עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by artyom,

לפני איזה חודש התחילה לי בעיה מוזרה... תמיד היו לי פינגים של 90-110 לחול, הכל היה סבבה, לא שיחקתי בארץ... רק בחול... פתאום, בחול נהיו לי פינגים של 200-250! פעם ב... בלילה זה יורד ל100... התקשרתי עשרות פעמים לנטויז'ן... הם אמרו שהבעיה אצלי ולא אצלהם... האמנתי... ואז חשבתי ככה, אני יעשה FORMAT ואז הכל יסתדר.... ויתרתי על כל הBOOKMARKS שהיו לי... ביטלתי הורדות באמיול... מאות של קבצים אבודים :'( :'( :'( קיצר הפינגים עדיין אותו דבר... אולי אתם יודעים מה לעשות?! אני כבר לא יכול לעשות כלום :'( :'( אולי זה איזה וירוס או משהו.. תודה בהקדם

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  2. ברשת הביתית מחוברים 4 מחשבים: 3 נייחים ואחד נייד. שלושת המחשבים הנייחים מחוברים חוטית לנתב, והמחשב הנייד מחובר אלחוטית לאותו נתב. בנוסף קיים חיבור חוטי, העומד לרשות המחשב הנייד. שני מחשבים נייחים עובדים עם Windows 7 והנייח הנוסף והנייד עובדים עם Windows XP SP3. הבעיה היא עם המחשב הנייד. כאשר נכנסים ל-My Network Places, לא רואים תיקיות אשר הוגדרו כ"משותפות" על ידי המחשבים האחרים. בכל מחשב אחר (כולל זה עם ה-XP) ניתן לראות אותן. במחשב הנייד ניסיתי להפעיל את ה-Network Setup Wizard באופן, שאני מגדיר את המחשב הנייד כחלק מרשת ביתית ומחובר לנתב. אין תוצאות. גם כשחיברתי את המחשב הנייד לנתב חוטית, זה לא עזר. יש למישהו רעיון?

3. Started by ofir2000,

הקליטה של ה-WIFI אצלי בבית חלשה ואני מעוניין לקנות מגבר להגברת הקליטה. כשביצעתי חיפוש באתר DEAL EXTREME קיבלתי תוצאות של BOOSTER, AMPLIFIER ו - REPEATER - האם כולם מבצעים הגברה? ואם כן אז מה בכל זאת ההבדל ביניהם?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  4. פרצות אבטחה בדרגת medium : The server's X.509 certificate does not have a signature from a known public certificate authority..." פיתרון: Purchase or generate a proper certificate for this service. מאיפה אני מוצא את האישור הזה ?או עושה אותו בחינם? :s05:

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Tal14,

שלום, לי אינטרנט 5MB, הספקית בזק בינ"ל, ותשתית בזק. האינטרנט עצמו עובד סבבה בלי ניתוקים כמעט והמהירות הורדה ברוב הפעמים מקסימלית, אבל בסטרימינג זה פשוט איטי. פעם זה לא היה ככה, לוקח לזה 5 דקות לטעון סרטון של 5 דקות ביוטיוב! יש הרבה תקיעות ביוטיוב וזה פשוט מעצבן. אני עם FF,ניסיתי עם כרום ואקספלורר וזה אותו דבר, וניסיתי במחשב אחר בבית וזה גם אותו דבר, וכנ"ל באייפון כשאני בWIFI! מה הבעיה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום לכולם, הייתי בראיון שבו הציגו לי את הציור הבא: וביקשו ממני לתאר את כל התהליך כיצד המחשב הראשון מתקשר עם המחשב השני. (בהנחה ששניהם ברשתות שונות לחלוטין) כל מה שאני יודע, זה שהמחשב הראשון יודע את כתובת ה-IP של המחשב השני אך לא יודע את הכתובת הפיזית וכיצד להגיע אליה. הוא שולח בקשת ARP. איכשהו זה מגיע לראוטר, אשר יודע בעזרת כל מיני שיטות לאיזה ראוטר עליו להגיע. מפה כבר אין לי מושג אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.

7. Started by hassid_hassid,

שלום רב. התחברתי היום לאינטרנט בבזק וקיבלתי ראוטר מהם (DGN220). רציתי לחבר את הראוטר הישן שלי (EDIMAX BR-6424n) בחדר למטה כדי לקבל כיסוי מלא לכל הבית (יש לנו בית של כמה קומות, והראוטר ה"חדש" נמצא בקומה העליונה ביותר). ניסיתי להשתמש במדריך, אולם נתקלתי בבעיה: אני מחבר את הנתב השני באמצעות כבל שמגיע עד אליו, אולם לפי המדרכים שראיתי, אני צריך להיכנס להגדרות הנתב שמשמש כAP ולשנות שם מס' הגדרות. הבעיה היא שאני לא מצליח להכנס להגדרות של הEDIMAX. כשאני מכניס את הכתובת שלו - אני מקבל את הנתב ה"חדש", וכל הגדרה שאני משנה שם - משתנה גם בנתב ה"חדש". הקטע ה"נחמד" הוא, שנכון לעכשיו זה לא באמת מפריע, כי כשאני מחבר אותם כמו שצריך (ז"א ה-AP לא בחיבור של ה-WAN), אז הכל פועל כמו שצריך, השאל…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  8. Started by ybe,

אני משתמש בראוטר אלחוטי של edimax מסוג 6524 , מכיוון שהדירה שלי ארוכה האות בצד המרוחק מהראוטר חלש מאוד. רכשתי אתמול access point של edimax דגם 7416. שאני מחבר את AP (המכוון למצב Repeater)עם כבל פיזי לראוטר אני מצליח לגלוש באינטרנט, כשאני מנתק את הכבל אני מצליח להתחבר לרשת של AP אבל לא מצליח לגלוש באינטרנט ואפילו לא להכנס לתפריט של AP עצמו. תודה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום לכולם. קניתי את הנתב Edimax BR-6204Wg הזה: הנתב של אדימקס מאז שחיברתי אותו, אני סובל מתגובה איטית ביותר של הדפדפן (ואפילו במחשב שמחובר אליו באופן קווי). במחשבים האחרים, שמחוברים באופן אל חוטי, זה יותר גרוע - גם שיש קליטה מקסימלית , לפעמים יש אינטרנט ולפעמים לא. בקיצור אני מאוכזב. התעסקתי עם ההגדרות אבל כלום לא עוזר. בכל אופן, אני צריך את המצלתכם, על פי נסיון אישי, לנתב אחר. חשבתי על זה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=472971 הכי חשוב שיעבוד הכי מהיר שיש ויתן קליטה ותמיכה טובה לשאר המחשבים המחוברים ברשת. תודה מראש לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by sausage,

אשמח לקבל פידבקים המדריך השלם ל-NAT

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  11. לשני חברים שלי יש רשת בבית עם רואטר והם לא יכולים לבנות סרבר זה בגלל שעדיין יש לשני המחשבים אותו IP? או שזה בכלל לא קשור לראוטר?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. שלום לכולם! יש לי מחשב נייח ובקרוב אני עובר למגורי סטודנטים, שבהם יש אמנם אינטרנט אלחוטי, אך הוא לא מגיע לכל קומות הבניין. האם יש כרטיס רשת אלחוטי פנימי כלשהוא בעל טווח קליטה/שידור רחב וחזק מספיק כדי לקלוט אינטרנט אלחוטי שבסיסו בקומה הראשונה של הבניין, גם אם אני נמצא בקומה שלישית או רביעית? איזה כרטיס רשת ובאיזה תקן מומלץ לקנות? והאם יש צורך באנטנה כלשהיא להגדלת התווך שניתן לחבר לכרטיס או למחשב עצמו? תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by רוני1,

עשיתי בין המחשב שלי לשל אחותי שיתוף קבצים בעזרת האשף של ה XP . השאלה נראית טיפשית אני יודע אבל אני אם אני רוצה לבטל את השיתוף קבצים איך אני עושה את זה"??

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Posford,

האם יש אפשרות בנתב לבדוק Noise Margin ? מזה Mode AP ? תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by ben yehuda,

אהלן אהלן, מקווה שאני במקום הנכון, אני צריך מאוד את עזרתכם. אני נמצא בבית עם 2 קומות, שהמודם ממוקם בקומה התחתונה. עד היום המודם היה מחובר לראוטר של חברת 3COM, ראוטר שיש לנו כבר בערך 10 שנים, ונתן מהירות של 5 מגה בקומה התחתונה ונמוך מזה משמעותית בקומה העליונה (אנחנו מחוברים ל30 מגה, כשבחיבור ישירות מהמודם מקבלים את המהירות המקסימלית). לאחר התייעצויות החלטנו להחליף ראוטר, וקנינו את הTPLINK WDR4300, שעליו קיבלנו המלצות. בקומה התחתונה המצב השתפר מאוד וכעת מגיעים לאיזור ה25-26 מגה בחיבור אלחוטי, אך בקומה העליונה המצב עדיין לא השתפר. יש משהו שניתן לעשות? שינוי הגדרות כלשהם? חשוב לציין שבקומה העליונה אין מחשבים נייחים אלא רק ניידים, ולכן כל פתרון של חיבור מכשיר נוסף לצערי לא רלו…

16. Started by red4ever,

אהלן חברים, אני מחובר לסיב של פרטנר 1000/100 עם נתב C7. ברצוני לשדרג לתקן WIFI6 כדי לקבל מהירות גבוהה יותר באלחוט. מכיוון שאני רגיל לממשק של TP-LINK ודי אוהב אותו, אני מעוניין רק בנתב שלהם. חיפשתי קצת באתר שלהם והבנתי שהנתבים שהכי מדברים אליי הם AX1800 ו-AX3000. רציתי לשאול קודם כל מי מבין שניהם עדיף? דבר שני, למה ה-AX1800 עולה יותר מה-AX3000 (זה לא אמור להיות הפוך)? למשל פה: AX1800 - https://ksp.co.il/web/item/113508 AX3000 - https://ksp.co.il/web/item/208595 עוד דבר ששמתי לב אליו הוא שב-AX1800 יש מעבד מרובע ליבות וב-AX3000 מעבד דו-ליבתי (שוב, זה לא אמור להיות הפוך?). על פניו נראה שה-AX1800 עדיף (חוץ ממהירות בתדר 5…

17. שלום יש לי כ 10 מצלמות דיגיטליות קטנות ללא יכולת להעביר וידאו ואודיו לוייפיי. האם יש שיטה לחבר אותן למרכזת או לחבר התקן אם קיים, לכל מצלמה בנפרד? תודה אורנה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. חיברתי 9 מחשבים ברשת דרך סוויץ 16 פורטים. על כל מחשב מותקנת מערכת WinXp. הרשת עובדת מעולה. לא הצטרכתי לגעת בשום הגדות. הכל נעשה באופן אוטומטי. ברצוני להקים רשת אינטרנט וכאן הבעיה. ברשותי: 1. מודם ECI B-focus 2. ראוטר Dynamode ADSL Router. הפעולות שביצעתי: 1. חיברתי את הראוטר דרך כבל ישר לאחד מהפורטים של הסוויץ. 2. חיברתי את הראוטר מיציאת ה Line אל קו ה ADSL שבקיר. ניכנסתי דרך אחד המחשבים לממשק הראוטר ( 10.0.0.2 ). ניכנסתי ל Quick setup. הגדרתי שם משתמש וססמא להתחברות לאינטרנט. שמרתי. ואין אינטרנט. את המודם לא חיברתי, כי אני מניח שהראוטר הוא גם מודם, לא?! :-[ מה עושים? פעלתי לפי ההוראות ונדה לא עובד. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by aloneg,

אני בחיפושים נואשים לדרייבר עבור ROUTER מחברת Level one מדגם FBR-1161. באתר החברה אין דרייבר וחיבור הUSB לא פועל בלעדיו.??? ???

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  20. Started by tal,

יש לי שני מחשבים עם win98se+ win XP pro יש לי מודם ITEX , וכמו כן יש לי אופציה להחליף אותו עם חבר שלי שיש לו אלקטל, ואז להפוך אותו לנתב לפי מספר מדריכים שמצאתי באיזו דרך כדאי לי לחבר בין שני המחשבים האם להפוך את האלקטל ל-פרו ???? מה ההבדלים למעשה בין השימוש בנתב (אלקטל פרו) לבין השימוש ברשת בין 2 המחשבים בלי ניתוב אלא על ידי מחשב מאסטר וסלייב. בבקשה תסבירו לי כמו לילד קטן שלא מבין כלום :-[ כי אין לי מושג בכלל בכלל ברשתות, ואני לא מבין כלום. האם לאחר שיתוף אינטרנט באלקטל-פרו, נוכל לשחק פיפה 2003 אחד נגד השני או שאנחנו צריכים רשת :-[ איזה מין חיבור זה עם האלקטל-פרו ? האם אני צריך למעשה 3 כ.רשת ? האם אני עדיין יצטרך מאסטר וסלייב בשימוש של האלקטל-פרו ?? או שאני…

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  21. כשאני כותב את הIP שלי בIE אז נפתח לי החלון ש"מ וסיסמא, לפי המדריך אני אמור לכתוב: admin/1234 אבל זה לא מקבל את הסיסמא... מה צריך לעשות? ותודה על העזרה WHZONE זה באמת הפורום היחיד בבאמת עונים בו.

• 13 תגובות
    • 999 צפיות
  22. שלום, יש לי שאלה למומחי רשתות ומבינים בWIN XP בעיקר וגם WIN 2000. כידוע הערך של הreassembly timeout בווינדוס הוא 60 שניות. או מספר הTTL (שהוא בדר"כ 128) חלקי 2 (כי דוגמים אותו כל חצי שנייה) כלומר בערך 65 בערך. רציתי לדעת אם מישהו יודע איך אפשר לשנות את הערך הזה (וגם שזה יעבוד) בלי לשנות את הTTL מ128?? מצאתי בregistry מקום שצריך להיות הreassembly time out אבל גם אם אני מגדיל אותו אני רואה שזה לא גדל מעבר ל-65 שניות). לא איכפת לי גם לעשות לזה disable אם מישהו יודע איך... תודה מראש,

• 6 תגובות
    • 999 צפיות
  23. Started by 11GnR,

לפני שאזמין טכנאי להחליף ראוטר ומודם, יש אולי לעוד מישהו את הבעיה הזאת ? לא ניתוקים שלמים מהיוזר של האינטרנט, פשוט הרבה פעמים שאני פותח דף הוא לא נפתח וצריך לרענן אותו פעמיים שלוש, משני מחשבים שונים. חיזקתי את החוטים ולא נגעתי בשום דבר לפני שזה התחיל.

• 0 תגובות
    • 999 צפיות
  24. היי, עד היום הייתי בתשתית של בזק, מהירות 10 מגה ונטוויזן. עקב אי רצון הספקיות להוריד לי את המחירים אשר אני משלם למשהו משתלם עברתי גם ספק וגם תשתית. עד כה הייתי מחובר בחיבור מסוג PPPOE. קראתי בפורום על תשתית הוט ועל כך שבחיבור ללא חייגן יש תעדוף נמוך, או משהו בסגנון אשר יגרום למהירויות גלישה נמוכות יותר (בחו"ל בעיקר). רציתי לדעת אם ניתן לבקש מהספקית חיבור ע"י חייגן במהירות בחדשה אליה נכנסתי של 20 מגה, ואם לא הבנתי שיש דבר הנקרא חיבור VPN האם מישהו יכול להסביר לי על כך, ומה זאת אומרת חיבור L2TP ו-PPTP. שאלה נוספת היא שהבנתי שאי אפשר להנות מחבילת גיימר (תעדוף הספקית) בחיבור ללא חייגן עקב כך שהוט בנתבים את החיבור. האם יש דרך בחיבור ללא חייגן לקבל את התעדוף של הגיימר? תודה מני…

• 1 תגובה
    • 999 צפיות
  25. שלום חברים אני צריך לחבר בין 2 סניפים במרחק אוירי של 150 מקסימום 200 מטר. ישנו קו אוירי ישיר ללא מכשולים. חשבתי לקחת ראוטר טוב ואמין ולעבוד איתו כ AP-BRIDGE. אין צורך בשום שירותי ראוטינג, אלא להיפך. רק לחבר בין הרשת מרכזית לרשת המשנה המרוחקת, ושהרשת המשנה תקבל את כל שירותי הרשת של המרכזית ע"י חיבור זה. (ברשת המרכזית ישנם שרותי DNS, DHCP וכו'.) אני צריך המלצה לזוג ראוטרים/APs בתקן N. תקציב עד 1000 ש"ח לאחד. ניתן לחרוג מעט, ואפילו לשמוע המלצות על דברים יקרים יותר. בנוסף מספר שאלות. המכשירים ישבו בתוך חדרים ממוזגים, ורק האנטנה תצא מקסימום 2-3 מטר אל מחוץ לקיר. האם ישנה בעיה בלהאריך כך אנטנה ? האם אני אמור להאריך את כל 3 האנטנות של הראוטרים ? האם יש צורך באנטנות מיוחדות/כיוונ…

• 3 תגובות
    • 999 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.