עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. ברשותי ה Router מדגם Netgear Nighthawk RAX80 ויש לי דיסק קשיח חיצוני של WD המחובר אליו ב USB 3.0 אינני מצליח לגשת לדיסק הקשיח דרך ה Windows 10 שברשותי כאשר אני מנסה לפתוח את חלונית ה Run ולגשת ל: \\readyshare\USB_Storage .אני לא מצליח גרסת ה windows שברשותי Windows 10 Enterprise גרסה: 1909 Build Number: 18363.836 כמו כן ה SMB 1.0/CIFS File Sharing Support מותקן כנ"ל גם SMB Direct אודה לעזרה בנידון

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אני מקבל IPV6 אולם היא מתפוגגת לאחר כשעה. המחשב עובר ל IPV4. אל מי אני בא בטענות ... לספק או לתשתית ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by yak2060,

שלום !! ראיתי פרסומים על מכשיר המשפר קליטה ברשת . לבעלי נסיון האם עובד ? ואיזה מהמוצרים ,אם , כדאי !!

• 2 תגובות
    • 937 צפיות
  4. שלום השבוע העברתי באמצעות בעל מקצוע כבל cat6 מקומת קרקע לקומה שניה. ההשחלה עברה חלק ובקלות, "כמו חמאה". כבל אחד, ללא חיבורים בדרך. מרחק של כ-30 מטר הנה מה שמוזר: כשאני מחבר מחשב נייד לכבל בקומה השניה אני מקבל מהירות נמוכה מאוד (10M לעומת 90M בחיבור ישיר לראוטר בקומת קרקע). כשאני מחבר לכבל ראוטר של tp-link כנקודת גישה (בקומה למעלה), אני מקבל ב-wifi מהירות של כ-40M מדוע אני מאבד כל כך הרבה מהירות בחיבור ישיר לכבל ? איך יכול להיות שעם נקודת הגישה אני מקבל מהירות גבוהה יותר ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by kfir91,

שלום לכולם, הותקן לי לאחרונה סלקום TV בבית ונתב אלחוטי שלהם דגם VV5823. הקליטה בחדרים היתה גרועה - נע בין קו 1 ל 3 ב 2 מחשבים שונים + טלוויזיה. (יש לציין שהדירה די קטנה 90 מ"ר) התקשרתי לסלקום והומלץ לי לשים מגביר טווח \ לקנות נתב חזק יותר \ לשלם 15 שקל לחודש על mesh שלהם. החלטתי ללכת לקנות נתב C7 של tp-link. חיברתי את הנתב לנתב שלהם ורציתי להפוך את הנתב שלהם למודם בלבד. התקשרתי לסלקום והם אמרו שהם לא יכולים לעשות את זה, ראיתי בפורומים שאפשר להגדיר את הנתב tp-link להתחבר ב PPPOE ואז זה יפתור את הבעיה. הלכתי וניסיתי להגדיר כ PPPOE שמתי שם משתמש וסיסמה שקיבלתי מסלקום ולחצתי connect, אבל משום מה זה לא מתחבר אליו בשום צורה. …

• 2 תגובות
    • 10.5k צפיות
  6. Started by iveco,

תקנו אותי אם אני טועה , אם אני מנסה להירשם ל VPN בצורה אנונימית ושם כרטיס מתנה / כרטיס נטען ואז מתחבר לשירות VPN אז ממילא יש להם את השם משתמש שלי וסיסמא של הספק אינטרנט נכון ? הם יודעים עלי הכול אז הרישום האנונימי מיותר לא ? הדרך היחידה להיות אנונימי מול ה VPN זה להשתמש בטוקמן עם אינטרנט ולהירשם לשירות עם כרטיס נטען או לשים VPN חינמי בסלולאר לשים את הסלולאר על נקודה חמה אני מתלבט אם לשים פרטי אשראי רגילים או כרטיס נטען .

7. אני בהליכי פרישה של רשת קווית בדירה שלי. משכתי כבל CAT6 STP ל-4 חדרים מהארון תקשורת, ושם אני מתכוון לשים switch. כשאני מחבר את המחשב באחד החדרים לשקע ששמתי בו ואת אותו הכבל בארון תקשורת ל-switch - החיבור הוא של 1000Base. כשאני מחבר את אותו המחשב בממ"ד - נראה שהראוטר מנסה לבצע Autoneg מספר פעמים ל-1000Base, נכשל, וכברירת מחדל מתקבע על 100Base. ואכן כשאני בודק את מהירות ההורדה היא 100. את החיבורים אני עושה באמצעות מחברי Keystone CAT6A, וכל הכבלים שלי הם CAT6. ניתקתי וחיווטתי מחדש את 2 השקעים (גם בצד של הממ"ד וגם בארון התקשורת) מספר פעמים, וכל פעם מתקבלת אותה תוצאה. אורך הכבל בערך 20 מטר, אפילו פחות. מה יכולה להיות הבעיה? האם יכול להיות שהעברת הכבל בקירות …

8. Started by Ymac,

שלום, בבית שלי יש תעלות בקירות בהן עוברים כבלי רשת (CAT5\6) מכל החדרים לארון תקשורת בקומת הקרקע. לקומת המרתף, יש רק תעלה אחת שמישה, והיא מאוד צפופה, שכן עוברים בה כבל קואקסיאלי לצד כבל רשת, והיא התעלה היחידה המעבירה תקשורת בין הקומות. הפתרון (המוגזם) שלי לבעיה, הוא סיב אופטי - הרי סיב דק בהרבה מכבל CAT5, ויש לו קיבולת גבוהה לצד גמישות (כל עוד הסיב בקיר, אני יכול להחליף את המשדרים בשני הצדדים ולהשתדרג עם הזמן. אידיאלית - מכיוון שקיימים כבלים שמעבירים בתוכם מספר זוגות של סיבים - זה יכול לאפשר להעביר בכבל דקיק אחד כמה "כבלים" - מעולה! איך שאני מדמיין את זה, זה כבל אחד שעובר בין הקומות ובשני קצוותיו יש טרמינציה לתוך קופסה עם מספר מחברי …

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  9. מהצהריים עד עכשיו יש תקלה באינטרנט וגם בכבלים. חבר נוסף גם דיווח דברים זהים נשאלת השאלה האם הדבר מקומי או שידוע בעוד מקומות? התמיכה שלהם לא זמינה (גם בתוך שעות הפעילות)

10. התחלתי להרגיש PING SPIKES תוך כדי משחקים ברשת. ביצעתי בדיקת PING ל YOUTUBE ואני מקבל בין 4% ל 15% PACKET LOSS. אני על חיבור חוטי כמובן ולא אחלוטי. ביצעתי את ההבדיקת עם מחשב נייד שהיה מחובר ישירות דרך הכבל רשת למודם של הוט וקיבלתי את אותם תוצאות. 1. זה לא מכשיר ברשת הפנימית כי בדקתי עם מחשב אחד מחובר להוטבוקס של הוט שמוגדר כמודם 2. זה לא הראוטר שלי כי עקפתי אותו בבדיקה שלי השאלה שלי אני צריך לפנות לגבי הבעיה שלי להוט או הוטנט ?

• 2 תגובות
    • 4.1k צפיות
  11. שלום למישהו יש ניסיון עם הנתב החדש לש XIAOMI , דגם AX1800 שתומך ב-IP6? יש דיווחים שבקרוב יהיה עדכון שיאפשר יכולת MESH. אולי יהיה פתרון טוב וזול יחסית. https://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_3006476960217309.html המלצות??

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by leumi betach,

מישהו יכול להסביר בפשטו הוראות התקנה ל Xiaomi AX1800. הראוטר מגיע עם הוראות בסינית ולא מצליח להסתדר. תודה NAT

13. Started by rompo7,

שלום לכולם, עברתי למקום מגורים ששילוב של כיסוי אנטנות בינוניעם הרבה קירות בטון יוצר מציאות של קליטה סלולרית גרועה ביותר. מחיפושים בגוגל על פתרונות הגברה סלולרית נראה שבמשחק הזה אין הרבה שחקנים ואפשר לחלק אותם לשני סוגים - אלו שמביאים לך מעלי אקספרס מגבר ב350 שקל שאלוהים יודע מה קורה איתו, ואלו שטוענים שיש להם ציוד מאושר על ידי משרד התקשורת בעלות של כמעט 3000 שקל. הקטע הוא ששני הסוגים של המוכרים הם קיקיוניים למדי, קטנים, לא מוכרים ולא ממש יוצרים קשר למרות פניות שלי אליהם ופגישות שאני מנסה לתאם. ויי פיי קולינג זה לא אופציה כרגע. האם למישהו פה יש המלצה מה לעשות? תודה

14. אני מחובר לאינטרנט דרך אקספון 018 במסגרת שוק סיטונאי (חבילה של 100 מ"ב תשתית בזק). עובד בעיקר עם מחשב נייד וכמובן גם סלולריים שמחוברים מדי פעם לרשת. לאחרונה הבחנתי באיטיות מחרידה בגלישה והרצתי ספיד טסט (מחובר אלחוטי בד"כ אבל בדקתי גם עם גלישה חוטית) ולהפתעתי הרבה לא הצלחתי לעבור את ה10-11 מגה. ניסיתי לבדוק עם מחשבים אחרים\טלפונים ניידים (במידה ובדקתי עם טלפון דאגתי לכבות נתונים) ושם הצלחתי כבר לקבל 60-70 מגה בתוצאה. אני לא חושב שיש בעיה אצל הספק\תשתית לדעתי זה משהו במחשב אבל מה זה יכול להיות? גם בחיבור ישירות לראוטר עם כבל רשת אני מקבל את אותה מהירות נמוכה עברתי על פוסטים ישנים פה אבל לא הצלחתי למצוא פיתרון לצערי

15. יש לי אינטרנט מבוסס סיבים (500M) ואני משתמש בראוטר Asus AC68U. הבעיה היא שכאשר אני מפעיל Port forwarding כדי לשפר את איכות החיבור לשרתי משחקים, מהירות הגלישה (במחשב) יורדת מכמעט 500M לכ- 200M. זה משהו סביר? אני עושה משהו לא נכון? צירפתי תמונה של עמוד ההגדרות. תודה

• 2 תגובות
    • 634 צפיות
  16. Started by buildy,

שלום, כבר תקופה ממושכת שאני עם הבעיה הזאת והנה הבעיה: מבוא קצרצר: יש לי הוטבוקס 2 והוא מחובר למחשב דרך כבל איטרנט, בעיה כבר אצלי שנתיים. כל 30 דקות כזה מתנתק לי האינטרנט האורות על ההוטבוקס 2 מהבהבים במשך דקה עד שיש אינטרנט. זה קורה מאוחר בבוקר, ביום וגם בערב כל 30 דקות. ניסיתי להחליף אותו (להחליף בהוטבוקסים 2 אחרים) כמה פעמים ולא עבד, התקשרתי אל הוט והם אמרו שהם שינו הגדרה ואז יעבוד אבל לא עבד בכלל. אני לא יודע מה הבעיה, האינטרנט מתנק 10 פעמים ביום . תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Av1vftp,

היי, כבר שבועיים שאני בשיחות טלפון יומיומיות עם הוט - הם מבחינתם טוענים שלא רואים שום תקלה (מבחינתם = נציגי שירות שונים שלא מעבירים אותי לשום אדם מומחה). החליפו לי הוטבוקס + כבלים, שלחו אליי טכנאי (שרק הגיע, החליף מגבר והלך מבלי לראות אפילו את התקלה) וכלום לא עזר. אחרי הטכנאי העוצמות רק עלו, ועכשיו יש הרבה יותר פאקט לוס של 100% באופן יותר תכוף (כל 5 דקות בערך למשך 4-5 שניות) יש לי בבית רק תשתית של הוט, אז אין לי ברירה להיות תקוע איתם. מה אפשר לעשות? עצות?

18. היי, אחרי המלצות אני מתלבט כרגע בין ה-TP-Link Archer VR600 ל-TP-Link Archer AX20 AX1800 כנתב יחיד בדירה (כ-110 מ״ר) ואני מתקשה להגיע להחלטה... על-פניו ה-AX20 בעל נתונים יותר טובים, WiFi 6 (למרות שכרגע לא דחוף לי הפיצ׳ר הזה) ובאייבורי מוצע במחיר דומה אחרי הנחה... למרות זאת רוב ההמלצות שראיתי מבעלי פרטנר פייבר הן ל-VR600... שווה לי לנצל את המבצע באייבורי?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Shtupel,

שלום לכולם, אני עובר דירה ורוצה להשקיע במערכת תקשורת איכותית. מה ההמלצות כיום למערכת mesh טובה עם כיסוי רחב שיכולה לשרת בית עם הרבה משתמשים ותומכת בwifi 6?

• 2 תגובות
    • 976 צפיות
  20. Started by yanirsho,

שלום, כמו הרבה אחרים גם אני סובל מהאינטרנט של הוט, האינטרנט הקווי עובד בסדר גמור, הבעיה היא עם ה-wifi גם כאשר אני עומד ליד הראוטר אין אינטרנט בכלל, בבדיקת מהירות קווית אני מגיע ל-80-90 מגה בייט וב-wifi זה יכול להיות במשך שעות על פחות מ-1 מגה. ניסיתי להחליף את הראוטר, קיבלתי מהוט את אותו הדגם רק חדש אבל לא היה שינוי. קניתי מערכת MESH של Tenda כך שיגיע לי אינטרנט אינטרנט גם לקומה השנייה , כי קודם לא הגיע בכלל, וחשבתי שאולי כש-wifi יהיה דרך ה-MESH זה ישפר גם את האינטרנט. המצב יחסית יותר טוב ממה שהיה אבל עדיין יש מצבים בהם למשך כמה שעות האינטרנט פתאום על 1-2 מגה בייט בבדיקת מהירות. מבחינת קליטה אני יכול להגיד שה-MESH באמת מכסה את כל הבית ושי תמיד קליטה פשו…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by yaloner,

שלום לכולם, אני מתחבר ל-סלקום TV. מכיוון שהם על תשתית של בזק, ויש כמה שקעים של בזק בבית, אני מניח שיהיה קל לחבר כמה ממירים בחדרים שונים. האם אני יכול, מכל ממיר, להוציא אינטרנט קווי או שרק מהממיר הראשי? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 724 צפיות
  22. היי, מישהו הצליח לחבר את המודם Bשל בזק לפייבר של פרטנר? צריך לשהות הגדרות? תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 785 צפיות
  23. טוב, נאמר לי כרגע מבזק שבעשור הקרוב הם לא מתכננים שיפוץ בשכונה שלי (עד 20 מגה מהירות הורדה, ועד מגה וחצי העלאה, וגם זה לא יציב במזג אוויר חורפי שהעמודי תקשורת בחוץ נרטבים) לא רק שזה לא יציב, בערך כ4-5 פעמים בשנה צריך לבוא טכנאי לעשות כל מיני סידורי קומבינה בעמוד ברחוב וכל מיני זריקות חוטים על גגות של השכנים רק כדי למשוך עוד עם התשתית הזאת עד לעוד 10 שנים שיעשו סיבים... חשבתי לזרוק את כל החוטים שלהם מהגג ולחבר את הרשת הביתית (מחווטת היטב) למודם 4G (בהמשך 5G) ושלום על ישראל. אילו חברות בארץ מציעות 4G ללא הגבלה (יש נטפליקס בבית), כמה זה עולה, והאם לדעתכם אפשר להגיע לכל הפחות לאותה מהירות של הDSL החלש שלי ? אשמח למחשבות בנושא, ולח…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by oplemen,

אהלן אז יש לי כבר זמן ממושך תקלה באינטרנט, בגדול פינגים גרועים, נפילות מוזרות, אי יציבות ועוד. עשיתי *כל* פתרון אפשרי מהצד שלי, ונזק עשו גם כל "פתרון" מהצד שלהם, וכרגע אני די בטוח שהבעיה נמצאת בכבל שמגיע מהארון תקשורת של בזק עד לראוטר שלי. בגדול זה הולך ככה. יש את הראוטר שממוקמם באחד החדרים בבית, ומסיבות היסטוריות אין אפשרות כרגע להזיז אותו משם. הכבל אינטרנט מגיע מהארון חשמל אליו. משם אני לא בטוח איך זה הולך, אבל אם אני לא טועה יש ארון תקשורת של בזק מחוץ לבית, ומהארון שם זה מגיע לארון חשמל שלי, ואז משם זה הולך לארון מרכזי שנמצא 50 מטרים ממני. ואם זה לא הולך ככה, אז זה מהארון שלי מגיע לארון המרכזי. בגדול הבעיה לפי דעתי נמצאת …

• 2 תגובות
    • 782 צפיות

דיונים חדשים בפורומים