רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,509 דיונים בפורום זה
-
ראשית, קראתי נעוץ לנושאים פופולאריים ואם עברתי על החוקים, קבלו התנצלותי. לנושא, יש לי ראוטר פעיל בקומת קרקע במרחק 2 קומות אין קליטת wifi, אך העברתי כבל רשת ע"מ לחבר טלוויזיות (פרטנר) כעת ברצוני להרחיב את טווח הרשת האלחוטית גם לקומה העליונה שמעתי שיש מוצר שנקרא נקודת גישה שבאמצעותו אפשר לחבר לכבל רשת שיוצא מהראוטר הפעיל וכך לייצר רשת אלחוטית גם בקומה העליונה. אינני מבין בנושא, ספק האינטרנט בוחר שלא לעזור על מנת שיקנה חבילת אינטרנט נוספת. ומוקדיי השירות של גורמי המכירה סגורים הציעו לי 'מגדיל טווח' אך זה לא יעיל עבורי כי אין שם קליטת wifi, אפילו חלשה, ואין נקודת ביניים שניתן להתקין בה את ה'מגדיל טווח'. אודה על הבהרה בנושא, ואש…
-
- 2 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית בין שני מחשבי XP ב-ADSL עם ראוטר b-focus 312 וסוויטצ'. אני מתעתד לעבור להוט והשאלה שלי היא אילו שינויים עלי לבצע כדי לקבל רשת תחת תשתית כבלים. 1. אילו ראוטרים מומלצים לכבלים? 2. מה עלי לשנות בהגדרות במחשב כדי שיהיה לי חיבור לאינטרנט בכבלים? האם יש לזה מדריך או שכל ההוראות מתקבלות עם הנתב? 3. האם אני צריך לעדכן משהו כדי להמשיך לקיים שיתוף קבצים בין המחשבים? תודה
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
יש לי ראוטר מסוג SMC כבר די הרבה זמן ולא שיניתי בו כלום, עכשיו אני רוצה להוסיף סיסמא לחיבר, נכנסתי לאייפי שלו 192.168.2.1ואז הוא מבקש ממני סיסמת כניסה, את הסיסמא לכניסה מעולם לא שיניתי, נדמה לי שהיא משהו כמו SMCadmin אבל אני לא מצליח להיכנס, יש דרך למצוא את הסיסמא לכניסה?
-
- 2 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום עד היום היו לנו 2 מחשבים שהיו מחוברים בעזרת כבל רשת מוצלב ובגלל קנית מחשב ניד חדש החלטנו לקנות ראוטר אל חוטי. השאלה שלי האם אני יכול לחבר את המחשב המרוחק מהראוטר בעזרת הקבל רשת מוצב שיש לי או שאני צריך כבל רשת רגיל?
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-
-
הנושא שלי ירד כבר לעמוד הבא אז לא הקפצתי אותו, אבל מי שזוכר התעניינתי בראוטר שתומך במהירות של 100 מגה. וובכן, בסוף ירדנו ל30 מגה אחרי שהסתבר שנטוויז'ן שיחקו איתנו ועשו לנו שטויות ולבסוף עברנו לבזק. בכל מקרה, מבזק קיבלנו את הראוטר-מודם netgear VVG2000 והבנתי שהוא ראוטר בעייתי? איזה הגדרות כדאי לי לעשות איתו כדי שלא יעשה לי בעיות? ויש לי את הכרטיס רשת EW-7128g שמשרת אותי כבר כמה שנים טובות, מעולם לא סבלתי מניתוקים ולרוב תמיד קיבלתי 100% מהמהירות אינטרנט שלנו, אבל עכשיו עם הראוטר החדש כשאני בודק במחשבים אחרים שמחוברים אליו ישירות כולם מקבלים את מלוא המהירות 30 מגה בעוד שאני מסיבה כלשהי לא מצליח לעבור את המחסום ה20 מגה. החברה לא הוציאה דרייבר חדש לכרטיס כבר שלוש שנים, ולמעשה …
-
- 2 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בבית ראוטר של D-Link, עם 2 אנטנות שלטענת החברה תומך עד 300 מגה משנו כזה, בכל מקרה, הראוטר נמצא בסלון והוייפיי שהוא משדר על הפנים, אני צריך המלצה לראוטר טוב כדי לקנות עצמאית. כמו כן אני צקיך גם המלצות לrepeater או משהו בסגנון כי בין הסלון לשאר החדרים יש ממד שחוסם את האות (לא החדר שלי אלא שאר חדרי הבית). יש לי repeater שלקחתי מבזק והוא חרא, מתנתק כל הזמן וכל הזמן צריך לעשות לו ריסט כדי שיעבוד. ושאלה קצת טיפשית, אם אני קונה ראוטר יותר טוב האינטרנט שאני יקבל יהיה יותר גבוה כן?
-
- 2 תגובות
- 855 צפיות
-
-
שלום, קבלתי היום הצעה מנטוויז'ן ל100 מגה ספק פלוס תשתית בזק ב99 ש"ח. השאלה היא האם כדאי לעבור מבחינת איכות השירות והמוצר שאני מקבל. ממה שאני שמעתי מחברים אין הרבה תמונות עלייהם אך בכל זאת אני קצת חושש. תודה
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
אני נמצא במחשב של המסעדה שלי, ניסיתי לקרוא מיילים (כרום) והופ, שגיאת חיבור לא ידועה (בדפדפן). לעמוד הראשי של הפייסבוק הוא מתחבר אבל כאשר מזינים אימייל וסיסמא, שוב חוזרת אותה השגיאה. השגיאה היא: ייתכן שדף האינטרנט בכתובת ______אינו פעיל זמנית, או שהועבר לכתובת אינטרנט חדשה לצמיתות. ניסיתי להתקין תכנה כלשהי שדורשת חיבור לשרת שלה כדי להוריד קבצים ויש תקלת חיבור. גם האנטיוירוס לא מצליח לעדכן. יש לציין שאתרים רגילים עובדים כרגיל.
-
- 2 תגובות
- 885 צפיות
-
-
אהלן, אני כרגע גר אצל ההורים ואצלם יש ראוטר DLINK624+ עם חייגן של בזב"ל ורשת אלחוטית עם WPA-PSK. ביחידת דיור שלי יש קליטה גרועה ממש של WIFI אבל יש כבל רשת שהעברנו עד לראוטר כך שאפשר להתחבר קווית עם מחשב אחד(או האקסבוקס). רציתי כבר הרבה זמן לחבר לקו הזה ראוטר נוסף(או מכשיר אחר בהתאם להמלצה) כDMZ בDLINK624 ובעצם ליצור רשת אלחוטית נוספת ביחידת דיור שלי שמקשרת לראוטר למעלה. העניין הוא שהתקציב שלי הוא נמוך, כמה נמוך אתם שואלים? כמה נמוך שרק אפשר. אם המכשיר הכי זול שאני אוכל למצוא יהיה 200 ש"ח אז אין מה לעשות ואני אקנה אותו, אבל בינינו אני לא צריך יותר מדי, כולה חיבור DYNAMIC IP עם DHCP שיוכל להתמודד עם איזה 4-5 מכשירים בו זמנית ולעשות PORT FORWARDING לטורנטים. אני פשוט ממש לא …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לא מצאתי הסבר באתר ולא בסטיקי, אנא עיזרו לי, אל תנעלו אותי כי אני לא מבין בזה... תודה
-
- 2 תגובות
- 883 צפיות
-
-
בין מחשב נייד למחשב נישא, השיתוף באינטרנט הוא אלחוטי, אך אין לי שיתוף קבצים מלא, אני יכול רק לקרוא קבצים מהמחשב הנייד אצל הבייתי, אבל לא מהביתי אצל הנישא. הוא רושם לי במחשב הנישא שאין לי גישה למחשב הביתי, אין לי חומת אש ולפי מה שאני יודע הפעלתי SHARING. יש אפשרות לתת גישה ספציפית? מה יכול לעזור? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
היום קראתי ב-ynet שרשות ההגבלים העסקיים אישרה את הרכישה (עדיין נתון לאישור משרד התקשרות) של 012 ע"י אורנג. סלקום גם הביעה עניין ברכישה של נטויזן. וכפי שאנחנו יודעים פלאפון קשורה לבזק ע"י בעלות צולבת (שקשורה אל בזב"ל). כפי שרואים יש התנקזות של אמצעי התקשורת (טלפוניה ואינטרנט) למספר חברות (אורנג', סלקום ופלאפון). מה דעתכם יהיה בעקבות כך, שיפור או הרעה במצב האינטרנט? קישור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4019636,00.html
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום תראו אני רוצה להתייעץ בנוגע למשהו אני רוצה לעבור ליס בכבלים ולהשאיר את התשתית של הוט בבית שאני על 200 מגה מה שהסוכן של יס אמר לי זה שהממיר שלהם מתחבר לראוטר שלי בחדר (ממד) ובקומה למעלה לדגומא הוא רוצה שאני אחבר לממים ראוטר פרטי שימשוך מהראוטר שלי כתובת DHCP כאילו עכשיו לשאלה שלי, מה שהוא אומר לי שלמעלה זה רשת פרטית נפרדת ולא יקח לי מה 200 מגה אם הם יגלשו או יורידו קובץ שכאילו מהראוטר שלי כל יציאת LAN מקבלת 200 בחיבור קווי שזה נשמע לי הזוי ושקר זה נכון ? לדוגמא אם אני אוריד קובץ בטופ מהירות בטורנט לדוגמא, ועכשיו בקומה למעלה פתאום יורידו קובץ... זה יקח לי מהמהירות שלי ?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
יבלתי מתנה מאיזה מבצע מבזק בינלאומי נתב אלחוטי SPEED TOUCH 570 וכרטיס רשת אלחוטי (למחשב של אחותי) שנקרא VIGOR WLAN USB ADAPTER 510 כרגע אני נמצא על מודם ALCATEL HOME ששודרג לפרו ואז ל510, והוא מחובר לHUB שמפצל את האינטרנט למחשב שלי ושל אחותי משם יוצאים כבלים דרך הקירות לחדר שלה למעלה. האם כדאי לחבר את האלחוטי? החדר שלה נמצא למעלה, ככה שאני יוצא מהחדר, עולה במדרגרות ומגיע לחדר שלה ויש איזה 3 קירות בדרך, ככה שאני לא ממש יודע את הטווח. מממ האם אני יקבל הטבות מהחיבור? מהירות גבוהה יותר? יותר נוחות? ולא קיבלתי אנטנה לחבר על המודם, אני אמור לקבל?
-
- 2 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום לכולם! בחדר מחשבים קיימים עשרה מחשבים בהם מותקנת מערכת XP PRO חיברתי את כולם עם סוויצ' הגדרתי IP לכל מחשב בכל כרטיס רשת במחשבים מופיע מקושר. מה שאני רוצה שבמחשב מספר 1 הוא ישמש ככונן רשת ותהיה בו תיקייה שבתוכה יהיו עוד 8 תיקיות מכיתה א-ח שכל התלמידים של אותה כיתה יכניסו חומר אליה וגם תהיה להם גישה אליה בכל עת. הגדרתי שם לכל מחשב כולם באותה קבוצת עבודה. אשמח באם תסייעו לי אני אובד עצות בעניין המון תודה!
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני מנסה להוריד מהמירק והמהירות לא עוברת את ה 1kb בשום מקום יכול להיות שהספק חסם את הפורט? ואם כן אז איך אני עוקף את זה?
-
- 2 תגובות
- 689 צפיות
-
-
הרשת בנויה מ-5 מחשבים 3 WIN 98 1 WIN 95 ואחד WIN XP HE כל תכונות הרשת עובדות פרט ליכולת להדפיס ממחשב עם WINXP (אני רואה את המדפסת המשותפת - מצליח לתת הדפסה אבל מקבל שורה שכתובה בגיברריש). תודה על עזרתכם.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יצאה קושחה גלובלית חדשה לראוטר TP-Link TL-WDR4300 מתאריך 16.9.2014. שימו לב כשאתם באתר של TP-Link בפינה הימנית העליונה, אם אתם על ישראל, לחצו על Change וביחרו Global - English כדי לוודא שההורדה היא של הקושחה הגלובלית ולא של הקושחה הישראלית. קישור לאתר: http://www.tp-link.com/
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפי מיטב ידיעתי, HUB ים / SWITCH ים למניהם , משמשים כאמצעי לתקשורת בין מחשבים הנמצאים באותה הרשת. אולם מה קורה כאשר מתקבל IP אשר אינו תואם את מספר הרשת? או אולי כן תואם את המספר, אולם מחשב היעד אינו מחובר ישירות ל HUM / SWITCH ? לאן מופנת הפנייה? אם משהו מכם מכיר אתרים העוסקים בתכנון רשתות, אשמח אם יצרף את הלינק...
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום, ברשותי נתב DIR615 דגם C2 כבר שנים רבות ותמיד הייתי מרוצה ממנו. בזמנו אף עידכנתי את הקושחה ל3.03RU שמופיע באתר התמיכה בארץ ללא בעיה . לפני כחצי שנה רכשתי מאריך טווח של חברת DLINK גם כן ולא הצלחתי לחברו לרשת, למרות כל הניסיונות שלי בשינוי הגדרות הנתב. לאחר כמה חודשים רכשתי מצלמת רשת מסין, וגם היא סירבה לעבוד. שני המכשירים התחברו לרשת אבל לפי לוג הנתב הוא המשיך לפנות אליהם לקבלת IP לעד והם לא פעלו. ראיתי שלאותה חומרת נתב יש בחו"ל גרסאות קושחה אחרות, 3.10,3.11 והלאה. מחוסר ברירה וייאוש החלטתי להתקין את 3.13NA, לאחר שינוי קל בקובץ הצריבה, לפי הוראות מאתר dd-wrt. הפלא ופלא המצלמה והמאריך טווח פעלו, אבל מאז יש לי בעיות QOS. כאשר מנצלים קצת יותר מרוחב פס הuplink, למשל ב…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב. ברשותי נתב אדימקס 6104K חוטי, המחבר שני מחשבים המצויים ברשת ביניהם ומחוברים לאינטרנט. בעקבות רכישת מחשב נייד, קניתי נתב חדש יותר של אדימקס 6204Wg וברצוני לדעת האם ניתן ניתן לטעון את קובץ ההגדרות bin של הנתב הישן בחדש? כלומר לחסוך לעצמי קצת זמן בהגדרות שכבר גם ככה קיימות ורק להותיר לעצמי הגדרת ההתחברות האל-חוטית. תודה!
-
- 2 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין להקים שרת משלי כדי שאני יוכל לשתף את הקבצים שלי עם חברי וכדומה... הבעייה שאני לא ממש מבין בעניין, אז אם מישהו יכול לתת לי הסבר, כמה עצות, ואולי למצוא לי איזה מדריך טוב שאני יוכל ללמוד ממנו, אז בבקשה אני מחכה לכם. תודה רבה מראש! ממני דודי.
-
- 2 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע יש ברשותי מודם נתב משולב של בזק D-Link 6740U. רק נקודה אחת בבית (חיבור לפילטר) נותנת לי איכות קו טובה של 74K ב-Attainable Rate כאשר אני מחובר למהירות 30 מגה ביט. (נקודות גישה אחרים נותנים לי 54K ומטה שמגיע למצב שאני מאבד סנכרון...) הסיפור הוא כזה, יש לי 2 קומות בבית ובחדר שלי (בקומה למעלה - נקודת גישה שה-DSL נופל מסנכרון) כל הכבלי רשת מרושתים אליו לחיבור קווי. ברשותי 3 מחשבים בחיבור קווי, ועוד 3 באלחוטי. כל המחשבים בחיבור הקווי לא יכולים להתחבר לרשת כאשר המודם נתב נמצא בקומה למטה (איפה שיש איכות קו טובה) כרגע טכנאי של בזק הביא לי באופן זמני מודם נתב Netgear DGN 2200 כאשר אני משתמש בו כ-Access Point למודם נתב D-Link 6740U וזה עובד טוב חלקי... אני מגיע ל-25…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הראוטר הישן עושה לי בעיות וניתוקים , בעיקר בהורדות כבדות הכל נתקע וצריך לאתחל מחדש. יש לי חיבור 100 מגה של בזק וספק נטויזן. איזה ראוטר מומלץ למהירות הזאת ותקציב פתוח.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעונין לחבר מחשב נוסף לאינטרנט הבעיה היא שהוא בקומה העליונה ואני בתחתונה. בנוסף אנחנו גם לא מקבילים במאוזן. הבעיה שלי היא האם כדאי להתקין רשת אלחוטית? שמעתי על בעיות ניתוקים שיש הבדלי קומה. או קו נוסף כי רשת מחווטת זה לא בא בחשבון{יותר מידי חוטים מפוזרים} נ.ב אם אתם נוטים לרשת אלחוטית אז תנו מפרט זול ואמין. כרטיס רשת 1 פנוי כבר יש. תודה
-
- 2 תגובות
- 744 צפיות
-