עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by apropo73,

שלום לאחרונה רכשתי ראוטר של LINKSYS דגם WRT610 הפועל בטכנולוגיית DUALBAND. כעת אני מחובר במהירות של 2.5Mb באמצעות כבלים וקצב ההורדה שלי לא עולה על 100MBYTE האם העלאה של מהירות החיבור ל 5MB תשפר בהחלט את קצב ההורדה ואם כן מה תהיה התוספת הצפויה? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  2. Started by kalda01,

לנתב מחוברים 3 מחשבים קווית ועוד 2 אלחוטית. לאחרונה המחשבים המחוברים קווית מתנתקים לעיתים מהרשת ונכנסים למצב קישוריות מוגבלת. בחיבור אלחוטי אין בעיות. מה יכולה להיות הסיבה והאם זה מעיד על תקלה בנתב עצמו ?

• 1 תגובה
    • 803 צפיות
  3. Started by liav12,

האי מיול אצלי עובד כרגיל וטוב מאוד, אבל פתאום היום הוא לא רוצה בכלל להתחבר, איך שאני מפעיל את התוכנה הוא אומר משהו כזה "שגיאה בעת התחברות,שגיאה בעת ניסיון התחברות. יכול להיות כי ההתחברות לאינטרנט נפלה" וככה זה כל היום, התקנתי את התוכנה מחדש גם לא עזר..מישהו יודע מה זה או שקרה לו גם?

• 9 תגובות
    • 803 צפיות
  4. בעיה נורא מעצבנת, כאמור בכל פעם שאני מפעיל את הביטורנט אני לא יכול לגלוש עד שאני מאתחל את המחשב. למישהו יש מושג מה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  5. Started by sabach,

אהלן חפרתי בפורום ועלו לי כמה שאלות הוט + 012 - אני צריך להשתמשש בחייגן או לא? אם כן - בנט גיר יש PPTP - אבל אין מקום להכניס את הכתובת ואם לא - איך אני מתחבר?

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  6. Started by urik,

מישהו יודע איך אני פותח את הפורטים של האימיול בנתב הזה?? אני צריך לפתוח את פורט 5662 ב TCP ואת פורט 5672 ב UDP כאשר אני רוצה להגדיר בנתב הוא מבקש משהו שנקרא trigger port ו incoming ports מה אני צריך לרשום איפה?? תודה מראש.... אורי

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  7. Started by slimshady21,

טוב, אני לא הכי מבין בכל העניין הזה, אז יש לי כמה שאלות נאביות: 1. מה זה כתובת IP? 2. מה זה שרת פרוקסי? 3. אם יש לי בבית רשת ביתית והמחשב שלי מחובר למודם שבמחשב של אחי(זה כבלים)- אז המהירות מתחלקת בין שני המחשבים?? ואם כן אז זה רק כששנינו גולשים נכון?? והאם זה יכול להשפיע למשל על משחק שאני משחק ברשת- כלומר שהוא ייתקע לי כל כמה זמן, בגלל שאחי גולש/מוריד משהו במחשב השני?? 4. מה זה בדיוק פינגים? 5. מה בדיוק ההבדל בין כבלים לADSL ומה עדיף?? אז תענו לי בבקשה על כל השאלות, ותסבירו כמה שאפשר, חפירות יתקבלו בברכה תודה!

8. Started by nigger84,

שלום לכולם, אני מחפש פתרונות לרישות הבית בלי לחפור בכל הקירות. יש לי 2 חדרים וסלון. הראוטר יישב באחד החדרים שלא קרוב לסלון ומשם אני צריך להעביר רשת לכל הבית (חדר שני + סלון). כמובן שפתרון אפשרי הוא רשת אלחוטית, אבל אני רוצה קצבים קצת יותר גבוהים. פיתרון נוסף שקראתי עליו הוא ה homeplugs למיניהם. כאן ראיתי שזה מאוד תלוי במבנה רשת החשמל בבית ואין לי מושג לאיזה מהירות אני יכול להגיע. אם אני אגיע לקצב של 20Mbps אז כבר עדיף רשת אלחוטית. יש לכם המלצה לגבי מתאמים לרשת החשמל שמיובאים לישראל? ראיתי את הביקורת על ה Trendnet אבל ראיתי שהוא עדיין לא מיובא, וגם את Aztech לא ראיתי. פיתרון נוסף שחשבתי עליו: בכל הבית עובר דרך כל החדרים וגם הסלון כבל קואקסיאלי (של יס או הוט, אין לי ממש מוש…

• 0 תגובות
    • 802 צפיות
  9. אני יודע שיש כל מיני טכניקות לחיפוש, למשל, אם מוסיפים גרשיים אז זה מחפש את הביטוי המדוייק. כוכבית=כל תו. היכן יש רשימה של HOTKEYS כאלה?

• 0 תגובות
    • 802 צפיות
  10. Started by Maor_Splinter,

שלום, אני לא מומחה ברשתות אבל יש לי קצת ניסיון בנושא ואני לא מסוגל להבין את הדבר הבא. החלפתי לפני כמה ימים נתב ואני לא יודע אם בעיה היא מהנתב או מויסטה שמותקנת על המחשב החדש שלי. יש את הIP ה"פנימי" של המחשב, זה שלא משתנה. אני מתכוון לIP שהנתב נותן לכל מחשב ברשת ושרוצים לפתוח פורט מסויים לאותו מחשב אז מכניסים את הIP הזה. במחשב הקודם שלי (עם הנתב הקודם) אותו IP היה לי שנים והפורטים שפתחתי לו היום היו זמינים ופתוחים. לנייד שיש לי כרגע עם ויסטה עליו קיבלתי IP מסויים מהנתב שמסתיים ב100, אוקי פתחתי את הפורטים שרציתי ואז אחרי כמה שעות או ימים (לא שמתי לב) אני רואה שהפורטים חסומים, גילתי שהIP השתנה לי בסוף ל101. אז פתחתי את אותם הפורטים ל101 ולפני כמה דקות זה השתנה לי ל100 WTF!? …

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  11. Started by SilverCivic,

אהלן שלום לכם.. היום התקנו רשת ביתית בבית לאחר רכישה של מחשב נוסף לבית במחשב הראשון היה מודם לכם הוא השרת ומחובר אליו מחשב חדש שאין לו מודם.. רציתי לשאול אתכם כמה שאלות ( אני מתשמש במחשב עם המודם ).. : 1. האם חיבור המחשב החדש ישפיע לי על מהירות ההורדה? 2. האם חיבור המחשב החדש ישפיע לי על מהירות המחשב עצמו? 3. האם שאני סוגר את המחשב שלי ( זה עם המודם ) האינטרנט של המחשב השני יחדל לפעול? 4. מה ההשלכות של הפעל אמיול או כל תוכנת שיתוף אחרת ברשת? 5. האם אפשר שברשת אחת יהיו 2 מודמים כך שלא יהיה את כל ה"סלט" הזה? תודה , ואנא ממכם אל תגידו לי לעשות חיפוש כי ביצעתי ולא מצאתי מה שרציתי שוב תודה

• 8 תגובות
    • 802 צפיות
  12. התקנתי ויסטה לפני כמה שבועות, באותו זמן גם הגדרתי את הרשת... הבעיה היא שאני לא מצליח להדפיס דרך מדפסת המשותפת ברשת, לשתף תיקיות, מסמכים במחשב שלי כדי שגם האחרים ברשת יוכלו לראות אותם... הרשת היא של 3 מחשבים, שלי זה VISTA והאחרים הם XP. הרשת בין מחשבי ה-XP עובדת טוב ביניהם, אבל הם לא יכולים לגשת לשום דבר במחשב שלי. מחשב הויסטה רואה את הקבצים המשותפים של מחשבי ה-XP, אבל לא יכול להדפיס למדפסת המשותפת שנמצאת באחת ממחשבי ה-XP. *יש לציין שהאינטרנט עובד בשלושת המחשבים, הרשת היא ע"י ראוטר. איך אני פותר את הבעיה? יעזור אולי אם אני "אמחק" את הגדרות הרשת הקיימת ואגדיר אותה מחדש? (אם כן איך אני עושה את זה...) תודה לעוזרים מראש

• 2 תגובות
    • 802 צפיות
  13. היי אני מנסה ללמוד יותר על רשתות, אבל אני ממשיך להתבלבל בין המכשירים HUB, SWITCH, ראוטר, Bridge וכו'. מישהיו יכול להסביר לי את ההבדל ביניהם במילים שלו? בבקשה לא להביא מושגים מגוגל, אני צריך הסבר במילים שלכם לא בפירוש מקצועי! אני רק רוצה הגדרה שיטחית.

• 1 תגובה
    • 802 צפיות
  14. Started by danidino,

אהל"ן, התקנתי במחשב את כרטיס הרשת edimax EW7628IG שתומך בMIMO XR. כמו כן התקנתי את הנתב EDIMAX br6216mg שתומך ב MIMO. לפי מה שנאמר לי אני אמור לקבל קליטה סבירה+ אבל זה עומד על כ 5-12 מגה כשאיכות הסיגנל היא עד 23%. מה שמוזר בעניין הוא שהיה לי כרטיס רשת של level one (לא תומך MIMO עולה סביבות ה90 שקל) ונתב של 3COM (הכי זול סביבות ה200) וקיבלתי קליטה יותר טובה (18 מגה מינימום עד 36). אגב שמתי לב שבנתב כל הנוריות ירוקות חוץ מהנורית של WAN שהיא צהובה ומהבהבת, אני מניח שזה בסדר כי האינטרנט במחשב שמחובר בחיבור חוטי כן עובד. למישהו יש מושג למה עכשיו שיש לי ציוד יותר י'ק ותומך MIMO הקישור הרבה יותר גרוע?

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  15. Started by tomz,

אז ככה, יש לנו רשת בבית, יש לנו מודם ALCATEL PRO שמחובר להאב, המחשב שלי להאב, והמחשב של אחי להאב, עכשיו רציתי לדעת אם יש תוכנה שמאפשרת לי לשלוט ברוחב פס שמגיע אל אח שלי ושמגיע אלי, ולא כל התוכנות שרשמת בסטיקי וזה הם לא עוזרות במקרה הזה לפחות לפי מה שאני הגעתי מכיוון שהם שולטות על המחשב שהם מותקנות עליו בלבד

• 4 תגובות
    • 802 צפיות
  16. שלום לצוות, אני עובד כבר שנתיים עם ברק ובגדול די מרוצה לאחרונה התחלתי לסחור בחו"ל וזה מצריך חיבור למספר שרתים בחו"ל לצורך תוכנות מסחר וחדר מסחר. יש לי כל הזמן ניתוקים מהחדר מסחר. כאשר אני שואל את החברה בחו"ל הם אומרים לי שזה הספק שלך בארץ ובברק אין תשובה חד משמעית. האם אתם יכולים להמליץ על ספק שיכול להתאים את התשתיות שלו לשרתים בחו"ל? האם זו בעיה טכנית שאתם יכולים לכתוב לי מספר בדיקות שאני אעשה במחשב שלי? אשמח לתשובה בנושא.

• 2 תגובות
    • 802 צפיות
  17. Started by hachling,

שלום, יש לי בבית מודם ראוטר של dlink שקיבלתי מבזק. הבעיה היא שהוא נמצא בקומה התחתונה בתוך ארון והרשת האלחוטית לא נגישה במקומות רבים בבית. רציתי לדעת האם רכישה של נקודת גישה תפתור לי את הבעיה במידה ואמקם אותה בקומה העליונה. האם צריך להגדיר רשת אלחוטית נוספת או שאפשר לקשר איכשהו בין הראוטר לנקודת הגישה. כמו כן, האם יש נקודת גישה מומלצת? ראיתי את השתיים האלו: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TEW-638APB&cart=1321865717357641871〈=heb http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=WG602&cart=1321865717357641871〈=heb האם אחת מהן מומלצת? תודה מראש,

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  18. אהלן, אני מחובר לאינטרנט ב-ADSL דרך ראוטר של בלקין (F5D8230-4) לאחרונה הדפדפן זורק לי הודעות של The connection was reset בכל עמוד שאני פותח התופעה: כשאני טוען דף (לא משנה אם מהארץ/חול) הוא מתחיל לטעון אותו, ואז כאילו "מתעייף" והתעבורת אינטרנט מפסיקה. הדפדפן ממשיך לחשוב אבל רואים שאין תעבורה ובסוף זורק אותי לעמוד של The connection was reset. כשאני מחובר ללא ראוטר אין את הבעיה (ולכן אני שולל בעית רשת של הספק/תשתית) משהו מכיר את הבעיה? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 802 צפיות
  19. Started by A.Iniesta,

אפשרי לקחת מחשב שישמש כשרת ולהרכיב בו כמה כרטיסי רשת וככה לחבר אליו ולהגדיר שיתוף לכמה מחשבים שונים? אני יודע שאפשרי לעשות את זה למחשב אחד בלבד, אבל לכמה מחשבים זה אפשרי? או שעדיף כבר לקנות ראוטר? תודה רבה לכם.

• 7 תגובות
    • 802 צפיות
  20. Started by Haflo,

עד כמה שאני קורא פה ומבין אין ראוטר מתאים לכבלים עם חיוג?! איזו דרך יש בכדי לחבר שלושה מחשבים ויותר לכבלים עם חיוג? (ללא שימוש בשרת!)

• 0 תגובות
    • 802 צפיות
  21. Started by rrroonnii,

אז הוא נפתח ופתאום יוצא ואני לוחץ שוב וזה בסוף נכנס. מדוע זה קורה מה הסיבות לכך?

• 6 תגובות
    • 802 צפיות
  22. יש לי ראוטר משולב מודם בבית, ואני רואה אצל אנשים גם ראוטר וגם מודם , איך אני מזהה אם ראוטר הוא משולב או שהוא רק ראוטר? ומה הייתרונות והחסרונות בראוטר משולב מאשר גם ראוטר וגם מודם

• 4 תגובות
    • 802 צפיות
  23. שלום לכולם אני וחבר שלי מתים לעשות ביחד רשת peer to peer הוא גר 2 בניינים ממני ואני קולט אותו ממש אבל ממש בקושי וגם זה אם אני ליד החלון יש לציין שיש לי כרטיס אלחוטי עם אנטנה חיצונית פשוטה וגם לחבר ... האם לקנות אנטנה יותר רצינית משהו ב 200 שקל זה פיתרון טוב שיכול להגביר את אחוזי הקליטה ? זה יעזור בכלל להעלות בעוד כמה קווים את הקליטה? לדוגמא האנטנה הזו: http://www.starcom.co.il/product.asp?product=734 האם יש פתרונות אחרים (אנחנו מעוניינים באנטנות קליטה) ועל אילו אנטנות אתם ממליצים? תודה על התשובה

• 6 תגובות
    • 802 צפיות
  24. Started by Potter,

יש דרך שאני אקבל כל פעם את אותה כתובת IP עבור המחשב שלי שאני מתחבר לאנטרנט? (אני מתחבר לבזק בין לואמי)

• 2 תגובות
    • 802 צפיות
  25. האם החלון הזה אמור להיראות ככה? כי אני שיניתי אותו בעבר ואני לא יודע אם ככה הוא היה בהתחלה. תודה. נ.ב למי שלא הבין אני רק רוצה להחזיר את החלון הזה לאיך שהוא היה בהתחלה.

• 2 תגובות
    • 802 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.