עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. בבית 2 מחשבים. אני רוצה להגביל כל מחשב להשתמש בחצי רוחב פס זתומרת שלי יוקצו 150KB ולמחשב השני יוקצו 150 KB ככה לא יהיו לי לאגים וככה כשאני אוריד קבצים מהאינטרנט המחשב השני לא ייסבול ממהירות איטית יש חיה כזאת ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום לכל המומחים שבענף .... לאחרונה ביצעתי שינוי שקראתי באיזה מאמר באינטרנט ולצערי הגלישה האלחוטית איטית מאוד ונראה לי שיש קשר לשינוי שביצעתי . המצב שהיה: ראוטר 3com מחובר למודם כבלים אליו מתחברים 2 מחשבים באופן קווי כמו כן דיסק רשת וביציאה האחרונה מחובר ראוטר נוסף של חברת compex כשהוא מוגדר לקבל ip קבוע כמובן ע"י כבל רגיל. וכמובן שהראוטר compex מחובר מחוץ לממ"ד ונותן קליטה מלאה בכל הבית (המודם והראוטר 3com נמצאים בתוך הממ"ד כאשר האופציה האלחוטית בראוטר בממ"ד כבויה). הכל עבד מצויין הבעיה היתה שהרשת לא היתה עם אותו ה ip הראוטר המשורשר הקצה כתובות שונות למחשבים האלחוטיים והקוויים שהיו מחוברים אליו הדבר יצר בעיה בגישה בין המחשבים הקווים מרואטר אחד למשנהו. המצב כיום: ק…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by taotal,

שלום חברים,אחותי מתגוררת באירופה ורוצה לראות טלוויזיה מישראל. אני משער שאפשר כנראה לקנות צלחת לוין ( אם מישהו מכיר אשמח לדעת גם על הפתרון הנ"ל).אני מחפש אפשרות אחרת דרך האינטרנט. בחיפושים מצאתי קופסא שיכולה להתחבר לממיר בארץ ולהעביר BROADCAST דרך הרשת . SLINGBOX , מישהו מכיר? מעניין אותי אם האיכות קול ותמונה מגיעים בסדר גם למרחק מעבר לים. והאם בכלל היא תוכל לראות בטלוויזיה שלה שידורים מהארץ. אם יש למישהו עוד פתרונות אשמח לדעת.תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by domuzy,

יש לי במשרד מספר מחשבים שכולם, חוץ משלי, מחוברים בכבל נתונים לרשת רק לעניין השליחה המשותפת למדפסת. חשוב להבהיר- הם לא מחוברים ביניהם ואין גישה מאחד לאחר. המדפסת המדוברת היא KYOCERA KM-2030 ואני עובד עם לאפטופ HP COMPAQ NX9030. חיברתי את המחשב עם כבל לשקע הנתונים בקיר, וכמובן לא היה לי כל חיווי לקיומה של המדפסת מהצד השני, למעט סימן קריאה שהופיע על ה"LOCAL AREA CONNECTION". שאלתי היא איך אני מגדיר למחשב את המדפסת הזו ו/או האם אני צריך דרייבר מסויים? תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Yehudaa,

קראתי שמספר הכתובת ip מחולקת ל class a/b/c שמתחילה מ 0.0.0.0 עד 255.255.255.255 השאלה שלי האם רשת האינטרנט מוגבלת ל 255*255*255*255 = ? יכול להיות ?

6. בהיותי סטודנט יש באפשרותי להתחבר דרך שרת ה ADSL של האוניברסיטה במחיר של 150$ לשנה כששאלתי הם אמרו שהם תומכים בכל מהירויות החיבור והמהירות תלויה בחבילה של בזק. השאלה היא אם מישהוא מחובר דרכם ויכול לאמת זאת והאם יש להם מהירות הורדה מחו"ל נורמלית. ושאלה נוספת האם יש בעיות לעבוד דרך האוניברסיטה עם KAZZA ? ???

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Hakiru,

קניתי כרטיס רשת חדש מהחנות של בזק מדגם של d-link dwa-140,לאחר שהתקנתי אותו לפי ההוראות הוא התחבר אוטומטית ל-Deafult שהוא כנראה הראוטר שלי בלי לבקש שום סיסמא שאמורה להיות ואולי שמורה מהכרטיס הישן,הבעיה היא שברשימה של החיבורים הוא לא מראה כלום גם לא את הראוטר שאליו הוא מתחבר אוטומטית ולכן אין לי שום אפשרות לראות שום ראוטר ברשימה,הבעיה ככל הנראה לא בכרטיס הרשת כי הוא חדש מהקופסה וגם החלפתי אותו שוב אחרי שהתמיכה טכנית של בזק אמרה לי שהוא נדפק,אולי הבעיה בוינדוס XP? בעבר הכרטיס רשת הישן שלי זיהה חיבורים דרך תוכנה ולא דרך הוינדוס,אשמח מאוד אם מישהו יכול לתת לי פיתרון למצב או המלצה לכרטיס רשת אחר שמזהה את החיבורים דרך תוכנה ושהוא גם מומלץ וקולט יותר טוב ושאלה האחרונה מה ההבדל בי…

8. Started by bazookabo,

שלום יש לי בקיר כבל CAT7 ללא קונקטור, האם אפשר לחבר אותו לשקע גוויס קורוס CAT5E? תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by taz24,

הי אני מחובר לאינטרנט דרך תשתית של הכבלים ולבז בינלאומי טכנאים של הוט היו אצלי היום וחברו את הטלפון שגם הוא שלהם ומאז שהם עשו את זה עושה רושם שהאינטרנט עושה לי בעיות פינגים יותר גבוהים וקפיצות שלהם לעישתים קרובות אני מצרף תמונה עם פרטי החיבור של מההגדרות של הנתב אני מניח שזה מראה שיש באמת בעיה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שידרגתי את המודם שלי לPRO וכעת אני לא יכול לפתוח שרתי FTP על מחשבי .. האם מישהו יודע כיצד להתגבר על הבעיה הזאת?? תודה מראש.

11. שלום לכולם. עד היום היה לי נתב לינקסיס WRT54GL מאוד מרוצה ממנו אך בחודשים האחרונים הוא מפסיק פתאום לעבוד במהלך היום ולכן אני מנתק אותו מהחשמל והוא ממשיך לעבוד עד הפעם הבאה.(האם זוהי בעיה שמחוייבת החלפת נתב?)) (הוא נותן להתחבר לרשת והכל אך לא ניתן לגלוש עד שאני לא מנתק ומחבר מחדש) אם אכן אני צריך לקנות חדש שבתי על 3 דגמים: LINKSYS E2000 החדש TP LINK 942 NL או TP LINK 1043 DLINK DIR 655 איזה ממולץ? חשוב ש: *יהיה בתקן N *שתהיה קליטה מעולה- טובה משום שהנתב מונח בחדר ללא קליטה בקומה תחתונה (בית פרטי) ואמור לשדר לכל הבית (עם הלינקסיסי הוא שידר טוב) *שלא יהיו ניתוקים *שיהיה ניתן לשתף קבצים ומדפסות ברשת *כרגע אני על תשתית ADSL אך לא יודע מה יהיה בעתיד ולכן צריך שיהיה מתאים גם לת…

12. איך להשאיר את החיבור לNET מחובר כאשר אני מכבה את המחשב? נמאס לי להתחבר מחדש או להשאיר את המחשב דלוק! אפילו כשאני שם את המחשב במצב המתנה הוא מתנתק מהחיבור! שמעתי שיש תוכנה! מי מכיר?

13. מכיוון שאני מתעניין בנושא, וצברתי ידע וניסיון הן בתקשורת והן בטכנאות מחשבים, חשבתי לפנות לנתיב יותר מקצועי ולעשות קורס. ראיתי קורסים אצל סיוון\ ג'ון ברייס. נאמר כי לאחר הקורס אני מקבל "תעודת טכנאי בינלאומית". הסתכלתי בסילבוס וראיתי שאני יודע חלק גדול מהחומר. שלחתי מייל ונאמר לי שאנשים בגיל שלי (17-18) השתלבו בקורס בהצלחה. רציתי להתייעץ אתכם בעניין. אני יוצא מנק' מבט שהקורס יתרום לי בשלוה דברים עיקריים 1. עניין. 2. תפקיד מתאים בשירות הצבאי 3. התעודה פותחת אפשרויות לעבוד בחנויות שונות, חברות שונות, אפשרות לקורסים עתידיים יותר מקצועיים ואפילו להיות טכנאי עצמאי ולעשות כמה עבודות באופן פרטי (כמובן שאני יכול לעשות את זה כבר עכשיו, ועשיתי כמה עבודות ותיקונים תמורת תשל…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  14. Started by X7-007,

כי הייתי רוצה לעשות כמה בדיקות ולראות כמה מצבים בקשר לנושא, אם זה יעבוד אז יהיה שווה לעשות את זה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by BUNNY,

אהלן מה נשמע אני זקוק לעזרתכם. קראתי באתר לגבי איזה ראוטרים עדיפים והמלצתי לשכן שלי לפי המידע באתר. הבעיה היא שהוא לא הקשיב לי וקנה בסוף ראוטר בשם WBR-6001_UM הלכתי להתקין אצלו את הראוטר לפי ההוראות של המניואל התשתית : ADSL הראוטר זיהה לבד בהתקנה את התשתית ופעל לפי התקן הנדרש (משו PPPOE אם כתבתי נכון) לפי הוראות המדריך של המניואל: 1) הגדרתי את הכרטיס רשת שיקבל IP מהראוטר במעפיינים של החיבור רשת 2) הפעלתי את ה DHCP בראוטר 3) כמו בהוראות חיברתי את הקבלים במדוייק מהממיר לראוטר ומהראוטר למחשב כמו שהופיע בציור של המדריך (המניואל) 4) בהתקנת השם משתמש והססמה הלכתי לחייגן. את השם משתמש מהחייגן העתקתי לשם משתמש בקינפוג של הראוטר לגבי שם משתמש של האינטרנט, ובססמה שמתי את הססמה שהשכ…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by kokiya354,

שלום. חדש בפורום עם מעט רקע במחשבים וצריך יעוץ. בבית פרטי שנבנה בימים אלה שלוש קומות (מרתף, קומת אירוח וקומת חדרים). בכל קומה הותקן ארון תקשורת שאליו מגיעים כל שקעי המחשב בקומה (ויש לא מעט שקעים - 10 בקומת האירוח ו-15 בקומת החדרים). הארון בקומת המרתף הוא למעשה הארון הראשי שבו יחובר המודם, וקיים חיבור בינו לבין הארונות המשניים בקומות העליונות. הקישור בין הקומות הוא באמצעות כבל אחד מהמרתף לקומת האירוח וכבל נוסף בין המרתף לקומת החדרים. כל הבית מחווט באמצעות כבל CAT7. כל הקיסטונים הם מסוג CAT6A. למען הסדר בארונות המשניים (הקומתיים) הותקנו כל הקיסטונים בתוך קופסת חיבורים D18. הקופסה הותקנה בתוך ארון התקשורת הקומתי (מעץ) וכך נשמר הסדר בכבילה בתוך הארון. אגב חוץ מציוד תקשורת הות…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by MalGano,

אהלן. אני צריך עזרה בהגדרת ראוטר עקשן ומפגר במיוחד בשם Level One WBR-3408. אני משתמש בראוטר בתצורה חוטית (אלחוט מבוטל) אשר מחוברים אליו שני מחשבים ומודם הכבלים ל-WAN. אני מנסה להשיג את התוצאה הבאה: כל עוד לא מתחברים עם חייגן לא יהיה אינטרנט (דהא) בשני המחשבים, וכל מחשב יקבל אייפי שונה כאשר שניהם מחוברים. רשת תעבוד כל הזמן. עד עכשיו הצלחתי לגרום לו לאפשר רק למחשב אחד ברגע נתון להתחבר direct עם אותו שם משתמש וסיסמה וכמו כן שהוא יהיה מחובר כל הזמן וכתובת האייפי בשני המחשבים זהה. עד כה בלי ראוטר התחברתי דרך PPTP (נטויז'ן-כבלים) ו-L2TP לא עבד. כאשר אני מתחבר direct זה עובר רק דרך PPTP כמו שמוגדר במחשב ואילו אם אני מתחבר באופן רציף, זה עובד גם ב-L2TP. עזרה... תודה מראש נ…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Froze,

אהלן בימים האחרונים יש לי בעיות מטורפת עם האינטרנט, הוא פשוט לא עובד. התקשרתי לבזק בינלאומי, שם אמרו שיש לי בעיה בתשתית והפנו אותי לבזק שם אמרו שיש לי בעיה ספציפית במחשב ואין להם מה לעשות. האינטרנט פשוט לא עובד, זה משגע אותי. ניסיתי את כל הטיפים, איפוס המודם, "תיקון" ועוד שטויות ושם דבר לא באמת עוזר, עכשיו למשל אני מחובר אבל זה יכול להשתנות בכל רגע. מה אפשר לעשות? בבזק אמרו למחוק ולהגדיר הכל מחדש, זה יכול לעזור? יכול להיות שאם אני מפעיל את הטורנט זה גורם לבעיה? לא בדקתי את זה אבל בפעמיים האחרונות שהפעלתי אותו האינטרנט נפל בסמיכות. תודה רבה מראש

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  19. כרגע יש לי שלושה מחשבים שמחוברים ל-HUB. למחשב הראשי מחובר מודם B-FOCuS Router 270PR (למחשב הראשי יש שני כרטיסי רשת- אחד מחובר למודם ואחד ל-HUB) ואני מתחבר לאינטרנט בעזרת חייגן. כרגע שאר המחשבים יכולים לגלוש רק כאשר המחשב הראשי דלוק. אני מעוניין לחבר את המודם ל-HUB כדי שכל מחשב יוכל לגלוש ללא תלות במחשב אחר. איך אפשר לעשות את זה? תודה מראש. תמונות של המודם ושל ה-HUB: http://photos.walla.co.il/ts.cgi?user=ci4

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום לכולם , יש לי בעיה קטנה שאני מנסה להכניס מחשב לרשת אני לא מצליח להכניס את המחשב לדומיין שהוא היה בוא לפני שאני רושם את שם הדומיין אני מקבל את ההודעה הבאה מישהו מכיר את הבעיה ויודע איך לפתור ?? תודה !!

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. Started by KoM,

גם להם יש שעות עומס ? עכשיו אני מוריד ב-120, והפינגים דיי חרא...

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. חיברתי 9 מחשבים ברשת דרך סוויץ 16 פורטים. על כל מחשב מותקנת מערכת WinXp. הרשת עובדת מעולה. לא הצטרכתי לגעת בשום הגדות. הכל נעשה באופן אוטומטי. ברצוני להקים רשת אינטרנט וכאן הבעיה. ברשותי: 1. מודם ECI B-focus 2. ראוטר Dynamode ADSL Router. הפעולות שביצעתי: 1. חיברתי את הראוטר דרך כבל ישר לאחד מהפורטים של הסוויץ. 2. חיברתי את הראוטר מיציאת ה Line אל קו ה ADSL שבקיר. ניכנסתי דרך אחד המחשבים לממשק הראוטר ( 10.0.0.2 ). ניכנסתי ל Quick setup. הגדרתי שם משתמש וססמא להתחברות לאינטרנט. שמרתי. ואין אינטרנט. את המודם לא חיברתי, כי אני מניח שהראוטר הוא גם מודם, לא?! :-[ מה עושים? פעלתי לפי ההוראות ונדה לא עובד. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by winner100,

שלום לכולם, יש לי זוג שאלות בקשר לנתב הזה. קבלתי אותו במתנה והחלטתי בפעם ראשונה לתת לנתב צ'אנס. יש לי רק זוג שאלות: 1: איך לשנות סיסמא? הוא עובד אבל אין לי מושג מה הסיסמא שלו... יש חיבור USB (אין לי את הכבל) האם צריך לחבר למחשב ואז לשנות באמצעות תוכנה או שיש דרך אחרת? 2: יש לי תשתית HOT וחיבור של 30 מגה. האם הנתב הזה יעמוד "בעמוס" או שיש לי ממה לדאוג? אין לי אפילו חצי ניסיון עם נתבים, אני ישמח לעזרה ממכם, תודה חברים ובוקר נהדר! - - - תגובה אוחדה: - - - בקשר ל1 הצלחתי, הבנתי שההגדרות הם דרך הIP. בקשר ל2 אני ישמח עדיין לעזרה, וכמובן שכל דבר נוסף מעבר יעזור לי. תודה לכם!

24. אנשים יש לי מחשב עם מודם פנימי על PCI של ADSL .. !!! ועכשיו הזמנתי מחשב חדש אז רציתי לשאול איך אני יכול לעשות שאני יוכל לגלוש באינטרנט בשני המחשבים ??? ( כי החדש יהיה שלי והישן יהיה של אחי ) תודה מראש על העזרה ... !!!!!!!!

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by edoson,

יש לי 2 מחשבים, אחד עם XP אחד עם 98 כבר הצלחתי להקים רשת ביתית, אבל בעקבות שינויים שעשיתי בSERVICEים, נעלמה לי הרשת, המחשב לא זהה את השני וכו' אז החלטתי להתקין גם בשני XP , ולהפעיל שוב את הסרוויסים אבל זה לא עוזר. המחשב שלי לא מזהה מחשב נוסף ב-WORKGROUP וכנ"ל גם המחשב השני. מה לעשות??

• 6 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים