רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,508 דיונים בפורום זה
-
המחשב שלי מרושת כחלק מקבוצת LAN די גדולה. ברשת הזו ישנם מס' קבוצות מחשבים (Groups) כאשר בכל קבוצה מס' מחשבים (בין בודדים ל-15 בקבוצה הגדולה ביותר). למחשבים יש מערכות הפעלה שונות / חומרה שונה אחד מהשני. כל המחשבים מחוברים לשרת אחד מרכזי שמנתב את התקשורת החוצה. אני שואל אם ישנה איזושהיא דרך כדי לגרום לשרת של הרשת (שממנו "יוצאים" החוצה), לתת קדימות ראשונה למחשב שלי בהעברת/קבלת נתונים (תקשורת)? הרי תקשורת ברשת מחשבים נעשית במעיין "תור" (FIFO - First In First Out). אולי ישנה תוכנה מסויימת שיכולה לגרום לכך? מישהו מכיר משהו? מקווה שהבנתם אותי, ואם לא - תשאלו מה לא ברור.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום כולם, יש לי בבית נתב אלחוטי של חברת NETGEAR ותמיד היה מאובטח בWEP. הבעיה התחילה כשחזרתי מארה"ב עם מחשב נייד חדש של DELL והוא כל הזמן נתן לי הודעת שגיאה שהססמה שאני מזין לא עומדת בקריטריונים שלו (וזה אחרי שניסיתי כל ססמה אפשרית בכל תצורה אפשרית 64 ו-128 ). מאז אין לי בררה ואני נמצא עם הנתב בצורה פתוחה, דבר שאני ממש לא אוהב. אם מישהו מכיר ויודע מה הבעיה או טיפים לעקוף אותה אני אשמח. תודה.
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום. זקוק לרעיון יצירתי!! יש לי דסקטופ (win xp pro), לאפטופ (win 98), מודם ADSL של אלקטל, ראוטר של Belkin (ארבעה פורטים + פורט ל-ADSL) מחוברים ברשת. ה-setup של הראוטר מאפשר בחירה בין 3 אפשרויות: IP דינאמי, IP סטאטי או PPPoE. מכיון שמודם ADSL אינו מחובר כל הזמן אלא דורש חיוג עם הגדרת שם משתמש וסיסמא, יש לבחור ע"פ הוראות של Belkin (כך גם אמרו לי בטלפון) ב-PPPoE. הבעיה שקוי זהב עובדים ב-PPPoA ובזה הראוטר לא תומך. ניסיתי בכל 3 השיטות. הצורה היחידה בה הצלחתי לגלוש (חלקית) היא כאשר הגדרתי IP סטאטי (למרות שאין לי IP קבוע), בעזרת ההגדרות הבאות: WAN IP- 10.200.1.1 (קוי זהב) Subnet Mask- 255.0.0.0. Gateway IP- 10.0.0.138 DNS- 10.0.0.138 במחשבים מוגדר קבלת IP אוטומאטית הבעיה שההתחב…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה המהירות של העברת קבצים על רשת מהרד - דיסק אחד לשני על גבי הרדיסקים חדשים PATA כאשר מהירות הרשת עצמה היא 10\100?
-
- 6 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום, לפני הרבה זמן התחילו אצלי בעיות מהירות במחשב (זה הורגש במשחקי רשת אבל אני בטוח שזה לא רק במשחקי רשת פשוט זה פחות מורגש). עשיתי פורמט למחשב כי חשבתי שזה וירוס כלשהו אך גם לאחר הפורמט הלגים המשיכו, זה מתחיל ב'קפיצה' של פינג פתאום. יש לי כרטיס רשת Edimax אך לדעתי זאת לא הבעיה כי גם אחי מתחבר לראוטר והלגים שלי משפיעים גם עליו אז זה לא יכול להיות הכרטיס רשת שלי בגלל שזה היה משפיע רק עלי. למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה? ולמישהו יש תוכנה לניטור תעבורת רשת מומלצת? בתודה, Mystery.
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
הי. אני עובד די הרבה זמן עם מודם-ראוטר לבן של בזק (DGN2200), ואני לא מרוצה. אני לא מומחה תקשורת, אבל מתסכל אותי שאני לא יכול לשדרג פירמוור, מדי פעם יש לי ניתוקים (אני לא בטוח שזה המודם, אבל אני חושד...), ישנם פיצ'רים שלא עובדים ואני לא יכול לגשת לקונפיגורציה המתקדמת שלו (אין לי גישה לBusyBox או SNMP והUI ממש מעצבן). התחלתי להסתכל על סקירות של ראוטרים בפורום ושמתי לב שהם לא עם מודם מובנה. תהיתי אם זה לא יתרון כמו שחשבתי שהראוטר יהיה משולב עם המודם. אם אני משקיע בראוטר אבל לוקח מודם מעפן של בזק זה לא אומר שהמודם יהפוך להיות צוואר בקבוק בכל מה שקשור לmax connections וכד'? כיוון שראיתי כמה קבועי הפורום hardcore בקשר למהירויות שלהם אני בטוח שמה שמספיק טוב להם יספיק לי. אתם משת…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
לפני כחודש התפתח בפורום רשתות ופס רחב ב-"תפוז" שרשור לגבי הזמנת נתבים מאתר DealExtreme (הלינק לשרשור המקורי -- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=20&msgid=138571980&archive=1). בעקבות אותו שרשור הזמנתי את אחד הנתבים מהאתר. את החוויות שעברתי מאז אתם מוזמנים לקרוא כאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=535
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כבר כמה ימים (4+-) שהטורנטים אצלי מורידים נורא לאט. יש לי אינטרנט 30 מגה. הייתי רגיל להוריד מטראקרים ציבוריים במהירות 1.5-2.5 מגה לשנייה. ומטראקרים פרטיים ב-3 מגה+- כרגע אני מוריד ב-500Kbps-800Kbps במקרה הטוב. אתמול בקושי הייתי עובר את ה-100Kbps. ככה שיש שיפור מאמול. בהורדות ישירות, אני מוריד במקסימום מהירות (3.5 מגה לשנייה) מבחינת מהירויות העלאה, אין בעיה. מגיע למקסימום גם בטורנט וגם ב-speedtest. רק מהירויות ההורדה (בטורנט בלבד) הן הבעיה. קראתי דיון נוסף בפורום מתחרה, שיש כמה אנשים שגם כן נתקלו באותה הבעיה בדיוק. תשתית הוט, ספקית בזק. ומהירויות ההורדה בלבד של הטורנטים נמוכות מאוד. זאת לא בעיה של פורטים או הגדרות מסויימות במחשב. כי לא שיניתי שום דבר. והייתי רגיל להוריד במ…
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מחובר ברשת אלחוטית אל מחשב אחר. במחשב השני יש תיקייה משותפת שאני רוצה להתחבר אליה. איך אני מתחבר אליה?
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
אתמול עברתי מחיבור במהירות 5MB על בתשתית הוט עם 013 ללא חייגן(שעבד מצויין לאחרונה) לחיבור במהירות 12MB עם חייגן בטריפל C (אין אפשרות לחיבור ללא חייגן) אני מחובר עם ראוטר 6204WG של אדימקס שהולך איתי כבר כמה שנים. מהירות ההורדה המקסימלית שאני מקבל דרכו היא סביב ה7MB, האפלואד עובד סבבה. בנוסף ישנה איטיות מסויימת בטעינת הדפים- לא משהו היסטרי אבל בהחלט מורגשת. החיבור שהיה לי 5MB קודם היה טוען מהר יותר. לציין שבחיבור ישיר למודם ללא הראוטר אני מקבל מהירות כמו שצריך - 12MB כבר דיברתי עם התמיכה של כל החברות והשרות של אדימקס והבנתי שבחיבור עם חייגן זו בערך מהירות ההורדה המקסימלית שאקבל מהראוטר הזה ושבחיבור ללא חייגן כנראה שאוכל לסחוט ממנו מהירות של 12MB אבל לא יותר מכך... אז יש לי …
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מחפש המלצה לכ.רשת אלחוטי (מעדיף USB). לשימוש ברשת בין שני מחשבים מערכות הפעלה 98 וXP כאשר הXP נמצא על לפטופ וה98 עלDESKTOP. הכרטיס רשת הינו ל98. מעוניין לדעת תאימות בין מערכת הפעלה לכ.רשת ועוצמת קליטה סבירה לשימוש ביתי.
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
CES 2015: חברת D-Link הטאיוואנית מציגה סדרת נתבים חדשה העונה לשם Ultra, עם יכולות מרשימות במיוחד ומראה חוצני תואם לכתבה: http://hwzone.co.il/d-link-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a8%d7%a2%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%aa%d7%91-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%96%d7%a8-%d7%95%d7%94%d7%99%d7%99%d7%97%d7%95%d7%93%d7%99-%d7%91/
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להעביר כבל אינטנרט(נתב)מחדר לחדר.זאת אומרת בחדר אחד יש את הראוטר ובחדר השני(ממד)-אני רוצה להעביר לשם את הכבל.ניסיתי להישתמש בכרטיס רשת אך זה פועל לאט בגלל שהחדר הוא ממד.אני לא יכול להעביר את הראוטר לחדר שלי כי אחרים לא יקלטו בבית...יש לך אולי פיתרון?תודה רבה, ושבת שלום אני לא יכול להעביר את הכבל דרך קו טולפון או דרך הקיר... משהו מכיר פיתרון? אשמח לעזרה.
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי חברים. החלפתי ראוטר עקב תקלה מבזק ל dlink 6740u עד אתמול האקסבוקס (G250) התחבר לרשת ללא כל בעיה והכל עבד מעולה. לא פתחתי פורטים ולא עשיתי כלום והכל עבד פיקס. היום אחרי החלפת הראוטר אני לא מצליח להתחבר לאקס בוקס ליב. בהתחלה לא הצלחתי להתחבר ל xbox live. והופיע לי הודעה שאני אוכל להתחבר אך אסבול מאיכות פחותה במשחקים (לא אשמע קול בשיחות עם שחקנים וכדומה) שיחקתי עם פורטים בראוטר ופתחתי את כל הפורטים של האקס בוקס (80,88,3074,53) כל אחד לפי מה שהוא צריך. עכשיו האקסבוקס כבר לא מתחבר לאינטרנט ומודיע על תקלת mtu. ממה שראיתי באתרים שונים התקלה MTU פשוט אומרת שלאקס בוקס אין מושג מה התקלה וזה יכול להיות הרבה תקלות שונות... בקיצור זקוק לעזרתכם. חנן
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, בימים האחרונים אני לא מצליחה להתחבר לרשת האלחוטית. בחיבור ישיר למודם של בזק יש לי רשת. לאחר איפוס והגדרה מחדש של הראוטר אני מצליחה להגיע למצב connected אבל אין לי רשת. אשמח לעזרתכם
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הראוטר הוא 6204WLG של EDIMAX המודם הוא ALCATEL השחור 5 נוריות, החיבור הוא ADSL במהירות 2MB DOWNSTREAM ואם אני לא טועה 160Kb UPSTREAM. אחותי מסתמכת באופן מלא על שידורי טלויזיה מחו"ל, ולכן את כל הסדרות שבהן היא צופה היא מורידה דרך הTORRENT. הבעיה היא שברגע שהטורנט מתחיל לעבוד, החיבור האינטרנטי מנוטרל לחלוטין, ועד לכמה שניות אחרי שסוגרים את הTORRENT אי אפשר לגלוש ו/או לבצע שום פעולה עם הקישור האינטרנטי. ראוי לציין ש: 1. המהירויות שהטורנט מוריד בהן, משביעות רצון, אבל זה לא מגיע למהירות של מעל ל120Kb שזה כחצי מרוחב הפס שלנו. 2. הפורט שהTORRENT משתמש בו פתוח בROUTER. 3. ניסיתי להגביל את הUPSTREAM, אך לא הייתה השפעה. 4. לא פעם הראוטר בכלל מתנתק מהאינטרנט בזמן שהטורנט פתוח. איזה…
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הציעו לי ראוטר אלחוטי של טראדנט כולל כרטיס PCI עם אנטנה. זה יחדור דרך הקירות של הממ"ד? המחשב השני הוא קיר ליד הממ"ד.
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
טוב אז ככה במשך תקופה הייתי מחובר לראוטר שהיה בחדר של אחי אבל בגלל הקירות (בניה ישנה קירות בטון גם בין חדרים) הקליטה הייתה סבירה מינוס אבל בגלל שאחי הלך לצבא החלטתי לגנוז את המודם לחדר שלי ולהנות משיא המהירות והיום הזמנתי טכנאי שעשה לי אפשרות חיבור נוסף למודם בחדר שלי הבעיה שהוא כן מגיעה לסופי שבוע אני לא רוצה להחזיר את המודם כל פעם ואין לו כרטיס רשת אלחוטי גם מבחינת כרטיס רשת אלחוטי רגיל זה בעיה כי הלוח אם שלו כבר ככה צפוף וזה מחשב מאוד ישן שיכול ליתפגר במהירות ובגלל זה אני לא רוצה אפילו לפתוח אותו במקום זה אני חשבתי על כרטיס רשת אלחוטי מבוסס USB אבל צריך אחד אם אנטנה אחרת זה לא יעבוד בתודה לעוזרים קרירין
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום פירמטתי את המחשב הנייח שלי ושחכתי לגבות את הדרייבר של הכרטיס רשת -עכשיו אני לא יכול לגלוש באינטרנט במחשב הנייח אני כרגע מתחבר עם המחשב הנייד אין לי דיסק התקנה של הכרטיס רשת - כנראה נעלם לי דיפדפתי כאן בפורום וראיתי שעוד אנשים נתקלו בזה ושהפתרון זה להוריד תוכנה ובעזרת לגלות את החומרה הורדתי את התוכנה CPUZ התקנתי אותה במחשב הנייח בישביל לראות את הנתונים של הלוח אם וזה מה שמראה לי יצרן - gigabyte מודל- GA-M55PLUS-S3G Nvidia Nforce 410/430 חיפשתי בגוגל דרייברים מתאימים ללוח עם המודל הזה ומה שמצאתי זה מלא גירסאות שאני לא יודע איזה להוריד ובכלל אני לא חושב שיש שם דרייבר לכרטיס רשת אשמח לעזרה ממכם יש לי ווינדוס XP 64 ביט תודה ..אשמח להסבר מה אני צריך בידיוק להוריד ביש…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ואם ישנו הבדל מבחינת הגנה בין ראווטר אלחוטי לראווטר קווי (עם כבל)? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחרונה רכשתי מגבר טווח לרשת אלחוטית מסוג TL-WA850RE ונתקלתי בבעיה - להלן התרחישים: כשהמכשיר מקושר לנתב TD-W8961ND - מחשב נייד - מתחבר ויש גלישה גם דרך המגבר והן ישירות דרך הנתב. סלולרי נייד נוקיה N8 - מתחבר ויש גלישה דרך שניהם. טאבלט של סמסונג - מתחבר ואין גלישה דרך המגבר, אך יש גלישה דרך הנתב. סלולרי של סמסונג - מתחבר ואין גלישה דרך המגבר, אך יש גלישה דרך הנתב. כשהמגבר מקושר דרך נתב של Netgear דגם DG834G V4 כל המכשירים מתחברים וגולשים ללא בעיה גם דרך המגבר. המגבר עם גירסת קושחה אחרונה (כך נקנה). יש פתרון?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
הגעתי היום לאתר לקוח שברשותו רשת ביתית עם גישור רשת אלחוטית ע"י לעסק (תקשורת רגילה (כמו ביתית)) . הלקוח ביקש ממני להשים 2 ראוטרים חדשים אחד בבית ואחד בעסק למקרה שאם אחד הראוטרים קרס השני ממשיך לתת תקשורת. הכנסתי את 2 הראוטרים לאותה הרשת לדוגמא אחד 192.168.0.1 והשני 192.168.0.2 אני רוצה לציין ש2 הראוטרים כבר היו מוגדרים עם חייגן וקיבלו כתובת IP מהספקית אינטרנט. אני חשבתי שאם אני מוסיף DNS ידני בכל מחשב לדוגמא שאם בבית זה 192.168.0.2 ובעסק זה 192.168.0.1 אז בכל אחד מהם אני מוסיף DNS של השני. התקשורת הלוקלית עובדת בסדר גמור אבל כאשר אני מנסה לעשות הדמייה של קריסה של 1 הראוטרים תוך כדי שאני עושה פינגים לאתר חיצוני הוא רושם לי כמה רגעים אחרי הניתוק כבל בזק מראוטר destination …
-
- 28 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
יש לי במחשב הנייח, שאליו מחוברת המדפסת, וינדוס 7 ובנייד יש 7/XP הגדרתי שיתוף של המדפסת כמו שמגדירים כונן/תיקיות למינהן וניסיתי לשלוח קובץ מהמחשב השני אבל ההדפסה לא יצאה לפועל.
-
- 2 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום חבר'ה, עברתי מאינטרנט של HOT לקומבינה של 018. התחברתי ל40MB וגיליתי שבשביל מהירות מעל 15MB צריך מודם שתומך VDSL (ואני כמו טיפש רכשתי לפני זה מודם-ראוטר רגיל) אז הזמנתי באינטרנט מודם של HUAWEI HG612, חיברתי אותו לחשמל, חיברתי אליו את כבל הDSL ואת הLAN2 למחשב. כשאני מקיש בשורת כתובת "192.168.1.1" שום דבר לא עולה והנורת DSL בכלל לא דולקת. יש משהו שאני יכול לעשות? הלכתי קודם ל: network and sharing->change adapter settings->local are connection->properties->IPV 4 propetries and changed ip to 192.168.1.100, subnet mask 255.255.255.0 and ip gateway to 192.168.1.1 לא עזר לי
-
- 22 תגובות
- 6k צפיות
-
-
יש לי נתב אלחוטי של EDIMAX בבית ולאחר שכל הבית חובר ברשת אלחוטית אני לא מסוגל להיתחבר לשרתים של FTP דרך FLASH FXP שהם מבוססים על כתובת IP ועל סיסמא. שאני מנסה להיתחבר עולה לי שה-IDNET שלי שגוי. היום אני מחובר לרשת בבית דרך מחשב נייד עם מודם אלחוטי מובנה של אינטל וגם בנייד אותה בעיה צצה לי אם מישהו יודע איך ליפתוח פורט 113 של ה IDNET אנא עזרו לי אני הרמתי ידיים כבר. :'(
-
- 4 תגובות
- 783 צפיות
-