עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by alex15,

מה אתם אומרים access point או כרטיס רשת אלחוטי. המרחק הוא 15 מטר לכל היותר עכשיו מה צריך בשביל שיהיה מחובר יותר טוב לאינטרנט ? קניתי ראוטר EDIMAX BR 6524N שהוא בתקן N אבל עכשיו הבעיה היא שאני צריך לקנות כרטיס רשת אלחוטי או אקסס פוינט אבל אניצריך שלא יעשה לי בעיותר עם ההתחברות ..והקליטה ... כי השקעתי בראוטר תקן N בשביל הרשת מה יותר טוב כי המרחק הוא 15 מטר ? מה עדיפ ? איזה סוג שיהיה מחובר לרשת 90 אחוז .ולמעלה .

• 2 תגובות
    • 860 צפיות
  2. שלום רב, שני מחשבי פנטיום 4 + windows xp sp2 , הרכבתי רשת ביתית (כבלים+חייגן) קווית בין שנייהם בצורה הבאה: מודם כבלים מחובר לנתב אדימקס 6104k, מהנתב יוצאים כבלים ישרים לשני המחשבים. שני המחשבים מתליחים להתחבר לאינטרנט ללא בעיה. כאשר אני מנסה לעשות רשת ביתית בעזרת האשף של WINDOWS אני לא מצליח לשתף את שני המחשבים ...(הכנסתי את הדיסקט שנוצר בעת התקנת הרשת למחשב השני וכלום לא קורה).... דרך אגב, כאשר אני מנסה לשלוח PING בים שני המחשבים זה נכשל.... מה אני אמור לעשות?

• 4 תגובות
    • 860 צפיות
  3. Started by tom123,

שאני נכנס להגדרות של הראוטר אחרי כמה דפים שאני עובר (2-3) אני מקבל Internet Explorer cannot display the webpage זה קורה ב 3 ראוטרים שונים במחשבים שונים. מה אפשר לעשות?!

• 2 תגובות
    • 860 צפיות
  4. באתר NetCHEIF פרסמתי היום מדריך חדש שכותרתו -- "תקני אלחוט, תדרים, איפנונים וערוצים (וגם Channel Bonding,‏ MIMO ו-Spatial Stream בתקן N)". קצב השידור האלחוטי התיאורטי המוגדר בתקן N הוא 300Mbps. על מנת לאפשר תקשורת במהירויות אלה, נעשה שימוש במגוון טכנולוגיות כמו ריבוי אנטנות (MIMO), שידור מרחבי (Spatial Stream), הקטנת ה-Guard Time, איחוד ערוצים (Channel Bonding) וכד'. במדריך נסקרים תקני האלחוט השונים שפותחו במהלך השנים האחרונות, וחלק מהטכנולוגיות המאפשרות לציוד אלחוטי בתקן N לתקשר במהירויות אלה. דגש מיוחד ניתן למנגנוני "איחוד הערוצים" (Channel Bonding) ו-"שידור מרחבי" (Spatial Stream), שיש להם השפעה קריטית על נפח המידע שניתן להעביר בכל רגע נתון. ה-LINK למדריך הוא -- http:/…

• 0 תגובות
    • 859 צפיות
  5. Started by kisin,

יש לי שני מחשבים בבית. אחד מחובר לאינטרנט ישירות והמחשב השני מחובר בכבל רשת פשוט אל המחשב הראשון, ביצעתי שיתוף אינטרנט ואני גולש באינטרנט בשני המחשבים. הבעיה שלי היא שהתקנתי SQL SERVER על המחשב שלא מחובר ישירות לאינטרנט ועכשיו אני רוצה, דרך האינטרנט, לגשת אל שרת הSQL שהתקנתי. לדוגמא, אני רוצה מהמחשב בעבודה שלי להתחבר אל שרת הSQL שמותקן אצלי בבית במחשב שלא מחובר ישירות לאינטרנט. האם זה אפשרי? ואם כן אז כיצד אני מבצע את זה? תודה מראש לכל מי שיעזור...

• 2 תגובות
    • 859 צפיות
  6. Started by Volter,

עד היום היו לי 2 מחשבים שהיו מחוברים בינהם עם כבל רשת אחד מארח..בלה בלה נולד לו עוד מחשב, ואני מתלבט איזה סוג רשת לעשות.. חשבתי על מחשב מארח והשנים האחרים מתחברים אליו \ לקנות ראוטר ולחבר את שלושתם מה היתרונות והחסרונות בכל שיטה? ואם ראוטר..אז איזה ממולץ? תודה

• 7 תגובות
    • 859 צפיות
  7. Started by Hack,

שלום! אני כתבתי פה כבר הודעה דומה אבל זו לא אותה שאלה רציתי לשאול איזה רשת תהיה הכי אמינה ועם ביצועים הכי גובוהים לחיבור 2 מחשבים (יכול להיות שיהיה גם 3) אחד בממ"ד בקומה התחתונה ואחד בחדר בקומה העליונה בתקציב של עד 800 ש"ח אמינה הכוונה שלא תעשה לי בעיות - לפי מה שהבנתי אלחוטית זה ממש צרה צרורה תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 859 צפיות
  8. Started by xrobi,

שלום חברים לאחרונה נתקלתי בתופעה מוזרה במחשבים שלי בבית יש לי שני ניידים עם WIN7 גולשים באלחוטי משניהם אני יכול לגשת לקבצים לקרוא ולכתוב אבל ממחשב אחד אני רואה את הכונן שמשותף במחשב השני אבל לא כל הקבצים מופיעים ז"ת אם יש בתקייה 30 קבצים אז רק 20 מופיעים מישהו יודע למה..? תודה

• 4 תגובות
    • 859 צפיות
  9. דוד שלי יש לו רשת אלחוטית....אבל יש בעיה אחת כל הזמן יש לו ניתוקים וגם כשאין לו ניתוקים אז הדף פשוט לא נפתח יש לציין שראוטר לא מהארץ...הוא מגירסא V6 הוא מחובר ל-012 ולכבלים HOT אשמח אם תעזרו לי פה.. תודה

• 3 תגובות
    • 859 צפיות
  10. בוקר טוב החלטתי להקים רשת בבית לארבע מחשבים . מחשב ראשי שיהיה בחדר שלי ואליו מחובר מודם ADSL של ECI (ודרכו תעבור התקשורת מהאיטרנט לשאר המחשבים ) ואליו מחוברים שני כרטיסי רשת (1 למודם ואחד חופשי ) מחשב 2 יהיה בסלון ויוחבר לטלויזיה ( יהיה אפשרות לשיתוף קבצים אבל לא אינטרנט ) מחשב 3 יהיה בחדר של הילדה ( שיתוף קבצים + אינטנט ) מחשב 4 לאפטופ ( שיתוף קבצים בלבד ) כל התשתית כבר מוכנה ! האם יש אפשרות לחבר את הראוטר למחשב הראשי ואת שאר במחשבים אליו ? ( ראוטר של EDIMAX יעשה את העבודה ? איזה מומלץ ) ? מה לגבי אבטחה ? כרגע אני משתמש בפיירוול תוכנה למחשב הראשי בלבד ! כל עזרה והמצלצה תתקבל בברכה אוקיי לאחר חיפוש בפורם מצאתי הודעה לגביי EDIMAX BR-6104K - Broadband Router …

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  11. יש לי KASPERSKY 6 ואני משתמש ב FIREWALL שלו אכשיו כל 5 דקות תוקפים אותי intrusion.win.dcom.exploit intrusion.win.lsass.exploit intrusion.win.mssql.worm.helkern מה אני עושה פשעם תקפו אותי רק פעם ב... ורק ה WORM.HELKERN טכשיו זה יותר !!! בבקשה שמישהו יעזור לי :-[

• 7 תגובות
    • 859 צפיות
  12. שלום, נמאס לי מה SIEMENS שבזק מחלקים כך שאני מחפש לקנות נתב אלחוטי חדש אבל אני לו בטוח שאם אצטרך מודם ADSL או שהסימנז של בזק יעבוד כמודם או שאולי לקנות קומבו של מודם+נתב, כך שאני מחפש משהו איכותי אבל לא יותר מידי יקר תודה

• 3 תגובות
    • 859 צפיות
  13. Started by Amir c,

יש לי ראוטר של אדימקס הכל מוגדר כמו שצריך... השאלה שלי היא לא איך לעשות שהמדפסת תיהיה ברשת אלא איך לעשות שהיא לא תצרוך משאבים מהמחשב שהיא נמצאת עליו לדוג במחשב שלי נמצא הרואטר המדפסת והכל.. אם מישהו שולח קובץ להדפסה ממחשב אחר אז הFPS והמחשב בכללי זז יותר לאט האם יש אפשרות שהמדפת תיהיה על המחשב השני (בלי להעביר אותה כמובן.. ובלי כבלים וכאלה...) או אם יש דרך לעשות שהמדפסת תפעל באופן "עצמאי"זאת אומרת שאני לא יצטרך להדליק את המחשב שלי מתי שמישהו רוצה להדפיס במחשב השני גם אני רואה מתי שאני שולח להדפסה את השורה של המדפסת שנמצאת על הROOT של המחשב שלי ואז רק את השם שלה יש דרך לעשות את זה הפוך ?

• 2 תגובות
    • 859 צפיות
  14. יש לי נייד וPC שולחני רגיל. יש לי כבל USB של PC-LINK רגיל וחדש (תומך USB2) מחשב השולחני מחובר לאינטרנט. שניהם מחוברים בינהם אבל אני רוצה שהייה לי חיבור לאינטרנט גם בנייד :s05: העם יש איזה תוכנה או משהו שיכולה לעזור לי פה? או מישהו שיודע איך עושים את זה? אני ישמח לקבל קצת עזרה פה איך אפשר לשתף חיבור רשת בכבל USB ??? תודה אנשים

• 3 תגובות
    • 859 צפיות
  15. Started by roy-bono,

מישהו מחובר איתם ספק + תשתית ויכול לדעת חוות דעת ?

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  16. אורח אלכס
    Started by אורח אלכס,

שלום לכולם : ) יש לי נתב עם מודם של בזק D-LINK DSL6740U (פח) מעוניין להחליף לפי מה שכולם אומרים פה C7 זה מה שצריך לעשות ? יש עכשיו אטרקציות בלק פריידי אז לטפס ל C9 לא דרמתי ו/או בכלל C3200 ? כשאני משווה ליד ה VR600 עושה רושם שיש לו תמיכה ביותר סוגי רשתות ??? אובד עצות לא יודע מה לבחור.... אולי בכלל את XIAOMI MI 3 ב 25$ וזהו? https://ksp.co.il/?list_compare=.35747..28428..37339. נתונים אם צריך-דירה 120מ' 2 טלויזיות עם קודי (תמיד רץ) 2 לפטופים 3 ניידים דיסק קשיח לנתב מלא שטויות שמחובר קוי לנתב-מערכת סאונד בקרת שליטה של לוג'ייטק וכאלו שטויות (לא נראה שמשנה) חשוב שיהיה מהיר בטוח ויכסה את כול …

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  17. Started by AnandaShake,

שלום כולם יש לי בעיה ושאלה לגבי הרשת בבית שלי לי ולמחשב של אחותי יש חיבור רשת באמצעות כבל מוצלב, והמחשב שלי הוא השרת. הכל עובד מצויין, מהירויות הגלישה טובות מאוד, אפשר לשחק בין שני המחשבים, אפשר להדפיס, לשתף קבצים והכל יש רק בעיה ממש מוזרה, שבכל פעם שאחותי מכבה או מדליקה את המחשב, האינטרנט במחשב שלי מתנתק לשניה, ואפשר להתחבר שוב רק כאשר המחשב השני כבוי לגמרי/טען לגמרי את הווינדואוס. למישהו יש מושג מה הבעיה? עוד משהו שכנראה שקשור לזה הוא שהמחשב שלי לא מזהה מתי אחותי מחוברת לאינטרנט - סמל החיבור שלה תמיד מופיע כמנותק, למרות שהיא גולשת (האייקון מופיע כמחובר רק כאשר אני מסמן את האפשרות שהמחשב יראה סמל של החיבור שלה כאשר היא מחוברת) עוד שאלה היא, איך אני משתף כונן שלם? המחשב א…

• 4 תגובות
    • 859 צפיות
  18. יש לי בדירה תשתית בקירות להעברת חוטי תקשורת/אודיו. כרגע מועברים שם כבלי אודיו לרמקולים בלבד. אני רוצה להעביר באחד מהצינורות כבל רשת, שיעבור מהמחשב בחדר לטלויזיה בסלון, ויחובר לסטרימר. הבעיות: 1. אין לי את הכלי שמלביש ראש על כבלים חשופים 2. אני לא יודע בדיוק מה אורך החוט בקיר (אין לי מושג איפה הוא עובר) אז הכי טוב זה יהיה גלגלת עם חוט רציף ארוך (מסוכך) - אין לי. 3. נראה לי די פשוט להעביר את הכבל החדש בתוך הצינור הקיים (צריך רק לקשור בין החוט החדש לישן, ולמשוך) - אבל אף פעם לא עשיתי דבר כזה, ואני מפחד שהחוט יקרע באמצע - לא רוצה לבדוק את העצבים של הבעל בית... בקיצר - אם מישהו כאן טכנאי רשת ויש לו את כל החומרים+כלים ורוצה לבוא לעזור לי עם העניין הזה (תמורת תשלום כמובן), שיצור…

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  19. Started by MrAccident,

אני צריך רואטר אלחוטי בשביל לחבר מחשב שנמצא בחדר אחר בבית ויש לי כזה, והוא עושה כל מיני בעיות באינטרנט למרות שהמחשב שלי מחובר אליו ישירות. האם המתג גם עושה משהו עם האות או שהוא פשוט מחלק אותו? בקיצור - אם אני מחבר את המחשב שלי למתג (וגם את הראוטר) אז המחשב שלי יהיה מחובר ישירות למודם\אינטרנט?

20. Started by Jesper,

הראוטר צריך לתמוך בחיוג L2TP. ישמש 3 מחשבים בחיבור אלחוטי שנמצאים ב-2 קומות שונות בבית ועוד אחד בחיבור קווי. אני מוריד טורנטים לפעמים (לא הרבה) אז עדיף שהראוטר יוכל להתמודד עם זה בצורה סבירה. תודה על העזרה!

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  21. Started by יואב שניר,

בהנחה שהמשתמש סטטי תחת ה IP של הספק 24/7 .. האם ישנן תועלות מ VPN ? ובהתיחס לאייפון ? איך הייתם מדרגים 100Mbps כרוחב פס של VPN ?

22. פרק נוסף בסדרת הפוסטים שלי על התנהלות הבעיתית של איגוד האינטרנט הישראלי. הפעם, למה התפטרה מנכ"לית איגוד האינטרנט הישראלי לאחר פחות משנתיים בתפקיד. http://www.netcheif.com/blog/?p=3346 את כל הפרקים בסידרה ניתן לקרוא כאן - http://www.netcheif.com/blog/?cat=202

• 0 תגובות
    • 859 צפיות
  23. אם אפשר לינק, כמובן אם זה מותר אז מצויין :] תודה רבה, לכל מי שעוזר :}}}

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  24. היי, יש לי אינטרנט 10 מגה של בזק ובזק בינלאומי. כרגע אני משתמש במודם של בזק שמתחבר לראוטר של edimax ומשם למחשב. אני מעוניין להחליף את הנ"ל בראוטר שכולל בתוכו מודם, שיתמוך אפילו במהירויות של 50 ו 100 מגה כדי לא למנוע ממני שידרוגים עתידיים ושהתמיכה ברשת האלחוטית תהיה מהירה ככל הניתן. נכון להיום קורה לי לא מעט שאני צריך לאתחל את הראוטר בגלל שפתאום אין יותר אינטרנט וזה מתחיל לעצבן אותי אז חשוב שזה יהיה דגם איכותי. בגלל שאני לא מבין בזה כלום אין לי העדפה לחברה, אני מעדיף מראש מוצר מוכח עם קבלות, ואם אפשר אפילו ניסיון אישי שלכם.. מבחינת תקציב אני גם די חסר ידע. הייתי אומר עד 500 שקל? אני לא בקטע של להתפשר על מוצר אבל אשמח אם יש חיה שעונה על התנאים שלי וזולה אפילו פי 5 …

• 2 תגובות
    • 859 צפיות
  25. Started by The-Devil,

אז ככה הגעתי להגדרות של כרטיס הרשת שלי והוא שואל אותי באיזה פרוטוקולים לעבוד והוא נותן לי את אהאפשריות הללו PXE או RPL אז במה אני צריך לבחור ומה זה אומר ?????? מחכה לתגובה...

• 0 תגובות
    • 859 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.