גישה וכרטיסי רשת בעלי הספק שידור גבוה וגם ב-CES 2015 היא לא טמנה ידה בצלחת. במסגרת התערוכה היא הציגה 2 נתבים חדשים ו-5 נקודות גישה חדשות ועל כולם ניתן לקרוא בפוסט המצ"ב. http://www.netcheif.com/blog/?p=5507

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by lemon,

היי המליצו לי בבקשה על ראוטר שמתאים לדרישות הבאות: תשתית הוט (יש Hotbox), ספק בזק בינלאומי, מהירות גלישה 100 מגה ללא חייגן. תקציב עד 200 ש"ח, עדיף דגמים חדשים יחסית. תודה,

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Cheif,

בבירור שערכתי מול HOT מסתבר שהתמיכה במהירות 500M ללקוחות עיסקיים מתבצעת באמצעות HOTBOX חדש המכונה HOTBOX 3. זהו מודם/נתב שבזק מספקת ללקוחות - והחידוש המעניין - הוא תומך באלחוט בתקן AC. http://www.hot.net.il/UploadFiles/01_2015/49151_hot_hotbox3_booklet_new.pdf

• 1 תגובה
    • 6.7k צפיות
  14. Started by shahar0z,

שלום לכולם! עברתי לפני כחצי שנה מהוט לבזק (40 מגה) קיבלתי מהם את הנתב הנ״ל למרות שאמרתי שכבר יש לי נתב ואני אשמח לקבל במקום רק מודם, הם התעקשו לתת לי אותו ולא לתת לי מודם. לפני כמה חודשים החלו בעיות ניתוקים (מתנתק ואז ישר מתחבר בחזרה) ואז זה גרם לי להתחיל להסתכל על החיבור שלי לרשת. מסתבר שה5ghz של הנתב זה רק 300mbs והנתב השני שלי br-6478ac והמחשב שלי תומכים בac מה שגורם לי להרגיש קצת מרומה. אל חשש אמרתי לעצמי. כל מה שעלי לעשות הוא לקחת כבל רשת ולחבר בין השניים! אך אבוי - החיבורים בנתב של בזק הם רק 100mb. עד כמה מה שאמרתי עכשיו נכון? הרשת שלי תישאר איטית כל עוד ואני משתמש בנתב הזה? אפשר לקנות מודם בנפרד? או לחילופין להחזיר לבזק את הנתב בתמורה למודם? או שאני סתם מפונק? תודה…

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  15. Started by kdani,

משהו מכיר רכזת ביתית טובה - 8 או 16 פורטים של 10/100/1000 עם זיהוי אוטומטי של מהירות וסוג הכבל הנדרש (מסוגלת להתחבר לרכזת אחרת בלי להצליב את הכבל) אשמח להמלצות

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  16. Started by sstephan,

שלום , עברתי ל100 של בזק . לצערי הם הפסיקו למכור מודם VDSL , היום ניתן לרכוש או להשכיר ראוטר/מודם בלבד . יש לי כמה ראוטרים , אן לי צורך בעוד אחד (ועוד מסורס) . האם יש אפשרות לרכוש מודם VDSL בלבד איפשהו ? תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. אני עוזר לחבר להגדיר והוא עובד עם חייגן.

• 1 תגובה
    • 4.7k צפיות
  18. הי, יש לי לפטופ לנובו G580. קבוע במקומו. אני מוריד דברים כל הזמן / רדיו אינטרנטי. רכיב הוויפי בשימוש 24/7. האם זה יכול להזיק לו שהוא בשימוש כל הזמן? או שאין בעיה? האם יש עדיפות אולי לחיבור קווי דרך המתאם חשמל (כניסה לכרטיס רשת) ולתת לוויפי לנוח כל עוד אפשר? או שזה ממש לא משנה ושתיהם בסדר? תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  19. שלום חברים פשוט וקל, אני צריך ראוטר איכותי עם תקציב של 150-200 ש"ח. אני קונה מK.S.P אז אשמח למשהו מהקטלוג שלהם. תודה

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  20. בשבוע שעבר החליטה הוועדה הפדרלית לתקשורת בארצות הברית (ה-FCC) על שינוי ההגדרה של מהירות חיבור "פס רחב". הוועדה, שתפקידה מקביל לזה של משרד התקשורת בארץ, החליטה שחברות אינטרנט יוכלו להגדיר חיבור אינטרנט כ-"פס רחב" רק אם מהירות הורדה (download) היא לפחות 25Mbps ומהירות העלאה (upload) היא לפחות 3Mbps. ההגדרות החדשות מגדילות את מספר משקי הבית בארה"ב שאינם מחוברים לאינטרנט בפס רחב מ-6.3% ל-19.4% והמשמעות היא שנכון למועד ההחלטה, אחד מכל 5 משקי בית בארה"ב אינו מחובר לפס רחב. בהקשר זה מעניין לציין שאם ההגדרה האמריקאית למהירות "פס רחב" היתה מיושמת בישראל, הרי שיותר מ-90% ממשקי הבית כאן אינם מחוברים לפס רחב, בעיקר בגלל הקמצנות של חברות התשתית במהירות ה-Upload. http://www.netch…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  21. בעוד שבישראל ובמרבית מדינות העולם המערבי, רשת האינטרנט ניטרלית לתעבורה העוברת עליה, בדמוקרטיה הגדולה בעולם – ארה"ב, רשת האינטרנט ניטרלית באופן מאוד חלקי. לאחר לחץ ציבורי מסיבי, החליט אתמול יו"ר ה-FCC לנסות ולפתור בעיה זו אחת ולתמיד. בפוסט המצ"ב תוכלו לקרוא על השתלשלות הנושא בשנים האחרונות וכיצד נוצר הסיכוי לשינוי. http://www.netcheif.com/blog/?p=5559

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  22. מבחינת העלויות ההבדל בכבלי הרשת זניח . האם הדבר דומה כאשר משווים עלויות של ציוד נלווה (לוחצים,שקעים,ראשים,פאנל) ? חיפוש ברשת העלה כי בארה"ב ישנו יתרון לcat 6 . האם בארץ המצב דומה ? תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  23. Started by shahar07,

בקומה השנייה שלי בבית ישנו שקע לחיבור אינטרנט, מה שמתאים למכשירים בחיבור הקווי, אך בחיבור האלחוטי העוצמה חלשה כי הראוטר נמצה בקומה התחתונה, איזה מוצר אני צריך ? 1. כזה שאוכל לחבר אותו מהשקע בקיר וייתן לי קליטה אלוטית 2. אופציה שנייה רפיטר פשוט שיגדיל לי את העוצמה מבלי לחבר אותו לקיר מה עדיף ?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  24. Started by roy84,

שלום לכולם! יש לי ארון תקשורת עם 24 נקודות שאני צריך להעביר לחדר סמוך. מהי השיטה היעילה ביותר להאריך את הנקודות מבלי להעביר את הכבלים מחדש? כמו כן, כמה זה ישפיע להאריך אותם בעזרת שתי שקעי לחיצה חדשים ומגשר CAT6 קצר? יש לציין שכל הכבלים הם CAT7. תודה רבה לעונים ואחלה יום!

25. Started by Pickaxe,

שלום, בזמנו (2010-2013) השתמשתי בשני נתבים מדגמים שונים בתקן N, עם חיבור 100 מגהביט (הוט+הוטנט). אחד מהנתבים היה ה TPLINK-WR1043ND. על כל פנים, מעולם לא הצלחתי להגיע עם נתבים אלו למהירות שעולה על כ60mbps, למרות שבחיבור ישיר לנתב קיבלתי 100 מגהביט יציב. זאת למרות שהמחשבים שבהם השתמשתי חדשים ושניים מהם אף תומכים בתקן AC. מה יכולה להיות הסיבה למגבלת המהירות הזו? הרי ה1043nd למשל אמור לספק הרבה יותר מ100 מגהביט... יש לציין שמאז החלפתי ל6478AC והמחשבים שתומכים בAC כן מגיעים ל100 מגהביט.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים