רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,520 דיונים בפורום זה
-
שלום, תהיתי איזה סוג כבלים דרושים בשביל שיעבדו אם כרטיסי רשת בקצב של 1GBIT לשנייה? יש לי כמובן בכל המחשבים שעליהים מדובר כרטיסים מתאימים. יש לי כרגע כבל מלפני בערך 7 שנים שהרשתות מזהות אותו כ FULL DUPLEX רגיל של 100MBIT והוא עובד דווקא מצויין מבינת האיכות הגיע ל 94MBIT בפיקים ושומר יציב בלי בעיה על 89 MBPS אבל אני רוצה רשת של GBIT אז אני תוהה איזה כבל עלי לקנות לצורך כך.. (CAT 5 רגיל זה מה שיש לי כרגע) שאלה נוספת - איזה תוכנות יש ל XP שנותנות לעשות QOS ברשת חוצ מהדבר המובנה...? איך אני יכול להגדיר QOS ACCESS LIST למשל ברמת המערכת הפעלה? אני יכול להתאים את המערכת הפעלה לצורך כך יש לי גם XP PRO וגם 2003 SERVER וגם 2000 SERVER אז אם זה קיים אני אבחר את המחשב לצורך כך שע…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני צריך מתג של עד 8 פורטים כדי לחבר מספר מחשבים בדירה שלי שממוקמים בחדרים שונים ולא ניתן לחברם ישירות לנתב עקב הצורה שבה נפרסו התעלות בקירות. לאחר חיפוש קצר בזאפ יצאתי מאוד מבולבל מכיוון שיש פערים מאוד משמעותיים ולא מובנים במחירים בין מתג אחד לאחר. דגם: TL-SF1008D של היצרן: TP-Link נע בין מחיר של 50 שקלים ועד קצת יותר מ- 100 שקלים בחנויות השונות. דגם: ES3308P של היצרן: Edimax נע על אותו ציר מחירים בערך וכך גם הדגמים: DES1008A ו- DES1005A של היצרן: D-Link דגם: DGS1008A של היצרן: D-Link כבר מגיע לאיזור ה- 130 שקלים ומשם כבר מתחילה עלייה נרחבת יותר עד למחיר של 200 ש"ח ויותר למתג של לא יותר מ- 8 פורטים. מבחינה …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני משתמש בחלונות XP פרו. יש לי שני כרטיסי רשת ב-2 מחשבים. הם פנטיום 3 + פנטיום 4. ורשמתי בכל אחת שם מחשב לפנטיום 3 נקרא USER1, ולמחשב שני פנטיום 4 נקרא USER2. בשניהם "קבוצה עבודה" נקראים WORKGROUP . וגם היכנסתי מספרים כתובת IP לכרטיס רשת. אני מתחיל לבדוק במחשב פנטיום 4 אני פותח חלון "מקומי רשת שלי", ולוחץ על "הצג מחשבים בקבוצת העבודה." ופתאום אני מקבל הודעה שכתוב: "מקומי הרשת שלי ---------- אין אפשרות גישה אל WORKGROUP . יתכן שאין לך הרשאה לשימוש במשאב רשת זה. פנה אל מנהל השרת כדי לבדוק אם יש לך הרשאות גישה. פגה תקופת פסק זמן של הסמאפור." והמחשב שני פנטיום 3 אני רואה את המחשב פנטיום 4 ורשום שם USER1 + USER2. אני לא מצליח לראות בפנטיום 4 במחשב שני פנטיום 3. מה חסר כא…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני מספר שבועות כתבתי על שיתוף הפעולה בין ASUS לבין חברת Quantenna העומד להניב נתב אלחוטי, בעל 4 אנטנות, שיגיע למהירות אלחוטית של 2.3Gbps. היום מכריזה Quantenna על כך שהיא מפתחת רכיבים אלחוטיים שיתמכו ב-8 אנטנות ויגיעו למהירות של 10Gbps. על פי ההכרזה רכיבים אלה יהיו זמינים במהלך השנה הבאה. http://www.netcheif.com/blog/?p=4812 מידע נוסף - http://www.pcworld.com/article/2142569/got-gigabit-wi-fi-pshaw-quantenna-says-it-will-deliver-10-gigabit-wi-fi-in-2015.html
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להקים רשת ביתית אלחוטית. אני מתלבט בעיקר בין שני הדגמים הבאים: TP-Link WN821N, פירוט טכני ומחיר: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2888&CatCode=60 ו-Tp-Link WN620G: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=403&CatCode=60 האם ההבדל במחיר שווה את ההשקעה? האם יש תועלת ב-WPA2 וב-MIMO?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי נתב בשכירות דגם VEGN2610 וחבילת 100MB. בערך פעם עד פעמיים בשבוע אני קם בבוקר ואין לי חיבור אינטרנט. כל הנוריות בנתב נראות תקינות. אני חייב לעשות לנתב REBOOT ואז הכל חוזר לתפקד עד הפעם הבאה. האם זו בעייה מוכרת בדגם הזה ?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נראה לי שכבר שאלתי פעם אחת ???, אבל אני שואל שוב: יש לי רשת מחשבים שמחוברת לשרת Win2k, שמשמש כ Router בעזרת חיבור מודם כבלים לאינטרנט, בינתיים עד כמה שבדקתי, בשתי תחנות WinXP, שאני מנסה לבצע Downloads מאתרים מסויימים - אני לא מצליח! הורדות מהאתר של מיקרוסופט לדוגמא עובדות טוב - אני מוריד בלי שום הפרעות ב 40Kb-50Kb אבל לעומת זאת הורדות מ www.downloads.com של Cnet או מ www.winamp.com ההורדה נתקעת לאחר הורדת ה 100Kb-150Kb הראשונים וזהו לא מוריד יותר...! כבר נאמר בפורום פה שיש צורך לשנות את הגדרות ה TCP/IP, וכך עשיתי בשרת, אבל מה לגבי התחנות? איזה הגדרות הם צריכות בשביל להתחבר לאינטרנט, Network or Internt Optimazition?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקדם אתר מסויים בדירוג שגוגל נותן. כלומר, שיהיה בין הראשונים. תודה לעונים.
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
NOSTREDAMUS - רוצה לקנות (בעצמך וללא קשר אלנו) wow אקסטרים - שיבוסם לך (בזבוז שאין כדוגמתו); רוצה לכתוב על זה משהו? - תהנה; רוצה לפרסם את זה באתר? שלח אלנו - נרצה - נשים, לא - לא! matan_18 - תקשיב לי ותקשיב לי טוב: מתוך 20 ההודעות שלך 16 זה שאלות, 2 נושאים הם חצאי "עזרה" ו 2 הודעות בפוסט הזה שמאוד, אבל מאוד מקוממות (ושלא תחשוב שהיה קל למצא מילה עדינה כזו). אומנם יובל מאוד מתון (וגם אני בימים כתיקונם), אבל ראה את זה כאזהרה ראשונה ואחרונה לבל תעז לכתוב עוד הודעה ברוח אלו שכתבת. ושלא תחשוב על לנסות אותי, חוצפן שכמותך! עריכה: תוקן קלות.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלומות! תוכלו בבקשה לומר לי, בבואי להקים רשת אלחוטית בביתי, אני צריך לחבר מחשב אחד לנתב אלחוטי ולהתקין כרטיסי רשת אלחוטיים בכל שאר המחשבים, האמורים להתחבר למחשב הראשי. נכון? האם זה משנה איזה מחשב הוא הראשי, שאליו מחובר הנתב האלחוטי? (כלומר, החזק או החלש יותר) ועוד בקשה, התוכלו להמליץ לי מה לקנות? האם צריך נתב אלחוטי וכרטיס רשת אלחוטי מאותה חברה, או שאפשר לשלב? והאם ישנם דגמים/חברות מסוימות שאתם יכולים להמליץ לי עליהם, על-פי התנסות אישית? תקציב 300-500 שקלים... (הייתי מזמין מהספק שלי, אבל ביודעי את כול המבצעים, תמיד יוצא שכול העסק הוא יקר יותר מאשר הקמה אישית של הרשת... האם אני צודק?) ועוד משהו קטן, אני גר בבניין, בקומה רביעית, בדירת שתי קומות. האם צריך נתב מיוחד, כדי…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, קניתי לא מזמן את הראוטר TP-Link TL-WR1043ND. החלפתי לראוטר הזה מכיוון שהיו ניתוקים באינטרנט והראוטר( + מודם) של בזק כבר היה מיושן (D-Link 2650U). בנוסף לראוטר, לקחתי מבזק מודם חדש (D-Link 2500U). התקנתי את הרשת הביתית והכל עובד כמו שצריך, חוץ מבעיה קטנה בקשר לחיבור 1Gbps אבל זה לא חשוב עכשיו. אחרי כמה זמן שהכל פעל כראוי, שוב היה ניתוק באינטרנט. התקשרתי לתמיכה של בזק והציעו לי להחליף פילטרים ולנתק את הממיר של Yes, שכנראה אחראי לכל הבעיות. החלפתי פילטרים ונתקתי את הראוטר, אבל הניתוקים המשיכו. איני בטוח ב-100% שהניתוקים הם בכל הבית כי לא תמיד נמצאים על המחשבים האחרים, אבל אני לא מאמין שהבעיה אצלי במחשב. יש סיכוי שזה בגלל ירידות מתח בבית? ** יש לציין שהניתוקים באינטרנט …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום נירשמתי לאינטרנט המהיר של נטוויזן (כן אחרי ששיגעתי אתכם שנה היצטרפתי לadsl א אצל 012 ) במהירות 0.5 עכשיו כשהמחשב יהיה מחובר בadsl כדי להתקין תוכנת firewall או שאין צורך אמיתי בכך
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני זמן קצר התקנתי רשת אלחוטית בבית שלי, מחשב נייח מחובר בכבל לראוטר, הראוטר מחובר למודם כבלים והמחשב הנייד מחובר דרך כרטיס אלחוטי.. בכל מקרה.. אני מחובר לאינטרנט והכל.. והייתי רוצה לדעת איך אני יכול לשתף קבצים בין המחשבים כי יש לי הרבה חומר במחשב הנייח שאני רוצה להעביר לנייד.. תודה לעונים
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי ראוטר שמחובר למחשב ודרכו הלפטופ גם מחובר לרשת ( ביחד 2 מחשבים מחוברים) עכשיו פתאום האינטרנט הפך להיות ממש איטי אז עשיתי ריסט לראוטר והמהירות עוד פעם חזרה להיות מהירה כמו תמיד.. עכשיו כמובן שהראוטר עובד על הצפנה עם סיסמה כדי להתחבר אליו.. אז השאלה שלי אם יש דרך שמישהו כן בכל זאת הצליח תהחבר אליי ואם אפשר לראות את זה??
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה להעביר כמות גדולה של מידע בין שני מחשבים המריצים ווינדוס 7 ברשת ביתית אלחוטית עם נתב נטגיר של בזק. המהירות המקסימלית שהצלחתי לקבל היא 1.4 מגה לשניהם. במהירות הזאת ייקח לי שבועות להעביר את כל מה שיש לי. איך אני מתחיל לבדוק איפה הבעיה ואיפה צוואר הבקבוק? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי יש לי טופולוגיה דיי דפוקה ברשת שאני יהיה שמח להגדיר בה DYNDNS. להלן הטופולוגיה: 3 עמדות קצה ברשת 192.168.1.0/24 מחוברות לראוטר שתומך ב DYNDNS. יציאת ה WAN של בראוטר מתחברת לקוספא מעצבנת של 012 שהמטרה שלה לספק קו טלפון על גבי IP. הקופסי הזאת מתחברת למודם שהוא מתחבר לתשתית טלפון. בקיצור סיבוך אחד גדול. הקופסא הי זו שמחייגת לרשת והמודם נראה לי משמש ב BRIDGE. מה קורה שבפועל אני צריך להגדיר את ה DYNDNS על גבי בוקפסא אבל לא יצא לי לגשת לממשק שלה ומשהו אומר לי שהיא בכל זאת לא תומכת באפשרות זו. למי שירצה לגבל פרטים על כתובות ה IP אני אביא אחרי זה, אבל בקצרה זה הולכת ככה רגל אחת של הרוטר נמצאת ברשת פרטית 192.168.1.0/24 ומחוברת לסויטצ' עם 3 תחנות, רגל שנייה מקבל IP סטטי ומתחברת…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
במסגרת "אגף" מדריכי התוכנות, שיבצנו מדריך חדש לתוכנת ההורדות הפופולארית - µTorrent . המדריך הינו העתק מלא של קובץ הHELP של התוכנה, במתכונת דפי אינטרנט, לנוחיות המשתמשים בה. המדריך עבר עדכון/שדרוג לגרסה האחרונה - 3.2.1 , ו"תוגבר" גם ב- Tutorial לRSS Downloader - המאפשר הורדות אוטומטיות לסדרות (פרק 2- בסוף). בנוסף, הושלמו ההסברים להגדרות "מתקדמות" - Advanced Preferences ולמרבית ההגדרות הקיימות כמו גם לגירסה Alpha 3.3 . בתחילת המדריך, נוספו קישורי עזר, בין היתר לשרשור טיפים שימושיים בפורום uTorrent, שכולל גם אפשרות להורדת כל המדריך כקובץ CHM, וקבצי SETTINGS אופטימליים לתוכנה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נמאס לי לשלם לבזק 9 שח לחודש על הנתב netgear wireless n600. אם אני רוכש נתב כזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26479&iszap=1 ואני משתמש בו רק כBRIDGE ומבטל את כל האפשרויות, האם יש הבדל במודם בו אעשה שמוש במהירות 100/5 רק כמודם? האם קייממות גרסאות או חברות טובות יותר ופחות טובות בעניין המודם בלבד? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו שיחק עם הגדרות ה TCPIP ב REGISTRY כמו שכתוב ב www.adsl.org.il ובאמת קיבל שיפורי ביצועים משמעותיים ? אם כן, עם איזה ערכים ואיזה שיפור ? מישהו יודע מהם הערכים הדיפולטיים של XP לפני השינוי ?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן אני והשותף שלי בדירה התחברנו ל-HOT. המודם (Motorola SB5100) יושב ליד המחשב שלו והוא מחובר אליו ב-USB. המחשב שלי נמצא בחדר השני ומחובר למודם עם כבל רשת באורך 10 מטר. בהתחלה לא היו בעיות ברמת הכבלים (הבעייה היחידה היתה עם החייגן שלא אפשר חיבור לבזק בינ"ל במקביל, אבל שני המחשבים היו מחוברים למודם ללא שום סימן לתקלה), אבל עכשיו כל פעם שאני מחבר את המחשב למודם הוא עושה Acquiring network address במשך דקה ואז Limited connectivity, לא משנה אם המחשב השני מחובר, מנותק, מכובה או דלוק. דיברתי עם הכבלים, ניתקתי וחיברתי הכל (כולל את המחשב שלי מהחשמל ללילה), החליפו IP; כלום. המחשב של השותף מתחבר בסדר, ולכן הטכנאים של HOT סירבו לעזור (עם עוד נימוקים שונים ובחלקם משונים, כמ…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה על איזה נתב זול ובעל איכות סבירה היתם ממליצים לקנות ע"מ שישמש כרפיטר ? בתקציב של עד 300 שקל רון.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי עסק על שטח די גדול (כמה דונמים) והנתב האלחוטי שבמשרד לא מאפשר לי חיבור לנייד בקצה השני . ישנו כבל רשת שמחובר לנתב הזה ופרוס לאורך כל השטח (משמש כנקודות חיבור למחשב נוסף ול WEBBOX של מערכות סולאריות..) אני צריך תקשורת אלחוטית (גישה לאינטרנט ) בקצה הרחוק מהנתב האלחוטי והאות לא מגיע - השאלה האם אני יכול לחבר עוד נתב אלחוטי על אותו הכבל רשת שמחובר לנתב הראשי , כך שלא יהיו התנגשויות בינהם והכל יעבוד במקביל וללא בעיות... ? מתנצל על חוסר הידע שלי בנושא רשתות... תודה מראש לעוזרים !!
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני עם ראוטר Edimax 6204wg ואני מאוד מבסוט ממנו הוא נמצא מתחת לשולחן שלי ממש פחות ממטר מהמחשב. אני עם אינטרנט 4מגה ובקרוב אני אשדרג ל10 או 12 מגה, האם אני צריך כרטיס רשת שהוא ממש פשוט? כדוגמא TP-Link TF3239DL שהוא 10/100 או שאני צריך יותר מזה? האם המוצר הנ"ל בעל איכות ירודה שיגרום לירידה בביצועים הן ברשת הביתית והן ברשת האינטרנט? העיסוקים שלי זה בעיקר אינטרנט ולפעמים אני מתעסק עם המחשבים שברשת שהם אלחוטיים. אני לא אומר מה אני עושה באינטרנט כי לא נראה לי שזה משנה, אלא אם כן אני טועה? אשמח לעצה והמלצה, שיהיה לכם ערב נעים.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם זה אפשרי ??? יש לי מצלמה אלחוטית ועל מנת לחבר אותה אני צריך ראוטר שאין לי....
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום שמי דניאל! וישנו אתר FXP כאשר אני רוצה להכנס לאליו אז זמן הטעינה שלו הרבה הרבה זמן! ולבסוף אין כלום והמסך משאר לבן.. אם משהו יכול לעזור לי ממש אודה
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-