עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אצל אחי זה המחשב הראשי שהכל מחובר השקע ADSL המודם (B-FOCuS 270) והראווטר (Level One FBR-1418TX) אצלו כלום לא השתנה לא נגענו או שינינו משהו בהגדרות. אצלי נמצא המחשב המשני שמחובר דרך כבל מוצלב עשיתי לו פירמוט מה אני צריך להגדיר עכשיו בשביל להתחבר לאינטרנט ?

• 10 תגובות
    • 866 צפיות
  2. אני צריך את עזרתכם בביצוע Tracert ל 3 שרתים אשר נמצאים בארה"ב, ולהדביק את ה LOG פה. חשוב לציין כי תרשמו באיזה ספקית מדובר, אני נמצא באינטרנט זהב והפינגים שלי לשם גבוהים בסביבות ה 600ms. כתובות ה IP : 1. 72.233.42.138 2. 72.233.33.235 3. 72.233.34.34

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by 1nstall,

שלום לכולם.. לאחרונה, פורטים אשר פתוחים בנתב ובפיירוול נראים כחסומים. הפורטים הם: 4662/4672/46669.. זה אולי קשור לספקית האינטרנט או משהו כזה? בכל מקרה אני מחובר דרך בזק בינלאומי, תשתית בזק. יש לציין, שעד לפני שבועיים בערך לא היו שום בעיות עם פתיחת הפורטים. יש רעיונות? תודה מראש Install

• 8 תגובות
    • 599 צפיות
  4. Started by OmegaShadow,

קניתי את הנתב היום. שאלה ראשונה - למה כשאני נכנס דרך https לנתב (אחרי שהגדרתי לו) הוא מודיע לי על certificate error ושואל אותי אם אני בטוח שאני רוצה להכנס ? זה קורה לי גם באקספלורר וגם בפיירפוקס. וזה קורה גם ב original firmware וגם ב- dd-wrt v23. וזה מוזר כי ה-certificate נראה בסדר גמור והתאריך שלו גם תקין. שאלה שנייה - למה אחרי שעשיתי flash ל- dd-wrt הוא לא מבקש ממני סיסמא מתי שאני נכנס ל- web interface ? עריכה: נראה שהוא שמר את הסיסמא שלי אבל הכל עכשיו בסדר (לגבי השאלה הזו). תודה

• 5 תגובות
    • 832 צפיות
  5. יש לי שניה מחשבים שמחוברים לראוטר AR7024 של אדימקס ואני רוצה לחלק את הרוחב פס בנהים כרצוני? האם אני יכול לעשות את זה וכיצד? תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 611 צפיות
  6. אהלן, לאחרונה הראוטר שלי Level-One 3407a חלקית הלך לעולמו.. הראוטר הזה היה משולב מודם.. החלטתי שאני רוצה לקנות אחד חדש, קניתי את ה 3Com 3CRWDR200A-75 , הוא לא עובד טוב כל כך, מכל הבחינות.. יש מלא ניתוקים, הממשק לא נוח כל כך, ועוד המון פיצ'רים בסייסים הוא פשוט לא מספק (למרות שרשום שהוא כן, אני לא מצאתי אותם...) תשתדלו לא לעשות את הטעויות שאני עשיתי אז את ה-3Com אני מחזיר, יש מצב שאני אלך על Edimax הפעם.. נראה מישהו יכול להמליץ לי על ראוטר איכותי משולב מודם שעובד כמו שצריך?.. תודה.

• 6 תגובות
    • 965 צפיות
  7. Started by benma,

האם קיים אחד טוב כנ"ל שעולה פחות מהאיזור של 500 ש"ח?

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  8. Started by summer69,

מאז שהתחברתי לאינטרנט (בערך 7-8 חודשים) אני למצליח להתחבר לשרתי FTP, כשאני סורק שרתי משחקים (גם בxfire וגם דרך המשחק עצמו) זה מציג לי פינגים של 300 לפחות, אפילו בארץ(כשאני מתחבר למשחק הוא מראה את הפינג האמיתי...) חייגן איטי, וגם קורה לי ששעות רצופות האינטרנט לא זז..... ולא, אימיול לא פועל ;D זה דיל של 90 ש"ח ביחד ל015 ולHOT. למישהו יש גם ניסיון עם הבעיות האלה? (אגב, עד עכשיו זה לא הסתדר)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. יש לי מחשב שאליו מחובר מודם ADSL לכרטיס רשת אחד, וסוויץ' לכרטיס רשת אחר. שאר המחשבים מחוברים לסוויץ'. שיתפתי את חיבור האינטרנט. אבל מה שקורה שאני יכול לחייג לחיבור ולהתחבר רק ממחשב אחד כל פעם. למשל אם חייגתי מהמחשב שהמודם מחובר אליו ישירות אז רק לו יש אינטרנט (אם ממחשב שמחובר דרך הסוויץ' אז רק לו יש אנטרנט). בבקשה עזרה! נפתר - תודה

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  10. Started by Shasoosh,

שלום לכולם, שאלה בנוגע לאימייל יש ברשותי דומיין ואיחסון ואני מתלבט בין שני דברים ואשמח לעזרה. אני יכול להגדיר מספר כתובות אימייל דרך ההוסטינג, השאלה היא, גוגל מספקים שירות דומה, בחינם, ומאפשרים לך ליצור מספר כתובות מייל עם אליאס של שם הדומיין. השיקול המרכזי שלי הוא שמחר יתכן ואעבור חברת איחסון ואצטרך להעביר את כל כתובות המייל + אאבד את המיילים שצברתי עד כה, לעומת זאת בגימייל הדבר ישאר קבוע כל עוד הדומיין ברשותי. אשמח לדעות בנושא. תודה

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  11. Started by atoo,

שאלה למומחים (וקחו בחשבון שאינני מבינה בתחום כלום): הקדמה: קראתי שאלות ותשובות בנושא ואני עדיין מבולבלת. ??? השאלה שלי ארוכה, כי אני ממש ממש מיואשת וחייבת פיתרון מוסמך ! אז הכנסתי כל פרט שנראה לי רלוונטי לעיניין ! יש לי כיום ראוטר של בזק והוא חלש לי מידי. גם טכנאי שלהם אישר זאת. :-[ שתי אפשרויות עומדות בפני: הזדכות על הראוטר ורכישת אחר - ולא מבזק או רכישת מגבר ושוב לא דרך בזק. קראתי על הראוטר של 5 ק"מ... אנטנות... גגות... ואני גם לא רוצה להגזים... 1. לגבי המגבר (האפשרות הזולה יותר והקלה יותר) - יש שאומרים שיש כזה דבר ויש שאומרים שבכלל אין כזה דבר ?! מה נכון ? בכל מקרה גם אם יש, אז לא בטוח שיתאים לראוטר ?! הוא מתחבר לראוטר או איפושהו באמצע הדרך לחשמל ? הוא בטו…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. בשעות הערב האינטרנט שלי מתחיל לזחול ושרתים במשחקי רשת מגיעים לפינגים של מעל 500 גם בסרברים ישראלים. איפה יותר הגיוני שתיהיה בעיה ,בתשתית(כבלים) או בספקית(אינטרנט זהב)?ואיך אפשר לבדוק את זה? ועוד משהו ,אם הבעיה לא תיפתר עד מחר אני מחליף את שתי החברות כנראה לבזק בינלאומי ובזק , יש המלצות אחרות אולי לספקית?או סיבה למה לא כדאי לעבור אליהם? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום, אני גר במעונות באוניברסיטת בן גוריון בנגב. יש לי בחדר שני שקעים של LAN שדרכם אני מתחבר לאינטרנט. כיצד זה מתבצע: ע"י פקודת telnet מתחברים לשרת, נפתח command prompt שם אני מקיש שם משתמש, סיסמא וצורת התקשרות, רק אחרי זה אני מקבל גישה לאינטרנט. היות שיש לי כאן רק שני שקעים ואני רוצה שלושה מחשבים שיוכלו להתחבר מכל מקום בבית, אני צריך ראוטר אלחוטי. לפני שאני הולך לקנות, רציתי לדעת אם זה בכלל יעבוד. כלומר, האם ניתן לחבר מחשב דרך ראוטר לשקע LAN ולהתחבר עם פקודת telnet כמו שאני עושה ללא הראוטר? האם ראוטר לא חייב ספק אינטרנט, כי אלו משמשים גם כחייגנים? ראוטר לא חייב להתחבר למודם? תודה, אופיר

14. Started by Dubek,

שלום. אני מפעיל רשת ביתית אלחוטית דרך נתב של 3COM. אחד המחשבים מחובר בחיבור חוטי (המחשב בן כמה שנים), והוא פעל על הרשת בסדר. לפני כמה ימים התקנתי למחשב הזה כרטיס PCI נוסף (מדובר בכרטיס להוספת כניסות USB, מה שלא קשור אבל הבעיה התחילה אחרי התקנת הכרטיס), ואחרי ההתקנה, ראיתי שיש בעיה ברשת. הבעיה היא שלמרות שהאינטרנט עובד והמחשב מחובר לאינטרנט, שיתוף הקבצים עם שאר המחשבים ברשת לא עובד יותר. כשאני מנסה לראות את שאר המחשבים ברשת, לא רואים כלום, אפילו לא את המחשב המדובר. כשניסיתי לעשות Repair Connection מופיעה לי הודעה The following action cannot be completed: Clearing NetBT למישהו יש מושג איף פותרים את הבעיה הזאת?

• 6 תגובות
    • 565 צפיות
  15. אני לא משמש כמעט אף פעם באימיול והמזהה אצלי נמוך....לא יודע אם זה יכול להשפיע עד כדי כך אבל רק שתדעו. העניין הוא שה UPLOAD הוא סביב ה 13 ק"ב לשנייה ואילו ה DOWNLOAD נע סביב ה 2.5 ק"ב כאשר כל קובץ יורד במהירות של סביב ה 2 ק"ב. UPLOAD יכול להיות בדר"כ של 4 או 5 קבצים יחד גם בקושי יורדים דברים גם כשיש להם מקורות רבים, ההורדה בו זמנית של קבצים היא מקסימום 2 או 3 קבצים יחד, בדר"כ לא יותר מ 2. אני מחובר דרך ראוטר DILNK 524 שהגדרתי בו IP קבוע למחשב עם האימיול וכמו כן הפורטים הדרושים פתוחים. מה אתם אומרים ?

• 29 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by bezangeloo,

http://www.metacafe.co.il/watch/837885/wifi_antenna_hack/

• 0 תגובות
    • 810 צפיות
  17. Started by Night,

יש לי ראוטר של DLINK, חיברתי אליו את המחשב ואת המודם (כבלים, Thomson) בכבל רשת. נכנסתי לכתובת של הראוטר (192.168.0.1...), הרצתי את הWIZARD לפי המדריך שצורף עם הראוטר... עד כאן סבבה. המחשב נייד קולט את הרשת, מתחבר אבל לא מצליח לגלוש. במחשב הנייח (שמחבור בכבל רשת לראוטר) יש אינטרנט, אבל נורא נורא איטי. מה הבעיה? S: אגב, תמיד התחברתי לאינטרנט עם חייגן. זה קשור? בכל מקרה, ביקשתי מהכבלים לשנות את שיטת ההתחברות, ותוך 3 ימים זה אמור להשתנות לחיבור בלי חייגן. תודה

• 2 תגובות
    • 536 צפיות
  18. Started by Night,

אגב, האם כדאי לחבר את המדפסת לנתב? במה זה עוזר? תקציב 200-300 ש"ח תודה

• 3 תגובות
    • 708 צפיות
  19. שלום, יש לי מחשב נייח שמוחובר ישירות לאינטרנט ומחשב נייד שמחובר דרכו לאינטרנט. עשיתי את כל השלבים יש לי קשר בין המחשבים (מקבל פינג מהנייד ועד לכתובת האינטרנט של המחשב הנייח של אינטרנט זהב הכוונה) אבל אין אינטרנט בנייד!! כאשר אני מגדיר שיתוף במחשב הנייח לאינטרנט אני לא מקבל פינג בין המחשבים וכמובן אין אינטרנט בנייד. מה עושים?!? יש רעיון למישהו?!?

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  20. Started by PolishMan,

שלום לכל חברי הפורום, ברשותי מחשב נייד קצת ישן (פנטיום 4) שאין לו כרטיס רשת אלחוטי מובנה. הייתי שמח אם תוכלו להמליץ לי על כרטיס רשת אלחוטי לנייד. התקציב הוא עד 150 ש"ח (אלא אם אין שום דבר ששווה את הכסף במחיר הזה, אז תגידו לי). ד"א - מה עדיף - חיבור ל-USB או PCMCIA? תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 961 צפיות
  21. Started by ben060,

שלום לאחרונה נוסף לנו מחשב לבית כעת ישנם 3 מחשבים ושלושתם מחוברים דרך מתאם אלחוטי להפתעתי המחשב הישן ביותר הוא בעל הקליטה הטובה ביותר שמחובר דרך מתאם PCI של אדימקס. אצלי יש את ה מתאם USB של אדימקס ובנייד יש עוד מתאם שאני לא יודע של מי. יש דרך שבה יהיה אפשר לווסט את המהירויות בין המחשבים בכדי שלא יתווצר מצב שמחשב אחד יטוס והשני יזחל הוא איזשהו דרך לעשות הפוך , כלומר , להשקיע את כל משאבי האינטרנט במחשב אחד. כרגע יש לי 1.5 מגה האם מעבר ל 2.5 או 3 יכול לשפר את המהירות בצורה כזו שאני באמת ירגיש? אשמח להסברים ותשובות

• 14 תגובות
    • 944 צפיות
  22. Started by OmegaShadow,

מה ההבדלים והאם זה מצדיק את ההפרש במחיר ? בדקתי בויקיפידיה וזה נראה שההבדל הוא רק ב- firmware שאיתו הם מגיעים.

• 1 תגובה
    • 794 צפיות
  23. Started by gbguy,

שלום לכל הגולשים היקרים, אני רוצה לקנות 2 מחשבים חדשים בזמן הקרוב, בעזרת ה'. לכן, אני רוצה לבנות רשת בין המחשבים חדשים והמחשב הישן (שבו כרגע אני משתמש). כיום יש 2 אפשרויות לבניית רשת: בצורה חוטית, אל חוטי. כמובן, המחשבים החדשים יהיו בקומה העליונה (בחדרי הילדים/נערים) והמחשב הישן יהיה בחדר משרד שהוא גם ממ"ד. לכן, יש בסיצואציה הזאת 2 בעיות: אלחוטי לא קולט בממ"ד, חוטי זה הרבה קידוחים ולא יפה לעיין כי הכבל צריך לצאת או מהחלון או דרך הלדת ואסור שיהיה חור בממ"ד, אם יהיה חור בממ"ד, זה הופך את הממ"ד לחדר רגיל! אני התיעצתי לפני הכתיבה בפורום עם חברים שלי, הם סיפרו לי שיש מודם ביוחד לממ"ד. לכן יש לי כמה שאלות לשאול אותם: אם יש כזה ראוטר אז: 1. כמה הוא עולה? איפה אני יכול לקנות…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. הנה מדריך קצר על הכנת מגבר\מרכז \ מנתב האות האלחוטי. • אני לא ממציא את הגלגל כאן, רוב הקרדיט הולך לאתר http://www.hackaday.com/ שם היה מדריך ותרשימים. כתבתי כאן מדריך מקוצר בעברית בצירוף עזרים ויזואליים משלי . • בעיקרון הפתרון הזה הומצא כדי "לתחום" כביכול את שטח\איזור השידור. אבל תופעת לוואי שקרתה היא ריכוז עוצמת האות לכיוון המסוים. • אומרים שעם זה אפשר להגדיל את הטווח לעד 1 קילומטר בקו אווירי וללא הפרעה (אבל אל תסמכו על זה). בואו נתחיל – זה אמור להיראות ככה – {עם נייר אלומיניום ( פויל)} {עם רשת יתושים} {קישור לדף תרשימים ותמונות \ תוצאות נוספות} קישור למדריך (באנגלית) וקישור לתרשים שמאוד עזר לי (תמונה כבדה) כמו שרואים בדוגמה כאן – מה שצריך לעשות ז…

• 35 תגובות
    • 33.1k צפיות
  25. Started by dor_20,

שלום לכולם! יש לי שני מחשבים בבית שניהם מחוברים ע"י חוטים לראוטר אחד. ויש לי גם מדפסת אחת שמחוברת למחשב אחד. אם אני רוצה להדפיס משהו מהמחשב שלא מחובר למדפסת אני צריך להעביר את המסמך ע"י disk on key למחשב השני. יש למישהו איזושהי הצעה כדי שאני אוכל להדפיס משני המחשבים? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 953 צפיות

דיונים חדשים בפורומים