עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. קודם כל הבהרה: אני בור גמור בנושאים הללו (כולל במונחים) אז כשאתם עונים, אנא השתמשו בהסברים פשוטים ככל האפשר. למשל, עיינתי ב-FAQ וזה נראה ברור מאד בזמן הקריאה אבל 5 דקות אח"כ שום דבר לא נשאר בראש... אז ככה. יש לי היום מחשב נייח אחד שמחובר לאינטרנט דרך HOT (תשתית) ו-012 (ספקית אינטרנט). אני רוצה לקנות מחשב נייח נוסף שיעמוד ליד הראשון ולחבר גם אותו לאינטרנט. ראיתי שיש מפצל קווי טלפון שמאפשר לחבר 2 טלפונים לשקע אחד בקיר. הייתי רוצה לעשות אותו דבר ולחבר את שני המחשבים לשקע קיר אחד. 1. האם זה אפשרי? 2. אם כן, האם אצטרך רכיבים מיוחדים? 3. אם כן, האם אצטרך להודיע ל-HOT או ל-012? תודה מראש.

• 32 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. Started by gzlt,

שלום ברשותי לפטופ קומפאק פקסאריו 701ea הלפטופ מובנה לתמוך רק בוינדוס XP כביכול התקנתי עליו וינדוס 98, כי הXP בקושי זז עליו ומצאתי דרייברים לכל ההתקנים חוץ מכרטיס הרשת עד כמה שידוע לי עאטיס הרשת הוא: compaq iPaq 10/100 fast ethernet network card לא הצלחתי למצוא דרייבר מתאים משהו יכול לעזור לי בבקשה?

• 1 תגובה
    • 879 צפיות
  3. Started by SuB,

האם אני יוכל להגדיר את רוחב הפס שכל מחשב יקבל? מה בעצם תיתן לי הפיכתו לראוטר? כרגע יש אצלי רשת שפועלת עם מודם אלקטל (שהוא לא ראוטר) ו-HUB.

• 6 תגובות
    • 985 צפיות
  4. הבעיה היא כזאת: אבא משתף קבצים בDC++ ואין שום דרך להגביל את השליחה מהתוכנה עצמה, מה שגורם פשוט לאיטיות בלתי נסבלת של כל האינטרנט בכל המחשבים.. אפשרויות לתיקון הבעיה: 1. תוכנת צד שלישי שתגביל את השליחה (קיימת כזאת בכלל?) 2. פונקציה באלקטל פרו שמגביל את השליחה במחשב מסויים? 3. משהו אחר שלא חשבתי עליו. יש מהאפשרויות האלה בכלל ברת ביצוע? (הרשת אצלנו מסודרת כך: כל המחשבים מחוברים לסוויצ' של CNET ומחוברים לאלקטל פרו) תודה לכל העוזרים (פשוט בלתי נסבל מה שהולך פה..)

• 5 תגובות
    • 747 צפיות
  5. Started by ofirk12,

אין לי דיסק ואני לא מוצא את הדריבר להורדה למערכת וינדוס 7. edimax br-6216 דריבר לאינטרנט אלחוטי תודה רבה לעוזרים!!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by gabrielf,

אני מחובר בהוט מהירות של 16/1 עם חיבור PPTP כידוע L2TP צולע מאד ,יש לי נתב של TPLINK1043ND ,השאלה שלי מה רע בחיבור PPTP ? לפי מה שהבנתי הוא כן מסוגל לסחוב מהירויות כאלו (ואפילו עד 40 מגה לשנייה) פשוט אני רואה כל הזמן שממליצים על חיבור מסוג L2TP.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by NIVTAL,

שלום,ברשותי המודם/נתב אלחוטי החדש של בזק (G256DG) ונתב אלחוטי TL-WR641G של TP-LINKלפניכן היה לי מודם הוט והראוטר TP LINK התחבר למודם ולמעלה היה ACCESS POINTהACCESS POINT התקלקל אבל עכשיו יש לי את הראוטר של TP LINK שארצה לחבר במקום הACCESS POINT.ניסיתי לחבר אותו כרגיל עם כבל רשת לנתב של בזק והוא עובד ומשדר וויפי אבל בלי אינטרנט,כנראה צריך להתעסק עם הגדרות הWAN,למישהו יש מושג מה לשנות באחד מהראוטרים כדי שהTP LINK יעבוד?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. צהריים טובים . קיימות תוכנות חינמיות שיכולות לספק פיתרון ברמה זו ? תודה .

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by Homey,

רציתי לדעת אם WRT54GL תומך במודם כבלים ב 100% כי ראיתי אנשים שאמרו שהם לא בטוחים. בלי שינוי קושחה ובלי כלום, כמו שהוא בא עם החנות, הוא יעבוד טוב עם הכבלים בלי בעיות? אני רוצה רק תשובות של אנשים שיודעים/מנסיון, חבל לי לקנות את זה ולגלות שיש המון בעיות איתו בחיבור לכבלים תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 729 צפיות
  10. Started by AMI 1,

חבר'ה שמעו, יש לי בעיה רצינית במחשב אין לי אינטרנט כבר איזה שבועיים.... זה התחיל כשהדפדפן עשה בעיות ויצא סתם באמצע גלישה ואז התנתק החיבור והוא כותב לי שהקישורית לא תקינה או משהו כזה... וגם עכישו אם אני נכנס לדפדפן כשאין אינטרנט הוא מראה לי דף לבן כזה וישר יוצא. ניסיתי להחליף כרטיס רשת כי אמרו לי שאולי זה יעזור וזה לא עזר. למישהו יש רעיון? מה לעשות? גם מחקתי הרבה ווירוסים מהמחשב אם זה משנה.... בשגיאה כתוב לי שהקישורית מוגבלת או חסרה כשאני לוחץ על "תקן" כתוב שהבעיה היא שהמחשב לא מצליח להחליף Ip.

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  11. שלום לכולם אני מעוניין לעבור למהירות 100 מגה והציוד שברשותי תומך רק עד 15 מגה , לא ממש בעניין של להשכיר ציוד ולכן מעוניין לרכוש ראווטר/מודם . אשמח לקבל המלצה , אין שום שימוש מיוחד מלבד גלישה תודה

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  12. שלום, ברשותי נתב רשת משולב של D-LINK מדגם DSL-2650U, לקחתי את הPRIMARY DNS של נטוויז'ן מהתמיכה והגדרתי IP סטטי למחשב (בין המחשב למודם), השתמשתי בIP הזה כדי לעשות FORWARD לפורט 28960 (בשביל לשפר אולי עוד יותר את הפינגים בCOD4), שמרתי ואיתחלתי את המודם והמחשב, הפורט מופיע ברשימת VIRTUAL SERVERS והכל טוב ויפה, אבל משום מה בCANYOUSEEME הפורט מזוהה כסגור, ובפינגים בקוד4 אין שום שינוי. בהגדרות הWAN לחיבור שלי במודם ניסיתי להוריד את הV מאפשרות הFIREWALL של המודם והעניין לא עזר. רעיונות?

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. האמת שקצת קשה לי לתאר את התופעה אבל אני אשתדל. יש לי בית בן שתי קומות בקומה ה ראשונה יש את המחשב הראשי שאליו מחובר המודם והרואטר בקומה העליונה יש שני מחשבים נוספים המחוברים עם כבלים לראוטר הראוטר הוא EDIMAX מהבסיסיים ביותר והבעיה היא כזאת: אני משחק בWORLD OF WARCRAFT ומידי פעם החיבור שלי פתאום נעצר כלומר אני לא מקבל upload/download בכלל. באותו רגע שזה קורה אני לא מוסגל לגלוש בכלל ואני צריך לעושות ריסטרט לראוטר. עכשיו העיניין הוא ש זה קורה רק במחשב שלי... במחשב של אבא שלי ושל אחי הנתונים זורמים כרגיל ואין להם את הבעיה הזו. אולי חשוב לציין שהאינטנט לא מתנתק הוא נשאר מחובר אבל אני פשוט לא מקבל זרימה של מידע מהרואטר. עכשיו יש לי כמה רעיונות לגבי מה יכולה להיות הבעיה. 1.אולי ה…

• 3 תגובות
    • 585 צפיות
  14. Started by Gray Druid,

שלום לכולם, אני משתמש כבר זמן רב במחשב הנוכחי בכרטיס רשת חיצוני מסוג TP-Link TL-WN722N שרובכם כנראה מכירים. הבעיה איתו היא שבכל פעם שאני עוזב את המחשב לזמן ארוך, כשאני חוזר אני מגלה שהכרטיס מפסיק לעבוד, הכרטיס חוזר לעבודה רק לאחר ניתוק וחיבור מחדש. קניתי כבר 2 כאלה כי חשבתי שמדובר בפגם חד פעמי. אני מניח שהגיע הזמן להשתדרג לאחד יעיל ואמין יותר. אשמח להמלצתכם בנושא. אציין שהראוטר עצמו נמצא בחדר סמוך ככה שאין צורך בכרטיס רשת רב עוצמה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אני מעוניין ללמוד טכנאות, יותר חשוב לי רוצה להשקיע יותר זמן: -התקנת חומרה -הכרת העבודה שהמחשב מבצע -פירמוטים -Bios ורשתות, כי זה נחוץ למטרות עבודה ברוב המקומות. שאלתי היא האם אני יכול ללמוד לבד. *אני חושב להרשם לקורס ללמוד שם, אתם מכירים מקום טוב בצפון, ובכלל האם אתם ממליצים ללמוד בקורס למטרות עבודה, נניח כרגע לתעודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. יש לי רשת מחשבים ומדפסות שמיוברים לנתב ולאינטרנט לפני שבוע התקנתי ווינדוס xp ומאז האינטרנט עובד לאט מאוד כל הרכיבים מותקנים והתקשורת בין המחשב למדפסות תקינה ומהירה הביעה הינה אך ורק באינטרנט מה עושים? איזה פעולות יפתרו זאת? דרך אגב כל העידכונים מותקנים כולל sp2

• 0 תגובות
    • 612 צפיות
  17. אם כרגע יש לי חיבור ללא חייגן ל-013 ויש לי גם חשבון ב 014, האם אני יכול בכל זאת להתחבר לחשבון ב 014 ? (לא מצאתי על חומר בחיפוש)

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום, אתמול לאחר זמן רב התקנתי את ה- DD_WRT בגרסאתו האחרונה (23 SP2). מאז בכל פעם שהביטורנט עובד (לא במהירויות מדהימות ) הגלישה באינטרנט במקביל הופכת לבלתי אפשרית. מלבד הפירמוור הנ"ל לא שיניתי כלום בהגדרות השונות. יכול להיות שישנן הגדרות בראוטר שאני מפספס... מישהו יכול לעזור ? :s05:

• 2 תגובות
    • 812 צפיות
  19. אני יודע שהבקשה הזויה, אבל אם בזק אני לא מצליח להגיע להסדר, כל פעם אומרים שאין או מגיבים בתרוץ דפוק כזה או אחר, ואני חייב את הדגם הישן, ידעתי שעוד יצטער על הרגע בו החלפתי G1 ב G2. אני מאזור נתניה.

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by weissby,

שלום קניתי לאחרונה לפטופ, אני מרגיש שטעינה של סרטונים/משחקי אונליין איטית יותר בהשוואה למחשב השולחני שלי, חשבתי שאולי זה בגלל שאני מתחבר באופן אלחוטי, אבל בדקתי ב http://www.speedtest.net/ את המהירות הורדה וזה נתן את התוצאה: http://www.speedtest.net/result/1034413291.png לא יודע לגבי הפינג כי אין לי שמץ מה זה, אבל המהירות הורדה מצוינת, האמת שכשאתמול הרצתי את הבדיקה זה הראה לי בערך מחצית מהמהירות הורדה, יכול להיות בגלל השינוי בשימוש ברוחב הפס? כלומר שבמחשב אחר ברשת הביתי אצלי השתמשו קצת ברוחב פס מה שנתן בלפטופ שלי מהירות נמוכה פי 2? וגם אם זה היה נכון, אני לא חושב שזה מסביר את האיטיות שאני מרגיש בטעינה של אותם דברים שציינתי. תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by k22,

שלום יש לי ראוטר של edimax br6204wg בן 6 שנים הראוטר (אלחוטי) והמודום מחוברים למחשב ישירות אבל הכל איטי יש לי אינטרנט cnvhru, 12 מגה של הוט מודם thomson model:tcm425 אני צריך המלצה בבקשה לראוטר חדש למשחקים שלא היה מחובר ישירות למחשב הוא היה בסלון ושהיה חזק מספיק בשביל משחקים ברשת ועוד שאלה לידע כללי. זה שהראוטר מתחת לרגליים שלי הוא עושה קרינה או פוגע בי איכשהו?

• 0 תגובות
    • 732 צפיות
  22. Started by GTM,

שלום לכולם, יש לי נתב של בזק DLINK 6740U שכידוע עובד במהירות 10/100. הוספתי סוויצ' עם יציאות של ג'יגה. העברת קבצים בין המחשבים לאחר חיבורם לסוויצ' מגיעה למהירויות כתיבה / קריאה של 100MB אבל כשאני מחבר כונן רשת (גם עם חיבור של ג'יגה) המהירות בגישה אליו צונחת ל- 10MB. ניסיתי מספר כונני רשת כולם כמובן עם כרטיס רשת של 1GIGA ובכולם יש אותה תופעה. למישהו יש רעיון?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. הקידומת היא 072 למי שצריך ואני רוצה לעבור אליהם ואני צריך חוות דעת מאחד המשתמשים שמחוברים לשרות הזה האם המתאם עושב בעיות כגון באימיול וכל הבעיות האלו השרות עדיין בניסוי ואני רוצה לדעת ליפני שאני עובר אליהם יש פה מישהו שמכיר או שהיה בשרות הזה או מחובר...

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by swan,

שלום לכולם... אז ככה, יש לי 2 מחשבים באותו חדר עם רשת אלחוטית. נתב אלחוטי של אדימקס ומודם ECI מחשב אחד (win98) מחובר לו כ.רשת, מחשב שני (winxp) מחובר קווי לראוטר האלחוטי והכל פועל פיקס. בקומה העליונה יש לי עוד מחשב (winxp) שיש לו u.s.b אלחוטי. בעקבות קשיי קליטה קניתי access point גם של חב' אדימקס, והתקנתי אותה בין 2 החדרים. מה הן ההגדרות שאני צריך לשנות במחשבים למטה (אם בכלל) ומה השינוי במחשב העליון? רוצה לציין, שהמחשב העליון מזהה את הap ויש תקשורת אבל אין מצב של גלישה. מחשב למטה קווי - ip אוטומטי מחשב למטה אלחוטי - 192.168.0.1 מחשב למעלה אלחוטי - 192.168.1.50 בדיוק כמו שכתוב בהוראות. תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by ReSt,

שלום לכולם, אני לומד כרגע לCCNA ונתקלתי בבעיה. מה קורה אם אני מגדיר על ציוד קצה IP של 192.0.0.0/8. יהיו רק 256 רשתות, ו192 אמור להיות Class A. אני יודע שאם זה היה 10.0.0.0/16 אז יהיו 256 תתי - רשתות , וכל השאר יהיו הוסטים. אבל מה קורה שזה הפוך ? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.