רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,506 דיונים בפורום זה
-
יש לי 2 מחשבים בבית שצריכים אינטרנט, לשתיהם יש כרטיס רשת ויש לי מודם USB ומודם רשת. אני רוצה לשתף את האינטרנט ב2 המחשבים, את המודם רשת (ECI 312) שדרגתי לנתב וחיברתי לסויץ' והכל עובד, יש אינטרנט אבל הרבה בעיות בגלל ה FIREWALL, ולא הצלחתי לפתוח פורטים בצורה יעילה וחוצמזה אין דרך לנתב כמה כל מחשב מקבל, נניח שאני רוצה שיהיה מחשב שיקבל 70% מהאינטרנט והשני שיקבל רק 30. אבל אם אני מחבר את המודם USB ועושה רשת פנימית עם שיתוף אינטרנט אני חושב שיהיו לי פחות בעיות. מה אתם אומרים?? נקודה נוספת היא שעוד כחודש יתווסף עוד מחשב שגם הוא יחובר לאינטרנט ואז אני לא חושב שאפשר לחבר אותו לרשת הפנימית עם המודם USB.
-
- 2 תגובות
- 875 צפיות
-
-
הבעיה פשוטה וידועה. אני נמצא על הלפטופ ופותח קבצי MPEG שנמצאים על הדסקטופ שלי בעזרת VLC\Winamp\MPC דרך רשת אלחוטית. הרשת אומנם מסוג G והאות חזק אבל עדיין יש קפיצות ותקיעות בסרט. הבעיה, לדעתי, נובעת מזה שמערכת הפעלה גורמת לכך שתוכנות לא מודעות לכך שהקובץ מרוחק (ממפה אותו כמו קובץ לוקאלי). עקב כך, התוכנה המנגנת קוראת אותו חלק חלק (חלקים קטנים). כל פעם קוראת קצת ומנגנת. בגלל שהרשת איטית ובעייתית יש פעמים שהקריאה נכשלת והסרט קופץ. הדבר הנכון לעשות פה זה להבין שאני עושה מעין סטרימינג לקובץ ושמערכת ההפעלה למעשה תעשה pre-fetch להרבה מהקובץ - אולי אפילו בשנייה שאני מתחיל לנגן תתחיל להעתיק את כולו למקום זמני בלפטופ ולנגן אותו במקביל. יש המון פתרונות פה - חלקם יכולים להיות ממומשים …
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי ראוטר אלחוטי של EDIMAX br 6104wb במהירות של 11 מגה וכרטיס רשת תואם של EDIMAX ew 7126 . החיבור לאינטרנט עובד מצויין וה-SIGNAL STRENGTH שלי עומד על VERY GOOD. המחשב שלי הוא בעל כ.רשת אלחוטי והראוטר נמצא בחדר אחר שם הוא מחובר למחשב נוסף ולמודם כבלים - קו אוירי של 5 מ' - 2 קירות בדרך, וקו לא ישיר של כ-10 מ' - אותה קומה . כאשר אני מעביר קובץ ממחשב אחד לשני - המהירות העברה היא על 600 KB לשנייה, שזה כמחצית ממה שהכרטיס אמור להעביר וגם בגרף של NETWORK ב-TASK MANAGER אני רואה שהוא עומד על כ-50%. האם זה תקין והגיוני? במידה ולא, כיצד ניתן לשפר את זה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
[glow=red, 2, 8]יש לי רשת בעלת עשרות מחשבים, אני מעוניין עזרה ביצירת סקריפט אשר יחליף לי את כל הסיסמאות של הADMIN LOCAL של כל המחשבים בדומיין איך עושים זאת?[/glow]
-
- 0 תגובות
- 874 צפיות
-
-
היי! לאחי יש מחשב נייד של העבודה והוא ביקש שאעביר ממנו תמונות ושירים למחשב השולחני שלו. במחשב הנייד יש XP Proffisional עם מסך הזדהות (שם משתמש וסיסמה). מאחר ומדובר בכמה ג'יגות החלטתי להעביר באמצעות כבל מוצלב. מאחר ושם ה-workgroup של שני המחשבים צריך להיות זהה הייתי צריך לשנות אותו במחשב הנייד. מה שעשיתי בטעות זה - בלוח הבקרה, במערכת, לחצתי על משהו שנקרא בערך "network id". כל מה שעשיתי זה לשנות ממחשב שמתחבר לרשת עסקית למחשב שמתחבר לרשת פרטית ואישרתי. זה שינה את ה-domain של המחשב וביקש לעשות restart. כשהמחשב עלה שוב עלה כרגיל מסך ההזדהות, הכנסתי שם משתמש ואת הסיסמה הנכונה, אבל לא בוצע log in ועלתה הודעה שהסיסמה, שם המשתמש או הדומיין שגויים. איך אני מחזיר את המצב לקדמותו - ה…
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
מחפש נתב אלחוטי תקן N בטווח מחירים של עד 400 ש"ח האופציות שחשבתי עליהן: D-Link DIR-615 LinkSys WRT160N NetGear WNR2000 הנתב מיועד עבור דירת מגורים בגודל של כ- 70 מ"ר. הוא יהיה ממוקם בחדר העבודה (שהוא ממ"ד), ובמרחק של כ- 15 מטר (עם שלושה קירות ומסדרון) מהסלון. חשובה לי אבטחה אלחוטית טובה, למרות שרוב השימוש יהיה קווי. המלצות?
-
- 0 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה עם המחשב נייד. המחשב נקנה מאורנג לפני כשנה, עכשיו התנתקתי מאורנג ועברתי לפלאפון והם נתנו לי NETSTICK ועכשיו הבעיה היא שאני לא מצליח להתחבר לאירנטנט. עכשיו מישהו אולי יודע עם אורנג במקרה חוסמים את המחשבים ניידים לרשתות אחרות(בדומה למכשירים שלהם).
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
-
יש להם בעייה, לא אומרים מה הבעייה, רק אומרים שיטפלו בזה ולא יודעים כמה זמן. וגם זה לאחר שאמרתי לו מה בדיוק עשיתי ומה בדיוק קורה, לקח לו 2 דקות להבין שיש בעייה והתעדכן בנושא. אני ב 30מגה 1.5אפלוד הוט - נטויזן TAG4 . חבר שלי גם חווה את הבעייה הזאת והוא רק עם גיימר ב013, מישהו אחר חווה ? **הבעייה העיקרית היא לחו"ל, בישראל נראה תקין
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד ואני גולש בו דרך ה-wifi וזה מציג לי בעיה מוזרה,אני מתחבר לרשת שהיא לא מאובטחת והמחשב מראה לי שהוא מיבא כתובת רשת כרגיל, ולאחר מכן מקושר אך שאני נכנס לאינטרנט זה לא מצליח והקטע שהוא בכלל לא מתנתק כמה דקות שלמות זה ממשיך להיות מקושר. יש עוד רשת באזור שהיא כול הזמן מתנתקת אבל עובדת(ככה שאני יודע שהמחשב יודע לקלוט ולהראות אינטרנט). אני יכול לפתור את הבעיה הזו? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
יש לי למחר לחבר אצל קליינט רשת אלחוטית, פעם ראשונה שאנ ימתעסק עם זה. בכל מקרה ככל הנראה אני לוקח בשבילו את הראוטר הבא: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2725 מחיר לא רע, יש תקן 802.11G , הצפנת WPA, יש לו MAC FILTER, ובכללי הוא נראה לי בסדר. השאלה האם ללכת עליו זה 1. שאלה שנייה, בבית שאני מתקין יש מחשב נייח ונחשב נייד. כמובן שמטרת הרשת האלחוטית היא המחשב הנייד שמשמש את בני הבית לעבודה. האם לחבר גם את המחשב הנייח לכרטיס רשת אלחוטי על מנת להרוויח מיקום אסטרטגי יותר של הראוטר או שלחבר פיזית ולחסוך ללקוח 100+ ש"ח?
-
- 6 תגובות
- 874 צפיות
-
-
היי. כמו לרבים מלקוחות האינטרנט החדשים, גם לי יש עכשיו את המודם ראוטר - B-Focus 270PR יש לי שני מחשבים בבית (שניהם Win XP Pro), את המודם ראוטר המדובר, switch של 5 פורים + Uplink אני רוצה לחבר את המחשבים לאינטרנט לא דרך שיתוף חיבור (מצב שבו המחשב שמחובר ישירות למודם חייב להיות דלוק כאשר שאר המחשבים רוצים לגלוש) אלא שכל מחשב יוכל להתחבר עצמאית לאינטרנט גם כשהוא היחיד שדולק וכמובן גם כאשר שני המחשבים דולקים...) קראתי את המדריך להפיכת המודם לראוטר אך לא הצלחתי להכנס להגדרות הראוטר... כנראה אני עושה משהו בסיסי לא נכון (אולי בהגדרות ה IP או ה- gateway ) כרגע ההגדרות שלי הן כך: שני המחשבים מחוברים ל switch המודם מחובר ל switch לפורט ה- uplink בחיבורי הרשת שלי מופיעים: …
-
- 0 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להגן על הרשת הביתית עם ססמא איך אוכל לעשות את זה? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 874 צפיות
-
-
פתחתי פורטים בביטורנט ורציתי לדעת: האם זוהי פירצת אבטחה גדולה? אם מישהו סורק פורטים פתוחים ומגלה את הפורט הזה אז הוא יכול לשלוח לי דברים זדוניים למחשב, או שלמחשב יש דרך לדעת שהפקטות שמגיעות מיועדות לביטורנט, ולהיפטר מאלו שלא? ואם אכן בקלות ניתן לשלוח דברים זדוניים, איך זה שלא שומעים על מלא פריצות כל הזמן למחשבים פרטיים? זה נשמע פגם אבטחה בסיסי...
-
- 4 תגובות
- 874 צפיות
-
-
היי, מסובך קצת להסביר את זה מכיוון שאם יש משהו שאני לא טוב בו זה רשתות אבל אני אנסה להסביר. ברשותי מודם-ראוטר של בזק(NETGEAR) בקומה למעלה של הבית. בחדר שלי יש ראוטר(EDIMAX) BR-6524n שמחובר למודם למעלה באמצעות כבל רשת ומטרתו לשמש מעיין אקסס פוינט ולהעביר רשת אלחוטית לשאר הקומה למטה. הגדירו לי את זה פעם אחת אבל אני שם לב שכנראה עקב התנגשות איפי האינטרנט מהראוטר הזה מתנתק כל הזמן.(הבעיה היא לא במודם למעלה מכיוון שהוא תמיד עובד). אני לא יודע מה לעשות, כל פעם לאחר כיבוי ניתוק הכבלים והפעלה מחדש הוא עובד לכמה דקות ואז מתנתק. אשמח מאוד מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי. בתודה, שגיא.
-
- 0 תגובות
- 874 צפיות
-
-
צירופי האותיות והמספרים כמו N900, AC1200 או AC1750 המופיעים בצמוד לשמות הדגם של הנתבים, נותנים תמונה מדוייקת לגבי היכולת האלחוטית שלהם. במדריך המצורף תוכלו למצוא הסבר מפורט לגבי המשמעות של צירופים אלה וטבלה המפרטת את כל הצירופים האפשריים. http://www.netcheif.com/Articles/WiFi_Speeds/WiFi_Speeds.htm
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
שלום למה יכול לשמש אותי bluetooth במחשב נייד? עד כמה הוא חיוני? אני מתלבט בין שני דגמים שאחד מהם הוא ללא BT וקצת יותר זול. אשמח אם תוכלו לפרט לי קצת בנושא. תודה
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום. אני צריך לדעת מהם הפורטים שאני צריך לפתוח בשביל לפתוח סרבר על המשחב שלי במשחק counter strike. תודה.
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
התקנתי אימיול, המשתמש בפורטים 4662 ו-4672 (UDP, TCP בהתאמה). המחשב עליו התקנתי אימיול לא מחובר ישירות לאינטרנט, אלא דרך מחשב נוסף המחובר ישירות לאינטרנט ומשתף את החיבור. המחשבים מחוברים ביניהם עם כבל מוצלב - בשניהם חלונות אקס פי. לפי הדיווח של האימיול (יש שם אופציה לבדוק את זה) - הפורט של ה-TCP (פורט 4662) אינו פתוח, ולכן הוא אינו ניגש אפילו לבדוק את ה-UDP. וידאתי שהפורטים הנ"ל פתוחים במחשב עליו מותקן האימיול. כמו כן, חיפשתי קצת בנושא - נכנסתי לרג'יסטרי ושיניתי איזה ערך מסויים EnableRouter או משהו כזה, ל-1 (מ-0). זה לא עזר. חוץ מזה, וידאתי שהפורטים הנ"ל פתוחים גם בפיירוול של המחשב המחובר לאינטרנט. למישהו יש מושג למה זה עדיין חסום? אני לא יודע אם זה בכלל משנה, אבל ב…
-
- 0 תגובות
- 874 צפיות
-
-
היי,בסופ"ש האחרון והיום גם כל דבר שאני מוריד...יורד לי במהירית של 8K ומטה כאשר יש לי 2.5M(מהירות הורדה=330K) לאחר יום של שיחות ארוכות עם בזק-תשתית ונטוויז'ן-ספקית. ביום חמישי צריך להגיע אליי טכנאי כדי להתחבר עם לפטופ במקום המחשב ולסדר לי את הבעיה. שני החברות בטוחות,כל אחד בנפרד שאני מקבל 2.5M. עשינו reset חומרתי ותוכנתי לנתב.לא עזר. הגדרנו את כרטיס הרשת ל-100MB FULL DUPLEX.לא עזר. התחברתי לשרת של בזק ובדיקה באתר הזה : http://speedtest.bezeq.co.il/index.html הראתה ברוב המקרים שמהירות ההורדה שלי פחות מ-1M. מה שמוזר זה שאחרי כל הפעילות הזו של בזק כשאני נכנס ל : http://speedtest.net/ אז זה נכשל כמו בתמונה הנ"ל פעולה נוספת שעשינו היא בשורת פקודה: netsh int reset גם לא עזר.…
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לעשות רשת אלחוטית אבל לפני זה אני ארצה לשאול כמה שאלות: 1) האם המוצר פולט קרינה מסוכנת? 2) האם יכולים להיות הפרעות בקליטה (כמו שלמשל בטלפון סלולרי לפעמים הקול מקוטע)? 3) אם יש לך ווינדוס אקספי אני יכול לחסום גישה למחשב שלי דרך מחשבים אחרים רק על ידי יציאה למסך הלוג-אין ושימת סיסמא? 4) האם החיבור לאינטרנט המהיר (שיש לי) הוא דרך מחשב מסויים (ככה שצריך להיכנס למחשב הזה דרך מחשב אחר ואז דרכו להתחבר?) או שהחיבור הוא לשלושת המחשבים?
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
פתחתי את הפורטים של האימיול גם בראוטר וגם בפירוול הרגיל של ווינדוס בהתחלה הוא רשם לי HAVE A LOW ID ועכשיו אחרי שפתחתי את כל הפורטים הוא רושם לי : Your 9175 port is not reachable. Please review your network config. מה אפשר לעשות?
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
לא מצאתי הסבר באתר ולא בסטיקי, אנא עיזרו לי, אל תנעלו אותי כי אני לא מבין בזה... תודה
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום, אני צריך לרכוש נתב לדירה.. האינטרנט הוא במהירות 10 מגה. תשתית בזק, ספק בזק בינלאומי. השימוש הולך להיות בעיקר להתחברות ברחבי הדירה של הסלולרים ואייפד. וכן סטרימר Xtreamer sidewinder. אשמח להמלצה לנתב שיתאים לדרישות הנ"ל. הדירה קטנה.. אם יש נתונים נוספים להוסיף כדי למקד את הדרישה אשמח לענות.. תקציב בסיסי +, אם יש משהו בפחות מ - 200 שאמין ואיכותי אני אשמח..
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אהלן, האמת זה בעיה אצל ידידה שלי לא אצלי... בכל מקרה עד היום המחשב והמודם(שהוא גם נתב רשת אלחוטי) היה מחובר במרתף ישירות לנקודה בקיר והוא הסתנכרן וחובר עם כבר רשת למחשב שלידו הוא היה ובצורה אלחוטית למחשב נייד בסלון... הכל עבד כמו שצריך עד שלפני כמה ימים המחשב עבר לקומה למעלה ושם הנקודות בקיר מחוברות כולן למרכזיה בבית(אחת כזאת שכדי לקבל קו חוץ צריך לחייג 9... כמו בעסקים וכאלה) והמודם לא מצליח להסתנכרן בכלל... ככה שאני לא יכול אפילו לחייג... אני זוכר שפעם היה אפשר לקבוע את המספר לחיוג והייתי עושה 9 ואחרי את המספר אבל במצב הזה אין לי שמץ מה אני עושה... נכנסתי להגדרות של הנתב עצמו שמחובר למחשב ויש לי שם את היוזר והסיסמא לחיוג וכל מיני הגדרות אבל לא מצאתי שם משו שקשור למרכזיה …
-
- 5 תגובות
- 873 צפיות
-