עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by tal hw king,

שלום אנשים חביבים, אני יודע ובטוח שטחנתם את השאלות הללו עשרות פעמים - אבל מה לעשות, אם יש דבר אחד שלמדתי מכל מה שקראתי עד עכשיו זה שכל מקרה לגופו. אני צריך כמה הבהרות אבל לפני נתחיל עםהנתונים שיש כרגע: הבית הוא מאוד גדול - מרחק מקסימלי משוער כ-30 מטר מקצה לקצה, כ"כ הבית הינו פרטי, קומותיים עם מרפסת ודשא המגיעים ל 50 מטר עם הפרדה מקסימלית של 2 קירות + ריצפה (בערך פי 2 מקיר רגיל), כרגע אני מחובר ב 1.5 של בזק עם מודם קוי (ג'נרי) שנמצא בקצה אחד של הבית (המרוחק מהמרפסת) בקומה השניה. כ"כ - יש לפטופ עם כרטיס רשת בתקן G/B הוצאה הכוללת שאני יכול לעמוד בה היא 300 שקל כאשר חריגה של 50 לא תהרוג אותי. הדילמה היא כזו: האם לחבר את המודם האלחוטי במיקום של המחשב הנייח וע"י כך להגביל…

• 6 תגובות
    • 853 צפיות
  2. Started by avi1231231900,

יש לי מחשב נייד דל XPS M1530 ואני גולש באופן אלחוטי בבית,אך לעיתים בסביבה שאני מחפש רשת,אני מוצא רשת עם קליטה טובה אך כאשר אני מתחבר הוא כותב לי בשורת המשימות "קישורית מוגבלת" חשוב לציין שזוהי רשת בלתי מאובטחת.מה יכולות הסיבות לכך? לדוגמא בקפה גו' המחשב גולש וכן בקניון איילון.

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  3. קניתי לפני חודשיים את הראוטר, התשתית שלי היא הוט והספקית היא בזק. סבלתי מניתוקים מהאינטרנט בתדירות גבוהה.. בבזק אמרו שזה בגלל שהראוטר שלי לא תומך טוב בכבלים, הם העבירו אותי לחיבור ללא חייגן. לפני שהייתי בחיבור ללא חייגן היה לי "חבילת גיימר" בשביל הסוני 3 שאני משחק ברשת. * יש לציין שסבלתי מהניתוקים גם שעברתי לגרסת tomato . שאלותיי הם כאלה: 1) הנציגים של בזק אומרים שמומלץ להחליף תראוטר.. מה אתם אומרים? אני ממש מתבאס על זה שקניתי אותו כי הוא עלה לי 350 שקל.. למרות שיכלתי להביא משו הרבה יותר טוב וביותר זול אבל בסדר. 2) עד איזה מהירות הראוטר יכול לסחוב? 3) האם יש איזה עדכון לגבי הראוטר שיכול לגרום לכך שאני יעבוד בשיטת כבלים עם חבילת גיימר? הספקית שלי היא הוט כמובן. מאוד מודה…

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  4. התוכנה הזאת תמשיך להראות לכם ניתוב של השרת שאתם בוחרים כולל לאתר שאתם מתמקדים בו באותו הרגע בלי לרשום אותו, וזה ימשיך לקחת את הנתונים בזמן אמת לראות אם יש בעיות או קפיצות. http://www.d3tr.de/

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  5. Started by ShayGTi,

אני רוצה לשתף את ההארד דיסק שנמצא אצלי במחשב, עם מחשב אחר בבית. יש לי כבר תקייה משותפת, אבל צריך להעתיק את הקבצים אליה כדי לראות במחשב השני. אני רוצה שלמחשב תהיה גישה להארד דיסק שלי. הבנתי שזה אפשרי, ואשמח לדעת איך עושים את זה.

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  6. הי לפני הכול אתר ממש טוב... אני צריך עזרה ומהר אז בבקשה מי שבאמת מבין או כבר עשה את זה. אז ככה. כרגע יש לי בעסק מחשב אחד שמחובר לאינטרנט דרך ADSL. פנטיום4 2.8 גיגה 1 גיגה זיכרון DDR. אכשיו אני צריך לחבר עוד 3 מחשבים נוספים כאשר: 1.כולם צריכים להיות מחוברים לרשת(אינטרנט). 2.כולם צריכים לשתף את הכול אם הכול (בין כול 4 במחשבים) 3.לכולם מערכת הפעלה WIN2000. נ.ב: אני לא רוצה רשת אלחוטית בשום צורה שהי. אז השאלות שלי הם כך: 1.מה בדיוק אני צריך SWITCH\HUB\ראווטר? (או 2 חלקים ביחד). ומה זה בדיוק התפקיד של כול אחד?? 2.מה הכי עדיף מבחינת ביצועים ואמינות. 3.האם צריך תוכנה כול שהיא. 4.איזה חלקים אני צריך בסוף (בוכל מחשב). אני יודה לכם אם תתנו לי תשובות ישירות ומקצועיות ולא לשלוח לחפש …

• 6 תגובות
    • 853 צפיות
  7. Started by zvovon,

עשיתי רשת חוטית עם הראוטר edimax מדגם 6104 ..... סבבה יש לי אינטרנט ב- 2 המשחבים....... הבעיה היא שכאשר אבא שלי גולש (אצלו במחשב ) . זה נראה כאילו הוא משתמש בכל רוחב הפס ... כי כשהוא גולש (ובמיוחד שאחותי מורידה קבצים מהאימיול ) יש לי לאגים במשחקים והאינטרנט עובד יותר לאט .. למה זה? ואיך אפשר לסדר את זה? עריכה== יש לי מגה וחצי (1.5)

8. טוב אז ככה אחרי הדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=364700.0 החלטתי לשנות כמה דברים ברשת חיבור ישיר מהמודם למחש כך ש: מודם=>מחשב=>סויץ=>ראוטר אלחוטי וכך אני יכול לחבר את כל המחשבים בבית מבלי שהתוכנות השיטוף הכבדות יפילו את הראטר בגלל עודף חיבורים! ומה שקרה לי זה דבר כזה.. 1.האימיול עדין נופל זה הגיוני??(אבל האינטרנט ממשיך לעבוד) יש לי 6MB וזה מודם מסוג טיריון של HOT שמחובר דרך USB כמות החיבורים היא 1500... זה אולי באמת הרבה גם למודם? 2.הראטור לא מחלק את האינטרנט והתקיות בקיצור מראה תקין אבל לא נותן כלום! הוא מחובר לסויץ שעובד יופי (בדקתי בשאהר המחשבים ובגינפוג שלו סימנתי דינמיק IP ואפילו הוא מראה לי מחובר ??? אולי לא חיברתי והגדרתי אותו נכון…

• 9 תגובות
    • 853 צפיות
  9. Started by oba3k,

אני מחפש לקנות דומיין ישראלי, רציתי לדעת אם יש משהו יותר זול מ50$ לשנתיים, ומה ההבדל בין החברות השונות שמציאות דומייניים למכירה.

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  10. Started by lesForce,

יש לי מתאם של בזק (DRUC 3U) ובאוטר הראשי הצלחתי לפתוח את הפורטים אבל במתאם שלו לא הצלחתי.. אם למישהו יש מדריך או יכול להסביר לי זה יעזור

• 10 תגובות
    • 853 צפיות
  11. היי אני מנסה ללמוד יותר על רשתות, אבל אני ממשיך להתבלבל בין המכשירים HUB, SWITCH, ראוטר, Bridge וכו'. מישהיו יכול להסביר לי את ההבדל ביניהם במילים שלו? בבקשה לא להביא מושגים מגוגל, אני צריך הסבר במילים שלכם לא בפירוש מקצועי! אני רק רוצה הגדרה שיטחית.

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  12. Started by NI4NI,

היי בטח שאלו את זה כבר פעם, אבל בחיפוש מהיר לא הצלחתי למצוא תשובה מדוייקת. אני מעוניין להקים רשת אלחוטית של שני מחשבים. עד כאן הכל טוב, אבל אני לא רוצה לעשות שיתוף אינטרנט משום שאני רוצה שגם כשהמחשב ה"ראשי" כבוי עדיין תהיה למחשב השני גישה לאינטרנט. אני מחובר דרך הכבלים בחיבור קבוע ללא חייגן. עד כמה שאני מבין אז כל מה שצריך בגדול זה לחבר ראוטר אלחוטי למודם, ולחבר כרטיס רשת אלחוטי לכל אחד מהמחשבים שלי. נעזוב רגע בצד את המחשב ה"חדש" ונישאר עם המחשב שהיה מחובר עד עכשיו ישירות למודם. לאחר שאני אתקין בו את הכרטיס האלחוטי, האם הוא מייד ידע לדבר עם הראוטר וימשיך לפעול כמו שהיה קודם ? האם אני צריך משהו נוסף חוץ משני כרטיסי רשת וראוטר ?

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  13. אז ככה יש לי מקום וקניתי USB והוא לא קולט לי בכלל טוב מהשכנים והאות נמוך אז חשבתי לקנות את זה http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?productid=1868 איך זה ? כמה מטרים הוא קולט? האם אתם ממליצים עליו? רוב האנשים זה בקליטה אות נמוך... להערכתם לאיזה אות הוא ישפר לי? תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 853 צפיות
  14. שלום לכולם! החלטתי לחבר את שני המחשבים שלי ברשת כדי להעביר ביניהם קבצים. קיבלתי שני כרטיסי רשת (משומשים) ושניהם עובדים: Linksys LNE100TX 10/100Mbs Realtek RTL8019(AS)-based 10Mbs עכשיו אני אמור לבחור באחד מהם (בחינם), במי עדיף? ה-Linksys מעביר בערך 6MB (מגה בייט לא מגה ביט) בשניה וה-Realtek מעביר בערך 1MB בשניה. ל-Realtek יש גם שקע עגול (שכחתי איך קוראים לו) בנוסף למחבר RJ45. הבעיה (אם זו בכלל בעיה) עם ה-Linksys היא שמדליקים את המחשב הוא משמיע רעש מוזר (רעש דומה לרעש שחלק מהמסכים עושים שהם משנים רזולוציה). הרעש הזה נשמע גם כאשר אני מנתק את המחשב השני מהרשת. לעומת זאת ה-Realtek לא מזהה אם המחשב השני מחובר לרשת או לא, והוא מנסה תמיד להתחבר (אלא אם כן עושים לו Disable לחיב…

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  15. Started by fux,

צריך המלצה לפיירוול שפועל כמו הדימוי פיירוול שבNAT רק ש"נועל" פורטים ופותח.. שקיים באלקטל,ובסמסונג למינהם.. תודה מראש לכל העוזרים..

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  16. שלום כמו שכתוב בכותרת, המחשב הנייד שלי סובל מאיטיות נוראית בכניסה לאתר ג'ימייל, בכל דפדפן שניסיתי (כרום, FF, IE). חשוב לציין שהגלישה תקינה לחלוטין בכל שאר האתרים, כולל הורדות וצפייה בוידאו בסטרימינג. איטיות נוראית= בערך 4-5 דקות לטעינת העמוד הראשי (אם בכלל), ופרק זמן דומה לטעינת כל דף באתר עצמו. לא זכור לי שהתקנתי איזהשהם תוספים מגוגל LABS. ממחשבים אחרים האתר נטען בסדר גמור. יש למישהו הצעות איך לתקן?

17. Started by sapinir,

שלום, אני גר בדירה בגודל של 100מ בערך. באחד מהחדרים יושב מודם של הוט HOTBOX. הבעיה שלי שבשאר אזורי הבית הקליטה של WIFI היא מזעזעת. כמעט ואין קליטה ובנוסף ניתוקים. לאחר מספר נסיונות של טכנאים שונים של הוט לעזור לי הבעיה עדיין קיימת. השורה התחתונה היא שהם המליצו לי על מגדיל טווח. המודם של הוט מחובר קווי למחשב נייח. האינטרנט במהירות של 30MB. איזה מגדיל טווח מומלץ לקנות שיפתור לי את הבעיה המעצבנת הזו? תודה מראש לעוזרים. מאור

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  18. Started by veredaniel,

למחשב שמריץ XP חובר כרטיס רשת חיצוני שמתחבר לUSB בתור כרטיס נוסף. ההתקנה של הדריבר עברה בשלום וראו שני כרטיסי רשת בחיבורי הרשת. לאחר שהוגדרה כתובת IP על הכרטיס רשת וחובר אליו מודם ADSL הוא נעלם וכרגע ניתן לראות אותו רק אם עושים סריקה בהוספה והסרה של תוכניות. הוא לא מופיע בdevise manager, ניסיון לחבר לUSB אחר לא הניב כל תוצאה.

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  19. התקנתי Maxtor Central Axis והגדרתי עליו תיקיות Public ו-Limited Access. אני רוצה לאפשר גישה לשניהם בלי להתקין את התוכנה הייעודית Maxtor Manager על כל מחשב. עם תיקיות מסוג Public אין שום בעיה, פשוט מיפיתי כונן רשת חדש ועובד. תיקיות פרטיות דורשות כמובן שם משתמש וסיסמא כאשר ממפים כונן רשת. הבעיה שכל הסיסמאות שהוגדרו בניהול הכונן אינן עובדות. האם יש דרך או שחייבים להשתמש בתוכנה הייעודית?

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  20. אני לא יודע איך בודקים IP ב-2000 (כל המחשבים ברשת אז אני רוצה את הכתובת הפנימית). אם אפשר גם איך בודקים IP ב-WIN 2000 וגם איך אני שולח ל-XP פינג ויודע במחשב עם ה-XP מה הכתובת שממנה נשלח הפינג.

• 4 תגובות
    • 853 צפיות
  21. Started by toffie,

היי אנחנו עוברים לדירה חדשה ואני צריך עזרה עם בחירת מחברים לקירות.יהיה cat7 בקירות ומהנקודות למכשירים והבנתי שיש מחבר מיוחד עבורו שהוא לא RJ45 אני לא מבין בתחום וזקוק להכוונה

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  22. Started by SpazaM,

שלום חבר'ה, בזמן הקרוב אנחנו נעבור דירה. וההורים החליטו שנמאס מHOT ועוברים ל YES, אני כרגע נמצא על 013netvision לפי מה שהבנתי אם נעבור לYES נצטרך לעבור לתשתית בזק(לא מפריע), אך למרות הכול האם אפשרי להישאר עם הספקית netvision ? אני מאוד מרוצה ממנה ושומע קצת מגרעות על בזק-בינלאומי.

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  23. ראיתי 2 דגמים של מודם Alcatel SpeedTuch 510 (שחור, שוכב, חמוד :-)) אחד עם כניסת LAN אחת מאחורה, ואחת עם 4 כניסות. מה ההבדל בינהם ? האם השני פשוט כולל בתוכו גם SWITCH, ובעצם הוא מספיק לי כדי להקים רשת קווית של עד 4 מחשבים, ואילו הראשון מחייב אותי לחבר אליו HUB/SWITCH ? תודה !

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  24. Started by GuglyBu,

אהלן חבר'ה, אני עובר לגור בחיפה וצריך לעשות לעצמי אינטרנט... אני אשמח לקבל קצת עזרה ועצות - האם לבחור בזק או הוט? איזה ספקית מומלץ לבחור? הצרכים שלי הם לא כבדים במיוחד - אני לא מוריד הרבה ומשחק SC2 - מעבר לזה אין לי צרכים כבדים - לכן חשבתי לקחת אינטרנט 2.5 תודה מראש!

25. בקרוב המחשב שלי יעבוד לחדר הפרטי שלי, ומכיוון שאין לשם חיבור רשת, חשבנו להקים רשת אל-חוטית. מכיוון שאני ממש לא מבין בדברים כאלו, אז מה אני צריך בשביל לקיים חיבור כזה? אני צריך כרטיס רשת אלחוטי? מודם אלחוטי? אני אשמח אם תפרטו. אגב, הרשת הזאת תחבר כמה מחשבים. אז צריך לקנות משהו דומה ל- Linsys, רק אלחוטי? אם נגיע לתוצאות הבנה סבירות, יהיה נחמד אם תציעו דגמים וחברות שונות לכל מוצר. תודה!

• 3 תגובות
    • 853 צפיות

דיונים חדשים בפורומים