עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. בוקר טוב לכולם, טוב יש לי בעייה שחייבת להיפתר עד יום ראשון בבוקר - אשמח לעזרתכם אנשים! יש לי שני מחשבים יושבים במרחק, שלא ניתן להעביר בו חוטים. לאחר לבטים רבים החלטתי על הקמת רשת אלחוטית בעזרת רואטר + כרטיס רשתX1. הרוטאר יהיה מחובר למחשב הראשי בעזרת כבל רשת - מצריך רוטאר אלחוטי עם יציאה חוטית גם (לדעתי ברובם יש היום לא?). ולמחשב השני כמה מפתיע.... כרטיס רשת אלחוטי. בין שני המחשבים יש קירות רגילים. קיר--->| מרווח --->קיר| מרווח ---> מחשב. המרחק הוא בערך 10 מטר אני חושב, אולי קצת יותר. בכל מקרה אני רוצה להקים רשת אלחוטית, שגם כמובן תאפשר גישה של מחשב נייד מידי פעם - לא צריך חומרה בשבילו. השאלה החשובה היא מה לקנות? איזה רוטאר היום מומלץ בשוק שבו הכל אותו דבר…

• 10 תגובות
    • 954 צפיות
  2. http://www.evga.com/articles/00467/

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום לכם ההורים בנו בית חדש ובעצתי ניתבנו תעלות תקשורת בתוך הקירות ככה שישמשו לתקשורת מחשבים. הרעיון היה לבנות רשת ביתית מעל הממוצע מבחינת המהירות וכו. קניתי כבל כבלים של CAT7 והשחלתי אותם כבר לתעלות התקשורת + חיווט השקעים כנדרש. כאמור כל הכבלים מתרכזים במקום אחד שבוא ימוקם ארון תקשורת שיכיל את המודם ראוטר אם נצטרך + סוויץ . השאלה שלי כרגע זה הציוד שיש לי מודם כבלים MOTOROLA SB4200 הרעיון הוא לבנות רשת של 1GB עם אפשרות ניהול הרשת וחלוקת תעבורה לשלטתי כמה שאלות: התקציב הוא 3000 ש"ח לכל העסק איזה סוויץ לבחור שיהיה לו אפשרות ניהול דרך WEB או אפשרות ניהול שיהיו די פשטניות איזה רואטר לבחור ? האם יהיה צורך בראוטר אם המודם יהיה מחובר לכבלים בחיבור קבוע ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by esaly,

היי חבר'ה, יש לי תופעה שקבצים שאני בוחר להוריד מהTD יושבים אצלי בUTORRENT כבר כמה ימים ותקועים על: SEED = 0 PEERS = 0 ולא מתחילים לרדת כתוצאה... מישהו יכול לעזור?

• 0 תגובות
    • 810 צפיות
  5. Started by Zadu,

היי לכולם , בדקתי את הנתונים של בDsl Line כל יום בשבוע האחרון ואני רוצה לדעת האם הנתונים הם טובים . הנתונים: Line Rate 6208 Kbps 640 Kbps Attainable Line Rate 11712 Kbps 1228 Kbps Noise Margin 25.8 dB 23.0 dB Line Attenuation 12.0 dB 6.0 dB Output Power 13.8 dBm 12.4 dBm Line Rate 6208 Kbps 640 Kbps Attainable Line Rate 11744 Kbps 1212 Kbps Noise Margin 25.4 dB 23.0 dB Line Attenuation 12.0 dB 6.0 dB Output Power 13.8 dBm 12.3 dBm 6208 Kbps 640 Kbps Attainable Line Rate 11776 Kbps 1200 Kbps Noise Margin 25.7 dB 22.0 dB Line Attenuation 12.0 dB 6.0 dB Output Power 13.8 dBm 12.3 dBm Statistics Downstream Upstream Line Rate 6208 Kbps 640 Kbps Attainable Lin…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by averaraz,

לאחרונה עברנו דירה וגילינו שהHOTBOX איטי להחריד בכל הקשור לביצועים אלחוטיים - חדר מרוחק 15 מטר בקושי מקבל חיבור(נבדק במספר מחשבים). בעיה נוספת שקיימת היא שבממד אין קליטה בכלל גם שהדלת פתוחה. בדירה הקודמת רישתנו את כל הבית בכבלי רשת כך שלא הייתה בעיה אבל בדירה זו לא מתוכנן כרגע רישות כזה. האם קניית ראוטר חדש(וחזק יותר) + שיחה להוט על מנת להפוך את הHOTBOX למודם בלבד תשפר את הבעיות שציינתי? יש ראוטר מומלץ?

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  7. Started by EvilForce,

שלום, אוקיי אז ככה, פירמטתי והתקנתי ווינדוס אקס פי אצל אח שלי, ויש לנו רשת , הגדרתי את הכרטיס רשת אבל אין לו אינטרנט ואני לא יודע מה אני צריך לעשות ואני חייב לסדר את זה עד יום ראשון כי אחרי זה אני כבר לא יהיה פה אז כל מי שיודע מה אני צריך לעשות שיעזור לי בבקשה שכחתי לציין שיש לנו ראוטר ואני לא יודע מה לעשות$!%! בבקשה תיעזרו לי!!! תודה רבה לכל מי שיעזור, גיא אפשר לעזור לי פה בפורום או בפלאפון שלי (עדיף) 058809867

8. Started by alergic,

יש לי חיבור הוט+בזק בינלאומי במהירות 12 מגהבייט עם החומרה הזאת: TL-WR841N Firmware Version: 3.11.3 Build 100408 Rel.42303n Hardware Version: WR841N v5 00000000 ARRIS TM602A ואני מעוניין לחבר מחשב נייד לנובו U550 לרשת אלחוטית. הוא מתחבר אך לצערי אין גישה לאינטרנט. כמו כן ניסיתי להתחבר בעזרת כבל וגם זה לא עזר. אילו הגדרות אני צריך לעשות כדי ששני המחשבים יוכלו לגלוש?[br]פורסם בתאריך: 14.10.2010 בשעה 18:54:58 ניתן לסגור את הנושא.היו לי הגדרות חומת אש של ווינדוס לא נכונות

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by ag43,

יש בידי 2 נתבים - נתב סימנס שניתן ע"י בזק ונתב TPLINK. אני מעוניין לשרשר אלחוטית בינהם כדי להגדיל את הטווח ע"מ שהלפטופ שלי יוכל להתחבר לרשת האלחוטית. הבעיה היא שהנתב של סימנס תומך בWDS והנתב של TPLINK תומך בBRIDGE MODE ולא הצלחתי לשרשר אותם לא משנה כיצד הגדרתי. יש לציין שבעבר שירשרתי 2 נתבי TPLINK ללא בעיה. האם יש דרך לשרשר 2 נתבים עם פרוטוקלים שונים? לחילופין (וגם שאלה מעניינת בפני עצמה) - האם ניתן להשתמש בנתב כמגביר ללפטופ ולא כמגביר לAP אחר?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  10. שלום משהו אמר לי שאם אני מחבר את שני המחשבים שיש לי עם כבל רשת מוצלב אז אני יוכל לגלוש רק באחד מהם האם זה נכון? או שאולי הוא יתקוון לכבל רשת רגיל? בסך הכול אני רוצה לדעת אם אני מחבר את המחשבים שלי עם כבל רשת מוצלב אני יוכל לגלוש באתר אחד ואח שלי יוכל לגלוש באתר אחר

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  11. Started by adak,

הדים

• 0 תגובות
    • 641 צפיות
  12. Started by Dr. Computer,

אהלן. תיכננתי להיום להקים את הרשת הביתית, בדקתי שבשני המחשבים ישנם כרטיסי רשת, וראיתי שהחיבור שלהם נראה בדיוק אותו הדבר כמו תמונה שהביאו לי פה. הלכתי היום, קניתי כבלים רשת ישרים 8 גידים RJ45 STP כמו שצריך. בדקתי לפני הכל אם הכבלים נכנסים לכרטיסי הרשת, ומה התברר לי?? כבל הרשת לא נכנס בכלל לכרטיס הרשת (לפחות היה נדמה לי שזה כרטיס רשת) במחשב הישן. (במחשב החדש זה כן נכנס). תגידו, אז זה לא כרטיס רשת? והרי הביאו לי פה תמונה של חיבור של כרטיס רשת, וראיתי שזה נראה אותו חיבור כמו בכרטיס הרשת במחשב הישן. וגם הכבלים האלה הריבועיים של ADSL כן מתאימים אליו. אבל כבלי הרשת RJ45 לא. זה היה ככה בשביל הרקע. טוב, אז אני מבין שאני צריך לקנות כרטיס רשת. אז מי יכול להמליץ לי בבקשה על איזה כרט…

• 28 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by DardaDai,

שלום, לפני כמה ימים הורדתי שידרוג לfirmware של הנתב בבית. הנתב של 3com מסוג 3crwer100-75 מכיוון שהייתי צריך לשנות את הMTU המינימלי שלו (מה שלא היה אפשר לעשות בגרסה הישנה) בשל חיבור xbox לרשת הביתית. מאז שעשיתי את העדכון יש לי ניתוקים כל 5 דקות לכמה שניות מהאינטרנט. כאשר אני מחבר את המחשב ישירות למודם (המודם הוא Terayon TJ715 לכבלים) אין ניתוקים כאלו. קראתי שאחרי העדכון לגרסה הזו יש צורך לחזור להגדרות היצרן. חזרתי אליהן בשני אופנים גם ע"י התוכנה וגם ע"י כפתור הreset שנמצא בחלק האחורי של הנתב - אך ללא שום תוצאה, עדיין אותה בעיה. כרגע גרסת הfirmware היא 1.3.06ww אשמח לכל עזרה בנושא, תודה

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. Started by sycx,

אהלן ברשותי נטסטיק של אחת מחברות הסלולאר שמשמש אותי לגלישה באינטרנט בלפטופ. האם יש אפשרות לשתף את האינטרנט הסלולארי איכשהו עם ראוטר ביתי? למשל לחבר את הנטסטיק ליציאת USB של הנתב ולשתף WIFI אותו? האם אפשרי להפוך את הלפטופ לתחנה שתשדר גם? - יש לי עליו WIN7 .. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. יש לנו בבנין אינטרנט משותף. החיבור יוצא מבית השכן שלי שיש לו נתב מסוג siemens sl2-141, ברשותי יש נתב ישן מסוג edimax br-6204wg. האות מגיע יציב אלי עד פחות או יותר דלת הכניסה, אז חשבתי להשתמש בנתב האדימקס שלי כמגבר. הבעיה שלמרות שראיתי פוסטים ישנים שאומרים שיש, אין אופציה מובנית של REPEATER שהצלחתי להגיע אליה, וגם אין אופציה של CLIENT MODE במידה וארצה לקבל מקלט משופר. למותר לציין שגרסת הקושחה מעודכנת. רציתי לשאול האם יש דרך אחרת לעשות זאת? יש בראוטר הגדרות של WDS, וכן BRIDGE, השאלה איך להשתמש בזה? אשמח להסבר מפורט תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. כבר שני אנשים (לא קשורים אחד לשני) אשר טיפלתי להם במחשבים שאלו אותי על הנושא של יצירת רשת ביתית בין המחשבים. זה לא מה שחשוב (כל יום שואלים אותי את זה אנשים). מה שכן משנה הוא שהםאמרו לי שהם שמעו שניתן ליצור רשת מחשבים על תשתית הטלפוניה הקיימת בבית. לראשון ששאל אותי, לפני כשבועיים עניתי שאני לא מכיר כזה דבר והיצעתי לו את הפיתרונות הקונבציונליים (WiFi, כבלי רשת באורך 30 מטר וכ"ו). לשני ששאל אותי (אתמול בערב) אמרתי שאבדוק זאת. לכן אני מעלה את השאלה בפני חברי הפורום הנכבד הנ"ל: האם יש כזה דבר או שמדובר בעוד שמועה נחמדה שעוברת באימייל ומשגעת אנשים לדפוק לעצמם את המחשב תוך כדי ניסיון לעשות משהו "חאפרי"?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום לגולשים, ברצוני לקנות שרת מדפסת מהסוג שמצורף כאן: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=73195... השאלה שלי היא כזאת, אני כרגע גולש ברשת ביתית האם השרת הזה יודע להתחבר לרשת הביתית שלי או שמה אני אצתרך בכל פעם שאני רוצה להדפיס להתחבר לרשת אחרת (הרשת של המדפסת) ואז להדפיס או שהמדפסת פשוט תופיע כמחשב נוסף ברשת הביתית הקיימת אצלי בבית? מקווה שהסברתי את עצמי כראוי. מחכה לתשובה, דודי.

• 2 תגובות
    • 920 צפיות
  18. Started by Dante_9,

התקנתי כבר את NO-IP ויצרתי לעצמי IP קבוע. אני רוצה להגיע למצב שבמחשב של אחר אני יכול להשתלט על שלי בעזרת ה- Remote Desktop Connection

• 2 תגובות
    • 903 צפיות
  19. Started by A.Iniesta,

אפשרי לקחת מחשב שישמש כשרת ולהרכיב בו כמה כרטיסי רשת וככה לחבר אליו ולהגדיר שיתוף לכמה מחשבים שונים? אני יודע שאפשרי לעשות את זה למחשב אחד בלבד, אבל לכמה מחשבים זה אפשרי? או שעדיף כבר לקנות ראוטר? תודה רבה לכם.

• 7 תגובות
    • 819 צפיות
  20. Started by bob987,

שלום, ניסיתי לברר אבל אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין wrt54gl V1.0 ל wrt54gl V1.1? תודה

• 4 תגובות
    • 700 צפיות
  21. שלום לכולם רציתי לדעת - במידה ואני רוצה לשתף תיקיה שמאוכסנת במחשב שלי, ברשת האינטרנט, איך אני עושה זאת ? אני רוצה לתת גישה לכולם, לקריאה בלבד, לתיקיה אחת ויחידה במחשב שלי יש לי XP PRO מערכת קבצים NTFS משתמש בודד, אני מחובר בחיבור קבוע לכבלים (ללא חייגן) ויש לי כתובת NO IP שמצביעה על ה IP שלי, גם אם הוא משתנה. איפה בדיוק, ואיך, אני יכול להגדיר כזה שיתוף של תיקיה (אינטרנטי, לא לרשת פנימית) מהם הסכנות בנושא ? עדיף לי לפתוח שרת FTP על המחשב אולי ? (למרות שהשיתוף הוא בשביל משתמשים שלא יתאים להם FTP....) תודה, אריק

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by pincher77,

שלום, התקנתי רשת ביתית רגילה לא אלחוטית הכל עובד מצויין רק יש בעיה אחת שהמחשב המשני לא יכול להיכנס למחשב השרת נגיד לתיקיית PROGRAM FILES וכו' (והמחשב השרת אין שום בעיה יש גישה להכל !) זה מקבל הודעה כזאת: http://www.netcheif.com/Articles/SolveHomeNet/1.jpg הבנתי שזו בעיה נפוצה אבל אפשר לפתור אותה.. אשמח לעזרה ממכם.

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  23. יש לי 2 מחשבים אחד נייח אחד נייד ובקרוב עוד אחד נייח חדש אני רוצה לקנות נתב\ראוטר כדי שיהיה רשת אינטרנט ששום מחשב לא יהיה תלוי במחשב הראשי המרחק ממחשב למחשב 15 מטר בקומה אחת.. איזה ראוטר \ נתב כדי לבחור? אני רוצה שיהיה כולל עם מדפסת רשת ואיזה קבלים עליי לקנות? תודה !

• 5 תגובות
    • 765 צפיות
  24. Started by Pure-Gold,

שלום, יש לי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי ורגיל ושניהם מחוברים לאותו הנתב. יש אופציה ב Network Connection תחת התפריט Advanced בשם Advanced Settings... שם ניתן לבחור את סדר העדיפויות שהמערכת פונה למשאבי ה TCP/IP כך שבמידה והרכטיס הראשון כושל הכרטיס השני נכנס לפעולה. כאשר כרטיס הרשת האלחוטי מוגדר כמשני והכריס החוטי מחובר המחשב עובד תמיד מהרכטיס האלחוטי. יש למישהו מושג מה הבעיה ? תודה לכל העונים.

• 1 תגובה
    • 680 צפיות
  25. Started by The-Devil,

שלום לכולם!!! אז ככה בעה שלי החלה אחרי שהשארתי את המחשב דולק בלילה בבוקר הוצאתי אותו מStandBy ורציתי לגלוש אך להפתעתי הוא לא זיהה את זה שהכבל מחובר למחשב בדקתי את המודם (ECI) והכול תקין ( זה רשת ובמחשב שני שלי הכול סבבה) בדקתי את החיבורים על ידי החלפת הכבלים - לא עזר כי הכבלים תקינים הבאתי מחשב נוסף וניסיתי להתחבר והוא נתן לי כלומר הבעיה הייתה כנראה בכרטיס רשת אז החלפתי את הכרטיס רשת באחד שהיה לי וזה עבד תקין ליומיים ואז שוב החלה התקלה שהוא רושם לי Network cable unplugged!!! אני דיי בטוח שזה איזשהם בעיות בהגדרה של המחשב אחרי שהוא יוצא מStandBy אבל אני לא יודע מה לעשות עם זה מקווה שתוכלו לעזור לי :-\

• 7 תגובות
    • 782 צפיות

דיונים חדשים בפורומים