עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by liranman,

שלום, ברצוני להקים רשת ביתית בה יש שני מחשבים (שבכל אחד מהם יש שני כרטיסי רשת), נתב EDIMAX BR-6114Wg, ומודם ADSL ALCATEL SPEED TOUCH HOME. שני המחשבים יחוברו לאינטרנט, בלי תלות אחד בשני. (ראו תרשים מצורף). כיוון שה-ROUTER תומך ב-LAN רק במהירויות של 10/100 ומכיוון שיש לי בכל מחשב שני כרטיסי רשת, חשבתי להעביר בתעלות הקיר כבל רשת CAT5 עם 8 גידים ולפצל אותו לשני קבוצות של 4 גידים, כך שבעצם בכבל יהיו שתי רשתות של 10/100. כל מחשב בעצם יתחבר פעמיים ל-ROUTER וכך אני אצור רשת של 200Mb. בכל מחשב אני אעשה BRIDGE לשני כרטיסי הרשת, וכך למעשה אקבל מהירות כפולה בחיבור ה-LAN בתוך הבית (ברור לי שהאינטרנט אינו מגיע למהירויות האלה ומספיק כרטיס רשת של 10Mbps). השאלות: 1. האם הקמת רשת כזו אפש…

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  2. Started by ToR,

לאחרנוה נתקלתי בתופעה של "קפיאה" של החיבור שלי לאינטרנט מדי פעם לזמן של בערך 10 שניות כל פעם שפשוט מטריף לי את השכל :AR15: :AR15: :AR15: "קפיאה": פשוט אין אינטרנט, אין פינגים, EXPLORER לא עובד, משחקי און-ליין מתנתקים, פשוט מטריף! מפרט החיבור: חיבור ADSL 1.5M לבזק בין לאומי, עם Alcatel מוסב לPRO, כרגע מחשב אחד מחובר ישירות לALCATEL (לבד) בעת הקפיאה יש לי גישה מלאה ל ALCATEL ו הוא עובד ונשאר מחובר, בדו"ח גלישה לא מראים שום ניתוק בזמנים הללו! זה קורה בעיקר בשעות העומס של הרשת. בבקשה אם מישהו יכול לעזור לי, או מכיר מישהו עם בעיה דומה שנפתרה תענו ל הודעה

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  3. Started by KoDkOd,

שלום אני חובר דרך בזק,עם מודם ומתחבר עם חייגן יש אפשרות שהווינדוס עולה ישר (7) האינטרנט יתחבר לבד ?

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  4. Started by k22,

שלום יש לי שאלה האם אפשר להשתמש במחשב שמחובר לאינטרנט ובלי ליגלוש רק בסיסמא כאילו שהמחשב היה דלוק היה אפשר לשחק אבל לא היה אפשר לגלוש ומתי שרוצים לגלוש רק בקוד לאינטרנט אני יודע שאפשר לנתק את הכבל מהמחשב ומתי שרוצים לחבר אני שואל אם יש תוכנה שעושה את זה?

• 3 תגובות
    • 918 צפיות
  5. Started by jetman,

זכור לי שפעם נאמר פה כי מהירות ההורדה תלויה במהירות הורדה, אני על 100/1.5 ולא מקבל גם קרוב ל100, מסתכרן על 86, בפועל זה 60+, אני לא ממש מוצע מידע או מושג של העניין, אבל מה תמליצו לנסות? לשדרג ל 100/3? או לרדת ל50/3? תודה

• 3 תגובות
    • 918 צפיות
  6. שמעתי שישנה מערכת שמתחברת בקצה אחד לטלויזיה ובקצה שני למחשב דרך רשת אלחוטית ומאפשרת צפייה בסרטים מהמחשב ישירות בטלויזיה. מישהו שמע אם יש כזו מערכת בארץ ואם אין אז אם יש תחליף כלשהו שינמע הרצת כבל מהמחשב לטלויזיה? תודה,

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  7. Started by pening6,

שלום כבר כמה שנים שיש לי מודם/ראוטר של חבר סיימנס דגם sl2-141 המכשיר המתועב כבר לא עובד כמו פעם והוא מתרסק כ-6 פעמים ביום תלוי במצב הרוח שלו חשבתי על לקנות מודם/ראוטר חדש וראיתי את זה http://ksp.co.il/?store=talpiot&uin=14235 רציתי לדעת אם הוא מומלץ או שיש אחד יותר טוב הגבול הוא 300 שקל והוא חייב להיות עם מודם פנימי יש לי מנוי בטריפל סי 10 מגה ותשתית בזק ותודה מראש

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  8. Started by rollita,

יש לי רשת בבית של שני מחשבים, מבוססת נתב b-focus 312. התעוררה בעיה באחד המחשבים כאשר ללא התרעה מוקדמת הוא לא הצליח לפתוח דפי אינטרנט. האייסי והמסנג'ר עבדו כרגיל אבל דפים לא פתח. לאחר שהתחברתי למסנג'ר מהמחשב השני (שם הכל עובד כמו שצריך) אני לא מצליח להתחבר למסנג'ר מהמחשב הראשון. כלומר ה-ICQ עובד כמו שצריך, מסנג'ר ודפי אינטרנט לא נפתחים. אגב, שמתי לב שכאשר ניסיתי לבצע שיתוף מאותו מחשב בעייתי עם המחשב השני לא הצלחתי, הוא לא נכנס לספריית השיתוף במחשב השני, אלא שלאחר כמה איתחולים זה הסתדר. מה יכולה להיות הסיבה? איך זה שאפליקציות מסוימות עובדות ואחרות לא? אציין שהרשת עצמה עובדת שוטף חודשים אחדים.

• 3 תגובות
    • 918 צפיות
  9. יש לי שרת VPN מUK כשאני מתחבר דרכו כל התוכנות פתאום מתחברות וכל האתרים עולים בלי בעיה איך שאני מתנתק הכל חוזר להיות כמו שהיה כל התוכנות מתנתקות וחלק מהאתרים לא עולים זה עולה אבל מלא אתרים אחרים לא עולים. עשיתי סריקת וירוסים והכל. מה הבעיה יכולה להיות? עריכה: לא משנה עשיתי התחברות מחדש והכל חזר לעבוד. מוזר מה זה היה

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  10. Started by shay108,

היי. כמו לרבים מלקוחות האינטרנט החדשים, גם לי יש עכשיו את המודם ראוטר - B-Focus 270PR יש לי שני מחשבים בבית (שניהם Win XP Pro), את המודם ראוטר המדובר, switch של 5 פורים + Uplink אני רוצה לחבר את המחשבים לאינטרנט לא דרך שיתוף חיבור (מצב שבו המחשב שמחובר ישירות למודם חייב להיות דלוק כאשר שאר המחשבים רוצים לגלוש) אלא שכל מחשב יוכל להתחבר עצמאית לאינטרנט גם כשהוא היחיד שדולק וכמובן גם כאשר שני המחשבים דולקים...) קראתי את המדריך להפיכת המודם לראוטר אך לא הצלחתי להכנס להגדרות הראוטר... כנראה אני עושה משהו בסיסי לא נכון (אולי בהגדרות ה IP או ה- gateway ) כרגע ההגדרות שלי הן כך: שני המחשבים מחוברים ל switch המודם מחובר ל switch לפורט ה- uplink בחיבורי הרשת שלי מופיעים: …

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  11. Started by jetman,

בהודעה הקודמת רשמתי כי אני מחפש להחליף דגם G2 בG1, על הדרך יצרתי קשר אם חברת "אוקטביוס" שהם עובדים אם חברת D-LINK בארץ, הם מוכרים DSL-6740U, מן הסתם לא הגרסה המותאמת לבזק, אבל גם הוא VDSL, השאלה אם יעבוד? או ניתן לצרוב עליו גרסה של בזק?

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  12. בזמן האחרון מהירות ההורדה שלי ירדה משמעותית. האינטרנט שלי גם ככה ממש איטי ככה שזה כבר ממש מעצבן אותי. המהירות ההורדה הרגילה שלי היא 100KB/S בזמן האחרון היא לא עוברת את ה10KB וזה גם פעם החצי שעה. חיפשתי רוגלות בעזרת AD-AWARE אבל לא מצאתי שום דבר מיוחד. בסוף שבוע חשבתי שזה בגלל העומס אבל שזה המשיך גם היום וגם אתמול הבנתי שזה יותר מזה. [לפעמים בשעות מאוחרות של 1:00 עד 7:00 זה חוזר ל100KB אבל לא כל יום. היום לדוגמא כבר 0:00 והמהירות הורדה שלי גרועה גם בUTORRENT וגם בהורדה הישירה.] בדקתי את הPING שלי ואת המהירות העלאה והכל תקין אפילו יותר טוב מבדר"כ, אבל ההורדה פשוט איטית. יש לי רווטר אבל אף אחד מהמחשבים שמחוברים אליו כרגע לא דלוקים. נסיתי להוריד אצל סבתא שלי אבל גם שם הייתה א…

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  13. במסגרת CES 2016 מציגה Netgear נתב אוניברסלי חדש, שני מאריכי טווח (Range Extenders), שני סטים של מתאמי HomePlug ונתב כבלים. כל הפרטים על מוצרים אלה בפוסט המצ"ב. http://www.netcheif.com/blog/?p=6094

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  14. כאשר האימיול מגיע למהירויות גבוהות המחשב עושה ריסט פתאומי ואני מקבל הודעת שגיאה ntldr.exe is missing וכדי שהכל יעבוד כמו שצריך אני צריך לעשות כיבוי הבעיה מתרחשת רק כאשר האימיול מגיע למהירות גבוהה אני מנסה להבין מה הקשר בין הודעת השגיאה לתפקוד האימיול אימיול 0.46a XP SP2

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  15. Started by galza,

ובכן, סגרתי עסקה עם הוט ובזב"ל לחבילת 20 מגה בסכום כולל של 160 ש"ח כולל גיימר שיש לי במחיר 11.90 .בגדול עשיתי חשבון גיימר כאשר עברתי ל 8 מגה בבזק בזמנו בגלל שרציתי להוריד משרתים כמו רפידשר וחבריהם שהיה לי מנוי פרימיום אצלם במהירות מלאה.ראוי לציין שאני לא משחק און-ליין ועשיתי את הגיימר רק לצורכי הורדות.חשבתי על זה שכרגע עם הPOWERNGN שיש לבזק בין לאומי אולי אין צורך בכלל בגיימר ואני יכול להוזיל את החבילה בעוד 12 ש"ח. מה שאני רוצה להבין בעצם הוא שאם אני אבטל את הגיימר עדיין יהיו לי מהירויות גבוהות לחו"ל או שזה יהיה הבדל ענק ואני אוריד ב30 קילובייט במקום במהירות מלאה של חבילת ה20 מגהבייט? אשמח לעצתכם בנושא תודה מראש גל

• 3 תגובות
    • 918 צפיות
  16. Started by Mr Gadget,

מישהו מוכן להגיד לי איפה האתר שממנו אפשר להוריד עידכון חדש אם יש למודם מסוג PCI פנימי ששם החברה היא Cnet ניסיתי באתר של Cnet אבל לא מצאתי שום דבר.

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  17. Started by Lirux,

יש לי 4 מחשבים בבית 3 של אחיות ואחד שלי... ואני רוצה שיהיה לי שליטה על כולם דרך המחשב שלי. עכשיו אני יודע שיש כמה גירסאות של VNC, איזה מהם הכי טוב והכי מהירה?

• 6 תגובות
    • 918 צפיות
  18. Started by shumaher,

מישהוא יודע מה הוא הבדל בין כבל רשת RJ45 (ישר)‎ וכבל רשת RJ45 (מוצלב) ‎?? תודה.

• 6 תגובות
    • 918 צפיות
  19. Started by omerpaz,

עם 3 כבלים כאלה: http://www.ebay.com/itm/Q742-9M-WiFi-WAN-Router-Antenna-Extension-Cable-RP-SMA-/160548437942?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item25616ebfb6 סה"כ 27 מטר , יכול ליצור בעיה עם תמסורת האות ? בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 918 צפיות
  20. היי, בהמלצת אנשים כאן בפורום רכשתי את הראוטר הנ"ל. ההגדרות שלו אכן היו מאוד פשוטות והכל עבד מצויין אחרי 2 דקות בערך (ומעולם לא התעסקתי עם ראוטרים קודם). שאלתי היא האם יש דרך אחרת להפסיק את השידור האלחוטי מלבד להכנס למסך הקונפיגורציה של הראוטר ולכבות שם את הWIRELESS? יש כפתור חיצוני? משהו אחר? שאלה שנייה, שאני מנסה לקנפג את הראוטר (להתחבר ל192.168.1.1) לפעמים התקשורת איתו מאוד איטית, לפעמים עד כדי כך שלא ניתן לעשות כלום. יש לציין שהאנטרנט עובד בסדר במקרים כאלו. שניסיתי לעשות פינג, ראיתי שחבילות הולכות לאיבוד (לפעמים אפילו 3 מתוך 4). אחרי כמה זמן, העסק מסתדר ולא נראה לי שאני עשיתי משהו בנידון. למישהו יש פתרון לבעייה?

• 5 תגובות
    • 918 צפיות
  21. שלום! לפני כמה ימים התקנתי ראוטר של אדימקס הכל טוב ויפה הכול עובד טוב חוץ מהקאזאה היא פתאום מורידה במהירות של 10 קייבייט שלפני שהיה לי ת'ראוטר היא הורידה בין 100 ל180 יש לי 1.5 מגה כבלים אקס פי סרוויס פאק 2 מה צריך לעשות???

• 5 תגובות
    • 918 צפיות
  22. Started by tals,

שלום לכם.. קניתי לפניי כחודש בערך נתב אלחוטי של 3COM. הגדרתי לו את כל ההגדרות של הרשת, של האינטרנט, והכל עובד. הוא מחובר ישירות למחשב שלי ולעוד סוויטצ' שמחובר לשאר המחשבים. חשוב לציין שאני לא משתמש בו כאלחוטי, אלא עם כבלים. מאז שיש לי אותו יש בעיות בתעבורה שלו עם האינטרנט, היא לא רצופה, בגלישה, בהורדות וכל השאר... והאינטרנט יותר איטי משמעותית בגלל זה. תמונה של הלוג של התוכנת הורדה שמעידה על כך שהתעבורה לא רציפה : ניסיתי לבטל את הפירוול בו וזה עדיין ככה, ניסיתי לחבר רק אותו אליי בלי החיבור לסוויטצ'. אני בטוח שזה הראוטר כי כשחיברתי את המודם ישירות אליי הגלישה הייתה רציפה ומהירה. יש איזה פילטרים שצריך להגדיר? משהו שאני לא יודע שגורם לבעיה הזאת? יש מצב אולי שהו…

• 4 תגובות
    • 918 צפיות
  23. Started by Evil Inside,

יש לי מודם של אלקטל,ניסיתי להפוך אותו לפרו ונתקעתי עוד בשלב הכנסת הסיסמא..לא משנה..איזה משני הראוטרים יותר טוב? חשוב לי: -פיירוואל שלא מפריע לתוכנות הורדות כמו הביטורנט והאימיול -קל לתפעול והתקנה -לא מרעיש,לא מחמם -לא מאט את האינטרנט כמו כן איזה כבלים אני צריך על מנת לחבר שלוש מחשבים לראוטר? 3 כבלים רגילים וכבל אחד מוצלב?בDLINK כולם צריכים להיות מוצלבים? תודה.

• 5 תגובות
    • 918 צפיות
  24. Started by com555,

יש לי מודם לבן של דימונד ואני צריך את הדיסק ההתקנה השם המלא הוא Dynamode A360 מי שיכול שיביא לי בבקשה תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 917 צפיות
  25. שותף שלי עובר דירה ולוקח איתו את ה zonealarm z100g שלנו. אני צריך נתב חדש שיכסה את הדירה. טווח של עד 15 מטר בערך, בלי ממ"ד או משהו. הייתי רוצה להיות מסוגל לנגן בנייד סרטים ב HD ששמורים על המחשב השני. יש מצב לעשות את זה או שזה דורש קצבים גבוהים מידי?

• 5 תגובות
    • 917 צפיות

דיונים חדשים בפורומים