רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, יש לי בשרת 2 כרטיסי רשת ואני רוצה לחבר את שניהם לרכזת ושהם יעבדו כאחד זאת אומרת יחלקו באופן שווה את התעבורה בניהם איך עושים את זה? הם זה קונפיגורציה של מערכת ההפעלה או שמה זה הגדרות בביוס? אם זה במערכת ההפעלה אז אני רוצה לדעת איך לעשות את זה גם בלינוקס וגם בחלונות תודה לכל מי שעוזר...
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלומלום יש לי בבית שני מחשבים (אובונטו) שהקליטה האלחוטית שלהם חלשה (בגלל שהם רחוקים מהנתב). מסיבות במוימות אני לא יכול לחבר אותם ישירות לנתב אם כבל רשת אבל די קרוב לנתב יש מחשב (נייד עם ויסטה) שמחובר לנתב האלחוטי בצורה אלחוטית. חשבתי לחבר כבל רשת (twisted) לנייד עם ויסטה ולהגדיר בו ICS ואת הצד השני של הכבל לחבר למתג (Switch) שממנו יצא כבל רשת רגיל לכל אובונטו. רציתי להתיעץ אם נראה לכם הפתרון אפשרי (כדאי) לפני שאני מתחיל לקנות דברים ולהריץ כבלים בבית עכשיו שאני חושב על זה אולי כדי בכלל לקנות נתב אלחוטי שישב ליד הנייד וישמש כנקודת גישה (Access Point) במקום להחלוק את האינרנט מהנייד. כלומר הכבל רשת יהיה מחובר לנתב. ... מקווה שהשאלה ברורה... תמונה מצורפת. [attachment …
-
- 6 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום לכולם עד לפני כמה ימים היה לי חשבון אינטרנט 10 מגה ADSL באורנג' (שייאמר לזכותם - שהיו מעולים!!! מהתחלה עד הסוף. - קיבלתי את החשבון דרך העבודה, ועזבתי לכן נסגר החשבון). ונשאר לי חשבון של 012, מה שלא השאיר לי הרבה ברירות עקב המצב - הייתי חייב לחזור אליו, והבנתי כמה שהם לא השתנו מאז הפעם האחרונה שהייתי מנוי אצלם. איטיות נוראית בשעות עומס, דפים לא עולים עד הסוף אפילו. שלא נדבר על הורדות מהארץ ומחו"ל, כנ"ל פינגים לא יציבים לכל מקום (גם בארץ). עוד מישהו חווה את אותו הדבר?
-
- 2 תגובות
- 869 צפיות
-
-
לאור הפרשה ה-"אוסטרלית", די ברור שגופי הבטחון החשאיים של מדינת ישראל לא מבינים את כוחן של הרשתות החברתיות ואת המשמעות של הפצת מידע ויראלית. בעוד שאת חוסר ההבנה של אותם גופים עוד איכשהו אפשר להבין, התנהגות דומה, הננקטת על ידי חלק מחברי הועד של איגוד האינטרנט הישראלי, היא בלתי נסלחת. רועי שלומי מפרסם היום פוסט נוקב על מדיניות ההסתרה הננקטת על ידי ועד האיגוד ועל המאמץ שנעשה שם למנוע פרסום מידע שראוי שהציבור ידע ויכיר. הגיע הזמן שאותם חברים יפקחו את עינהם ויבינו שהעולם סביבם השתנה. ב-2013, בעידן הפייסבוק, הטוויטר, האינסטגרם והבלוגים היכולת להסתיר, להחביא ול-"גנוב סוסים ביחד" אינה אפשרית יותר. http://roishlomi.com/heb/2367
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אני מעוניינת לקנות כרטיס רשת אלחוטי USB. הנתב הוא net=box של 013 תקן 802.11N מהירות הגלישה היא 10MB. המרחק בין הנתב לנייח הוא כ-5.5-6 מטר וחוצצים בינהם קיר גבס+ארון, מסדרון, דלת. הנייד של דל קולט בלי בעיות אבל בעבר קנינו כרטיס רשת אלחוטי USB (לא זכור מהו) שלא קלט. המליצו לי על edimax 7211 עם האנטנה אך נדמה לי שלאדימקס יש דגם משופר יותר מבחינת טווח קליטה 7622. האפשרות הנוספת היא של TL-LINK WN722 . אשמח לקבל חוו"ד על הנ"ל ואם יש אחרים מומלצים.
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
-
-
רוצים לדעת איך ספקי האינטרנט מחוברים? רוצים לדעת מה רוחב הפס האמיתי שלהם? רוצים לדעת איך הם משתמשים בכבלים התת-ימיים? כל האינפורמציה במדריך הזה. http://www.netcheif.com/blog/?p=2144
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית (3 קומות) 4 מחשבים. כרגע יש לי תשתית של הוט עם מודם רשת שעובד כרגע כראוטר שמחובר לHUB ומשם יוצאים כבלים לרשת קווית לכל המחשבים. רציתי לבטל את הHUB ולהפוך את הרשת הביתית לרשת קווית+אלחוטית, כי יש לנו גם לפטופים ואייפון. עכשיו, מכייון שיש לנו יותר מ4 חיבורים למחשבים, קניתי 2 נתבים של EDIMAX וחיברתי. עכשיו יש בעיה, את הנתב הראשון חיברתי ישירות מהמודם רשת של הוט והוא עובד כקווית ואלחוטית. מאחת היציאות חיברתי לקומה מתחת את הראוטר השני, שממנו יוצאים יציאות לשאר המחשבים בקומה. הרשת הקווית ממנו עובדת, אך האלחוטית לא. הכוונה שלי זה שהוא יגביר את הקליטה פשוט בבית ולא יעשה רשת אלחוטית נוספת, וזה בעיה כי לנתב הזה ולנתב הראשון יש את אותו IP.. מישהו יודע איך את הנתב…
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
האם אפשר לגלוש באינטרנט מהמחשב בלי ראוטר או מודם על אלחוטי ללא כבל רשת אני יודע שכן אבל לא מצליח לא מציג לי רשתות בכלל זמינות ויש רשתות אלחוטיות אלחוטיות באזור שלי עזרה בבקשה
-
- 7 תגובות
- 869 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם בזמן האחרון אני חווה מהירות גלישה איטית במיוחד אני מחובר לתשתית בזק כאשר ספק האינטרנט שלי הוא 018 אקספון חבילת הגלישה הינה 15 מגה. המהירות הגבוהה ביותר אליה הגעתי היא 8.5 גיגה בבדיקה מול בזק שללו את האפשרות שספק האינטרנט הוא מקור הבעיה כלומר הבעיה נעוצה בתשתית. ביצעתי את הדברים הבאים : 1- החלפתי ראוטר מנטגיר ל D LINK - לא עזר 2- החלפתי כבל רשת ופילטר עדיין- לא עזר 3- השאלתי מחשב נייד להפתעתי היה די יציב על ה 15 גיגה 4- החלפתי כרטיס רשת במחשב עדיין לא עזר איזו בעיית חומרה\תוכנה במחשב יכולה לגרום להאטת המהירות נא עזרתכם האדיבה והמהירה
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
מישהו מכיר עבודה או הסבר או כתבה עם הסבר על טלפוני IP יתרונות וחסרונות מול קווי טלפון רגילים. הסבר מקיף על איך הטלפוניה עובדת דרך רשת וכל השאר.... בבקשה זה דחוף אני חייב לעשות על זה עבודה..
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
הדבר הזה התחיל מאתמול בלילה. פתאום בלי שום הודעה לא היה ניתן לפתוח שום דף אינטרנט. קיבלתי את העמוד עם השגיאה שאומרת "לא ניתן לאתר את העמוד" (משהו כזה.) ניסיתי להכנס לאתרים ב 3 מחשבים שמחוברים ביחד ברשת ביתית, ואותו דבר בכולם. כשהוצאתי את המודם מהחשמל לכמה שניות והחזרתי, פתאום היה אפשר לפתוח אתרים שוב. הבעיה היא שכל כמה זמן צצה הבעיה שאי אפשר להכנס לאתרים, ורק לאחר הוצאת המודם מהחשמל והחזרתו לחשמל, אפשר להכנס לאתרים. מה שהכי מוזר זה שהבעיה צצה אי אפשר להכנס לאתרים, אבל ל ICQ כן אפשר להתחבר. וזה לא יכול להיות בעיה במחשב, כי ב 3 מחשבים שונים זה קורה. מה גורם לבעיה הזו? למישהו יש פתרון? אופן החיבור: 3 מחשבים שמחוברים לסוויץ' שמחובר למודם/נתב B-FOCuS 312+. ספקית: נטוויז'ן (1.5…
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
-
-איך אני יכול לשלוח הודעות דרך ה-dos ברשת. הבנתי שצריך במקום ה-איי פי לכתוב את השם של המחשב אבל זה לא עובד(net send). -איך יש לי אפשרות לראות את השולחן עבודה של המחשב ברשת כמו למשל שעושים בתוכנה ראדמין אבל אני לא רוצה להתקין פאצ' או משהו. אם אפשר דרך הווינדוס עדיף ואני רוצה שיהיה לוקאלי. היו לי עוד כמה שאלות אבל שחכתי אותם אז אני כבר ארשום אח"כ. תודה,ניר.
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
היי, רציתי רק לדעת אם שימוש ב-Lan/Ethernet Switch בין שני מחשבים יאט את קצב הגלישה וההורדות באינטרנט לעומת שימוש במחשב אחד בלבד עם חיבור ישיר למודם ADSL, וללא שימוש במפצל/סוויץ'. אם כן, מישהו יודע איפה אפשר לקנות סוויץ' שיאפשר לי להחליף בין שני המחשבים (כמו מכשירי מיתוג A-B) כדי שאוכל לקבל את המהירות המקסימלית בכל פעם, במקום להשתמש בשני המחשבים באותו הזמן (דבר שגם ככה לא שימושי בשבילי כי אני עובד כל פעם גם ככה רק על מחשב אחד ולא צריך שהשני יהיה מחובר לאינטרנט באותו הזמן). תודה.
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום! לפני כמה ימים התקנתי ראוטר של אדימקס הכל טוב ויפה הכול עובד טוב חוץ מהקאזאה היא פתאום מורידה במהירות של 10 קייבייט שלפני שהיה לי ת'ראוטר היא הורידה בין 100 ל180 יש לי 1.5 מגה כבלים אקס פי סרוויס פאק 2 מה צריך לעשות???
-
- 5 תגובות
- 869 צפיות
-
-
בגלל שנדפקו לי הפינים בכבל שמחבר את המודם כבלים לחשמל( :'() אני גולש דרך 56K, ואני לא יכול לגלוש בשום מקום חוץ מבHWZONE, שזה האתר הראשון שנכנסתי אליו היום! > ICQ מתנתק כל חצי דקה, ושום אתר אחר לא עולה!~!!! מה לעשות?
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
ראיתי כבר מספר אנשים שאמרו לי שהם שידרגו את המודם שלהם, וממש לא יחסתי לזה חשיבות... אבל עכשיו, (בעיקר משום שמחר יש מבחן, ואני לא ממש שש ללמוד ), שוטתי לי כאן קצת וראיתי את המדריכים איך לשדרג את המודם. ועכשיו השאלות: 1. האם זה חוקי לשדרג את המודם? כלומר קניתי מוצר מסויים, זה חוקי שאני אשנה אותו? 2. מה זה נותן לי תכלס? (האופציה שהכי מצאה חן בעיני היא לחבר את המודם ישירות לHUB כי לי אין SWITH או ראוטר) 3. מה זה הפיירוול של המודם, מה זה עושה? לבטל את זה אחרי השדרוג? ושאלה המיליון: לדעתכם, לשדרג או לא?
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
סתכלו עכשיו יש לי מחשב אחד ( ראשי ) שהוא עם הכרטיס רשת של מת"ב והמודם , ומחשב שני אצלי בחדר מחובר אליו ( נו אתם יודעים רשת פשוטה , הכל עובד יש העברת קבצים אינטרנט הכל בסדר גמור ) עכשיו יש לי מחשב שלישי שאני רוצה להבעיר את הצורב ואת האינטרנט אליו . אז חבר שלי אמר לי למה אתה שובר את הראש תקנה HUB אבל עכשיו אומרים לי שזה עושה כל מיני בעיות אז מה שאני מבקש ממכם ועם אתם יכולים לענות תענו כמה שיותר מהר כי זה דחוף. אז מה כדי לי לקנות כדי לחבר 3 מחשבים ביחד ( יש לי 3 כרטיסי רשת כבר ) כאילו מה לקנות HUB או SWITCH ( תסבירו לי מה זה SWITCH) וכל זה ( עם אתם יכולים דברו יותר בספציפיות) בבקשה זה דחוף תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
הראוטר חובר למודם ALCATEL הישן 5 נורות - אפשר לגלוש באינטרנט, אבל: 1. מסנג'ר לא מתחבר. נותן קוד שגיאה 80072eff 2. חלש מהאתרים פשוט לא נפתחים, כאילו שאין חיבור לאינטרנט כלל על איזה הגדרה יכול להיות שדילגתי?
-
- 2 תגובות
- 869 צפיות
-
-
קניתי את ה-eee של ASUS עם לינוקס, ויש לי בעיה להתחבר לרשתות אלחוטיות. בהתחלה הוא לא התחבר לשום רשת, גם לא לזו שיש לי בבית, ורשם pending כל הזמן. אחרי שחיברתי אותו עם כבל והרצתי עדכון של ה-wifi הצלחתי להתחבר לרשת הביתית שלי (שהיא מוצפנת WPA) בלי בעיות. הבעיה היא שלא הצלחתי להתעלק על רשתות לא מוצפנות באיזור העבודה שלי (וגם בבית) ואני לא יודע אם זה בגלל תקלה במכשיר או שזה משהו יכול לקרות. השאלה שלי: האם ניתן להתעלק על כל רשת שאינה מוצפנת? יש כאן איזה 3-4 רשתות לא מוצפנות, לכמה אפילו יש לי קליטה של 96%, אבל הוא לא מתחבר אליהן וממשיך לרשום pending לא משנה איזה רשת אני בוחר. אני יודע שאייפוד מתחבר בקלות כמעט לכל רשת שהוא מוצא... אז למה לעזאזל ה-eee לא? האם זה קשור למערכת ההפעל…
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
רציתי לדעת לגבי כתובות אינטרנט כמו: http://support.microsoft.com/, כלומר שיש משהו לפני שם האתר עצמו. איך אפשר לעשות כתובות אינטרנט כאלו?
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אני מתכנן כבר תקופה ארוכה לקנות כרטיס רשת אלחוטי USB בתקן N, אשר תומך במוניטורינג והזרקת מידע לרשת עם יכולות ניטור וקראקינג. כאשר הוא מריץ דרייברים אשר מזוהים במערכת plug and play ללא צורך בהתקנה. מבדיקות שערכתי הבנתי שהכי מומלצים אלה רכיבים של חברת ATHEROS למשל מצאתי את הפריט הבא באתר שלהם: http://www.atheros.com/pt/bulletins/AR9001USBBulletin.pdf ראיתי שיש אצל רוב הספקים רכיבים כאלה של חברות LINKSYS DLINK ו- EDIMAX לפי ניסיוני לא מעוניין במשהו מחברת EDIMAX קניתי בזמנו מהם ראוטר והתאכזבתי מאוד. האם מישהו מכם מכיר משהו שעומד בדרישות שלי ויודע מהיכן אני אוכל לרכוש זאת וכמה זה יעלה לי ?
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
האם אפשר להכנס למודם של הכבלים כמו שאפשר להכנס לתפריטים של מודם ADSL ?
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
התחדשתי בראוטר הנ"ל , משום מה, הוא עובד באופן לא יציב ודורש איפוס לאחר שהוא קורס. הקריסה באה לידי ביטוי בכך שאינטרנט נופל, ואין אפשרות לגלוש. אולי הבעיה היא במודם הקצת מיושן שמסרב לעבוד עם הראוטר החדש, אבל אני מסרב להחליף אותו - אלקטל ספיד טאצ' (5 נורות) עם הראוטר הישן - הכל עובד יציב. דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להקים רשת בין הראוטר שלי שנמצא בקומה אחת ומכשיר streamer ללא יכולות אלחוטיות בקומה השנייה. שמעתי את הקונספט של רשת שמתבססת על חשמל. אני זקוק על המלצה לזוג מכשירים שיוכלו לבצע זאת באיכות גבוה שהוא חייב להיות יכול להעביר מהירויות של עד 200 Mbps כמו כן אני ישמח באותו הזדמנות לראוטר אלחוטי שתומך ברשתות g/n. עם חיבור קווי אם יש עד 1GB או 200 שיתאים לרשת החשמל. כמו כן יש לי אפשרות לרכוש מארה"ב ולפי מה שראיתי רוב המוצרים שמבוססים על חשמל תומכים בחשמל שבארץ. תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-