עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Yehudaa,

ידוע לי שכתובת ip אסור לה להסתיים 000 או 255 שזה בבינארי הכל 0 או הכל 1 עכשיו השאלה שלי האם יכולה להיות כתובת כזאת : 125.0.15.18 או 187.230.0.17 או 0.158.16.178 כלומר שב network id יהיה אוקטקט אחד שיהיה 0 או 255 ?

• 4 תגובות
    • 944 צפיות
  2. Started by eranx,

hey, I'm having little bit of a problem. I got a CISCO router 1721, and I'd like to DENY all inbound traffic and PERMIT specific IPs, not range of IPs but a static IPs. I know the first thing I need to do is permit the IPs and as last command deny any. I'm still learning the CCNA alone and having a problem. can you please write me the exact commands from the begining how to do it? thanks alot, really, strife

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  3. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3355083,00.html ומתי לעזאזל הם כבר ישיקו את ה-ADSL2 שהבטיחו לנו לפני כמה חודשים?

• 55 תגובות
    • 4.3k צפיות
  4. אני רוצה להקים רשת אלחוטית בבית ואני ממש חייב את עזרתכם. השרטוט של הבית: הרכיבים של הרשת האלחוטית: 1 - xbox 2 - xbox360 3 - מחשב ישן שמשמש היום רק להורדות 4 - מחשב חדש שאני עובד עליו 5 - מודם הכבלים 6 - מודם אלחוטי (שכנראה יהיה WRT54GL) אני רוצה לבנות את הרשת בצורה כזאת שאני אוכל לראות בטלויזיה שבסלון סרטים וסדרות מהאינטרנט. איך אני יכול לארגן את הרשת בצורה כזאת שאני אוכל להנות בטלויזיה שבסלון מסרטים וסדרות שאני מוריד, וגם לעבוד עם המחשב בממ"ד וגם להוריד עם המחשב הישן (שיהיה איפה שהוא בבית). הערה: הממ"ד הוא החדר עבודה שלי ולכן, כמו שניתן לראות בשרטוט המצורף של הבית, מחשב העבודה שלי (4) חייב להיות בממ"ד. מכאן אני מתחיל להסתבך :s05: רציתי לשים את הXBOX בסלון …

• 1 תגובה
    • 776 צפיות
  5. יש לי מודם ראוטר של ECI של בזק, אני רוצה לפתוח פורטים לכמה תוכנות, אני ניכנסתי אליו אבל משום מה אין אפשרות NAT ששם לפי מה שהבנתי מכניסים פורטים. איך אני מתקן תבעיה ומכניס פורטים? אולי יש עוד דרך להכניס פורטים? תודה אנשים [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 796 צפיות
  6. Started by kisin,

איך ניתן לחבר את האיקס בוקס הישן לרשת האלחוטית בבית? אני רוצה לחבר את האיקס בוקס לטלויזיה בסלון ורוצה שהאיקס בוקס יהיה מחובר לרשת האלחוטית כדי שהוא יתפקד כHTPC בסלון

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  7. היי. יש לי רשת הכוללת שלושה מחשבים המקבלים את יכולת החיבור ממודם הכולל בתוכו ראוטר (או להפך) של Level one מבזק. היה איזה לילה גשום מאד ומלא ברקים לפני כמה ימים ואני לא יודע אם יש קשר אבל החיבור הפך להיות "מוגבל או לא פעיל" לפי וינדוס, אצלי הוא לא פועל. באפשרויות החיבור יש אפשרות לשנות את סוג ה-EAP, אצלי האפשרות היתה "Smart Card or other certificate" והיו גם "Protected EAP" ו- "MD5-challange" כשהעברתי לprotected EAP התוצאה היתה זהה אך כשהעברתי לMD5-challange הצלחתי להתחבר כרגיל. הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין החיבורים, האם אני יכול פשוט להשאר על MD5 הזה ומה גרם לבעיה? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  8. Started by elad_jacoby,

בהמשך לאשכול הקודם שפתחתי לא מזמן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=231541.0 אני עומד לרכוש את המחשב החדש ואיתו את הSwitch: 1. רק כדי להיות בטוח, מחברים את הSwitch לשני המחשבים ולראוטר (בעזרת חוטים שהם מביאים לי) ומחברים אותו גם למחשב וגם לתקע חשמל? 2. האם זהו switch? http://zap.co.il/model.asp?model_id=376093 3. החשמלאי שאל אותי איזה חוטים צריך כדי להעביר את הswitch ממחשב למחשב (עקרונית אני צריך רק להעביר כבל אחד ממחשב אחד הרחוק זה שלא ליד הswitch) איזה סוג חוט זה? אם מישהו יודע אז תודה רבה זה מאוד חשוב לי.

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by m0sh,

רציתי לדעת אם מישהו פה חובה הורדה איטית משרתים אני ב012 ADSL ובזמן האחרון יש לי שוב מהירויות הורדה נוראיות...וזה רק מFTP...האם מישהו יודע על פתרון? תודה

• 4 תגובות
    • 884 צפיות
  10. Started by ladani22,

למישהו יש מדריך לנתב הזה?(אפילו באנגלית) כל מה שאני יודע זה שכתובתו 10.0.0.2 וידוע לי גם ה LOGIN שלו אבל התפריט שלו קצת מורכב מאשר נתבים אחרים

11. מה אני צריך בשביל לגלוש עם מחשב נייד מכל מקום באינטרנט..? אם אפשר להרחיב את ההסבר..

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום, אני צריך המלצה לקנות ROUTER אמין ורציני עבור רשת עבור - שלושה מחשבים מחוברים חותי (יש לי כבר רשת עם HUB וחוטים בבית) - שני מחשבים מחוברים אלחותי יש לי מודם ADSL SAMSUNG כחול ואני מחובר לבזק בינלאומי וזה בית דו קומתי אבל המרחקים מאוד קצרים. ראיתי יותר מידי סוגים וקשה לי להחליט. כולם רוצים למקור לי EDIMAX אבל ב-ZAP יש כמה ביקורות לא טובות בנוסף אני לא משוכנע אם כדאי לרכוש ROUTER עם מודם כי מישהו אמר לי שהמודם שלי ישן כבר. איזה אתם ממליצים ?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by omrij,

בשעה טובה ומוצלחת החלטתי להחליף את הראוטר המזדקן והדפוק שלי (D-LINK DI-614) לאור המון המלצות חמות בפורום החלטתי ללכת על הWRT54GL. הסיבה העיקרית שאני מחליף היא חוסר היכולת של הראוטר הנוכחי לתפקד עם רשתות P2P בצורה נורמלית אז כמובן, שכמה דקות אחרי שהזמנתי את הראוטר גיליתי את זה בויקיפדיה . מוצע לזה תיקון באתר של UTORRENT http://www.utorrent.com/faq.php#Special_note_for_users_with_Linksys_WRT54G_GL_GS_routers אבל מכיוון שאין לי כח להתחיל להתעסק עם שטויות וגם אין לי ממש זמן רציתי לדעת אם נתקלתם בבעיה הזו? האם הפתרון המוצע פתר אותה? אולי בכלל עדיף לבטל את ההזמנה ולקחת משהו אחר? יש לציין שאני לא צריך שום דבר מיוחד (האמת, גם לא את מה שה DD-WRT מציע) רק ראוטר יציב! ש…

• 26 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. Started by amirn,

הי, יש לי שני מחשבים ( XP SP1) שמחוברים בכבל ב- ICS (לפי המדריך באתר) שיתוף קבצים עובד לשני הכיוונים, אבל במחשב הלקוח אני לא יכול לגלוש באינטרנט (או לעשות כל פעולה שקשורה לאינטרנט) על המחשב השרת מותקן ZONE ALARM וקינפגתי אותו להוסיף ל-TRUSTED את ה-IP של המחשב לקוח רעיונות? תודה

• 1 תגובה
    • 603 צפיות
  15. אז ככה... יש לי מחשב עם מודם שהפכתי לראוטר ECI 270 וסוויץ' שמחבר עוד מחשב ויש בינהם רשת. הוספתי מחיצה חדשה והתקנתי בה את הווינדוס החדש - וויסטה. אבל האינטרנט לא עובד לי גם אחרי שהגדרתי את כל ההגדרות בכרטיס רשת . אבל כשבדקתי PING בין המחשב עם הוויסטה לבין הראוטר אז היה בינהם וגם בין המחשב השני . אני לא יודע מה לעשות??

• 0 תגובות
    • 602 צפיות
  16. Started by msa90,

שלום יש לי אינטרנט אחד וחצי עכשיו אני בחברה קטנה בעיר מגורים שלי ויש לי ירידות רציניות במהירות האינטרנט (בדקתי בזולו יש משהו מיוחד שבודקים בו) http://www.zooloo.co.il/calc/internet_connection_speed.asp עכשיו אני רוצה לדעת האם זה הגיוני שזה עולה ל 180 ויוריד ל 20 בשניה? האם הבעיה בחברת אינטרנט שלי? תודה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 622 צפיות
  17. Started by choochoo,

שלום, עד לא מזמן הרשת הביתית שלי עבדה מצוין. המחשב הראשי שימש כנתב, עם חיבור אחד למודם Eth וחיבור שני ל-LAN. אל ה-LAN התחבר בכבל ישירות המחשב הנייד. לפני כיומיים שדרגתי את החייגן של ברק (L2TP) ומאז אני לא מצליח לגלוש מהנייד. יש לציין שכל הפינגים מהנייד אל המחשב הראשי (לכתובת 192.168.0.1) עובדים (וגם אל כתובות ה-Eth modem שהיא 172.13.12.1).... לזכרוני היה ניתן להגדיר את השיתוף על החייגן (L2TP) אבל כעת כל פעם שאני פותח properties של החייגן - אני מקבל את הלוח בקרה שלו ללא יכולת להגדיר שיתוף. הגדרתי שיתוף על חיבור ה-eth modem אבל זה לא ממש עוזר ..... אשמח לעזרתכם.

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  18. היי, הבנתי מכם (שרשור אחר) שרוב הנתבים תומכים בניתוק או ניטרול (disable) פונקציית האלחוט, כלומר כשאין צורך באלחוט ניתן לנטרל אותו ובכך לחסוך בקרינה בבית. ובכן, עשיתי סקר קטן ומצאתי שלושה מועמדים בטווח המחירים שלי והם: LINKSYS - WRT54G G Edimax BR-6204WG Router D-Link DI-524+ Router מי מהם המומלץ? המחירים הם 360, 220 ו 230 בהתאמה (מלמעלה למטה ברשימה). אני משתמש המון באימיול כך שניתוקים זה לא דבר שאני מוכן לסבול. כמו כן הראשון בא עם 3 שנים אחריות בעוד השניים האחרים עם שנה אחת. תודה רבה, אופיר

• 4 תגובות
    • 620 צפיות
  19. Started by kwan,

שלום לכולם לא ידעתי אם להמשיך את הת'רד הקודם שפתחתי מלפני כעשרה ימים (בלינק המצורף)..אך רק אתמול יצא לי לבדוק מה שנאמר . http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=231327.msg2028863#msg2028863 בכל מקרה , הצלחתי לשתף את המדפסת ברשת ולגשת אליה מהמחשב השני כפי שהוסבר ותודה למי שעזר . הבעייה כעת שכאשר אני מנסה לגשת ממחשב WIN95 למדפסת הרשת ב-WINNT או בכלל למחשב עם ה-WINNT הוא רואה ברשת את המחשב אך כשאני לוחץ לכניסה ,הוא מבקש ממני סיסמה . המחשב 95 מוגדר כמובן עם אותו SUBNET ו-GATEWAY . רק IP שונה ברשת . האם הבקשה לסיסמה היא בגלל שאין אפשרות מתחנת 95 לגשת ל-WINNT ? (אגב, הפוך כן ניתן) תודה רבה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  20. אני פונה שוב לפה לעזרה אחרי שעה עם תכנאי לנובו בטלפון והבעיה לא ניפתרה הבעיה היא : הכרטיס עצמו הוא 100 לא 10 ...זה מחשב חדיש אבל ההעברת קבצים פשוט לא זזה !!!!!!! עם המחשבים האחרים ברשת הכל טס...5 מגה עוברים ב 2 שניות אבל עם הנייד לוקח 12 דקות !!! ניסינו התקנת דרייבר אחר.....ניסינו התקנת דרייבר אחרון ...ניסינו לשחק עם ההגדרות להעביר מ 100MB ל 10 ...או מ 100 FULL DUPLEX ל 100 HALF DUPPLEX .....כלום לא עזר ...עדיין ההעברת קבצים או בכלל רק לראות את המחשב השני ברשת לוקח שנה (לגלוש בספריות הכוונה...) כמובן שניסיתי להעביר פורטים בראוטר ובכלל ניסיתי לחבר את הנייד לכבל רשת אחר , זה לא הבעיה בכבל הנייד פועל על XP HOME בניגוד לשאר המחשבים ברשת שפועלים על XP PRO ...אבל נאמר לי שזה…

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  21. אני מחובר בכבלים, חיבור עם חייגן בראוטר אלחוטי 3COM 100-75. נייח אחד מחובר בצורה קוית לראוטר, נייד מחובר בצורה אלחוטית. במחשב הנייח, שמתי לב היום שאני גולש בצורה תקינה, אבל כל מה כמה דקות בערך הגלישה נפסקת ואין תקשרות לאינטרנט לדקה או שתיים. FTP לא תקין, פינג לא תקין וכו', כאילו שכל הגישה לאינטרנט נחסמת לשתי דקות, וחוזרת להיות תקינה שוב לבד! התקלה ממשיכה לחזור על עצמה וזה מתחיל להציק. אין תוכנות שיתוף ברקע, סרקתי לווירוסים עם פנדה אנטי ווירוס אונליין, מיקרוסופט אונליין סקאן וכו', לא נמצא משהו רציני. ניתוק והפעלה מחדש לא מועילים. מה יכול לגרום לבעיה?

• 3 תגובות
    • 598 צפיות
  22. אני יודע שאני צריך להגדיר את הTCP/IP העניין הוא שיש לי 2 מקומות בו ניתן להגדיר ואנני בטוח היכן המקום הראשון הוא local area connection המקום השני הוא broadband connection מצ"ב תמונות (אגב האם אני זקוק לכל מה שמופיע בתמונות? אני מתכוון לכל היישומים שמופעים בתמנות תודה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 542 צפיות
  23. אז ככה.אני חיברתי 2 מחשבים ברשת עם כבל רשת בלבד לפי מדריך שפירסם פה אחד הגברים. הבעיה שלי היא שאני לא מצליח להפעיל את המסנג'ר במחשב הלקוח.הורדתי וביטלתי כל חומת אש ואנטיוירוס ועדין זה לא עובד. אם למשהו יש פתרון עבורי אני אודה לו מאודדדדד. תודה ושבת שלום אנשים

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  24. אני מכניס את הדיסק עוקב אחרי כל ההוראות עושה חיבור L2TP ולאיודע זה לא עובד לי כשזה מנסה לבדוק עם החיבור עובד זה רושם שלא.. אז מה הבעיה יכולה להיות לפי איך שזה ניראה על הראוטר הכל עובד נכון כנראה הבעיה משהו בהגדרות כשאני מתקין אז מה יכול להיות הבעיה שם? אולי איזה משהו שביקשו לרשום משהו L2TP SERVER ורשמתי שם אייפי 10.0.0.10 או לאיודע מה יכולה להיות הבעיה..

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום לכולם, מעוניין בהמלצה לנתב קווי/חוטי עם שרת מדפסות מובנה USB. לאחר עיון מעמיק בפורום התעניינתי בנתב: Edimax BR6104KP אך לאחר בירור קצר עם היבואן הגיע לידיעתי שכרגע אזל המלאי בארץ. ושאלה נוספת: האם בחיבור USB ניתן לחבר רק מדפסת או שניתן לחבר גם אמצעי אחר כמו HD חיצוני שיהיה מחובר לרשת? ואם אי אפשר אז מה היא הדרך הטובה ביותר לחבר HD חיצוני למערכת? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 561 צפיות

דיונים חדשים בפורומים