עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by liranman,

שלום, ברצוני להקים רשת ביתית בה יש שני מחשבים (שבכל אחד מהם יש שני כרטיסי רשת), נתב EDIMAX BR-6114Wg, ומודם ADSL ALCATEL SPEED TOUCH HOME. שני המחשבים יחוברו לאינטרנט, בלי תלות אחד בשני. (ראו תרשים מצורף). כיוון שה-ROUTER תומך ב-LAN רק במהירויות של 10/100 ומכיוון שיש לי בכל מחשב שני כרטיסי רשת, חשבתי להעביר בתעלות הקיר כבל רשת CAT5 עם 8 גידים ולפצל אותו לשני קבוצות של 4 גידים, כך שבעצם בכבל יהיו שתי רשתות של 10/100. כל מחשב בעצם יתחבר פעמיים ל-ROUTER וכך אני אצור רשת של 200Mb. בכל מחשב אני אעשה BRIDGE לשני כרטיסי הרשת, וכך למעשה אקבל מהירות כפולה בחיבור ה-LAN בתוך הבית (ברור לי שהאינטרנט אינו מגיע למהירויות האלה ומספיק כרטיס רשת של 10Mbps). השאלות: 1. האם הקמת רשת כזו אפש…

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  2. Started by kaspershow,

שלום, אני מעוניין בנתב אלחוטי אחד מאלה שמומלצים כאן בפורום. אני רוצה לשאול מי מבינהם יותר טוב מבחינת טווח קליטה וגם כמות ניתוקים. linksys wrt54gl / compex np27g מה עדיף תודה

• 9 תגובות
    • 869 צפיות
  3. שלום לכולם.. אם יש לי שתי מודמים וקו אחד של אינטרנט אני יכול לחבר את שתי המחשבים לקו הזה?עם המודם ולא עם רשת ביתית? ואם לא..אז אשמח לדעת איך לחבר את שתי המחשבים ברשת ביתית כי ניסיתי פעם אחת ולא ממש הצלחתי.. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 869 צפיות
  4. בת'ראד הקודם שפתחתי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=384324.0 לפני כמה שבועות ביקשתי את עזרתכם בנסיון להבין איך הבניין שלי מרושת. תקציר הפרקים הקודמים: אני גר בבניין לחיילים משוחררים במערב ראשון, ובנסיון לחסוך בעלויות אינטרנט נחתם חוזה בין הנהלת הבניין לחברה שלרוב נותנת פתרונות לבתי מלון. החברה התחייבה לתת 2.5 מגה לכל דייר באופן רציף וזמין. למעשה החברה רישתה את הבניין כולו ברשת אלחוטית, חילקה סיסמאות לדיירי הבניין שנרשמו לשירות (ומשלמים עליו כמובן) וחיברה את כולם דרך קו משותף של 4/1Mb מסוג ATM direct של בזק. כמובן שמה שהיה מספיק בבית מלון לא מספיק לבניין שבו כולם משוחררים טריים. בת'ראד הקודם מישהו צחק שהם יכולים להגביל את התעבורת P2P. מיקרו-קוסמוס הוא אמר. …

• 6 תגובות
    • 869 צפיות
  5. הי אנשים הפכתי את המודם סמסונג ADSL E300 שלי לראוטר, וחיברתי לו סוויצ'. הכל טוב ויפה, אבל אשמח לקבל הסבר על כמה דברים מכיוון שהתקשתי למצוא מידע על הדברים שרציתי 1) איך אני מכוון כך שלא יהיה לי ?NAT\FIRWALL האופציה DMZ = ENABLED וDMZ HOST IP = 10.0.0.2 שזה הIP שאיתו אני נכנס למודם 2) אם אני עושה לDMZ = DISABLE אחרי זה הולך ל configuration>virtual server מכניס פורטים שאני רוצה, עושה את ההפניה(HOST IP ADDRESS) ל10.0.0.2 וזה אמור לעבוד , הפורטים יהיו פתוחים? 3) למה הוא נותן לי להכניס רק 20 פורטים ולא יותר?

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  6. Started by yaloner,

הבנתי שיש בעיות בטיחות רבות עם רשתות אלחוטיות. האם יש דרך להגיע ברשת אלחוטית לרמת בטיחות מקסימלית כך שניתן יהיה לעבוד איתה גם במשרד שמחזיק חומר מאוד מאוד רגיש וסודי על המחשבים ?

• 12 תגובות
    • 869 צפיות
  7. שלום רב, יש ברשותי את הנתב המצויין לעיל, תוך שימוש ברשת ביתית קטנה עם שני מחשבים.. אני מחובר לאינטרנט דרך ספק של נטוויז'ין ותשתית של הוט.. בהגדרות הנתב ,בעזרתו האדיבה של טכנאי מחשבים פרטי ,חיברתי את הרשת בסגנון l2pt , והגדרתי כתובות קבועות אלה לשני המחשבים: 192.168.2.100 , ו-192.168.2.101.. עכשיו ,משום מה כל פעם שאחד מהמחשבים דולק עם רשת פועלת וחיבור לאינטרנט, ואני רוצה להדליק את המחשב השני, הרשת מתנתקת, ורק התחברות מחדש דרך הגדרות הנתב, או ניתוקו מהחשמל וחיבורו מחדש, מאפשרים חזרה תקינה של הרשת. אודה מראש לעזרה איך להתגבר על הבעיה הנ"ל..

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  8. Started by ori444,

מעונין ברשת בין 2 מחשבים ויש לי מודם פנימי ITEX ADSL במדריך באתר ובכל השאלות ראיתי כשיש מודם חיצוני הוראות לחיבור בעזרת כרטיס רשת נוסף , האם זה אפשרי גם במקרה הזה ? ואם כן כיצד מגדירים את כרטיסי הרשת? תודה.

• 6 תגובות
    • 869 צפיות
  9. יש להם בעייה, לא אומרים מה הבעייה, רק אומרים שיטפלו בזה ולא יודעים כמה זמן. וגם זה לאחר שאמרתי לו מה בדיוק עשיתי ומה בדיוק קורה, לקח לו 2 דקות להבין שיש בעייה והתעדכן בנושא. אני ב 30מגה 1.5אפלוד הוט - נטויזן TAG4 . חבר שלי גם חווה את הבעייה הזאת והוא רק עם גיימר ב013, מישהו אחר חווה ? **הבעייה העיקרית היא לחו"ל, בישראל נראה תקין

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  10. שלום, יש לי מחשב נייד ואני גולש בו דרך ה-wifi וזה מציג לי בעיה מוזרה,אני מתחבר לרשת שהיא לא מאובטחת והמחשב מראה לי שהוא מיבא כתובת רשת כרגיל, ולאחר מכן מקושר אך שאני נכנס לאינטרנט זה לא מצליח והקטע שהוא בכלל לא מתנתק כמה דקות שלמות זה ממשיך להיות מקושר. יש עוד רשת באזור שהיא כול הזמן מתנתקת אבל עובדת(ככה שאני יודע שהמחשב יודע לקלוט ולהראות אינטרנט). אני יכול לפתור את הבעיה הזו? תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  11. Started by comper8,

פתחתי פורטים בביטורנט ורציתי לדעת: האם זוהי פירצת אבטחה גדולה? אם מישהו סורק פורטים פתוחים ומגלה את הפורט הזה אז הוא יכול לשלוח לי דברים זדוניים למחשב, או שלמחשב יש דרך לדעת שהפקטות שמגיעות מיועדות לביטורנט, ולהיפטר מאלו שלא? ואם אכן בקלות ניתן לשלוח דברים זדוניים, איך זה שלא שומעים על מלא פריצות כל הזמן למחשבים פרטיים? זה נשמע פגם אבטחה בסיסי...

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  12. במסגרת CES 2016 מציגה Netgear נתב אוניברסלי חדש, שני מאריכי טווח (Range Extenders), שני סטים של מתאמי HomePlug ונתב כבלים. כל הפרטים על מוצרים אלה בפוסט המצ"ב. http://www.netcheif.com/blog/?p=6094

• 0 תגובות
    • 869 צפיות
  13. Started by FatalZero,

היי, אני מנסה להגדיר חיבור של אינטרנט זהב בכבלים (L2TP) על נתב Compex NP27G אך ללא הצלחה. הוא נתקע על "Connecting" (לפי הספרון הצורף הוא אמור לעבור ל-Connected בצבע ירוק כשאר הוא מתחבר), ושולח מספר הודעות שגיאה ב-Log אשר איני יודע את משמעותם. הגדרות: Log:

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  14. שלום לכולם אני חדש פה יש לי מודם+ראוטר של 3com דגם 3crwe754g72-a הסתכלתי בכל המדריכים שקימיים לסוג זה ולא הצלחתי לסנכרן אותו (הבעיה היא כשלקחתי את זה לחבר שלי הוא הצליח שם לסנכרן ואצלי בבית הוא לא מצליח לסנכרן והדבר הכי מוזר הוא שעם המודם של בזק הוא כן מצליח לסנכרן אצלי בבית) למישהו יש פיתרון למצב זה ? אם מישהו יודע את ההגדרות המדויקות של סוג זה של הראוטר אנא רשום זאת (אני מחובר לבזק בינלאומי) אני תקוע וזקוק עזרה בדחיפות בתודה רבה ה.נ

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  15. התקנתי אימיול, המשתמש בפורטים 4662 ו-4672 (UDP, TCP בהתאמה). המחשב עליו התקנתי אימיול לא מחובר ישירות לאינטרנט, אלא דרך מחשב נוסף המחובר ישירות לאינטרנט ומשתף את החיבור. המחשבים מחוברים ביניהם עם כבל מוצלב - בשניהם חלונות אקס פי. לפי הדיווח של האימיול (יש שם אופציה לבדוק את זה) - הפורט של ה-TCP (פורט 4662) אינו פתוח, ולכן הוא אינו ניגש אפילו לבדוק את ה-UDP. וידאתי שהפורטים הנ"ל פתוחים במחשב עליו מותקן האימיול. כמו כן, חיפשתי קצת בנושא - נכנסתי לרג'יסטרי ושיניתי איזה ערך מסויים EnableRouter או משהו כזה, ל-1 (מ-0). זה לא עזר. חוץ מזה, וידאתי שהפורטים הנ"ל פתוחים גם בפיירוול של המחשב המחובר לאינטרנט. למישהו יש מושג למה זה עדיין חסום? אני לא יודע אם זה בכלל משנה, אבל ב…

• 0 תגובות
    • 869 צפיות
  16. Started by nba18,

שלום, אז ככה יש לי אקס בוקס 360 שמתחבר לרשת הלייב שלו על ידי אינטרנט אלחוטי ושם אני יכול לשחק מול שחקנים אחרים. בתחילה הייתי משחק בסדר גמור ללא שום בעיות מהרשת.. לאחרונה אני נתקל כל פעם באיטיות מחרידה שגורמת למשחק לקפוא לכמה שניות.. מה גם שלפעמים הוא מתנתק לי לגמרי מהמשחקים.. יש לצין כי כשאני גולש באלחוטי דרך המחשב או האייפון אז איני נתקל בבעיות.. יש לי אינטרנט של הוט+ הוט נט 100 מגה. מחובר דרך הוט בוקס שמוגדר כמודם וממנו יש לי ראוטר dir615. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  17. Started by Poddy,

עשיתי את המדריך שאומר על שיתוף קבצים ומדפסות הנלווה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=62728 אבל עדיין אני לא מצליח לראות את המחשבים ברשת, כן הם על אותה קבוצת עבודה ויש להם שמות שונים. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 869 צפיות
  18. חבר שלי קנה ראוטר חדש דגם Linksys 802.11G Router WRT54G הוא מחובר באינטרנט ADSL של אינטרנט זהב 015 הוא לא מצליח להגדיר את החיבור מי שיש לו ראוטר ויודע את כל ההגדרות של החיבור של 015 אשמח לעזרה ממנו או מישהו שיש לו ראוטר של לינקסיס ויודע מה לעשות אז עזרה בבקשה... תודה

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  19. Started by myjunkmail0000,

קרוב שלי קיבל מחשב חדש אז באתי התקנתי וינדוס ויסטה הכל טוב ויפה אבל אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט... במחשב הקודם (XP) הכרטיס רשת היה רגיל וישר קיבל IP מהכבלים... ולמחשב החדש יש כרטיס רשת בשם NVIDIA nForce Networking Controller והוא פשוט לא מתחבר לאינטרנט... נסיתי לעשות DISABLE/UNINSTALL לא עזר... ניסתי להתקין כרטיס בשם אחר גם לא עזר מה עושים... אני עובד על הדבר הזה כבר 3 שעות וכלום pissed: :pissed:

20. Started by Axel Foley,

אני מחובר לרשת דרך ראוטר שמחובר למודם ADSL. פתאום בלי שום אזהרה החיבור התנתק וקיבלתי הודעה: "קישוריות מוגבלת או חסרה... בעיה זו ארעה מאחר ולא הוקצתה כתובת רשת למחשב" שאר המחשבים ברשת עובדים כמו שצריך. תודה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  21. לא מצאתי הסבר באתר ולא בסטיקי, אנא עיזרו לי, אל תנעלו אותי כי אני לא מבין בזה... תודה

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  22. Started by Evil Inside,

יש לי מודם של אלקטל,ניסיתי להפוך אותו לפרו ונתקעתי עוד בשלב הכנסת הסיסמא..לא משנה..איזה משני הראוטרים יותר טוב? חשוב לי: -פיירוואל שלא מפריע לתוכנות הורדות כמו הביטורנט והאימיול -קל לתפעול והתקנה -לא מרעיש,לא מחמם -לא מאט את האינטרנט כמו כן איזה כבלים אני צריך על מנת לחבר שלוש מחשבים לראוטר? 3 כבלים רגילים וכבל אחד מוצלב?בDLINK כולם צריכים להיות מוצלבים? תודה.

• 5 תגובות
    • 869 צפיות
  23. Started by ORIT A,

שאלתי את השאלה הזו בפורום שבו דנים על מעבדים, לוחות אם וכו', הם הפנו אותי אליכם אני מקווה שתוכלו לעזור- בSTARTUP SEQUENCE אחת האפשרויות היא לחפש את מ"ה מהרשת. רציתי לדעת איך זה בדיוק מתבצע, אני אשמח לשמוע פירוט אם יש מישהו שביצע את זה בצורה מעשית. עד כמה שאני הבנתי זה נעשה ע"י שרת DHCP שיוצר קשר עם המחשב עצמו ומקשר אותו לשרת שעליו שמורה מ"ה.

• 1 תגובה
    • 868 צפיות
  24. אני וחבר שלי מנסים לשחק בDIRECT IP בפיפא 06 ולא מצליחים.. לי אין שום פיירווול או אנטי וירוס חוץ מהפיירוול של הוינדוס ..!

• 6 תגובות
    • 868 צפיות
  25. Started by mordidot,

יש לי 3 קומות בבית ואני נמצא במרתף ואני מתחבר לראוטר שנמצא בקומה מעליי ויש לי כרטיס בתקן G וגם הראוטר בתקןG הכרטיס שלי ממש על הסף של להתחבר אל הרשת לפעמים הוא מחבר ל3 דקות ומתנתק כי האות לא חזק מספיק,בשאר הבית יש קליטה פחות או יותר. איזה כרטיס או פתרון טוב הייתם ממליצים לי? תודה

• 5 תגובות
    • 868 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.