עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום יש לי מחשב נייח שמחובר לראוטר, הוא הראוטר היחיד בבית ואחראי על הWIFI. אני רוצה להעביר את המחשב הנייח מקום, שיהיה רחוק מהראוטר, אבל שבכל זאת יהיה מחובר לאינטרנט פיזית דרך כבל ולא דרך כרטיס WIFI חיצוני שאצטרך לקנות. מה האפשרויות? צריך לקנות מודם נוסף שיתחבר לקיר, ויהיה מחובר לנייח בלי שיפעיל WIFI? יש צורך בכל מיני הגדרות מיוחדות אם יש 2 מכשירים שמחוברים לקיר ? כלומר הראטור המקורי ומודם נוסף שאקנה ?

• 2 תגובות
    • 940 צפיות
  2. Started by Arie Ness,

שלום לכולם, יום אחרי שבזק התקינו אצלי את הנתב, יש ירידה חדה במהירות גלישה מהwifi. דיברתי עם בזק ומסתבר שזה "שירות בתשלום" להגדיר נכון את ההגדרות בנתב. מישהו ניתקל בזה ויכול לכוון אותי להגדרות החשובות? תודה

• 2 תגובות
    • 21.7k צפיות
  3. שלום לכולם, עברתי דירה וטכנאי הוט אמור להגיע מחר בבוקר לחבר אותי. בדירה החדשה יש כבל (כנראה של הוט) של דיירים קודמים, אבל הוא נגמר כ-2 מטר מהמקום שאני רוצה את הנקודה שלי. אני כבר צופה שהטכנאי יציע פשוט להוסיף מאריך, אבל הבנתי שהארכה כזאת עלולה להוריד את מהירות הגלישה. האם זה נכון? האם אני צריך להתעקש על החלפת כל הכבל במלואו מהמרכזייה עד הנקודה בבית?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Pressure,

שלום לכולם, בקרוב אני ומשפחתי עוברים לבית חדש ולכן יש לי מספר שאלות בנוגע לאינטרנט בבית החדש. מצטער מראש אם השאלות טיפשיות או אמורות להיות מובנות מראש, פשוט הידע שלי בנושא הזה הוא לא רחב. טוב אז אנחנו עוברים לבית עם שתי קומות, כשבכל קומה יש שקע טלפון (נראה לי שזה השם הנכון), מה שמעלה אצלי כמה שאלות. 1. האם אפשרי לחבר בכל קומה ראוטר בנפרד? זאת אומרת שבקומה הראשונה יהיה לנו ראוטר א' ובקומה השנייה ראוטר ב', ששניהם מחוברים בעצם לאותה הרשת. 2. בהמשך לשאלה הקודמת, מה אתם הייתם עושים במצב כזה? האם לדעתכם עדיף להסתפק בראוטר עוצמתי אחד שישרת את כל הבית? האם עדיף לשים ראוטר בכל קומה? האם עדיף לשים ראוטר באחת הקומות ואז בקומה השנייה לחבר מגדיל טווח …

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  5. Started by aboren,

שלום לכולם מחובר לADSL או בעצם זה כבר VDSL של בזק. ל100 מגה (בפועל מקבל 60 מגה). יש לי ראוטר של בזק שהפכתי אותו לפני כמה שנים למודם. אליו מחובר ראוטר של TPLINK 1043 V1 הלבן. שעליו התקנתי קושחה של גרוגוייל (או איך שלא כותבים את זה בעברית) עכשיו יש לי בעיות ברשת, בעיקר באלחוטי בתוך הבית שנוטה להתנתק לפעמים, גם שמדובר על הקומה למטה, איפה שנמצא הראוטר. מעבר לזה עוד כל מיני בעיות, כמו קפיאות ותקיעות וניתוקים. אני חושב שהגיע הזמן להשתדרג. אז אני מחפש ראוטר, או ראוטר משולב עם מודם. או אולי בכלל כדאי לקחת ראוטר מבזק. מחפש את הכי טוב בהכי זול שאפשר. אשמח אם תמליצו לי. גם להזמין מחו"ל זו אופציה. תודה מראש אביב

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. רשות התקשורת האמריקאית מגלה "קצת" יותר רצינות ממשרד התקשורת הישראלי ומאלצת את TP-LINK לשנות את מדיניותה לגבי קושחות צד שלישי. http://www.netcheif.com/blog/?p=6339

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  7. היי, אחי עבר לדירה בקומפלקס של מספר דירות ויש להם אינטרנט משותף של בזק. יש אינטרנט אלחוטי בכל המתחם ושקע של אינטרנט קווי בכל דירה. הבעיה היא שהמחשב שלו ממוקם בחדר ושם אין קליטה של הוויפיי והשקע של האינטרנט בסלון. ברור שהפתרון המועדף הוא להעביר כבל אבל זה קצת בעייתי בגלל שהדירה שכורה ולקדוח וכל זה. חשבנו פשוט לחבר לשקע ראוטר כדי שתהיה קליטה טובה בכל הדירה. אז דבר ראשון נשמח להמלצה לראוטר זול שפשוט צריך להגדיל טווח. דבר שני, איך מגדירים דבר כזה? כמו כן אנחנו לא אדמינים ברשת אז איזה נתונים או לא יודע מה צריך לבקש מהבעל בית? תודה על העזרה!

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by waseemrkab,

כל פעם שאני מדליק את המחשב חשוב לציין רק את המחשב הנייח בחשמל הSNR MARGIN יורד ל 4.0-2.0 dB במחשב הנייד לא עושה את זה וכשהמחשב הנייח כבוי הSNR חוזר בין 8.4 ל 6 dB אני לא יודע איך לפתור את זה ניסיתי הרבה דברים לא הצלחתי לפתור הזמנתי טכנאי ובדק לי את כל הקווים אמר שהכל בסדר אפילו ביקשתי ממנו שיחליף לי את כל הכבלים הישנים והתשתית בבית לחדשים וגם את הכבל העבה שעובר לעמוד חשמל (בזק) ועדיין לא עזר מבקש עזרה ובלילה האנטרנט מתנתק הDSL ומסנכרן מחדש והמהירות יורדת ל40 (36000kbps -40000kbps) יש לי ראווטר D -link DSL-G256DG ובראווטר הקודם הייתה לי אותו בעיה של NETGEAR VEGN2610 הנה תוצאות של מצב התשתית שלי במצב המחשב פועל http://i.imgur.com/GxUF4dz.jpg וזה תוצאות כשהמחשב כבוי …

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by composite,

שלום רב, אני שוהה בחו״ל וניסיתי להתחבר ל- VPN הביתי מבוסס L2TP/IPSec ומוגדר על גבי הראוטר - DrayTek Vigor 2960. ההתחברות עצמה עובדת, הבעיה שהיא שאני יכול לגשת רק לראוטר עצמו, לא לשום דבר מעבר - אקסס פוינטס, שרתים, מדפסות ומה לא... ניסיתי להתחבר דרך רשתות Wi-Fi רבות ושונות (בבתי קפה, מלונות וכו׳), התוצאה זהה בכל המקרים. משתמש ב- MacBook Air ו- OS X העדכנית ביותר. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. מחפש המלצה לראוטר + מודם ADSL בתקציב עד 200 ש"ח כדי להפסיק תשלום על ציוד קצה (כרגע Netgear DGN2200 של בזק אך חושב לעבור לפרטנר). קו ADSL 15Mbs שזה כרגע המקסימום על פי בזק עקב מגבלות תשתית ביישוב. צרכנים: טאבלט מצלמה וטלפונים בחיבור אלחוטי, 2-3 מחשבים וסטרימר בחיבור חוטי. משמש לגלישה וצפייה בסרטים מיוטיוב. שטח של כ-130 מ"ר קומה אחת (חיבור חוטי בממ"ד).

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום יש לי כמה שלאות 1) הייתה לי בעיה של איטיות כאשר אני מעביר קבצים בLAN זה היה משהו כמו 16 מגה לשניה, היום לאחר קניתי סוויץ (SE4008 WRT) המהירות הגיעה ל85.4 מגה לשניה (גודל הקובץ הוא 55 גיגה) שניראה לי שיפור משמעותי אבל השאלה הם יש דרך לגרום לו להיות מהיר יותר נגיד להגיע ל100 ? אם כן במה זה יהיה תלוי ? כי אני מבין שבסופו של דבר זה תלוי במהירות הכתיבה של ההתקן שאליו מועתק הקובץ, אבל אם יש עוד דרכים לשפר את המהירות אשמח לשמוע 2) יש ברשותי נתב WRT1900ACS עם קשוחה של DD, עומס החום על המעבד (CPU Temperature) הגיע ל82C, קניתי מאוורר USB ב45 שקל תליתי מעל המאוורר והורדתי את עומס החום מ82 ל58, האם גם פה יש דרך אחרת ? המאוורר שקט אבל האם יש דרכים נוספות מ…

12. Started by Dor Sharon,

יש אצלי בבית סיטואציה בה אני ואחי שנינו גיימרים ומורידים הרבה, אבל רק אצל אחד יושב המודם-ראוטר ואצל השני יש מתאם WIFI TPLINK ARCHER T2U המחשב עם הWIFI חווה גלישה איטית והתנתקויות וכל פתרון אפשרי שניסינו לא עבד (כולל החלפת המודם והחלפת המתאם WIFI מס' פעמים). לא מדובר בחדר ממ"ד, וסה"כ קיר פשוט מפריד בינינו אבל הבעיה עדיין קיימת. בזמן האחרון גיליתי שיש דבר כזה מתאם על גבי רשת חשמל וראיתי שיש את המוצר הזה שיש עליו חוות דעת טובות: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=849577 אפשר ביקורות עליו ועל הצורה שבה כל הדבר הזה עובד?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by ido135,

שדרגנו את מהירות האינטרנט אצלנו בבית מ40 מ"ב ל100 מ"ב וכרגע יש לנו את הראוטר PRIVATEBOX2 הוא לא רע אבל הWIFI שלו לא משהו בגלל שלפעמים הוא לא ממש מגיב ומכשירים סלולרים לפעמים מודיעים שהאינטרנט אינו זמין וצריך לכבות ולהדליק את הWIFI במכשירים כרגע אמור להגיע במקומו ראוטר אחר שלהם מדגם VTECH NB403 האם הראוטר הזה טוב ומומלץ? אני מנוי בבזק בינלאומי

• 2 תגובות
    • 15.9k צפיות
  14. Started by bati6,

יש לי את הראוטר הזה שקניתי לפני חודשיים ובגלל שעברתי להוט אני לא משתמש בו, כך שהוא ממש חדש. אם אני אשים אותו ביד 2 מישהו יקנה אותו? ובכמה אני יכול לפרסם אותו? תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by idoaa,

שלום לכולם האם אפשר להקים רשת על גבי מתאמי רשת חשמלי, או שהמתאם משדר רק אינטרנט על גבי תשתית החשמל?

16. אורח איתן
    Started by אורח איתן,

שלום יש לי בעייה בגלישה במחשב, שהמחשב לא מעלה אף אתר אך מראה כאילו יש גישה לאינטרנט (יש רשת וכתוב internet access). אם הכבל רשת מחובר למחשב אחר אז הכל בסדר, כלומר הבעייה היא במחשב עצמו. רציתי לשאול מה יכולה להיות הבעייה המתוארת והאם ניתן לפתור אותה ללא החלפה של חומרה? אני חושש שהבעייה היא בכרטיס רשת עצמו.

• 2 תגובות
    • 844 צפיות
  17. שמתי לב שהאינטרנט נופל לי אז גם הולך החיבור של הרשת הביתית ותיקיות משותפות לא ניתנות לגישה השאלה היא למה זה קורה הרי מדובר בתקשורת בין המחשבים שלי בבית זה לא תלוי בחיבור חיצוני לאינטרנט או גלישה הזמנתי STEAM LINK מאמאזון ואני פוחד שכל הניתוקים שיש לי מהאינטרנט ישפיעו על הרשת הביתית האם זה באמת ככה למה התקשורת בין מחשבים בבית תלויה בחיבור לאינטרנט יש דבר כזה להשתמש בנתב שיהיה נטו לרשת ביתית בלי קשר לאינטרנט? יש לי שני נתבים אחד הייתי רוצה שיהיה מחובר בקו טלפון לקיר ואז למחשב והשני הייתי רוצה שיעבוד נטו רק לרשת ביתית והזרמת סרטים

• 2 תגובות
    • 951 צפיות
  18. Started by MekoPelet,

אני רוצה לדעת מכיוון שאני לא מצליח למצוא את ההגדרה לזה. יש כמובן אפשרות ל MAC Filtering וגם IP Filtering אבל אני לא מעוניין לנתק את כולם מהרשת אלה רק להגביל אותם כדי שחווית המשחק שלי לא תהרס ע"י פינג של 300+ במשחקים כמו CS:GO ו Overwatch שאני משחק המון. הבנתי גם שיש netlimiter אבל לא הבנתי איך זה עובד בידיוק וביוטיוב זה מראה רק מדריכים בשפות זרות שאני לא מבין.

• 2 תגובות
    • 6.5k צפיות
  19. Started by SinMaker,

כרגע אני עם netgear vvg2000 מזדקן ואני מעוניין להחליפו, הקליטה שלו מחוץ לחדר שבו הוא נמצא דיי חלשה. האם אלו יהיו עדיפים? (עבור VDSL של 100 מגה) D-link G225 שמחירו כ220 ש"ח או TP-link 9970 שמחירו כ300 ש"ח איזה מהם מומלץ יותר? הקליטה שלהם תהיה עדיפה? אוכל להשתמש ב-VVG2000 כ-client להגדלת הטווח בחדר אחר?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Cheif,

חברת Linksys הכריזה היום על נתב חדש בסדרת ה-WRT שלה, המאפשרת טעינת קושחות צד שלישי. הנתב, המכונה WRT3200ACM, מספק מהירות של 2.6Gbps בתדר 5Ghz ו-600Mbps בתדר 2.4Ghz. המבנה החיצוני ורובו של המבנה הפנימי של ה-WRT3200ACM זהה לחלוטין ל-WRT1900ACS, כשההבדל היחידי ביניהם נוגע לרכיב האלחוטי. לעומת הדגם הקודם, הרכיב החדש מספק מהירות כפולה בתדר ה-5Ghz והיא מושגת על ידי משלושה זרמים ברוחב 160Mhz כ"א, שכל אחד מגיע למהירות של 866Mbps. מחירו של הנתב (בארה"ב) הוא $250 והוא זמין לרכישה מיידית. יש לזכור שלנתב החדש אין עדיין מתאם רשת מקביל וגם אין בנמצא מחשבים ניידים או טלפוניים חכמים התומכים במהירות של 2.6Gbps. כיוון שכך, מדובר בנתב עם פוטניצאל אך בשלב זה …

21. Started by Michael Goldshtein,

ערב טוב! לקראת מעבר דירה ברצוני לרכוש נתב משולב מודם אני חדש בתחום ועד כה השתמשתי בנתבים שסיפקה לי חברת האינטרנט. ראיתי מספר רב של נתבים, לא הצלחתי להחליט מי מהם יתן לי את המענה הכי טוב ולא יהיה אוברקיל (TP-Link Archer C7) אינטרנט מהירות 100MB תשתית בזק. דירה בת 3 במפלס אחד המכשירים שהיו מחוברים אליו: 2 מחשבים-גלישה באינטרנט ומעט הורדות סטרימר שמריץ קודי מספר מכשירים סלולארים תודה מראש מיכאל

22. Started by South,

אז ככה לאחר דין ודברים עם בזק והצעת מחיר מגוכחת מצידם עברנו לפרנטר במסלול ה"שוק הסיטונאי" ספק ותשתית 100 מגה קיבלתי את הראוטר הכל היה נחמד חיבור קווי עומד על 76 מגה+- ואני מרוצה בסך הכל עממה כל מכשיר שאנחנו מחברים אותו בwifi גם אם אנחנו עומדים ממש על הראוטר מספק במקרה הטוב 12 מגה ואם מרחיקים לסלון הרבה פחות בערך מגה מגה וחצי פינגים גבוהים מאוד וניתוקים סתם בשביל להבין הדירה היא דירת 60 מטר ככה שאין הרבה "מחסומים" ביננו לראוטר השירות של פרטנר הוא לא מקצועי בעליל, אני מגיע עם רקע בעולם המחשבים ולמרות זאת הם מתעקשים על הנוהל שלהם שלא עזר לי בשום הגדרה או פיתרון אחר. בסופו של דבר הם אמרו לי שאין להם מה לעשות עם זה, הם מספקים לי חיבור קווי וזה מה שהם א…

• 2 תגובות
    • 5k צפיות
  23. Started by roey1,

שלום , יש ברשותי בית עם מספר מפלסים ועד היום עשיתי שרשור של AP באופן אלחוטי אבל המהירויות הם רעות ואי אפשר להמשיך לעבוד ככה.. בנוסף אין אפשרות של העברת חוטים כרגע. חשבתי לנסות מתאמי רשת על גבי החשמל כדוגמת המוצר הבא : TP-Link TL-PA4010 500Mbps אציין שאין אצלי בבית תלת פאזי. יש לי כמה שאלות : 1. האם יש למישהו ניסיון עם המוצר הספציפי הנ"ל או עם הטכנולוגיה בכללי ויכול לתת חוות דעת? 2. האם יש צורך בין כל 2 נק' קצה 2 מכשירים שונים? כלומר נגיד מהנקודה הראשית בה נמצא הראוטר אני רוצה להגיע ל-3 חדרים בבית האם ליד הראוטר צריך לשים 3 מתאמים כאלה או שאפשר להתקין אחד בלבד? 3. האם יש בעיה של סנכרון והתנגשות אם מתקינים יותר מזוג אחד כאלה באותו רשת חשמל? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by Classify,

שלום, הגירסה האחרונה באתר של בזק היא: DSL-6740U_H1_BZ_1.01.19_OpenWifi_03262013 בקישור הבא אני רואה שיש גרסאות יותר חדשות, מישהו מכיר את הכתובת הזאת או יודע אם כדאי לנסות להתקין גרסה חדשה יותר ? http://147.235.246.142/tmp/ 4/2/2013 3:21 PM 8019374 DSL-6740U_H1_BZ_1.01.19_OpenWifi_03262013.bin 12/17/2013 5:25 PM 8129914 DSL-6740U_H1_BZ_1.01.20_OpenWifi_08232013 7/21/2014 11:31 AM 8254430 DSL-6740U_H1_BZ_1.01.23_07042014 9/21/2014 11:39 AM 8166750 DSL-6740U_H1_BZ_1.01.24_09092014

• 2 תגובות
    • 18.1k צפיות
  25. Started by ben672,

שלום לכולם. הראוטר (מודם+ראוטר) שיש לי כרגע מתחיל להראות סימני גסיסה, (ניתוקים מעצבנים כל X זמן.) חשבתי לקנות מודם לינקים להלן: http://www.dlink.com/uk/en/support/product/dsl-320b-adsl-2-ethernet-modem http://www.dlink.com/de/de/support/product/dsl-321b-adsl-2-ethernet-modem ולשרשר אותו לראוטר AC שאני אקנה. מה המהירות המקסימלית שאני יוכל לקבל איתם (הבנתי ש100MB אבל לא בטוח) והאם המודמים האלו מומלצים בשביל שימוש בארץ? ואם יש אלטרנטיבות יותר טובות? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים