עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by AMI 1,

אהלן חברים... זה התחיל לפני יומיים בערך סתם ככה באמצע היום אני נכנס לאינטרנט והוא עובד נורא לאט בצורה משמעותית ונתקע המון פעמים בעיקר כשנכנסים לתמונות או דברים דומים... ניסיתי להפעיל מחדש הסתכלתי אם יש משהו לא רגיל בחיבורי רשת בלוח הבקרה הסתכלתי על המודם אבל הכל נראה בסדר גמור אין סימן לבעיה כלשהי... יכול להיות שהבעיה בדפדפן עצמו?? אני יסביר שוב את הבעיה לוקח לו הרבה זמן לעלות, לבצע כל פעולה והרבה פעמים הוא נתקע באמצע... מה לעשות??

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום לכולם, פעולה פשוטה שכול הזמן הצלחתי לבצע, מסתבכת לי עכשיו ... בקיצור, זקוק להכוונה. יש לי 3 מחשבים מחוברים ברשת הבייתית (חוטית). המחשבים עם מע' הפעלה WIN XP . שבוע שעבר ביצעתי פירמוט והתקנה מחדש למחשב שקרס (זה המחשב שהוא מתווך העברת קבצים בין כולם). את הצורב DVD שלו הגדרתי ככונן שיתוף ואכן אין לי בעיה למפות אותו ולפנות אליו מזוג המחשבים האחרים. כנ"ל המדפסת שמחוברת למחשב ועובדת בשיתוף בצורה תקינה. לעומת זאת את כונני ההארד דיסק שהגדרתי להם שיתוף (מופיע כף יד מתחת לסמל הכונן), אני לא מצליח למפות למרות שאני רואה (מהמחשבים האחרים ) את קבוצת המחשבים ותחת המחשב הספציפי את הכוננים שהגדרתי להם שיתוף. כול פעם שאני מנסה לבצע המיפוי מתקבלת הודעת שגיאה כדלקמן: "לא היתה אפשרות ליצ…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. Started by alpy,

אהלן אני עובר לבניין חדש של שלוש קומות (היה פעם מרכז קליטה), אני מעוניין לחבר בו 3 מחשבים, אחד בכל בקומה, לחיבור אינטרנט. בעיקר חשוב לי להצליח לגלוש באינטרנט - הורדות, מוזיקה,] וכאלו.. פחות חשובה לי היכולת להעביר קבצים בין המחשבים, יהיה נחמד אבל זאת פחות המטרה. כנראה שאקח חבילת גלישה של 5mb download, ולא בדקתי עוד איזה קצב upload לבחור.. חשבתי על המפרט הבא על תקן 802.11g: נתב אלחוטי: נתב אלחוטי EDIMAX BR-6204Wg לפי זאפ http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=369809 בערך 180 ש"ח כרטיסי רשת שאקנה בשביל שלושת המחשבים: Edimax EW7128G X 3 לפי זאפhttp://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=403089 בערך 80 ש"ח לאחד רציתי לדעת: 1. האם בחרתי רכיבים טובים - זולים יחסית, אמ…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by arield,

שלום לכולם. שדרגתי את האינטרנט שלי בבזק ל30 מגה. עד עכשיו עבדתי עם הראוטר wrt45gl שבאמת היה מדהים! אבל הוא לא מצליח לעלות על ה25 מגה בבדיקות מהירות וקראתי בפורומים שונים שהוא לא תומך יותר מזה בפועל... ניסיתי גם כל מני firmware אחרים למיניהם ובאמת שהפקתי ממנו את המקסימום. בכל מקרה אני מחפש ראוטר שיהיה מצויין בעבודה עם מהירויות כאלו, יציב בלי ניתוקים, אמין ובעל מגוון תכונות. התקציב עומד עד ל700-800 ש"ח. בבית שלי יש 6 מחשבים, 4 קווים 2, אלחוטיים, ו4 פלאפונים (אנחנו הרבה נפשות גרים ביחד חח). זהו בערך אשמח להמלצה לראוטר שיעשה את העבודה כראוי.... בתודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אני שוקל להשתדרג למהירות 5MB. כרגע גולש ב 2.5MB. האם אני ארגיש הבדל מהותי? גולש בעיקר באתרים, הורדות בעיקר בביטורנט, מעט מאוד הורדות ישירות, ואימיילים לפעמים קבצים גדולים ( גרפיקה וCAD). יש לי דיל מהספק של 64.90ש"ח לחודש ( בהתחלה רצו שם 99ש"ח....מעניין איך פתאום ירדו במחיר) ותשתית בזק רוצים 73ש"ח לחודש. איך המחירים האלה? שפויים? כדאי? יש למישהו טיפ אם אפשר להוזיל גם את בזק? מכירים מחירים יותר טובים ל 5MB? תודה על כל עזרה!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by יואב שניר,

הוידאו הזה מסביר כיצד למפות כונן רשת. ... חיבור כונן חיצוני USB לנתב. מאוד יעיל. וידאו למיפוי כונן רשת

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by יוספי,

התמיכה הטכנית לא זמינה בשעות שאני זמין לכן אני שואל כאן יש לי את הראוטר T128 כאשר הוא מחובר לחשמל ולמחשב שלי אני רואה את הנורות הבאות דולקות POWER-דולקת קבוע DSL-דולקת קבוע INTERNET-דולקת קבוע LAN1 מהבהב WLAN קבוע זה אומר שיש לי חיבור לאינטרנט ,נכון? הבעיה שבמחשב שלי אני לא מצליח לגלוש, מדוע? כאשר אני ניכנס לכתובת 192.168.11 כתוב שאין לי חיבור מה עושים תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. אני מנסה להעביר קבצים גדולים דרך המסנג'ר (לא מכיר עוד דרך) וזה מתנתק לי לקראת הסוף וזה ממש מייאש האם יש עוד דרכים להעביר קבצים דרך רשת אלחוטית?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. יש לי רשת אלחוטית של EDIMAX (נתב 6114wg) אני מנסה להתחבר למחשב שמוחבר לנתב דרך מחשב שמחובר באלחוט, (כדי להגיע למדפסת שהוגדרה כSHARED), או לכונן שגם הוגדר כSHARED. אבל, למרות זאת, הוא כותב לי הודעת שגיאה שאין לי גישה למחשב.... אני שובר את הראש, כי משום מה זה התחיל שהתקנתי את הWINDOWS מחשב במחשב ההוא, ושמתי שם יוזר, שלא נקרא administrator (הדיפולטי) (windows XP pro) יש למישהו רעיונות איך לפתור את העניין? (אגב האינטרנט וכל מה שלא קשור למחשב הספיציפי הזה עובד בסדר)

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום רב .. יש לי בעיה ... בבית יש לנו אינטרנט 10MB על 6 אנשים אני אישית צורך מעט תעבורה, ואח שלי פשוט שודד אותה (עם כל המשחקים שלו) בקיצור יוצא מצב ששהוא בבית, אני צריך לצפות בסרטונים ביוטיוב על 114P (כן, יש דבר כזה) וגם אז זה נתקע. נמאס לי, ניסיתי לדבר, לעשות הכל לא הולך. ניתן איכשהוא לתת לי עדיפות ראשונה בראוטר? שאם אני צריך X תעבורה, אז אני יקבל אותה, והוא את השאר, ולא ההפך? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by DanDan10,

שלום לכולם. אני רוצה להעביר קבצים גדולים (500 מגה) למחשב של חבר שלי. שנינו מחוברים לאינטרנט המהיר, איזה דרך תהיה הכי מהירה? אם יש תוכנות שנועדו להעברת קבצים בין שני מחשבים מרוחקים שמישהו מכיר?. תודה מראש. דן.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by PeaS,

המצב שקיים אצלי היום הוא כזה (אל תשאלו איך הגענו לזה ) : בצד אחד של הבית אני מחובר לADSL (אלקטל, אם זה משנה) ואחותי גולשת דרכי (ICS). בצד שני של הבית אבי מחובר לADSL (סמסונג, אם זה משנה ). אנחנו משתמשים במודמים שונים אך באותו חשבון אצל 012, ככה שאנחנו לא יכולים להיות מחוברים בו זמנית, וזה קצת בלתי נסבל . הכוונה עכשיו היא שכולנו נהיה מחוברים דרך סוויצ', ובגלל שאני לא מבין בזה מי יודע מה, אני אבקש את עזרתכם. דבר ראשון, אם אני לא טועה, זה אמור להיות כמו בתמונה שצירפתי, תקנו אותי אם צריך. עכשיו השאלות: 1. איזה כבל (מוצלב או לא מוצלב) צריך להיות בין המודם לסוויצ' ואיזה כבלים צריכים להיות בין הסוויצ' למחשבים? האם יש הגבלת אורך? כי המחשב של אבי נמצא בצד השני של הבית. …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום. רציתי לדעת איך אני יכול לשתף תיקיה בין שני מחשבים. למשל יש לי 3 מחשבים A B C אני רוצה לשתף תיקיה במחשב A כך ש רק מחשב B יוכל לגשת אליו ויקבל למשל הרשאות של קריאה/כתיבה ומחשב C רק יכול לקרוא את התיקיה. כל זה ב- windows7 כמובן תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אני עובד על WINDOWS 7 ויש לי עוד 2 מחשבים עם XP שלושת המחשבים מחוברים דרך ראוטר כל המחשבים רואים אחד את השני אבל משום מה ממחשב עם XP אני לא יכול להכנס לתיקיות שנמצאות על 7 כותב לי שאין הרשאות. מה 7 אני יכול להכנס לכל מחשב בלי שום בעיות הXP רואה את המחשב שנימצא על 7 וניכנס אליו אבל לתיקיות שרואים שם שהם משותפות אי אפשר להכנס אי הרשות מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. יש לי בעיה מאוד מוזרה. אני מצליח להתחבר לאינטרנט - אבל לא מצליח לגלוש. יותר נכון שום תוכנה שמנסה להכנס לרשת לא מצליחה (לא מירק ולא עדכונים של תוכנות). פניתי לתמיכה של הספק שלי ושם אמרו לי שהפורטים שלי חסומים - כנראה בגלל הגדרות של פיירוול. כל דבר שניסיתי לעשות לא עזר - אפילו ניסיתי להסיר לגמרי את הפיירוול ואת האנטיוירוס. גם בדקתי שהפיירוול של ה-XP לא מופעל - וכלום. כל הסיפור הזה קרה ממש פתאום - בלי שהתקנתי שום תוכנה חדשה או שיחקתי בהגדרות של ה-WIN או משהו בסגנון. יש לכם רעיון מה קרה - או יותר חשוב - מה אפשר לעשות??? בתודה מראש. אני ממש נואש - תעזרו...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. יש לי חיבור ADSL של 20mbps ובגלל זה יש לי את ה6740u . אני לא מוריד כלכך הרבה דברים ובגלל זה אני משתמש ב6740u כנתב-מודם. עדיין יש לנו בעית קליטה בחדר שינה וזה קצת מפריע. בגלל שהdir615 שלי ישב והעלה אבק החלטתי להתקין עליו ddwrt . ההתקנה הלכה די חלק - עשיתי את כל מה שהיה כתוב בהוראות והתקנתי את הגרסה שהיתה מצוינת באתר של הנתב שלי (C2 ) . אחר כך כשניסיתי להפוך אותו לrepeter לא מצאתי את האופציה הזאת. ראיתי שאפשר להפוך אותו לclent bridge או להשתמש בWDS. בכל מקרה הגדרתי אותו להיות ב IP אחרון 5 בזמן שה 6740 עם ip 1 יש לי כמה מחשבים עם static ip וכל מה שמעל 100 בDHCP. בכל מקרה נתתי לנתב של בזק לעשות את ה DHCP והגדרתי את הwan port כport n נוסף. ניסיתי להגדיר גם כclient bridge וגם כ…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by AgentZ,

אהלן לכולם , אני יספר את הסיפור מההתחלה : עקב בעיות קליטה בקומה התחתונה (הבית 2 קומות , הראוטר + המודם נמצא בקומה העליונה) החליפו לנו את הראוטר והוסיפו לנו AP בקומה התחתונה , שניהם Edimax 6204 . הטכנאי של בזק בא להתקין אותם וכשהוא סיים שאלתי אותו איזה סוג אבטחה הוא הגדיר בראוטר והתשובה שלו הייתה mac filtering ( ) . ועכשיו לקטע המקומם באמת : כששאלתי אותו מה היוזר והסיסמא לראוטר הוא סירב להגיד לי אותם ואמר שזה "מידע שלא מספקים ללקוחות" ואמר שאם אנחנו רוצים לעשות שינויים בראוטר עלינו להתקשר לתמיכה הטכנית . הגיעה השעה לעשות שינויים בראוטר אז התקשרתי לתמיכה הטכנית ושם אמרו לי שהם לא עושים דברים כאלה והיוזר והסיסמא הדיפולטיים הם Admin , הכנסתי אותם ואיזה פלא , לא פועל . הבח…

18. Started by vstots,

שלום לכולם. מזה כשנה אני משתמש בראוטר+מודם ADSL מובנה שקיבלתי מבזק (Siemens SL2-141). בסה"כ הביצועים סבירים, אבל לדעתי הוא לוקה מעט באי-יציבות, וחסרות בו אפשרויות ניהול מתקדמות (Traffic Shaping, IP Forwarding וכאלה). לאחר קריאה נמרצת בפורום ראיתי שמומלץ באדיקות ללכת על מודם ונתב נפרדים. נראה לי שבכל הקשור לנתב אני די סגור על ה- Linksys WRT54GL (אלא אם מישהו יטען אחרת?), וכעת הבעיה היא מודם. חיפשתי שוב ושוב, ואני ממש מתקשה למצוא מקומות שמוכרים מודם ADSL ללא נתב. ראיתי בחנות אחת Linksys AM300 שלא נראה לי שבכלל יש במלאי, וזהו פחות או יותר - כל השאר הם נתב + מודם מובנה. האם אני מפספס משהו? האם אפשר לרכוש מודם ADSL רק בבזק-סטור, מתוך המבחר האדיר שלהם שמכיל, ובכן, מודם אחד בלבד…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by mrraz,

יש לי ראוטר AC1750 וחיברתי אליו כרטיס רשת תואם AC1750 תחת חלונות 10 יש לי אפשרות להתחבר לרשתות של הראוטר 2.4 או 5.0 האם אני אמור לבחור את אחת הרשתות או שיש צורת חיבור אחרת ? כי לא ראיתי הבדל גדול במהירות לאחר חיבור כרטיס הרשת לאחת הרשתות.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. Started by din264,

שלום אז ככה בחודש וחצי האחרונים שלחו אלי 5 פעמיים טכנאי ולא מצאו כלום טענו שבארון החיצוני עשו כמה דברים כל פעם שינויים וזה גם לא עזר העוצמות טובות מאוד הם טוענים שמקבל 54 בעוד שמשלם על 50 אז ככה כל יום בערך פעמיים שלוש קורה לכמה שניות ניתוק באינטרנט גם קווי וגם אלחוטי מה ניתן לעשות כבר לא יודע מה לעשות החליפו לי גם 3 פעמיים נתב 6740UH1 ואין כלום לא עוזר האם הפיתרון היחידי לעבור להוט?או לספק אחר?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. יש לחברי בבית 2 מחשבים שמחוברים לראוטר, מחשב אחד עובד בסדר ומחובר לאינטרנט (LOCAL Area Connection מחובר) והמחשב השני לאחרונה לא בסדר וה-Local Area Connection אינו פעיל. ניסיתי כל מיני דברים כמו: 1. כיבוי והדלקה מחדש של המחשב. 2. כיבוי והדלקה של המודם (מודם כבלים). 3. הסרה והתקנה מחדש של הדרייבר לכרטיס רשת (המובנה בלוח אם). 4. שחזור מערכת System Restore . 5. החלפה בחיבורים של המחשבים בראוטר - עדיין מחשב אחד עובד והשני לא. לא ניסיתי: 1. חיבור ישיר של המודם למחשב ללא תיווך של הראוטר . מכל מה שניסיתי אני מסיק שהבעייה היא לא בראוטר (כי החלפתי בין החיבורים וזה לא שינה כלום) אלא הבעייה או בכרטיס רשת או בווינדוס עצמו, מה דעתכם? חשבתי אולי לנסות לחבר למחשב הבעייתי כרטיס רשת משני (…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by ORrrr,

שלום חבריה רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לstatic IP Adress יש לי מודם נתב של בזק SL2-141 היות ובשביל לפתוח פורטים צריך שתיהיה כתובת איי פי קבועה, חיפשתי מדריך וביצעתי. עכשיו רציתי לשאול, איך אני יודע שהכתובת שאני בוחר לא תפוסה כבר? והאם יכולות להיווצר כל מיני בעיות איטיות מביצוע לא נכון של המהלך? שאלה שניה, יש לי שני מחשבים שמחוברים לראוטר. האם אני צריך לעשות בשני המחשבים את התהליך ואם כן האם מותר שתהיה אותה הכתובת ואם לא מה אני צריך לעשות? תודה מראש, אור.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום לכולם יש לי שאלה חשובה לי: ברשת הביתית אצלי מחוברים 5 רכיבים. א. נתב D-Link 2760U של בזק שעובד בתקן N ( כלומר 300Mbps ) ב. 2X מחשבים נייחים בעלי כרטיס רשת אלחוטית הפועלים בתקן G (כלומר 54Mbps ) ג. Xtreamer שעובד בתקן N כמו הראוטר. ד. מחשב נייד הפועל בתקן G נאמר לי ע"י חבר שבמידה וברשת יש רכיב המופעל בתקן האיטי יותר, כל הרשת מופעלת בקצב האיטי. כלומר גם התקשורת בין האקסטרימר והראוטר ששניהם בתקן N הגבוה פועלים לפי התקן הנמוך G. שאלתי האם זה נכון? או שהראוטר יודע לעבוד מול כל רכיב בהתאם לקצב שלו. כלומר בין האקסטרימר לראוטר קצב גבוה ובין הראוטר למחשבים בקצב נמוך. אודה מאד לכל העונים אלי

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. Started by dj shay 30010,

יש לי ראוטר של edmax br-6204wg יש שם 2 דברים שלא מצאתי 1)איפה מכניסים את ה MAC של בכרטיס רשת כדי לקבל IP שאני רוצה להגדיר לראוטר 2)QOS למה הוא לא עובד הוא היה אמור לפי הגדרה שלי להגביל אפ לוד ואולי לא הגדרתי משהו נכון

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. ובכן אחרי ששדרגתי את האינטרנט לאינטרנט סיבים ואחרי בדיקה עם הטכנאי ובזק (אינטרנט סיבים איטי במחשב כשבמקום 1 ג'יגה קיבלתי רק 200 מגה.... בסמארטפון האינטרנט טס על 870 ויותר.) הגיע הזמן לשדרג את כרטיס הרשת לחדש. המחשב שלי הוא מחשב ישן יחסית (לוח אם של ג'יגה בייט ZX-68...) כך שאין שום טעם להשקיע בציוד יקר אך שיהיה טוב. ראיתי שני סוגים: מתאם רשת שמגיע בחיבור USB 3.0 וכרטיס רשת PCI-E (אני כמובן מעדיף PCI-E אך אם לא תהיה ברירה אז USB 3.0....). אשמח להמלצה מכם איזה כרטיס רשת לקנות ואיזה סוג. שבוע טוב שיהיה לכם.

דיונים חדשים בפורומים