רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,493 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, 1) מתי אם בכלל יש חשש שמישהו מהאינטרנט יפרוץ למודם אלקטל רגיל או משודרג? 2) כששידרגתי לגירסת פרו winMX לא יכל להשתמש ב-UDP וגם תוכנת whiteboard של msn messenger לא עבדה. אני משער שזה קשור להגדרות ה-firewall. האם יש דרך לודא שכל הפרוטוקולים מעל Ip יעברו ללא בעיות - אין לי כח להתעסק עם זה. רק רוצה לדעת שהכל עובר חלק. 3) לאלו שמכירים את המשתמש בדיקה OBezeq@. כשהזנתי אותו ל-pro בחיבור ppp משום מה הוא לא התחבר. יש הסבר? תודה רבה, אייל
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום וברכה, אני מעוניין להקים מקום אחסון משותף עבור רשת של מחשבים, בנפח של משהו שבין 4-6 TB. הרשת מונה כשבעה מחשבים והעבודה מול הרשת יחסית אינטנסיבית, מדובר בחומר ישן של כTB אחד שאמור לשבת על כונן האחסון ולמעשה לאפשר חיפוש בקבצים. במקביל לעתים קרובות הכונן צריך לעמוד גם בעומס של העברות והעתקות ממנו ואליו בנפחים גדולים של מאות מ"ב. החומר המצוי חשוב מאוד ודורש גיבוי שבועי. כרגע מצוי מחשב רשת מיושן ובתוכו קיים כונן שאותו משתפים בין המחשבים. המחשב לא עומד בעומסים הנ"ל ונופל לעיתים קרובות. השאלה שלי היא לפי הצרכים שהזכרתי, מה יהיה הפתרון הכי נכון עבורי. מחשב חדש באותה צורה? כונן NAS? אשמח אם תעזרו לי, תודה מקרב לב
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם, ברצוני להעביר בהשחלה רשת קווית לכל הבית מהראוטר בארון התקשורת. מדובר ב-4 נקודות (4 חדרים). יש לי תעלות להשחיל את הכבלי רשת. אני מעוניין בכבל cat6. יש לי אביזרי גוויס בבית, ולכן אשתמש בשקעים מתאימים בחדרים. השאלות שלי הם כאלה: 1. האם שקע כזה יכול להתאים: https://www.mediagalaxy.co.il/%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%92%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A1-%D7%A2%D7%9D-%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-RJ45-%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%9A-CAT6-%D7%9C%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%AA-System-%D7%A9%D7%9C-Gewiss 2. הם בצד של הראוטר אני צריך כלי מסויים כדי ללחוץ קונקטורים שיתחברו לראוטר, והאם יש המלצה לכלי כזה לא יקר מידי? 3. האם א…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי 2 מחשבים שמחוברים בינהם בכבל רשת, והראשון מחובר לאלקטל משודרג, שניהם מקבלים IP אוטומטי. כאשר חומת האש במחשב הראשון מנוטרלת - אפשר לגלוש באינטרנט בשני המחשבים. כאשר היא פעילה - אפשר לגלוש רק המחשב הראשון (שמחובר למודם). כיצד עלי לקנפג את ZONEALARM כדי שיעבוד היטב ? תודה !
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ה OS הוא XP SP3, אני מאחורי נתב WRT54GL עם קושחת טומטו משופרת. תמיד הגדרתי בכרטיס המחשב את אותן כתובות שהנתב מקבל, דהיינו 237 235 117 192 ן 7 186 219 62 כמשני. זה עבד. הבעיה היא שעכשיו אני רואה שהם משנים לעיתים קרובות את הכתובת הראשית, שאז מסתיימת ב 236, ולי קצת נמאס לשנות כל פעם במאפיינים. יש אפשרות לרשום משהו שישאר קבוע, כמו למשל הכתובת של הנתב בלבד ? אלא שהכתובת DNS השניה לא יכולה להיות זהה לעיקרית, אז מה לרשום שם ? תודה...
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1)טוב אז קודם כל שלום. בניתי מחשב חדש ואני נותן את שלי לאחותי עכשיו הוא יהיה בחדר שלה וזה קצת רחוק אז מה אני יצרך לקנות כבל כל כך ארוך או שיש פיתרון יותר זול...? 2)במחשב הישן שלי יש כרטיס רשת אחד שמחובר למודם וככה אני גולש... עכשיו במחשב החדש יש לי את החיבורים האלה: אז תסבירו לי מה לחבר למה לאן לחבר את המודם לאיזה חיבור במחשב החדש ולאיזה חיבור לקשר בין המחשב שלי למחשב של אחותי? תודה...
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברים שלום אחרי כמה שנים שאני משתמש באינטרנט הסלולארי של חברת פלאפון מאוד שמחתי שהם סוף סוף נותנים חבילה נורמאלית לגלישה במחיר סביר . החלטתי לקנות מודם USB ולחבר אותו במקום האינטרנט הרגיל וככה כאשר אני צריך אני לוקח את המודם ומשתמש בו מחוץ לבית המהירות ממש טובה והמחיר סביר קניתי את המודם USB של TELIT כולל חבילת גלישה 10 גיגה ב120 שקל לחודש בבדיקה שלי אני לא רואה שאני מגיע ל10 גיגה בחודש.. אז זה היוצא סביר. בקיצור מה אתם אומרים על זה? התחילו להיות סוף סוף שחקנים חדשים בתחום האינטרנט הביתי? נראה ירידת מחירים?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה שלי היא כזאת האם אפשר לשתף יומנים או לזמן פגישות ללא שרת EXCHANGE השרת שלי הוא שרת ננובל 3.12 . אם יש דרך אז בבקשה תעזרו לי תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אחרי שיכנועים רבים (עקרונות זה דבר חזק.), אבא החליט שנעשה אינטרנט אלחוטי בבית. עכשיו, כל המחשבים שלנו נמצאים במרתף וכך גם הראוטר החוטי הקיים כרגע בבית. השאלה שלי היא האם קיים ראוטר מספיק חזק כדי לספק אינטרנט אלחוטי (בקליטה נורמלית... נגיד 30% או טוב יותר) לכל הבית. אם הראוטר יימצא במרתף (וזה המקום היחיד שאפשר, כי שם נמצא המודם וכו'..), כדי שתהיה קליטה בקומה העליונה הסיגנל יצטרך לעבור 3 או 4 קירות בטון. קיים משהו כזה? ההתלבטות היא האם לקחת ראוטר שיהיה מספיק חזק או ראוטר פשוט כדי שיהיה אינטרנט רק במרתף. ד"א, אל הראוטר יתחברו 5 מחשבים ואקסבוקס 360 אחד. התקציב הוא 300-350 שקל. תודה ויום נעים, גיא.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שבו כבר יש צ'יפ LAN של VIA - בעייה מוזרה ביותר - לאחר שניסיתי להתקין כרטיס DWL-510 של DLINK שנקנה בגרמניה (ככל הנראה לא הורדתי את הדרייבירים הנכונים) הפסיק הכרטיס און-בורד לתפקד בהצלחה - אוליי בעייה במע' הפעלה ? הוא מנסה כל הזמן לייבא כתובת IP מהרואטר של בזק - ADSL ונתקע - כך שהרואטר ככל הנראה לא עונה לו... מישהו נתקע בבעיה כזו ? אוליי אחד הקבצים של הווינדוס XP נפגם ? תודה אלון
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב יש ברשותי ראוטר של בזק dsl650u ועוד שני ראוטרים שונים שמתחברים קווית לראוטר שלי ועכשיו לבעיה ברגע שחיברתי את הראוטר הראשון וממנו יצאתי עם עוד כבל למכשיר אז המכשיר עובד תקין הבעיה היא האותו מקום לפעמים יש גישה לרשת ולפעמים לא אותו דבר בראוטר השני שהוא מחובר לראוטר של בזק בצורה קווית ובתוך תוכנת המחשב יש תוכנה המצריכה חיבור לרשת יש גלישה ברשת והמחשב קיבל כתובת אבל התוכנה אומרת שאין חיבור לרשת איפה הטעות ? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הכל התחיל במודם ADSL מיותר שמישהו הואיל בטובו לתת לי. תמיד התעניינתי מה יש בפנים ותמיד רציתי לראות את המעגל כי מי שלא יודע המודם הזה הוא כמו מחשב, יש כמה אתרים שטוענים שהוא עובד על KERNEL של לינוקס.. אבל בקיצור, הוא די כמו מחשב, יש לו מערכת הפעלה קטנה שאפשר להגיע אליה באמצעות TELNET יש לו זכרון, מעבד פשוט וקצת מקום לשמירת קבצים (מערכת ההפעלה וכדומה). בקיצור פירקתי את המודם ונשארתי עם המעגל.. אבל אז חשבתי.. למה להפסיק כאן? תליתי רק את המעגל על הלוח מודעות שלי בחדר (שממוקם ליד מסך המחשב) חיברתי את כל הכבלים הנחוצים ועכשיו המודם הזה עובד לגמרי ואני גולש דרכו מצוין.. המלצה שלי: אל תעשו את זה על המודם שלכם כי אם בזק תופסים אתכם לא יהיה טוב.. :-X התמונה קצת מטושטשת אבל…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי בבית 3 מחשבים מחוברים דרך רכזת - כולם עם XP pro + SP2. אני משתמש ב-OE 6 כתוכנת אימייל, והגדרתי לה תיקיה מסוימת על המחשב בתור התיקייה שבה מאוחסן כל הדואר (כל התיקיות של OE - דואר נכנס, פריטים שנחמקו וכו'). עכשיו, הצלחתי לשתף את התיקיה הזאת בין 2 יוזרים על המחשב שלי - כל פעם שאחד מהם פותח את האאוטלוק ומקבל דואר, גם השני יוכל לצפות בו. השאלה היא איך (אם בכלל) אני יכול לעשות את זה ברשת? הגדרתי את התיקיה (C:\INBOX) כתיקיה משותפת, סימנתי שכל משתמש ברשת יוכל לעשות בה שינויים וכל זה. כשאני ניגש למחשב אחר ברשת, אני מזהה את התיקיה הזאת דרך "my network places". אני פותח את אאוטלוק, ומשנה את תיקית האכסון ה-default לתיקיה הזו. אני שומר את ההגדרות, יוצא מהתוכנה, אבל כשאנ…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שודרגתי בבזק ל 15 מגה. אני ב 012 ובזק בדיקת מהירות מהאתר של 012 מדדה וקבעה שאני ב 15 מגה. אבל הורדות של קבצים גדולים מתחילות ב 15 יורדות לאחר כ 10 שניות ל 13-11 מגה. אתר של בזק מודד גם התחלה ב 15 וירידה לאחר כ 10 שניות. חיבור ישר לבזק מוריד 15 קבוע. מדידת הורדה של נטויזון - 15 קבוע. ספידנט - 15 קבוע. מסקנה השמועות נכונות - 012 מגבילים הורדות של קבצים גדולים !! בשיחה עם התמיכה של 012 הם מצאו שאני מוגדר אצלם עדיין על 10 ! הגדירו לי על המקום ל 15, והכל טוב עכשיו. מסקנה בדיקות המהירות אינן כל כך אמינות כולל אלו של הספקים עצמם כנראה בגלל בדיקה עם קבצים קטנים מדי. אם כבר לבדוק אז כדאי לבדוק באתר של בזק http://www.bezeq.co.il/support/Pages/speed_test_old.aspx (ובזדמנות חגיגי…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה שחוזרת על עצמה כמה פעמים ביום. הבעיה היא שהראוטר מתנתק לי פתאום, הנורה של הPPP נכבאת ואחריה הנורה של הDSL נכבאת, זה קורה כמה פעמים ביום . הראוטר שלי הוא SIEMENS SL2-141 ויש לי 5מגה בייט מהירות אינטרנט. כמה דברים שעשיתי ולא עזרו: 1.החלפתי את כל הפילטרים בבית לפילטרים חדשים מהחנות 2. טכנאי של בזק התקין לנו פילטר ראשי 3.טכנאי של בזק החליף לנו לראוטר SIEMNES SL2-141 שום דבר לא עזר ועדיין יש התנתקויות כמה פעמים ביום וזה פשוט בלתי נסבל. אני לא יודע מה גורם לזה, וזה לא קורה לשכנים שלי.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! ;D. ברשותי ראוטר של D-Link דגם DI-604 ומודם של Teryon כחול כזה לא ידוע דגם של HOT. ברשותי שני שאלות: 1.האם חברה כמו Netvision יכולה להדריך אותי לעשות רשת ביתית בVista? 2.האם המודם והראוטר יתמכו בVista? תודה על ההקשבה,המשך יום נעים :-)
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שתי מערכות אקס פי פרו SP2 רק במחשב עם האינטרנט יש לי פיירוול יש לי שני כרטיסי רשת ניסיתי את כל המדריכים והעצות פה וכלום לא עזר מישהוא יכול לעזור???
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי כרטיס של Gb ב-50 שקל ויש לי בעיות במהירות העלאה, הכרטיס Dynamode NC-1000TX-g המהירות בהעלאה היא 1 MB והמהירות בהורדה 30 MB יכול להיות שהבעיה היא בכרטיס? הכרטיס דפוק או פשוט מחורבן כשאני מחבר את הרשת דרך הכרטיס של הלוח, כרטיס של 100 Mb אני מקבל אותה מהירות (11MB) גם בהורדה וגם בהעלאה ניסיתי כמה דרייברים ולא היה שינוי להחזיר את הכרטיס ולקנות אחד יותר טוב?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי להצטרף למבצע של נטוויז'ן בהתחייבות לחצי שנה ו100 ש"ח לחודש אבל... התקשרתי ברוב שמחתי אחרי ששכנעתי את אבא שלי ו? המבצע השתנה להתחייבות לשנה!!! 6חודשים ראשונים 100 ש"ח 6חודשים 150 ש"ח!!!! בסוף התחברתי לחבילה של ההתחיבות לחצי שנה: חודשיים ראשונים דולר ליום (לא גלשת לא שילמת) בקיצור 150 ש"ח לחודש 4 חודשים אחרונים 100 ש"ח לחודש בלתי מוגבל. לא הכי טוב אבל הכי משתלם.
-
-
שלום! יש לי ראוטר של לינקסיס בן 3 שנים בערך מסידרה WRT54G2 לאחרונה האינטרנט בלפטופ שלי ממש ממש ממש איטי עשירית מהמהירות כאשר הוא מחובר בחיבור חוטי... רציתי לדעת איך ניתן לדעת איפה הבעיה בראוטר או בלפטופ... תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שני מחשבים שמחוברים דרך הרשת לראוטר אלחוטי, לשניהם יש כרטיס רשת אלחוטי 802.11g, כשאני מפעיל סרטים שנמצאים על מחשב 1 כדי לראות אותם על מחשב 2 הסרטים נתקעים כל הזמן.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ומקריאה בפורום הבנתי שגם NETVISION אז למי אתם ממליצים? הכוונה לחבילה של לפחות 1.5 תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא זוכר אבל פעם אמרו לי שאני לא יצליח לקבל בבית יותר מ10 MB כי העברננו משהו לא נכון , עכשו אנחנו על 30MB ובאמת מקבלים 12, אז אני רוצה להבין איזה כבל אני צריך להחליף כדי לסדר את הרשת, מנקודת הטלפון יש כבל DSL באורך 10 מטר עד לחדר שלי - שם הראוטר ומחשב צמוד אליו, אני צריך להחליף את הכבל למתקדם יותר או מה לעשות?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם!! כמו שכבתי בנושא יש לי ראוטר 3com OfficeConnect 3crwer100-75 בזמן אחרון אחרי שהחלפתי מודם אני לא מצליח לשמור הגדרות!! כל פעם שאני לוחץ על כפתור ה APPLY לאחר כ 30 שניות הכפתור ממשיך להבהב! וכל פעם שאני מנתק אותו מהחשמל הוא מתאפס להגדרות יצרן!! מישהו יכול לעזור לי!!!1 תודה מראש!!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-