עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם , אני גולש ב ADSL של בזק , אני רוצה לקנות מודם אלחוטי , הטווחים מאד קצרים (איזור ה 10-15 מטר מרחק) . אני מבקש המלצה על ראוטר אלחוטי בטווח המחירים הזה שיהיה כמה שיותר טוב ביחס למחיר. אגב , אשמח לקבל חוות דעת על הנתב הזה : http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-router&db140773=140786&db1010565=1011939&keyword=%f0%fa%e1&orderby=price תודה רבה על העזרה חברים.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by bjnhv,

שברתי את הראש הרבה זמן על הבעייה הזאת... לפני שבוע התחברתי בשעה טובה לרשת האינטרנט של נטוויז'ן (תשתית בזק), קיבלנו גם ראוטר והכל היה נראה בסדר. התחברתי עם המחשב של אישתי ועם האייפון והכל עבד סבבה. (כמובן שהיו תקלות בהתקנה אבל זה רק בגלל שהטכנאי עשה עבודה ערבית, ערבי איך לא, הגיע בלי שום ציוד וכו' - סידרתי הכל). אבל כשניסיתי לחבר את הנייד שלי לרשת האינטרנט הוא לא הצליח להתחבר - טוען שהסיסמה שגויה, החלפתי סיסמה וניסיתי - עדיין המחשב השני והאייפון מתחברים והנייד שלי עושה בעיות (רק ברשת הזאת, אין לו שום בעיה להתחבר לשכנים) גם ללא סיסמה הוא עדיין דורש סיסמה. מחקתי את הפרופיל של הרשת וניסיתי שוב- כלום. מחקתי את הדרייבר וניסיתי שוב - כנ"ל. (כרטיס רשת של realtec) ניסיתי דרך הלחיצ…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. בעצם אקסס פוינט (אותו רעיון, רק רוצה לא לסבך) שמחובר ישר למודם של הוט ללא חייגן. ז"א מקבל כתובת IP אוטומטית. אגב, המערכת עובדת עם 012. רוצה לאפשר למס משתמשים לגלוש אלחוטית דרך האקסס פוינט ולקצוב את הגלישה לפי MAC או IP של כל משתמש. כך אוכל לחלק בצורה חכמה ולמנוע תפיסת כל הפס ע"י משתמש אחד. עד כמה שהבנתי באקסס פוינט אין אפשרות להגביל. לינק אל הדגם : http://www.asus.com/Networks/WiFi_Networking/WL320gE/ האם זה אפשרי? אולי יש תוכנה שאוכל להתקין אצל כל משתמש כדי להגביל? אני מכיר את נטלימיטר ונטבלנסר אבל יש סיכוי טוב שהמשתמשים יסגרו את האפליקציה או ישנו את ההגדרות. אולי יש גם תוכנה שכוללת סיסמה ולא מאפשרת שינוי של קצב הגלישה? עוד רעיונות??? תודה רבה. נלוא. (שלום …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. יש בזאפ אחד ב-120 ₪ והכי זול אחריו ב-242 ₪. מה יכול להיות פחות טוב בזול? אני מחבר את שני המחשבים ישירות עם כבל רשת; לא אלחוטית.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. פה: IIS 6 Compatibility מותקן למי שתוהה: אני חדש שנושא אז להיות עדין בהסברים תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. הרשות להגנת הצרכן בודקת את אי העמידה של בזק בהבטחה לספק מהירות של 100M ללקוחותיה. במסגרת הבדיקה סמנכ''ל הטכנולוגיות של בזק הוזמן לתת עדות. למען הסר ספק, אין קשר בין הבדיקה הזו לפרשת 4000 אבל מצד שני כשבזק על הכוונת וההגנה של המערכת השלטונית לא קיימת, פתאום מתחילים לבדוק דברים מעניינים. https://www.themarker.com/consumer/1.5842962

7. שלום, אני משתמש בנתב פרטי שקניתי שמחובר לנתב הישן של בזק שמתפקד אך ורק כמודם. שאלתי היא האם כדאי לקנות מודם בנפרד מבחינת תועלת (ניתוקים, איכות גלישה וכו')? אם כן אשמח להמלצה (בזק +בזק בינלאומי 100 מגה). תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. שלום. אני מעוניין להוזיל את חבילת האינטרנט שלי. אני גר עם שני סטודנטים נוספים. סך הכל אין לנו דרישות מטורפות. בשנה הראשונה הסתדרתי עם 15 מגה ועם הציוד שאני מדבר עליו, השנה עליתי ל40 רק בגלל שהמחיר היה זהה, וקיבלתי ציוד חדש מבזק(שיוחזר כאשר אתנתק מהם). עכשיו ישנם עסקאות של 69 שקלים של 018. יש לי רק מעט חשש כי הציוד שיש לנו מעט ישן, הדירה שונה מהדירה שהייתה בשנה הראשונה. הגודל שלה הוא 90 מטר. הראוטר יושב בסלון. חדר אחד עם קיר משותף עם הסלון, השניים האחרים רחוקים יותר. המודם שברשותנו הוא D-Link Dsl-2500u הראוטר TP-Link TL-WR740N באתר של המודם רשום שהמהירות המקסימלית היא 24mb האם הבנתי נכון? איך הראוטר הזה והאם הוא יבצע את עבודתו נאמנה. רוב השימוש הוא גלישה ממוצעת, מיילים וכו…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. Started by ronik56,

אני משתמש ב-RE450 של TP-LINK כ-AP. יש לו 3 אנטנות חיצוניות שב-5GHz משדרות כ-3x3dBi, החיבור בפנים הוא U.FL/IPEX. בקצה השני של הבית אמנם יש קליטה טובה והמהירות בסדר (מקבל 200-230 מתוך 500), אבל יש מדי פעם קפיצות משמעותיות בפינג לכמה שניות שמורגשות במשחקים אונליין. נתקלתי באמאזון באנטנות חיצוניות, 60-70 שח ואפשר להחליף את 3 האנטנות שמשדרות ב-3dBi ל-8dBi, שזה אמור להיות שיפור משמעותי מבחינת עוצמה השידור. האנטנות: https://www.amzn.com/B07R21LN5P השאלה היא האם אפשר לצפות להבדל בביצועים בין האנטנות של ה-8 דציבלים לאנטנות הקיימות של 3 דציבלים? או שזה לא משנה כי יש הגבלות כלשהן במכשיר עצמו שימנעו ממני לשדר חזק יותר?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני מעוניין לחבר בין שני מחשבים סמוכים שלשניהם שתי יציאות רשת של 1G. יש לי ראוטר 100M אבל הוא רחוק ולא נגיש למחשב השני (יש כבל ארוך בודד שמחבר בין הראוטר למחשב הראשון). אני מאמין שאפשר פשוט לחבר switch 1G פשוט בין שניהם לא? אשמח מאוד להמלצה על דגם טוב ומשתלם וכמה מילות הסבר אם אפשר על אופן החיבור, הכבלים הנדרשים וכדומה. * לא צריך הרבה חיבורים או אפשרויות * חוטי 1G בלבד * אם קיים - ללא חיבור חשמל יעודי מסורבל. * קטן וחרישי ככל האפשר. * מהימן ויציב. רב תודות מראש, גונן.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by RS4,

יש לי אינטרנט של HOT ויש לי מודם רגיל (רק מחשב אחד מחובר אליו) ועכשיו יש לי עוד מחשב בבית רציתי לקנות ראוטר על מה אתם ממליצים לי? אין לי בעיה להשקיע אני רוצה משהו טוב תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אני מתכוון - מה הכתובת אייפי שצריך לרשום כדי להגיע לדף ההגדרות ? תודה רבה לעוזרים .

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. היי כפי ששמעתי וראיתי , לתבל כבר יש אינטרנט בכבלים . אני מעוניין בחבילה של ה- 1.5MBit/128KBit וספק האינטרנט אני מעוניין ב-012 . מישהו כאן יודע מהם המחירים של החבילות + התקנה +מודם וכל שאר הדברים שצריכים לשלם ? תודה 8)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by udicol,

כידוע לכם , מודם הכבלים מתחבר לתשתית הכבלים- Coax כך שכל הדיירים בביניין נמצאים על אותו segement . ז"א שניתן להעביר מידע אחד לשני בצורה יחסית חופשית אם אתה מתחבר בעזרת כרטיס רשת וסיומת ל- Coax-BNC . ולכן נשאלת השאלה : עד כמה הרשת בכבלים בטוחה מפני פריצות ? הדיון כאן יכול להתחלק למספר נושאים עיקריים שיש לדון עליהם : 1.האם אני יכול להתחבר למודם הכבלים לפי כתובת MacAddress או כתובת רשת אחרת . 2.מה לגבי העברת פרוטוקלים של המודם , כמובן שהוא לא משמשמ כ- Router אך האם לדוגמא Netbios מקודם ע"י המודם . (שימו לב שלא מדובר על מודם אלקטל שכבר דובר עליו רבות בפורום ,ולא ניתן לשדרג את המודם בכבלים !). 3.קיום פרצות אבטחה במודם שצריך לשים לב אליהם . אכן שאלות חשובות שהדעת צריכה לשים לב…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by ilya83,

כל זמן התנתק ותוקע מודם (usb adsl modem ale 130) אני הוריד מיני הורדות אח"כ חצי שעה מיד הנתק מודם שלי גם תוקע מערכת הפעלה שלי חלונות 98 מהדורה שניה מה פתרון בעיה? אני מחכה תשובתך תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by oded6188,

ביומיים האחרונים יש לי בעייה מוזרה באתר www.nana.co.il... כל פעם שאני עובר בין הדפים האתר הזה אני מקבל את הודעה הבאה: Err: Object Expected Url: http://www.nana.co.il (או אותה הכתובת שנמצאת בשורה הכתובת) Line: 50 (משתנה כל פעם) צריך ללחוץ הרבה פעמים כדי שזה יעלם... אחרי כל לחיצה זה חוזר עם מספר שונה בשורה Line... ניסיתי למחוק את ההיסטוריה, ואת כל הקבצים הזמניים, ואת הקוקיס... וזה לא עזר. מה אפשר לעשות? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. יש לי מודם USB מחובר ל-ADSL ואני רוצה לעשות רשת רק עם אחותי... אם אני אתקין אצלי כרטיס רשת ואצלה כרטיס רשת היא תוכל לגלוש דרכי באינטרנט?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by puNani,

אוקיי יש לי ADSL רגיל, ואבא שלי קנה HUB שהוא גם ROUTER אלחוטי, כדי שיוכל לעבוד עם המחשב הנייד. התקנתי את העסק לבד, יש לנו שני מחשבים שולחניים ומחשב נישא. עכשיו כמו שאני מבין את זה, מעכשיו הHUB עצמו מבצע את האותנטיקציה והחיבור לאינטרנט, כי נכנסתי להגדרות שלו (דרך הכנסת הכתובת שלו בדפדפן) וקבעתי שם את צורת ההתחברות. ועכשיו לבעיה: המחשבים עובדים בסדר, יש רשת ויש אינטרנט, אבל אתרים מסויימים בחו"ל פשוט לא עובדים לי, למשל tripod.com אם אני מנסה להיכנס אליו, הוא לא מוצא אותו ומביא אותי לעמוד החיפוש של GOOGLE (משום שיש לי את הGOOGLE TOOLBAR) ושם הוא מראה שהאתר אכן קיים, אבל בלחיצה על הלינק האתר פשוט לא עובד. בנוסף, באתרים ישראלים כמו וואלה!, האתר עולה, אבל חלק מהתמונות באתר לא ע…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. כאשר אני מדליק את הראוטר והמודם אני גולש במהירות מהירה מאוד כעבור זמן מסויים הכל נהיה מאוד איטי ואפילו לפעמים קורס מה הפיתרון?? מודם: motorola 4100sb ראוטר: linksys BEFSR41 אנא עיזרו לי ???

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אנטרנט בין שתי מחשבים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אני מחובר לרשת הכבלים דרך ערוצי זהב / אינטרנט זהב מעוניין להמליץ לחבר עך אותו דבר העיניין שאני התחברתי לפני חצי שנה ומאז דברים השתנו הודה על עזרה ועל דעותכם

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Family Net@013 רשת ביתית אלחוטית המחברת את כל המחשבים לאינטרנט המהיר האמיתי של 013 ברק יתרונות הרשת האלחוטית: * גלישה מהירה מכל המחשבים ברשת בו-זמנית. * שליחה וקבלת דואר אלקטרוני מכל מחשב ברשת. * שיתוף והעבר של קבצים בין המחשבים. * פתרון אבטחת מידע מסוג Mac address Filtering* במסגרת השירות, המקצוענים של 013 ברק, ידאגו לפתרון מלא הכולל את התקנת הציוד, הגדרות, הרשאות גלישה מכל עמדה ואבטחת המידע על גבי הנתב, אצלך בבית. להזמנת השירות חייג ****** הפתרון הזה לא מספיק לטעמי, ואני ממליץ לכל מי שמשתמש רק בו להוסיף גם הצפנת נתונים.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by nir78,

שלום, פעלתי בדיוק לפי המדריך ואני עדיין לא מצליח בשום אופן לגלוש במחשב הלקוח. מחשב השרת מתחבר לאינטרנט (012 בכבלים עם חייגן). ב network connections אני את החייגן בחלק של ה VPN ולמטה שני כרטיסי רשת, אחד של הרשת הביתית ואחד שמחובר למודם. הגדרתי את זה של הרשת הביתית כ IP קבוע 192.168.0.1 במחשב הלקוח יש רק כרטיס אחד והוא מוגדר קבוע עם 192.168.0.2 וכל השאר כמו שהוסבר במדריך. ביטלתי בשני המחשבים את הפיירוול והגדרתי את בשרת את כרטיס הרשת של המודם כשיתוף אינטרנט, למה זה לא עובד ??? אני לא מצליח אפילו להוציא פינג ביניהם... במחשב הלקוח הסטטוס הוא שולח בלבד ומקבל 0 (כשאני מסתכל על מצב הרשת). אודה לעזרתכם! ניר

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. היי, יש לי 2 מחשבים נייחים שאני רוצה לחבר לרשת באותו בית. מחשב אחד מחובר דרך ראוטר בזק VEGN2610, יש לי מחשב נוסף וגם ראוטר ישן נוסף מדגם D-LINK 2650U. המחשבים בחדרים נפרדים ולכן מעדיף חיבור שלא דרך כבל בין החדרים. מה האפשרויות? הבנתי שיש אפשרות לרכוש כרטיס רשת אלחוטי לאחד המחשבים שיכול לספק פתרון טוב. האם יש עוד דרך שכדאי? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by psxr,

הlinksys wrt54 שלי עושה בעיות והגיע הזמן להתקדם. יחוברו לראוטר באופן קווי 2 מחשבים, ממיר יס וסטרימר. יחוברו באופן אלחוטי. מחשב אחד וארבע מכשירים סלולרים. בעתיד אולי יתוסף עוד מחשב או טבלט. המחשב מריץ דיי הרבה טורנטים מה שדיי תוקע את הלינקסיס מבחינת חיבורים אז אני צריך ראוטר שיוכל להתמודד עם מספר חיבורים גבוה. בנוסף עכשיו מתקנים לי תשתית של אנלימיטיד בביניין אז הראוטר צריך לתמוך בדרישות של אנלימטד (באתר שלהם לא מצאתי שום מידע על אופן החיבור שלהם).

דיונים חדשים בפורומים